Numerot ja ajat sekaisin

Tusinalta_nukkumaan

Kuka idiootti on keksinyt ryhtyä käyttämään kellonajoista numeraalien diminutiivimuotoja? Jos ohjelma alkaa esim. klo 21, kuuluttaja sanoo sen tulevan ysiltä. Samoin klo 22 on heidän mielestään kymppi. Minä yhdistän tuollaiset ilmaisut kanavien nimiin tai numeroihin. Mitäpä jos ohjelma alkaa klo 18? Tuleeko se silloin kutoselta? Tai klo 14 vastaavasti kakkoselta?
Eikö olisi selvyyden vuoksi käytettävä ykkönen, kakkonen, kolmonen, nelonen, vitonen, kutonen, kahdeksikko (kasi), yhdeksikkö (ysi) ja kymppi vain merkitsemään noita numeroita, eikä sekoittaa niitä kellonaikoihin.

10

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wtegrrwy

      Ei vaan kuudelta ja kello kahdelta. Jos kuuluttaja tarkoittaisi kanavaa niin hän myös nimeäisi silloin kanavan. Totta kai kuulostaa helpommalta omaksua sanonnat joita ohjelmien esitysaikoja ilmaistaan. Ihan sama kuin esim. arkikielessä sanottaessa: Nähdään kympiltä tai nähdään ysiltä. Silloin ei eittämättä ajatella että mitä? Kanava kymmenenkö? Tuo lähestymistapa arjeistetaan siksi jotta vältyttäisiin antamasta kuvaa liiallisesta virallisuudesta, onhan tv-kanavat tarkoitettu juuri palvelemaan kuluttujaa ja tässä kohtaa katsojaa. Jo yksistään tuo virallisuus voisi saada katsojan vaihtamaan kanavaa. Tuttavallisuus ja virallisuutta vähentävä efekti.
      Taidat olla aika yksinkertainen.

      • Tusinalta_nukkumaan

        Ahaa, nyt ymmärrän. Yksinkertaisille ihmisille ilmoitetaan aika yksinkertaisesti. Eivät kaikki välttämättä kelloa tunne, ainakaan niitä kaksinumeroisia aikoja.


    • IndianaJ

      Kielioppinatseja klo 11:ssä...

    • 10-14

      No, tuo (minustakin omituinen) tapa on kyllä esiintynyt jo 90-luvun alussa. Silloin muistan ensimmäisen kerran kuulleeni sitä ja ihan täysi-ikäisen suusta, eli tämän päivän tv-juontajat ovat sen luultavasti ihan lapsuudestaan alkaen oppineet.

    • Katsoin viestin aloitusaikaa se on 2015 vuodelta.

      Kutakuinkin tossa 2013 aikana tuli "slangisanat" myös kellonaikoihin eli seiska, kasi, ysi ja kymppi... Joten kyllä, ne on ihan normi arkea nykyjään

      • fgjio

        Voi jee, tuota sanontatapaa ollaan käytetty jo paljon aikaisemmin, jo 90-luvun puolella!!! Telkkarikäytössäkin ollut jo paljon ennen tuota sun 2013 -vuotta!


      • weqeweeq

        Kellonajan merkinnässä ärsyttää se että laitteissa on oletuksena 12 tunnin esitysmuoto idioottimaisine AM PM juttuineen. Vallalla on kansa joka käyttää tuumia, jalkoja ja kiviä pituus- ja painoyksikköinä.
        Bussissa nimimerkki on jokapaikan häirikkö. Tyhmiä kommentteja asiaan kuin asiaan, ei tollasille pidä vastata mitään.


    • roskaväkeä-pohjalaiset

      kun me täällä sivistyneesssä suomessa opimme kellon ajat jo alakoulussa mitä pohjanmaan möllit ei vieläkään osaa, voi h,vetti että ovat tyhmiä!kaikki tieto ja sivistys pohjanmaalle kestää pari sukupolvea ja kulkee usein Esson baarin kautta?
      kun on alun perin mölli ei sitä nyt ekana 200-vuotena aleta muuttaa.
      kun pohjanmaalainen on perus jälkeen jäänyt niin kun kellossa ei ole 18-tai20-tai22 niin ei perus mölleilläkään ole koska mitä sitä kellolla tekee jos siinä olisi näitä etelän ihmisten 15, 16, 19 jne kun ei ne lukemat mahdu siihen. kun se on niin että sinä tiedät onko kello aamu vai iltapäivä?kaikki on kiinni vain oppimisesta?ja kun tiedän että pohjanmaan mölleillä ei liikaa oppia ole niin koko maa kärsii siitä teidän tyhmyydestä!vituttaa tollanen tyhmyys jota päivittäin kuule! sen takia teillä on asiat täysin sekasin kun ette ymmärrä yksinkertaisia asiota, vaan selitätte että Amerikassakaan ei sanota klo 22 vaan 10 joo totta paiitsi kertovat kyllä oliko se kello 10 aamu vai litapäivä!meillä se on yksinkertaisempaa kerrot vaan onko kello 10 tai 22 niin heti tiedät,paitsi ne tyhjäpäät jotka ei erota noita numeroita ja niiden merkitystä! vittu että ootte tyhmää väkeä! luulis että yle nyt näin yksinkertaisen asian saa vaadittua ! yhtenäisyyden nimissä!kaikki jotka näitä lukeevat ovat selkeästi vanhempaa väkeä!vaatimustaso on hanurista! eivät sovi valtakunnallisten asioden hoitajiksi! ärsyttävät niin hitosti!

    • 12-vai-24h

      pohjanmaalaiset, kun pyritte kokomaan herrakasi,on teidän noudatettava yleistä sivistystasoa! kello ajat on no1. ylen täytyy vaatia ohjelmien toteuttajilta minimissään että osaavat 24h ajan käytön ,nykymaailmassa ei riitä 12h.kuten tiedämme pohjanmaalaisille ei riitä koulutus 24h aikaan.nyt katsomme pohjanmaalaisille tehtyjä ohjelmia ,kuitenkin kaikkien maksamana.joka ohjelmassa on duuudson sontaa, 12h ajalla häystettyynä, joten saat päätellä ja pohtia mitä se klo8 tarkoittaa ,kun herrat ei ilmoita että onko ilta vai aamu! herran haltuun!

    • Anonyymi

      Eikös ne ole näitä etelän variksia, jottka käyttävät juuri näitä epämääräisiä aikoja ohjelmissa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1505
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe