Kannatan laillistamista, jos...

HilariusHentomielinen

Tulisiko päihde laillistaa, jos laillistaminen on vähempihaittaisempi kuin laittomana pitäminen?

Millä ehdoilla sinä kannatat päihteen laillistamista?

14

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vierestäseurailija

      Kaikki päihteet, jotka ei aiheuta pidemmälläkään käytöllä minkäänlaisia ongelmia, niin ne tulisi olla laillisia, ja näin ymmärtääkseni onkin asian laita Suomessa.

      Alkoholin oikein käyttö ei aiheuta ongelmia. Alkoholin aiheuttamat ongelmat johtuu väärinkäytöstä.

      Alkoholin väärinkäytön eliminoimiseksi auttaa pidemmällä juoksulla kasvatus ja oikeanlaatuinen valistus.
      Kasvatuksessa ja valistuksessa on Suomessa parantamisen varaa, mutta jos verrataan esim. Suomessa tapahtunutta alkoholin käyttöä 1900 luvun alkuun ja taas tämän päivän käyttöön, niin parantumista on tapahtunut.
      Humalahakuinen juominen on vähentynyt.

      Valistus ja kasvatus on hyvin pitkäjännitteistä työtä ja tulokset voivat näkyä vasta vuosikymmenien päästä.

      Kannabiksen kohdalla oikeinkäyttö on vain lääketieteellisellä puolella, (samoin kun esim. morfiinin kohdalla) hupikäyttö ei ole terveellistä, koska kannabiksen vaikuttava aineosa THC on rasvaliukoinen ja varastoituu pienelläkin käytöllä ihmisen elimistöön, esim aivoihin, muuttaen ihmisen persoonallisuutta negatiiviseen suuntaan.
      Käyttäjän mielestä se tapahtuu positiiviseen suuntaan, ja siitä syystä se on hyvin petollinen aine, ja mm. siksi lainlaatijat ovat nähneet parhaaksi pitää se laittomana.

      Lääketieteellisessä käytössä kannabista ei kuitenkaan suositella nuorille,joilla on vielä elämää edessä.
      Kannabista käytetään lääketieteelisesti vain nk. terminaalihoidossa.

      Tutkimuksien mukaan THC vaikuttaa myös negatiivisesti perintötekijöihin.
      mm. tätä kannabiksen käyttäjä ei tiedosta.

      Eli kannabiksen laittomuudelle on voimakkaat perusteet.

      • HilariusHentomielinen

        Vierestäseurailija: "Kaikki päihteet, jotka ei aiheuta pidemmälläkään käytöllä minkäänlaisia ongelmia, niin ne tulisi olla laillisia, ja näin ymmärtääkseni onkin asian laita Suomessa."

        Ettäkö ihan minkäänlaisia ongelmia ei saisi laillinen päihde aiheuttaa. Selvä. Tässä sinulle alkoholin käytön aiheuttamia ongelmia. Akuutit ongelmat on vielä erikseen, mukaan lukien 500 kuollutta vuosittain akuutteihin alkoholimyrkytyksiin.

        Alkoholi aiheuttaa: Vakavia ajattelu- ja havaintotoimintojen häiriöitä, henkistä taantumista. Psykooseja. Ravitsemushäiriöitä, diabetes, kihti, sydän- ja verenkiertosairauksia. Rasvamaksa, alkoholihepatiitti ja maksakirroosi. Aivosairauksia ja -häiriöitä, epilepsiaa. Ääreishermosto- ja lihassairauksia. Närästys, ruokatorven syöpä ja ylävatsan, vatsalaukun ja suoliston sairauksia kuten mahahaava ja paksunsuolen syöpä. Krooninen haimatulehdus. Sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä sekä sydänperäisiä äkkikuolemia. Kohonnut verenpaine. Impotenssi, kivesten surkastuminen, hedelmättömyys ja rintarauhasten suurentuminen miehillä. Naisilla munasarjojen toimintahäiriöt, kuukautishäiriöt ja hedelmättömyys. Alkoholi kasvattaa rintasyövän riskiä. Osteoporoosi (luukato) molemmilla sukupuolilla. Suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven ja maksan syövät. Anemia. Vakavia tulehdussairauksia kuten verenmyrkytys, keuhkokuume ja tuberkuloosi.

        Alkoholistinen juominen aiheuttaa vakavia ajattelu- ja havaintotoimintojen häiriöitä, jotka ilmenevät muun muassa ongelmanratkaisutaitojen ja oppimisen voimakkaana taantumisena. Runsas alkoholin käyttö aiheuttaa psykooseja. Alkoholiriippuvuus ja erilaiset persoonallisuushäiriöt esiintyvät yhdessä erittäin usein, sama pätee depressioon. [16]

        Alkoholin suurkuluttajilla esiintyy useanlaisia ravitsemushäiriöitä [17]. Alkoholi ja sen aiheuttamat aineenvaihduntahäiriöt altistavat mm. diabetekselle ja kihdille sekä sydän- ja verenkiertosairauksille [6] [22].

        Alkoholimaksasairauksiin kuuluvat rasvamaksa, alkoholihepatiitti ja maksakirroosi. Rasvamaksa paranee yleensä, mikäli alkoholin käyttö loppuu. Alkoholihepatiitin paranemisennuste alkoholinkäytön loputtua on 75 %. Myös maksakirroosi, vaikka onkin krooninen tila, voi pysähtyä ja olla muuttumatta kuolinsyyksi, jos potilas raitistuu. [18]

        Alkoholin runsas käyttö vahingoittaa usein aivoja ja altistaa monille tunnetuille aivosairauksille. Tutkimusten mukaan osa keskushermostohäiriöistä on ohimeneviä, kun juominen lopetetaan. Alkoholin ja epilepsian välillä on voimakas yhteys. Alkoholinkäyttö lisää riskiä aivoverenkiertohäiriöihin ja esimerkiksi aivoverenvuodon vaara on kaksinkertainen muuhun väestöön verrattuna. [3]

        Alkoholin suurkulutukseen liittyy usein ääreishermoston sairauksia, kuten tunto- ja heijastehäiriöt, ja harvemmin lihasten sairauksia, kuten lihasten surkastumista ja heikkenemistä. [4]

        Runsas alkoholinkäyttö altistaa refluksisairaudelle (närästykselle), ruokatorven syövälle ja ylävatsan, vatsalaukun ja suoliston sairauksille, kuten suoliston verenvuodoille, pohjukaissuolen haavalle (mahahaavalle) ja paksusuolen syövälle. Pitkäaikainen, runsas alkoholinkäyttö voi aiheuttaa kroonisen haimatulehduksen, joka on kivulias ja saattaa johtaa diabeteksen puhkeamiseen. [11] [12]

        Runsas jatkuva alkoholinkäyttö heikentää sydäntä ja aiheuttaa sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä sekä sydänperäisiä äkkikuolemia. Kohtuullinen alkoholin käyttö jopa suojaa sepelvaltimotaudilta ja sydänkohtauksilta, mutta suurkulutus ja runsas kertajuominen saattavat altistaa niille. Säännöllisen alkoholikulutuksen ja kohonneen verenpaineen välillä on vahva yhteys. [6]

        Impotenssi, kivesten surkastuminen, hedelmättömyys ja rintarauhasten suurentuminen ovat yleisiä runsaan alkoholinkäytön seurauksia miehillä. Naisilla vastaavia vaikutuksia ovat munasarjojen toimintahäiriöt, kuukautishäiriöt ja hedelmättömyys. Alkoholi kasvattaa rintasyövän riskiä. [7]

        Alkoholinkäytöllä on väitetty olevan yhteyttä luusairauksiin, kuten osteoporoosiin (luukatoon) molemmilla sukupuolilla [7].

        Alkoholin suurkulutus lisää suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven, maksan ja paksusuolensyövän riskiä ja jossain määrin saattaa myös lisätä haimasyövän riskiä [19].

        Krooninen alkoholinkäyttö voi johtaa anemiaan. Sitä todetaan noin puolella sairaalaan otetuista alkoholisteista. Alkoholisteilla esiintyy tavallista enemmän vakavia tulehdussairauksia kuten sepsistä (verenmyrkytys), keuhkokuumetta ja tuberkuloosia. Tämä joutuu monesta tekijästä ja alkoholin suorat vaikutukset ovat vain osa niistä. [13]

        http://www.paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/pikatieto/alkoholi

        Vierestäseurailija:"Alkoholin oikein käyttö ei aiheuta ongelmia."

        Laillisuuden kannaltahan tällä ei ole väliä, vaikka asia näin olisikin. Sanoithan, että päihde on laillista, jos se ei aiheuta ongelmia. Alkoholi kuitenkin aiheuttaa -> alkoholi tulisi olla laitonta.

        Siinä olet oikeassa, että kannabis pysyisi laittomana, jos tuota kriteeriä sovellettaisiin. Ei tosin rasvaliukoisuuden takia, niin kuin annat ymmärtää.


      • Obethus

        Jouko ei vanhana alkoholistina näe alkoholissa mitään pahaa, vaikka lähestulkoon kaikki merkittävä paha yhteiskunnassa johtuu alkoholista.


      • HilariusHentomielinen
        Obethus kirjoitti:

        Jouko ei vanhana alkoholistina näe alkoholissa mitään pahaa, vaikka lähestulkoon kaikki merkittävä paha yhteiskunnassa johtuu alkoholista.

        En ota kantaa hänen historiaansa. Hän kuitenkin asetti sellaiset rajaehdot, että KAIKKI kuviteltavissa olevat päihteet tulisi olla laittomia. Sillä eihän ole olemassa päihdettä, joka ei aiheuttaisi minkäänlaisia haittoja pidemmälläkään käytöllä. Mukaan lukien alkoholi, tupakka ja kahvi.

        Sitten hän palasi takaisinpäin, ja sanoi että alkoholi nyt kuuluisi olla laillista, koska sitä voi käyttää myös oikein. Tällähän ei ole mitään merkitystä, jos päihde määritellään laittomaksi sillä perusteella, että sillä on olemassa edes jotain negatiivisia puolia, kuinka myöhään ja kuinka vähäisinä ne sitten ilmenevätkään (kahvi). Tai vastaavasti jos päihde pysyy laillisena, jos sillä on oikeinkäyttöpotentiaalia, niin vastaavasti kymmenet tällä hetkellä laittomat päihteet olisivat tällöin laillisia, mukaan lukien kokaiini, amfetamiini ja opiaatit.

        Loppujen lopuksi hän ei vastannut kysymykseeni, vaan sanoi vain, että alkoholi pitäisi olla laillista ja kannabis laitonta. Ja että alkoholilla on olemassa MYÖS oikeinkäyttöpotentiaalia sekä kannabiksella myös väärinkäyttöpotentiaalia.

        Meiltä puuttuu käytännössä kriteerit, millä määritellään tulisiko joku päihde olla laillinen vaiko laiton. Vierestäseurailijan kriteerit on niin typerät kuin mahdollista, koska ne ovat täysin ristiriidassa sen kanssa, mitä hän haluaa niillä saavuttaa.

        Oisko sulla kantaa siihen, millä perusteilla päihteiden laittomuudesta/laillisuudesta tulisi päättää. Otetaan nyt esimerkiksi alkoholi, tupakka, kannabis, kofeiini, amfetamiini ja heroiini.

        Pyritäänkö jokaisen päihteen kohdalla minimoimaan yhteiskunnalle tulevat kokonaiskustannukset, mukaanlukien kriminaalipolitiikan tuomat kustannukset? Vai kielletäänkö lääketieteellisillä syillä, eikä oteta huomioon ollenkaan muita oheiskustannuksia, joita kielloista seuraa. Mennäänkö sen mukaan mitä YK päättää, ja täten sysätään päätösvastuu pois itseltämme? Ajatellaanko lapsia, ja niiden takia kiellettään kaikilta (mukaanlukien tupakka ja alkoholi)? Vai annetaanko ihmisille lupa käyttää, muttei myydä, levittää tai tuottaa.

        Onko kyseessä moraalinen kysymys? Taloudellinen kysymys? Kysymys ihmisen oikeudesta omaan kehoonsa? Ajatellaanko päihteidenkäyttäjät automaattisesti ongelmaisiksi, ja sen perusteella kielletään kaikilta. Kiinni jääneet laitetaan putkaan ja syljetään päälle. Tehdään rekisterimerkintöjä ja soitetaan nimettömiä puheluita työnantajalle, jolloin saadaan aiheutettua lisää ongelmia.


      • dhenus

        "Loppujen lopuksi hän ei vastannut kysymykseeni, vaan sanoi vain, että alkoholi pitäisi olla laillista ja kannabis laitonta. Ja että alkoholilla on olemassa MYÖS oikeinkäyttöpotentiaalia sekä kannabiksella myös väärinkäyttöpotentiaalia."

        Jouko jättää lopulta aina vastaamatta, samaa käytöstä ollut jo vuosikausia.


      • Fhaari
        dhenus kirjoitti:

        "Loppujen lopuksi hän ei vastannut kysymykseeni, vaan sanoi vain, että alkoholi pitäisi olla laillista ja kannabis laitonta. Ja että alkoholilla on olemassa MYÖS oikeinkäyttöpotentiaalia sekä kannabiksella myös väärinkäyttöpotentiaalia."

        Jouko jättää lopulta aina vastaamatta, samaa käytöstä ollut jo vuosikausia.

        Ja kannattaa myös muistaa, että Joukon mielestä kannabis on peräti paratiisin kielletty kasvikin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/10849039/onko-kannabis-kielletyn-puun-hedelma


      • Vierestäseurailija
        HilariusHentomielinen kirjoitti:

        Vierestäseurailija: "Kaikki päihteet, jotka ei aiheuta pidemmälläkään käytöllä minkäänlaisia ongelmia, niin ne tulisi olla laillisia, ja näin ymmärtääkseni onkin asian laita Suomessa."

        Ettäkö ihan minkäänlaisia ongelmia ei saisi laillinen päihde aiheuttaa. Selvä. Tässä sinulle alkoholin käytön aiheuttamia ongelmia. Akuutit ongelmat on vielä erikseen, mukaan lukien 500 kuollutta vuosittain akuutteihin alkoholimyrkytyksiin.

        Alkoholi aiheuttaa: Vakavia ajattelu- ja havaintotoimintojen häiriöitä, henkistä taantumista. Psykooseja. Ravitsemushäiriöitä, diabetes, kihti, sydän- ja verenkiertosairauksia. Rasvamaksa, alkoholihepatiitti ja maksakirroosi. Aivosairauksia ja -häiriöitä, epilepsiaa. Ääreishermosto- ja lihassairauksia. Närästys, ruokatorven syöpä ja ylävatsan, vatsalaukun ja suoliston sairauksia kuten mahahaava ja paksunsuolen syöpä. Krooninen haimatulehdus. Sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä sekä sydänperäisiä äkkikuolemia. Kohonnut verenpaine. Impotenssi, kivesten surkastuminen, hedelmättömyys ja rintarauhasten suurentuminen miehillä. Naisilla munasarjojen toimintahäiriöt, kuukautishäiriöt ja hedelmättömyys. Alkoholi kasvattaa rintasyövän riskiä. Osteoporoosi (luukato) molemmilla sukupuolilla. Suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven ja maksan syövät. Anemia. Vakavia tulehdussairauksia kuten verenmyrkytys, keuhkokuume ja tuberkuloosi.

        Alkoholistinen juominen aiheuttaa vakavia ajattelu- ja havaintotoimintojen häiriöitä, jotka ilmenevät muun muassa ongelmanratkaisutaitojen ja oppimisen voimakkaana taantumisena. Runsas alkoholin käyttö aiheuttaa psykooseja. Alkoholiriippuvuus ja erilaiset persoonallisuushäiriöt esiintyvät yhdessä erittäin usein, sama pätee depressioon. [16]

        Alkoholin suurkuluttajilla esiintyy useanlaisia ravitsemushäiriöitä [17]. Alkoholi ja sen aiheuttamat aineenvaihduntahäiriöt altistavat mm. diabetekselle ja kihdille sekä sydän- ja verenkiertosairauksille [6] [22].

        Alkoholimaksasairauksiin kuuluvat rasvamaksa, alkoholihepatiitti ja maksakirroosi. Rasvamaksa paranee yleensä, mikäli alkoholin käyttö loppuu. Alkoholihepatiitin paranemisennuste alkoholinkäytön loputtua on 75 %. Myös maksakirroosi, vaikka onkin krooninen tila, voi pysähtyä ja olla muuttumatta kuolinsyyksi, jos potilas raitistuu. [18]

        Alkoholin runsas käyttö vahingoittaa usein aivoja ja altistaa monille tunnetuille aivosairauksille. Tutkimusten mukaan osa keskushermostohäiriöistä on ohimeneviä, kun juominen lopetetaan. Alkoholin ja epilepsian välillä on voimakas yhteys. Alkoholinkäyttö lisää riskiä aivoverenkiertohäiriöihin ja esimerkiksi aivoverenvuodon vaara on kaksinkertainen muuhun väestöön verrattuna. [3]

        Alkoholin suurkulutukseen liittyy usein ääreishermoston sairauksia, kuten tunto- ja heijastehäiriöt, ja harvemmin lihasten sairauksia, kuten lihasten surkastumista ja heikkenemistä. [4]

        Runsas alkoholinkäyttö altistaa refluksisairaudelle (närästykselle), ruokatorven syövälle ja ylävatsan, vatsalaukun ja suoliston sairauksille, kuten suoliston verenvuodoille, pohjukaissuolen haavalle (mahahaavalle) ja paksusuolen syövälle. Pitkäaikainen, runsas alkoholinkäyttö voi aiheuttaa kroonisen haimatulehduksen, joka on kivulias ja saattaa johtaa diabeteksen puhkeamiseen. [11] [12]

        Runsas jatkuva alkoholinkäyttö heikentää sydäntä ja aiheuttaa sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä sekä sydänperäisiä äkkikuolemia. Kohtuullinen alkoholin käyttö jopa suojaa sepelvaltimotaudilta ja sydänkohtauksilta, mutta suurkulutus ja runsas kertajuominen saattavat altistaa niille. Säännöllisen alkoholikulutuksen ja kohonneen verenpaineen välillä on vahva yhteys. [6]

        Impotenssi, kivesten surkastuminen, hedelmättömyys ja rintarauhasten suurentuminen ovat yleisiä runsaan alkoholinkäytön seurauksia miehillä. Naisilla vastaavia vaikutuksia ovat munasarjojen toimintahäiriöt, kuukautishäiriöt ja hedelmättömyys. Alkoholi kasvattaa rintasyövän riskiä. [7]

        Alkoholinkäytöllä on väitetty olevan yhteyttä luusairauksiin, kuten osteoporoosiin (luukatoon) molemmilla sukupuolilla [7].

        Alkoholin suurkulutus lisää suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven, maksan ja paksusuolensyövän riskiä ja jossain määrin saattaa myös lisätä haimasyövän riskiä [19].

        Krooninen alkoholinkäyttö voi johtaa anemiaan. Sitä todetaan noin puolella sairaalaan otetuista alkoholisteista. Alkoholisteilla esiintyy tavallista enemmän vakavia tulehdussairauksia kuten sepsistä (verenmyrkytys), keuhkokuumetta ja tuberkuloosia. Tämä joutuu monesta tekijästä ja alkoholin suorat vaikutukset ovat vain osa niistä. [13]

        http://www.paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/pikatieto/alkoholi

        Vierestäseurailija:"Alkoholin oikein käyttö ei aiheuta ongelmia."

        Laillisuuden kannaltahan tällä ei ole väliä, vaikka asia näin olisikin. Sanoithan, että päihde on laillista, jos se ei aiheuta ongelmia. Alkoholi kuitenkin aiheuttaa -> alkoholi tulisi olla laitonta.

        Siinä olet oikeassa, että kannabis pysyisi laittomana, jos tuota kriteeriä sovellettaisiin. Ei tosin rasvaliukoisuuden takia, niin kuin annat ymmärtää.

        HilariusHentomielinen kirjoitti mm. ....

        "Ettäkö ihan minkäänlaisia ongelmia ei saisi laillinen päihde aiheuttaa. Selvä. Tässä sinulle alkoholin käytön aiheuttamia ongelmia. Akuutit ongelmat on vielä erikseen, mukaan lukien 500 kuollutta vuosittain akuutteihin alkoholimyrkytyksiin."

        Jätit todennäköisesti epähuomiossa lukematta totemukseni heti kirjoituksen alussa..."Alkoholin oikein käyttö ei aiheuta ongelmia.
        Alkoholin aiheuttamat ongelmat johtuu väärinkäytöstä."

        Tutkimuksien mukaan alkoholi (varsinkin punaviini) on jopa terveellistä oikein käytettynä.

        On paljon nautinta-aineita ja välttämättömiä eintarvikkeita ja välineitäkin, jotka väärinkäytettynä aiheuttavat jopa kuoleman hyvinkin nopeasti, mutta ei niitä voida kriminalisoida siitä syystä, että ne väärinkäytettynä ovat vaarallisia.

        Ehkä elintarvikkeista on tunnetuin VESI.
        Välineistä ehkä auto tai esim puukko.
        Ja nautinta - aineista ehkä tunnetuin alkoholi.

        Mitä tulee Kannabikseen, niin siinä on oikeinkäyttö vain lääketieteellisellä puolella, näin annoin ymmärtää jo aikaisemmin, lue kirjoitukseni loppu-osa uudelleen.

        Oikea tapa tämän edellämainitun nautinta-aineen, ja välttämättömän elintarvikkeen, ja välineiden vaarallisuuden poistamiseen on VALISTUS ja KASVATUS, joka on aloitettava esim nuorelle jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

        Mitä tulee nimimerkki "DHENUS" ja "FHAARIN" muistutukseen siitä, että "JOUKO
        ei koskaan vastaa, esim. hänenkään kirjoituksiin, pitänee paljolti paikkansa, johtuen siitä, että tämä kaveri, joka vaihtaa nimimerkkiä kun mustalainen hevosta, on yleensä henkilökohtaisuuksiin menevä tyyppi ja se ei kuulu keskustelupalstan tyyliin.

        Asiallisiin kirjoituksiin pyrin vastaamaan mahdollisuuksieni mukaan.


      • Tratas

        "Tutkimuksien mukaan alkoholi (varsinkin punaviini) on jopa terveellistä oikein käytettynä."

        Nykytutkimuksen mukaan yksi alkoholiannos joka toinen päivä on sellainen määrä, että se ei aiheuta terveydellistä riskiä. Kaikki muu tuon päälle on jo haitallista ihmisen elimistölle. Alkoholi kun kuitenkin on rasvaliukoinen ja tappava solumyrkky. Punaviinissäkään alkoholi ei ole se asia, miksi sitä pidetään terveyttä edistävänä, vaan marjojen sisältämät flavonoidit. Tämäkin asia on sinulle kerrottu jo varmasti sataan kertaa, mutta ei mene vaan oppi perille, kun samaa selitystä saa lukea uudelleen ja uudelleen.


      • HilariusHentomielinen
        Vierestäseurailija kirjoitti:

        HilariusHentomielinen kirjoitti mm. ....

        "Ettäkö ihan minkäänlaisia ongelmia ei saisi laillinen päihde aiheuttaa. Selvä. Tässä sinulle alkoholin käytön aiheuttamia ongelmia. Akuutit ongelmat on vielä erikseen, mukaan lukien 500 kuollutta vuosittain akuutteihin alkoholimyrkytyksiin."

        Jätit todennäköisesti epähuomiossa lukematta totemukseni heti kirjoituksen alussa..."Alkoholin oikein käyttö ei aiheuta ongelmia.
        Alkoholin aiheuttamat ongelmat johtuu väärinkäytöstä."

        Tutkimuksien mukaan alkoholi (varsinkin punaviini) on jopa terveellistä oikein käytettynä.

        On paljon nautinta-aineita ja välttämättömiä eintarvikkeita ja välineitäkin, jotka väärinkäytettynä aiheuttavat jopa kuoleman hyvinkin nopeasti, mutta ei niitä voida kriminalisoida siitä syystä, että ne väärinkäytettynä ovat vaarallisia.

        Ehkä elintarvikkeista on tunnetuin VESI.
        Välineistä ehkä auto tai esim puukko.
        Ja nautinta - aineista ehkä tunnetuin alkoholi.

        Mitä tulee Kannabikseen, niin siinä on oikeinkäyttö vain lääketieteellisellä puolella, näin annoin ymmärtää jo aikaisemmin, lue kirjoitukseni loppu-osa uudelleen.

        Oikea tapa tämän edellämainitun nautinta-aineen, ja välttämättömän elintarvikkeen, ja välineiden vaarallisuuden poistamiseen on VALISTUS ja KASVATUS, joka on aloitettava esim nuorelle jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

        Mitä tulee nimimerkki "DHENUS" ja "FHAARIN" muistutukseen siitä, että "JOUKO
        ei koskaan vastaa, esim. hänenkään kirjoituksiin, pitänee paljolti paikkansa, johtuen siitä, että tämä kaveri, joka vaihtaa nimimerkkiä kun mustalainen hevosta, on yleensä henkilökohtaisuuksiin menevä tyyppi ja se ei kuulu keskustelupalstan tyyliin.

        Asiallisiin kirjoituksiin pyrin vastaamaan mahdollisuuksieni mukaan.

        "Tutkimuksien mukaan alkoholi (varsinkin punaviini) on jopa terveellistä oikein käytettynä."

        Mutta punaviini sisältää alkoholia, joka aiheuttaa ongelmia, mikä tarkoittaa SINUN KRITEEREILLÄSI, että se tulisi olla kiellettyä. Kun kysyin sinulta kriteereitä, et sanonut sanallakaan mitään käytön hyvistä puolista. Mainitsit vain, että jos se aiheuttaa pidemmällä aikavälillä MITÄÄN ongelmia, niin päihde tulee olla kielletty. Hyvin yksinkertaisella logiikalla huomataan, että alkoholi tulisi täten olla laitonta. Näin siis SINUN kriteeriesi mukaan.

        Toki alkoholilla voi olla myös terveyshyötyjä, mutta koska kriteeriesi mukaan alkoholi on laitonta, niin kriteeriesi mukaan alkoholi on laitonta. Puhutaan alkoholin terveyshyödyistä sitten jossain muissa ketjuissa, tai jos päivität kriteerejäsi niin, että positiivisilla terveysvaikutuksillakin on jotain merkitystä. Tällä hetkellä asia on täysin epäolennainen.

        "On paljon nautinta-aineita ja välttämättömiä eintarvikkeita ja välineitäkin, jotka väärinkäytettynä aiheuttavat jopa kuoleman hyvinkin nopeasti, mutta ei niitä voida kriminalisoida siitä syystä, että ne väärinkäytettynä ovat vaarallisia."

        Tämä onkin hyvä argumentti osoittamaan, että pelkät haitat eivät ole riittävä kriteeri määrittää tulisiko asia olla laiton, vai ei. Siksihän minä kysyinkin niitä kriteerejä. Tosin kaksi ensimmäistä lausettasi olivat jo keskenään ristiriidassa. Ja vastaavasti nyt näytät olevan sitä mieltä, että kriminalisoimiseksi ei riitä, että asia on vaarallinen. Mutta kuitenkin kriteerisi keskittyi vain ja ainoastaan haittoihin. Sanoit että ei saisi aiheuttaa MITÄÄN haittoja pitkälläkään tarkastelujaksolla.

        Kognitiivinen dissonanssi on voimissaan, kun yrität seistä samaan aikaan kahden laivan kannella. Mä en ymmärrä, miten kukaan voi olla huomaamatta, että ristiriitaa väitteiden

        'Kaikki päihteet, jotka ei aiheuta pidemmälläkään käytöllä minkäänlaisia ongelmia, niin ne tulisi olla laillisia'

        ja

        'On paljon nautinta-aineita ja välttämättömiä eintarvikkeita ja välineitäkin, jotka väärinkäytettynä aiheuttavat jopa kuoleman hyvinkin nopeasti, mutta ei niitä voida kriminalisoida siitä syystä, että ne väärinkäytettynä ovat vaarallisia.'

        välillä.

        Näetkö sinä ristiriitaa tuossa?

        "Mitä tulee Kannabikseen, niin siinä on oikeinkäyttö vain lääketieteellisellä puolella, näin annoin ymmärtää jo aikaisemmin, lue kirjoitukseni loppu-osa uudelleen."

        Eli määrittelet kaiken ongelmattoman käytön lääketieteelliseksi käytöksi. Käyhän se niinkin.

        "Oikea tapa tämän edellämainitun nautinta-aineen, ja välttämättömän elintarvikkeen"

        Alkoholi nimittäin ei ole välttämätön elintarvike. Alkoholi on välttämätön ainoastaan alkoholisteille, joille voi puhjeta alkoholipsykoosi alkoholin äkillisen lopettamisen seurauksena. Alkoholin äkilliseen lopettamiseen voi myös kuolla. Tämänkö takia alkoholi on sinulle välttämätöntä?

        "Jätit todennäköisesti epähuomiossa lukematta totemukseni heti kirjoituksen alussa..."

        Kyllä minä sen luin. Kirjoitin siitä viestiinikin, jos vain lukisit. Seuraava on minun vastauksestani sinulle.

        Vierestäseurailija:"Alkoholin oikein käyttö ei aiheuta ongelmia."

        Laillisuuden kannaltahan tällä ei ole väliä, vaikka asia näin olisikin. Sanoithan, että päihde on laillista, jos se ei aiheuta ongelmia. Alkoholi kuitenkin aiheuttaa -> alkoholi tulisi olla laitonta.

        Siinä olet oikeassa, että kannabis pysyisi laittomana, jos tuota kriteeriä sovellettaisiin. Ei tosin rasvaliukoisuuden takia, niin kuin annat ymmärtää.


      • Emmibuu

        Jos vielä oletat ja odotat, että Jouko vastaa, niin siinähän saat odottaa.


      • piipos
        Emmibuu kirjoitti:

        Jos vielä oletat ja odotat, että Jouko vastaa, niin siinähän saat odottaa.

        Jouko on niin ennalta-arvattava. Samaa käytöstä jo monen vuoden ajan.


    • dhenus

      "Mitä tulee nimimerkki "DHENUS" ja "FHAARIN" muistutukseen siitä, että "JOUKO

      ei koskaan vastaa, esim. hänenkään kirjoituksiin, pitänee paljolti paikkansa, johtuen siitä, että tämä kaveri, joka vaihtaa nimimerkkiä kun mustalainen hevosta, on yleensä henkilökohtaisuuksiin menevä tyyppi ja se ei kuulu keskustelupalstan tyyliin.

      Asiallisiin kirjoituksiin pyrin vastaamaan mahdollisuuksieni mukaan."

      Aivan samalla tavalla jätit lopulta vastaamatta kysymyksiin Veljesseurat-palstallakin. Mikähän siihen sitten oli syynä? Sama varmaan kuin täälläkin, että kysymykset olivat liian vaikeita ja kiusallisia. Eikö sinua koskaan edes vähääkään oudoksuta se, että saat vuodesta toiseen aivan samaa kohtelua ihan joka paikassa, missä esittelet tuota säälittävää kannabisrasvateoriaasi, jota yksikään tieteellinen tutkimus ei ole maailmassa vahvistanut?

    • TuomasKarhunen

      Hei!

      Kannabikseen ja aihetta Suomessa vääristelevään journalismiin liittyen, tässä avoin kirjeeni Savon Sanomien päätoimittajalle sekä toimittaja Asta Tenhuselle (Savon Sanomien blogissani):

      http://blogit.savonsanomat.fi/the-metal-tribe/kannabis-avoin-kirje-savon-sanomille/

      Savon Sanomat sulki kommentoinnin kirjoitukseni sivulla, joten herneen saa vetää nenään täällä: https://www.facebook.com/tuomaskarhunen

      Vaihtoehtoisesti jo olemassaolevaan keskusteluun voi osallistua täällä:
      https://www.facebook.com/tai.pan.5059/posts/1670847289794276

      -Tuomas

    • 3w4t4

      "Alkoholin väärinkäytön eliminoimiseksi auttaa pidemmällä juoksulla kasvatus ja oikeanlaatuinen valistus."

      Tämä voidaankin havaita nykyisistä suomalaisten juomatottumuksista. Mitenkä lienee Vierestäseurailijan oma kasvatus ja saatu valistus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe