TRYPTOFAANI, KAURANVERSOUUTE, TEANIINI;

ITA-ja-Rannanjärvi

Siinä hyvät lääkkeet vitutukseen nimeltä "masennus".

JA PARANEE VUORENVARMASTI EIKÄ JÄÄ KASVIVAIHEESEEN KOKO ELÄMÄKSEEN.

Toki elämänhalu paranee niin paljon että alkaa itse elättämään itsensä. Silloin ei tartte kuunnella toisten vittuiluja loisimisesta.

(Vieläkin naurattaa, itkettää ja vituttaa lääkäreiden vitutukselle antama uusi termi "masennus". Muuten ei vituttaisi mutta kun maksattavat rehellisillä ihmisillä lääketehtaisen sikavoitot.)

19

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lekuri-

      Taitaa olla niin että tryptofaani on tuosta valikoimasta tehokkain ja nopeimmin auttava. Tryptofaani onn yhtä tehokas tai tehokkaampi kuin ssri-aineet, mutta ei aiheuta haittaoireita.
      Tuohon listaan täytyy lisätä myös mäkikuisma, jota käytetään menestyksekkäästi mm. Keski- ja Etelä-Euroopassa. Siellä ei myöskään ole ollut Suomessa ja jenkeissä olleita koululaisten tekemiä joukkomurhia, koska lapsille ei syötetä ssri-aineita siellä.
      Sen pitäisi kertoa paljon.

    • sekopäääa

      Vittu ei auttanu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Vitun paskanpuhuja

      • jooo---

        Vai ei vittu auttanut, huono tuuri. Muille se kyllä auttaa.
        Mutta kokeileppa noita ym rohtoja vaikka pari kuukautta ja samalla jätät ssri-myrkyt pikkuhiljaa pois, niin veikkaan että pääsi selkenee. Ja samalla myös vittukin auttaa.


    • oletpahölmö

      Hei kuule, opettele vähän tapoja ja käytä asiallisia sanoja, ollaan sentään sivistysmaassa.

      Että käyttää sellaisia v-sanoja osoittaa ainoastaan tyhmyytesi.
      Olet alle kaiken arvostelun...

    • jepjepjoo-

      "...PARANEE VUORENVARMASTI..."

      Jos tämä olisi totta, niin maailmassa ei olisi enää masennusta.

      • Olet-oikeassa---

        Maailmassa ei olisi enää masennusta, jos ssri-myrkyt kiellettäisiin.


    • napitonn

      Ylös, ulos ja lenkille pätee yhä edelleen, liikunta on tutkitusti vähintään yhtä tehokasta tai tehokkaampaa kuin napit. Lisäksi se ei aiheuta muuntumista zombiksi. Kuntokin on pian vallan mainio.

      "Liikunta lievittää masennusta jopa nopeammin kuin masennuslääkkeet. Tunnin mittainen harjoittelu 2–3 kertaa viikossa riittää.

      Liikunnan puute ei ehkä ole masennuksen syy, mutta ainakin se on siihen paras mahdollinen itseapu. Liikuntaa suositellaankin nykyään yhtenä masennuksen hoitomuotona.

      Vanhastaan on tiedetty, että liikunta ehkäisee masennusta. Uudet tutkimukset ovat osoittaneet lisäksi, että liikunta hoitaa lievää masennusta jokseenkin yhtä tehokkaasti kuin lääkkeet.

      Liikunnalla ja lääkkeillä on kuitenkin eroja. Siinä missä lääkkeet parantavat ensin fyysistä suorituskykyä ja vasta sitten mielialaa, liikunnalla paranee ensin mieli. Jos lääkehoitoa täydentää liikunnalla, mielialan on havaittu kohentuvan 3–4 päivässä normaalin 3–4 viikon sijasta.
      Vaikutukset näkyvät heti

      Jo pari kertaa viikossa harrastettu liikunta lievittää tehokkaasti masennusta. Psykiatrian erikoislääkäri Sami Leppämäki havaitsi väitöskirjatutkimuksessaan, että liikunnan lisääminen helpotti masennusoireita jo neljässä viikossa. Eikä muutokseen vaadittu yletöntä rehkimistä, vaan tunnin mittainen harjoittelu 2–3 kertaa viikossa riitti.

      – Mielialan kohoaminen ei edellytä peruskunnon roimaa paranemista. Liikunta siis alkaa helpottaa masennusta heti, ja mukavana bonuksena kuntokin nousee hieman myöhemmin, Leppämäki kertoo.

      Liikunta lisää samojen välittäjäaineiden määrää kuin mielialalääkkeetkin, eli serotoniinia ja noradrenaliinia. Tämän lisäksi liikunta lisää myös mielihyvähormoni dopamiinin määrää. Masennuksen hoidossa voi vielä tärkeämpää olla kuitenkin se, että liikunta saa hermosolut kasvamaan.
      Stressihormoni syyllinen

      Viime vuosina masennusta on alettu tulkita uudella tavalla. Siinä ensisijainen syyllinen on hermosolujen tuhoutuminen. Serotoniinivaje tulee vasta toisena. Tutkimuksissa on havaittu, että masennuspotilaiden hippokampus on selvästi kutistunut ja että tämä kutistuminen on suorassa suhteessa masennuksen kestoon. Kutistuminen kertoo siis hermosolujen kuolemisesta.

      Miten tähän tilanteeseen tullaan? Kun ihminen altistuu stressille, hänen kehonsa erittää kortisolia. Pieni määrä kortisolia on aivoille hyväksi, mutta suuret määrät ovat myrkyllisiä. Kortisolin erityisenä kohteena ovat nimenomaisesti hermosolujen yhteydet, joita se katkoo kuin parturi hiuksia.

      Hermosolujen tuhoutumisen uskotaan selittävän sitä, miksi masennuspotilaat jäävät niin helposti negatiivisen ajattelun kierteeseen. Aivot reagoivat stressiin vahvistamalla niitä hermoratoja, jotka liittyvät suoraan stressin aiheuttajaan. Tällöin muut hermoradat jäävät käyttämättä ja ne tuhoutuvat helpommin kortisolin syleilyssä.

      Stressiin liittyvät negatiiviset ajatukset alkavat kiertää samaa kehää. Kierteestä on vaikea päästä eroon, koska vaihtoehtoisia hermoratoja ei ole.

      Mitä kauemmin tilanne kestää ja mitä suurempaa hermosolukato on, sitä syvemmäksi masennus muuttuu. Serotoniini huolehtii siitä, että viestit kulkevat hermosolujen välillä, mutta jos yhteyksiä ei ole, se ei voi tehdä kovin paljon. Tämän vuoksi liikunta tehoaa masennukseen niin hyvin.

      Liikunta kasvattaa uusia yhteyksiä hermosolujen välille ja masennus saa ujutettua ajatuksensa uusille urille. Strategia on hieman sama kuin millä itkevä vauva saadaan lopettamaan: käännetään huomio pois stressin aiheuttajasta.

      Itse asiassa mielialalääkkeet toimivat samalla tavalla. Myös ne aiheuttavat hermosolujen kasvua, mutta vasta noin kuukauden käytön jälkeen."

      • Liikunta-auttaa-kaikkia

        ihmisiä sukupuoleen, uskontoon, ikään yms:een katsomatta.

        Näin se menee.

        Toinen yhtä hyvä tai parempi lääke on työnteko ja itsestä huolehtiminen kuin myös oman elämänsä maksaminen. Ei kenelläkään ole oikeutta tulla tänne loisimaan eikä kenelläkään ole velvollisuutta elättää loisia.


      • Artsi6c

        Hyvä kirjoitus. On lottovoitto, jos löytää liikuntaharrastuksen josta pitää! Tähän vielä hyvä ruokavalio, niin parantuminen alkaa varmasti.


      • Mites-Lubitzin-kohdalla

        "Itse asiassa mielialalääkkeet toimivat samalla tavalla. Myös ne aiheuttavat hermosolujen kasvua, mutta vasta noin kuukauden käytön jälkeen." ?

        Lubitz urheili paljon ja käytti masennuslääkkeitä vielä enemmän ja tappoi 149 ihmistä yhden rikollisen.

        Kyllä kai tuossa on se että masennuslääkkeet tuhosivat kaverin aivot ja loppu on kerrottua historiaa.


    • artsi7s

      Sitä ei pysty kukaan sanomaan, että tuo tapahtui juuri masennuslääkkeiden takia. Joskus masennus on niin paha, et siihen tarvii lisäksi myös lääkettä.

      • Olet-oikeassa

        Masennuslääkkeet tuhoavat terveyden. Senjälkeen tyyppi on pelkkä työkyvytön loinen.


      • artsi3s

        Mulla on kaksi ystävää, jotka joutuvat käyttämään masennuslääkettä. Ovat käyttäneet noin 10 vuotta. He ovat työkykyisiä nimenomaan masennuslääkkeen avulla. Ei ole vain on ja off - siinä välissä on paljon asioita. Ihmiset ovat yksilöitä.


    • asioistaoikeintermein

      Täällä olisi hyvä olla palsta "kyllä nyt vituttaa ja olokin on alakuloinen". Pysyisivät nämä ihmiset poissa masentuneiden palstoilta.
      Toki urheilu ja banaanit auttavat siinä, kuin kaverin olkapääkin tai kiva pikku lenkki, kun elämässä tulee vähän takapakkia.

    • yx-parhaita-masennus-

      lääkkeitä on kunnon nussiminen...

      joo.

    • sekopäää

      Ja ei auttanut liikuntakaan mulla, kiitos vaan

      • lopeta--

        niiden myrkkyjen syönti (pikkuhiljaa valvotusti) niin auttaa. ennemmin ei auta.


    • Artsi5ä

      Kuinka paljon harrastat hikiliikuntaa viikossa?

    • Parafiini.ja.ternipiimä

      Lisäksi kannattaa nukkua ja kävellä ihan hulluna.

      Jospa kuule ottaisit itseäsi nyt kunnolla niskasta kiinni ja nukkuisit todella oikeaan aikaan ja oikeat määrät. Ja sitten yks juttu, mitä jokainen voi oikeasti kokeilla, vaikka olisi elämänhalu mennyt, on käveleminen, liikunta. Varmasti tekee hyvää, 100%.

      Aivan varmasti voit myös vaikka kokeilla nukkua kävellessäsi - kaksi yhden hinnalla.

      Myrkyt hetipois, ja pelkkiä kauravalmisteita syöt, niin ei pieretä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe