NHLlän paras suomalais maalivahti

PhallusImpudicus

Uskon että jokainen vähänkin jääkiekosta ymmärtävä on kanssani asiasta samaa mieltä.
Viime kaudella blackhawksien yksi avain pelaajista ja Corey Grawworthin kanssa joukkueelle stanley cupin torjunut Antti Raanta.
Lundqvistin henkka on rangerssin ykkös maalivahti.Monen asiantuntian mielestä, minun myös maailmanparas maalivahti.
Mutta väitän että tällä kaudella Antti Raanta on ollut parempi.
Heitän myös kovan väitteen. Antti Raanta voittaa tällä kaudella toisen stanley cuppinsa.
Ja kuulkaas vain parhaat pystyvät voittamaan edes yhden, joten kun puhutaan maamme parhaasta maalivahdista...Niin, ei vettä Raantaa rakkaampaa.

33

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MetsäänMeni

      "Uskon että jokainen vähänkin jääkiekosta ymmärtävä on kanssani asiasta samaa mieltä."

      Jokainen jääkiekosta vähänkin ymmärtävä on samaa mieltä siitä, että NHL:ssä kakkosmaalivahti ei ole ykkönen. Joukkueissa on useita suomalaisia ykkösmaalivahteja, jotka pelaavat seuroilleen voittoja ja pisteitä illasta toiseen ja joihin luotetaan. Raannalla on vielä aika lailla matkaa tähän, vaikka hyvin on pelit Nykissä lähteneetkin käyntiin.

      Tämän hetken parasta suomalaista maalivahtia tulee etsiä ykkösmaalivahtien joukosta. Alkukauden perusteella vastauksen pitäisi olla oikeastaan aika helppo: Muut ovat enemmän ja vähemmän kompuroineet paitsi Rinne, jonka luotto ja merkitys joukkueelleen on suvereenia laatua.

      Ja en sitten tässä katsele asiaa minkään kotimaisten fanilasien kautta... Oma suosikkijoukkueeni SM-liigassa on tamperelainen.

    • PhallusImpudicus

      "Mielipiteet ovat kuin pyllysilmiä, jokaisella meillä on sellainen" -Clint Eastwood
      Minun aloittamat keskusteluni perustuvat faktoihin. Toisella on stanley cup, toisella ei. jokainen vähänkin jääkiekosta ymmärtävä tajuaa että siinä on pieni ero. Kenties ei aivan pienikään.
      Toinen pääsee pelaamaan aina voittavaan joukkueeseen, toinen haparoi koko uransa umpisurkean joukkueen tolppien välissä voittamatta koskaan mitään.
      Jokainen vähänkin jääkiekosta ymmärtävä tietää että voittaviin joukkueisiin pääsevät vain voittavat maalivahdit.
      Antti Raanta on voittava maalivahti viime kaudella hän torjui Chicago Blackhawksin aina Stanley cupiin asti.
      Tänä vuonna hän tekee saman Rangerssissa.
      Ja siihen kuulkaas ei aikaisemmin ole pystynyt yksikään suomalais maalivahti.
      Miettikääpä sitä.

      • MetsäänMeni

        No sinun mielipiteesi saavat olla pyllyllä muodostettuja, jos niin olet halunnut - itse perustin vastaukseni NHL:n maalivahtiarvostuksiin ja -hierarkioihin, jotka ovat tavanomaisempia, havainnoinnin ja ajattelun kautta aukenevia tosiasioita.

        Kakkosmaalivahtina eli luukunaukojana voitetut Stanley Cupit eivät ole NHL:ssä kovin suuri meriitti, varsinkaan jos on pelannut yhteensä vain muutaman kymmenen ottelua koko sarjaa, kuten Raanta. Valitettavasti hän nyt on liigassa Cupista huolimatta lähinnä "noname" tai korkeintaan anekdootti (viime kevään haastattelukohut ja siirto Nykiin, syksyn muutamat hyvät kotipelit ja suosio siellä).

        Suomalaisvahdeista myös Rask, Niemi, Lehtonen ovat kirkkaasti Raannan edellä NHL-statuksessa.

        Voit vapaasti jatkaa vänkäämistäsi ja mielipiteidesi omatoimista julistelua ainoiksi jääkiekkoa ymmärtäviksi, mutta se ei valitettavasti muuta tosiasioita yhtään miksikään: Raanta ei ole NHL:n paras suomalaismaalivahti, hänellä on siihen pitkä matka. Ei sillä, onnea vaan tuleviin peleihin, hyvin on Rangersissa alkanut...


    • PhallusImpudicus

      Minä en perusta mielipiteitäni arvostuksiin perustan ne kylmiin faktoihin. Antti Raannalla on stanley cup, Pekka rinteellä ei. Se on kylmä fakta.
      Aloituksessani kirjoitin kehuja stanley cupin voittaneesta Raannasta. kai minulla siihen on täysi oikeus. Ei Stanley Cupin voittaneita maalivahteja meillä montaa ole.
      En ymmärrä miksi aina sotket Rinteen keskusteluihini.
      Hän on hyvä maalivahti, mutta ei nyt hän sentään mikään Stanley Cup voittaja ole.
      Se kait lienee kylmä fakta, eikä siitä intellä tarvitse.

      • MetsäänMeni

        En edes puhunut Rinteestä kuin kerran?!! Viittasin sen sijaan lisäksi muihin suomalaismaalivahteihin, jotka myös ovat Raannan edellä paremmuuden täysin faktuaalisissa, yleisissä ja näillä kohdin tosiasiassa kiistattomissa arvostuksissa.

        Vastaan vielä retoriikkaasi samalla mitalla: Raannan nimeä ei edes ole Stanley Cup -pokaalissa (tämä jos mikä on kylmä fakta, etenkin Raannan arvostettavuuden kannalta...), joten sinun "faktasi" vaikuttavat jo sikälikin horjuvilta. Onko edes aivan varmaa, että Raanta oikeutetusti voitti Cupin? Miksei siitä jäänyt mitään jälkeä? Mikä se sellainen "voittava maalivahti" ja Cup-voittaja on, joka ei saa edes nimeään Cupin kylkeen? Koko juttuhan vaikuttaisi näin ollen epämääräiseltä... Ovatko "kylmät faktat" muka näin epämääräisiä?

        Mutta vakavemmin: Rinne ei tietty olekaan Cup-voittaja, mutta esim. Antti Niemi on - ja hänkin samalla meriiteiltään Raantaa kovempi NHL-vahti. Niemi voitti Cupin pelaamalla, eikä Crawfordin takana penkkiä lämmittämällä...

        Rask oli myös voittava penkinlämmitin, mutta Bruinsin monivuotisena ykkösvahtina ja yleisesti kovine suorituksineen hänkin on toistaiseksi Raannan edellä _faktuaalisissa_ arvostuksissa.


    • änärimies

      Kaikki kunnia Raannalle mutta ei hän ole lähelläkään sitä tasoa että voisi puhua parhaasta suomalaismaalivahdista. siellä on monta ukkoa edellä.

      • PhallusImpudicus

        Niin sinun mielestä. Arvostan mielipidettäsi, mutta kerron sinulle totuuden.
        Meillä jokaisella on mielipide mutta luojan kiitos. Urheilussa tulokset ratkaisevat, ne kertovat meille totuuden.
        Pistän vielä keskustelun päätteeksi kylmän faktan. Raannan torjunta prosentti viime kaudella oli 93.6 Rinne ei kyennyt torjumaan yhtä hyvin, hän saavutti prosentteiksi 92.3.
        Mutta eipä Rinne ainut suomalais vahti ollut joka Raannan varjoon jäi.
        Itse asiassa Raannan torjunta prosentti oli suomalais maalivahdeista paras.
        Tosin hän torjui joukkueellen Stanley cupin, joten se kait itsestään selvää on. Niin,
        mielipiteet ovat mielipiteitä ja faktat ovat faktoja.


      • MetsäänMeni

        Arvostan myös erehdystäsi, mutta Raannan torjuntaprosentti oli kova lähinnä siksi, että hän pelasi NHL:n parhaan joukkueen (Chicago) maalilla ja vain muutamia pelejä (aloitti yhteensä 12 ottelua). Rinne taas kannatteli koko joukkuettaan, pelasi 64 ottelua ja torjui niissä lähes ennätysmäiset 41 voittoa. Raanta on tähän mennessä pelannut NHL:ssä yhteensä yhtä monta ottelua kuin Rinne otti voittoja pelkästään viime kaudella...


    • änärimies

      Tuo on täysin huuhaata sanoa että ``Raanta torjui joukkueelleen Stanley cupin`` kun todellisuudessa istui pressiboksissa kun Crawford ja Darling hoiti homman. MetsäänMeni käyttäjä on oikeassa ja ymmärtää änäristä ja samaa ei voi sanoa PhallusImpudicuksesta. Kylmä Fakta on vain se että Rinne,Rask,Lehtonen ja Niemi ovat eri tasolla kuin Raanta.

      • PhallusImpudicus

        Koska keskustelu meni omien suosikki maalivahtien kehumiseksi päätän keskustelun kovaan väitteeseen.
        Antti Raanta voittaa tällä kaudella toisen stanley cuppinsa. Ja kuulkaas se nostaa hänet kaikkienaikojen parhaaksi suomalais maalivahdiksi.
        Toinen väitteeni on Nashville Predatorssia ja Pekka Rinnettä ei nähdä tällä kaudella nhllän pudotuspeleissä.
        Heidän kummankaan taso ei sinne riitä. valitettavasti.
        Sen verran vielä että Kari lehtosen seläntaakse isketään 4-5 maalia per. peli. Hänen haparointisa on pian ohi nhl tasolla. Yksikään joukkue ei katsele sellaista hyvin pitkään.
        Jos Dallas meinaa mestaruudesta taistella heidän täytyy löytyy maalivahti. Niemestä ja lehtosesta ei stanley cup voittajaksi enää ole.
        Se on kylmä fakta.


      • änärimies

        Vaikka voittaisi toisen Cupin niin ei todellakaan nosta kaikkien aikojen parhaaksi, ei edes lähellekkään. Ja Raanta ei tule koskaan syrjäyttämään King Henrikkiä. Dallasin ongelma on puolustus eikä maalivahti osasto. Hyökkäys heillä on eliittiä. Tule toki uudestaan väittämään Raantaa parhaaksi kun hän edes olisi yhden kauden ykkösmaalivahtina.


      • MetsäänMeni

        Sopikaamme siis, että jos Raanta voittaa keväällä Cupin, niin hän on kaikille kovimmille lätkäfaneille ymmärrettävästi kaikkien aikojen menestynein suomalainen penkin- ja medianlämmitysvahti. Tästä ei faktisesti voi olla mitään kiistelyä.

        Lehtosella ja Niemellä on meriittejä pitkältä ajalta, ei vain tältä ja viime kaudelta, mutta Dallas ei missään vaiheessa ole meinaamassa taistella mestaruudesta, vaikka veskarit ovatkin suht ok, paitsi että yksi suomalainen liikaa. Nashville saattaa mennä playoffeihin tai olla menemättäkin, mutta jos pelaisi missä tahansa muussa divisioonassa, niin menisi. Menee muutenkin, ellei ihan metsään mene.


      • PhallusImpudicus

        Dallas stars ja Detroit red wings ovat tämän kauden suurimmat ennakkosuosikit nhllässä.
        Asiantuntijat, minä mukaan lukien ovat sitä mieltä että Dallasin mestaruuden suurinpana esteenä on heikko maalivahtien taso.
        Viime kaudella lehtosen selän takana heilui verkko 4-5 kertaa per. peli. Se on syy Niemen hankkimiseen joukkueelle.
        Sovitaanko että pidetään keskustelu asiallisena eikä aleta haukkumaan ketään, varsinkaan stanley cupin voittaneita maalivahteja.
        Ei meillä sen tason vahteja montaa ole, kahteen vielä kukaan ei ole kyennyt.
        Joten kannustetaan Raantaa kaikkienaikojen suurimpaan suomalaiseen urheilusaavutukseen. Toiseen stanley cupiin maalivahtina.


      • änärimies

        Kukaan NHL:ää vakituisesti seuraava ei todellakaan väittäisi että Dallas ja Detroit olisi suurimmat ennakkosuosikit mestariksi. Kyllä sinä olet aivan pihalla änäri kuvioista. Seuraa lajia niin ymmärtäisit jotain.


      • MetsäänMeni

        Eihän tässä ole mitään medianlämmittimiä haukuttukaan, vaan ainoastaan ihasteltu. Kai siihen on meillä valveutuneilla kannattajilla täysi oikeus. Joku sen sijaan luonnehti edellä suvereenin suomalaisen NHL-maalivahdin Pekka Rinteen Nashvillen varsin oivallista joukkuetta - melko aiheettomasti ja ikävänlaisesti - umpisurkeaksi. Myös Kari Lehtosen yhteydessä esitetyssä päästettyjen maalien lukemassa oli lievää väheksynnän makua: Lehtosen GAA oli viime kaudella todellisuudessa 2.94, eikä epäeksaktin fiktiivinen 4-5. Oikea lukema löytyy siitä samasta tilastosta, mistä Raannankin numerot, ellei jälkimmäistä alle neljänneksen otteluista pelanneena rajata listauksesta pois, kuten yleensä on tunnetusti asiantuntijapiireissä tapana tehdä.

        En tiedä, minkä kaikkien asioiden tuntija kirjoittaja on, mutta yksinomaan jääkiekon pariin rajauduttaessa asiantuntijat eivät kyllä tosiaan arvele Dallasin ja Detroitin välistä finaalia todennäköiseksi. On myös ollut melko selvää, että Dallasin ongelma eivät ole suomalaiset maalivahdit vaan heikko puolustus ja ns. "liian hyvä" hyökkäys.


    • PhallusImpudicus

      Stanley cup finaali 2016 on Dallas stars vs Detroit red wings. toivon kuitenkin että Antti Raannan edustama NY Rangers siellä olisi. Heillä se ei ainakaan ole maalivahdeista kiinni.

      • änärimies

        Jos Henrik ei loukkaannu niin Raanta tuskin pelaa peliäkään Playoffeissa.


    • PhallusImpudicus

      " Niin tai näin, lehtonen ei ole ollut hyvä maalivahti kuluvalla kaudella. Ei läheskään. hänen olisi täytynyt pystyä parempaan" Näin puhui asiantuntija Tim Cowlishaw viime kaudella dallas Starssin tolppien välissä haparoineesta Kari Lehtosesta.
      Kun hän kuuli Niemen siirtymisestä joukkueeseen, hän sanoi, nyt viimeistään voimme heittää hyvästit mestaruudelle.
      Mestaruutta ajatellen olisimme tarvinneet Antti Raannan tai hänen tasoisensa maalivahdin jolla on jo kokemusta voittamisesta.
      Voittaminen on myös Rangerssin tavoitteena.
      On helppoa olla Tim Cowlishawin kanssa asiasta samaa mieltä.
      Että se siitä. Faktojen ja tosiasioiden kertominen ei ole haukkumista.

      • änärimies

        Miksi puhut Antti Raannasta kuin hän olisi ykkösmaalivahti? Ei ole NHL:ässä sitä ollut niin turha väittää että hän olisi esim Dallasin puolustuksen takana joku messias. Fakta on se että Raanta on kakkosvahti ja NHL tasolla vielä varsin kokematon.


      • PhallusImpudicus

        Kirjoitin mitä asiantuntija nimeltä Tim Cowlishaw on sanonut. Minulle on yhdentekevää onko Antti Raanta ykkös vai kakkos maalivahti. Fakta on että hän on urheilu maailman arvostetuimman palkinnon nimeltä Stanley Cup voittaja.
        Viime kaudella hän pelasi legendaarisessa Chicago Blackhawkissa, tällä kaudella hän pelaa vähintäänkin yhtä legendaarisessa NY Rangerssissa.
        Fakta on että kyseisiin joukkueisiin pääsee kiekkoja torjumaan pelkästään maailman parhaat maalivahdit.
        Monen asiantuntijan, minut mukaan lukien Henrik Lunqvist on maailman paras jääkiekko maalivahti, mutta Raanta on ollut alku kaudella parempi.
        Se lupaa hyvää jatkossa näin sinivalkoisten lasien läpi katseltuna. Myös leijonia ja ensi vuoden world cupia ajatellen maalivahti osastomme näyttää hyvältä.


      • MetsäänMeni

        Juuri Cowlyshow kaiketi sanoi myös, että Lehtosen päästettyjen maalien keskiarvo on neljä tai viisi.

        NHL-ykkösmaalivahti Lehtonen takasi taas hienolla pelillä Dallasille voiton: http://yle.fi/urheilu/suomalaisvahti_huippuvireessa_nhlssa_-_yritan_vain_tehda_tyotani/8438795

        Raanta puolestaan istui penkillä, kun Rangers haki ikimuistoisen 2-1 -voiton Denveristä. Rangersissa maalivahtitilanne on muutenkin tietyssä mielessä heikompi kuin Dallasissa, sillä Nykissä on vain yksi ykkösmaalivahti ja hänkin ruotsalainen. :>

        Entä miksi nimim. Pallus (etc.) sivuuttaa Antti Niemen saavutukset ja väheksyy niitä Cowlyshow'ta seuraillen? Niemikin pelasi maailman parhaiden Chicagossa, ja voitti Stanley Cupin - pelaamalla. Ainoana suomalaisena maalivahtina koskaan... Raannan kohdalla tämäkin on jo loogisesti mahdotonta, jos hän ei pääse edes pelaamaan.


      • änärimies

        Phallus on varmaan Raannan joku sukulainen kun puolustaa niin hanakasti kakkosvahtia ja väittää että tämä on suomen kaikkien aikojen paras.


      • PhallusImpudicus

        Antti Niemi on Stanley cup voittaja ja yksi kaikkienaikojen parhaita suomalaisia maalivahteja. Muiden stanley cupin voittaneiden maalivahtien kanssa. He kuuluvat kerhoon voittavat maalivahdit. He kestät isojen pelien tuomat paineet. kaikista siihen ei ole.
        Hän kuitenkaan ei ole enää parhaimmillaan. Huono hän silti ei ole. Hän on yksi maalivahdeistamme ensi vuoden worl cupissa Raskin ja Raannan ohella.
        En ole väittänyt Raantaa kaikkien aikojen parhaimmaksi mutta toinen Stanley cup nostaisi hänet tulosten valossa kaikkienaikojen menestyksekkäimmäksi suomalais maalivahdiksi.


    • PhallusImpudicus

      Pistän vielä muutaman faktan. Raannan torjunta prosentti tällä hetkellä nhllän paras. Aivan uskomaton 97.8. Hän on päästänyt koko kauden aikana vasta yhden maalin. Viime kaudella hän hävi ainoastaan 4 ottelua. Vastaavasti esimerkiksi Nashvillen Pekka Rinne hävisi 17 otteua. Siitä saamme vähän perspektiiviä minkä tasoisesta maalivahdista puhumme kun puhumme antti Raannasta.
      Hän päätti kautensa 2015 Stanley cuppiin ja toi maailman arvostetuimman urheilupalkinnon viime kesänä Poriin.
      Monet asiantuntijat pitävät häntä jo nyt maailman parhaana jääkiekko maalivahtina.
      Minä sanon, ei se siitä kauaksi jää.

      • änärimies

        Ylistämäsi Raanta pelasi huikeat 14 ottelua viime vuonna ja pudotuspeleissä hän ei päässyt kertaakaan maaliin. Rinne on ykkösmaalivahti ja pelasi runkosarjassa 64 ottelua joten ei näitä voi edes verrata kun jokatapauksessa Rinne on parempi.


    • Varly1

      Voi luoja... Olen sanaton. Rinne, Lehtonen, Rask ja Niemi ovat jokainen monivuotisia ykkösveskareita maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa. Myös Karri Rämö on noussut ykkösmaalivahdin rooliin. Raannalla otteluita taalaliigassa on tilillään vain kourallinen.
      Pidän Pekka Rinnettä edelleen parhaana suomalaisena maalivahtina. Vaikkei kausi ole toistaiseksi sujunut välttämättä täysin odotusten mukaan, on Rinne kiistatta yhä maailmaan eliittiä. Tuukka Rask on myös maailmanluokan veskari, josta kirkkaimpana todisteena totta kai Vezina Trophy, ainoana suomalaisena maalivahtina Kipperin lisäksi. "Kärppä" Lehtonen on mielestäni ominaisuuksiltaan paras suomalaisista nyt, ellei jopa ikinä. Mies on kuitenkin kärsinyt paljon loukkaantumisista ja pelannut suurimman osan urastaan vuotavan puolustuksen takana, siitä huolimatta hyvillä statseilla. Niemi on maalivahti, jonka kykyjä pärjätä edes SM-liigatasolla epäiltiin taannoin vahvasti. "Nemo" on ennakko-odotuksista huolimatta luonut hienon uran, josta hyvänä osoituksena Stanley Cup pelaavana maalivahtina. En missään nimessä väitä Raannan olevan huono maalivahti, mutta parasta suomalaisvahtia etsiessä menee liuta maanmiehiä edelle. Se on kylmä fakta.

    • Mök

      Eihän raanta vissiin ole edes virallinen stanley cup voittaja kun ei lue nimi pokaalissa :D

    • PekkaPuupuupää

      On virallinen stanley cup voittaja.

      • nhl.fakta

        Raannan torjuntaprosentti tällä kaudella on 90,9, eli ei kummoinen. Lisäksi tässä linkissä on NHL:n asiantuntijoiden n. viikon välein päivittämä rankinglista maalivahdeista. Ei ole Raantaa siellä näkynyt. Ja kai sen listan laatijatkin jotain ymmärtää. Varmaan he myös seuraavat otteluita, eivätkä puhu mututuntumalla. Mutta ei siinä mitään, hyvä maalivahti Raantakin on, mutta ei vaan paras Suomalainen. AIka monta on edellä.
        http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=797920


      • änärimies

        Meille Nashville predattorssin kannattajille joukkueen sulaminen viime kevään pudotuspeleissä pekka rinteen heikon maalivahtityöskentelyn seurauksena on kova paikka mutta kohtuuttoman kovaksi sen tekee Antti Raannan ja Chicago blackhawksien stanley cup voitto.
        Kun Antti tämän urheilu maailman arvostetuimman palkinnon poriin toi olisi se meille pekan kannattajille kun suolaa haavoihin olisi viskelty.
        Jos Antti vielä toisen kannun voittaa, kai me pekan kannattajatkin jo sitten myönnämme ettei sen antin edellä hyvin montaa taida sitten todellisuudessa ollakkaan.


      • PhallusImpositus

        Itse olen koko tämän topiikin aloittajana pyörtänyt pääni: Koska elän hetkessä ja Ranttan otteet ovat olleet, mitä ovat olleet, eli olemattomia, kun ei ole pelannutkaan... - niin minunkin on myönnettävä, että mm. Carter Hutton ja Linus Ullmark ovat ajaneet hänen ohitseen NHL:n molaripörssissä. - jos nyt koskaan takana lopulta olivatkaan.

        Tiukkana faktana totean loppuun vain, että myös useimmat Ranntan kanssa melko tasapäin kisanneet ruotsalaiset kakkosvahdit kuten Ulmmark, Markström, Lindmark ja Marksson ovat nyt ajaneet kauas tilastoista marginaalitapauksena kokonaan pudonneen Anttin edelle.

        Peliaikaa tuskin paljon enää heruu, ja heikosti tarpova Rangers tulee luultavasti siitä huolimatta putoamaan ulos tosipeleistä. Tämä on meille ratsupoliisifaneille katkeraa, mutta samalla niin tuttua.


      • Cristianomg_7

        Saanko kysyä keitä ovat Lindmark ja Marksson? Eivät ainakaan tietääkseni NHL-maalivahteja


    • HonestJoe

      Käsittääkseni noilla pseudonyymeillä viitattiin Anders Lindbäckiin ja Anders Nilssoniin, jotka kuuluvat NHL:n lukuisiin pelaaviin ruotsalaismaalivahteihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      185
      1485
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      27
      1207
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      313
      1143
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1084
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      967
    6. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      131
      928
    7. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      922
    8. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      100
      915
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      60
      886
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      86
      875
    Aihe