ABC:ltä alennusta 17,3 senttiä litralta!

Bensaahalvalla

Minä ostan bensiiniä sadalla eurolla eli nykyisellä ABC-aseman hinnalla noin 72 litraa kuukaudessa nimenomaan ABC-asemalta. Litrahinta on 1,39 euroa. Bonusostoni ovat S-ryhmästä kuukausittain 1500 euroa. Näin ollen saan bonusta maksutapaetu mukaan lukien 5,5 prosenttia eli 82,50 euroa kuukaudessa.

Jos ostaisin tuon bensiinin muka "halvimmalta" huoltoasemalta, joka on yleensä 6 senttiä edullisempi litrahinnaltaan kuin tuo ABC-aseman hinta. Eli tällä hetkelläkin se on Polttoaine.netin mukaan tuo 1,33 euroa litra, minulle kertyisi ostoja kuukaudessa 1400 euroa ja saisin bonusta maksutapaetu mukaan lukien bonusta 5 prosenttia kuukaudessa eli 70 euroa. Näin saisin siten 12.50 euroa vähemmän bonusta, kuin että ostan bensani ABC:ltä.

Minulta jää siten saamatta bonusta 12,50 euroa. Kun ostan bensiiniä 72 litraa kuukaudessa ABC:ltä ja saan tuon 12,50 euroa, alennukseni on siten litraa kohden 17,36 senttiä. (12,50 euroa/72litraa).

40

602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dieseliä_halvemmalla

      Onneksi mulla on dieselauto. Dieselin ero oman lähiympäristöni tankkauspaikoilla abc vs muut on 10senttiä tai enemmänkin. Päivittäistavaratkin ostan eräästä saksalaislähtöisestä L-alkuisesta kaupasta. Selvästi S-ryhmää halvempi bonuksetkin huomioiden.

      • myöspremiumöljyt

        Sama täällä, on siis diesel, en osta ABC:n dieseliä se on FAME pohjaista, karstoittaa konetta, mielummin neste PRO dieseliä ja riisseli kehrää. En jaksa laskea senttejä autoilu on muutenkin kallista...

        Kyllä on S-ryhmä saanut kaverin tiukasti talutusnuoraansa, voi mies parkaa...


    • Matemaatikko

      Tuon alennuksen saa silloin kun nuo polttoaineostot aiheuttavat sen, että bonusprosetti nousee seuraavan tasoon eli edellä olevan tekstin mukaan 0,5 prosenttia.

      Silloin saa tuosta koko 1500 euron summasta sen 0,5 prosentin lisän, eli 7,50 euroa, joka voidaan lukea polttoaineen hinnan alennukseksi. Tosi se on.

      Jos polttoaineostot eivät nosta bonusprosenttia seuraavan tasoon alennusta saa vain 100 euroa/5,5 % eli 5,50 euroa. 5,50/72 liraa on 7,6 senttiä/litra. Hyvä alennus sekin.

      Mutta:

      Keskittäminen kannattaa.

      • sj123

        Hyvä keino polttoainekustannusten hallintaan on hankkia pienikulutuksinen auto, http://bit.ly/auton_ostoon , sillä nyt näyttää siltä tällä hetkellä, että polttoaineiden hinnat eivät juurikaan ole halpenemassa.


    • 10-14

      Tuli tuosta mieleen, että olen hämmästyksekseni huomannut ABC-automaatin olevan ajoittain tällä alueella (Itä-Helsinki) halvin tankkauspaikka. Ei aina, mutta aina välillä se on halvempi kuin seuraavaksi halvin, joka on Neste Express. Ilmeisesti niillä on eri rytmi hintapäivityksissään, koska peräkkäisinä päivinä saattaa ero olla toisinpäin.

      • juytujg

        Jos ABC on Prisman vieressä niin silloin hinta on huipussaan, Voi olla ero juuri sen 6 centtiä verrattuna lähellä oleviin kilpailijoihin, joiden käteiskorteilla saa vielä 2 centtiä alennusta. Lisäksi jos Plussakorttia käyttää marketissa niin enemmän voittaa.


      • ashuifhafh
        juytujg kirjoitti:

        Jos ABC on Prisman vieressä niin silloin hinta on huipussaan, Voi olla ero juuri sen 6 centtiä verrattuna lähellä oleviin kilpailijoihin, joiden käteiskorteilla saa vielä 2 centtiä alennusta. Lisäksi jos Plussakorttia käyttää marketissa niin enemmän voittaa.

        Tuppaa vaan olemaan niin, että myös cittarin viereinen neste on usein express asema, eikä saa mitää alea tai plussaa siitä polttoaineesta sillä kortillasi...
        Meillä tuolla plussakortille tulee vuodessa yksi 5€ kuponki ei paljon kiinnosta ostaa ylihintaisia tuotteita tai juosta noukkimassa yksittäisiä tarjouksia ja jonottaa aina kassalla (niitä on liian vähän).


      • 56yetre
        juytujg kirjoitti:

        Jos ABC on Prisman vieressä niin silloin hinta on huipussaan, Voi olla ero juuri sen 6 centtiä verrattuna lähellä oleviin kilpailijoihin, joiden käteiskorteilla saa vielä 2 centtiä alennusta. Lisäksi jos Plussakorttia käyttää marketissa niin enemmän voittaa.

        Ei kyllä siltä näytä, kun katselee Helsingin Prismojen vieressä olevien ABC-asemien hintoja Polttoaine.netista. Tyypillisesti ovat hyvin samoissa, max 2 centin erolla kunkin päivän halvimpaan.


      • Eroaliikaa
        56yetre kirjoitti:

        Ei kyllä siltä näytä, kun katselee Helsingin Prismojen vieressä olevien ABC-asemien hintoja Polttoaine.netista. Tyypillisesti ovat hyvin samoissa, max 2 centin erolla kunkin päivän halvimpaan.

        Dieselin osalta hinnan ero on ollut viime viikkoina suuri, Nesteellä on ilmeisesti jokin kampanja käynnissä osalla asemista. Ainoastaan Tampereen suunnalla ABClla hinnat samaa luokkaa.


    • buhaha

      Tankaan juustilassa kun siellä saa bensiinin 38 rublalla litra

    • Rigormortissimo

      S-bonushan on liikaa perittyjen ostohintojen jälkikäteispalautusta. Missä on hyvä se, että ne saa takaisin edes jälkihyvityksenä. Ennen ei saanut.

      Vaihtoehto on ostaa safkat Lidlistä ja bensat siltä mistä halvimalla saa. Ja säästää n. 30% välittöminä hankintakustannuksina.

      • Litkunetti.com

        Polttoainetta 30% halvemmalla, laitappa linkkiä!


      • tuoppi-95sta-kiitos

        Yhteensä 30%, yhteensä! Vai meinaatko itsekin elää pelkkää bensaa juomalla?



    • peresu

      Ostakaahan saatana puniikit LIDILISTÄ Vitun maan petturit olette mamujen kätyreitä kaikki kukkahattuja

      • yopelius

        Miksi kun venäjällä on......


    • eivät.halua.vaan.katsoa

      Tuo ihmisten ennakkoasenne on kumma juttu. Kankaanpäässä kuuntelin uuden vuoden tienoilla kolmen "ukon" keskustelua. Siinä tuli selväksi, etteivät he koskaan tankkaa ABC:llä, koska sen bensa on selvästi kalliimpaa kuin muualla.
      Kuitenkin, kun katsoo keskustassa samasta paikasta näkyviä neljää "hintapylvästä", on
      ainakin vuoden ajan ollut osuuskaupan bensa halvinta tai ainakin saman hintaista kuin kilpailijoilla. Itse tankkaan tuolla osuuskaupan mittarilla.

    • Ruiseri

      ABC:n liemistä voi meikäläinen aina laskea 5,5% alennuksen, harvoin jos koskaan on joku toinen asema halvempi.

      Sitten toisekseen kannattaa liittyä sellaiseen osuuskauppaan joka antaa bonukset vähemmillä ostoilla. HOK-Elanto esimerkiksi vaatii 1500€ kuukausiostot täysiin bonuksiin, mutta vaikkapa Turun osuuskauppa antaa 5% bonukset 900€ kuukausiostoilla. Asuinpaikalla ei ole mitään väliä, voi olla vaikka joka ikisen osuuskaupan jäsen ja noukkia jopa 20% vuotuisen koron osuusmaksulleen. Ja valitsee aina bonuskaupakseen sen, joka antaa eniten bonuksia vähimmillä ostoilla. Välillä jo 600€/kk on riittänyt maksimeihin. Vain tyhmä on HOK-Elannon jäsen tai vastaavan 1500€ ökykaupan jäsen.

      • kepusikos

        Aivan, ja kas kepuhallitus nostaa polttoaineveroa 2017 vuoden alussa?

        Talouselämän perjantain numero raportoi ensimmäisenä, että HOK-Elannon edustajistossa istuvat mm. poliitikot saavat muhkeat alennukset S-ryhmän tuotteista. Etuihin kuuluu mm. 15 prosentin alennus S-ryhmän ravintoloissa, Prismoissa ja Sokos-tavarataloissa ja oma korkoprosentti talletuksille. Hautauskuluistakin edustajiston jäsenet saavat 15 prosentin alennuksen.

        Ja ketäs sieltä tavallisen kansan, maanviljelijäin, työväestön ja köyhien kaupan ruokakassi- ym tukien piiristä edustajistosta löytyykään:

        Akaan-Penttilä Eero LKT, kansanedustaja
        Alanko-Kahiluoto Outi tutkija, kansanedustaja
        Arhinmäki Paavo kansanedustaja
        Asko-Seljavaara Sirpa kansanedustaja, professori
        Bryggare Arto kauppatieteiden kandidaatti
        Haatainen Tuula valtiotieteiden maisteri
        Hakalehto Ilkka FT, dosentti
        Hakanen Yrjö puheenjohtaja
        Hakola Juha kansanedustaja, ylikomisario
        Hautala Heidi MMM, kansanedustaja
        Helimäki Ilmari professori
        Hiltunen Rakel kansanedustaja
        Kaikkonen Antti kansanedustaja
        Karhuvaara Arja kansanedustaja, erik.fysioterapeutti
        Kasvi Jyrki TkT, kansanedustaja
        Kiljunen Kimmo VTT, kansanedustaja
        Kiviniemi Mari hall. ja kuntaministeri, kansanedustaja
        Kokkonen Paula varatuomari, apul.kaup.johtaja
        Krohn Minerva lääkäri, kehitysjohtaja
        Kuisma Risto oikeustieteen kandidaatti
        Kuusisto Merja kansanedustaja, erik.sairaanh.
        Laakso Jaakko kansanedustaja, VTM
        Liemola Lasse yrittäjä, företagare
        Luhtanen Leena VTM, opetusneuvos
        Moilanen Eeva-Liisa varatuomari
        Moisio Elina kansantal.tiet, ministerin erityisavust.
        Mäkelä Jukka kansanedustaja, DI
        Mäkinen Tapani kansanedustaja
        Ojala Outi erikoissairaanhoitaja
        Pajamäki Osku tuottaja, valt.yo
        Peltokorpi Terhi kätilö (AMK), sairaanhoitaja (AMK)
        Pietikäinen Margareta fil.mag, M.Sc.
        Prusti Riitta eläkeläinen
        Puoskari Mari diplomi-insinööri
        Pursiainen Terho pastori, filosofi
        Rahkonen Susanna varatuomari
        Rautava Risto komentaja, senior advisor
        Rihtniemi Suvi DI, vastuualuepäällikkö
        Saarnio Pekka toimittaja
        Saksala Harri muusikko, OTK
        Saukkonen Lea projektipäällikkö, meteorologi
        Siitonen Eva-Riitta ylipormestari, ekonomi
        Soini Timo kansanedustaja, VTM
        Soininvaara Osmo valtiotieteiden lisensiaatti
        Suonperä Kaarina toimitusjohtaja, kouluttaja
        Tuomioja Erkki VTT, kansanedustaja
        Vahasalo Raija kansanedustaja, rehtori
        Zyskowicz Ben kansanedustaja


        Kyllä menee ihan oikeaan osoitteeseen nuokin tuet, vähäosaisille poloisille.


    • hohhoijaavaan

      Saadakseen tuollaista hyötyä on keskitettävä kaikki ostokset S-ryhmään. On myös huomioitava, että sun on myös ostettava 1500 euron edestä joka kuukausi ylihintaisia elintarvikkeita ja roinaa, jotta saisit säälittävän 82,50 euron palautuksen kuukausittain. Mitä järkeä tuossa näet?

      Kuitenkin parhaimman hintahyödyn saa kun keskittää ostokset halvimpiin kauppoihin ja hyödyntää tarjouksia. ABC:n bensa on monasti kalliimpaa, enkä viitsi vaivautua marginaalisen hyödyn takia. En ole niin sokea, ettenkö osaisi laskea että hyödyn vieläkin enemmän, etten ole uskollinen S-ryhmän asiakas.

      • Näin.on.näkyleipä

        Talouselämän taannoisesta hintavertailusta selvisi, että jos saa S-ketjusta täydet bonukset, on Prisma halvempi ruokakauppa kuin Lidl, eli halvin. Samoin ABC:n polttoaineet ovat 5,5% alennuksilla halvempaa kuin kellään muulla keskimäärin.

        Kenenkään ei tarvitse ostaa 1500€ edestä kuukaudessa saadakseen täydet bonukset, sillä kaikki voivat liittyä sellaisen osuuskaupan jäseneksi, jossa saa maksimit 900€ kuukausiostoilla. Joskus on vain 600€ riittänyt. Tyhmää olla HOK-Elannon tai vastaavan 1500€ osuuskaupan jäsen kuten sinä. Ota selvää asioista ennen kuin toitotat tyhmyyttäsi koko maailmalle.

        Minun kalkyylini kyllä osoittaa, että S-ryhmän bonuksia hyödyntämällä pääsee halvimpaan lopputulokseen. Johdonmukaisesti, aina.


      • Kiirettäpitää
        Näin.on.näkyleipä kirjoitti:

        Talouselämän taannoisesta hintavertailusta selvisi, että jos saa S-ketjusta täydet bonukset, on Prisma halvempi ruokakauppa kuin Lidl, eli halvin. Samoin ABC:n polttoaineet ovat 5,5% alennuksilla halvempaa kuin kellään muulla keskimäärin.

        Kenenkään ei tarvitse ostaa 1500€ edestä kuukaudessa saadakseen täydet bonukset, sillä kaikki voivat liittyä sellaisen osuuskaupan jäseneksi, jossa saa maksimit 900€ kuukausiostoilla. Joskus on vain 600€ riittänyt. Tyhmää olla HOK-Elannon tai vastaavan 1500€ osuuskaupan jäsen kuten sinä. Ota selvää asioista ennen kuin toitotat tyhmyyttäsi koko maailmalle.

        Minun kalkyylini kyllä osoittaa, että S-ryhmän bonuksia hyödyntämällä pääsee halvimpaan lopputulokseen. Johdonmukaisesti, aina.

        Alennuksia "hyödyntävä" voisi myös laskea mitä se "alennusten" perässä ajelu maksaa ja paljonko se vie aikaa, tietysti jos sitä aikaa on liikaa...


      • dippadaadappadii
        Kiirettäpitää kirjoitti:

        Alennuksia "hyödyntävä" voisi myös laskea mitä se "alennusten" perässä ajelu maksaa ja paljonko se vie aikaa, tietysti jos sitä aikaa on liikaa...

        Tuo pätee itse bensansa maksaviin. Taannoin Satakunnan ykköslehdessä joku kirjoitti, että jos illalla tulee maitolitran tarve, ei varmasti sitä hae lähikaupasta, vaan ajaa Prismaan, koska sieltä sen saa 30 senttiä halvemmalla.
        Ei kukaan itse bensan maksava (toivottavasti) aja viittätoista kilometriä kaupunkiajoa säästääkseen 30 senttiä.


      • NäinOnNäkkileipä
        Kiirettäpitää kirjoitti:

        Alennuksia "hyödyntävä" voisi myös laskea mitä se "alennusten" perässä ajelu maksaa ja paljonko se vie aikaa, tietysti jos sitä aikaa on liikaa...

        Tyhmää on olla käyttämättä alennus kun sellaisen saa. Tyhmää on ajaa niin kauas alennuksen perässä, että kokonaiskustannus nousee suuremmaksi kuin mitä se muuten olisi. Minimihintatasapaino on olemassa näiden kahden välillä. ABC-asemia on minun työmatkani varrella kuitenkin niin monta, että ei tarvitse minnekkään erikseen lähteä, kaikki muutkin asemat ovat samoilla kaduilla. Poimin vain edullisimman, joka on 5,5% pysyväisalennuksella ABC. Maaseutureissullakin ABC-asemia on niin tiheässä, että kun polttoaineen loppuminen häämöttää noin 100km päässä, ihme on jos ei ABC:n valotolppa sen aikana jostain kajasta. Jos ei, niin sitten 10 litraa hinnakasta Nesteen, ST1 tai GT:n hätädiisseliä tankkiin, ei maailma siihen kaadu. Ryssädiiseliä ei, mieluumin pukkaan auton kotiin.


      • C180Kompressor
        NäinOnNäkkileipä kirjoitti:

        Tyhmää on olla käyttämättä alennus kun sellaisen saa. Tyhmää on ajaa niin kauas alennuksen perässä, että kokonaiskustannus nousee suuremmaksi kuin mitä se muuten olisi. Minimihintatasapaino on olemassa näiden kahden välillä. ABC-asemia on minun työmatkani varrella kuitenkin niin monta, että ei tarvitse minnekkään erikseen lähteä, kaikki muutkin asemat ovat samoilla kaduilla. Poimin vain edullisimman, joka on 5,5% pysyväisalennuksella ABC. Maaseutureissullakin ABC-asemia on niin tiheässä, että kun polttoaineen loppuminen häämöttää noin 100km päässä, ihme on jos ei ABC:n valotolppa sen aikana jostain kajasta. Jos ei, niin sitten 10 litraa hinnakasta Nesteen, ST1 tai GT:n hätädiisseliä tankkiin, ei maailma siihen kaadu. Ryssädiiseliä ei, mieluumin pukkaan auton kotiin.

        5,5% alennus on vain osa totuutta. Tuon päälle tulee vuosittain määritettävä ylijäämänpalautus. Se on viime vuosina vaihdellut välillä 0,5-2,5%. Suurin kokonaisalennus tolppahinnasta on siis ollut jopa 8%.


      • eiootyötä
        Näin.on.näkyleipä kirjoitti:

        Talouselämän taannoisesta hintavertailusta selvisi, että jos saa S-ketjusta täydet bonukset, on Prisma halvempi ruokakauppa kuin Lidl, eli halvin. Samoin ABC:n polttoaineet ovat 5,5% alennuksilla halvempaa kuin kellään muulla keskimäärin.

        Kenenkään ei tarvitse ostaa 1500€ edestä kuukaudessa saadakseen täydet bonukset, sillä kaikki voivat liittyä sellaisen osuuskaupan jäseneksi, jossa saa maksimit 900€ kuukausiostoilla. Joskus on vain 600€ riittänyt. Tyhmää olla HOK-Elannon tai vastaavan 1500€ osuuskaupan jäsen kuten sinä. Ota selvää asioista ennen kuin toitotat tyhmyyttäsi koko maailmalle.

        Minun kalkyylini kyllä osoittaa, että S-ryhmän bonuksia hyödyntämällä pääsee halvimpaan lopputulokseen. Johdonmukaisesti, aina.

        "Kenenkään ei tarvitse ostaa 1500€ edestä kuukaudessa saadakseen täydet bonukset, sillä kaikki voivat liittyä sellaisen osuuskaupan jäseneksi, jossa saa maksimit 900€ kuukausiostoilla. Joskus on vain 600€ riittänyt."

        Mutta kun kuukausitulot ovat noin 800 euroa netto, josta täytyy maksaa 400 euroa asumiskuluja, kotivakuutusta, sähkölaskua ja kännykän puheaikaa, niin eipä sitä kuuttasataa jää mitenkään käyttöön. Hammas- ja yleislääkärillekin pitää välillä jotain maksaa, ja liikkua täytyy.


      • opeliks
        eiootyötä kirjoitti:

        "Kenenkään ei tarvitse ostaa 1500€ edestä kuukaudessa saadakseen täydet bonukset, sillä kaikki voivat liittyä sellaisen osuuskaupan jäseneksi, jossa saa maksimit 900€ kuukausiostoilla. Joskus on vain 600€ riittänyt."

        Mutta kun kuukausitulot ovat noin 800 euroa netto, josta täytyy maksaa 400 euroa asumiskuluja, kotivakuutusta, sähkölaskua ja kännykän puheaikaa, niin eipä sitä kuuttasataa jää mitenkään käyttöön. Hammas- ja yleislääkärillekin pitää välillä jotain maksaa, ja liikkua täytyy.

        Olen elänyt jo jonkun aikaa vähemmällä kuin tuo 400 / kk. En ole kokenut sitä kovinkaan vaikeaksi.

        Tässä vinkkinä, miten 400 euroa riittää kuukaudeksi:

        Elintarvikkeet ja alkoholittomat juomat 71
        Alkoholijuomat ja tupakka 13
        Vaatteet ja jalkineet 18
        Kodin kalusteet, koneet ja tarvikkeet 26
        Terveys 18
        Liikenne 96
        Tietoliikenne 14
        Kulttuuri ja vapaa-aika 57
        Hotellit, kahvilat ja ravintolat 23
        Muut tavarat ja palvelut 66

        Jos ei viina maistu tai ei kiinnosta käydä pizzalla tai elokuvissa, niin ne rahat voi toki siirtää parhaimmakseen näkemäänsä osioon.


      • eiootyötä
        opeliks kirjoitti:

        Olen elänyt jo jonkun aikaa vähemmällä kuin tuo 400 / kk. En ole kokenut sitä kovinkaan vaikeaksi.

        Tässä vinkkinä, miten 400 euroa riittää kuukaudeksi:

        Elintarvikkeet ja alkoholittomat juomat 71
        Alkoholijuomat ja tupakka 13
        Vaatteet ja jalkineet 18
        Kodin kalusteet, koneet ja tarvikkeet 26
        Terveys 18
        Liikenne 96
        Tietoliikenne 14
        Kulttuuri ja vapaa-aika 57
        Hotellit, kahvilat ja ravintolat 23
        Muut tavarat ja palvelut 66

        Jos ei viina maistu tai ei kiinnosta käydä pizzalla tai elokuvissa, niin ne rahat voi toki siirtää parhaimmakseen näkemäänsä osioon.

        "Liikenne 96"
        Jaa että pelkkiä polttoaineita laskeskelet?

        Minulla menee kuukaudelle jaettuna liikennekuluja seuraavasti:
        - auton liikennevakuutus (täydet bonukset) noin 13 euroa
        - ajoneuvovero noin 13 euroa
        - huollot noin 12 euroa
        - päällipesut (konepesu talvi, itse kevät-kesä-syksy) noin 11 euroa
        - renkaat noin 8 euroa
        - vuosikatsastus n. 5 euroa
        - sähkötön autopaikka 5 euroa.
        Yhteensä n. 67 euroa ilman polttoaineita ja arvonalenemaa. Pelkästään bensa maksaisi arviolta 88 e.


    • sj123
      • kannattaa-ajatella

        ÄLÄ katso, kortti on hyvin yksipuolinen ja varsinkin Shel on usein paikkakunnan kalleimmat hinnat.
        Ei mitään järkee.
        Luottokorko hurjan korkea.

        Köyhälle suosittelen ekaksi k-master korttia, täysin ilmainen ja saa kaikki bonukset k kaupoista, automaattisesta ja toimii kaikkialla maailmassa, paitsi entisissä Neuvostoliiton maissa on usein ongelmia. Ollaan omistettu jo paljon ennen kuin S-kortti, joka on myös hyvä ja varmaan tuottaa kulunsa jos käyttelee s-kauppaa
        https://www.plussa.com/K-Plussa-MasterCard/

        HUOMAA tuossa http://www.webtieto.com/2016/10/etuja-autoilijalle.html
        saa huoltoasema ostoksista 2 % , se ei tarkoita että saa polttoaineesta , bensasta,
        Minusta aivan turha kortti


    • Näkökulmia

      Ei ABC asemilta saa bensasta miotään 2-3-4-5-5,5- % katso omasta tiedottaastasi.

      Meillä on abc asemalla bensa yleensä 2 senttiä kalliimpaa kuin naapuriasemalla, niin mun kamnnatta tankata naapurista, vaikka saamme 4--5,5 % ostoksistamme alea. Meillä on me ja kolme perheellistä lastemme samassa ruokakunnassa.

      Älkää tosiaan luulko, vaan katsokaa bonustiedoitetta ja siinä on Bensa erikseen.

      • Nykysäännöt

        Niin katsoo sitten juttujen päiväyksiä, kun kommentoi. Koska bonussääntö muuttui nyt 2017 keväällä. Ja jos saat ruokaostoksistasi bonusta maksutapaetua 5,5%, niin silloin polttoaineesta tulee 5 snt bonusta ja 0,5 % maksutapaetua nykysäännöillä.
        Liikun sen verran, että voin tankata muuallakin kun sattuu edukkaampi apsi kohdalle, tänään se oli Tampereella ja koko ajoreitin halvin plus bonarit päälle. Kotikaupungissakin usein toisella puolella muutaman sentin halvempaa, kuin täl puol.


    • älä.unta.näe

      Kyllä niissä S-ryhmän katteissa on sinunkin bonuksesi jo sisäänrakennettu etukäteen.

      • tapauskohtaista

        Riippunee paikkakunnasta, omalla paikkakunnalla Prisman ruokakori nyt vaan on halvin (Kuluttajaliiton vertailu) eikä tuossa ole vielä huomioitu bonuksia. Tuohon yhdistettynä ABC:n polttoaineostojen bonus vaikutus siitä että polttoaineostot nostavat myös ruokaostosten bonusta johtaa siihen että kokonaisuutena S-ryhmä tulee edullisimmaksi.


      • SuojelenYksityisyyttäni
        tapauskohtaista kirjoitti:

        Riippunee paikkakunnasta, omalla paikkakunnalla Prisman ruokakori nyt vaan on halvin (Kuluttajaliiton vertailu) eikä tuossa ole vielä huomioitu bonuksia. Tuohon yhdistettynä ABC:n polttoaineostojen bonus vaikutus siitä että polttoaineostot nostavat myös ruokaostosten bonusta johtaa siihen että kokonaisuutena S-ryhmä tulee edullisimmaksi.

        No jos haluaa rakentaa yhteiskuntaa, jossa annetaan kaupalle yksityiskohtaiset tiedot omasta kulutuskäyttäytymisestä, niin se on jokaisen oma valinta. Se bonus-/plussa-alennus olisi minulle mitätön korvaus yksityisyyteni menettämisestä, sillä vähäinen kuluttamiseni ei paljon alennuksia toisi. Niinpä rajoitin niiden käytön vain niiden tarjoushintaisten tuotteiden saamiseen, jotka kortin käyttämistä edellyttävät.

        Sitten kun tietoja on kerätty, niitä voidaan kaupata eniten tarjoavalle, missä kisassa kansainväliset jättifirmat ovat parhaissa asemissa. Tai tiedot voivat vuotaa ulos krakkeroinnin, tyytymättömän työntekijän tms. seurauksena.

        En halua antaa minnekään kokonaisesitystä kuluttamisestani. Tieto on valtaa, jota isoilla yrityksillä on jo ihan liikaakin.


      • Jekylhide
        SuojelenYksityisyyttäni kirjoitti:

        No jos haluaa rakentaa yhteiskuntaa, jossa annetaan kaupalle yksityiskohtaiset tiedot omasta kulutuskäyttäytymisestä, niin se on jokaisen oma valinta. Se bonus-/plussa-alennus olisi minulle mitätön korvaus yksityisyyteni menettämisestä, sillä vähäinen kuluttamiseni ei paljon alennuksia toisi. Niinpä rajoitin niiden käytön vain niiden tarjoushintaisten tuotteiden saamiseen, jotka kortin käyttämistä edellyttävät.

        Sitten kun tietoja on kerätty, niitä voidaan kaupata eniten tarjoavalle, missä kisassa kansainväliset jättifirmat ovat parhaissa asemissa. Tai tiedot voivat vuotaa ulos krakkeroinnin, tyytymättömän työntekijän tms. seurauksena.

        En halua antaa minnekään kokonaisesitystä kuluttamisestani. Tieto on valtaa, jota isoilla yrityksillä on jo ihan liikaakin.

        Meinaat että S tai K myisi tiedot ulkopuolelle, mitä asiakkaat heiltä ostaa... eivät satavarmasti luovuta tietoja kilpailijoille.
        Toisaalta jokin tietovuoto..., no joku voi katsoa yksittäisiä tietoja henkilökunnasta/palveluntarjoasta, mutta muuten dataa on niin älytön määrä, ettei siitä kukaan kaiva mitään yksittäistä. Ja mistä ne tietää mistä muualta ostan myös maitoani tai kaljaa...
        Joltain toiselta kaupalta minusta saa taas ihan toisen kuvan.

        Itse olen hieman erisarjassa, bonuksia on tänä vuonna tullut satoja euroja.


      • SuojelenYksityisyyttäni
        Jekylhide kirjoitti:

        Meinaat että S tai K myisi tiedot ulkopuolelle, mitä asiakkaat heiltä ostaa... eivät satavarmasti luovuta tietoja kilpailijoille.
        Toisaalta jokin tietovuoto..., no joku voi katsoa yksittäisiä tietoja henkilökunnasta/palveluntarjoasta, mutta muuten dataa on niin älytön määrä, ettei siitä kukaan kaiva mitään yksittäistä. Ja mistä ne tietää mistä muualta ostan myös maitoani tai kaljaa...
        Joltain toiselta kaupalta minusta saa taas ihan toisen kuvan.

        Itse olen hieman erisarjassa, bonuksia on tänä vuonna tullut satoja euroja.

        Mistä sen tiedät, kuka omistaa minkäkin ketjun esim. 10 vuoden kuluttua? Kun on laajat ja yksilöidyt tiedot asiakaskunnasta, firma käy paremmin kaupaksi.
        'Hyvä asiakkaamme! Olette pitkän aikaa ollut kiinnostunut mansikan makuisista kondomeista. Kiitollisena pitkällisestä asiakassuhteestanne annamme Teille kuponkitarjouksena ilmaisen pakkauksen uutta mansikka-vanilja-makua.'

        "muuten dataa on niin älytön määrä, ettei siitä kukaan kaiva mitään yksittäistä."
        Ja siitä huolimatta kaikki ostokset on muutettu nykyään korttikohtaisesti yksilöiviksi? Kuinka naiivi ihminen voi olla...


      • GetALife
        SuojelenYksityisyyttäni kirjoitti:

        Mistä sen tiedät, kuka omistaa minkäkin ketjun esim. 10 vuoden kuluttua? Kun on laajat ja yksilöidyt tiedot asiakaskunnasta, firma käy paremmin kaupaksi.
        'Hyvä asiakkaamme! Olette pitkän aikaa ollut kiinnostunut mansikan makuisista kondomeista. Kiitollisena pitkällisestä asiakassuhteestanne annamme Teille kuponkitarjouksena ilmaisen pakkauksen uutta mansikka-vanilja-makua.'

        "muuten dataa on niin älytön määrä, ettei siitä kukaan kaiva mitään yksittäistä."
        Ja siitä huolimatta kaikki ostokset on muutettu nykyään korttikohtaisesti yksilöiviksi? Kuinka naiivi ihminen voi olla...

        Edelleen "eivät satavarmasti luovuta tietoja kilpailijoille" on fakta, onko lukemisen ymmärtämisessä jotain isompaa ongelmaa?
        Jos tämä kauppa antaa minulle tarjouksen aiempien ostosteni mukaan, niin saa antaa. S- ja K-Kaupassa ei ole myynnissä mitään minkä tarjoaminen minulle on mitenkään ongelma, päinvastoin kaikkea muutakin voisi olla esim. Viiniä, Konjakkia, etelän matkoja, seksileluja ja aikuisten videoita.
        Ja miksi näiden tarjoaminen olisi jotenkin ihmeellistä, koska näistäkin tuotteista tulee ihan asiallisilta toimijoilta tarjouksia jatkuvasti sähköpostiin.
        Kortonkeja on ostettu itse jo 15 vuotiaana ja omalle junnullekkin annettu paketti jo vuosia sitten, onko teillä nämä asiat jotain suuria salaisuuksia joita ostetaan huppu syvällä päässä?


    • Ja.Joskus.10Prosenttia

      Alussa kirjoitettiin ABC alennuksesta, se ei ole koskaan ollut aloituksen lukemaa, ei lähelläkää, vai myikö asema 10 snt litra tappiolla.

      Nykyään ABC asemilta ei käytännössä saa yhtään mitään, jos naapurissa on 2 senttiä halvempaa kannata useimman ostaa sieltä.

      ABC asemilta tosiaan ei saa mitään 5 senttiä litra, vaikka meillä muuten tulee aivan joka kuukausi vähintään 5% alennus, kun on yhdessä me ja kaikkien lasten kortit. Pelataan vielä vanhoilla erillisellä s-etukortilla ja maksetaan S luottokortilla, siitä hyöty vain 0,5 %.

      • Lukemisenvaikeus

        Jos bonusprosenttisi on 5% ja maksat S-kortilla, niin tankkausbonusta tulee 5 snt/litra ja 0,5% maksutapaetua tällä hetkellä. Eli jos polttoaineen litrahinta on 1,5 euroa, niin palautusta tulee 5,75 snt/ltr.

        Alussa oli kirjoitettu, että miten hänellä polttoaineostokset vaikuttaa kokonaisbonuskertymään ja huomioitu alennukseen tuo kokonaisbonuksen nousun osuus. Tämä toimii edelleenkin vanhan malliin muiden ostosten osalta, mutta polttoaineostoksissa lievemmin, koska polttoainebonus on pienentynyt. Nyt samoilla ostoksilla ja polttoaineenhinnoilla ero bonuksessa olisi 11,1 euroa ja esimerkin polttoainemäärällä 15,4 snt/ltr.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe