Kissan loukuttaja

Assuiiris

Siskoni naapurissa asuu hullu kissan vihaaja. Tämä naapuri soitti siskolleni, että saa tulla hakemaan kissansa supikoiran lokusta vasta kun poliisi on paikalla! Saako tiiviillä taajama aluellaa yleensä käyttää supikoiran loukkua? Kissa oli huutanut kauhusta lokussa jonka tämä hullu oli sulkenut pimeään liiteriin. Kissa oli repinyt pyydyksessä itsensä verisille haavoille. Paikalle saapunut poliisi oli ollut samaa sorttia kuin tämä naapuri - käyttäytyen yhtä agresiivisesti! Lisäksi poliisi oli kirjoittanut siskolleni 54 euron sakot! Siskoni kysymykseen:" onko rikesakko noussut" poliisi oli vastannut että ei hän kirjoittanut rikesakkoa vaan jonkun metsästykseen liityvän sakon!!!??? Siskoniko tässä nyt rikkonut metsästyslakia?

120

2600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mbdfisu

      Olet sinä avuton heitteillejättäjän puolestapuhuja. Jollet ymmärrä sen vertaa, miten kissoja kuuluu taajama-alueella lain mukaisesti pitää, niin pidä turpasi kiinni ja näpit pois näppikseltä ennen kuin alat syyttelemään muita. Lähempää kotipesääkin löytyy parantamisen varaa, joten aloita sieltä ja mussuta vasta sitten muista.

      • Anonyymi

        Järjestyslaissa ei ole säädetty koirien kanssa vastaavaa velvoitetta pitää kissaa kytkettynä taajama-alueella. Kissan pitäminen kytkemättömänä on siten sallittua. Kissan omistajan ja haltijan tulee kuitenkin kiinnittää huomiota niihin riskeihin, joita kissa voi kohdata liikkuessaan vapaana taajama-alueella. Esimerkiksi liikenne on suuri riski vapaana kulkeville kissoille.

        https://www.minilex.fi/a/järjestyslaki-ja-kissa


    • voipikkuista

      Maahes yrittää taas trollata. Yrittäisit hankkia kavereita, mutta ymmärtäähän sen, ettei kukaan tuollaista kaverikseen huoli.

    • nohyvä

      Oikein hienoa ja reipasta toimintaa.

      Toivottavasti siskosi nyt ymmärtää olla päästämättä kissaansa valvomattomaksi HEITTEILLE kulkemaan.

      Ehkäpä saatu sakko auttaa paremmin muistamaan...

    • Kissa-kissani

      Eipäs tule poliisi minulle sakkoja kissan kiinnepidosta
      kirjoittelemaan. Kissani juokentelee ympäriinsä
      vapaana ja villinä. Kivaa kissan elämää.

      • doman

        koska olet idiootti


      • Anonyymi

        Oikein. Mitä pahaa kissat muka niin paljon tekee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikein. Mitä pahaa kissat muka niin paljon tekee?

        Kissa ei ole suomessa luonnonvarainen kotoperäinen laji, vaan ainoa luonnonvarainen kotoperäinen kissaeläin suomessa on- ilves. Jolle muuten maistuvat kissatkin.
        Ihmisen joka hankkii kissan lemmikikseen olisi syytä kohdella sitä, niinkuin lemmikkiä kuuluukin, eli ei päästää heitteille.
        Kissa on tutkitusti(englannissa jo vuosia sitten tehty tutkimus), petoeläin joka tappaa erityisesti lintujen poikasia runsaasti, jopa huvikseen.
        Ja, heitteillä kissat myös joutuvat vaaraan, katoavat ja leikkaamattomat nartut synnyttävät pentuja luontoon.
        Onko kyseiset asiat oikein sitä "suloista ja rakasta lemmikkiä", kohtaan?
        Kissa on aivan oikeasti mukava, yleensä nuorempana toimelias lemmikki, jonka voi helposti pennusta lukien opettaa valjaisiin. Tai kissalle voi rakentaa oman ulkoilutarhan jos omakotitalo. sen kun sisustaa kunnon puilla joihin kiivetä, ja kattokin on olemassa, sekä puskia paahdesuojaksi, ja muuta virikettä, niin kissa kyllä viihtyy tarhassa turvassa, kunhan älyää että turhaa yrittää. Pääsääntö on, että mistä kissan pää mahtuu, se kohta on kokonaan mennyt kys verkonsilmästä, eli ei isosilmäistä, eikä mitään pehmeää muoviverkkoa tarhaan.
        Kerran kun rakentaa tai rakennuuttaa hyvän tarhan kissalle/kissoille, niin siitä on iloa kissalle vuosiksi- tietysti korjata sitäkin pitää jos on tarvetta.


    • ifhfrg

      Onko tronpenikalla tylsää kun tulit huo***maan huomiota?

      • mdbvs

        Voi voi sinua, vapausparasta. Harmittiko tuokin kommentti noin paljon? Voi nyyhkis. :D


      • susanmuru

        Harmittaa tottakai, onhan se ikävää kun naapurit eivät halua pihoilleen
        kissanpaskaa ja sen sisältämää toksoplasmaloisia. Mikäli itseltä puuttuu
        rohkeutta mennä sotkemaan naapureiden kuisteja ja istuksia,niin ottaa
        irtokissan, sotkemisen lisäksi vielä saastuttaa maaperän paskaloisilla.
        Jotkut nyt vaan vihaavat kisattomia,homoja,ateisteja,mamuja,hihhuleita,
        köyhiä,rikkaita ja lapsukaisia. Valitettavasti viha johtaa myös tekoihin.


    • enpäästäis

      Ainut mitä voi tehdä.On pitää kissat tiukasti kotona.Harmittaa sitten naapuria kun loukku on tyhjänäXD
      Ei tule laskuakaan sitte.Seuraava kerta on tietääkseni kalliimpi, rikoksen uusiminen....

    • vapausparasta

      Kissoja vihaavat ovat yleensä hulluja, se on totta. Pahimpia kissanvihaajia ovat ne jotka pitävät kissaparkojaan vankeina.

      • higse

        Huomiohu***han se taas siinä yritää käydä epätoivoisesti kaikki mahdolliset aloitukset läpi, jotta saa kaipaamaansa huomiota.


      • Erilaiset

        Kissaa ei kannata hankkia sellaiselle asuinalueelle, missä kissa ei voi lajityypillisesti käyttäytyä.


      • doman

        vai kissa vihaaja. sellaiset jotka ei kykene ottamaan vastuuta eläimestä ottavat kissan


      • rrrräääyyyyhhhhmmjauh

        mikään eläin ei saa kulkea vapaana. oma koirani oli niin taitava että on tiirikoinut itsensä joka saaatanan tarhasta ja ketjusta ja pannasta ulos ja karkuun ja maksumies olin minä, ja kyllä maksoin niikun asiaan kuuluu. omaa syytä se on. koiralla kun ei ole kuitenkaan ajatuksena rikkoa lakia. ei saa kissat mitään erioikeuksia..


      • Anonyymi

        Mutta kun kissa on lain mukaan pidettävä joko omistajan- omassa, pihapiirissä. Tai kytkettynä tai tarhassa.
        Metsästyslaki rinnastaa kissan minkkiin ja supikoiraan tms rauhoittamattomaan eläimeen. Minkälainen on ihminen, joka ehdoin tahdoin ei lue mitään lakeja mitkä koskevat kissaa, jos sellainen itsellä on?
        Tietyntyyppisten ihmisten logiikan mukaan koiratkin saisivat olla vapaana, taajamissakin, jos niiden omistajat tykkäisivät että lemmikki liikkuu yksikseen vapaana missä haluaa.
        se mikä koskee koiraa: koskee myöskin kissaa, laissa.


    • kissansaaottaakiinni

      Kissan heitteillejättö on suomessa rikos.Eli jos vieras kissa ilmestyy pihallesi, se on siellä lain vastaisesti.Omistaja saa ottaa alueeltaan vieraat kissat kiinni, jos se ei muuten onnistu niin monet hakee eläinsuojelusta loukun lainaksi.Kun kissa on saatu kiinni, loukkun voi käydä tyhjennyttöämässä eläinsuojelussa.Ja loukutusta kannattaa jatkaa niin kauan, että kaikki kissat omalta alueelta on talteen otettu.
      Jos löytyy joku nätti irto kissa, voi kaverille ilmoittaa, niin hän voi sen perään kysellä .Ja saa sen itselleen pientä korvausta vastaan, ellei sen omistaja sitä 15päivän aikana hae.
      Jos omistaa kissan ja siitä oikeasti välittä, ei kyllä päästä sitä muiden pihoille.Senhän voi joku , ihan kuka tahansa, poimia mukaansa, ja pitää itsellään.
      Silloin ei kissaa enää mistään löydä, jos se makoilee uuden omistajansa takan edessä kissan päiviä viettämässä.Kissa siinä kyllä voittaa, kun pääsee parempiin oloihin, mutta entinen omistaja, huonokin sellainen,voi etsiä kissaansa sitten turhaan.

      Aloittajan siskon naapurissa ei kyllä asu kissanvihaajaa.Vaan erittäin eläinrakas ihminen, joka huolehtii muidenkin lemmikeistä, kun siihen ei omistaja yksin kykene.
      Ihan on laillisesti siellä pihallaan toiminut kun kissan on kiinni ottanut.
      Siskolla siinä onkin kissan pidossa opeteltavaa.Hän on ilmeisesti "ymmärtämättömyyttään" syyllistynyt eläinrääkkäykseen jättäessään kissansa heitteille.
      Hänen kannattaa luopua siitä kissasta, jos ei sitä kerran tykönään kykene pitämään.
      On muitakin lemmikkejä mitkä ei ole niin haastavia, kultakala voisi olla sopiva.Kunhan ei sitäkin sitten ojaan kippaa ;)

      • Eläimiä

        Eipä haittaa meitä, vaikka olisi vieras kissa pihallamme. Ei myöskään haittaa, jos vieras koira on pihallamme. Näin metsästysaikaan koiria tulee ja menee. Jos koira on tullut luokseni ja sillä on ollut kaulapannassa omistajan puhelinnumero, niin olen ilmoittanut, että koira on meillä. Omistaja on sitten käynyt hakemassa koiransa pois. Kummallekin on tullut hyvä mieli.


      • TäysinEriAsia
        Eläimiä kirjoitti:

        Eipä haittaa meitä, vaikka olisi vieras kissa pihallamme. Ei myöskään haittaa, jos vieras koira on pihallamme. Näin metsästysaikaan koiria tulee ja menee. Jos koira on tullut luokseni ja sillä on ollut kaulapannassa omistajan puhelinnumero, niin olen ilmoittanut, että koira on meillä. Omistaja on sitten käynyt hakemassa koiransa pois. Kummallekin on tullut hyvä mieli.

        Kommenttisi koskee yhtä lausetta lukuunottamatta koiria, mutta sehän ei ole sama asia mitenkäänpäin ajateltuna. Koirista kannattaa soittaa, koska ensinnäkin saat ne kiinni, jotta näet numeron ja toisekseen siksi, että juuri kukaan ei tahallaan pidä koiraa teillä tietämättömillä. Edes metsästyskoirien ei varsinaisesti oleteta katoavan milloin minnekin, kun taas kissojen omistajat tietävät joka kerta ne ulos päästettyään, ettei kissan olinpaikan tietäminen ole edes tarkoitus. Jos metsästyskoira eksyy pihallesi, niin kyseessä on käytännössä vahinko, joten tietenkin omistaja on soitosta hyvillään. Irtokissojen omistajat sen sijaan päästävät kissojaan toisten pihoille useinmiten täysin tietoisina siitä, että niinhän siinä käy.


      • Eläimiä
        TäysinEriAsia kirjoitti:

        Kommenttisi koskee yhtä lausetta lukuunottamatta koiria, mutta sehän ei ole sama asia mitenkäänpäin ajateltuna. Koirista kannattaa soittaa, koska ensinnäkin saat ne kiinni, jotta näet numeron ja toisekseen siksi, että juuri kukaan ei tahallaan pidä koiraa teillä tietämättömillä. Edes metsästyskoirien ei varsinaisesti oleteta katoavan milloin minnekin, kun taas kissojen omistajat tietävät joka kerta ne ulos päästettyään, ettei kissan olinpaikan tietäminen ole edes tarkoitus. Jos metsästyskoira eksyy pihallesi, niin kyseessä on käytännössä vahinko, joten tietenkin omistaja on soitosta hyvillään. Irtokissojen omistajat sen sijaan päästävät kissojaan toisten pihoille useinmiten täysin tietoisina siitä, että niinhän siinä käy.

        En halua häiritä kissaa, kun se pyydystää hiirtä. Jos kissa tulee luokseni ja sillä on panta kaulassa ja puhelinnumero siinä, niin ilmoitan omistajalle kissan olinpaikan. Kummallekin tulee hyvä mieli. Jos vaikka kyseessä olisi sisäkissa, mikä on karannut ulos tutkimaan lontoa kun ei muuten pääse.


    • kyllälapsettaa

      Kissalla on oikeus liikkua vapaana - se siitä!! Naapuri hoitoon, jos se asia on ainoa ongelma! Ihmisen kuset, yrjöt jopa paskat, luonnossa on paljon kuvottavampaa, kuin pieni kissan pötkö, minkä se vielä nätisti peittää!

      • mbgiuas

        Sinut pitää viedä hoitoon, jos ihmisten virtsat, oksennukset ja ulosteet luonnossa ovat ainoa ongelmasi. Itämeren tilanne on paljon kammottavampi. Ymmärrätkö pointin, lapsen tasolle jäänyt trollinpenikka?


      • yjyukkl8
        mbgiuas kirjoitti:

        Sinut pitää viedä hoitoon, jos ihmisten virtsat, oksennukset ja ulosteet luonnossa ovat ainoa ongelmasi. Itämeren tilanne on paljon kammottavampi. Ymmärrätkö pointin, lapsen tasolle jäänyt trollinpenikka?

        Sinulla avohoitoon päässeellä sekopäällä ei ole koskaan mitään pointtia hullunjutuissasi edes ollut. Pelkkää sekopäistä trollaamista vuodesta toiseen.


      • hullupuuroakeittää
        yjyukkl8 kirjoitti:

        Sinulla avohoitoon päässeellä sekopäällä ei ole koskaan mitään pointtia hullunjutuissasi edes ollut. Pelkkää sekopäistä trollaamista vuodesta toiseen.

        Sinulla vapausparasta aka Onnell on nuppi erittäin pahasti sekaisin. Ikävä kyllä et ole jäänyt lääkäreiden haaviin, sillä et ole edes avohoidossa, joten on hirveää ajatellakin, että kaltaisesi täysseko on vapaana ilman lääkitystä. Tuossa oli erittäin selvä pointti näin ulkopuolisillekin, ja se pointti vesitti typerän paskanlänkytyksesi ja todisti heti, miten älyvapaata ja lapsen tasolla olevaa ajatuksenjuoksusi ja teoriasi ovat. On tietenkin selvää, että kaltaisellesi miljoonanikkeilevälle jakomielitautiselle hullulle ei järkevät pointit avaudu sitten millään.


      • hehehehehih
        hullupuuroakeittää kirjoitti:

        Sinulla vapausparasta aka Onnell on nuppi erittäin pahasti sekaisin. Ikävä kyllä et ole jäänyt lääkäreiden haaviin, sillä et ole edes avohoidossa, joten on hirveää ajatellakin, että kaltaisesi täysseko on vapaana ilman lääkitystä. Tuossa oli erittäin selvä pointti näin ulkopuolisillekin, ja se pointti vesitti typerän paskanlänkytyksesi ja todisti heti, miten älyvapaata ja lapsen tasolla olevaa ajatuksenjuoksusi ja teoriasi ovat. On tietenkin selvää, että kaltaisellesi miljoonanikkeilevälle jakomielitautiselle hullulle ei järkevät pointit avaudu sitten millään.

        Voi sinua maahes. Vapausparasta näyttää päässeen oikein kunnolla ihosi alle kun näet hänet joka paikassa. :D


      • hullupuuroakeittää
        hehehehehih kirjoitti:

        Voi sinua maahes. Vapausparasta näyttää päässeen oikein kunnolla ihosi alle kun näet hänet joka paikassa. :D

        Voi sinua vapausparasta. Maahes näyttää päässeen oikein kunnolla ihosi alle kun näet hänet joka paikassa. :D


      • huolehtikaakissoistanne

        "Kissalla on oikeus liikkua vapaana - se siitä!!"

        HÖPÖHÖPÖ!! Ei tietenkään ole.

        Omistajan tehtävä on huolehtia lemmikistään ja pitää sen elämä kaikin puolin turvallisena. Tuohon huolehtimiseen kuuluu yksiselitteisen tärkeänä osana myös se, että eläintä ei päästetä yksin ja vailla valvontaa HEITTEILLE kulkemaan.

        Vastuullinen omistaja tietää aina, missä lemmikki liikkuu ja on riittävän lähellä puuttumaan tapahtumiin, jos näyttää siltä, että eläin on joutumassa vaaraan.

        Kerrassaan hienoa ja vastuullista toimintaa tuolta loukuttajalta, että keräsi ulkona yksikseen kärsivän lemmikin talteen. Ja siinäpä sai samalla holtiton omistaja oikein virallista ohjausta asialliseen eläinten pitoon.


      • näinonnäreet

        Ei ole. Laki kieltää sen!!!!

        Itse paukautan kissan pihalta heti, jos sattuu kohdalleen!!


      • kisunkaa
        näinonnäreet kirjoitti:

        Ei ole. Laki kieltää sen!!!!

        Itse paukautan kissan pihalta heti, jos sattuu kohdalleen!!

        Laki kieltää myös toisen omaisuuden vahingoittamisen ja uskoisin muutaman muunkin lakipykälän pätevän tähän, joten sinun on täysin turha vedota lakiin, sillä itse syyllistyt rikokseen yhtä lailla.


      • huonojaomistajiaon
        kisunkaa kirjoitti:

        Laki kieltää myös toisen omaisuuden vahingoittamisen ja uskoisin muutaman muunkin lakipykälän pätevän tähän, joten sinun on täysin turha vedota lakiin, sillä itse syyllistyt rikokseen yhtä lailla.

        Ei ole eläinrakkautta päästää kissaansa toisten pihoille, eikä myöskään satuttaa vierasta kissaa joka pihalle ilmestyy.Molemmat ovat silloin lain rikkojia,ja kissanomistaja vastuuton typerys,jos ei tajua kissastaan huolehtia.Parstahan olisi,että irtokissa kiikutettaisiin löytölää, ja se pääsisi sieltä uuteen parempaan kotiin.Se olisi kissalle se paras,ja turvallisin vaihtoehto, sen elämä olisi turvattu uudessa vastuullisella kodissa.
        Mutta,saattaahan olla, että se vastuuton omistaja noutaa mirrinsä, ja jättää sen jatkossakin heitteille ja vaaroihin .
        Ei ole helppoa kissalla ulkona suomen talvessa, yksin ja kylmissään.Kissoja ei saa pitää heitteillä, eikä hyljätä.Silti niin tehdään jatkuvasti.
        Olisikin syytä kissan myyjien ottaa tarkoin selkoa, mihin pentujaan myyvät.Rotukissojen myyjät osaavat valita vastuulliset kodit kasvateilleen, heidän pentunsa eivät heitteille joudu, eikä niitä vaaroihin hyljätä.Paljon on opittavaa kissojen myyjillä, tällähetkellä heille riittää että saa pennusta muutaman kympin,kodilla, ei ole mitään väliä.
        Kissat siinä ovat sitten kärsijöinä,kun ulkona kyhjöttävät kesää ja ruokaa odotellen.Millään lemmikkieläimellä ei ole niin kauheita kohtaloita suomessa, kun maatiaiskissalla.Ja se on vastuuttoman ja tunteettoman omistajan syy.


      • morna

        Kumpa peittäiski jätöksensä... eikä P...si ihan joka paikkaan.. talon seinustoille. auto katokseen... nurmikolle joka puolelle.. semmosia naapurin kissoja...


      • Anonyymi

        Kissalla ei ole oikeuksia suomessa. Se ei ole suomen eläimistöön luonnonvaraisena kuuluva eläin ensinkään.
        Ellet satu tietämään, kissa luokitellaan metsästyslaissa rauhoittamattomaksi eläimeksi. Myös minkki ja supikoira( nekin kumpikin tuontikamaa), luokitellaan samoin, kuin kissa.
        Lue se laki.
        Kun kissa tappaa, hiiren, västäräkin, idänuunilinnun, räksänpoikasen vapaana ollessaan, tai harvinaisen koivuhiiren, se on tekoväline, ja rikoksentekijänä pidetään laissa kissanomistajaa. Sama pätee koiraankin: minkä vahingon luonnolle tai muuten se tekee, syyllisenä ja korvausvastuussa olevana pidetään aina omistajaa.
        Kissa ei tiedä, mitkä lintu-, ja nisäkäslajit ovat rauhoitettuja. Se tappaa sitä mitä sitä kiinnostaa tappaa: hiiriä, myyriä, lintuja, perhosia... sisiliskoja jne.

        Kyse siis ei ole vain kissan kakkapötköstä.
        Kyse on siitä, että kissa on vieras suomen luontoon nähden, ja pienpeto.


      • Anonyymi
        huonojaomistajiaon kirjoitti:

        Ei ole eläinrakkautta päästää kissaansa toisten pihoille, eikä myöskään satuttaa vierasta kissaa joka pihalle ilmestyy.Molemmat ovat silloin lain rikkojia,ja kissanomistaja vastuuton typerys,jos ei tajua kissastaan huolehtia.Parstahan olisi,että irtokissa kiikutettaisiin löytölää, ja se pääsisi sieltä uuteen parempaan kotiin.Se olisi kissalle se paras,ja turvallisin vaihtoehto, sen elämä olisi turvattu uudessa vastuullisella kodissa.
        Mutta,saattaahan olla, että se vastuuton omistaja noutaa mirrinsä, ja jättää sen jatkossakin heitteille ja vaaroihin .
        Ei ole helppoa kissalla ulkona suomen talvessa, yksin ja kylmissään.Kissoja ei saa pitää heitteillä, eikä hyljätä.Silti niin tehdään jatkuvasti.
        Olisikin syytä kissan myyjien ottaa tarkoin selkoa, mihin pentujaan myyvät.Rotukissojen myyjät osaavat valita vastuulliset kodit kasvateilleen, heidän pentunsa eivät heitteille joudu, eikä niitä vaaroihin hyljätä.Paljon on opittavaa kissojen myyjillä, tällähetkellä heille riittää että saa pennusta muutaman kympin,kodilla, ei ole mitään väliä.
        Kissat siinä ovat sitten kärsijöinä,kun ulkona kyhjöttävät kesää ja ruokaa odotellen.Millään lemmikkieläimellä ei ole niin kauheita kohtaloita suomessa, kun maatiaiskissalla.Ja se on vastuuttoman ja tunteettoman omistajan syy.

        Maatiaiskissahan on varsinkin ihana. Luonnikas, sen kanssa ei ole milloinkaan tylsää. omistan sellaisen. edeltäjä oli myös maatiainen.
        Kissa saa tarvittaessa lääkärinhoitoa, madotukset sun muut tarpeelliset. Viljatonta sokeritonta ruokaa, ja käydään yhdessä valjasulkoiluilla.
        On hienoa kun niin voi paremmin tutustua kissojen reviirillä käyttäytymiseen, ja kissa saa napsia kesällä ruohoja suolistoaan hoitamaan. Talvella kasvatan kauraa.
        Työvuoron jälkeen, nyt kirjastolla. Mutta kun kotiudun kohta, niin minut otetaan puskien vastaan, ka kehruukone käy.
        Kissa on monen yksinäisen ihmisen hyvä ystävä. Eivät suinkaan kaikki hoida maatiaiskissaa huonosti. Samat jutut se tarvitsee kuin rotukissakin voidakseen hyvin, ja elääkseen pidemmän elämän. Sitäpaitsi, kyllä kissa ymmärtää sen, että se hoidetaan kunnolla. Itse saan joka päivä kokea, että kissani kiittää hyvästä hoidosta.Vaikkei tarvitsekaan, olen luvannut sen hoitaa.
        Maksoin kissasta? Parisataa euroa. Ja nyt: kenenkään ei pitäisi myydä ihka oikeita maatiaistyyppien poikasia muutamalla kympillä!
        Miten se on mahdollistakaan?
        Emo hoidettu ok, että jaksanut hyvin pennut hoitaa. Pentujenkin sotkut siivottu. Opetettu jo muutakin syömään kuin emon nisästä maitoa. Madotettu, ekan kerran rokotettu.


    • vapausparasta

      Kissamme nauttivat vapaudesta entiseen malliin. Virtuaaliloukuttajilla menee aika nettitrollailussa ja kissoilla lämmin syksy takaa yhtä ulkoilun juhlaa.

      Vapaus, see on kissan onni se.

      • lopetarääkkäyshullu

        HÖPÖHÖPÖ!

        Eläinrääkkääjien ja HEITTEILLEjättäjien sanomisilla ei ole mitään merkitystä.

        Kerätään vaan loukuilla heidän rääkkäämänsä eläinparat talteen, niin loppuupa rääkkäys ainakin niiden yksilöiden osalta...


      • etkiinnostatajuuse

        Ketään ei kiinnosta sä ja sun heittokattis.....oot tylsä, suhun kyllästyy yhtä äkkiä kun käytettyyn wessapapruun XD


      • lopetarääkkäyshullu
        etkiinnostatajuuse kirjoitti:

        Ketään ei kiinnosta sä ja sun heittokattis.....oot tylsä, suhun kyllästyy yhtä äkkiä kun käytettyyn wessapapruun XD

        Ei tietenkään kiinnosta.

        Ketäpä nyt hullujen HEITTEILLEjättäjien ja ELÄINRÄÄKKÄÄJIEN perversiot kiinnostaisivat.

        MIksi ihmeessä pitäisi kiinnostaa?


      • Anonyymi

        Siihen asti kun kammottava marraskuun alun räntäsade kastelee turkin läpi, ja taivas kirkastuu- pakastuu.


    • pelastetaannekaikki

      Kissan onni on löytää pelastaja, siksi kissat kiertelee muiden pihoissa.Auttajaa etsien.
      Joskus se pääsee turvaan ja lämpöön vain kun joku sen ottaa kiinni ulkoa ja pelastaa.Voi sitä riemua kun kissa pääsee lopullisesti eroon heitteillejättäjästään.Siitä ne alkaa kissanpäivät.

      • karmeakohtalo

        Ilmat kylmenee.Kun näkee kissan yksin ulkona, tulee aina niin surullinen olo.Eilen näin yhden juoksevan tien yli, ei ihan osunut onneksi autoon.
        On se kamala kohtalo kissalla, ulkona lämpö etsiä, kun ei siellä enää sitä ole.
        Toivoo vaan, että mahdollisimman monet sen pelastajan löytäis, ja pääsis ennen talvea jo lämpimään.


    • kaikkikohdillaan

      Supikoiran loukkua saa käyttää varmasti ihan samalla lailla kun ihan kissan loukutukseenkin käytettävää loukkua.Omalle pihalleen sellaisen saa jokainen virittää, mutta vieraan alueelle , ilman lupaa ei tietenkään.
      Loukku on tietysti tarkistettava päivittäin.
      Tuossa tapauksessa ilmeisesti ihan omalle pihalleen oli viritetty, joten ollut ihan laillista.Muutoin olisi poliisi siihen varmasti nopeasti puuttunut.
      Kissojen kohdalla ei mielestäni ole mitään vaatimusta loukun suhteen, eli tuo supiloukku varmasti ollut ihan ok, ja heille varmaan ollut helpoimmin saatavilla.
      Onhan suositeltavaakin, ja ihan laillista ,ottaa omalta alueeltaan irtokissat kiinni.
      Se lukee ihan lakipykälissäkin.
      Ja kuten varmaan itsekkin tajusitte, niin virkavaltakin on sitä mieltä, että kissan saa ottaa kiinni kun sellaisen pihaltaan löytää.Ja toimia juuri noin kun on toimittu.
      Eli kun seuraavaksi kissa menee taas sinne kiinniotettavaksi, niin kannattaa varautua isompiin sakkoihin.Kissa on siitä hassu eläin, ettei se kokemastaan pelosta loukussa tai muusta haitasta paljoa piittaa.Vaan menee paikalle yhä uudelleen.
      Meillä aikoinaan ihan oma kissa, otettiin supiloukusta pois useaan otteesee.Eli ei oppinut mitään siitä loukussa odottelu ajasta, vaan hakeutui sinne yhä uudelleen.Samoja kaloja silloin oli kissalle tarjolla omassa kupissa, mutta jostain syystä ne loukussa olevat houkuttelivat enemmän.Kissat ovat joskus aika hassuja.

      Jos tuossa olisi ollut jotain laitonta loukuttajan osalta, poliisi olisi varmasti asiaan puuttunut.
      Ja olen ymmärtänyt että tulevaisuudessa kissojen kiinni ottamiset lisääntyisivät.Sehän on kissalle parasta, että pääsee nopeasti takaisin kotiinsa karkureissultaan, eikä omistajan tarvitse sitten etsiä.Eikä kissan kuljeksia vaaroissa.
      Sakotus varmasti ollut ihan aiheellista, heitteillejättöhän luokitellaan rikokseski.
      Ja rikoksista on suomessa tapana rangaista.

    • vapausparasta

      Kissamme nauttivat vapaudestaan tänäänkin. Tämä virtuaaliloukuttajille ja vankikissojen omistajille (kiduttajille) tiedoksi.

      • säälintänäänkin

        Eikö kukaan ihminen sua huomioi?
        Siis ihan säälittäää, vaikka et sääliäkään ansaitse.Mutta silti, säälin tosin kissojasi sinuakin enemmän, tänäkin päivänä.Se tiedoksi sinulle.


      • Anonyymi

        Laitsppas kuvat linkkinä niin nähdään ne vapaat kissat. Ei minunkaan kissa kahleissa ole. Ido lasitettu parveke jossa pidän puutarhajuttuja,ja pääsee siellä kiipeämään ja näkemään maailman menoa.
        Huushollin neljästä tuolista kolme on kissan.
        Minä hoidan palvelut,kuten sapuskan ja juomaveden ja vessan hoidon.
        Sillä on oikeud päästä ulkoilemaan valjaissa useamman kerran viikkoon,niin kauan kuin itse haluaa.
        Ei tapa sillä tavoin lintuja.


    • kerrokaikki

      Kerro nopsaan siskolles ,että sillä on paljon parannettavaa kissanpidoss.

    • nuuttinen

      Olen asunut sekä kaupungissa että nyt maalla ja minulla on iso pihamaa ja metsää on ympärillä. Aina minulla on ollut kissoja. Kaupungissa kissat olivat sisäkissoja. En ikinä olisi päästänyt niitä ulos!
      Nyt saavat olla vapaana. Tämän tästä ne tulevat sisälle syömään ja nukkumaan. Yöt tietenkin ovat sisällä. Eli kannatan tässä kultaista keskitietä.
      Totuus on tässä apn asiassa se, että tuo naapuri on kissojen vihaaja. Niitä riittää, miehiä jotka suuntaavat vihansa eläimiin. Ja saattoi olla että se poliisi oli miehen tuttu, ehkä metsästyskaveri peräti.
      Miksi hän ei antanut kissaa omistajalle heti? Vastaus on viha kissaa kohtaan ja sitä kautta omistajaa kohtaan. Jos hän olisi ollut normaali ihminen, hän olisi luovuttanut kissan heti takaisin eikä olisi soittanut poliisia.
      Jotkut ihmiset ovat tuollaisia, inhottavia eläinten vihaajia jotka suunnittelevat kaikenlaisia temppuja rääkätäkseen eläimiä.
      Mikä sai tämänkin äijän virittämään loukun ja mikä sai hänet pitämään kissaa loukussa pimeässä tilassa niin että kissa repi itsensä? Jokainen päätelköön itse. On eri asia valistaa naapuria siitä että jos ei asu maalla niin on pidettävä kissa sisällä, kuin se että rääkkää eläintä tuolla tavalla. Ne ovat eri asioita!

      • pweifjwpief

        Selittäisitkö tarkemmin, minkä syiden nojalla naapurillasi olisi muka jokin velvollisuus sietää vieraita kissoja pihassaan?

        Tai vaihtoehtoisesti selitä ne syyt ja perusteet, joiden nojalla SINÄ KATSOT OIKEUDEKSESI PÄÄTTÄÄ LIIKKUUKO NAAPURISI PIHASSA KISSOJA?

        Naapurisi VOI OMASSA PIHASSAAN pitää loukkua, jos niin haluaa.

        On IHAN SINUN OMA ASIASI, KUINKA SUURIA RISKEJÄ KISSASI SUHTEEN HALUAT OTTAA.

        Eräänä päivänä se ei enää tule kotiin, ellet korjaa tapojasi. Ja se päivä lähenee koko ajan...


      • kaikkilaillista

        Mietippä asia naapurin kannalta.Jos hän olisi luovuttanut kissan heti.Olisiko siskosi tajunnut pitää kissan jatkossa poissa naapurista, ja heitteiltä?
        Heitteillejättö on aina rikos, ja rikoksesta rangaistaan.Jos ei olisi poliiisille ilmoitettu, ei olisi rangaistusta saanut teostaan.Siskosi kohalla kissan heitteillejättö luultavasti ollut jatkuvaa, eikä ole huomioinut lakeja, eikä haittoja teostaan naapureille, luonnolle,eikä sitä että vaarantaa lemmikkinsä hengen tahallisesti itse.

        Millä muilla keinoilla siskosi saisi tajuamaan että toimi laittomasti ja väärin?
        Ja miten saisi tajuamaan että pitää muuttaa tapojaa, ja hänet lopettamaan heitteillejätön, joka siis on eläinrääkkäystä?

        Lain mukaan naapurilla on oikeus loukuttaa irtokissat pihastaa.Jos ei loukku miellytä,niin pitänee huolehtia että kisu pysyy kotona :)


    • samperi679

      Tässä debatissa näyttää unohtuneen se, että vapaana liikkuva kissa tappaa alkukesästä/ kesällä mielettömän määrän lintuja ja näiden poikasia. Koiraan verrattuna kissa on 10 kertaa taitavampi tappaja. Osa näyttää tyrkyttävän vaihtoehtona, että hiiriähän he vain pyytävät; ehkä muutaman niitäkin, mutta pilataan ilonne ja todetaan, että myyriä ne hiirenne enimmäkseen ovat. Alalajeja en viitsi typeryksille luetella. Ette te tee sillä tiedolla mitään.

      Omakohtaisesti sanon, että suurella riemulla minä kissan ammun. Mutta vain touko-syyskuu välisenä aikana. Joka silloin kissaa vapaana juoksuttaa voi olla varma, että minuun törmätessään katti pääsee hengestään; jos on tehottomilla lintujen pyytäjillä ts. koirilla kiinnipitoaikansa, niin sama se on kissojen suhteen... milloin minä pyssyn kanssa maastossa kuljen.

      Maalla tässä asutaan ja 0-20 kissaa (huom. pentueet) vuodessa keskimäärin ammutaan. Ja vain ja ainoastaan sen takia, että omistajat tai muut sekopäät kissansa pesivään luontoon päästävät.

      • alasmurhaajat

        Mikä oikeus sinulla on tappaa eläimiä, niin kissoja kuin muita eläimiä esim metsästyskautena? Hurskastelet sillä että kissat tappavat lintuja. Sekö oikeuttaa murhanhimosi?
        Voin kuvitella kuinka aina kun näet eläimen, oli sitten kissa tai joku muu, niin silloin tulee himo tappaa. Kautta aikain tappamishimoiset miehet ovat oikeuttaneet tappamishalunsa vetoamalla milloin mihinkin syyhyn: Kissat tappavat pikkulintuja, se ja se eläin ei kuulu Suomen luontoon jne jne...
        Ja sitten kun tulee metsästyskausi, tartutaan kalliisiin aseisiin ja hurautetaan autolla jonnekin metsätielle ja ammutaan kaikki mikä liikkuu. Jos totta puhutaan, eikö pahimmat ''tappamiset'' aiheuta sinun kaltaisesi? Tapatte uroshirviä koska haluatte sarvet seinälle koristeeksi ja näin hirvikanta vinoutuu. Tapatte myös enemmän kuin laki salli :, salakaadot.
        Myös laskette ilveksiä muka olevan enemmän kuin niitä todellisuudessa on. Miksi? Koska haluatte ''ansiolistaanne'' myös ilveksen. Viis siitä onko se oikein. Sitten kuitenkin hurskastelette että toimitte ''luonnon puolesta''. Täällä maalla myös tekivät niin ''miehekkään'' tempun että ajoivat ilvestä porukalla metsätiellä autoilla. Sitten esittelivät saalistaan ylpeinä, olivat ampuneet sen auton ikkunasta. Voi että oli miehekäs teko!
        Joo räyhää vaan siitä että kissa tappaa pikkulintuja!
        Tuollaiset murhaajat saisivat tappaa itsensä tappamishimossaan!


      • jdbi
        alasmurhaajat kirjoitti:

        Mikä oikeus sinulla on tappaa eläimiä, niin kissoja kuin muita eläimiä esim metsästyskautena? Hurskastelet sillä että kissat tappavat lintuja. Sekö oikeuttaa murhanhimosi?
        Voin kuvitella kuinka aina kun näet eläimen, oli sitten kissa tai joku muu, niin silloin tulee himo tappaa. Kautta aikain tappamishimoiset miehet ovat oikeuttaneet tappamishalunsa vetoamalla milloin mihinkin syyhyn: Kissat tappavat pikkulintuja, se ja se eläin ei kuulu Suomen luontoon jne jne...
        Ja sitten kun tulee metsästyskausi, tartutaan kalliisiin aseisiin ja hurautetaan autolla jonnekin metsätielle ja ammutaan kaikki mikä liikkuu. Jos totta puhutaan, eikö pahimmat ''tappamiset'' aiheuta sinun kaltaisesi? Tapatte uroshirviä koska haluatte sarvet seinälle koristeeksi ja näin hirvikanta vinoutuu. Tapatte myös enemmän kuin laki salli :, salakaadot.
        Myös laskette ilveksiä muka olevan enemmän kuin niitä todellisuudessa on. Miksi? Koska haluatte ''ansiolistaanne'' myös ilveksen. Viis siitä onko se oikein. Sitten kuitenkin hurskastelette että toimitte ''luonnon puolesta''. Täällä maalla myös tekivät niin ''miehekkään'' tempun että ajoivat ilvestä porukalla metsätiellä autoilla. Sitten esittelivät saalistaan ylpeinä, olivat ampuneet sen auton ikkunasta. Voi että oli miehekäs teko!
        Joo räyhää vaan siitä että kissa tappaa pikkulintuja!
        Tuollaiset murhaajat saisivat tappaa itsensä tappamishimossaan!

        Sekä nikkiisi että osittain kommenttiisi viitaten kysyn, ymmärrätkö mitä sana "murha" tarkoittaa? Googlaa, jos se ylittää käsityskykysi. Ja vielä pikku vinkkinä sanottakoon, että tämä on kissakeskustelu. Mene siis nolaamaan itsesi metsästystä käsittelevään keskusteluun, jos siitä haluat yrittää urputtaa.

        Mikä oikeus sinulla on pitää kissojasi heitteillä ja muiden ihmisten tontilla pahojaan tekemässä ja levittelemässä tauteja? Hurskastelet sillä, että kissat ovat siten muka onnellisia. Sekö oikeuttaa laittomuudet ja välinpitämättömyyden?

        Joo räyhää vaan siitä, että joku puolustaa oikeuttaan pitää irtokattisi poissa lisääntymästä tiluksiltaan!

        Tuollaisen heitteillejättäjän, eläinrääkkääjän sekä naapureistaan ja heidän mielipiteistään vähät välittävän vajakin pitäisi tappaa itsensä lainrikkomishimoissaan!


      • nolontietämätöntä
        alasmurhaajat kirjoitti:

        Mikä oikeus sinulla on tappaa eläimiä, niin kissoja kuin muita eläimiä esim metsästyskautena? Hurskastelet sillä että kissat tappavat lintuja. Sekö oikeuttaa murhanhimosi?
        Voin kuvitella kuinka aina kun näet eläimen, oli sitten kissa tai joku muu, niin silloin tulee himo tappaa. Kautta aikain tappamishimoiset miehet ovat oikeuttaneet tappamishalunsa vetoamalla milloin mihinkin syyhyn: Kissat tappavat pikkulintuja, se ja se eläin ei kuulu Suomen luontoon jne jne...
        Ja sitten kun tulee metsästyskausi, tartutaan kalliisiin aseisiin ja hurautetaan autolla jonnekin metsätielle ja ammutaan kaikki mikä liikkuu. Jos totta puhutaan, eikö pahimmat ''tappamiset'' aiheuta sinun kaltaisesi? Tapatte uroshirviä koska haluatte sarvet seinälle koristeeksi ja näin hirvikanta vinoutuu. Tapatte myös enemmän kuin laki salli :, salakaadot.
        Myös laskette ilveksiä muka olevan enemmän kuin niitä todellisuudessa on. Miksi? Koska haluatte ''ansiolistaanne'' myös ilveksen. Viis siitä onko se oikein. Sitten kuitenkin hurskastelette että toimitte ''luonnon puolesta''. Täällä maalla myös tekivät niin ''miehekkään'' tempun että ajoivat ilvestä porukalla metsätiellä autoilla. Sitten esittelivät saalistaan ylpeinä, olivat ampuneet sen auton ikkunasta. Voi että oli miehekäs teko!
        Joo räyhää vaan siitä että kissa tappaa pikkulintuja!
        Tuollaiset murhaajat saisivat tappaa itsensä tappamishimossaan!

        Oletko tietoinen, että kissa on luonnossa haitallinen vieraslaji?
        Kissa ei kuulu suomen luontoon.
        Googettele, ja opi edes jotain.

        Ilves on suomen luontoon kuuluva ainut kissa.Ja totta, sitä metsästetään, luvanvaraisesti.
        Jotkut urpot pelkäävät ilveksiä, jos näkevät niitä pihoissa.Eipä ne edes tulis pihoihin, ellei kissan haju houkuttelisi.
        Ilveksistä ei ole haittaa,kanta pidetään sopusuhtaisena.Ja onhan se hienoa, että suomessa on niin uljas komea kissa kun Ilves on.Se on ihan kissanomistajan oma vika, jos Ilves joutuu sen ottamaan kiinni, mitäs laittoi kissan ulos syötiksi.


      • Juhani_a

        Oikea periaate.
        Jos kissa on heitteille jätetty, niin armollisempaa on ampua se. Mieluummin nopea kuolema kuin se että joutuu elävältä huuhkajan syömäksi, tai kuolee käärmeenpuremaan. Ja lisäksi tietenkin koirat, taudit ja autot.

        Itekin tyhmänä parikymmentä vuotta sitten muutamaa kissaa pidin vapaana. Huuhkaja ne kaikki sitten vähitellen vei. Tai ainakin olevan että oli huuhkaja, viimeinen katosi alkutalvesta ja lumeen oli jäänyt vain verta ja suuret siivenjäljet.


    • nuuttinen

      Mikä teidät saa niin vihan valtaan siinä että kissa tallustelee naapurin pihamaalla!?
      Tuleeko pihaan hirveitä tassunjälkiä? Meneekö nurmikko pilalle tassujen kosketuksesta?
      Nykyään kollit ovat useimmiten leikattuja niin että niillä ei ole merkkaamisviettiä.
      Jos jokaisella on oikeus pitää omalla pihallaan mitä haluaa - kuten loukkuja - kuinka pitkälle viette tämän oikeuden? Entä jos oma naapurinne tekee vaikka rovion ja polttaa siinä myrkyllisiä aineita? Savu tulee teille, menette valittamaan koska lapsenne sairastuvat. Mutta naapuri sanoo että minä saan tehdä omalla pihalla mitä haluan! No tietenkin olette samaa mieltä, vai mitä!
      Minä taas olen sitä mieltä että vastuu kuuluu kaikille. Harmia ja vahinkoa ei saa aiheuttaa kenellekään. Minun kissani eivät ole aiheuttaneet naapureille vahinkoa. Olen ottanut siitä selvää. Vanhin on jo 15 vuotias. Ovat tietenkin leikattuja.
      No tietenkin täytyy ottaa huomioon se nurmikon tallaantuminen tassujen alla....

      • sojbfuys

        Lapsiko siellä viestittelee vaiko vain lapsen tasolle jäänyt hullu kissanainen?

        Suomi24:nkin palstat ovat täynnä syitä siihen, miksi katteja ei vieraiden pihoihin haluta eivätkä ne sinne lain mukaan kuulukaan (jokusen syyn saattaisit keksiä itsekin, jollet olisi aivokuollut idiootti). Laki kieltää myös polttamasta edes siellä omalla pihalla mitään myrkyllistä. Ymmärrätkö, mitä laki tarkoittaa ja miksi lain pykäliä jokaisen oletetaan noudattavan? Sinä voit vikistä mitä haluat, mutta tao umpiluiseen kalloosi se ensin takalistostasi vetäistyäsi, että lakia tulee jokaisen noudattaa oli sitten kysymys kissojen irtipidosta tai roskien polttamisesta. Mitään laittomuuksia ei naapurien tarvitse sietää, vaikka rikollisilla on heti seliselit valmiina siitä, miksi pitäisi sietää ja miten pikkusieluisia valittajat ovatkaan kun eivät salli sinulta mitä hyvänsä keksitkään harjoittaa.


      • pworijpgwoejfpwo

        Mistä sinä olet saanut päähäsi, että joku VIHAISI kissoja?

        Ei se ole mitään vihaamista, jos joku ei kissoja pihaansa halua. Eikä siihen edes tarvitse olla sen kummempia syitä kuin se, että ei vaan halua. Vai onko kissoista pitäminen säädetty jossakin laissa pakolliseksi kaikille?

        Jos sinä haluat pitää kissoja, niin siitä vaan, mutta älä tunge niitä väkisin muiden ihmisten riesoiksi! Mikä siinä on niin ylivoimaista sinulle käsittää?

        "Jos jokaisella on oikeus pitää omalla pihallaan mitä haluaa - kuten loukkuja "
        EI JOS, VAAN KUN! JOKAISELLA ON OIKEUS PITÄÄ OMALLA PIHALLAAN LOUKKUJA, JOS HALUAA.

        Ei kenenkään ole pakko päästää lemmikkejään vieraiden ihmisten pihoissa oleviin loukkuihin. Mikä tuossa yksinkertaisessa asiassa on sinun käsityskyvyllesi ylivoimaista?

        Myrkyllisten aineiden polttaminen roviossa taas on lailla kiellettyä kaikilta.


      • tyhmätkissanomistajat

        Polttelemista pihalla ei saa olla häiriötä tai haittaa naapureille, jos terveydellistä haittaa on, terveysviranomainen huolehtii että polttelu loppuu.Monissa kaupungeissa on kaikenlainen avotulenteko kielletty, vain tulisijoissa saa polttaa.Oman kaupungin säännöt löytyy kaupungin sivuilta, sieltä löytyy myös kissa, haittaeläimien tai jopa haitallisten vieraslajien kohdalta.

        Kissat,leikatut urokset pissivät myös vieraiden seiville,oville jne, merkkailevat leikkuusta huolimatta.Tiedän sen, koska pissaa on aitauksessa, leikatun kollin merkkailupissoja, seinilläkin.Eihän siitäkään voi tietää, jos ei kulje kissansa mukana, eikä muutenkaan kissojen elämästä tiedä..Kulkisit, niin tajuaisit.
        Kakka ,vieraan kissan, ei kuulu naapurin pihaan myöskään,peittely ei hävitä kakkaa hiekkikselta eikä kasvimaaltakaan.

        Ja tärkein asia on se, että kissa on lemmikkieläin jota ei saa päästää luontoon tekemään tuhoja, kissa on lemmikkieläin josta omistaja on vastuussa ja omistajan on valvottava lemmikkinsä ulkoilua.Sekä, tarjottava kissalleen turvallinen elinympäristö.Sitä ei voi tarjota naapurin pihasta, jossa kaksi metsästysviettistä terrieriä saalistaa, hiiriäkin.(Lintuja territ eivät napsi.)

        Virkavalta lopettaa hullut polttopuuhat,ja viranomaiset myös tulevat tarvittaessa noutamaan ne heitteillä kulkevat kissat.


      • samuli-k-16plus8

        Onko tullut mieleen että jotkut on kissoille allergisia, eikä pysty ulkona yskimättä/aivastelematta liikkumaan jos kissat kulkee missä sattuu.

        Joillain on myös omia lemmikkejä, joita ei haluaisi kissan tappavan.

        Lisäksi heitteillä olevat kissat yleensä kantavat loisia, joista osa tarttuu ihmisiin. Esimerkiksi Toxoplasma gondii, joka tarttuu vain kissojen ulosteista, ja aiheuttaa mm. keskenmenoja ja kehitysvaurioita. Loinen on niin yleinen että arvioiden mukaan joka toinen ihminen on saanut tartunnan jossain vaiheessa elämäänsä.


      • kissalleparaskoti

        Ja on huomioitava myös, että yksin kuljeksiva kissahan on vaaroissa siellä ulkona kulkiessaan.Sehän on kissan parhaaksi,että se otetaan kiinni,ja toimitetaan löytölään.Siellä se joko todetaan karanneksi,ja omistaja on ikionnellinen kun saa sen noutaa takaisin.Tai sitten se on hylätty, sitä ei kaivata, ja sille hommataan tarkasti valikoiden hyvä, ja vastuullinen koti.Juuri sellaisen kodin kaikki kissat ansaitsevatkin :)


      • kissatoottaauuttakotia

        Kukaan ei varmasiti vihaa kissaa.Vaan sitä typerää omistajaa, joka rikkoo lakia, ja vaarantaa tarkoituksella kissan hengen, kissan heitteillejättö on rikos.Se on julmaa, eläinrääkkäystä.Ja eläinrääkkäykseenhän on puututtava, jokaisen, jos sellaista näkee.


    • muovia_munille

      Ei kissoja tarvitse loukuttaa. Meidän pihassa notkui iso kollikissa eikä aikonut vaihtaa maisemaa "pyynnöistä" huolimatta. Apu löytyi poikani muovikuulapyssystä.
      Täräytin sarjan kiveksille ja kolli jätti reviirinsä.

    • 77487

      Yritän nyt ottaa huomioon kaiken mitä täältä luin, sanomattakin selvää että tuskin onnistuu...

      Minä olen asunut sekä maalla että kaupungissa. Kaupungissa kissat sisällä ja ulkoilua vain valvotusti valjaissa. Nyt kun asun keskellä ei-mitään, missä lähimmälle "isolle tielle" yli viiden kilometrin matka ja oma piha aidattu, ovat kissat vapaana. Ensimmäinen vuosi ulkoiltiin vain valjaissa ja pysyttiin omalla tontilla. Kissan metsästystaidot eivät siis ihan parhaimmillaan ole ja lähimmät puut on kaadettu ettei linnut niihin pesiydy.
      Kissamme ovat hiirikissoina ja oikeastaan vain niitä ja myyriä ovat kotiin kantaneet.
      Tosiaan lähimmällä tiellä kulkee "ruuhka-aikaan" n. 20 autoa tunnissa, jos sitäkään. Kissat on leikattu ja aidatun tontin vuoksi petojen pääsy pihaan kissan reviirille on tehty hankalaksi.
      Pyrin pitämään kissat niin turvassa kuin vain voin. Tietenkään en voi taata, ettei mitään käy, mutta mahdollisuudet olen rajannut pieneksi. Naapuriakaan ei ihan vieressä ole, mutta olemme keskustelleet kissojemme kulkemisesta, eikä ongelmaa vapaana liikkuvissa kateissa ole. Tilanne siis hieman eri, kuin aloittajalla.
      Jos naapuri ei halua kissoja omalle pihalleen, pitäisi se estää. Taajama-alueella ei kissoja saa pitää vapaana, jolloin terveen järjen mukaan kuuluisivat sisälle tai hihnan päähän. Oman pihan voi myös verkottaa.

      Jos ihan todella ei kykene kissaa pitämään asianmukaisesti niin silloin se annetaan pois. Jos ei sen vertaa löydy kiinnostusta, että voisi pari kertaa viikossa mennä ihan itse kissan kanssa ulos, kertoo se siitä, ettei ota vastuuta lemmikistään.
      Naapuri saa loukuttaa kissan ja viedä sen löytöeläintaloon tai soittaa poliisille (mikä minusta on poliisin resurssien tuhlausta...). Itse olisin tuossa tilanteessa vienyt kissan naapuriin ja tehnyt selväksi, että ensi kerralla ei saa näin helposti kissaa takaisin.
      Joku täällä kertoi ampuvansa vapaana liikkuvat kissat, mikä on laitonta. Toisen omaisuutta ei saa tuhota, oli kyse kissasta tai polkupyörästä. Toisaalta villiintyneen kissan saa ampua omalla pihallaan, mutta se ei olekaan niin helppo selvittää, mikä niistä on vain omistajan vastuuttomuutta vapaana ja mikä oikea villikissa.
      Parempi olisi laittaa loukkuja maastoon ja viedä löytöeläintaloon. Silloin ei yhdeltäkään eläimeltä lähde henki vain typerän omistajan vuoksi.

      • fleksirekkuapuun

        Kuulemani mukaan,jos viet kissan löytölään, niin huonolla tuurilla naapuri hakee sen sieltä, tai hommaa uuden ja kissa taas kohta takaisin vieraassa pihassa sotkemassa.

        Tehokkainta on, hiukan hullu metsästyskoira.Ei tule ylimääräiset nisäkkäät pihalle, ja fiksut naapurit jopa tajuavat pitää kissat poissa naapurin pihasta, jossa metsästävä , nopea, ja äänekäs koira.
        Uloilutus fleksissä ja valjaissa, että koira pääsee singahtelemaan halutessaan uhkavasti joka suuntaan ;)


      • 774587

        Ei kyse ole siitä, mikä on enemmän laitonta. Molemmat yhtä lailla lainvastaisia tekoja. Sairasta se on ampua eläimiä, jotka saisi hengissäkin muualle. Siinäpähän ammut, hulluilla omat huvinsa.

        Pilattu koira toimii paremmin, ei kissastaan välittävä ihminen päästäisi kissojaan pihalle raadeltavaksi.


      • gösshhfj

        Tässä logiikka oli vähän ontuvaa, sillä väärä teko ei oikeuta tekemään lisää vääryyttä. Vaikka kissan omistaja olisi piittaamaton idiootti, ei se sinusta tee yhtään sen lämminhenkisempää kunnon kansalaista, kun kissoja käyt ampumassa. Ei sitä naapuria voi vastuuttaa omista teoista, vaikka hän olosuhteet olisikin siihen luonut :D
        Empatian puutetta, kun tosiaan nuo loukutkin keksitty.


    • mirristärahaa

      Luin netistä, on ihan eläinrakkaita perheitä jotka harrastaa kissojen pelastamista.Loukuttavat irtokissoja.Todellakin hyödyllinen harrastus, kissat pääsee turvaan vaaroilta.Mitalin ansaitsisivat tuollaiselsta eläintensuojelutyöstä, arvostan isosti.
      Viellä kun siitä maksettaisiin kiinniottopalkkio bensarahat, niin tuohon hommaan halukkaita kyllä löytyisi.
      Toivotaan että sirutuspakon myötä, tulisi kiinniottopalkkio, jonka maksaa tietysti mielellään mirrinsä kadottanut omistaja, joka löytyy näppärästi sirun tiedoilla.
      Parikymppiä per mirri, niin ei eläkeläisetkään enää keräis pulloja, vaan mirrejä ;)

      • kissasiinäkärsii

        Eivät ne ole eläinrakkaita, vaan yleensä elämänhallinnalta pahasti puutteellisia kissamummeleita, joille kissoista on muodustunut kaiken keskipiste muun elämän ollessa päin honkia. Valitettavasti siinä hommassa kärsijänä ovat kissat, jotka joutuvat elämään vankeina ainoana seuranaan seonnut kissamummeli.


      • 774587

        Vanhoille ihmisille lemmikki voi olla korvaamaton ilo elämässä, ei se tee kenestäkään "elämänhallinnaltaan puutteellista". Ja tuossa kommentissa oli kyse siitä, kuinka ihmiset loukuttavat vapaita kissoja ja vievät ne löytöeläintaloihin, ei siitä, että mummot hamstraavat kissoja.

        Minullekin lemmikit ovat korvaamaton osa elämääni, isokin osa. Toisaalta olen eri asemassa kuin eläkeläinen, jolla on paljon ylimääräistä aikaa, jolloin on ihan luonnollista, että lemmikit ovat hirvittävän tärkeitä.


      • isostiarvostanmyös
        kissasiinäkärsii kirjoitti:

        Eivät ne ole eläinrakkaita, vaan yleensä elämänhallinnalta pahasti puutteellisia kissamummeleita, joille kissoista on muodustunut kaiken keskipiste muun elämän ollessa päin honkia. Valitettavasti siinä hommassa kärsijänä ovat kissat, jotka joutuvat elämään vankeina ainoana seuranaan seonnut kissamummeli.

        Eläinrakkaus on juuri sitä kun näkee vaivaa, ja pelastaa muiden kaltoin kohtelemia ja rääkkäämiä eläimiä luonnosta.Pelastaa kärsivän eläimen vaaroista.

        Kissahan on luonnossa haitallinen vieraslaji, joten sen poistaminen luonnosta on luonnonsuojelutyötä parhaimmillaan.Luonnoneläimet ovat kissalle helppoa saalista, siksi kissaa ei saa luontoon päästää.
        Kissaa on ulkoilutettava valvotusti.Valvottuna ulkoilevan kissan loukkuun meno ei ole mahdollista, omistajahan ei vieraaseen pihaan kissaansa päästä.

        Et tosiaankaan taunnut hiffata tuon kirjoituksen sisältöä, kaikille ei aina kaikki aukene.
        Pääasia on, että lemmikkejä pidetään lakien mukaan.Loukuttamalla irtokissoja, suojellaan luontoa, ja pelastetaan kissoja joiden paikka ei ole luonnossa.
        Tuplahyöty, hyötyy kissat ja luonnoneläimet, aidosti välittävän ihmisen teko.Arvostan myös!


      • selkeetmerkit
        kissasiinäkärsii kirjoitti:

        Eivät ne ole eläinrakkaita, vaan yleensä elämänhallinnalta pahasti puutteellisia kissamummeleita, joille kissoista on muodustunut kaiken keskipiste muun elämän ollessa päin honkia. Valitettavasti siinä hommassa kärsijänä ovat kissat, jotka joutuvat elämään vankeina ainoana seuranaan seonnut kissamummeli.

        Mielenvikaisella/mielenterveysongelmaisella on yleensä se kissa ulkona yksin heitteillä, siitä sen tunnistaa.
        Tunteeton, empatiaan kykemätön ihminen, ei välitä lemmikkikissan kissan kärsimyksistä, ei vaaroista, eikä lakipykälistä.


      • gjööög
        selkeetmerkit kirjoitti:

        Mielenvikaisella/mielenterveysongelmaisella on yleensä se kissa ulkona yksin heitteillä, siitä sen tunnistaa.
        Tunteeton, empatiaan kykemätön ihminen, ei välitä lemmikkikissan kissan kärsimyksistä, ei vaaroista, eikä lakipykälistä.

        Höpö höpö, useimmat mielenterveysongelmaiset, vähintäänkin kuntoutujat, pitävät lemmikeistään parempaa huolta kuin useat muut. Tyhmien ja ajattelemattomien kissat ne pihoilla pyörii. Taikka sitten tavallisten selittelijöiden; "ei kissa ole onnellinen sisällä se kuuluu vapauteen1!!1"
        Empatiakyvytön ihminen ei edes ota kissaa, kun siitä ei hänelle mitään iloa ole. Pointtisi on hyvä mutta ihmisryhmät ei niin nappiin.


      • juurimuutennoin
        selkeetmerkit kirjoitti:

        Mielenvikaisella/mielenterveysongelmaisella on yleensä se kissa ulkona yksin heitteillä, siitä sen tunnistaa.
        Tunteeton, empatiaan kykemätön ihminen, ei välitä lemmikkikissan kissan kärsimyksistä, ei vaaroista, eikä lakipykälistä.

        "Tunteeton, empatiaan kykemätön ihminen, ei välitä lemmikkikissan kissan kärsimyksistä, ei vaaroista, eikä lakipykälistä"...ne on niitä ulkokissanpitäjiä ;)


    • oppiaikäkaikkion

      Voi sinua, kannattaa tutkia ja googlettaa kaikki noi tarkkaan , metsästyslaki, järjestyslaki, eläinsuojelulaki, "kissan heitteillejättö".
      Ja niistä etsiä miten kissaa kuuluu oikeesti pitää.
      Poliisi ja naapuri olivat ihan oikeassa, noloa kyllä, siskosi siis oli toiminut lainvastaisesti ja väärin.Nyt vaan yhdessä tavaatte ajatuksella ne lait, järjestyssäännöt (opettelette ulkoa) ja metsästys pykälät läpi, ja mietitte miten saatte jatkossa kissan hoidettua lakipykälien mukaan.Ja jos se ei vaan onnistu.Niin sitten kannattaa antaa se kissa jollekkin tutulle tai sukulaiselle, joka asuu kerrostalossa.
      Siis ihan sisäkissaksi, silloin kissalla on lain vaatima turvallinen elinympäristö.
      Niin ei kukaan voi ainakaan valittaa, ja sakottaa enää vääränlaisesta kissanpidosta.

      Ei tainnut olla se naapuri"hullu kissanvihaaja", vaikka niin luulit.
      Siskosi se rikkoi lakia -_-

    • Luonnonlait

      Loukuttaja on selvästi täysi kusipää. Luo blogi jollain salanimellä. Yritä saada siihen loukuttajan kuva (huom! älä salakuvaa piha-alueella ettet saa kotirauhan häirinnästä tms. syytettä) ja kerro mitä äijä puuhaa, ihan nimellä.
      Kunnianloukkaussyytettä tuosta et tule saamaan. Ensinnäkään, poliisi ei viitsi selvittää, kuka kirjoittaja on. Toiseksi, tosiasioiden toteaminen ei ole kunnianloukkaus.

      Kirjoittaessasi älä nimittele paskakasaa äläkä oleta! Vaan kylmän rauhallisesti kerrot äijän toiminnasta kuten olet tehnyt täälläkin. Ei tuo ihan laillista ole, mutta koska virkavalta ei puutu asiaan, niin kyllä yleinen mielipide hoitaa...eiköhän ukkeli siitä tasaannu.

      Pidä kuitenkin huoli että kissanne ei enää mene äijän pihalle, koska saattaa joutua kostotoimenpiteiden kohteeksi.

      Kannattaa myös ottaa yhteyttä paikalliseen eläinsuojeluvalvojaan ja kysyä mitä hän pitää äijän toimista.

      • if0efu029

        Voivoi sentään, sinä lapsukainen. Nyt olet pahan kerran erehtynyt.

        Oikea kusipää on nimenomaan se henkilö, joka tunkee kissaansa vieraiden ihmisten pihoihin riesaksi.

        Omasta pihastaan saa kuka tahansa ottaa talteen siellä tapaamansa vieraat lemmikkieläimet ja rauhoittamattomat eläimet.

        Eikä sinunkaan kannattaisi yllyttää ketään tekemään internetissä laittomuuksia. Sattuu muuten olemaan niin, että toisen henkilön kuvan/kuvien julkaiseminen ilman lupaa on laitonta. Se on rikos, sakkoa siitä tulee!


    • Luonnonlait

      KISSOJA EI UUDEN LAIN MUKAAN TARVITSE PITÄÄ KYTKETTYNÄ!

      Kopioitu Rauman seudun esyn sivuilta:

      Lokakuun alussa voimaan tuleva järjestyslaki korvaa kunnalliset järjestyssäännöt ja muuttaa lemmikkieläinten vapaana pitämistä koskevia määräyksiä. Koirat on pääsääntöisesti pidettävä taajamissa kytkettyinä. Kissoja ei sen sijaan uuden lain mukaan tarvitse pitää kytkettyinä.

      Joidenkin kuntien järjestyssäännöissä kissan vapaana pitäminen on aiemmin ollut kiellettyä. Uusi järjestyslaki kumoa nämä säännöt ja sallii kissan vapaan ulkoilemisen. Kissan omistajan tai haltijan on kuitenkin huolehdittava siitä, että kissa ei mene lasten leikkipaikoille, uimarannoille, urheilukentille, toriaikana torille eikä kytkemättömänä kuntopolulle.

      Ulkona ilman valvontaa liikkuvaa kissaa uhkaavat monet muutkin vaarat kuten liikenne, myrkyt, väkivalta, taudit ja eksyminen Vastuuntuntoinen omistaja ulkoiluttaakin kissaansa valvotusti aidatulla pihalla, valjaissa tai rakentaa kissalle ulkotarhan.

      Eläinsuojelulain ja metsästyslain uudistuttua kissan lainsuoja on parantunut aikaisesta. Vapaana kulkeva tai heitteille jätetty kissa ei ole lainsuojaton. Metsästyslain mukaan kotikissalla on lain suoja koko maassa. Eläimen saa lopettaa vain ja ainoastaan sen omistaja. Kissan tai minkään muunkaan lemmikin liikkuminen yksin ilman omistajaansa ei suinkaan tarkoita, että se olisi villiintynyt. Oman pihansa ulkopuolella kulkevaa kotikissaa ei saa enää tappaa. Kotikissan tappaminen on rikos ja siitä voi tehdä rikosilmoituksen.

      Täysin villiintyneen kissan saa metsästyslain mukaan lopettaa maanomistaja tai metsästysoikeuden haltija. Käytännössä villiintyneen ja kesyn kissan erottaminen edellyttää, että kissa otetaan kiinni ja sitä tarkkaillaan vähintäänkin muutamien päivien ajan, jotta selviäsi, onko se villi vai vain oppinut varomaan vihamielisiä ihmisiä. Täysin villiintynyt kissa tunnistetaan lain mukaan sen käyttäytymisen ja elinpiirin perusteella. Edellytyksenä on mm. se, että kissa hankkii ravintonsa luonnosta. Joskus kissaa syytetään hyvin yksipuolisesti lintujen tappamisesta. On otettava huomioon, että kissa ei ole ainoa eikä edes kovin merkittävä uhka linnustolle. Arvioidaan, että pelkästään (alati kasvava) liikenne tappaa Suomessa 2-5 miljoonaa lintua vuosittain.

      Heitteillä oleva tai kotoaan karannut kissa ei ole metsästyslain tarkoittama villiintynyt kissa eikä sitä saa tappaa. Oikein laiha ja rähjääntynytkin kissa voi olla vain eksynyt tai hylätty lemmikkikissa. Kotikissakin voi pelätä vieraita ja sähistä tai käyttäytyä muuten huonosti, kun se on pelästynyt. Kaulapanta tai tatuoitu numero korvassa kertovat heti, että kyseessä on jonkun lemmikkikissa.

      Eläinsuojelulain 15.§:n mukaan irrallaan tavatun lemmikin saa ottaa kiinni ja toimittaa kunnalliseen talteenottopaikkaan. Näin kannattaa toimia erityisesti silloin kun epäilee tai tietää että kyseessä on karannut, eksynyt tai huonokuntoinen eläin. Esimerkiksi kotoaan karanneen lemmikin omistajalla on 15 vuorokautta aikaa noutaa lemmikkinsä talteenottopaikasta.

      • Samuli_M

        "Uuden lain".

        Kyseinen artikkeli on vuodelta 2005, ja kumottiin jo pari vuotta myöhemmin. Koska kissaa ei saa päistää leikkipaikoille, kuntopoluille, jne, tarkoittaa laki käytännössä sitä että ulkoiluttaminen on laillista vain kytkettynä tai tarkasti aidatulla pihalla.


      • Maahes
        Samuli_M kirjoitti:

        "Uuden lain".

        Kyseinen artikkeli on vuodelta 2005, ja kumottiin jo pari vuotta myöhemmin. Koska kissaa ei saa päistää leikkipaikoille, kuntopoluille, jne, tarkoittaa laki käytännössä sitä että ulkoiluttaminen on laillista vain kytkettynä tai tarkasti aidatulla pihalla.

        Ei, sitä se laki ei käytännössä tarkoita. Muutenkin näytät olevan asioista pihalla. Järjestyslaki tuli voimaan vuonna 2003 ja on yhä voimassa. Sitä lakia tuossa artikkelissa käsiteltiin, eikä sitä ole mitenkään kumottu.


      • eikissojakaikille
        Samuli_M kirjoitti:

        "Uuden lain".

        Kyseinen artikkeli on vuodelta 2005, ja kumottiin jo pari vuotta myöhemmin. Koska kissaa ei saa päistää leikkipaikoille, kuntopoluille, jne, tarkoittaa laki käytännössä sitä että ulkoiluttaminen on laillista vain kytkettynä tai tarkasti aidatulla pihalla.

        Saa kissa olla vapaanakin, mutta omistajan on sitä vahdittava, ja estettävä sen meno esimerkiksi vieraan omistamalle alueelle.
        Maanomistaja, saa ottaa alueeltaan kissan talteen, loukulla tai miten lystää.
        Kissa ei saa poistua omistajansa alueelta, koska kissan heitteillejättö on suomessa kielletty.Heitteillä kissa on välittömästi kun se poistuu omistajansa omistamalta alueelta.Eli jos kissa ylittää omistajansa tontin rajan, se on heti lain vastaisesti heitteillä.
        Kissan on siis pysyttävä omistajansa alueella, ja omistajalla on velvollisuus vahtia että se siellä myös pysyy.
        Jos omistaja ei kykene vahtimaan kissansa kulkua, kannattaa suosiolla luopua kissasta.Heilleillä kulkevasta kissasta on hirveästi riesaa naapureille, ja luonnoneläimille.Kissa käy ulostamassa lastenleikkipaikoille, kasvimaille, ja kukkapenkkeihin.Se hakee lämpöä autojen konepelleiltä, ja hiekkaisilla tassuillaan naarmuttaa autoa.Kissa myös tyhjentää lintujen pesiä, ja tappaa poikasilta vanhemmat.Irti kujeksivat lemmikit ovat aina riesa, ja ne ovat itse myös vaarassa liikenteen ja tarttuvien tautien vuoksi.
        Kyllä toiset kykenevät huolehtimaan lemmikeistää, kaikista vaan ei siihen ole.
        On muitakin lemmikkivaihtoehotja, jos ei kissasta kykene lakien mukaan huolehtimaan.Kannattaa ottaa mielummin vaikka akvaario ;)

        Tuo aloitus oli hyvä winkki niille, joiden nurkissa on luvattomasti kissoja.Kissa kiinni, ja soitto virkavallalle.Muutaman kerran jälkeen luulisi tehoavan.
        Paljon on ollutkin ilmoituksissa kissoja hakemassa uusia koteja, ja myyntiteksteissä lukenut, ettei naapuri tykkää kissoista/karkaileva kissa.


    • Loukkupeliin

      Irtokissoja hiippailee tontillani lähes päivittäin. Vihtavuoren serttiä niile ei voi näin taajamassa antaa. Naapurustossa ei kissoja ole jotenn kauempaa tulevat. Eikä nuo ruikkimatta ja paskomatta vieraile. Kesällä paskovat kukkapenkkeihin ja ympäri vuojen kuseskelevat terassille,oven pieleen,autojen renkaisiin.
      Ostanpa elävänä pyytävän supiloukun ja rahtaan katit eläinhoitolaan. Sieltäpähän saavat omistajat lunastaa jos kattiaan kaipaavat. Ja mikä parasta.Jos kirppukasalle ei löydy omistajaa niin piikki varmistaa että paskomiset ja ruikkimiset silllä mirrillä loppuu.

      • teethyväntyön

        Älä niin isoa turhaan osta, supiloukku on tosi suuri, se on hankala mahduttaa autoon.Myös hankala kantaa yksinään.
        Pienempikin riittää.Ota selkoa minkäkokoista viranomaiset käyttää.
        Pieni ja näppärä, kentelet yhellä kädellä, mahtuu mihin vaan.
        Toisaalta saahan niitä löytölöistä lainaan, mutta jos jatkuvaa tarvetta.Paras kai se oma olisi sitten.
        Onnekasta pyyntiä sinulle, se on kuule eläinsuojelutyötä parhaimmillaan.
        Kissa on luontoon kuulumaton haittaeläin, luonnoneläimien henki säästyy, ja kissit pääsevät sisätiloihin nauttimaan kissanpäivistä niin kuin kuuluukin.Uudet entistä paremmat kodit ne muuten hommaa niille ihkuille kesyille kisuille ;)

        Itse en tuohon viellä ole ryhtynyt, vaatihan sekin vaivansa, no toivottavasti asut jossain tässä lähellä, niin asia hoidossa.


    • ottaapiopikseen

      Tietoa tietämättömille :)

      Kissaa koskevia lakeja ja asetuksia:

      Järjestyslaki 612/2003
      Metsästyslaki 615/1993
      Eläinsuojelulaki 247/1996
      Eläinsuojeluasetus 396/1996
      Valtioneuvoston asetus koirien, kissojen ja muiden pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten suojelusta 674/2010
      (Lemmikkieläinten suojelua koskeva eurooppalainen yleissopimus 49/1992)
      Rikoslaki 39/1889
      Laki koe-eläintoiminnasta 62/2006
      Terveydensuojelulaki 763/1994
      Eläintautilaki 441/2013
      Vahingonkorvauslaki 412/1974

    • vapausparasta

      Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä laki asiasta on mieltä. Kissojen etu menee ihmisten laatilien lakien edelle ja kissojen etu on vapaus. Näin meillä nyt ja tulevaisuudessa ja hyvin on homma toiminut.

      • Lopeta_rääkkäys_hullu

        HÄPEÄ, SINÄ ELÄINRÄÄKKÄÄJÄ JA KRIMINAALI!

        LOPETA HULLUT TAPASI KIIREESTI!


    • Luonnonlait

      Aloittajalle vielä: poliisi ei normaalisti lähde paikalle tällaisen asian takia. Vaan käskee viemään kissan esim. löytöeläintaloon. Se, että poliisi näin suosii tuota loukuttajaa, kertoo jostain kaveruus- tms. suhteesta? Samassa metsästysseurassa kenties?
      Laitoin sulle eilen vinkkiä tuon loukuttajan käsittelyyn. Ehkä poliisisedänkin voisi niputtaa tuohon mukaan? Näkisi nimismieskin mitä tämä puuhailee työajallaan.

      • DesignWork

        Siinä taas joku joka luulee tuntevansa lain poliiseja paremmin.
        Eivät tietenkään lähde paikalle, kun tietävät kyseessä olevan laillista luonnonsuojelutoimintaa.

        Kissoja ei saa päästää hiekkalaatikoille, puistoihin, tai lasten leikkipaikoille. Eli lain mukaan se on oltava jatkuvasti valvonnassa, mikä tarkoittaa käytännössä valjaita tai aidattua aluetta.

        Ilman valvontaa kulkevat kissat saa loukuttaa, ja toimittaa löytöeläimistä vastaavalle. Joka luovuttaa lemmikin maksua vastaan omistajalle.

        Laki on asiassa yksiselitteinen, vaikka kuinka naama punaisena täällä yrittää toisin väittää.


      • effggw

        Eiköhän se kerro siitä, että aloitus on pelkkä valheellinen trollaus.


      • Luonnonlait
        DesignWork kirjoitti:

        Siinä taas joku joka luulee tuntevansa lain poliiseja paremmin.
        Eivät tietenkään lähde paikalle, kun tietävät kyseessä olevan laillista luonnonsuojelutoimintaa.

        Kissoja ei saa päästää hiekkalaatikoille, puistoihin, tai lasten leikkipaikoille. Eli lain mukaan se on oltava jatkuvasti valvonnassa, mikä tarkoittaa käytännössä valjaita tai aidattua aluetta.

        Ilman valvontaa kulkevat kissat saa loukuttaa, ja toimittaa löytöeläimistä vastaavalle. Joka luovuttaa lemmikin maksua vastaan omistajalle.

        Laki on asiassa yksiselitteinen, vaikka kuinka naama punaisena täällä yrittää toisin väittää.

        No minkä takia poliisi sitten meni paikalle tuossa aloittajan tapauksessa? Ei se kyllä trollaukselta vaikuta vaan kyllä tuolla hulluja oikeasti on kuin se naapuri.


      • täsmäsää
        Luonnonlait kirjoitti:

        No minkä takia poliisi sitten meni paikalle tuossa aloittajan tapauksessa? Ei se kyllä trollaukselta vaikuta vaan kyllä tuolla hulluja oikeasti on kuin se naapuri.

        riippuu siitä mitä aloittaja on soittaessaan kertonut.

        jos on sanojut jotain sentapaista kuin "naapuri vei meidän kissan eikä suostu antamaan sitä takaisin", ilman että mainitse siitä että kissa on naapurin tontilla ilman valvojaa kulkenut ja sen omalla pihalla loukutettu, niin poliisit saattaa lähteä asiaa selvittelemään.


      • orewifguo2wre0

        Poliisi ei myöskään lähde kovin helposti etsimään HEITTEILLÄ juosseita ja siitä syystä kadoksiin joutuneita kissoja, joten niitä voi kaikessa hiljaisuudessa poistaa luontoa kuormittamasta melko turvallisesti.

        -


      • Serafinangel
        orewifguo2wre0 kirjoitti:

        Poliisi ei myöskään lähde kovin helposti etsimään HEITTEILLÄ juosseita ja siitä syystä kadoksiin joutuneita kissoja, joten niitä voi kaikessa hiljaisuudessa poistaa luontoa kuormittamasta melko turvallisesti.

        -

        Toivottavasti poistat myös itsesi luontoa - ja meidän muiden kärsivällisyyttä - kuormittamasta mitä pikimmin.


      • meniköhermotvoivoi
        Serafinangel kirjoitti:

        Toivottavasti poistat myös itsesi luontoa - ja meidän muiden kärsivällisyyttä - kuormittamasta mitä pikimmin.

        Jos kärsivällisyytesi loppuu tässä keskustelussa niin tyystin, että koet tarpeelliseksi mennä henkilökohtaisuuksiin ja kehottaa toista "poistamaan itsensä", niin kyllä sinun on aika poistaa itsesi tältä palstalta. Suksi vaikka haukkaamaan happea tai ota diapami.


      • sdffjowif0w3i
        Serafinangel kirjoitti:

        Toivottavasti poistat myös itsesi luontoa - ja meidän muiden kärsivällisyyttä - kuormittamasta mitä pikimmin.

        Hahhah!

        Turha on toiveesi, ryhdy vain sinäkin huolehtimaan kissastasi lakien ja hyvien tapojen edellyttämillä tavoilla.

        Muuten voipi tulla suru puseroon kadonneen kissan muodossa. Etkä edes ikinä voi olla varma, mitä HEITTEILLE HYLKÄÄMÄLLESI eläinparalle lopulta tapahtui.

        Mikä olikin sinulle - eläinrääkkääjäidiootille - ihan oikein.


      • Serafinangel
        sdffjowif0w3i kirjoitti:

        Hahhah!

        Turha on toiveesi, ryhdy vain sinäkin huolehtimaan kissastasi lakien ja hyvien tapojen edellyttämillä tavoilla.

        Muuten voipi tulla suru puseroon kadonneen kissan muodossa. Etkä edes ikinä voi olla varma, mitä HEITTEILLE HYLKÄÄMÄLLESI eläinparalle lopulta tapahtui.

        Mikä olikin sinulle - eläinrääkkääjäidiootille - ihan oikein.

        Meidän kissa on sisäkissa. Kyllä tuollaiset runkkarit yleensä nopeasti poistuu, viimeistään viinakrampin tai kirroosin takia.


      • sdafkjslaöf9o
        Serafinangel kirjoitti:

        Meidän kissa on sisäkissa. Kyllä tuollaiset runkkarit yleensä nopeasti poistuu, viimeistään viinakrampin tai kirroosin takia.

        Mitä siinä sitten vingut? Tuskin kukaan on kiikuttamassa loukkua olohuoneeseesi.

        Runkkareita ovat he, jotka eivät viitsi huolehtia lemmikeistään, vaan tunkevat niitä viattomien ihmisten riesoiksi.

        Mitään ongelmaahan ei ole, jos kissanomistajat viitsivät toimia lakien edellyttämällä tavalla.

        Mitä ylivoimaista siinä on sinun käsityskyvyllesi suoriuduttavaksi?


      • tuleeliiankalliiksi

        Ilmeisesti kaikki poliisit ovat sitten niitä kavereita keskenään ja kissattomien kanssa, jonka pihaan vieras kissa eksyy, ja lisäksi metsästäjiä, vai mitä kuvittelet?
        Siis kun ovat ihan joka ikinen näköjään sitä samaa mieltä.
        Höpöttävät heitteillejätöstä, rikosilmoituksista ja korvauksista.
        Ja kissaa ei kuulemmma saisi ulkoiluttaa, ellei itse ole kissan mukana.Ja vieraisiin pihoihin ei saa mennä kertaakaan, haitat on korvattava rahallisesti, siivouskuluineen jne.Sen verta kalliiksi olis tullut ettei kyllä ole järkeä kissaa ulkona pitää.
        Meiltä lähti jo kissa suosiolla sisäkissaksi muualle, en ala makselemaan valittaville naapureille.Enkä ostelemaan kissan hiekkoja, siksi ettei ulos voi enää päästää.Saatiin sovittua, ettei kissa häiritse enää, niin ei laskua tule.
        Ei meidän kissa omasta pihasta hiiriäkään ottanut, hiiriä tuli jopa taloon sisälle syksystä asti, ettei tuo nyt menetys ole.
        Mutta ompa hassua kulkea ovista, kun ei tarvitse vahtia ettei kissa luikahda sisälle.Säästämpä rahani, kun ei tarvitse kissanruokia enää ostella.No, mailma ehkä muuttumassa, tai eläimenpitotavat ainakin.


      • rtyuiopååölpkjhgf
        tuleeliiankalliiksi kirjoitti:

        Ilmeisesti kaikki poliisit ovat sitten niitä kavereita keskenään ja kissattomien kanssa, jonka pihaan vieras kissa eksyy, ja lisäksi metsästäjiä, vai mitä kuvittelet?
        Siis kun ovat ihan joka ikinen näköjään sitä samaa mieltä.
        Höpöttävät heitteillejätöstä, rikosilmoituksista ja korvauksista.
        Ja kissaa ei kuulemmma saisi ulkoiluttaa, ellei itse ole kissan mukana.Ja vieraisiin pihoihin ei saa mennä kertaakaan, haitat on korvattava rahallisesti, siivouskuluineen jne.Sen verta kalliiksi olis tullut ettei kyllä ole järkeä kissaa ulkona pitää.
        Meiltä lähti jo kissa suosiolla sisäkissaksi muualle, en ala makselemaan valittaville naapureille.Enkä ostelemaan kissan hiekkoja, siksi ettei ulos voi enää päästää.Saatiin sovittua, ettei kissa häiritse enää, niin ei laskua tule.
        Ei meidän kissa omasta pihasta hiiriäkään ottanut, hiiriä tuli jopa taloon sisälle syksystä asti, ettei tuo nyt menetys ole.
        Mutta ompa hassua kulkea ovista, kun ei tarvitse vahtia ettei kissa luikahda sisälle.Säästämpä rahani, kun ei tarvitse kissanruokia enää ostella.No, mailma ehkä muuttumassa, tai eläimenpitotavat ainakin.

        Aika monet valitsee sen kissasta luopumisen, jos toinen vaihtoehto on alkaa maksella naapureille satoja euroja.Tiedän kaksi perhettä jotka luopui.Hintaa kertyi silti muistaakseni useita satoja.Soviteltua asian saivat, hiekat uudet ja myös kehikko hiekkalaatikkoon.Sitähän olisi saanut tehdä monesti , jos olis kissaansa ulkona silti pitänyt sotkemaan uutta laatikkoa yhä uudelleen.Se on kallista kissanpitoa, jos kolmestikkin vuodessa uudet hiekat ja hiekkalaatikon kustantaa naapurien lapsille.Kyllä siinä sitten jo tajuaa sen haitankin, jos ei muille, niin itselle.


      • kissantuuria
        tuleeliiankalliiksi kirjoitti:

        Ilmeisesti kaikki poliisit ovat sitten niitä kavereita keskenään ja kissattomien kanssa, jonka pihaan vieras kissa eksyy, ja lisäksi metsästäjiä, vai mitä kuvittelet?
        Siis kun ovat ihan joka ikinen näköjään sitä samaa mieltä.
        Höpöttävät heitteillejätöstä, rikosilmoituksista ja korvauksista.
        Ja kissaa ei kuulemmma saisi ulkoiluttaa, ellei itse ole kissan mukana.Ja vieraisiin pihoihin ei saa mennä kertaakaan, haitat on korvattava rahallisesti, siivouskuluineen jne.Sen verta kalliiksi olis tullut ettei kyllä ole järkeä kissaa ulkona pitää.
        Meiltä lähti jo kissa suosiolla sisäkissaksi muualle, en ala makselemaan valittaville naapureille.Enkä ostelemaan kissan hiekkoja, siksi ettei ulos voi enää päästää.Saatiin sovittua, ettei kissa häiritse enää, niin ei laskua tule.
        Ei meidän kissa omasta pihasta hiiriäkään ottanut, hiiriä tuli jopa taloon sisälle syksystä asti, ettei tuo nyt menetys ole.
        Mutta ompa hassua kulkea ovista, kun ei tarvitse vahtia ettei kissa luikahda sisälle.Säästämpä rahani, kun ei tarvitse kissanruokia enää ostella.No, mailma ehkä muuttumassa, tai eläimenpitotavat ainakin.

        Etpä sitten mitään hävinnytkään, vaan tavallaan voitit, kuten kissasikin ;)


    • spedt

      Onko mitään säälittävämpää kuin ne, jotka tunkee palstalle, jonka aihe ei kiinnosta niitä ollenkaan. Vain vittuillakseen. Ai että sitä ollaan kovia.

      • sdlkfjalsdkfjsaö

        On säälittävämpää.

        Henkilöt, jotka eivät viitsi huolehtia lemmikeistään, vaan päästävät ne HEITTEILLE yksin kulkemaan.

        Semmoinen on oikeata säälittävyyden huippua. Ja kovaa kissa-poloisille.


      • osuomaannilkkaan

        Oli tai ei, mutta jos tuo on mielipiteesi, niin sitten et tiedä mitään säälittävämpää kuin itsesi. Erittäin säälittävää vihata itseään noin paljon.


      • dsfkjwoifj0ow
        osuomaannilkkaan kirjoitti:

        Oli tai ei, mutta jos tuo on mielipiteesi, niin sitten et tiedä mitään säälittävämpää kuin itsesi. Erittäin säälittävää vihata itseään noin paljon.

        Säälittävyyden huippu on luuseri, joka ei välitä kissastaan sitä vertaa, että viitsisi valvoa lemmikkinsä ulkoilua.

        Sen säälittävämpi ei voi olla mikään. Ei mikään.


      • kärsimystäennekesää
        dsfkjwoifj0ow kirjoitti:

        Säälittävyyden huippu on luuseri, joka ei välitä kissastaan sitä vertaa, että viitsisi valvoa lemmikkinsä ulkoilua.

        Sen säälittävämpi ei voi olla mikään. Ei mikään.

        Mua kyllä säälittää sen heitteillejättäjän heitteillejätetty kissa kaikista eniten.On se kamalaa kattoa, kun sateessa kissa kyhjöttää 24/7 , räystään alla ettei ihan kokonaan kastu.Kauhea kohtalo kissalla, aina ei ole kesäkään ;(


    • Serafinange
      • dfghjklghjk

        Ootko jotenkin outo...XD
        Poliisit ollu paikalla,sakottaneet...halooo.Ota selkoa asioista.


    • Kaveri loukuttaa kissoja, ja ampuu ne. Viimeksi loukussa oli kissa jolla oli kaulapannassa kulkunen.

      Kaveri veti sitä haulikolla.

      Jossain joku odottaa "misseä" kotiin.

      Ehkä osaa pitää seuraavan "missen" kiinni.

      • Anonyymi

        Onpas "kaveri". Itse lopetin tuttavuuden kun kuulin loukutetun kissan laiturilta järveen heittämisestä. Siihen loppui se tuttavuus. Onneksi se hirviö meinasi itse hukkua sen tapauksen jälkeen talvella jäihin. Puolestani ois saanu hukkua, toivottavasti karman laki vielä kostaa. Aikaa tapauksesta on kulunut kauan.
        Eläimet ovat syyttömiä ihmisten typeryyteen, on väärin että eläinparat siitä kärsivät. Ihmisten julmuudelle ei rajaa löydy.
        Muutakin toimintatapaa voisi miettiä kuin tappaminen ja rääkkääminen. Mistä se viha kumpuaa jos rumasti toiminta himottaa?


    • Anonyymi

      Olisi ollut kiitollinen että sai kissansa takaisin.

    • Anonyymi

      Kissaa koskevat samat lait vapaana,omistajansa omien maiden ulkopuolella ollessaan,kuin muitakin rauhoittamattomia eläimiä,kuten minkki,ja supikoira.
      Että kun kissan ulkoiluttaa omistaja valjaissa,ei pääse syntymään rikkeitä. Ja kissa on turvassa.
      Omistajan vika! Ei loukuttajan.
      Itsekin kissanomistaja. Valjaissa käytän.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ei koske sama kiinnipito laki kissoille kuin koirille, tarkista tietosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ihan laillista pitää kissaa vapaana taajamassa.

        https://www.minilex.fi/a/järjestyslaki-ja-kissa

        Äläpäs taas viitsi höpotellä joutavia!

        Omistajansa kotipiirin rajojen ulkopuolella ilman välitöntä valvontaa oleva kissa on HEITTEILLÄ.

        Lemmikiksi otetun kissan HEITTEILLEjättö ja hylkääminen on kielletty metsästyslain 85§:ssä. Joka tahallaan tai huolimattomuudesta jättää HEITTEILLE tai hylkää kissan vastoin 85§ säännöstä, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, metsästyslain säännösten rikkomisesta sakkoon.

        Katso myös asiaan liittyvä oikeustapaus täältä: https://finlex.fi/fi/oikeus/hao/2019/ita-suomen_hao20190315

        HUOLEHTIKAA KISSOISTANNE, ÄLKÄÄKÄ VINKUKO!!


    • Anonyymi

      Noita heitteille jätettyjä kissoja jää aina aika- ajoin esim. autojen kolhimina johonkin pesaisiin kitumalla kuolemaan. Tuotakin puolta olisi kissanomistajien ajateltava. Jos ottaa kissan, huolehtii siitä myös. laithan tässä asiassa ovat selvät ja kyllä, wesim. aloittaja on toiminnallaan rikkonut lakia, mikä estää hänätkään tutustumasta mityä laki asiasta sanoo, löytyy asiaa kahdestakin eri laista, metsästys- ja luonnonsuojelulaista, ei kun lukemaan.

    • Anonyymi

      Kissanpidossa vikaa, jos kissa pääsee vieraan omistamalle alueelle.

      Kissa on lemmikki, ja omistajan huolehdittava ettei se häneltä pääse karkaamaan . Kissa on vaarassa, jos se kulkee heitteillejätettynä, heitteillä kissa on jos se menee vieraan alueelle.

      Jokaisella on oikeus loukuttaa omistamallaan alueella.

      Vieraalle alueelle EI voi tulla irtokissoja, eikä irtokoiria. Kissanomistajan on lain mukaan kaikin keinoin estettävä kissansa karkaaminen. Käytännössä, valjastettava, aidattava tai tarhattava. Muutenhan nuo karkaavat.
      Koiraa ei saa koskaan irti päästää vieraan alueelle, siihen tarvitaan AINA maanomistajan lupa, lukee laissa.

      Kun pidät lemmikkisi lakien mukaan, se pysyy poissa vaaroista, ja siitä ei ole naapureille haittaa. Koska se EI mene koskaan vieraan alueille, omistajana estät sen.

      Jos tuntuu, ettei pysty estämään kissansa tai koiransa karkaamista vieraan alueelle. Ei pidä ottaa kissaa tai koiraa. Jos lemmikkisi karkaa, estät sen jatkossa, tai luovut siitä.

    • Anonyymi

      15 vuotta naapurien kissojen pissaa ja kakkaa haistelleena, jos otat kissan siivoa sen jätökset, ja anna naapurien elää ilman niitä.

    • Anonyymi

      Kissan pitämistä koskevia lakipykäliä löytyy järjestyslaista,metsästyslaista,eläinsuojelulaista.
      Ja kissa on päästetty heitteille,kun se in päätynyt kirjoittamasi mukaan siskosi naapurin loukuttamaksi.
      Tämä loukuttaja ei ole tehnyt väärää,vaan siskosi.
      Ajattelepa,jos minäkin omistaisin vaikkapa minkin.
      Päästäisin sen pyydystämään lintuja,ja tuhoamaan niiden pesiä. Se seikkailisi paskalla naapurini vajassa,tai ulkosaunassa.
      Enkäminä itse olisi tietävinikään kun minkki palaa suupielet tuoksuen tapetuille linnuille.

      Kissasta: se ei kuulu suomen luonnonvaraiseen eläimistöön. Sillä on oltava tarha tai uljoilutettava se valjaissa.

      • Anonyymi

        https://www.minilex.fi/a/järjestyslaki-ja-kissa

        On ihan lakien mukaista ulkoiluttaa kissaa vapaana taajamassa. Sinun mielipide asiasta ei päde asiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.minilex.fi/a/järjestyslaki-ja-kissa

        On ihan lakien mukaista ulkoiluttaa kissaa vapaana taajamassa. Sinun mielipide asiasta ei päde asiassa.

        Meilläpäin yksi kissan vihaaja perhe on asentanut laittoman valvonta kameran joka kuvaa tiellä kulkevia,myös kissoja,ja sitten ihmettelevät miksi siellä liikkuu kesäkissoja niin paljon?Ne mitään kesäkissoja ole,vaan ihan kodin omaavia naapureiden kissoja!Ja voi miten heitä haittaa kun nuo kissat vierailevat heidän pihalla!!Miksei kukaan kirjoita miten pihoilla vierailevat siilet sotkee paskallaan kaiken kun niitä ruokitaan,ja ihaillaan,ja niiden ruokkiminen kissan ruualla houkuttelee naapurin kissojakin syömään,ja hiiret ja rotat,ja harakat..


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe