Taivalkoskella juodaan vähän

virsikirja

Olen usein Alkon aukioloaikana liikenteessä eihän siellä ole asiakkaita, kun joku eläkeläisukko

10

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • frt565656

      Ihme ettei Alkokin lopeta, kun ABC:kin antoi periksi jo muutaman vuoden jälkeen (Vaikka siellä sentään kävi asiakkaita) Miksiköhän Taivalkoskella ei näytä kannattavan mikään yritys???

    • halpuutus

      Osuuskauppa halpuutti liikaa, saihan se ABC liikenneasema sen verran aikaiseksi, että pieniä kauppoja joutui lopettamaan, mutta eipä saanut onneksi Annikin grilliä ajettua alas. Koko osuuskauppa tulisi ajaa alas, siitä ei ole kun harmia tälle paikkakunnalle. Tosin onhan siinä liikenneasemalla uusi yrittäjä. Yksi omistajista istuu Koillismaan osuuskaupan hallituksessa. Toivottavasti saa homman kannattamaan.

      • mopeti

        Kyllähän se apc nyt saattaa kannattaa jonku aikaa kun siihen huuvetaan kunta apuriksi.
        Nyt heti on pyytönä kelekkailijoihen kautta jotta saatas kevyenliikenteen väylä selliltä aapiselle vain kelekkarataksi kuhan lunta tullee.
        Pannaampa merkille niin kunta on tässäkin liekanarussa kiinni jotenni... apurahhaa...apurahhaa, niin noustaan lentoon!


      • yritteliäsyrittäjä

        Kunta on jo tuossa yhen yrityksen liekanarussa kiinni, on siellä sellaiset verkostot , että kaiken saavat ja hirveitä rahasummia vuosittain lykätään, joten kyllä toiminnan tulevaisuus on hyvin turvattu.


      • ruah

        Joutaisi lopettaa S-Marketti, kun eivät osaa pitää siistinä sitä ulko-oven edustaa. Aina niin epäsiisti, kun siellä nuoriso tupakoi ja räkii, miksei aikuisetkin, Vaikka siellä on tupakin natsoille astia, niin eihän tupakoija lähde sitä sinne viemään, jos ei satu ihan vieressä seisomaan. Siellä missä röökiä vejetään, siellä myös sylki ja räkä lentää ja semmoinen on Taivalkosken S-Marketin edusta, haisee, likainen ja tupakin jätösten kyllästämää. Alaikäiset jauhaa mälliä ja sylkee maahan ym.ym.


    • gomove

      Olette oikeassa aika sikapaikka tuoS-Marketin edusta. Pankaa Boikottiin

    • Yhtätyhjänkanssa

      Niinpäniin. Kyllä tapiksella juodaan mutta juomat tilataan tai haetaan Eestistä On kuulemma halavempaa siellä kait pitää kokkeliia onko näin

    • Eihän_se_kak-

      sista liene tuo elo Taivalkoskella nykyään, kun väki on vähentynyt, vaikka maailman ainoilla oikeilla uskovaisilla siellä onkin paljon lapsia.

      Itsekin olen Taivalkoskelta kotoisin ja minusta se on hyvä, että ihmispolo on edes jostakin kotoihin, koska eihän se olisi ihminen eikä mikään, joka ei olisi mistään kotoisin. Monesti muistoissani välähtää nostalgia. Palaan usein menneisin aikoihin ja muistan, kuinka rehtori Tor-Erik Nyberg opetti meille saksan kieltä ja historiaa sekä löi nyrkkiä pöytään. Hautakivessä lukee "Opetusneuvoa". Sehän oli taivalkoskelaisten asutustilallisten suurta viisautta, että piakkoin sotien jälkeen sinne päätettiin hankkia saksankielenopettaja Turusta, tämä Nyberg siis, koska siihen aikaanhan ei Taivalkoskella edes tiedetty Englannista mitään puhumattakaan, että sitä olisi siedetty; vain Saksa oli tärkeä.

      Tämän Nybergin ansioksi ainakin osittain on luettava, että Taivalkoskelta ovat lähtöisin monet Suuret persoonat kuten esimerkiksi Oulun yliopiston historian professori Jouko Vahtola sekä lääkäri, sittemmin ylilääkäri ja myöhemmin lääkintöneuvos ja nykyisin kansanedustaja Niilo Keränen. Nyberg ei ollut vaikuttamassa siihen, että Kalle Päätalosta tuli maankuulu kirjailija, mutta itsensä Päätalon ansioksi on luettava, että kylän keskustori on pilattu ruostuvilla rautalevyillä.

      Minua ei häiritse ollenkaan, että nuoriso räkii S-marketin edustalla, vaikken itse koskaan olekaan räkinyt mihinkään kun lääkäri jo ammoin neuvoi, että vatsan kannalta on parempi niellä räkä vatsaan.

      Meitähän on monia, jotka olemme lähtöisin Taivalkoskelta emmekä kuitenkaan ole tulleen niin kuuluisiksi kuin professori Jouko Vahtola ja kansanedustaja Niilo Keränen, mutta kuitenkin joka vuosi palaamme Taivalkoskelle vanhempiemme haudalle sekä muistelemaan onnellista nuoruuttamme.

    • pulkka55

      Ei auta vaikka ihminen asuisi paratiisissa jos pään sisällä on mustaa..Pienistä asioista onni koostuu.Ja jokainen saa uskoa,tai olla uskomatta.Osoita myönteistä kohtelua muille,saa jopa korkoineen takaisin.Hyvää joulun odotusta kaikille!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      205
      8317
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4708
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2270
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2158
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe