Terminator: Genisys (2015)

Scifisti1977

En käynyt leffateatterissa, joten nyt ostin kaupasta Terminator: Genisys DVD:n ja katsoin sen. Olipas muuten mielestäni todella hyvä Terminator -elokuva pitkästä aikaa. En oikein ymmärrä muutenkaan ihmisten ihan perusteetonta kritiikkiä aikaisempia Terminator -leffojakaan kohtaan. T1 ja T2 ovat klassikkoja ja todella hyviä, T3 on myös erinomainen toimintaleffa ja Arska teki hienon paluun rooliin, ehkä heikoin oli Terminator: Salvation, joka sekin oli mielestäni hyvä toimintaleffa. Nyt sitten Terminator: Genisys...Arska tekee paluun 12 vuoden jälkeen Terminator -rooliinsa ja vetää homman kunnialla kotiin. .Vanheneminen ei ole pysäyttänyt tätä "konetta". Uudet näyttelijät John Connorin, Sarah Connorin ja Kyle Reesen hahmoille toimivat upeasti. Juoni on sama mikä lähes kaikissa Terminator -elokuvissa - estetään koneiden valtaannousu ja tuomiopäivä. Doctor Who -fanina oli hauska nähdä aikaisempi Doctor Who:n inkarnaatio Matt Smith näyttelemässä pahista, vaikka hänen roolinsa olikin aika pieni.

Leffa on lähes suoraan putkeen 2 h räminää ja räiskettä. .Kohtaukset on tehty upeasti ja tylsiä hetkiä ei ole. Ihan niinkuin Terminator -leffojen pitää ollakin!

Leffa on vähintään 4/5 arvoinen mielestäni. Lopputekstien välissä tuleva lyhyt kohtaus antaa ymmärtää, että sarjaan on tulossa ainakin vielä yksi leffa ja Schwarzenegger tulee palaamaan vielä rooliinsa. Arskan esittämän Terminatorin kohtalo leffassa oli aika yllättävä ja hyvin tehty. Odotan seuraavaa leffaa jo innolla.

Ehdottomasti suosittelen!

24

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veteranfan

      James Cameronin Terminator(1984) elokuvan ikäraja oli K-18.
      Tämän Genisys elokuvan ikäraja on K-12.
      Scifi-thrilleristä tehtiin nyt enemmänkin nuorisolle suunnattu elokuva kuin alkuperäinen Cameronin leffa.
      Ehkäpä juuri siksi Genisys elokuva ei mielletä fanien keskuudessa kelvolliseksi Terminaattori leffaksi.
      Ohjaaja Alan Taylorilla ei ollut helppo työ herättää henkiin Terminator tunnelmaa alhaisella ikärajalla,joten suodaan se anteeksi.

      • BogBoomers

        "James Cameronin Terminator(1984) elokuvan ikäraja oli K-18.
        Tämän Genisys elokuvan ikäraja on K-12."

        Nykyään on tosi harvinaista, että pahimmissakaan väkivalta-, luunmurskaus-,silvontapätkissä olisi ikärajana k18. Paitsi tietenkin jos siinä on edes vähäinen määrä seksiä kun kaikki tietävät että seksi on aina lapsille paljon haitallisempaa kuin raaka väkivalta.

        Muuten pidin tätä Genisystä aika outona ja siinä kun aiemmat osat olivat niin hienoja että tuntuivat loppumaan kesken, vilkuilin itse asiassa sen ainoan kerran kun katsoin Genisyksen kellosta että loppuis jo.


    • KohtisMuttaKuitenkin

      Alku oli iha jees, puoliväliin asti, lopussa alkoi todella toistaa sitä itseään, eli bad end... kakka loppu.... ilmeisesti käsisten tekijät lähtivät litoon .... ja liikaa tietokoneella luotua animaatioita....

    • Kantapää

      Juu, oikein toimiva, viihdyttä ja ihan turhanpäiten haukuttu elokuva. Toimii siinä missä vanhemmatkin Terminaattorit ja onnistuu leipomaan tutuista aineksista jotain odottamattomalla tavalla erillaista. Ainoa iso miinushan tässä leffassa oli se, että leffan isoin juonenkäänne spoilattiin jo sen toisessa trailerissa, eli jos ette ole leffaa tai trailereita nähneet ja tahdotte Genisyksen katsoa, pysykää kaukana sen trailereista..
      Näyttelijöistä propsit paitsi Iso-Arskalle, joka paitsi loistaa tuttuun tyyliin terminaattorin roolissa onnistuu samalla tuomaan siihen ikänsä kautta uutta särmää, myös ihanalle Emilia Clarkelle, joka vetää roolinsa uutena Sarah Connorin kunnialla kotiin ja tykkäsin erityisesti Sarahn ja terminaattorin keskinäisestä suhteesta tässä leffassa. Jason Clarke tekee myös hyvää jälkeä vanhempana John Connorina ja Jai Courtneyn Kyle Reesekin on ihan hyvä, vaikka jääkin vähän kanssanäyttelijöidensä varjoon.

    • Duke1974

      Oi voi voi voih! Kyllä teki vaikeeta jaksaa katsoa loppuun tämä, mutta sain hampaat irvessä ja ikenet veressä loppuun asti tämän seurattua. Olihan aikamoinen ensimmäisen Terminator leffan anaaliraiskaus. Juoni pomppuoli bing bing bing bing bing bing bing bong ding dong dang poooooojojojojojoin sinne tänne ja oli hiiiiiirrrrveetä efektipläjäystä ilman järkevää juonta!!

      Paska leffa: 0,5 / 5

      Ei enää osata tehdä kunnon leffoja muutenkaan, kunnon juoni puuttuu, kuvitellaan että ne typerät efektit tekevät leffasta hyvän.

      • BogBoomers

        Ai joo en huomannutkaan tätä kommenttiasi itse yllä kommentoidessani, mutta joo... aika hyvin tiivistit omatkin tuntemukseni tästä Genisyksestä.


    • JokuKaheli1977

      Mikäköhän oikein ihmisiä vaivaa, kun eivät ymmärrä tämän elokuvan SELKEÄÄ juonta. Ei leffan ole tarkoitus olla samanlainen, kuin originaali Terminator -leffa. Kyse on uudesta aika-janasta. Koneet, sekä joku mysteeritaho ovat lähettäneet Terminaattoreita tappamaan ja suojelemaan Sarah Connoria alkaen vuodesta 1973. Siitä lähtien Terminaattorit ovat olleet Connorin elämässä. Näin siis luodaan uusi aikajana. Elokuva sijoittuu tämän uuden aikajanan vuoteen 1984 ja siitä eteenpäin. Ei sen kummempaa. Erittäin viihdyttävä ja hyvä leffa. Juoni on looginen ja fiksu. Näyttelijät loistavia. Arska tekee upean paluun Terminatorin rooliin. Upea leffa selkeällä juonella.

      • BogBoomers

        Itse kyllä ymmärsin tuon juonen kehittelyn idean, mutta ymmärrys ei sinänsä tarkoita että pitäisin kehittelyä erityisen toimivana.

        Tämä kehittely, joka johti melko pitkäveteiseen leffaan, lisäksi poikkeaa aika radikaalisti alkuperäisestä juonien sarjasta. Olisin halunnut itse nähdä enemmän John Connorin ja kapinallisten sotaa koneita vastaan kentällä kuin tätä uudellenhaahuilua vuoden 84 maaperällä.


    • Knullenator

      Haukotus ja uni oli lähellä tämän elokuvan kohdalla, dvd,n annoin jo pois ilmaiseksi eikä tule ikävä.

      • BogBoomers

        Katsoin itse tuon sarjalipulla, jonka sain etuutena. Nykyiset Hollywood-leffat ovat pääosin niin degeneroituneiden ääliöiden miehittämiä (näyttelijät siis) että en halua tuhlata rahojani niiden tukemiseen. En ole moneen vuoteen maksanut mitään itse yhdestäkään modernista leffasta.

        Joitain hyviä ohjaajia (Kuten Ridley Scott) on vielä mukana kuvioissa ja itse käytän saamiani sarjalippuja lähinnä näiden ja muutaman suht. järkevän oloisen näyttelijän (esim. Gerry Butler, Harrison Ford jne) leffoihin. Tosin Scott myös vääristelee jatkuvasti mm ristiretkien historiaa ja toivonkin että hän ei ole jotain kautta onnistunut sekoittamaan ristiretkiä Alien Covenantiin, jota odottelen ensi-iltaan innolla, kuten oli sekoittanut ne tarpeettomasti Robin Hoodiin.


    • kaivon_kannen_alla_seiso

      Oli ihan katsottava, Arskan paluu hupaisakin jopa. Joku pelle vetää herneitä anaaliraiskauksesta, tää on kuitenkin eri leffa ja tehty 30 vuotta alkuperäisen jälkeen, eli kuuluukin olla erilainen. Kuka vittu nyt enää kasarileffoja tekis.

    • ari_zwag

      Kipeästi yhdysvaltalaista keskiverto-älymystöä mukailevaa kerrontaa erikoistehostein pitkitettynä sanon minä. Aineksia jälleen kerran olisi vaikka mihin, mutta tusinat tuottajat hoitivat keskiarvoistamisen kotiin, eli lippukassalle. Ehkä ajattelivat että franchine vetää populaa vaikka mikä olisi.

      Tämä on jälleen hyvä esimerkki elokuvasta, jonka käsiksen olisi mielellään lukenut ennen kuin studion pamput ** sitä **seen ilman rasvaa.

    • terminaattorih

      Tässä Genisysissä Sarah Connorin näyttelijä oli paska!

      Musiikit olivat paskat!

      Juoni jossain kohdin sekava paska!

      Arskakaan ei pelasta, mikä sekin on paska!

      Tehosteet olivat melko paska!

      Minä sanon notta paskin Terminaattor leffa koskaan!

    • JestasMitäMössöä

      Kerran katsoin ja toista kertaa en halua ikinä nähdä.

      T2 edustaa tehosteineen alan huippua tänä päivänäkin, kuinka aidosti tehtyjä kohtauksia ne ovatkaan kun nykypäivänä kaikki erikoistehostekohtaukset näyttävät tökerön epäaidoilta.

      Terminator poliisin pidättämänä.......siinä vaiheessa kärähti sulakkeet lopullisesti. Töin tuskin jaksoin tämän kurapaskan katsoa loppuun.

      Olisi riittänyt kun tehty vain T1 jaT2, ja lopettaa siihen.

    • wr3r423we

      Aivan surkea. En ymmärrä miksi ylipäätään tämä piti tehdä? (saada Arskalle joku leffa) Juoni sekava ja ei sopinut alkuperäiseen käsikirjoitukseen alkuunkaan. Typerä ja joutava leffa. OIisi pitänyt saaga lopettaa Terminator 2:een. Arskaa siellä ja Arskaa täällä ja Arskaa vähän nuorempana ja välillä vähän vanhempana. Tässä oikeastaan ollut mitään hyvää eikä mitään odotettavaa alun kymmen minuuttisen jälkeen. Leffa selvästi tehty tyhmille amerikkalaisille joka ei eroa perus-toiminta- ja B-luokan actionleffoista millään tavalla.

      • Jos_paska_voisi_paskoa

        Täysin käsittämätöntä miten kukaan voi nähdä mitään hyvää tässä paskaläjässä!

        Menee melkeen usko ihmiskuntaan kun joku oikeasti voi nauttia ko. elokuvasta. Noh, menkööt flat earth mappiin.

        T1 ja 2 olivat vakavasti otettavia sielukkaita elokuvateoksia, jotka saattoivat oikeasti liikuttaa jotain sisällä ja vetivät hiljaiseksi.

        Tässähän koko terminator meininki vaan pistetään täysin läskiks.

        Huumori on niin huonoa että sattuu kuulla noita läppiä. Tarina on yhtä sekoilua. Hahmot halpoja epäluonteikkaita tusinasöpöliinejä.

        Minusta on häpeällistä laittaa tätä paskaa terminator nimen alle.

        Arvosana: absoluutinen nollapiste/5


    • faktajuttuwww

      Joka menestys leffasta tehdään nykyään rahat pois "jatko leffoja".

      Mikä vittu niitä kässärin kirjoittajia vaivaa,kaikki nämä jatkikset SW,MadMax,Terminator jne ihan täyttä paskaa ei pysty ymmärtämään näitä
      markkinatalouden rahat pois leffoja alkuunkaan...voi vittu kun taas kustaan linssiin katsojia oikeen kunnolla.

      ...vai onko tämä "toinen aalto" vain nuorelle sukupolvelle suunnattua matskua jonka odotetaan olevan tyhmepää sakkia kuin aikaisemmat sukupolvet?

      Jos on aikaisemmat alkuperäiset leffat nähnyt niin ei näitä "uusia" voi arvostaa paskan vertaa... surkeeta on taso ja pörssipeli on iskenyt elokuviinkin...kunhan vain rahaa tulee laadulla ei ole mitään väliä.

      • Scifisti1977

        Kyse saattaa olla siitäkin, että et vain enää pidä siitä miten nykyään elokuvat suurimmaksi osaksi kirjoitetaan. Maailma on muuttunut siitä 80 -luvusta. Leffat ja niiden rakenne muuttuu jne.

        Omistan kaikki Terminator -leffat ja sen sarjankin (Terminator - The Sarah Connor Chronicles) ja minusta kaikki ovat hyviä. Erilaisia, mutta hyviä. Pidän kaikista. Ja tässä Genisys -leffassa on edelleen erittäin selkeä ja looginen juoni. Jos sitä ei tajua, niin sitten ei tajua. Loistoleffa.


    • dsfretyu

      Ensinnäkin juonen kuvio poikkeaa niin paljon alkuperäisestä että jo se pilaa leffan. Sarah Connorilla muka jo lapsena ollut Arska henkivartijana. Alkuperäisessä Cameronin leffassa Connor näkee terminatorin vasta ensimmäisen kerran aikuisiällä. Toiseksi leffa oli sekava ja se että Arska hyppi ajassa miten halusi oli naurettavaa. Oli Arskaa siellä ja Arskaa täällä. Lopettaisivat jo aikanaan tämän saagan tekemisen. Koneet valtasivat maailman ja ihmiskunta tuhoutui. Mitä sitä enää pitkittämään. Täysin ala-arvoinen elokuva. Ei edes puolikasta tähteä ansainnut.

      • Scifisti1977

        Kai ymmärrät, että tämä leffa EI OLE mikään uusintafilmatisointi ensimmäisestä Terminator -elokuvasta? Siispä tuo ensimmäinen valittamisen aiheesi on turha ja voidaan ignoorata.

        Kyse on eri leffasta ja eri aikajanasta. Kyse on selkeästi siitä, että koska koneet eivät onnistuneet tappamaan Sarah Connoria silloin 1984, päättivät he koittaa tappaa hänet lapsuudessaan. Ja siis lähettivät terminatorin sinne vuoteen 1973. Vastarinta sai tästä vihiä ja lähettivät oman terminatorinsa suojelemaan Sarahia ja tästä leffa sitten alkaa: Terminator on onnistunut suojelemaan Sarahia vuodesta1973 asti. Eli uusi aikajana ja uudet tapahtumat.

        Toisena..ei arskan Terminator hypi ajassa miten sattuu. Sarah Connorhan siinä hyppäsi aikakoneella tulevaisuuteen (nykyaikaan). Arskan näyttelemä Terminator antoi ajan kulua. Ja muutenkin Terminator maailmaan kuuluu aikamatkustus. Joten toinenkin valittamisen aiheesi on turha ja voidaan ignoorata.

        Elokuva toimii loistavasti ja on tarkoitettukin olemaan ERI elokuva kuin, Terminator 1 leffa.

        Terminator: The Sarah Connor Chronicles - tv sarja oli loistava ja siinähän Sarah Connor ja John Connor hyppäävät 90-luvulta vuoteen 2008. Aikakoneella siis. Siitä alkaa se sarja. Hyvä sarja onkin!

        Koko Terminator - saaga on loistava ja laadukasta viihdettä.


    • dsr4ewt5r

      Aikajanassa ristiriitaisuuksia: Jos tämä "vanhempi" Arska kerran tappaa alkuperäisen terminaattorin vuodessa 1984, niin koko tapahtumajaksoa ei ole olemassakaan mikä tapahtuu alkuperäisessä, ensimmäisessä vuoden 1984 terminaattorissa.

      • Scifisti1977

        Eri aikajana joten eri tapahtumat. Tuossa selitystä:

        https://www.youtube.com/watch?v=zFJKy8WfFa0


    • MielumminJotainIhanMuuta

      Mä taas en noista Terminaattoreista perusta. Kyllä niitä silloin parikymppisenä katseli, mutta ei enää. Vanhat on jo niin nähtyjä ja uudet eivät nappaa, koska ei vain ole enää aikoihin kiinnostanut jotkut Terminaattorit. Oli mulla aikoinaan T2 dvd:nä, mutta myin sen pois, vuosia sitten, kun alkoi leffa tökkimään ja pahasti. T3 oli höpöhöpöä jo syntyessään. Kyllä mä sanoisin asian näin, että kyllä pitäis jollain vetää nuppinsa sekaisin, ennen kuin alkaisi Terminaattoreita katselemaan.
      Tämmösenä 45-vuotiaana ukkona katselee leffoja ihan erilaisten lasien läpi kuin parikymppisenä. Jotkut asiat pysyvät elämässä mukana vuosikymmenestä toiseen ja jotkut putoilevat matkan varrella pois kyydistä.

    • opwq

      Pikemminkin Femisys. Alkupuoli meni nostalgiatrippinä, mutta loppu oli pelkästään huono. Objektiivisesti tarve saada kaikki viittaukset mukaan teki elokuvasta täyden sillisalaatin.

      Koittaisivat nyt tehdä niitä uusia elokuvia eikä vaan raiskata vanhoja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe