Äiti, minä en jaksa enää

tarve_jutella

Tänään en voi valittaa kenellekään.
En halua valittaa puolisolleni. Hän kuuntelee ymmärtäväisesti ja koettaa auttaa, mutta hän on puolisoni, ei terapeuttini. En tahdo syytää turhia murheitani hänen niskaansa. Kun hän tulee töistä haluan olla iloinen. Kuunnella hänen kuulumisiaan ilman että oma paha oloni velloo sisälläni.
Olen sairaslomalla. Olen yksin kotona. En uskalla poistua kotoa. En voi kertoa kavereilleni, kerron olevani flunssassa. Olen kusessa. Olen jumissa. Hukun. Tukehdun. Katson facebookin 133 kaverin listaa, en voi valittaa heistä kenellekään. Niille joille kehtaan valittaa, olen jo valittanut, en kehtaa valittaa taas ja taas. Tuntuu että kuormittaisin heitä. Haluaisin jutella heille kivoista asioista, unohtaa masennuksen tunteen hetkeksi ja nauraa. Mutta en keksi mitä sanoa. Olen lamaantunut. Miten keksin ennen puhuttavaa kavereiden kanssa? En muista.
Aamulla olin vielä vihainen eräälle tutulle joka kiusaa toista tuttua. Minusta on niin väärin että ilkeä voittaa, ja kiusattu ja kiusatun puolustaja saavat toruja, ja syyttelyitä. Kiusaajaa taputellaan selkään. Miksi vääryys aina voittaa? Miksei saisi puolustautua? Ei ole oikein että toisten paska täytyy vain niellä. Nyt en enää ole vihainen, en jaksa olla. Olen turtunut tyystin. Lamaantunut siihen toivottomuuteen ettei mitään enää ole. Ei mitään. Tiedän ettei tyhjyys ole totta. Tiedän että minulla on rakastava puoliso, perhe, ystäviä ja tuttuja. Tiedän sen ja arvostan heitä, mutta juuri nyt en löydä niitä tunteita, olen pelkkää harmaata massaa. En löydä syytä elää, vaikka minulla on kaikki maailman mahdollisuudet ja syyt elää. Pelkään etten ole rikki, pelkään että olen jo pilalla.
Kirjoitan tämän kaiken tänne, koska minun on pakko päästä sanomaan tästä jollekulle. Toivon että tämä helpottaa.

Äidille ja isälle en ole kertonut. He eivät tiedä että olen sairas. Heillä on jo suruja ja murheita riittämiin muualta. He luulevat että pärjään hyvin.
Äiti, minä en jaksa. Minä olen lopussa.

4

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jari-pekka--65

      Rukoile. Se on parasta terapiaa. Ja hei. Ei sitä paskaa tarvi kenenkään niellä. Sen kaiken voi antaa mennä vain ohi välittämättä siitä. Raamatussakin sanotaan kuinka nämä asiat käännetään voitoksi. Room. 12:21

    • Homopetteri

      Sulla sentään on puoliso ja perhe miksi elää.. mieti sitä

    • solmutauki

      Et kertonut oletko sairauslomalla tuon mielipahan vuoksi vai onko jokin fyysinen sairaus. Taivaan Isälle kannattaa murheitaan jutella. Ihan varmasti jo kirjoittaminen ja tieto että joku lukee keventää mieltä. Tunnistatko mahdollisia syitä, mikä tuon umpikujan aiheuttaa. Mitä pelkäät kodin ulkopuolella?

    • Jaksaminen on ollut kautta vuosisatojen ongelma. Tai oikeastaan se vaatimus, että pitäisi olla jatkuvasti edustuskelpoinen ja "onnellinen", on tehnyt jaksamattomuuden jotenkin hävettäväksi asiaksi. Ei kukaan jaksa aina ja jokapaikassa.
      Saa olla jaksamatta välillä. Haistattaa paskat kaikella. Se on tervettä. Facebook on kanava, jota ei kannata käyttää jos ei mene hyvin.
      Kirjoita tänne. Kirjoita itsellesi. Kokeile terapiaa, ammattilaiset kuuntelevat. Älä pelkää rasittavasi jotakuta. Jos joku ei kestä ongelmiasi, on heidän tehtävänsä ilmaista se.

      Kun itse itkin veljelleni samankaltaisista asioista, hän vastasi: katso eteenpäin. Yksinkertaisuudessaan se on totta. Ja hän vielä lisäsi: kyllä eheytymisprosessi käy ilman romahtamistakin.
      Ja hänellä on aiheesta kokemusta. Mentorini.

      Toivon että koet pienen ja hennon kosketuksen sisimpääsi. Se on se ainoa ja alkuperäinen voima joka pitää meidät koossa. Kokeile meditoimista. Minua se aavistuksen verran auttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      898
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe