OIKEUSMINISTERIN KOULUTUS

5042

Millainen on koulutusta nykyisellä oikeus-työministerillä. Tiedossa on ,että omaa laborantin koulutuksen. Ilmeisesti käynyt Kiljavan opistolla
luottamusmieskurssin. Kielitaito on ilmeisesti hyvä, millainen on lakimieskoulutus,tähän voitte tietävät jatkaa listaa.

21

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysynyt_neuvoa

      Ettei vaan ole Hakkaraiselta ja Putkoselta lakitieteelliset tietonsa saanut.

    • liiansuuretsaappaat

      On tainnut kansakoulukin jäädä kesken. Kiirehtii pakolaisten kotouttamista, että pääsevät postiin jouluruuhka-apulaisiksi.
      Suomalaisia joukoittain sanottu postista irti ja nyt mukamas postista töitä pakolaisille.
      Miksi ei etsi suomalaisille työpaikkoja.
      On huteraa touhua.

    • mikä_maa

      Taitaa luulla itseään jonkun afrikkalaisen tasavallan oikeusministeriksi.

    • kjhnm

      Yhdistettyyn työ- ja oikeusministerin virkaan on ainoa pätevä koulutus laborantti. Muilla tutkinnoilla voi saada korkeintaan puolikkaan tuosta ministerin virasta.

      • Kaikistapätevin

        Kokkareista ja keskustasta ei löytynyt yhtä pätevää oikeusminiteriä, niin paikka jäi pätevimmälle.


    • AatosVääräleuka

      Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on vahva laintuntemus.
      Meillä on poliisitaustainen ja sitten iso määrä rikoksesta tuomittuja.
      Ja siinä oppii tuntemaan lain kun hakee itselleen pientä tuomiota.
      Ja ei me edes odoteta, että kansa meidät vakavasti ottaa, no paitsi se pöhelömpi kansan osa .
      Oikein mukavaa sunnuntaita jälkikäyntiset perussuomalaiset.

      • AsiantuntioitaOn

        Joo, ja puoluetoimistosta löytyy jopa raiskauksesta kokemusta hankkinut työmies ja puolueen luottolakimies on tuomittu talousrikoksista. Soinin talousneuvonantaja on kunnostautunut moottoripyöräkerhon hämäräbisneksissä, joten kyllä sitä laintuntemusta löytyy.


    • KuusaanMutruhuuli

      Mukaoikeus- ja mukatyöministeri Lindström on koulutukseltaan lakitieteen laborantti. Lisäksi kaikilla persuilla on tukenaan sellainen siunaus, että heidän mielipiteensä on aina oikea, koska se on persun mielipide.

      Ai niin, lohdutuksena kaikille Lindströmin koulutusta epäileville: hän on omasta mielestään nopea oppimaan.

      • hihittäjäHarri

        lakitieteenlaborantti on helppo suodattamaan
        hihhiih hii


    • kaikkeesitänäkee

      Onko kenelläkään ministerillä tarvittavaa koulutusta siihen ministerin tehtäväänsä?

      Pitääkö sosiaali- ja terveysministerin olla sosiaalitantta ja lääkäri? Puolustusministerin kenraali? Opetusministerin opettaja? Sisäministerin poliisi tai rajavartija? Valtiovarainministerin kirjanpitäjä tai ekonomi? Ulkoasiainministerin pitäisi sitten olla diplomaattikoulutuksen suorittanut jne.

      • jäävipersu8899

        Mielellään juuri kuten luettelit. Vai oletko sitä mieltä, että esimerkiksi maisteritason koulutus heikentää ministerin ymmärrystä omasta aihealueestaan?
        Laborantti ja perushoitaja ministereinä?? Älkää nyt viitsikö :D

        Kun sekin ja sekin oli vain sähkömies ollessaan silloin joskus ministerinä, ei ole hyvä peruste koulutamattomien tollojen asettamiseksi ministerin jakkaralle.

        Ps. Lindströmiltä taisi jäädä laborantin opinnotkin vaiheeseen, joten...ei mulla muuta.


      • upr

        Kyllä ministerin pitää ymmärtää alasta johon ryhtyy. Oikeusministerin pitäisi olla ehdottomasti juristi, niin kuin aiemmin olikin oltava. Lienee nähty mihin johtaa kun on valtiovarainministerinä Kataisen ja Urpilaisen tasoiset henkilöt ja ei Rinteen ja Stubbin taloustaidot ole yhtään parempia. Puolustusministeri on tässä hallituksessa lähes ainoa pätevä ministeri tehtäväänsä. Lindsröm nyt menettelisi pelkästään työvoimaministerinä, mutta oikeusministeriksi ei hänestä ole. Samoin Kimmo Tiilikainen on surkea maa ja metsätalousministeri, pelkkänä ympäristöministerinä saattaisi jotenkin menetellä. Timo Soinin viisain teko pitkään aikaan oli, että ei ottanut valtiovarainministerin tehtävää vastaan, koska ei hallitse tehtävää, parempi olla ottamatta jos ei osaa, kuin ottaa ja ei osata. Kaiken kaikkiaan puolueet kiinnittävät liian vähän huomiota ministerin pätevyyteen valitessaan ministereitä hallitukseen.


    • Täällä oikea Osmium 76, kepuänkyrät ja Tolliskot käyttivät ja käytävät vieläkin sitä herjauskirjoituksiin.

      Ei tällä "lakitieteenlaborantilla" mitään oikeaa laboranttikoulutusta ole, eikä tule, on siksi tyhmä mies.
      Hän käynyt lehtitietojen mukaan pari kolme työllistymiskurssia mutta viimeinen on jäänyt pahasti kesken. Laborantin ammattitutkintoa ei hän ikinä tule suorittamaan, ei riitä tieto ja taito.

      Voihan siellä kurssilla opettaa missä säilytetään rikkihappopulloa ja missä suolahappoa ja voi sitä tyhmemmällekin miehelle opettaa miten näytepulloja pitää kantaa, mutta oikea laborantti osaa paljon muutakin kuten laskea kemian laskuja...

      Voisi hän tietysti keittää kahvia oikeille laboranteille ja rasvata heidän polkupyöriensä ketjut, mutta oikeat labratyöt eivät taatusti häneltä onnistu

      MISTÄ RÖH, RÖH SOINI NÄITÄ TORVELOITA KEKSII?

      • valitse-nyt-siitä

        Ikävä tosiasia: omasta porukastaan näitä joutuu ottamaan. Muunlaisia ei ole tarjolla. Pöhöpopulisteja kaikki.


    • VesaKaitera

      Lindström ei vaikuta ollenkaan hullummalta ministeriltä. Hän ei varmasti ole hallituksen "heikko rengas". Tällä en tarkoita sitä, että olisin hänen kanssaan poliittisesti samoilla linjoilla, mutta tuolla Lindströmillä tuntuu olevan runsaasti tervettä järkeä ja elämänkokemusta.

      • SiittäOnKysymys

        Otapa selvää, miten hän on hoitanut oman puolueosastonsa asioita Kouvolassa niin saatat kenties muuttaa mielipiteesi. Jos Lindströmin ihanteena politiikkaan tullessa oli Tony Halmeen kaltainen ajattelun jättiläinen, ei häneen oikein muutenkaan pysty suhtautumaan vakavasti. Olisi ollut kaikkien kannalta parasta, että hän olisi jatkanut voimanostajana ja kuntosalin pitäjänä eikä olisi lapsellisuuttaan pyrkinyt politiikkaan.


    • mietinvaan

      Eivät nuo oikeusasiat kyllä ole miehen ominta tonttia ja epäilen, että hän kovin paljon ehtii opiskelemaan kahta kiireistä ministerin tehtävää hoitaessaan...

      Siinä käy käytännössä niin, että oikeusministeriö pyörii virkamiesporukalla. Ministeri ehkä on kiinnostunut lähinnä näistä rangaistustasoista ja työjuridiikasta. Muut juridiset hankkeet lienevät hänellä hänelle hieman vieraita...

      Työpolitiikan osalta hänellä on toki jotain kokemusta, mutta valitettavasti hän ei ehdi niihinkään asioihin syvällisesti perehtymään, kun samaan aikaan joutuu hoitamaan myös oikeusministeriön asiat joiden opetteluun kuluu maallikolta aika paljon aikaa...

      Minusta on perinjuurin ihmeellistä, että puolueet eivät halunneet nimittää erillisiä työ- ja oikeusministereitä.

      • könttiläinen

        Lindström ei ollut luottamusmiehenä vastuullisessa paikassa, vaikka niin on annettu ymmärtää vaan hän oli sivuosaston varaluottamusmies ja tämä on faktaa.


      • Hohoijaa
        könttiläinen kirjoitti:

        Lindström ei ollut luottamusmiehenä vastuullisessa paikassa, vaikka niin on annettu ymmärtää vaan hän oli sivuosaston varaluottamusmies ja tämä on faktaa.

        No tuohan nyt ei ollut mikään uusi uutinen, eihän persujen puheisiin ole voinut koskaan luottaa.


      • VesaKaitera

        Mietinvaan kirjoitti: "Minusta on perinjuurin ihmeellistä, että puolueet eivät halunneet nimittää erillisiä työ- ja oikeusministereitä."


        Tämän asian tausta on seuraava. Juha Sipilä oli luvannut pienentää hallituksensa ministerimäärää aiemmasta tasosta. Tällöin pöydälle tulivat mallit 6 5 5 ja 5 4 4. Ensin mainitussa tapauksessa määrä olisi pienentynyt vain vähän, joten päädyttiin kakkkosvaihtehtoon. Keskusta kuitenkin selvästi suurimpana puolueena vaati itselleen vielä kuudetta ministerinpaikkaa. Koska sekä Kokoomus että PS olivat varsin tyytyväisiä siitä, että ne kumpikin ylipäänsä olivat hallituksessa, niin ne suostuivat tuohon vaatimukseen. Kokoomuksen kohdalla tilanteeseen vaikutti myös valmiiksi saatu hallituspohjelma, johon tuossa puolueessa suhtauduttiin hyvinkin myönteisesti. Tällöin ministerimääräksi vakiintui 14. Tämä merkitsi ilman muuta, että joita ministeriöitä täytyi järjestää niin, että yksi ministeri vastaisi kahdesta sektorista.

        Kokoomuksessa laskettiin, että Keskustan ottaessa pääministerin paikan PS valitsisi valtiovarainministerin salkun, koska se on hallituksen toiseksi raskain salkku. Tällöin Stubb olisi ollut kiinnostunut hoitamaan ulkoministeriyttä, mutta Kokoomuksen puoluehallitus toivoi Stubbin ottavan sen sijasta elinkeinoministerin salkun, johon olisi värkätty lisää tehtäviä kuten työministeriö. Vielä tiistaina alkuillasta tämä näytti olevan toteutuva skenaario. Kuitenkin vain tuntia myöhemmin Soini päätyi jaakobinpainissaan siihen, että hänen kannattaisi mieluummin lähteä ulkoministriksi kuin valtiovarainministeriksi. Hän halusi ulkoministeriyttä enemmän (hän oli asettanut tuon salkun toivomuslistalleen ykköseksi jo viikkoja ennen vaaleja) ja hän myös katsoi olevansa siinä työssä parempi kuin valtiovarainministerinä. PS:n jotkut aktiivijäsenet ovat maininneet, että tasavallan presidentti olisi vaikuttanut asiaan ja painostanut Soinia ulkoministeriksi, jottei Stubb olisi tullut sille paikalle, mutta tämä on puhdasta kamariteoriaa. Soini ei uhrautunut vaan teki halunsa mukaisen valinnan.

        Koska erillistä työministeriä ei voitu mahdutta hallitukseen, niin sille paikalle kuuluvat tehtävät oli liitettävä johonkin muuhun tehtäväkokonaisuuteen. Koska PS oli vapaaehtoisesti suostunut ottamaan painoarvoltaan alhaisemman ulkoministerin salkun valtiovarainministerin paikan asemasta, niin PS vaati kompensaatioksi työministerin tehtäviä jollekin omalle ministerilleen. Keskusta ja Kokoomus suostuivat tähän, ne eivät kumpikaan olleet hirveän innokkaita ottamaan sellaista tehtävää, josta on lähes mahdotonta selvitä kuivin jaloin, ainakaan tällaisessa taloustilanteessa. PS:n ministereistä SoInille ei olisi ollut järkevää lisätä työministeriötä, koska hän on ulkomailla niin suuuren osan ajastaan. Niinpä Lindström peri nuo työministerin tehtävät oikeusministerin salkkunsa kylkeen.


      • Oenoneeeeeeeeeeeen
        VesaKaitera kirjoitti:

        Mietinvaan kirjoitti: "Minusta on perinjuurin ihmeellistä, että puolueet eivät halunneet nimittää erillisiä työ- ja oikeusministereitä."


        Tämän asian tausta on seuraava. Juha Sipilä oli luvannut pienentää hallituksensa ministerimäärää aiemmasta tasosta. Tällöin pöydälle tulivat mallit 6 5 5 ja 5 4 4. Ensin mainitussa tapauksessa määrä olisi pienentynyt vain vähän, joten päädyttiin kakkkosvaihtehtoon. Keskusta kuitenkin selvästi suurimpana puolueena vaati itselleen vielä kuudetta ministerinpaikkaa. Koska sekä Kokoomus että PS olivat varsin tyytyväisiä siitä, että ne kumpikin ylipäänsä olivat hallituksessa, niin ne suostuivat tuohon vaatimukseen. Kokoomuksen kohdalla tilanteeseen vaikutti myös valmiiksi saatu hallituspohjelma, johon tuossa puolueessa suhtauduttiin hyvinkin myönteisesti. Tällöin ministerimääräksi vakiintui 14. Tämä merkitsi ilman muuta, että joita ministeriöitä täytyi järjestää niin, että yksi ministeri vastaisi kahdesta sektorista.

        Kokoomuksessa laskettiin, että Keskustan ottaessa pääministerin paikan PS valitsisi valtiovarainministerin salkun, koska se on hallituksen toiseksi raskain salkku. Tällöin Stubb olisi ollut kiinnostunut hoitamaan ulkoministeriyttä, mutta Kokoomuksen puoluehallitus toivoi Stubbin ottavan sen sijasta elinkeinoministerin salkun, johon olisi värkätty lisää tehtäviä kuten työministeriö. Vielä tiistaina alkuillasta tämä näytti olevan toteutuva skenaario. Kuitenkin vain tuntia myöhemmin Soini päätyi jaakobinpainissaan siihen, että hänen kannattaisi mieluummin lähteä ulkoministriksi kuin valtiovarainministeriksi. Hän halusi ulkoministeriyttä enemmän (hän oli asettanut tuon salkun toivomuslistalleen ykköseksi jo viikkoja ennen vaaleja) ja hän myös katsoi olevansa siinä työssä parempi kuin valtiovarainministerinä. PS:n jotkut aktiivijäsenet ovat maininneet, että tasavallan presidentti olisi vaikuttanut asiaan ja painostanut Soinia ulkoministeriksi, jottei Stubb olisi tullut sille paikalle, mutta tämä on puhdasta kamariteoriaa. Soini ei uhrautunut vaan teki halunsa mukaisen valinnan.

        Koska erillistä työministeriä ei voitu mahdutta hallitukseen, niin sille paikalle kuuluvat tehtävät oli liitettävä johonkin muuhun tehtäväkokonaisuuteen. Koska PS oli vapaaehtoisesti suostunut ottamaan painoarvoltaan alhaisemman ulkoministerin salkun valtiovarainministerin paikan asemasta, niin PS vaati kompensaatioksi työministerin tehtäviä jollekin omalle ministerilleen. Keskusta ja Kokoomus suostuivat tähän, ne eivät kumpikaan olleet hirveän innokkaita ottamaan sellaista tehtävää, josta on lähes mahdotonta selvitä kuivin jaloin, ainakaan tällaisessa taloustilanteessa. PS:n ministereistä SoInille ei olisi ollut järkevää lisätä työministeriötä, koska hän on ulkomailla niin suuuren osan ajastaan. Niinpä Lindström peri nuo työministerin tehtävät oikeusministerin salkkunsa kylkeen.

        Kyllä olen samaa mieltä että nykyinen hallitus on kakkosesta...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      33
      2878
    2. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      144
      2017
    3. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      190
      1934
    4. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1825
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      129
      1681
    6. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      191
      1413
    7. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      323
      1407
    8. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      115
      1253
    9. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      105
      1211
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      96
      1101
    Aihe