Yksityinen Pate pysäköintitalossa

Pate_pysäköintitalossa

Voiko yksityinen pysäköinninvalvonta harjoittaa toimintaansa ja antaa valvontamaksuja yksityisomistuksessa olevassa pysäköintitalossa, joka on yleisön käytettävissa? Pysäköintiä on rajoituttu ainoastaan ajallisesti, mutta tietylle henkilöryhmälle tai luvan haltijoille.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juurikin_näin

      Juuri tällaisissa paikoissa nämä parkkihaukat saalistavat. Yksityinen kokee saavansa paremmin toimivan ja enemmän vapaan hallin. Asiakas kokee saavansa kyttäämistä ja epämääräisiä maksulappuja.

      Tottahan se on, että hallipaikkoja vapautuu kun asiakkaat äänestävät jaloillaan...

      • ngkuyt

        Ilman yksityistä valvontaa näistä parkkihalleista muodostuisi paikkoja, joissa jotkut säilyttäisivät autojaan viikkokausia. Sitäkö typerän kysymyksen esittäjä oikeasti haluaa?


      • Asiakas_valitsee_paikan

        Jos on kyse asiakkaille palveluja tarjoavan yksityisen parkkihallista, niin kyllä se tyhjempi halli tarkoittaa vähemmän asiakkaita. Minä mukaan lukien. En jätä autoani parkkipaikalle, missä Pate saalistaa. Menen kilpailijalle, joka arvostaa asiakasta.


      • Pate_pysäköintitalossa
        ngkuyt kirjoitti:

        Ilman yksityistä valvontaa näistä parkkihalleista muodostuisi paikkoja, joissa jotkut säilyttäisivät autojaan viikkokausia. Sitäkö typerän kysymyksen esittäjä oikeasti haluaa?

        Kyse on siitä miten voi Pate valvoa siellä vaikka edelletyksiä ei edes olisi valvoa yleisesti liikenteen käytettävää aluetta? Eriasia on joku kerrostalon piha, joka ei ole yleisesti liikenteen käytettävä paikka.

        lainaus rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen kirjasta tieliikenteenkäsikirja, jota on käytetty oikeuslähteenä oikeudessakin:

        "Nykyinen olotila on sietämätön. Parkkialan yritykset jatkavat sakotustaan. Sakotus on ulotettu jopa tiehen rinnastettaville yleisesti kiikenteeseen käytetyille alueille, kuten kauppaliikkeiden ja virastojen paikoitusalueille. Yksityisen sakottamisen ei pitäisi olla mahdollista niillä edes korkeimman oikeuden päätöksen perusteilla"

        Matti Tolvanen on toiminyt pitkän ajan syyttäjänä. Hän on luennoinut liikennerikoksista eri alojen ammattilaisille ja osallistunut asiantuntijana tieliikenteen lainsäädännön valmisteluun.


      • Pate_pysäköintitalossaa
        ngkuyt kirjoitti:

        Ilman yksityistä valvontaa näistä parkkihalleista muodostuisi paikkoja, joissa jotkut säilyttäisivät autojaan viikkokausia. Sitäkö typerän kysymyksen esittäjä oikeasti haluaa?

        Kyse onkin siitä miten yksityinen Pate voi toimia yleisesti liikenteeseen käytetyllä alueella. Eri asia on joku kerrostalon piha, joka ei ole yleiseen liikenteeseen käytettävä.

        Tässä on ote rikos-oikeuden professorin Matti Tolvasen kirjasta tieliikenteen käsikirja, jota on käytetty oikeuslähteenä oikeudessakin:

        "Nykyinen olotila on sietämätön. Parkkialan yritykset jatkavat sakotustaan. Sakotus on ulotettu jopa tiehen rinnastatettaville yleisesti liikenteen käytetyille alueille, kuten kauppaliikkeiden ja virastojen paikoitusalueille. Yksityisen sakottamisen ei pitäisi olla mahdollista niillä edes korkeimman oikeuden päätöksen perusteella. Suurin osa sakoitetuista maksaa kuitenkin maksun."

        Oikeustieteen tohtori Matti Tolvanen on toiminut pitkän aikaa syyttäjänä. Hän on luennoinut liikennerikoksista eri alojen ammattilaisille ja osallistunut asiantuntijana tieliikenteen lainsäädännön valmisteluun.


        Onko mielestäsi jotenkin typerää kritisoida sitä, ettei yksityinen Pate toimi lainmukaisesti?


      • LatenssiLate

        Saahan sitä kaikenlaista kirjoitella mutta turhaa on kiukutella. Yksityinen valvonta on tullut jäädäkseen. Eduskunnassakaan ei ole enää vuosikausiin edes sivulauseessa mainittu mitään mistään asiaan liittyvästä lainsäädännöstä.


    • valtuutus

      Kyllä se yksityisen pysäköintipaikan omistaja on sen valtuuttanut valvomaan.

      • Potenssi.Pate

        Pysäköintitalo voi olla yksityisen omistama, mutta käyttötarkoutukseltaan yleiseen liikenteeseen tarkoitettu, joten Pate ei voi siellä valvoa. Pate pysyköön yksityisalueilla, kuten kerrostalon pihoilla.


    • Väitellään

      Eikö Pate puolustakkaan toimiaan? Pateeeeee!

    • Patevoipainuavaikkavit--

      Paten kitjoittamilla sakkolapuilla voi pyyhkiä vaikka hanurinsa.Juuri laskin montako lappua Pate on kirjoittanut ja totesin että 13 kpl niitä on.Keräään vielä muutamia ja sitten käytän ne mökillä saunan kiukaan sytykkeinä !

    • Yksitinenvaijulkinen

      Riippuu, mitä tarkoittaa "yleisön käytössä". Jos todella näin on, ei se ainakaan yksityisalue silloin ole, vaan ihan julkinen alue. Yksityisten parkkifirmojen toimintahan perustuu käsitteen "yksityisalue" venyttelyyn. Julkinen alue on yksityisalueen täysi vastakohta. Yksityisalue on sitä paitsi sanan alkuperäisessä merkityksessään suljettu alue, jonne ulkopuolinen on tervetullut vain erikseen kutsuttaessa. Ei sinne parane mennä, eli älkää menkö.

      • Täsmennys

        Yksityisomistus ei siis ole sama asia kuin yksityisalue. Julkisellakin alueella on omistajansa. Kunnan kaava-alue on tyypillisesti julkista aluetta, jossa pätee kaupungin järjestyssäännöt, eikä siis suinkaan jonkin yksityisen tahon sanelemat, omat säännöt.


      • Ei_niin_selvää
        Täsmennys kirjoitti:

        Yksityisomistus ei siis ole sama asia kuin yksityisalue. Julkisellakin alueella on omistajansa. Kunnan kaava-alue on tyypillisesti julkista aluetta, jossa pätee kaupungin järjestyssäännöt, eikä siis suinkaan jonkin yksityisen tahon sanelemat, omat säännöt.

        Tilanne on vähintään epäselvä. Helsingin Oulunkylässä Parkkipaten väki "valvoo" kaupungin omistamaa, virastojen virka-autojen käytössä olevaa parkkipaikkaa. Kyseessä on selkeästi yleiseen liikenteeseen tarkoitettu alue, jossa on myös asiakaspaikkoja kaupungin virastolle ja terveyskeskukselle. Jos viranomainenkin hyväksyy tämän tilanteen ja vielä omalla pihallaan, ei ihme että tavallinen tallaaja ei täysin ymmärrä.


      • Uskomatontapaus

        Tuon selvempi ei voi julkinen alue olla, jos kaupungin omistamalla tontilla julkispalvelujen parkit sijaitsevat! Ei tuossa tapauksessa jää yhtään mitään epäselvää. Tuo nyt ei ainakaan ole yksityisalue.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      219
      13410
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      307
      2332
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      89
      1501
    4. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1087
    5. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      982
    6. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      43
      918
    7. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      917
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      35
      902
    9. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      864
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      51
      862
    Aihe