Päästöhuijaus

epätietoinenleskirouva

Kävin koeajamassa Toyota Mira vetyauton jonka päästöt on tasan 0.
Pidän kuitenkin kaasunetejousituksilla varustetuista menopeleistä.
Mitä vastaavia vetyautoja on citikan mallistossa?

37

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävällinensika

      En tiedä onko sitikalla, mutta audilla ja volkkarilla on varmaan. Kannattaa kysyä ko. autoja myyvistä liikkeistä.

    • valmista_autoa

      Huyndai Tucsonia on saanut polttokennoilla jo ajat sitten. Yksi on jo rekisterissäkin Suomessa. Miraita vasta odotellaan Eurooppaan.

    • conanbarbabari

      Eikö citroenin pitänyt olla jonkinlainen edelläkävijä autotekniikassa. Citikalla pitäisi nro1. asema kehityksessä jos tarkasti seuraa tätä palstaa. Miksi citroen ei ole kiinnostunut ympäristön suojelemisesta tekemällä 0-päästöisiä autoja.
      Onko tehdas hylännyt maksavat asiakkaat?

      • gsbirotor

        Käytännössä kaikki varteenotettavilla merkeillä on vastaavia tekeiilä tai muuta erikoista. Esim PSA:lla on air hybrid....
        Toisaalta on eriasia saada ne tuotantoon....


      • C5Hdi

        Vaatisi ehkä liikaa jos vaikka siirtyisi klikkauksella Citroen sivustolle ja siellä lukisi vaikka tarjolla olevasta C-zero autosta. Sähköauto ja ympäristön suojeleminen eivät ehkä ole synonyymejä, tiedä sitten kun olen tälläinen vajaa-älyinen C5 kuski. Pitäisi kysellä noilta Avensis autoilijoilta, nerous näkyy heistä jo lippalakista.
        Mutta eihän mikään eurooppalainen auto tai tuote ole Toyotan veroinen, nuo ajettavuuden ja tekniikan edelläkäviät sekä katsastustilastojen huippulaadukkaiksi toteamat autot.


      • gsbirotor

        Tuo c-zero ei oikeasti ole citikka vaan mitsubishi.


      • Modulus

        Eikä Aygo oli oikeasti Toyota, vaan Citroen. Eikä Proacekaan ole oikeasti Toyota, vaan Peugeot, Citroen, Iveco ja vaikka mitä.


      • Paska_kinneri

        Kyllä Aygo on Toyota ja ne Ranskis kipat on kanssa Toyotan tekniikalla varustettuja! Ainoot ranskalaiset mitä kannattaa ylipäätään harkita!


    • MiraiTurhake

      PSA aloitti polttokennotekniikan kehittämisen vuonna 2006 ja heillä oli toimiva proto 2009 jolla pystyi ajamaan 500km.. PSA on kuitenkin todennut, että tähän tekniikkaan ei kannata satsata enempää (ainakaan vielä), koska vedyn latausasemia ei käytännössä ole. PSA tuo seuraavaksi pistokkeesta ladattavan sähköauton ja sen saa ensimmäisenä DS-merkki ja myöhemmin Peugeot ja Citroen.

      • H2O_auto

        Vetyauto on järjetön ajatuksenakin.


    • Neonkamalaakuraa

      Ei kenenkään täysjärkisen pitäisi sekaantua PSA puulaakin tekeleisiin !

      • perusteltuafaktaa_kiitos

        MIksi?


    • aaaaabbbbbccccc

      Toivon totisesti että joku saksalais-japanilainen autotehdas laittaisi citikan talousasiat kuntoon.

    • Buhahahahahaha

      Vai kävit koeajamassa Toyota Mira vetyauton. Japanissa vissiin poikkesit?

    • trollingstones

      Toyota mira on siis todella sarjatotannossa ja kaikkien saatavilla.
      Citikan 0-päästöinen auto tulee markkinoille n.v.2378

      • gsbirotor

        Onko liikaa vaadittu, että edes mallinimi tulisi oikein?
        Eli ei juurikaan ole tietoa mirai mallista.


      • soronooo

        No, olihan se ainakin sinne päin. Mitä nyt pienistä nipottamaan. Samalla tavalla Toyotakin saadaan maailman myydyimmäksi ja laadukkaimmaksi, ainakin Suomessa.


      • H_ta_puuttuu

        Kaikkien saatavilla, joopajoo, missähän sitä polttoainetta eli vetyä olisi Suomessa kaikkien saatavilla? Taitaa löytyä joka tien varrelta, vai mitä?


      • H_ta_puuttuu
        Paska_kinneri kirjoitti:

        Eipä mee kauaa!

        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/vetyautoille-tankkausketju-suomeen/6wVvpwGG

        Tuo Kauppalehden juttu oli lähes kahden vuoden takaa, tankkausasemia Suomessa taitaa olla yksi, kuten vetyautojakin. Vai lieneekö siellä Vuosaaressa se toinen, itse olen nähnyt vain sen joka on Woiksken tehtaalla, siellä aitojen ja porttien takana. Se muuten oli jo olemassa ennenkuin se ensimmäinen auto tuli Woikoskelle.
        Tosin yhdelle vetyautolle riittäisi yksikin asema, toki systeemi olisi varmasti hyvä ja ehkä toimivakin, mutta kun ei ole autoja ei ole tankkausasemia, kun ei ole tankkausasemia, ei ole autojakaan. Vetyä ei nääs pysty kanisterista kaatamaan.
        Tässäkin alkuunpääsy on se vaikein osa.


    • direstraits

      Mirain tultua suomeen, (ehkä jo tänä vuonna) bensakartelleiden on pakko tehdä tankkauspisteitä, suuren kysynnän vuoksi.
      Onhan citikan ilma-autonkin varalta ollut paine-ilma pisteet jo vuosikymmeniä.
      Jos vaikka ranskalaistehdas saisi tulevaisuuden auton joskus valmiiksi.

      • kaasua_komisariopalmu

        Kenenkään ei ole pakko tehdä tankkauspisteitä olemattomia autoja varten, ja kuka haluaisi ostaa auton, jota ei voi missään tankata. Tuo ristiriita oli sähköautojenkin kanssa, sähköä vain on helpompi tankata kuin vetyä, pistorasia löytyy melkein joka mökistä. Silti sähköautot ovat vieläkin hyvin marginaalinen ryhmä.
        Onhan suomessakin eräällä kaasufirmalla jo vetyauto, tosin heillä on myös oma tankkausasema.


    • promiseware

      Miraita ei voinut ottaa euroopan vuoden-auto-kisaan mukaan koska sitä ei saada markkinoille neljään maahan vuoden aikana. Eli ei saada edes hinnastoon, puhumattakaan siitä että voitaisiin toimittaa ensimmäistäkään autoa.
      Melkoinen pannukakku taas. Niinkuin Toyotalla on tapana.

    • AlepanKanta-Asiakas

      Vieläkin naurattaa.Heh heh.@kollaa päästi vahingossa hatullisen housuihinsa Alepan pullonpalautusautomaatilla ja ukko meni vähän nolon näköiseksi ja alkoi hokemaan "En se minä ollut" vaikka ainakin neljä muuta asiakasta oli aivan vieressä.Sattuuhan sitä käpykaartilaisellekin.Tapahtumapaikka oli Kerava.

      Ei mennyt oikein läpi tämäkään "päästöhuijaus" kuten ei mennyt VW konserninkaan huijaus.

    • direstraits

      Kylläpä sitikkahebot on yksinkertaisia. Vety on maailman yleisin alkuaine. Kun toyota tulee ja jyrää markkinat, 95e automaateilta saa vetyä jos ei valmista sitten sitä itse tislaamalla.

      • kaasua_komisariopalmu

        Sepä se, tuota yleisintä alkuainetta vain ei ole missään vapaana ja ennenkuin se on yhdisteistä eroteltu ja kuluttajille myytävään muotoon saatettu, on tarvittu paljon tekniikkaa ja ENERGIAA. Eikä sitä mistään pensa-automaateilta myydä, sen kuljetus ja tankkaus on hiukan haastavampaa.


    • direstraits

      Vety on halpaa ja sitä saa, kohta kun tekniikka kehittyy, maitokannulla tuoda lähikaupasta kotiin.
      Bensiiniautot ovat kahden vuoden päästä vain kaunis muisto.
      Nyt kannattaa pistää tilaus Toyotalle ja panostaa lastemme hyväksi puhtaaseen tulevaisuuteen.

      • kaasua_komisariopalmu

        Olet sinä aika typerä trollaaja, vai maitokannulla kotiin, lue vaikka ihan peruskoulun kemiaa.


    • turhaa.hommaa

      Toyota on tässäkin asiassa pelkkä perässäkulkija. Honda teki saman harjoituksen jo reilut kymmenen vuotta sitten ja lopetti FCX:n valmistuksen pari vuotta sitten kun asia ei kiinnostanut enää ketään. Polttokennoautoja pystyy tekemään kaikki isot valmistajat halutessaan. Vedyn jakeluketjun puuttuminen tekee siitä täysin turhaa puuhailua.
      http://automobiles.honda.com/fcx-clarity/

    • direstraits

      Toyota ei ole Honda vaan maailman suurin autotehdas. Citikan myynti on kuin kirppu koiran turkissa verrattunan Toyotan resursseihin. Kun maailman suurin tehdas lähtee tekemään urakalla vetyautoja on tankkauspisteitä Suomessa enemmän kuin matuja kulmilla. Lapsemme kiittävät meitä tästä mahtavasta ympäristöteosta tulevaisuudessa.

    • Back.To.The.Future

      Ei sarjavalmistuksessa taida olla kuin Hyundai ix35 Fuel Cell polttokennoauto, yksi kappale Suomessakin. Euroopassa niitä on käytössä satoja ja Suomessa hinta on 71579 euroa.
      Uskon, että juuri noissa autoissa on tulevaisuus. Sähköauto, jonka käyttövoimana vety ja päästöinä lämpöä ja puhdasta vettä (avaruuslennoilla polttokennoilla on tehty juomavesi sivutuotteena jo 60-luvulta lähtien). Tankkaus ei paljoa poikkea nykyisestä toisin kuin sähköauton lataus.

    • direstraits

      Toijota sylkee linjoiltaan Miroi vetyautoja 100kpl tunnissa. Sarjatuotanto tekee autosta yhtä halvan kuin hauesta kesällä. Olen koeajanut auton ja tarvii sanoa että hienompaa menopeliä en ole koskaan ajanut. Aivan äänetön sisätiloiltaan ja keulamaskia ei tarvitse kiinnittään nippusiteillä talveksi että auto lämpenisi.

      • kaasua_komisariopalmu

        Siis missä koeajoit, sinulta jo kysyttiinkin, ainakaan Suomessa ei ole yhtäkään.
        Hyvähän se systeemi EHKÄ on Suomen olosuhteissa tuosta ei vielä ole paljoakaan kokemusta ja NE TANKKAUSPAIKAT? Kuten ymmärrät, vetyä ei niin vain kanisterista kaadella, jo vedyn tuotanto, kuten sen jakelukin ei ole mitään helposti pystyynpolkaistavaa toimintaa, ja se pitäisi vielä olla taloudellisesti kannattavaa.
        Ymmärrän, ettei nykyinen maaöljyyn perustuva järjestelmä voi toimia ikuisesti, onko tulevaisuuden polttoaine sähkö, biokaasu, vety, voi ihan jokin muu jää nähtäväksi ja meistä kukaan tämän lukijoista ei sitä näe, näin sen uskon


      • C5rules

        Keulamaski nippusiteillä. Tiedätkö oikeasti miksi maski suojataan talven ajaksi.


    • direstraits

      Citikan omistajilla on heikko tietous tekniikasta.Kannattaisi lukea joskus insinööri-lehtiä. Vety on tulevaisuutta. Ensimmäinen auto Suomeen tulee jo tänä vuonna.

      • kaasuakaasua

        Vaikken ole koskaan Citikkaa omistanutkaan, tiedän toki jotain tekniikasta.
        Kyllä se ensimäinen vetyauto on liikkunut jo pitkään Suomen teillä, aika näyttää, tuleeko niitä lisää, tosin mitään ryntäystä autokauppoihin ei varmasti tule vielä vuosiin.
        Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden. Vety saattaa olla tulevaisuutta, tai sitten ei, aika näyttää, pitkään joutuu vielä öljypohjaisia polttoaineita polttelemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      607
      4448
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3489
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      149
      3165
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2439
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2275
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      246
      1810
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe