HALUAN LAINAA

Pätevä.vai.sopiva

Haluan lainaksi 60000 euroa. Vannon ettei minulla ole taatusti halua eikä kykyä sitä ikänänsä maksaa takaisin. Se on siis "laina". Takuumiehiksi pyydän 2000 suurimmaksi osaksi persaukista pitäjäläistä. Eihän se tee henkeä päälle kuin 30 euroa.

Miltä tuntui kun tämän luit. Ei, se ei todellakaan ole satua. Totista totta, vuodesta toiseen. Kerran keväällä, toisen syksyllä. Summat sen kuin vaan nousevat. Kukaan yksityinen ei kestä tällaista toimintaa, mutta kyllä pitäjä maksaa. Kenenkä hyödyksi?

Kunnan kannattaa myydä kaikki omistuksensa Jämiltä, vaikka vaan yhdellä eurolla. Pieni mahdollisuus on, jos palkataan oikea bisnesmies hoitamaan täysin valtuuksin kaupallista toimintaa ilman että paikalliset napamiehet ovat joka asiassa sorkkimassa ja pilaamassa tuottavaa toimintaa. Sellaisiakin matkailuguruja kyllä löytyy, mutta ei Jämijärveltä.

7

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kehityksenjuuret

      Oletko koskaan miettinyt, mistä Jämijärvi saa kiinteistöveronsa sekä mistä Jämijärvi on myynyt lähivuosina monta kymmentä tonttia?
      Mistä tämä sysäys on lähtenyt - kannattaisiko miettiä, mitä Jämillä oli 90-luvulla ja mitä sen jälkeen on tapahtunut?

      Mitä tapahtuisi, jos Jämiltä yhtäkkiä lopetettaisiin kohde, jonka takia kaikki käyvät siellä?

      • Sormenpelto

        Juuri tämän erinomaisuuden takia onkin ihmeellinen juttu, että kaikkea tätä ihmeellistä talousnerokkuutta täytyy köyhien pitäjäläisten tukea joka kevät ja joka syksy melkoisilla veroeuroilla.

        Kyllä tosiasia on, että ne tulot, mitkä siltä mäeltä ovat tulleet, ovat myös menneet siihen samaan mäkeen. Tokko ne kiinteistöverot riittävät edes sen kunnallistekniikan rakentamiseen ja ylläpitoon. Jämi on saanut kunnalta piilotukea jo 1960-luvulta saakka, ja saa edelleen, ja aina enenevässä määrin.

        Ei kuulu kunnan toimenkuvaan tukea yksityisiä kiinteistöbisneksiä, koska ei osaa omiaankaan kannattavasti hoitaa. Pitääkö kunnan Jämilläkin vetää yhtä aikaa kahta kivirekeä, kunnallista ja yksityistä. Kuinka sitten suu pannaan, kun Juhantalon kaupunki kohta tulee vähän "saneeraamaan" Jämijärveä. Sama peli kylläkin tulee jatkumaan, mutta edunsaajat ovat toisia. Sitten määräävät hapualaiset, venesjärviläiset, vihteljärviläiset ja vaikka kyrvönkyläläiset, sellainenkin kylä siellä on merkkinä kankaanpääläisten luonteenlaadusta.

        Mikähän on se kohde, minkä takia kaikki käyvät siellä. Ja ketkä kaikki. Kun viimeksi suvella kävin siellä, oli hotellin keittiössä enemmän ihmisiä kuin näin koko mäellä sen tunnin aikana. Kahvi ja munkki olivat totutun hyviä. Olen ensi kerran vieraillut Jämillä vuonna 1952 ja sen jälkeen satoja kertoja, joten näitä kehityksen juuria kyllä löytyy.


    • seurannut

      Mitä Jämillä tekee Jämi säätiö, eikös säätiön ole tarkoitus tuottaa omistajilleen voittoja? Jämi säätiö tuottaa kunnalle tapioita! Käsittämätöntä toimintaa siellä leikivät suurta yrittäjää kunnan rahoilla hlöt joilla ei ole yrittämisestä mitään tietoakaan. Helppoa se on leikkiä kun kunta maksaa!

    • Rouvalletietoo

      Eikös sinne nyt ole valittu ihan uusi kunnanjohtaja. Kattotaan nyt, jos vaikka alkaisi ensi töikseen ihmettelemään näitä koplauksia. Kannattaa lähettää tälle jo edeltä käsin tietoa, ettei heti joudu kunnan kellokkaiden vietäväksi.

    • Seurannut

      Niin mielenkiintoista seurata uuden kunnanjohtaja alkaa toimia. Kunnanvirastossa olisi tuuletuksen paikka, turhia tuolinkuluttajia on jokunen. Asunto osakeyhtiöt pitäisi saneerata huippu isännöitsijän jäljiltä kuntoon, ( tätäkin kuulemma vahti muutama valtuutettu! ) Jämillä olisi paljon tekemistä, kunnan osuuden karsimisessa ja markkinoinnin harmonisoinnissa ja kehittämisessä. Paljon tarvitsee kunnanjohtaja tukea toimiinsa että nämä oikaisee. Toivottavasti on pohjalaista luennetta senverta että kykenee. ;)

    • Äänestäkää.oikein

      Ei onnistu. Jo kjn valinnassa on annettu ymmärtää, että jos kerrankin asettuu poikkiteloin kepun valtuustodiktatuuria kohtaan, niin tulee kysymykseen luottamuspula virkamiestä kohtaan. Ja sehän riittää syyksi potkuihin. Niin että jos haluaa pitää pienillä ansioilla saamansa viran niin on parempi vaan toimia kuten kaikki edeltäjänsäkin. Ja kovasti ajaa kunnan selviämistä itsenäisenä. Mikä taas tarkoittaa kunnan vanhenevalle väestölle kasvavaa verorasitusta.

      Onneksi minun muutama veroeuroni tuloutetaan Kauniaisiin. Kirjani ovat siellä muijan sukulaisen omakotitalon vinttikomerossa, 18 neliötä. Vuokra on nimellinen, mutta kuitenkin!!!!

    • väärin.äänetänyt

      Jämijärvellä on näitä "etätyöläisiä" siis kauniaisissakin, tutuiksi ovat tulleet jo valittavat kesäasukkaat ja KOHTA veronsa kuntaan maksavat supereläkeläiset. Jotka osaavat hoitaa kunnan asiat kuntoon hetkessä, estämällä kaavoituksen ja rakentamisen. Näiden "etiäisten" mielestä tänne sopisi karhut ja sudet sekä viitasammakot! Mites se menikään, maalta on hyvä huudella kun merellä tuulee.......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe