Harva uskoo jumalaan mutta konfirmoi uskoa silti

Humanistisesti

"Jumalaan uskoi 18 prosenttia rippikoulun käyneistä. 19 prosenttia tahtoisi uskoa, mutta eivät ole varmoja. 35 prosenttia ei oikein tiedä, uskooko vai ei. 29 prosenttia joko ei uskonut tai valitsi vaihtoehdon "enemmän en usko kuin uskon"
http://www.valomerkki.fi/uutiset/nuorilta-riparin-arvosanaksi-8-6

Siis alle viidesosa rippikoulun käyneistä uskoo jumalaan. Miksi sitten lausua konfirmaatiossa uskontunnus ääneen? (confirm=vahvistaa) Vieläpä kannibalistinen ruumiin ja veren symbolinen "nauttiminen" päälle. Ei kovin moraalista?

Mutta sama tilanne oli DDR:ssä. Suurin osa nuorista otti "nuorisovihkimyksen". Se oli tosin uskonnoton, mutta samalla lailla sosiaalisen paineen sanelema rituaali. Valheellinen monilla.

Keisarilla ei ole vaatteita!

27

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 43mnbvc

      niin... paavalilais-luterilaisuus lahkoineen on viisasta mutta järki ja ymmärrys puuttuvat:

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      Ymmärtämättömyydet:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      Ihmisyydestänne luopumiset:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumiset:
      www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      herra saatanasta uusi jumala, perisynnin vastaan ottaminen:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'
      kristitty ja rikollisuus /syntisyys kuuluvat yhteen:

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
      (((syntinen = rikollinen )))

      Näin paavalin saatanaa herra jumalineen palvellaan:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannibalismi#Kannibalismi_ihmisill.C3.A4
      """"Kannibalismia on tiedetty harjoitetun ensimmäisen ristiretken aikana. Joidenkin ristiretkeläisten tiedetään syöneen kuolleiden vihollistensa ruumiita Ma'aratin valloituksen jälkeen. Sitä harjoitettiin myös marssilla Jerusalemiin. Kyseessä oli luultavasti nälän ja kuumeisuuden yhdistelmä, mahdollisesti myös halu terrorisoida vihollista. Jotkut kieltäytyivät syömästä kristittyjen toveriensa lihaa, mutta söivät tapettujen muslimien ruumiita.""""

    • RipariOnAikasPersehestä

      Koska raha :P

    • ValtioirtiKirkosta

      Aika moni pojista sen takia, että tuleva morsian tai hänen vanhemmat (yleensä äiti) haluaa usein kirkkohäät... ja joillakin pääsee kavereiden kanssa "retkelle" ja se uskonhöpinät on sivuseikka.

      Eikä tästä ole kauaa, kun oikeudessakin piti todistaa vain ja ainoastaan käsi raamatulla, vaikka ei siihen satukirjaan olisi ikinä itse uskonut. Miksi tuossa kohtaa ei ole ollut Suomen lakikirja aina.

      • ujhngrd

        Jumala, Moosekselle antaman tiedon mukaan ei ole avioliittoa asettanut.

        Jeesuksen aikaan häät oli kahden suvun tilaisuus jossa avioituneiden suvut ja kutsutut hää vieraat olivat todistamassa kahden, toisilleen antama pyhää lupausta yhteisestä avioliitosta.

        HUOM!
        Siihen tilaisuuteen ei tarvittu oppeja Jeesukselta eikä rikollisen kristinuskon papistolta!

        Tuo tieto perustuu mm siihen selvyyteen, että Jeesus oli hääjuhla vieraaksi kutsuttuna Kaanan häissä JA JEESUSKAAN EI AVIOLIITTOA ASETTANUT.

        Joten nk. kirkkohää rituaalit ovat kirkon jne keksimää "rahasta ja ole tärkeä" valkeuden enkelinä saatanallisuudelle esiintyvä eksyttäjä valehtelija JUMALAN, JEESUKSEN JA PYHÄN HENGEN NIMESSÄ väärää todistusta jakavana ja "me pelastumme" valhellisuuteen harhaoppia julistaen.

        "Tämän seurakunnan ja kaikki tietävän Jumalan kasvojen edessä...." on valehteleva, uskontunnustuksen kaltainen pappislupauksen luder/lutherille (ev.l.) antanut eksyttäjä pappi!


      • Aikuinen41

        Kirkkohäät on hanurista ja syvällä.


      • SanonVaan

        Nyt on tehty lakimuutos, joka tulee voimaan tammikuussa. Oikeudessa annetaan vain vakuutus. Ei tarvi arpoa valan ja vakuutuksen välillä. Sama pitäisi saada armeijaan. Kun ylipäällikkökin antaa "vain" vakuutuksen..

        Vihkimisistä nykyään alle 50 % on kirkollisia. Niiden osuus on pudonnut 10 vudessa tosi paljon kaikista kirkon joukkohäätempauksista huolimatta.


    • eftbhtn

      kaste, usko ja herra jumala ei pelasta!
      kastamaton, ei uskossa olleen ryövärin Jeesus otti Paratiisiin.
      JA SITEN ON EKSYTTÄJÄN HARHAOPPISUUS TODISTETTU!

    • allahakbar

      Eiköhän oteta Kaikkivaltiaan Pyhä Sana ja Laki tässäkin elämän perustaksi, etenkin nyt, kun Suomenmaa on siirtynyt jo Koraanin ja profeetta Muhammadin ilmoittaman oikean Islamin alaisuuteen.

      Varkaiden nimet ja yhteystiedot otettakoon selville ja laitettakoon julkiseksi niin tiedetään, mistä tavoittaa sitten, kun aletaan käymään ns. islamilaista oikeutta.

      Varkaan ja varkauden Jumalan oikeuden mukainen tuomitseminen, rangaistukset ja korvaukset:

      Yleislinjaus varastamiseen:

      "Älä varasta." (2.Ms.20:15 & 5.Ms.5:19)

      "Älä himoitse (tavoittele) lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa." (2.Ms.20:17)

      "Älä himoitse (tavoittele) lähimmäisesi vaimoa. Älä halaja lähimmäisesi huonetta, älä hänen peltoansa, älä hänen palvelijaansa, palvelijatartansa, härkäänsä, aasiansa, äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa.' (5.Ms.5:21)

      "Varkailta taasen, olkootpa mies- tai naispuolisia, leikatkaa kädet. Se on palkka heidän omista teoistaan ja muita varoittava kuritus Jumalalta. ALJAH (Jumala) on mahtava, viisas.

      Mutta ken tekee katumuksen ja parannuksen pahoista teoistaan, häntä kohtaan on ALJAH (Jumala) sääliväinen. ALJAH (Jumala) on totisesti armahtava, laupias."

      (Koraani 5:38-39)

      "Mutta jos sinun kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä luotasi; parempi on sinulle, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat kädet tai molemmat jalat tallella, heitetään iankaikkiseen tuleen.

      Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; parempi on sinun silmäpuolena mennä elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvetin tuleen." (Matt.18:8-9 & Mark.9:43-48)

      "Joka varastaa Aadamin (ihmisen) ja joko myy hänet tahi pitää häntä hallussansa, se rangaistakoon kuolemalla." (2.Ms.21:16)

      "Jos joku tavataan siitä, että hän on varastanut jonkun veljistään, israelilaisista, ja kohdellut häntä tylysti tai myynyt hänet, niin varas kuolkoon. Poista paha keskuudestasi." (5.Ms.24:7)

      • ikjnhygbt

        Suomalaisia on satoja vuosia hallinnut rikollisen kristinuskon paavalilais-luterilaisuuden herraa palvelevat herra jumalat. He, oppeineen eivät kunnioita muita jumalia vaan saatana kelpaa:
        Jeesus ei ole rikollisen kristinuskon seurakuntien perustaja vaikka niin uskotaan/väitetään.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
        "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."
        1.Korinttolaiskirje:
        15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos
        2 Korinttolaiskirje 12:
        7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
        8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

        Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta joka on edelleen rikollisuuden kristittyjen herra herrajumalineen kuten luder/lutheri oppeineen vahvistaa ja kuten historia todistaa.
        herra on herra epäjumala jonka ensimmäistä käskyä ei ole raamatussa.
        herra kieltää itseensä uskovia palvelemasta muita kuin häntä jumalana.
        HUOM!
        Siis luterilainen EI saa palvella Jumalaa ja Jeesusta!!!
        herra Luder/Lutherin katekismus; epäjumalan ensimmäinen käsky:
        "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."

        herra epäjumalanne rikollisilleen antama käsky:
        Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
        "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."
        Näin sitä luder/lutheria jumalanaan palvelevien historiaa on kuvattu:
        Lainattua tekstiä:
        "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallaan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukomurhasta. " (IL)

        Suomalaisia, pikku lapsiakin on suomessakin tapettu ja tapatettu herra saatanaan ja sen herra jumalan käskystä joten ei ihmisille ole epäselvää ketä aivopestyt ovat eksytetty palvelemaan.

        Aitopestyjen uskontunnustus ja sen kaltaisuudesta.
        FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
        -järjettömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'
        -Ymmärtämättömyydenne:
        'Meillä ei ole ymmärrystä'
        -Ihmisyydestänne luopuminen:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'
        -Jumalasta ja Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'
        -ero JUMALASTA; herra saatanasta uusi jumala:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'
        -Jeesuksen seuraajat ovatkin kristillisiä:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
        HUOMAA, ETTÄ EKSYTTÄJÄN OPIN MUKAAN RIKOKSESTA TEHDÄÄN SYNTI!
        Jotta uskovaisen uskois Jeesuksen sen sovittaneen mutta niin ei ole!:
        "synti" = rikos
        "syntinen" = rikollinen
        "perisyntinen" = saatanaa palvelevien oppi jossa syyttömistä, lapsista ja nuorista tehdään väärää todistusta antamalla rikollisia. Lapsikaste saatanallisuus on yksi perisynti rikoksen muoto jossa lapsena kastettu koulutettuna on velvollinen kastattamaan rikollisesti lapsensa ja siten vie perkeleen perisyntiä sukupolvesta seuraaviin. Jokainenn lapsikaste on RIKOS JOSTA KIRKKO JA PAPISTO EI OTA RIKOKSENA VASTUUTA VAAN SIIRTÄÄ SEN PERKELEEN PERISYNTI RIKOKSEKSI LASTEN VANHEMMILLE.

        TÄSSÄ PAPIN TÖRKEÄÄ VALETTA:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11977916
        "Hei Mirka,
        Kaste ilman kirkkoonliittämistä ei ole mahdollista.
        Kirkkojärjestyksen mukaan kirkkoonkuuluvien vanhempien on kastatettava lapsensa.
        Sallikaa lasten tulla Jeesuksen opetuslapsiksi ja Taivaan Isän lapsiksi kasteen kautta!
        t. Maarit-pappi"
        TUOSSA YLLÄ OLEVASSA TEKSTISSÄ, ON AINAKIN NELJÄ TÖRKEÄÄ VALETTA!
        IHMISYYTTÄ OMAAVA löytää useamman valheen joita koulutuksen saanut ammatti eksyttäjä on esiin paratiisin käärmeen viekkaudella asettanut TAIVAAN ISÄÄ PILKKATEN; uskontunnustuksen kaltaisena ja saatanaa palvelevalle rikollisuudelle pappislupauksensa antaneiden opeillaan.


    • Aikuinen.37

      Riparin aivopesun jälkeen, nuoret ovat vielä niin sekaisin etteivät edes tajua mitä tuli tunnustettua konfirmaatiossa. Vertaisin kirkon toimintaa, lasten törkeäksi hyväksikäytökseksi. Vertaisin tätä pedofiliaan jossa raiskataan lapsen mieli.

      • Kauheeta.36

        Putin raiskaa pikkupoikien pyllyt.


    • ToivoEläää

      Kyllähän 14-vuotias on vielä niiin lapsi. "Initiaatioriitin" läpäisiä siinä ajatellaan, ei mitään, uskooko neitseestä syntymiseen vai ei. Miksei voisi?

    • Humanisti-vapari
      • KysynVaan

        Voisiko Lukiolaisten liitto tehdä jotain, kun se on siitä valinnan vapaudesta muutenkin niin paljon puhunut?


    • SanonVaan

      Yhä useampi jättää rippikoulun väliin.

      Ja tätä nykyä kastettujen vauvojen osuus on pudonnut lähelle 70 prosenttia.

      Kaste sinäsä on vaan rituaali, mutta samalla se suomessa tarkoittaa juridista liittämistä ja rekisteröintiä kirkon jäseneksi - kaikkine seuraamuksineen, kuten koulun pakkouskonto (ET-kielto) ja kirkollisverovelvollisuus (koko erovuotenakin).

      • ijyhljfs

        Ihmisoikeudet ei paljon paina kun lapsista ja nuorista on kysymys. Ja ne päätökset tekevät ovat uskontunnustuksissaan Jumalasta ja ihmisyydestä luopuneiden järjettömien aikuisten ymmärtämättömyydellä tehtyjä, usein rikoksia. Pakko ruotsista usein puhutaan mutta harvemmin pakko saatanallisuudesta.


      • Hyhhyhhuijaaa

        Vauvana kastetuilla on pakollisen uskonnonopetuksen riippakivi kaulassaan. Kaste ei olekaan vaan rituaali, vaan juridinen toimenpide leimata viaton lapsi kirkon jäseneksi. Valtion väestörekisterissä. Hyvä että ei sentään jonkun puolueen jäseneksi leimata.

        "Pakkouskonto" on siis todellisuutta monelle, jopa lukioon menevällä ja lukiossa opiskelevalle. Valtio holhoaa uskonnon eteen.


      • lkjugbynbvgf

        Joku saatana rikkoo Lakia!

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
        Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing
        Suomen perustuslaki

        11 §
        Uskonnon ja omantunnon vapaus
        Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.
        Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan.
        Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

        "Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."
        TARKOITTAA KAIKKIA!
        JOTEN
        Lasten vanhemmilla ei ole oikeutta oikeastaan edes kastattaa lapsiaan lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi.
        Ja
        jos/kun niin tekee, niin se vanhempien teettämä kaste on RIKOS josta se saatanallisuuden kiero kirkko papistoineen ei rikoksena ota vastuuta, vaan tekee lasten vanhemmista PERKELEEN PERISYNTISEN.


    • Ohhohhh

      Tämä avaus oli vajaassa vuorokaudessa joutunut sivun 5 alariville.

      ps. Jos vanhempasi eroavat kirkosta, ks. www.eroakirkosta.fi, niin vinkkaa että erottavat Sinutkin - tai antaavat 15 vuotta täyttäneenä erota.

    • SuomiRuotsi

      Muuttuuko tilanne vuonna 2016?

      Ruotsissa rippikoulun käyminen lähti laskemaan ja sitten romahti ihan muutamasssaa vuodessa. Nyt vain 30 % käy rippikoulun eli väheemmän kuin 1/3.

      Kasteiden osuus muuten on laskenut useita prosentteja vuodessa.

      • ikjnyhgtrf

        Ilmeisesti ruotsissa rehellinen avoimuus vaikuttaa asiaan; esimerkiksi tietoisuus siitä, että noin 50% papistosta on vapaamuurareita ja vastaavaa rehellistä avoimuutta ei suomessa ilmeisesti ole, en ainakaan ole huomannut sitä.


    • HyvätKuviot
    • Nei.uskonnoille

      Papit käyvät kouluissa houkuttelemassa lapsia ripariin. Papeille pitäisi saada porttikielto kouluihin.

      Lasten vanhempien pitäisi hieman panostaa lastensa kasvatukseen, eikä päästää heitä ripariin. Uskonnot nimittäin saastuttaa aivotoiminnot todistettavasti.

      • Ops-määräys

        Koulun tulee olla sitoutumaton uskontoihin, puolueisiin ja kaupalllisuuteen.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe