Paljonko työtön saa tukia

hauskempikaveri

Oon 20v työtön enkä opiskele ja asun vanhempieni luona. Haluaisin muuttaa omille vuokra kämppään, mut tilanne on se että ei oo yhtään rahaa enkä saa mitään tukia, kun en oo ees hakenu..:D mistä mun kannattais lähtee liikkeelle? mitä kaikkia tukeja voin saada jos muutan omille? toimeentulotukea ja asumistukea ainakin? Pitääkö mun eka löytää joku kämppä mihin muuttaisin ja ilmottaa vuokra ym näihin hakemuksiin?

Auttakaa oon ihan tumpelo näissä :D

5

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväthyssykät

      Millä meinasit vuokran laskut maksaa?Ei se sossu maksa mitään kun et ole hakenut kelan tukia ekaksi.Sun pitää hakea ekaks tukia kelasta.Menet nyt ekaks ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi.ja Sit sen jälkeen Kelaan juttelemaan ja täyttää hakemus.Sossu maksaa toimeentulotukea vasta kun menot on isommat kuin tulot,mutta ekaks todellakin sun pitää hakea kelan tukia.Netistäkin löytyy kyllä tietoa kun on vaan halukas etsii tietoa.

    • 1614

      Voi perkle....Tommosten takiako tässä veroja maksetaan. Taidat olla täys vätys. Mikset hae eläkettä samantien. Tulevaisuutes on kyllä taputeltu.

    • 12345677890987

      Jos sinulla on ammatillinen tutkinto niin voit saada kelasta työmarkkinatukea vaikka asutkin vanhempiesi luona.

      Jos olet taas ilman mitään tutkintoa, niin voit saada toimeentulotukea kunnan sosiaalitoimistosta. Toimeentulotukeen vaikuttavat kaikki tulot ja varallisuus, kuten osakkeet ja vanhemmilta saadut tilisiirrot.

      Sitten kun joku kaunis päivä saat oman asuntosi, niin voit saada siihen asumistukea sekä toimeentulotukea, mikäili sinulla ei ole niin paljoa muita tuloja että sinulle jää vuokranmaksun jälkeen käteen 485e/kk.

    • hghghgh

      maalaa naamasi mustaksi

    • Ronttityttö

      Rupeet nyt hoitaan asioitasi, nuori ihminen, itse. Eli ne työttömyys, ja muut asiat kuntoon, mahdollisesti koulutukseen tms. hakua.
      Mikäli saat asua vanhemmillasi, niin asu ihmeessä kunnes muita asioita on kuntoon saatu! Mutta- älä jää sinne peräkammariin!
      Kasarityypeistä osa? Muutti isoihin keskuksiin, osa töihin, osa ikuisiksi opiskelijoiksi ja osa pummeiksi, paljon alle 20 v.
      Osa jäi maaseudulle, töihin. Olin minäkin ihan tavis taukki tyttö hupa, mutta veroilmoituksen osasin täytttää, hankkia itse asuinjuttuni, ajokorttini, auton. Ja tehdä töitä. Kun täytin 20, odotin jo lasta, ja pian asuin perhe-elämässä...
      En ole monessakaan asiassa viisastunut vuosikymmenten kuluessa. Mutta minua hämmentää kovin se, että lisääntyvässä määrin nuoret jäävät vanhempien hoteisiin asumaan.
      Onhan niitä kimppakämppäjuttuja, ja tukiasumisia ja ties mitä... etsivä nuorisotyö googlaappa. Alueellasi voi olla tällaistakin, antaa apua vissiin nuorille aikuisillekkin, jos kaikki ei oo ihan reilassa.
      Tsempit, aloita jo aamulla asioitasi itsenäisesti hoitamaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe