Vuokra-asunto puskuri

Vuokran

Onko teidän mielestä järkevää, jos saa aina vuoden puolivälissä tietää seuraavan vuoden vuokran määrän, niin maksaa ennakkoon puolen vuoden ajalta vuokran ja pitää en jälkeen tätä puskuria yllä? Sitä voisi sitten hyödyntää esim. yllättävän rahantarpeen iskiessä.

Mielestäni tämä olisi yksi hyvä kohde, jos haluaa hajauttaa talletuksia/sijoituksia. Ainakin jos tietää asuvansa kyseisessä asunnossa pitkäänkin.

6

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kewadq

      Siis... täh? Ei vuokranantaja ole mikään pankki. Ei vuokranantaja halua pohtia, montako kuukautta olet maksanut etukäteen siinä vaiheessa, kun jonain kuukautena sinulta ei tulekaan rahaa.

      Etkö muka pysty pitämään puskurirahastoa ihan omissa hoteissasi? Avaa vaikka kokonaan uusi tili (mielellään joku säästötili, jossa on edes kohtuullinen korko), johon laitat ne puskurirahat. Ja sen jälkeen jos/kun vielä jatkat säästämistä, niin voit valita, paisutatko sitä puskurirahastoa vai sijoitatko vaikkapa osakerahastoihin ne rahat, joita ei tarvita siihen välttämättömään puskurirahastoon.

    • Vuorka

      Ai että jos on seuraavan 6kk vuokrat jo maksettu, ja sitten päättää että ei kahteen kuukauteen maksa vuokraa, niin vuokranantaja irtisanoo sopimuksen ja pitää 4kk vuokran ylimääräiset rahat itsellään?

      Eli eikö se juuri kiinnosta vuokranantajaa, että vuokrat on jo maksettu etukäteen, eli ei haittaa jos ei jonain kuukautena rahaa tulekaan.

      • öjlk

        Se edellyttäisi ylimääräistä kirjanpitoa ja vaivaa sinun epämääräisistä maksuistasi. Lisäksi annat itsestäsi sellaisen kuvan, että ei ole oikein raha-asiat hanskassa. Paljon helpompi ottaa sellainen vuokralainen, joka osaa pitää rahoistaan huolen ja maksaa vuokran säännöllisesti määräpäivänä.


      • TiliSetä

        Ottamatta kantaa siihen, onko vuokran maksaminen ennakkoon yleisesti ottaen järkevää vai ei, kysyisin, mitä epämääräistä ja vaivaavaa siinä on, jos vuokranmaksussa on maksanut ennakkoon vuokria? Kirjanpidossahan tämä näkyy ylisuorituksena, joka pysyy niin kauan kuin sitä pitää yllä, eikö niin? Jos sitten jossain vaiheessa maksaja päättää olla maksamatta muutamaan kuukauteen mitään, tämä ylisuoritus pienenee sitä mukaa.


      • öjlk
        TiliSetä kirjoitti:

        Ottamatta kantaa siihen, onko vuokran maksaminen ennakkoon yleisesti ottaen järkevää vai ei, kysyisin, mitä epämääräistä ja vaivaavaa siinä on, jos vuokranmaksussa on maksanut ennakkoon vuokria? Kirjanpidossahan tämä näkyy ylisuorituksena, joka pysyy niin kauan kuin sitä pitää yllä, eikö niin? Jos sitten jossain vaiheessa maksaja päättää olla maksamatta muutamaan kuukauteen mitään, tämä ylisuoritus pienenee sitä mukaa.

        Jollain isolla vuokranantajalla voi olla niin kehittynyt laskutusjärjestelmä, että tuo kirjanpito ja seuranta hoituu lähes automaattisesti. Paino sanalla lähes. Pienen vuokranantajan on helpompi tsekata, onko kaikilta vuokralaisilta tullut tässä kuussa vuokra, kuin pitää sinua varten erillistä kirjanpitoa, jossa näkyy paljonko olet tältä ja ensi vuodelta jo maksanut.


    • Velkakierre

      Ei ole järkevää, koska menetät rahojesi korkotuoton ja lisäksi rahat ovat kiinni. Tilannehan olisi käytännössä se, että lainaat isännälle korottomasti puolen vuoden vuokrarahat ja kestää puoli vuotta saada ne pois.

      Pidä puskuri pankissa niin saat korot itse, vaikkei niistä näinä aikoina paljon iloa olekaan. Oman talletuksesi voit yllättävässä tilanteessa käyttää muuhunkin kuin vuokraan ja tarvittaessa heti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7909
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4502
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2198
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1775
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1679
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe