B-lausunnon maksullisuudesta?

PikkuPete29

http://tinyurl.com/p4fjs3b
Meinaakos tämä Ylen-uutinen, että psykiatrian poliklinikka ei saa periä maksua B-lausunnosta? Ainakin täällä Tampereella peritään vähän alle 20€ per kerta.

15

1145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pokke

      oulussa maksaa 33,90. ainakin itselleni aikoinaan joka kerta tuli samansuuruinen lasku

      • 51euroa_vähemmän_ruokaan

        Oulussa maksaa mielenterveystoimiston B-todistus sairauslomaa varten 50,80 euroa vuonna 2018! Helvetisti ovat hinnat nousseet, samalla aikajaksolla kun peruspäivärahat on jäädytetty ja jopa leikattu!

        Tampereella oli 47,5 muistaakseni ja muualla 40-50,8 euroa. Oliko Jyväskylässä vai missä, jossa hinnastossa luki, että sairauslomaa varten kirjoitetusta B-lausunnosta ei saa periä mitään!? Kansalaiset ovat epätasa-arvoisessa tilanteessa kunnasta riippuen!


      • 51euroa_vähemmän_ruokaan

        Eksoten alueella seuraavat hoitoon liittyvät todistukset ovat maksuttomia:

        -Potilaan välittömään hoitoon liittyvä B-todistus (kuntoutus, SV-päiväraha)

        Hoitoon liittymättömät lääkärintodistukset:

        -43,6 euroa

        Oulussa on kaikista kalleimmat hinnat!


      • 51euroa_vähemmän_ruokaan

        https://www.espoo.fi/fi-FI/Sosiaali_ja_terveyspalvelut/Asiakasmaksut/Terveyskeskusmaksut/Todistusmaksut(79593)

        Espoossa ei maksa mitään! Lainaus:

        "Lääkärinlausunto B (sairaslomaa, sairausvakuutuslain mukaisen päivärahan hakemista, kuntoutusta, erityiskorvattavia lääkkeitä ja kliinisiä ravintovalmisteita varten tai verotusta varten)"

        Mielisairaat ovat eriarvoisessa asemassa kunnasta riippuen! Onko tuo Espoon omaa anteliaisuutta vai noudattaako Espoo vain lakia, toisin kuin suurin osa muista kunnista?


    • ihmettä

      Tämän saman asian haluaisin myös tietää. Tampereella ainakin muistetaan periä b-lausunnoista maksut ja lähetellään kelaan sama lausunto uudestaan ja sitten kelasta tulee noottia, että päätös on jo tehty ensimmäisen hakemuksen perusteella. Miksi uusi, mutta sama b-lausunto on lähetetty uudelleen?

    • iii999

      Terveyskeskus ei saa periä; jos pkl on erikoissairaanhoitoa, saa periä maksun.

    • En ole varma mutta luin ihan virallisen kannan jos kelan tukea haet mitä vaan tukea kelalta ne lausunnot ei saa maksaa yhtään mutta jos vaikka uusit ajokortin sitä varten tarvitset lausunnon se saa maksaa. itse pyysin vammaispalvelua varten lausunnon yliopistollisesta keskussairaalasta oulussa tuli suppea lausunto 21e lasku. Järkytyin kun minulla maksaa vuoden alussa kelan takseihin menny jo 900e saan toki takain 300e ylittävän osan mutta menee aikaa lääkkeisiin menny 1100e siitä saan osan takaisin kaikki ei ole korvattavia. Mutta kamalaa et nyt säästetään kaikista sairaimmilta itse jouduin pahaan autokolariiin rattijuoppo tuli kylkeen kaikki muuttui silmänräpäyksessä meni työpaikka,ammatti,terveys,avioliitto ainoa hyvä asia poikani selvisi myös hengissä kolarista.

      • err4

        Tuskin meni avioliitto, työpaikkka ja ammatti silmänräpäyksessä. Avioliiton on tyrinyt itse ja muuta menneet ajan kanssa, Vietiinkö ammattioikeudet muka?


    • 51euroa_vähemmän_ruokaan

      PikkuPete29, sinulta on siis peritty suppean lausunnon taksa, joka on noin puolet normaalin B-lausunnon hinnasta kaikkialla! Tällainen puolitettu taksa on joidenkin kuntien hinnastoissa. Oulussa kaikki menee lain sallimin enimmäishinnoin, toisin kuin näköjään kaikissa muissa Googlaamissani kaupungeissa, kuten Tampere, Lappeenranta, Jyväskylä...

      Minä sain sairauslomaa varten erittäin suppean ja surkean B-lausunnon, jonka tekemiseen ei mennyt yhtään enempää aikaa ja laatua kuin normaalin kirjauksen tekemiseen avohoitokäynnistä, jotka pääsee lukemaan Omakannasta. Tavanomainen kirjaus oli vain kirjoitettu B-lausunnon lomakkeeseen yhteen kohtaan, muihin ei mitään tai yksi lause tai sana. Tästä virheitä ja väärinymmärryksiä sisältävästi erittäin suppeasta lausunnosta perivät minulta 50,80 euroa. Lausunto oli niin huono, etten saanut edes sairauslomaa niin pitkälle ajalle kuin oli tarkoitus.

    • Htdhl

      Yksityisellä maksaa B lausunto kuntoutustukea varten 600 eur. Lausunto oli vaillinainen ja jouduin pyytämään täydennystä, joka maksoi yli 300 eur lisää. Siis B lausunto maksoi lähes 1000 eur. Hirveää rahastusta.

      • köyhä65456

        Miksi käytät yksityistä?

        Yksityisen maksut nyt ovat aivan eri asia. Saavat periä mitä haluavat.

        Mutta julkisella puolella B-lausunnoissa tilanne on epäselvä ja kansalaiset ovat eriarvoisessa asemassa asuinkunnan mukaan.


    • VoiPyhäByrokratius

      Pari vuotta sitten Turun sosiaalitoimisto vaati ylimääräistä lääkärinlausuntoa täydentävän toimeentulotuen hakemuksen liitteeksi, ei mukamas voinut valtakirjallanikaan hoitaa asiaa suoraan hoitavalta pyskiatriltani hänelle soittamalla. No, maksoin psykiatrin lausunnon ja sosiaalitoimisto hyväksyi lausunnon sisältämän erityistarpeeni, mutta ei hyväksynyt menoksi toimeentulotukihakemukseeni maksamaani lääkärinlausuntotaksaa, koska hoitava lääkärini oli yksityiseltä sektorilta (psykoterapiani vuoksi).

    • kiperämpi

      Helsingissä psyk.polilla b-lausunto maksaa 40,30 €, laaja siis. Se on hönöö et kuukausi sitte edellinen lähetettiin kelaan ja nyt kun saikku jatkuukin niin pitää löhettää uusi lausunto että ilmeisestikin siitäkin tulee lasku.

      • AinaKalleimmanMukaan

        Voiko suppealla B-lausunnolla saada sairauslomaa?

        Helsinki on halvimpia. Aika harva kuitenkaan näköjään perii lain sallimaa enimmäishintaa eli 50,8 euroa. Oulu ainakin perii kaiken kalleimman mukaan.

        Koskaan minulle ei ole kirjoitettu laskua "suppean" taksan mukaan. Aina kallein mahdollinen hinta, vaikka lausunto olisi ollut kuinka lyhyt ja puutteellisesti täytetty. Mitäköhän virkaa tuolla suppealla on? Ainakin aloittajaa on laskutettu vain suppeasta.


    • Keikkalääkäri

      Henkilön tulee pystyä maksamaan omat kulunsa, eikä olettaa veronmaksajien kustantavan kaiken. Sitäpaitsi mielenterveysongelmat on kuviteltuja , keino hakea huomiota ja vapautus työnteosta ja saada syy elää holtittomasti. Ainoastaan kuolemansairas saattaa olla masentunut ja se on luonnollista. Fyysisesti terve ihminen , jolla on liikuntakyky ja toimivat aistit saa kiittää jokaista päiväänsä elämästä. Mielenterveyspotilaiden valitus on törkeää ja halventavaa oikeasti sairaita, kuten syöpäpotilaita kohtaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe