Senioreille valehdellaan:Yhteiskuntasopimus

EläkeläistenPuolella

"EU:n talouspolitiikan ainoa vaihtoehto erityisesti euro-maissa näyttää olevan ns. sisäinen devalvaatio. Sen ydin on sosiaaliturvan leikkaamisessa, palkkojen alentamisessa, julkisten palvelujen kilpailuttamisessa ja yksityistämisessä. Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh kiteyttää hyvin sisäisen devalvaation toteamalla, että kansalaisille annettuja lupauksia on peruttava eli julkista sektoria on leikattava.

Sisäisen devalvaation vaatimus tulee Saksan johtamasta Euroopan talous- ja rahaliitosta (EMU). Kun euron arvoa suhteessa muiden EMU-maiden talouteen ei voida muuttaa, on muiden yritettävä tehdä taloutensa yhteensopivaksi Saksan talouskehityksen kanssa sisäisellä devalvaatiolla. Sisäinen devalvaatio on leikkauspolitiikkaa ja siksi se on talouskasvun ja työllisyyden kannalta turmiollista. Se tuhoaa ihmisten ostovoiman ja kulutuskysynnän.

Eikö nykyhallituksen ns. yhteiskuntasopimus ole juuri sisäisen devalvaation politiikkaa? Se on toki yritetty naamioida jonkinlaiseksi pelastusrenkaaksi, rakenteelliseksi uudistuskeksi, mutta kyllä sen ydin on sosiaaliturvan, eläkkeiden ja palkkojen alentamisessa.

Mutta mitä jos katse suunnattaisiin sosiaaliturvan ja palkkojen leikkauksen sijaan olennaisimpaan suomalaisen yhteiskunnan muutoksen, joka alkoi jo vuoden 1990-luvun lamasta: työn ja pääoman välisen funktionaalisen tulonjaon syvälliseen muutokseen. Pääomatulojen osuus kasantulosta on kasvanut voimakkaasti palkkatuloihin nähden.

Samaan aikaan pääomiin kohdistunut verotus on Suomessa liukunut huomattavasti alhaisemmalle tasolle kuin EU-maissa keskimäärin. Jos niiden osuus meillä Suomessa olisi sama kuin EU-maissa, olisi pääomaveroja perittävä noin 5, 5 miljardia euroa enemmän. Summa on muuten suunnilleen sama, jonka valtio ottaa velkaa ensi vuonna. Sen sijaan kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista on meillä keskimääräistä suurempi. Eli olisikohan sisäisen devalvaation (ja yhteiskuntasopimuksen) sijaan tai ainakin rinnalla syytä nostaa erityisesti suuromistajien osinkotulojen verotusta jo ihan oikeudenmukaisuuden vuoksi.
Edelleen voi kysyä, missä ovat EMU-puskurit. Näitähän alettiin kerätä euroon liittymisen jälkeen työttömyysvakuutusrahastoon (suhdannepuskurit) ja yksityisen työeläkejärjestelmän tasausrahastoon. Onko näitä olemassa, vai joko ne on syöty?"

Lisää järkikirjoituksia professori Jari Heinoselta löytyy mm. Aamulehden blogeista
( http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yhteiskuntasopimus-osa-sis-ist-devalvaatiota)

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • PäättäjienPönttöpäät

   "Kunnallisverossa korotuspaineita turvapaikanhakijoiden takia –
   Turvapaikanhakijoiden nopeasti kasvanut määrä lisää painetta kunnallisveron korottamiseen. Kuntaliiton mukaan valtion kunnille maksamat korvaukset eivät jatkossa riitä kasvaviin kuluihin. Kuntaliitto uudistaisi kotouttamista, jotta ensi talvelle ennustetusta pakolaismäärästä selvittäisiin."

   Eläkeläiset joutuvat antamaan tilaa turismipakolaisille ja kaikki menee heidän elättämiseen. Aivan turha kirjoitella paskaa yhteiskuntasopimuksista kun niillä ei mitään korjata tilanne huononee ja olemme tosiaan menossa suohon.

   • TurismipakolaisilleMenee

    Valtion kunnille maahanmuutosta antamat tuet maksaa perimmiltään suomalainen veronmaksaja.

    Huomioikaa veronmaksajat joutuvat maksajiksi.


   • onkorkeaaika

   • PäättäjienPöntötKumisee

    Hyvä pointi ja hyviä aloitteita, mutta valtion kassa tyhjenee semmoista vauhtia ettei siinä varmasti enää mitään hyvityksiä palautella kansalle.
    On kysymys miten kauan tämä sirkus jatkuu ennenkuin on täystuho käsissä ja sekin saattaa tapahtua turistipakolaisten toimesta?
    Suomi on pieni väkiluvultaan ja työttömyys lisääntyy ja samalla maahan ryntää joukoittain elätettäviä jotka eivät tule koskaan elättämään itseään eikä sukulaisiaan. Voimme vain arvailla mitä tapahtuu kun nämä miesjoukkiot kyllästyvät ja heidän aika käy pitkäksi niin siellä aletaan suunnittelemaan vaikka mitä konnuuksia?


   • mennäänmekin

    Ero EU,sta tuo tsenäisyyden, muu on valhetta.
    ______________________________________________
    http://itsenainensuomi2015.fi/tervetuloa-tapahtumamme-kotisivulle/

    Vastustamme: Hallitsematonta maahanmuuttoa.

    Kannatamme: Suomen eroa EU:sta.

    Vaadimme: Muutosta hallituksemme Suomen kansaa kurjistavaan politiikkaan.

    Järjestämme paikalle laadukkaan esiintymislavan ja hyvää ohjelmaa. Jotain Rajaa – Kansanliike organisoi kansalaistorin liepeillä oman tapahtumansa, missä soppatykki linkoaa ruokaa nälkäisille.

    Rajat Kiinni! -kansanliike
    Perheiden hyvinvoinnin puolue ry
    Erotaan EU:sta kansanliikke
    ’Irti EU’:sta kansalaisaloite
    Kansanliike pakolaispolitiikkaa vastaan
    ’Hallitus alas’-ryhmä
    Itsenäisyysfoorum ry
    1990-luvun laman uhrit Itsenäisyyspuolue (IPU)
    _______________________
    toivokaa nyt kaunista keliä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1977
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   108
   1764
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   115
   1247
  4. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1004
  5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   134
   947
  6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   88
   900
  7. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   66
   741
  8. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   38
   728
  9. Mies jos ottaisit yhteyttä

   Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
   Ikävä
   47
   703
  10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

   Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
   Hindulaisuus
   228
   673
  Aihe