Eläkeläiset muuttakaa maalle

EläkeläisetMaalleHeti

Miksi te jäätte pääkaupunkiseudulle muitten vaivoiksi asuttamaan kaupungin vuokra-asuntoja ja estätte tällä tavoin nuorempien hakeutumista työmahdollisuuksien ääreen? Maaseudulla saisitte olla omassa rauhassa ilman että kukaan tulee häiritsemään.

9

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juuhyväidea

      Mummut muuttaiskin maaseudulle jos sinne rakennettais kuntien edullisia vuokrakoteja eikä mitään kovanvuokranbisnestaloja siinä elpyis maaseudun ruokakaupatkin ja kirjastot sekä harrastustoiminta ja kampaajille tulis asiakkaita sekä hammashuoltoon. Maaseudulle pitää rakentaa uimahalleja mummuille sekä vesijumppaa. Moni muuttaiskin raittiiseen ilmaan. Mummut osaa vielä marjastaa ja kutoa sukkia. Hyvä idea.Annetaan rakentamistukea pikkukyliin ja mummuille ilmainen muuttokuljetus maalle. Tätä voi ehdottaakin eduskuntaan. Ensin edulliset vuokratalot rivitalot ja mummut kissoineen niihin ja kyläkaupat alkaa kukoistaa. Toisaalta taas mummut työllistää nuoria täälläkin. Kaupunkien hitas ja aravahalpavuokra asuntoihin on saatava rahoitusta . Nuoretkaan pysty maksamaan näitä 7-800€ vuokria minimipalkoistaan.

      • Envieläeläkkeellä

        Hammaslääkäreistä on pulaa. Kotikylässä on yksi yksityinen h-lääkäri, naapurikylissä ei sitäkään. Uimahalli, marjametsiä ja uimahalli löytyy. Tervetuloa takaisin täältä lähteneet. Asuntoja on vapaana, kaikenkuntoisia. Ongelmia voi tulla, kun tarvii hoitoa!


    • asukki

      Parasta olisi kun jokainen saisi asumiseen asumistukena aina tietyn minimisumman jos tulot olisivat pienet, esim. 500e/hlö/kk, ja tuon ylimenevää vuokraa tuettaisiin vain erityisestä syystä.
      Lisäksi pitäisi olla niin, että todellisen vuokran ylittävää asumistuen osaa ei otettaisi huomioon kun toimeentulotukea lasketaan.
      Menettely oikeasti kannustaisi mm. työttömiä ja muita pienituloisia, kuten eläkeläisiä, muuttamaan edullisemmille asuinalueille.

      • jaapajaajajaajaajaa

        Avaatko vähän että mitä puhelet? "Todellisen vuokran ylittävää as.tuen osaa..."? Missä muka on as.tuki suurempi kuin vuokra???

        Nyt on niin että jos as.tuki pienenee (kuten se ensi vuonna tekee), joillekin ihmisille käy niin että joutuvat menemään sossuun. Ja nykysäännöillä sossusta ei tarvitse maksaa toimeentulotukea siltä osin kuin asumisen kokonaiskulut ylittävät kussakin kunnassa määritellyt enimmäisrajat. Jos esim. vuokraan, veteen ja sähköön menee 600 e ja kunnassa käytössä 500 e raja, niin siltä ylittävältä satasen osuudelta tukea ei saa.

        Tämä ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti sitä että löydät tuosta noin vain halvan asunnon, jos nykyisessä ei ole enää varaa asua. Ei kaikissa kunnissakaan niin huisin halpaa ole, edes kunnan omissa asunnoissa.

        Se miksi ilmeisesti kaikkien vihaama ja kaikkialla tulppana oleva eläkeläinen ei välttämättä halua keskelle umpikorpea voi johtua siitä että ihminen ON sosiaalinen eläin. Vanhukselta varsinkin saattaa olla kaikki läheiset jo kuolleet. Hän saa ehkä siitä jotain irti että seuraa ihan vaan ventovieraidenkin hyörinää, juttelee puolituttujen kanssa niitä näitä. Miten juttelet jos asut keskellä jotain umpikorpea jossa kaikki on kaukana, ei edes kauppaa lähellä?

        Pientä rajaa siinäkin miten paljon ihmisiä saa kiduttaa. Vankiloissa pahimmanlaatuista kidutusta on tavannut olla täydellinen eristäminen. Mitä pahaa ihminen on tehnyt kun hän on vain eläkkeellä ja/tai vanha, että häntä pitäisi rangaista noin pahoin?


    • omakoto

      kuka moisen suustaas päästi....kukaan omastaan mihkään lähde eikä edes tarvi.Eri juttu on vuokralla asuvat työikäiset, heidän on muutettava työn perääs, ei muitte.

    • näinmaalla

      Juu, ehkä sen jälkeen, kun myös julkinen liikenne toimii maaseudulla yhtä hyvin kuin HKL:llä. Kaikilla mummoilla kun ei ole edes ajokorttia.
      Nythän julkinen liikenne on monesta paikasta täysin alas ajettu. Palveluliikennettäkään ei joka paikassa ole, ainakaan riittävästi. Esim. meidän kunnassa ei kunnan joka kolkalta ole päässyt kaupungin keskustaan, vaan meidänkin kyliltä ainoastaan lähimpään taajamaan, jossa vain pieni päivittäistavarakauppa ja pankki ja terveyskeskus. Terveyskeskus on vaan koko kesän kiinni ja usein muutenkaan ei lääkäri ole paikalla, hammaslääkäri lopetettu jo aikoja sitten. Ja se pankkikin sattuu olemaan auki vain pari kertaa viikossa muutaman tunnin kerrallaan.
      Palveluliikenteellä kulkiessa asiointiaika on myös niin törkeän lyhyt, että vaikka mummot pääsisivät kaupunkiin saakka, niin eivät ehtisi millään siinä ajassa toimittaa asioitaan. Samassa ajassa kun ei ehdi edes hyväjalkainen nuorempi henkilö kaikkea mitä pitäis.

      • audikuski

        Ei sitä nyt kortilla ajeta ,pitää olla myös auto ja sen ylläpito maksaa paljon.


    • t3gt354

      Olen asunut maaseudun taajamassa vuodesta 1994 ja kyllä se minuakin kirpaisee kun eläkkeensaajanasumistuki lakkautetaan.

    • Mummonikävä

      Kaikista tulee eläkeläisiä jos elinpäiviä suodaan.Voi jopa jo huomenna olla työkyvytön ja joutua työkyvyttömyys eläkkeelle.Kaikki eläkeläiset eivät ole vanhuksia.Jokaisella on oikeus valita asuuko maaseudulla vai kaupungissa, myös eläkeläisillä.Ei ikä tee ihmisestä heittopussia, että kunhan on pois työikäisten ja nuorten silmistä.Eläkeläiset ovat oman panoksensa tehneet tämän yhteiskunnan hyväksi,ansaitsevat arvostusta.Ilman isovanhempiamme/vanhempiamme meitä nuoriakaan ei olisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7651
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4566
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3211
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2166
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1709
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1687
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      357
      1485
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      15
      1442
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1129
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1080
    Aihe