Vuokra-asunto puskuri

Vuokran

Onko teidän mielestä järkevää, jos saa aina vuoden puolivälissä tietää seuraavan vuoden vuokran määrän, niin maksaa ennakkoon puolen vuoden ajalta vuokran ja pitää en jälkeen tätä puskuria yllä? Sitä voisi sitten hyödyntää esim. yllättävän rahantarpeen iskiessä.

Mielestäni tämä olisi yksi hyvä kohde, jos haluaa hajauttaa talletuksia/sijoituksia. Ainakin jos tietää asuvansa kyseisessä asunnossa pitkäänkin.

6

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kewadq

      Siis... täh? Ei vuokranantaja ole mikään pankki. Ei vuokranantaja halua pohtia, montako kuukautta olet maksanut etukäteen siinä vaiheessa, kun jonain kuukautena sinulta ei tulekaan rahaa.

      Etkö muka pysty pitämään puskurirahastoa ihan omissa hoteissasi? Avaa vaikka kokonaan uusi tili (mielellään joku säästötili, jossa on edes kohtuullinen korko), johon laitat ne puskurirahat. Ja sen jälkeen jos/kun vielä jatkat säästämistä, niin voit valita, paisutatko sitä puskurirahastoa vai sijoitatko vaikkapa osakerahastoihin ne rahat, joita ei tarvita siihen välttämättömään puskurirahastoon.

    • Vuorka

      Ai että jos on seuraavan 6kk vuokrat jo maksettu, ja sitten päättää että ei kahteen kuukauteen maksa vuokraa, niin vuokranantaja irtisanoo sopimuksen ja pitää 4kk vuokran ylimääräiset rahat itsellään?

      Eli eikö se juuri kiinnosta vuokranantajaa, että vuokrat on jo maksettu etukäteen, eli ei haittaa jos ei jonain kuukautena rahaa tulekaan.

      • öjlk

        Se edellyttäisi ylimääräistä kirjanpitoa ja vaivaa sinun epämääräisistä maksuistasi. Lisäksi annat itsestäsi sellaisen kuvan, että ei ole oikein raha-asiat hanskassa. Paljon helpompi ottaa sellainen vuokralainen, joka osaa pitää rahoistaan huolen ja maksaa vuokran säännöllisesti määräpäivänä.


      • TiliSetä

        Ottamatta kantaa siihen, onko vuokran maksaminen ennakkoon yleisesti ottaen järkevää vai ei, kysyisin, mitä epämääräistä ja vaivaavaa siinä on, jos vuokranmaksussa on maksanut ennakkoon vuokria? Kirjanpidossahan tämä näkyy ylisuorituksena, joka pysyy niin kauan kuin sitä pitää yllä, eikö niin? Jos sitten jossain vaiheessa maksaja päättää olla maksamatta muutamaan kuukauteen mitään, tämä ylisuoritus pienenee sitä mukaa.


      • öjlk
        TiliSetä kirjoitti:

        Ottamatta kantaa siihen, onko vuokran maksaminen ennakkoon yleisesti ottaen järkevää vai ei, kysyisin, mitä epämääräistä ja vaivaavaa siinä on, jos vuokranmaksussa on maksanut ennakkoon vuokria? Kirjanpidossahan tämä näkyy ylisuorituksena, joka pysyy niin kauan kuin sitä pitää yllä, eikö niin? Jos sitten jossain vaiheessa maksaja päättää olla maksamatta muutamaan kuukauteen mitään, tämä ylisuoritus pienenee sitä mukaa.

        Jollain isolla vuokranantajalla voi olla niin kehittynyt laskutusjärjestelmä, että tuo kirjanpito ja seuranta hoituu lähes automaattisesti. Paino sanalla lähes. Pienen vuokranantajan on helpompi tsekata, onko kaikilta vuokralaisilta tullut tässä kuussa vuokra, kuin pitää sinua varten erillistä kirjanpitoa, jossa näkyy paljonko olet tältä ja ensi vuodelta jo maksanut.


    • Velkakierre

      Ei ole järkevää, koska menetät rahojesi korkotuoton ja lisäksi rahat ovat kiinni. Tilannehan olisi käytännössä se, että lainaat isännälle korottomasti puolen vuoden vuokrarahat ja kestää puoli vuotta saada ne pois.

      Pidä puskuri pankissa niin saat korot itse, vaikkei niistä näinä aikoina paljon iloa olekaan. Oman talletuksesi voit yllättävässä tilanteessa käyttää muuhunkin kuin vuokraan ja tarvittaessa heti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe