Uskallanko lopettaa säännöllisen ketipinorin?

Aadavaan_

Minulla on ollut säännöllinen lääkitys jo vuosia, aamuisin otan lamia 300mg että saan päiväksi virtaa ja iltaisin ketipinoria 200mg nukahtamiseen ja rauhoittumiseen. Minulla tuo kombo on toiminut todella hyvin ja sen avulla olen käynyt töissä ja elänyt ihan normaalia elämää jo vuosia. Mitään muita lääkkeitä en syö, liikun paljon, syön terveellisesti ja minulla on myös vakituinen työ jossa viihdyn. Elämä hymyilee siis.

Olen ollut vuosia sinkkuna sillä en ole tuntenut itseäni parisuhteen tai edes kenenkään kunnon miehen arvoiseksi. Oman arvottumuuden tunne on ollut vahva vuosia. En ole toisaalta suhdetta kaivannutkaan, vaan olen elämässäni keskittynyt enemmänkin itseni hoitamiseen ja tasaiseen elämään. Omasta mielestäni olen onnistunut tässä todella hyvin, varsinkin kun vertaa millaista aaltoilua ja draamaa elämäni oli vielä 10 vuotta sitten.

Nyt elämääni on kuitenkin hiipiny eräs mies työpaikalta, tavallaan ehkä hieman salaa tai no ainakin oman passiivisuuteni myötä, en ole häntä poiskaan ajanut... Olen alkanut keväästä saakka viettämään miehen luona öitäkin. Hän on rauhallinen ja vakaa, mikä on minusta todella hyvä asia verrattuna aiempiin miessuhteisiini. On ihanaa iltaisin vain käpertyä hänen kainaloonsa, nukahtaa ja herätä aamulla hyvin nukutun yön jälkeen. Nyt nuo kaikki yksinäiset vuodet tavallaan satuttavat takautuvasti.

Tuosta miehen kainalossa nukkumisesta päästäänkin sitten tähän ongelmaani. Kun olen miehen luona minulla ei ole mitään ongelmia nukahtaa. Aamulla otan lamin normaaliin tapaan kuten aina ennenkin, sillä se on tavallaan se aamukahvini jota ilman ei vain voimat riitä töihin menoon ja elämiseen. Mutta nukahtamiseen en tunne miehen läsnäollessa enää iltaisin ketipinoria tarvitsevan. Olenkin nyt alkanut miettimään että voisinko jättää ketipinorin kokonaan pois silloin kun olen miehen luona yötä? Sillä rauhoitun ja nukahdan miehen läsnäolon myötä todella hyvin. Mutta kotona yksin iltaisin ollessa saatan kierrellä kämppää ja pyöriä sängyssä kunnes minun on pakko ottaa ketipinor, jotta saan edes muutaman tunnin yöllä nukuttua.

Voiko ketipinoria ottaa epäsäännöllisesti ilman että siitä tulee mitään sivuoireita? Muistan kun aloitin sen syömisen, niin alkuun olin tosi pahassa tokkurassa lähes kuukauden ennen kuin sivuoireet katosivat eikä se auttanut kovinkaan tehokkaasti ennen kuin totuin siihen. Olen miehen luona ehkä 2-4 yötä viikossa, eli ketipironia tulisi syötyä vain 3-5 iltana viikossa nykyisen 7 sijaan. Onko kellään kokemuksia ketipinorin syömisestä vain tarpeeseen silloin tällöin? Vai olisiko se vain varan vuoksi parempi syödä napit kiltisti joka ilta vaikkei niitä juuri silloin tarvitsisikaan?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YKSBIPOVAAN

      Älä jätä lääkkeitä ilman lääkärin lupaa. Voi käydä hassusti. Lami on masennukseen ja ilman tasaavaa keti voit saada manian/hypon aikaseksi. Keskustele lääkärin kanssa asiasta.

    • T.Emu

      Olen myös käyttänyt ketipinoria vuosia. 300mg ja aamuisin fluvosolia toimivat hyvin. Kunnes tapasin naisen ja koin olevani tarpeeksi vahva lääkevähennykseen, lääkärin kontrollissa kuitenkin. Vähensin, kärsin, vähensin, kärsin. Onnistuin vähentämään aamulääkkeen pois ja ketiapiinin 200mgrammaan. Olo oli ihan hyvä, mutta nyt vuoden jälkeen tuo suhde on loppunut ja eron jälkeen oireet alkoivat taas. Harhaisia ajatuksia ja minuuden hajoamista nyt yritän pitää kurissa.
      Kannattaa miettiä ja punnita "lääkkeettömyyden ajatusta", onko se sen painoarvo suurempi kuin sen että varmuuden vuoksi olet lääkkeiden käyttäjä, jolloin hyvinvointi on turvattu.
      Toisaalta, tilanteesi on kaunis siinä mielessä, että hyvä ihmissuhde korvaisi lääkkeen tarpeen. Minulla ei ole kokemusta ajoittaisesta vähentämisestä, mutta ketiapiini on sen verran vaikuttava lääke, että etten lähtisi "välillä poisjättämään" Ajattelisin että joko-tai. Lääkärin kanssa kannattaa ilman muuta jutella. Ehkä tuo hieno mies pysyy vierelläsi ja korvaa lääkkeet, toivottavasti, mutta varmaa se ei ole. Varmaa on vain tiskit ja mielenterveyshäiriöt.

    • tässä_yksi_kanta

      Ketiapiini (ketiapinorin vaikuttava aine) vaikuttaa paitsi psyykkeeseen myös koko kehon toimintaan, lääkeaine kun on histamiinireseptoreihin sitoutuva aine. Niin tehdessään se tuottaa samantapaisen tilan kuin luontainen tulehdus/allergiareaktio ja vaikuttaa verenpaineeseen (pienet hiussuonet laajenevat, verta kiertää enemmän kudoksissa). Kroppa kyllä tottuu, kuten olet huomannut, mutta itseäni arveluttaisi aiheuttaa tilanne jossa veren ketiapiinipitoisuudet vaihtelevat kovasti. Miten kroppa sietää, lisääntyykö esim. veritulppariski? Konsultoi ihmeessä lääkäriäsi!

      Onnellinen parisuhde on upea asia, onnittelut! Nyt ajattelet ettet tarvitse lääkettä koska pystyt rauhoittumaan ilmankin. Mutta mietipä asiaa näin päin: estääkö lääkitys sinua pitämästä parisuhdetta, vai onko se ennemminkin turvaamassa sen onnistumista? Kuten kerrot, nykyinen lääkekombo on auttanut sinua pysymään kunnossa. Myös toimivan parisuhteen kannalta on edullista että pysyt kunnossa. Suhde lie vielä tuore(?), rakkaushormonit hyrrää. Ihanaa aikaa, kannattaa nauttia. =) Mutta ajattele myös eteenpäin: elämä etenee, parisuhteen laatu muuttuu tavalliseksi, toivon mukaan yhä onnelliseksi arjeksi. Riittääkö miehen kainalo yhä mielialan tasaamiseen? Näin pitemmälle ajateltuna toimivassa lääkityksessä pysyminen voipi olla viisas vaihtoehto.

    • 12345678902334556

      Jos ap on elänyt tasaista ja hyvää elämää nykyisellä lääkeyhdistelmällä ja määrällä, niin ei sitä kannata alkaa muuttelemaan.

      Vaikka nyt olisikin sellainen tunne/kausi että pärjäisi ilmankin lääkkeitä, niin jossain vaiheessa ei vain enää pärjääkään ja sitten niitä ongelmia alkaa ilmaantumaan.

      Ihanalta kuulostaa tuo suhteen poikanen, toivottavasti kestää ja syvenee. Itse kuitenkin jatkaisin lääkkeiden säännöllistä ottamista suhteista ja hetkellisistä hyvistä kausista huolimatta.

    • MallaP_

      Kokemuksella sanon ettei tuo onnentunne ja välttämättä suhdekaan kestä, vain mt-ongelmat jatkuvat ikuisesti. Joten kannattaa jatkaa sitä lääkitystä sillä normaalilla hyvällä ja sinulle sopivalla tasolla, ja yrittää nauttia uudesta suhteesta niin kauan kuin se tunne vain kestää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe