Matkakertomus ja kokemuksia Nepalista

nepal_kokemuksia

Tässä on matkakertomukseni Nepalista: http://aurinkovarjo.net/index.php/matkakertomukset/127-nepal-kathmandu

6

635

Vastaukset

 • En enää ikinä matkusta Nepaliin enkä keksi, miksi ikinä suosittelisin ketään matkaamaan sinne.

  Ilmanlaatu oli järkyttävä. Et poistu luteisesta hotellista ilman hengityssuojainta. Ilma on kuuma (n. 30, osassa maata +50 astetta) sen lisäksi että on likainen. Tämä altistaa yhtäänkin herkemmät ihmiset erilaisille agressiivisille infektiosairauksille. Erilaisilla tarkoitan erilaisia, mihin meillä länsimaissa on totuttu.

  Ilmanlaadun lisäksi (en voi tarpeeksi korostaa, kuinka järkyttävä se on. Se ei ole hengityskelpoista ilmaa, ja ihmisten tulee ymmärtää tämä. Kuukauden altistinen sille alensi omaa elinaikaennustettani useammalla vuodella. Siis: VUORET NEPALISSA EI OLE LUONNOSTAAN SUMUISET. SUMU, JOKA PEITTÄÄ NÄKYVYYDEN ON TODELLISUUDESSA MYRKYLLINEN SAASTEPILVI, vaikka se on onnistuttu joogaavien travellereidenkin keskuuteen markkinoimaan jotakuinkin romanttisena luonnonilmiönä) en kohdannut missään "kuuluisaa Nepalilaista ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta". Jokikinen, joka osoitti edes perusystävällisyyttä suuntaani teki niin, koska odotti saavansa valkoiselta naiselta rahaa, tai seksiä. Monesti molempia. Jokainen huijasi. Kaikki valehteli. Jokaikinen nepalilainen jonka tapasin tai jonka kanssa erehdyin juttelemaan osoittautui ahneeksi pummiksi, eikä tässä maassa vähäistäkään ystävällistä elettä voi kuvitella saavansa ilmaiseksi.

  Nepal on infrastruktuuriltaan alkeellinen, haiseva, ahne, sekava, mielikuvilla rauhanomaisesta ja rakastavasta buddhasta ratsastava valehtelijoiden kehitysmaa, jonka äärimmäisen köyhät (henkisesti- että fyysisesti, koulutus- ja hygieniataso mukaanlukien) ihmiset ovat valmiita käytännössä mihin vain saadakseen sinusta irti kaiken, minkä voivat saada. Vaikka Nepal on halpa, se ei ole vierailusi arvoinen. Suosittelen Intiaa, Banghadeshia (tähänkin maahan sisältyy riskejä, mutta on silti antoisa matkakohde Nepaliin verrattuna), Sri Lankaa tai Malediiveja, mikäli mielit matkustaa alueelle. Nepalissa hyvää on ainoastaan mielikuva Nepalista. Älä tuhlaa aikaasi, rahojasi tai terveyttäsi. Älä mene sinne.

  • Tuohtunut kirjoittaja on kyllä jossain määrin oikeassa, mutta paljastaa samalla olleensa vain turistirysäkohteissa eli vain Katmandussa, kaiken lisäksi mitä ilmeisimmin turistighetto Thamelissa asuen, ja mahdollisesti Pokharassa. Tämäkin huonoimpana aikana eli kesällä.

   Nepal on tunnettu juuri vuoristostaan, ja sieltä löytyy kesälläkin raikaita -10C lämpötiloja, kun vain vaivautuu patikoimaan viikon, pari.

   Näkemykseni maasta on siis hieman toinen, johtuen ehkä siitä, että olen käynyt siellä 11 kertaa vuodesta 1984 alkaen, eli nähnyt maan ennen savusumua ja turismin kehittymistä nykyisenlaiseksi. Pystyn siis jossain määrin ymmärtämään syyt ja seuraukset. Nepalissa on paljon mätää, mutta vuoret pysyvät. Iholle pyrkivistä huijareista ei pidä välittää ja he jättävät turistin rauhaan. Se vaatii tosin tottumusta ja asennetta. Toiset vetävät vilunkimiehiä puoleensa, toiset eivät. Miten olit pukeutunut?


  • Terveiset täältä kathmandusta.ei tämä nyt ihan niin rankka paikka ole kuin yrität antaa meidän ymmärtää.
   Tietysti täällä kathmandussa on enemmän polyä/saastetta kuin pienemmissä kaupungeissa
   Lento tänne sujui mukavasti qatairairilla ja viisumin saa mukavasti lentokentältä.sen voi maksaa euroilla "50" etkä tarvitse edes passivalokuvaa tänäpäivänä kun kentällä on automaatti mikä ottaa sinusta sen kuvan.
   Paljon sottaisempiakin paikkoja löytyy kuten varanasi tai joku kambodian sihanoukville,ja jos haluat tinkiä 2 tuntia jostain rihkamasta,niin sitten suosittelen sitä Sri lankaa tai Egyptiä.kypsykää urpot sinne Suomeen.lähden tästä kohta Casinolle pitkälle illalliselle eikä se todellakaan maksa mitään.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.