Helsingin asuntojono-kantasuomalainen älä vaivaudu

KÖYHÄT-KYYKKYYN

Kaupungin edustajan haastattelu 12.9.2015 :

"Helsinkiin saapuneiden turvapaikanhakijoiden odotetaan lähitulevaisuudessa ruuhkauttavan pahasti kaupungin jo ennestään pullistelevan vuokra-asuntojonon.

Kiinteistövirasto ennakoi nykyisen 23 000 aktiivisen hakijan joukon kasvavan vähintään 1 600:lla. Karkea arvio on saatu ynnäämällä yhteen lähialueen vastaanottokeskusten paikkamääriä.

Asunnottomina oleskeluluvan saaneet menevät asuntojonossa suoraan kärkeen. Suurin kysyntä kohdistuu alkuvaiheessa pieniin asuntoihin, sillä turvapaikanhakijoista moni on tullut maahan yksin.

– Tarveharkinnassa he ovat kärjessä kertoo asunto-osaston päällikkö Markku Leijo."

20

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TÄHÄNONTULTU
    • TätäTouhuaEnYmmärrä

      Miksihän näitä turvapaikanhakijoita ei passiteta sellaisille paikkakunnille, joissa seisoo kokonaisia kerrostaloja tyhjillään....? Kysehän on turvapaikanhakijoista ja turvallisempaahan heillä on jossain Suomussalmen Pitämällä, kuin Helsingin slummilähiössä!!! Sama koskee suomalaisia asunnottomia, helvettiäkö sitä itketään asunnottomuutta, Suomi on pullollaan pikkupitäjiä, joiden vuokra-asunnot ammottaa tyhjyyttään. Vaan kun ei kelpaa...

      • aom

        Joopase joo,mutta kun lakeja ei ole osattu laatia tälläisia pakolaismääriä silmllä- pitäen.
        Nyt menee helposti rasismin puolelle, jos mamuja määrätään Helsingistä asuntojen perässä muualle , missä asuntoja on.Jos ne Helsingissä asua haluavat ja
        nehän haluavat.
        Laki kun antaa kaikille oikeuden asua missä haluavat,tottakai se koskee silloin myös pakolaisia .Tietävät myös sen, että Suomi on maa,missä lakeja noudatetaan ainakin mitä mamujen kohteluun tulee.

        Mutta ei Helsinki nytkään enää mikään suomalaisten pääkaupunki ole.
        Katukuva muistuttaa enemmän jotaki afriikan- lähi-idän suuntaa.


    • Kuollako

      Olen supisuomalainen ja jonottanut Stadin asuntoa jo 6 vuotta.
      Ja huom. olen ollut työssä, Nyt 2 viimeistä vuotta työtön ja ensi vuonna eläkkeelle. Eikös jokaisella pitäisi perustuslain mukaan olla asunto? Ja vielä..olen raitis ja terve mieleltäni en edes tupakoi!!!! Pojan ja hänen perheen nurkissa pyörin. Onko tämä oikein?

      • älä_paljasta_itseäsi

        Menet lähimmälle poliisilaitokselle ja ilmoittaudut pakolaiseksi. Ei mene kuin tunti niin sinulla on asunto ja ruokalautanen nenän alla. Sipilä maksattaa sen meidän lapsilla.


      • kummallista.on

        Juu tuo on niin kummallista että ei edes työssäkäyvänä saa asuntoa. Sitten kuulee, että siellä stadin asunnoissa asuu jopa sellaisia joilla tulot 6000 e kk. Joku mättää pahasti tuolla. Stadinasuntojen pomo jossain haastattelussa sanoi, että haetaan lähinnä alempaa ja ylempää keskituloista porukkaa eli sellaisia jotka tienaa 2500 eurosta ylöspäin. Aran sivuilla kuitenkin lukee, että ne asunnot tulisi antaa eniten tarvitseville eli asunnottomille ja pienituloisille joilla ei muutoin ole mahdollisuutta hesasta asuntoa saada.

        Mikähän hyvävelikerho sielläkin huseeraa.


      • jaikella_tarkoituksensa

        Kysy vihervasemmison Helsingin kaupunginvaltuustossa olevilta edustajilta mistä tämä johtuu ? Ne kyllä tietävät jos haluavat vastata. mitä kyllä epäilen

        Tämä on juuri sitä rasismia ,mistä he muita niin ankarin sanakääntein varoittavat.

        Ollaan rasistisia valkoisia kantasuomalaisia kohtaan ,se kai on sitte luvallitakin.
        Mutta ajan oloon tuo poliittinen ryhmä tietää saavansa näistä lisää äänestäjiä.


      • Anonyymi

        Ala teeskennellä juoppoa tai narkkia. Sillä saa paitsi asunnon niin myös työpaikan kaupungilta. Vielä kun teeskentelisit pysyvästi fyysisesti puolikuntoista. Ala käymään näkyvästi baareissa ja kesäsin näkyvästi istut terasseilla päivästä toiseen monta tuntia päivässä. Yritä tutustua stadilaisiin ja luoda kontakteja. Ehkä heistä joku tuntee jonkun, joka on Stadilla töissä.


    • LiianKallisVuokra

      Olen itse Helsingissä vakituisessa työsuhteessa jossa nettopalkka on vain 1400 euroa kuussa. Nykyisen asuntoni vuokra on yli 700 euroa, joten olen hakenut kaupungilta edullisempaa 1-2h vuokra-asuntoa yhtäjaksoisesti ihan jokaisesta kaupunginosasta vuodesta 2011 saakka, mutta en ole saanut yhtään asuntotarjousta vaikka luottotietoni ovat kunnossa. Vapailta markkinoiltakaan en ole edullisempaa asuntoa saanut, tai ne mitä on tarjottu ovat olleet vain 0-30 euroa edullisempia kuin tämä nykyinen, mutta niissä kaikissa olisi ollut automaattinen vuokrakorotus joka vuosi, kun taas nykyisessä asunnossa vuokra on ollut sama jo 5 vuoden ajan.

      Meillä on töissä yksi nainen joka tienaa saman verran kuin minä ja hänellä on kaupungin vuokrayksiö jonka vuokra on alle 300 euroa kuussa. Hän elää siis yli 400 euroa paremmalla elintasolla kuin minä, vaikka teemme samaa työtä ja asumme samassa kaupunginosassa.

    • tuo_pitää_muistaa

      Olkaa huoleti helsinkiläiset. Me täältä Torniosta lähetämme vähintää parisataa mamua sinne etelään joka ainoa vuorokausi ja ne kyllä ajavat aina kantiksen edelle asunto ym jonoissa.

      "Maahanmuutto rikastuttaa" ! Niin rikastuttaa joitakin,mutta suurinta osaa meistä suomalaisista ainoastaan kusetetaan.

    • Sitä.saa.mitä.tilaa1

      Onneksi en asu pk-seudulla koska sinne suurin osa pakolaisista muuttaa kunhan ovat saaneet myönteisen turvapaikkapäätöksen. Pitäkää hyvänänne, sitähän punavihreät haluavat. Toivottavasti sinne tulee sata tuhatta pakolaista. Ei mitenkään mahdoton luku kun perheitä aletaan yhdistämään.

    • TosiOnJaska

      Asunnonhakijoille tiedoksi, että jos asuu jossakin osoitteessa, niin kuinka te luulette saavanne asunnon kaupungilta tuosta vaan. Täytyy olla asunnoton tai vuokrasopimuksen tulee olla loppumaisillaan, niin tällöin asumistilanteenne on akuutti, että tällöin asuntoviranomaiset katsovat asiaa hiukan eri valossa. Jotkut ovat jopa ryhtyneet leikkimään asunnotonta alholistia saaden asunnon noin 2 vuoden teeskentelyn jälkeen.

      • Anonyymi

        Eipä kantasuomalaiset helsinkiläiset asunnottomatkaan saa asuntoa kaupungilta jos on muuten hyvissä sielun ja ruumiin voimissa. Sitten kun alkaa olla tarpeeksi tunnettu rapajuoppo tai puoliksi työkyvytön niin sitten on toivoa.


    • Anonyymi

      Mites Hesan SRKn asunnot ja jonotus? Tuttavan poika keskisuomesta sai yksiön Hesasta nimenomaan SRKn vuokra-asunnon ja yksiön kun meni opiskeleen Hesaan?

    • Anonyymi

      "Miksihän näitä turvapaikanhakijoita ei passiteta sellaisille paikkakunnille, joissa seisoo kokonaisia kerrostaloja tyhjillään....? Kysehän on turvapaikanhakijoista ja turvallisempaahan heillä on jossain Suomussalmen Pitämällä, kuin Helsingin slummilähiössä!!! Sama koskee suomalaisia asunnottomia, helvettiäkö sitä itketään asunnottomuutta, Suomi on pullollaan pikkupitäjiä, joiden vuokra-asunnot ammottaa tyhjyyttään. Vaan kun ei kelpaa... "

      Niin just, itketään ja kyttäillään vaan eikä tehdä edes asian eteen mitään !!!!!! Asuntohakemustakaan ei takuulla olla osattu edes tehdä !!!!!!!!

      • Anonyymi

        "Sama koskee suomalaisia asunnottomia, helvettiäkö sitä itketään asunnottomuutta, Suomi on pullollaan pikkupitäjiä, joiden vuokra-asunnot ammottaa tyhjyyttään."

        Tuo pätee vain jos löydät yksityisen vuokranantajan...pikkupitäjät eivät halua rasitetta kunnalle työttömistä joten julkisen puolen asuntoa ei tule tuosta vaan. Paitsi ns turhapaikanhakijoille mutta kunnat saavatkin valtionavustusta heistä pari vuotta.


      • Anonyymi

        Kunnan asunnot menee kunnan työntekijöille, sukulaisille ja kavereille sekä heille, jotka osaavat näytellä uskottavasti paatunutta alkoholistia tai huumeiden käyttäjää (ns. menetetty tapaus).


    • Anonyymi

      Ei tuolta tarvi hakea yhtikäs mitään.

    • Anonyymi

      Meidän omistustaloon on alkanut virtaamaan vuokralle aika värikästä porukkaa , ilmeisesti noille tulijoille tarjotaan parempaa kun muille, vähän laittaa ihmetyttämään tämän maan toimintamallit. maksajan voi vaan arvata.....porukkaa lappaa.... kyllä tässä maassa tukia käytetään härskisti hyväksi ilman kenenkään puuttumista asiaan , pitäisi olla jämäkämpi ote ja sanktiot , mitä härskimpi sitä enempi lykätään rahaa vaan , miksi näistä vaietaan , ei oikein tunnu oikeudenmukaiselta.

    • Anonyymi

      Vieraat ensin. Suomalaiset veneiden alla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe