Missä sijaitsee Polarin alue?

paanala

Missä Raumalla sijaitsee Polari-niminen alue? Onko joku uusi rikkaitten kultahammas-asuinalue?

8

160

Vastaukset

 • Polari on Teollisuuskadun-Sepänkadun alue. Kultahammasrannikko taas on Tuomoniemessä.

  • Ei siellä kultahampaita ole kellään. Normaaleja proteeseja ne on, johtuen huonosta hygieniasta!


  • Polari on täynnä halpoja työläisten vuokra-asuntoja.


 • Aivan,Polarin grillillä oli joskus aika säpinää,silloin alue oli köyhien suosima kaupungin vuokratalojen sekasotku homeisine kämppineen mutta pintaremontin jälkeen myytiin osakkeiksi,näin myös muissakin hometaloissa on tehty.

  • Nim.Olaripolari,Teollisuuskadulla ja Sepänkadulla ei ollut yhtään kaupungin vuokrataloa,vaan ne olivat pääasiassa RR Kiinteistö Oy:n tai Hollmingin vuokrataloja,joissa asui työssäkäyviä ihmisiä.Joissakin asunnoissa asui "reppumiehiä". Lukon kotimaan- ja ulkomaan vahvistuksia asui Teollisuukadun vuokrataloissa.


  • Sepänkadulle asutetaan nyt uutta kaukaa tulevaa työvoimaa siksi aikaa kun saavat lonsin talon remontoitua.


  • Googleen hakusanat: Polari Teollisuuskatu Rauma
   Eivät ne alkuperäiset 2. krs. puutalot (8 perhettä /talo) olleet homeisia. Hyvää puuta olivat kun myytiin purettavaksi. Uudemmista kivikerrostaloista en tiedä, kun en käynyt. Niiden remontista oli Hesarissa artikkeli. Hyviä niistä sitten tuli ja viihtyisiäkin.


 • Paanalalle tiedoksi, että yllä olevasta selviää jo nykyinen Polari. Vanha Polari oli pääasiassa samalla alueella ja se muodostui Teollisuuskadusta, Konemestarinkadusta ja Lämmittäjänkadusta (itse asuin lapsuuteni kahdella viime mainitulla). Siellä oli 2-kerroksisia puutaloja, joissa olli 8 asuntoa kussakin ja ns. Mummula ja pesutupa.Talot rakennettiin aikoinaan 1940-luvun lopussa, joilloin Rauma-Raahe Oy tarvitsi lisää työvoimaa työläisten asunnoiksi. Osa tästä alueesta on nykyisin tehdasalueella aidattuna. Tuolloin siellä oli paljon lapsia, kuten muuallakin, ja näin jälkikäteen ajateltuna alue oli ihanteellinen, koska siellä oli myös jonkun verran metsää ja Roopiksi
  kutsuttu iso kivi ja sen edessä talvisin jäätä, jossa lapset hyppivät ja joku taisi pudotakin veteen. Honkajuurentien varrella oli maauimala, eli savenoton jälkeinen kuoppa, jossa sai käydä uimassa ja jossa pidettiin kesän lopuksi uimapromootio ja jotain pieniä kilpailujakin.

  Tämä kirjoitus on minun muistini mukainen. Varmaan joku toinen osaisi kertoa vielä paljon lisää. Siellä asuivat aikoinaan sellaiset jääkiekkoilijat kuin Juhani Jylhä, Isto Virtanen, Matti Keinonen, Urpo Ylönen, Esa Isaksson mm.

  Hyvää syksyä

  Irmeli Tammilehto
  Pori

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.