Poliisi aloitti pitsojen hinnoittelun

taaltapesee

Poliisi ei keksinyt mitään tekemistä, joten se päätti alkaa pitsojen hinnoittelun sosiaalisessa mediassa. Poliisi sai viitosen laskutaidollaan pähkäiltyä, että alle 6 euron pitsa menee jo alle tuotantokustannusten.

Nuoret valjastettiin poliisin pikku apureiksi paljastamaan hirvittävä rikos, pitsojen alennusmyynti. Suomessa ei saa myydä mitään halvalla. Ennen siitä piti huolen MTK, nyt poliisi.

Poliisilla riittää töitä pitsan hintojen metsästyksessä tosi hyvin, sillä Suomeen tulee tätä nykyä ulkomailta 50 000 pitsakauppiasta joka vuosi.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6eIhanHyväHinta

      >> Kotipizzakin on myynyt joskus pizzojaan alle kuuden euron, kuten viime keväänä. Tällöin ketjun Tropicanaa myytiin 5,90 kappalehinnalla. Kampanjat ovat yleensä valtakunnallisia, samoin kuin hinnoittelu muutenkin.

      – Tilapäisesti voidaan myydä tuotteita edullisestikin. Kampanjat kestävät yleensä kaksi viikkoa, vaikka joskus on kuukaudenkin kestäviä.

      Normaali Kotipizzasta ulos myytävän pizzan hinta liikkuu Tervasen mukaan 8,70–9,70 euron haarukassa.

      – Kuponkitarjouksena on tosin kahden täytteen pizzoja 6,90 eurolla. >>

      Isossa ketjussa syntyy kustannuksia. Ketju nyppää oman siivun lähes kaikesta ja se ei välttämättä ole ihan mitätön osuus liikevaihdosta, saati tuloksesta. Tottahan se silloin näkyy hinnoittelussa.

      Yksinäinen susi, joka on jo jonkun aikaa pyörittänyt bisnestä, saanut hankittua sopivan asiakaspohjan, oman liiketilan ja kuoletettua kaluston/kalusteet, tekee perus-pizzan mennen tullen 6 eurolla ja vielä jää itsellekin. Työvoimakustannuksethan tietty joustaa tarpeen tullen - huonompina aikoina - jos tekee itse tai perheen voimalla.

      Itse olen yksinyrittäjä - tosin täysin eri alalla - ja tiedän aika hyvin mihin ne rahat palaa. Itsellä ei juurikaan kiinteitä kustannuksia eli lähes kaikki on omaa. Välillä on hiljaisempaa, jolloin tilipussi elää sen mukaan.

      http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2015/10/13/kotipizzakin-myi-alle-6-euron-pizzaa-poliisin-tarkoitus-on-varmaan-hyva/201513317/12

    • teeseitse

      Joo luin kans sen poliisin hinnoittelun. Oli tosi aloittelijamainen ote kustannuksiin/yrittämiseen, - pelkkää olettamusta. Sekin että julkisesti väittää että po. summalla jää verot maksamatta ! Eikö poliisi tiedä ettei Suomessa yritystoimintaa voi harjoittaa jos jättää julkiset verot maksamatta. Eikä esim. siivouspalveluita tarvi ostaa muualta jos itsellä pysyy harja kädessä yms. tukusta voi itsekin hakea tavaraa eikä tarvi näin ollen maksaa kuljetuspalveluista, - kulujen minimoinnissa sen salaisuus piilee. Työntekijän palkkaaminen ja huonosta eroon pääseminen on Suomessa tosi kallista puuhaa pienyrittäjälle, joten niin pitkälle kun voi kannattaa työllistää vain itsensä. Ihmeellisiä mielikuvia yrittämisestä tuntuu löytyvän yllättävistäkin suunnista, - onkohan ne niitä kahvitako keskusteluissa nousseita tosi tarinoita ??

    • PieniYrittelijä

      Ei kai tässä vain yritetä suunnata ihmisten ja virkamiesten mielenkiintoa ruohonjuuritason yrittäjien ymv. veron kiertoon, jotta isot fisut sais uiskennella rauhassa.

      Poliisin harmaantalouden yksiköstä lähtee noin 100 työpaikkaa vaikka yksikkö on tuottanut hyvää tulosta (pelataanko bisneksessä näin?). Toinen on tämä hallintarekisteri joka helpottaisi harmaan rahan piilottamista.

      Mikähän tuo kok. naiskansanedustaja oli joka tv:ssä käytännössä puolusteli veronkierron helpottamista perustellen sitä korkeilla veroilla, Hmmmm??? Tuli mieleen onko tämä nykyhallituksen tietoinen linja.

      Tottahan kaikkia yrittäjiä pitää valvoa, mutta kyllä tässäkin kannattaisi miettiä valvontatyön tuloksellisuutta: minne resursseja suunnataan ja kuinka paljon. Pizza-hommissa voi käydä äkkiä niin, että kustannukset nousee muutamaa kertaluokkaa korkeammiksi kuin tulos.

    • stidi

      Mikseivät poliisit ole nakkikioskien kimpussa, nakkikioskeilta ei saa koskaan kuitteja!!

    • munankeittäjätär

      Kouluruoan hinta on n. 3 € per annos, joten olisiko syytä epäillä jotain? Siinäkin hinnassa on varmasti huomioitu raaka-aine ja työkustannukset. Eihän sen yhden pitsan kustannukset enempää voi olla! Jos pitzeria toimii esim. perhevoimin, jää 6 euron hinnasta jo katettakin. Sitä hintaa ei voi verrata sellaisen ravintolan ruokiin, jossa on palkattu väki töissä.

    • 1-2

      Lidlissä saa pitsaksi kutsutun plätyn jopa 60 sentillä. Onko tapahtunut rikos?

      • ähvätti

        Erittäin vakava talousrikos. Pääsette todistajansuojeluohjelmaan, nyt vaan rohkeasti ilmoittamaan noin törkeästä alihinnoittelusta.
        Itse asiassa, kaikki soittamaan poliisille aina kaupassa käydessänne, niin loppuu se työtä tekeville ählyille **ttuilu kuin seinään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe