Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Fuerteventura Jandia kokemuksia

Joulukuussa

Kokemuksia sol jandia mar hotellista?
Hyvät ruokapaikat Jandiasta ... Vinkkejä

23

3984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jätäväliinvaan

      "Jandia".

      Jättäisin ko mestan väliin jo nimen perusteella. Kuulostaa halvalta wc-pytyn puhdistusaineelta.

    • Jartakak

      Jandia on parikymmentä km pitkä niemi, joka alkaa Costa Calmasta ja jatkuu Morro del Jableen. Niemimaan koko itäranta on käytännössä yhtenäinen biitsi, muutama niemi taitaa olla jossa edes laskuveden aikaan ei rantaa pitkin pääse kävelemään. Länsiranta on sitten täysin asumaton ja sinne ei ole oikeastaan edws teitä.

      Tuossa hotelissa en ole ollut, mutta tiedän aivan tarkkaan missä se on ja miltä ympäristö näyttää. Oikeastaanhan se taitaa olla juuri ja juuri Morro del Jablen puolella.

      Ehdottomasti parhaat ravintolat alueella ovat Morro del Jablen vanhassa kaupungissa, jonne pääsette helposti rantaraittia pitkin, n. 10min kävely hitaasti. Ravintoloilta on kuite kin aika turha odottaa kauheita gourmet-elämyksiä. Perus-kanarian turistilaatua, ok mutta oikeastaan aika keskinkertaista. Lokakuussa tuli käytyä puolet trip advisorin top 10 rafloista. Siihen hotellin lähelle rantaan jäävän saku-raflan kehotan kiertämään kaukaa, elette halua myrkyttää itseänne suolalla. Muutenkaan sinne hotelliltanne katsoen vasemmalle päin ei mielestäni juuri syömään kannata hakeutua.

    • Makkone

      Ihan ok hotelli, huoneet jo hieman kuluneet mutta kuitenkin siistit. Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja avuliasta. Hotelli sijaitsee heti Cosmo-ostoskeskuksen takana ja sen vieressä olevalla hiekkakentällä on markkinat 1-2 kertaa viikossa.
      Kyllä Morro Jablen lisäksi myös Jandian puolelta löytyy kelpo ruokapaikkoja esim. Steak House ja La Isla ovat sellaisia paikkoja missä itse käyn joka talvi.

      • jartsakaks

        Mielestäni tuo Steak House on täysi fiasko. Kauhean kokoiset annokset (ainakin se Mixed Grill kahdelle varmaan yli 1kg lihaa), mutta liha sitkeää ja kastiket mauttomia kaurapuuroja.


    • kahdestikäynyt

      Hyviä kokemuksia Sol Jandia Mar, oli ihan kivat huoneet, ellei saa pimeää alakerran huonetta, kaupat vieressä ja oma hotellikauppa myös, Jandiassa aivan mahtava lenkkeilymahdollisuus, joka aamu paljon juoksijoita ja kävelijöitä rantaa pitkin semmoinen punainen alusta, vähän kuin juoksuradalla, kimmoisa pinta ja kaunis reitti molempiin suuntiin, toinen pää siellä kylässä jossa jätti-iso Spar supermarket ja pikkuliikkeitä.
      Rauhallinen mukava paikka lomailla.

      • Jartsakaks

        Tuolla ohjeistuksella jää se iso Spar löytämättä. Se on hotellilta pääkatua oikealle, Shellin ohi mäki ylös ja liikenneympyrästä alaviistoon ehkä 100m. Eli siis Morro del Jablen kylän liki korkeimmalla paikalla, varmaan joku reilu 500m tulee matkaa.

        Venturan ostarin pienempi Spar näkyy tuolle rantaraitille, mutta rantaraitti jatkuu ehkä 300m vielä Iberostarien kohdalle asti. Sinne taas matkaa varmaankin kolmisen kilometriä.


    • Jandia

      Tykkäsin hotellikompleksista, kodikas, hyvät ruuat, ranta nurkan takana, Morro Jablen "kylä" tosissaan 10min kävelyn päässä.

    • matkustelijana

      kiva paikka rauhallista paikkaa etsivälle .hotelli aika viihtyisä parvekkeet rannan suuntaisia josta kiva katsella kaupunkielämää. tosin ilmeisesti tehty saksalaisille tuntuu olevan hyvin yleinen kieli. ainut miinus matka lentokentältä hotellille tuntuu kuin menisi kivierämaahan. ei minkään laista iltaelämää en kuullut edes koko kylässä olevan yhtään tanssipaikkaa. itsen en toista kertaa menisi vaikka viihdyin kyllä hyvin.

      • Jartsakaks

        Jandiaan ei tosiaan kannata mennä yöelämää etsimään. Yökerhoja tms. ei ole kuin isoissa resort-hotelleissa omille asukeille. Ei Suomihumppaa tai karaokebaareja, jossa raikaa juopunut versio Aikuisesta naisesta. Ravintoloitakaan ei ole satamäärin tarjolla, eli gastronomimatkailulle aivan yhtä huono kohde kuin Kanarian muutkin pikkukaupungit.

        Jandiassa meitä viihdyttää Kanarian parhaat rannat, väljyys, rauha sekä rento fiilis. Lentokenttä on pieni ja rauhallinen, liikenne ruuhkatonta, parkkipaikan saat aina, hyvin vähän jonoja missään, rannoilla tilaa runsaasti, kilometrien kävelyt rannalla osin rantavedessä jne. Stressin poistoa parhaimmillaan.

        Yhdeksäs reissu FV:lle on helmikuussa ja näistä vain ekalla ei oltu vähintään valtaosaa Jandiassa.


      • Uudestaanuuudestaan

        Me tultiin eilen Fuerteventurasta. Oli eka kerta. Cran Kanarialla ollaan oltu n 10 kertaa. Nyt täytyy sanoa että oli mukava kokemus. Ei tyrkyttäjiä eikä suomea höpöttäviä 'onks viljoo näkyny' ollenkaan! Eiolla muutenkaan koskaan käyty suomalaisravintoloissa.
        Mukava rauhallinen saari ainakin meille viisikymppisille. Tykättiin!


    • Fuerteventura

      Minkälainen sää on Joulukuussa verrattuna vaikka Puerto ricoon??

      • Jartsakaks

        Tuossa pitää mennä vain tilastojen mukaan. Zooverin mukaan lämpötilat aika samat (keskimääräinen alin Jandiassa asteen korkeampi).

        Oleellisin ero on sademäärässä, joka on Jandiassa puolet Puerto Ricon sademäärästä. Varmaan tämän takia aurinkotunteja on yksi enemmän per päivä.


      • Tuuleejakovaa

        Höpö höpo, oleellisin ero ko. paikkojen välillä on tuulen voimakkuus ja se on varsinkin talvikaudella järkyttävä Jandiassa ja yleensäkin Fuerteventuralla. Kylmentää ilmaa ja rannalle ei ole mitään asiaa.


      • Jartsakaks

        Joulukuussa en ole ollut, mutta kuusi kertaa helmikuussa.

        Parhaimmillaan on rannalla ollut niin kuumaa, että hiekasta on saanut jalkoihin palorakkuloita. Pahimmillaan taas rannalle ei ole asiaa (pilvistä ja koleaa), mutta eipä tällöin taidettu muilla saarillakaan rannoilla olla.

        Morro del Jablen kylän (etelään avautuva) ranta on lähes yhtä hyvin suojassa pohjoisen ja lännen suunnan tuulilta kuin Puerto Ricon (sangen rajalliset) rannat.
        Tällöin pitää siis mennä sen Riu-hotellin ja vanhan kaupungin väliselle alueelle.


      • Eipä_ole_tuuli_haitannut
        Tuuleejakovaa kirjoitti:

        Höpö höpo, oleellisin ero ko. paikkojen välillä on tuulen voimakkuus ja se on varsinkin talvikaudella järkyttävä Jandiassa ja yleensäkin Fuerteventuralla. Kylmentää ilmaa ja rannalle ei ole mitään asiaa.

        Helmikuussa 2014 tuli viikko asusteltua Corralejossa, eikä siellä tuuli haitannut, hyvin tarkeni, jopa meressä tuli uitua. Ensi viikolla olisi taas Corralejoon tarkoitus mennä ;D


      • jartsakaks
        Jartsakaks kirjoitti:

        Joulukuussa en ole ollut, mutta kuusi kertaa helmikuussa.

        Parhaimmillaan on rannalla ollut niin kuumaa, että hiekasta on saanut jalkoihin palorakkuloita. Pahimmillaan taas rannalle ei ole asiaa (pilvistä ja koleaa), mutta eipä tällöin taidettu muilla saarillakaan rannoilla olla.

        Morro del Jablen kylän (etelään avautuva) ranta on lähes yhtä hyvin suojassa pohjoisen ja lännen suunnan tuulilta kuin Puerto Ricon (sangen rajalliset) rannat.
        Tällöin pitää siis mennä sen Riu-hotellin ja vanhan kaupungin väliselle alueelle.

        Ja täydennetään tätä sillä, että Puerto Ricon - Moganin alueella on lisäksi tullut oltua neljä kertaa 2000-luvulla helmikuussa. Joten jonkinlaista kokemusta on molemmista.

        Rannoilla viihtymisessä noiden kohteiden ero on se, että PR:n seuduilla ei edes ole rantoja, ainakaan FV-fanien mielestä ;-).


    • Jandia

      Tarviiko lämmintä vaatetta joulukuussa?
      Kertokaa hyviä ravintoloita Morro Jablen kylästä.?

    • jandialuz

      Ollaan aiemmin oltu Gran Canarialla ja Teneriffalla ja nyt ekaa kertaa Jandiaan. Olemme liikunnallinen pariskunta ja kysyisinkin minkälaiset mahdollisuudet on esimerkiksi patikointiin muuallakin kuin rannalla?

    • turistina

      Millainen tuon hotellin all inclusive on laadultaan? Sisältyykö kaikki juomatkin siihen?

      • 2016jandia

        Pari vuotta sitten olimme, hyvä oli All Inclusive, paikalliset alkoholijuomat kuuluivat hintaan. Oli hassu systeemi pool-baarissa, piti jokainen juomatilaus allekirjoittaa huoneen numero.


      • Turistina

        Kerrotaanko siellä mitkä juomat on paikallisia?


      • Gurko

        Edelliselle kommentoijalle, olet väärässä tämä on oikea kanarian saaret palsta. Harmittaa kun matkavekka yllättäen perui Maaliskuun Fuerteventura lähdöt Oulusta tai niin ainakin väittivät kun rahat palautti. Eivät tarjonneet mitään vastaavaa matkaa tai mitään muutakaan vaan rahat tylysti takaisin. Ehdottivat kyllä tuplahintaisia matkoja 50€ alennuksella kun oikein tivasin asiaa. Onko muille maaliskuussa Oulusta Fuerteventuralle lähtijöille matkoja peruttu? kusetuksen maku jäi kyllä matkavekasta. Onneksi löytyi sentään Teneriffalle top10 matkoilta korvaava matka.


      • Gurko

        Siellävastaan tuosta avautuu sulle vähän kun tarkkaan lukaset.

        Kanariansaaret jaetaan kahteen maakuntaan. Läntiset neljä saarta, Teneriffa, La Palma, La Gomera ja El Hierro muodostavat Santa Cruz de Tenerifen maakunnan. Itäiset kolme saarta, Gran Canaria, Lanzarote ja Fuerteventura muodostavat Las Palmasin maakunnan. Las Palmasin maakuntaan kuuluu lisäksi joukko pienempiä saaria: Alegranza, Graciosa, Montaña Clara, Lobos, Roque del Este ja Roque del Oeste, sekä muutamia pikkusaaria: Anaga, Salmor ja Garachico. Matkaa Afrikan rannikolle on 108 kilometriä. 80 prosenttia väestöstä asuu Gran Canarialla ja Teneriffalla. Saaret kuuluvat Makaronesian ekologiseen alueeseen muiden Atlantin saarten kanssa: Azorit, Kap Verde, Madeira ja Selvagenssaaret.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe