Mikä ammattiryhmä on raksojen kingi (gallup)?

raksan_kingi

Kirvesmies, muurari, maalari, raudoittaja, sähkömies, lvi-asentaja vai joku muu? Siis sellainen ammattilainen joka saa eniten arvostusta noista.

4

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ProudCarpenter

      Mittakirvesmies

    • KarpenteripaHyvinnii

      Kyllä kai se mittakirvesmies lienee työntekijöístä se tärkein. Menneinä vuosikymmeninä tämä asema kuului muurariporukan nokkamiehelle.

      Suurten kaupunkien muurarit olivat ylpeitä ja työnjohdon kannalta hankalaa porukkaa. Muurarien asema kahnauksia järjestävänä porukkana saatiin murenemaan, kun keksittiin ruiskutasotteet, tiilikuvioiset seinäelementit, ontelolaatat ynnä muut betoniset elementtituotteet, ja yleensäkin luovuttiin paikalla muurattavasta tiilirunkoisesta rakennustavasta. Monet näistä uudistuksista toteutettiin juuri muurarien ylimieliseen käytökseen tympääntymisen tuloksena tai ainakin niiden lanseeraamista nopeutettiin sen takia.

      Ammattialoittain tarkasteltuna sanoisin, että kirvesmiehen nimikkeellä esiintyvät työntekijät ovat rakennuksilla se tärkein porukka, koska kaikki rakennustöihin kuuluvat tehtävät linkittyvät tavalla tai toisella kirvesmiehen töihin.

      Eli jos firma lähettää matkatyökeikalle pari kolme työntekijä toteuttamaan jonkun useampien ammattitaitoja vaativan tilapäisen projektin, sinne lähetetään pääasiassa kirvesmiehiä. Kirvesmiehiltä edellytetään yleensä muidenkin ammattien taitamista ja pienemmillä yksityisten työmailla on yleistä, ettei sinne muita palkatakaan, kuin yksi kirvesmies.

    • vituttavaäijä

      Kingi on sähkömies. Asiakas porailee ja pohjustelee rasiat. Sähkäri vetää jos vetää ja koska vetää kaksi johtoa ja viskelee paskansa yltympäri sekä kirjoittaa tekimistäsi hommista sinulle vielä laskun. Loppujen lopuksi ne rasiat eivät riitä arkikäytössä mihinkään. Paska ei kuuntele, ei ajattele!

    • Jergooni

      Taitaa olla ammattitaitoinen mittamies. Mittakirvesmies ei ter kun omas hommaa mutta mittamies isolla työmaalla palvelee kaikkia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe