Elämä alkoholistin kanssa

Oluttölkkiä_arvottomampi

Muuttuuko mikään koskaan? En ole enää aikoihin uskonut lupauksiin, ainoa toive on ollut, että ryyppyjaksoja tulisi harvemmin. Mutta ei. Kohtalotoverit, kertokaa. Miten jaksatte tätä? Tai lähditkö suhteesta ja jos, niin oliko se mielestäsi oikea ratkaisu? Vai onko tapahtunut sellainen ihme, että juominen on loppunut?
Kun se kumppani olisikin täysi p**** koko ajan, niin helppo olisi lähteä. Mutta kun on selvinpäin maailman kultaisin ja ihanin ihminen. Päissään muuttuu täysin. Omat voimat ovat lopussa, kun putki loppuu, en osaa enää muuta kuin odottaa seuraavan alkua. Puhua ei voi kenellekään, koska meidän parisuhteeseen liittyviä asioita ei ole lupa levitellä.
Yksikin asiallinen kommentti voisi nyt antaa uskoa tulevaan...

317

11912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ElämäVoittaaPian

      En usko enää muutokseen. Uskon kyllä parempii "kausiin"... Löysin hyvä blogin, jossa kaksi alkoholistin puolisoa kirjoittavat kokemuksiaan alkoholismin puolison silmin.

      http://rakasalkoholisti.blogaaja.fi/

      Muista, että sinä itse voit vaikuttaa elämääsi ja huomiseesi! Alkoholismi voi olla puolisosi sairaus, mutta elä anna alkoholismin sairastuttaa itseäsi, ole sinä sitä vahvempi! Tai siis meidänhän on pakko olla... Painajaisen voit itse lopettaa milloin haluat, muista se!

      Tsemppiä!

      • kova-kohtalo

        jos ei itse mene hoitoon ei koskaan parane. holistin kanssa eläminen on täyttäh. elvettiä.. jos onnistuu olemaan pari päivää selvänä, on niin pirullinen, että toivoo olispa kännissä.. meillä holisti aiheutti onnettomuuden jossa häneltä lähti henki....sekin oli lapsia kohtaan väärin, vakuutus ei maksanut korvauksia, eikä hautajaiskuluja.. en ole voinut puhua kenellekään.... lapset ovat nyt aikuisia. en tiedä voinko näyttää ruumiin avauksen tulokset heille, vai heitänkö ne tuleen, ehkä niin olis parempi.


      • kihikihi

        Elin alkoholostin kanssa monta vuotta onneks tajus ite lähtee nytton selvä mies ja kiukutellaan kumpiki ilman viinaa


      • AlfMelmac
        kova-kohtalo kirjoitti:

        jos ei itse mene hoitoon ei koskaan parane. holistin kanssa eläminen on täyttäh. elvettiä.. jos onnistuu olemaan pari päivää selvänä, on niin pirullinen, että toivoo olispa kännissä.. meillä holisti aiheutti onnettomuuden jossa häneltä lähti henki....sekin oli lapsia kohtaan väärin, vakuutus ei maksanut korvauksia, eikä hautajaiskuluja.. en ole voinut puhua kenellekään.... lapset ovat nyt aikuisia. en tiedä voinko näyttää ruumiin avauksen tulokset heille, vai heitänkö ne tuleen, ehkä niin olis parempi.

        Ei se pelkkä katkaisuhoitoon hakeutuminen auta. Retkahduksia tulee. Etsi mies, joka juo vähemmän. Persoonallisuus muuttuu juodessa ja lisäksi B-vitamiinin puute hermostuttaa eli pienikin asia saa räjähtämään. Tietenkin hankalaa, jpos taustalla asunto, rahat jne.


      • Käsittämätöntä

        Osaatko lukea "Alf"? "Kovan-kohtalon" alkoholistimieheltä "lähti henki". Tietysti silloinkin voi etsiä ...

        Minä en ikinä lakkaa ihmettelemästä sellaisten ihmisten käsitystä todellisuudesta, jotka eivät puhu, sano, kerro ... rehellisesti kaikkea mikä koskee läheisiä ihmisiä, verisukulaisia, omaa perhettä. Miten voi pimittää niin lähellä olevia ja kiinteästi omiin asioihin kuuluvia juttuja kuin esim. se, millainen isä oli. Rehellisyys ja totuudenmukaisuus voivat olla rankkoja aiheita, mutta sellaistahan realistinen elämä on.

        Millainen käsitys todellisuudesta on ja syntyy silloin jälkeläisille, jotka eivät tiedä totuudesta mitään?


      • Yksimikrosiru

        Vaikea sanoa. Itse kärsin vuosia. Uskon kautta voit saada itsellesi ja perheellesi voittoja. Mene vaikka tapaamaan paikallista diakonissaa.


    • Arvoton

      En jaksanut alkoholistin kanssa. Oli lopulta pakko luovutta ja katkaista välit. Kauhealta se tuntui. Pakko oli jättää.
      Oma mielenterveyteni oli jo vaarassa enkä nyt vieläkään ole varma selvisinkö ehjänä, vaikka tapauksesta on aikaa kulunut noin puolitoista vuotta. Yrittää vieläkin ottaa kontaktia ja joka kerta pahoitan mieleni ja luisun synkkyyteen, ahdistun. Paetkaa ja juoskaa pois, kun omat jalkanne vielä vähänkin kannattavat!

    • Rohkeutta

      Tiedän erään ihmisen joka on samassa tilanteessa kuin sinä, kuvaus sopii niin hyvin että ties vaikka olisitkin ajattelemani henkilö. Olen usein ajatellut tätä juopon puolisoa, miten hän jaksaa katsella viinalla läträävää ukkoaan? Tuntemani nainen on määrätietoinen ja fiksu, mutta silti ei pääse ulos tilanteesta, vaikka meille sivustakatsojille on selvää että lähtemällä elämänlaatu nousisi ja uusi parempi puoliso löytyisi varmasti. Ehkä omalle tilanteelle tulee sokeaksi? Kysymyksessä on iso päätös mutta mieti, sinulla on vain yksi elämä ja kertomasi perusteella suunta on vain ylöspäin jos teet ratkaisun.

      • VOISAATANASENTÄÄN

        "Ei pääse ulos tilanteesta". Kerrot että vaimo on fiksu ja määrätietoinen, hän on jo sairastunut alkoholismiin vaikkei itse joisikaan, toinen asia on se, että onko ns paremmista piireistä? Kulisseja pidetään yllä keinolla millä hyvänsä. Vie rouva AA:han, sieltä saa neuvoja. AA on myös perheenjäsenille, ei yksin niille juopoille.


      • onnellnenmummu

        olen kokenut saman kuin alottaja, suhteesta on vaikea lähteä, koska ihminen on selvinpäin mitä ihanin ja mukavin mies, se henkilö, jota rakastan ja jonka kanssa menin naimisiin. Ulkopuolisen on vaikea ymmärtää. Selvinä jaksoina elämä oli mitä parhainta. Itsekin kestin vuosia juuri tuollaista elämää. Lupauksia, lupauksia lopettamisesta, hoitoonmenosta yms. , ei muutosta. Lopulta huolestuin omasta voinnistani, jopa mielenterveydestä, koska olin niin yksin vaikka elin avioliitossa ja yhdessä mieheni kanssa. Tilanteeni oli ihan jumissa. Kävin mielenterveysvastaanotolla juttelemassa. Siellä suositeltiin ottamaan hiukan lomaa tästä suhteesta, jos mahdollista, mennä vaikka jonkun sukulaisen luokse, saadakseni rauhassa miettiä asioita. Näin tein, olin pari viikkoa iäkkään äitini luona. Sain viimein kerättyä voimia, hankin asunnon toiselta paikkakunnalta ja muutin. En ole katunut ratkaisua kertaakaan. Olin helpottunut, nukuin kuukausia pois väsymystäni, olin niin loppu. Rakennan nyt omaa uutta elämää pikkuhiljaa askel askeleelta, kaikki on hyvin. Olen onnellinen ja tyytyväinen ratkaisuuni, kun viimein sain sen tehtyä.


      • terjatta
        VOISAATANASENTÄÄN kirjoitti:

        "Ei pääse ulos tilanteesta". Kerrot että vaimo on fiksu ja määrätietoinen, hän on jo sairastunut alkoholismiin vaikkei itse joisikaan, toinen asia on se, että onko ns paremmista piireistä? Kulisseja pidetään yllä keinolla millä hyvänsä. Vie rouva AA:han, sieltä saa neuvoja. AA on myös perheenjäsenille, ei yksin niille juopoille.

        Al-anon on paikka alkoholistin lähipiirille. Sieltä saa vertaistukea ja keskusteluapua.


      • Minä myös suosittelen Al-anonia. Itse olen käynyt vuosia. Saat varmuutta ratkaisuusi, olkoon se mikä tahansa.


    • tälläistä

      Mä olin samassa tilanteessa vielä vuosi sitten.Enkä olisi silloin uskonut että mies pystyy tai haluaa lopettaa juomisen...mutta näin tapahtui.Alkoi viikon ryyppyputken jälkeen paskoa verta,säikähti niin pahan päiväisesti kun jouduttiin käymään päivystyksessä...vannoi että jos tämä ei ole mitään vakavaa,että jos tästä selviää,ei ota enää ikinä!Eikä ole vuoteen juonut pisaraakaan...olin jo aivan lopussa,jotain pahaa olisi pian tapahtunut,olin aivan loppu jatkuvaan varuilla oloon.Mutta ei elämä ole juuri sen kummempaa,tilalle on astunut peliriippuvuus,ei se mun kans käy missään,kiukuttelee kuin pahainen pikkulapsi välillä...

      • Anonyymi

        Läheisen oma terveys aivan romuna, ei pysty enää liikkumaan paljon. Sotkee ympäristönsä, tarkoitan eritteitä myöten. Kävi katsomassa kuolleita juomakavereitaan, sitä vähän pelästyi mutta juo vaan lisää.

        Järkyttävä sairaus


    • omatkokemukset

      Minä en alkoholistin kanssa kovin kauan jaksanut. Kaiken yritin, uskoin lupauksiin ja puheisiin. Pahempaa vain tuli. Niin monena iltana jo toivoin, ettei hän tulisi kotiin ollenkaan. Mutta tuli ja aina humalassa. Mikään ei auttanut. Noin kuusi vuotta siinä meni.

      Sitten lähdin. Lähdin lapsen kanssa jo lapsenkin takia. Muistan vielä ensimmäisen illan uudessa kodissa, kun sain mennä nukkumaan ja tiesin saavani nukkua aamuun asti. Siitä parani elämä. Avioeron sain puolen vuoden jälkeen.

      Erosta on jo yli 30 vuotta, mutta se oli ehdottoman tarpeellinen. Tuskin olisin ihminenkään enää, jos en olisi itseäni ja lastamme siitä irti riuhtaissut.

      Sekä elämisen laatu että elintaso paranivat huikeasti eron myötä. Työn ohella opiskelin yliopistotutkinnon, tapasin uuden rakkauden, jota en ole koskaan tavannut humalassa, vaikka hänkin mielellään lasillisen ottaa.

      On loton päävoiton veroinen harvinaisuus tai sitäkin harvinaisempaa, jos alkoholisti raitistuu. Sitä ei kannata jäädä odottamaan. Oma exäni ihme kyllä elää vielä, vaikka juopottelu kuulemma ei ole loppunut.

    • Repäiseirtihelpottaa

      Annan uskoa tulevaan. Huomenna on maanantai, mitä jos tuleva viikko olisi se kun tiputat painon harteiltasi ja elät pitkästä aikaa omaa elämääsi? Anteeksi suorapuheisuuteni, mutta rivien välistä luen että kaipaat epärealistista lohdutusta ja kyllä se siitä -tyyppistä sanahelinää, mutta tiedät itsekin ettei se siitä. Tee ratkaiseva askel ja lähde, mieti miten hienoa olisi hengittää vapaasti ja etsiä uusi parempi parisuhde.

      • Oluttölkkiä_arvottomampi

        " rivien välistä luen että kaipaat epärealistista lohdutusta ja kyllä se siitä -tyyppistä sanahelinää..."
        Ei, vaan kaipaan päin vastoin rohkaisua, että saisin lähdettyä.


      • joku_vain

        Mutta et sinä pääse koskaan lähtemään. Jos kuuluisit siihen 10% naisista tai 90% miehistä jotka lähtee, olisit jo ajat sitten lähtenyt. Ainoa toivo on kuolema. Jos löydät sen jälkeen uuden, se on luultavasti samanlainen. Olisi kannaltasi paras vaihtoehto olla ilman ketään mutta et sinä pysty.


      • Pelastautuja

        Elin alkoholistin kanssa kymmenen vuotta.
        Hän ei ollut väkivaltainen, mutta pahimmassa juoppoputkissaan häipyi teille tietymättömille, kai hauskempaan seuraan.
        Hänen kotona ollessaan olimme täysin eri aaltopituuksilla ja tunsin lopulta olevani hänelle enempi äitihahmo kuin puoliso.

        Pohjimmiltaan hän oli fiksu, älykäs ja lahjakas henkilö, mutta alkoholi sai valtaa hänestä yhä enemmän ja enemmän ja pilasi hienon ja lahjakkaan ihmisen. Teki vastuuttomaksi, impulsiiviseksi ja jotenkin lapselliseksi. Kaikki muut kiinnostuksen kohteet elämässä karisivat pikkuhiljaa. Juominen muuttui pääasiaksi.

        Viimein sain repäistyä itseni irti tästä ahdistavasta suhteesta. Helppoa se ei ollut, sillä rakastin häntä yhä ja välitin hänestä edelleenkin. Irtautuminen oli pakko tehdä, muuten olisin romahtanut lopulta. Siitä alkoi oma eheytyminen, sillä alkoholismi "sairastuttaa" kavalasti myös lähipiiriä henkisellä tasolla.


      • Al-anon on myös kaikkia meitä varten, jotka olemme "sairastuneet" jonkin läheisen juodessa. Aviopuoliso, lapsi, ystävä, isä, äiti. Meitä on paljon. Omalta kohdaltani menin sinne, kun tapasin raittiin alkoholistin (oli ollut juomatta yli 20 vuotta), joka kehotti minua menemään.
        Olen saanut siellä itseni kasaan liitosta narsistin kanssa. Ymmärtänyt, että alkoholi oli ollut elämässäni hyvin monessa vaiheessa "sairastuttamassa" minua. Isä, appi, läheinen työkaveri, lasteni serkku. Kaikki olivat hyvin pahasti vahingoittaneet läheisiään. Suosittelen lämpimästi.


    • Oluttölkkiä_arvottomampi

      Kiitos paljon vastauksista. Reilu viikko on miehellä juomista takana, ja nyt taistelee krapuloissaan takaisin elämään ja vannoo taas (ties kuinka monennen kymmenennen kerran) että nyt IHAN VARMASTI loppuu. Miten voisin uskoa, kun olen tuon saman kuullut jo niin monesti. Mikään muu ei lohduta kuin se, että tajuaa itsekin, että hänellä on ongelma. Mutta kun ei ole mitään asialle tekemään.

      • yöjo

        Usein tällaisissa tapauksissa on ongelmana se, että kaikki voimat kuluvat juuri aktuellin hetken ja tilanteen sietämiseen. Ei ole voimia tehdä muutosta.

        Sinun voimasi hupenevat ja hupenevat, jolloin irrottautumiseen tarvittava ponnistus tulee aina vain mahdottomammaksi. Parempaa hetkeä kuin nyt ei tule. Lähde, kun/jos vielä pystyt!

        Tai vaihtoehtoisesti jatkat tätä samaa. Mies ei muutu. Tiedät ne lupaukset. Ja aina sama toistuu.


      • mekkk

        Älä välitä vaikka mies ryyppäää ja anna ryypatä ihan vapaasti mutta omilla rahoillaan ja otat talousrahat häneltä tilipäivänä ja se siitä. Kunnon kuittailua krapulassa olevalle ja sanoppa kerrankin että turha lupailla mitään jos ei pysty mihinkään ja sanot että näytäppä pystyykö normaaliin alkoholin käyttöön ja jotain sen ryyppäämisen tilalle vaikka urheilua ja kuntoilua.


      • VOISAATANASENTÄÄN

        Ei lopeta vaikka kuinka vannoisi. Krapula ja morkkis on nyt kamala, niin tottakai vannoo. Odotteles muutama päivä, kohta alkaa kiertää kun kissa pistoksissa, ja haastamaan riitaa tyhjästä, keksii sitä ja tätä. Tuosta sitten huomaat, että hakee syytä että pääsisi ryyppäämään ja kaikki alkaa taas alusta, kun taas vannotaan ettei enää ikinä. Kauanko meinaat jaksaa tuota?


      • VOISAATANASENTÄÄN
        mekkk kirjoitti:

        Älä välitä vaikka mies ryyppäää ja anna ryypatä ihan vapaasti mutta omilla rahoillaan ja otat talousrahat häneltä tilipäivänä ja se siitä. Kunnon kuittailua krapulassa olevalle ja sanoppa kerrankin että turha lupailla mitään jos ei pysty mihinkään ja sanot että näytäppä pystyykö normaaliin alkoholin käyttöön ja jotain sen ryyppäämisen tilalle vaikka urheilua ja kuntoilua.

        "Ota talousrahat häneltä tilipäivänä". Hahhaaaa minkä vitsin laukaisit. Luuletko että nuo tulee kotiin tilipäivänä, että vaimo saisi "talousrahat".. Kuule, eikä tuolla menolla tilipäiviä näy, ei kukaan työnantaja juoppoja katsele.


      • Onnellinen54
        VOISAATANASENTÄÄN kirjoitti:

        Ei lopeta vaikka kuinka vannoisi. Krapula ja morkkis on nyt kamala, niin tottakai vannoo. Odotteles muutama päivä, kohta alkaa kiertää kun kissa pistoksissa, ja haastamaan riitaa tyhjästä, keksii sitä ja tätä. Tuosta sitten huomaat, että hakee syytä että pääsisi ryyppäämään ja kaikki alkaa taas alusta, kun taas vannotaan ettei enää ikinä. Kauanko meinaat jaksaa tuota?

        Totta puhut, kuulostaa tutulta...sairastut itekki jos et lähde vaan.Niin tein minäki vaikka oli selvinpäin maailman ihanin ihminen, mutta ei se kylläkään riitä.Ja tosihan se on että työpaikka lähtee kans jossain vaiheessa kuin myös työhalut


      • Onnellinen54
        Onnellinen54 kirjoitti:

        Totta puhut, kuulostaa tutulta...sairastut itekki jos et lähde vaan.Niin tein minäki vaikka oli selvinpäin maailman ihanin ihminen, mutta ei se kylläkään riitä.Ja tosihan se on että työpaikka lähtee kans jossain vaiheessa kuin myös työhalut

        Siinä sitte rahotat juomiset ja menetät elämänhalut siinä sivussa....täytyy välittää ja kunnioittaa itseään sen verran ettei tommoseen suhteeseen jää. Ja vaikka tuntuu vaikeelta niin siitä kyllä selviää ja huomaa jälkeenpäin kuinka paljon tuli hukkaan heitettyjä vuosia ja muista että elämä on lyhyt ja elämisen arvoinen


      • Ei lopu juominen ,oli ukko tai akka. Itte lopetin juomisen kerrasta vaikka lääkäri varoitti nyt yli kymmenen vuotta täysin absolutistina,rupesi vain tympäisemään oksentelu ja muisti katkot.Odottelin muijankin seuraavan perässä vaan ei onnistunut,,erottiin koska olin kuulemma se syy miksi hän juo,ja ne hoitolat on yhtä tyhjän kanssa oppivat vaan uusia kujeita ja saavat lisää juoppo kavereita ja itsellään maksaminen kuuluu ainakin naisten temppuihin ja viinaa tulee kun vain pyllistää jossain kusi putkassa,tai miloin missä vain. Lähe menemään omillesi,voithan kattoa pystyykö yksin selviämään koska yksin seon tehtävä,sanotaan "Kerran juoppo ,aina juoppo"minulla ei ainakaan riitä kiinnostus enää,ennen teen vaikka mitä.


      • Woman11

        Mieheni on lukevaa sorttia, annoin hänelle luettavaksi Hellstenin Virtahepo olohuoneessa ja hän ymmärsi sairauttaan. Sitten tuli paha pohjakosketus ja hän itse etsi AA-ryhmän. Minä menin Al-anoniin. Nyt on mennyt jo puolitoista vuotta hyvin, muutamia retkahduksia on tullut, kun AA on jäänyt väliin. Retkahdukset lyhyitä. Paljosta olemme selvinneet puhumalla suoraan asioista. Mies on hyvä, sairaus on sitkeä, mutta kun pysyy valppaana, pärjää hyvin. Pahinta on ollut se, että kaikki eivät ymmärrä sitä, että takana on sairaus, ei se, että mies tahallaan haluaa läheisilleen pahaa. Toivoa on, jos on uskoa parempaan ja mies itse ymmärtää tilanteensa ja hakee apua.


    • Polkuni

      Lähde pois tai aja mies mäkeen! Sano sille, että tulee näytille ja ottaa yhteyttä vasta sitten kun hän on ollut raittiina vuoden tai kaksi ja kun pää ja muutkin asiat ovat kunnossa.
      Mut hei, "Oluttölkkiä_arvottomampi", äläpä jää odottelemaan! Elä omaa elämääsi se on sen arvoista ja sinä olet arvokas!

    • älynjättiläiset

      Ehdottomasti et ole alkoholisti. Jätit varmaan osan kertomatta. Olet varmaan himourheilija ja sinulla on kova nestehukka ja energiavaje. Alkoholista saa molempia eli se auttaa nestehukkaan ja siitä saa energiaa. Voiko krapulapäivissä olla kyse ylikunnosta?

      • RakastaItseäsiLähde

        Ihan hyvää tilannehuumoria. Ainoa surullinen puoli on, että ainoastaan alkoholistia naurattaa eikä hän voi ymmärtää miksi muut ärsyyntyvät vitsistä. Vitsi on alkoholistin pään sisäinen, kuten alkoholiongelmakin, ja se ongelma että hän torppaa sen(kin) muiden ongelmaksi, muiden syyksi, muiden kärsimykseksi.

        Alkoholisti kokee kärsivänsä ja siksi hänellä on mielestään oikeus juoda. Itsekkyydessään hän ajattelee että hänellä on oikeus nauttia elämästä (juomalla) ja muilla on velvollisuus kärsiä (juomisesta ja sen aiheuttamista ilmiöistä). Millä alkoholisti tämän oikeutuksen tekee, että muiden on kärsittävä, on käsittämätöntä mutta näin se vaan menee. Ei siksi kannata jäädä olettamaan että alkoholisti niin suuresti rakastaa. Hän rakastaa, mutta pulloaan ja itseään hän rakastaa enemmän, niin paljon ettei tilaa riitä muille.


    • aivotmuuttunu

      itsekeskeisiä ja vaan ja ainoastaa viina mielessä, kovia valehtelemaan..

    • Tuttuatuttua

      Miten viikko meni? Ukko tissutteli, tulee illalla kotiin ja esittää epätoivosesti selvää? Joko töissä on puututtu?

    • Olet--hyvä--tyyppi

      Yksi sana: lähde. Juoppo ei lopeta vaan pilaa oman elämänsä lisäksi sinun elämäsi. Kaikki pyörii viinan ympärillä. Kaikki tietää tilanteen ja kaikki ihmettelee, kylällä, töissä, syvällä jopa juopon sisimmässä vaikka hän toisin itselleen uskottelee. Pistä pihalle ja etsi itsesi arvoinen mies, juoppo rakastaa pulloaan eikä sinua, muutenhan juominen olisi jo loppunut.

      Kerro, miksi et lähtisi?

    • Lällis

      Ei alkoholisti muutu jos asiasta hyssytellään. Itse koitin vanhemmalleni sitä kaikkea; kiristystä, lahjontaa ja kaikkea siltä väliltä. Lopulta väsyin kaikkeen siihen draamaan ja sain purettua omat ajatukseni hänelle, enkä sen jälkeen ole pitänyt mitään yhteyttä häneen (tapahtui melkein vuosi sitten). Hän ei mielestään ole sairas niin mikäs siinä sitten.

      Ao. artikkeli kosketti syvältä:
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1419301162871.html

    • niitit

      Moi! Mä voin täysin samaistua sun tilanteeseen, koska oon itse ollu siinä samassa. Aina miettien koska tää loppuu ja taas peläten koska se taas alkaa. Vihdoin sain kerättyä kaiken rohkeuden ja lähdin, katunut en oo kertaakaan ja tästä on aikaa 2 kuukautta. Mieti tarkkaan mitä elämältä haluat ja tee päätös. En tietenkään tunne sinun miestäsi mutta omani tuskin lopettaa juomista koskaan. Voimia

    • Holistinexä

      Rakasta itseäsi ja lähde kun olet vielä järjissäsi. Holisti vie toiselta elämän ilon,halun ja tahdon.

    • joojoovalilali

      ALKOHOLISTIN KANSSA ON ITSE JUOPPOJA , TAI OVAT MARTTYYREJÄ KUN ON NIIN MUKAVA VALITTAA . NÄHTY ON . KUKAAN NORMAALI EI VIITSI EDES KUUNNELLA MOKOMIA VALITUKSIA ,KUN ITSE SIIHEN TILAAN ON TAHALLAAN JÄÄNYT RUIKUTTAMAAN .

      • freaqva32

        Haista pitkä vittu sinä parempi ihminen.


      • VOISAATANASENTÄÄN

        Näin on. Olet harvinaisen oikeassa vaikka huudatkin. Naisten helmasynti ja elämä on siinä, että saa olla marttyyrina. Se kolahtaa kovaa näihin naisiin, jotka selittelevät "on se niin ihana mies selvinpäin". Totuus on kuitenkin se, että heidän (naisten) nautinto on marttyyrin esittäminen. Peittävätkö tällä sitä omaa alkoholismiaan., johon ovat sairastuneet vaikkeivat joisikaan


      • Eijunalauta

        Muistakin kommenteistasi päätellen sulle ovat vieraita asioita kaikki inhimillisyyteen liittyvät jutut. Tai sitten on niin, että kun mieäs ei ymmärrä oikeasta rakkaudesta mitään, niin silloin ei käsitä myöskään sitä, mitä naiset tekevät ja mihin ryhtyvät 'rakkauden' nimissä.

        Naisten "helmasynti" on todellakin kyky välittää - jopa niistä jotka eivät välittämistä ansaitsisi ollenkaan eivätkä laisinkaan. Selitä alkoholismi johon sairastuu vaikka ei joisikaan.


      • Anonyymi
        VOISAATANASENTÄÄN kirjoitti:

        Näin on. Olet harvinaisen oikeassa vaikka huudatkin. Naisten helmasynti ja elämä on siinä, että saa olla marttyyrina. Se kolahtaa kovaa näihin naisiin, jotka selittelevät "on se niin ihana mies selvinpäin". Totuus on kuitenkin se, että heidän (naisten) nautinto on marttyyrin esittäminen. Peittävätkö tällä sitä omaa alkoholismiaan., johon ovat sairastuneet vaikkeivat joisikaan

        Tämän alkoholi koodaa alkoholistin aivoihin, jotta voi selittää itselleen, että vaimon vika.


    • Sammalsydän

      Rakasta itseäsi ja lähde jo. Omat vanhemmat alkoholisteja, omasta mielestään heillä ei ole ongelmaa (on normaalia rentoutua viikonloppuna sammumalla omaan oksennukseensa). Alkoholisti sairastuttaa myös perheensä ja läheisensä. Voisi olla hänellekin se rakastavampi vaihtoehto lähtemällä hieman ravistella, että ei tällainen sovi. Itse katkaisin välini viime kesänä kun oma masennus ja ahdistuneisuus vaan pahenivat. Nyt voin hyvin ensimmäistä kertaa vuosiin, on tasapainoisia ihmis-suhteita, koulupaikka ja ahdistus lievittynyt huomattavasti. Voimia ja rohkeutta sinulle hyppyyn!

      • jioqwedäeo

        Oikein, lähde vielä kun kykenet. Holismi pilaa kaikki.


    • urtsukainen

      Tätä myrkkyjuomaa myydään valtion toimesta oikein monopolilla suojatuissa myymälöissä!!!!! Kuten kertomuksista käy ilmi täytyisi asialle ihan oikeasti tehdä jotain konkreettista. Samanlainen kohtelu alkohoituotteille kuin tupakalle. Tupakointi on vähentynyt niitten toimien ansiosta huomattavassa määrin. Hyysyttely ja hyysääminen ei juoppoa paranna eikä saa juomista loppumaan vaan on sama kuin heittäisi bensaa liekkeihin. Eräs nainen oli väsyttyään juoppoon mieheensä sanonut tälle: Mene ja tapa itsesi, jättäydy vaikka junan alle, minä en enää välitä enkä jaksa. Se naula veti ja ukko raitistui. Lopuksi: Mitä eroa on juopolla ja alkoholistilla? Juopot eivät käy kokouksissa. Think about it!

      • mekkk

        Koska kaikki normaalit työssäkäyvät henkilöt ovat juoppoja jostka ottavat sitä alkoa normaalisti ja jäyvät töissä ja maksavat omat kulunsa mutta eivä vedä mitää viikon tai kuukauden putkia vaan ottavat jos ottavat mutta ei joka päivä. Ne jotka hallitsevat alkon käytön eivät ota mitään ankyräkännejä vaan muttaman silloin tällöin ja huolehtivat itsestään muutekin ja se siitä. Sitten kun alkoholi rupeaa hallitsemaan elämään on pahoja ongelmia.


      • suvuaaa

        alkoholismi on kauheeta


      • Anonyymi

        Juopottelua pitää lisätä ja antaa valistusta viinan onnenhuumasta.
        Nuori etkin ymmärtäisivät aloittaa kännittelyn varhain.


    • Mobbby82

      Olen vierestä seurannut kaverini ja hänen viinaanmenevän miehensä elämää 14-vuotta.

      Suhteen alussa olivat nippanappa täysi-ikäisiä ja juhliminenhan kuului viikonloppukuvioihin, amista käytiin ja elämä oli simppeliä. Vuodet kului ja niin vain kävi, että töissä käymisestä huolimatta viikonloput, lomat ja vapaat meni edelleen tällä miehellä kavereiden kanssa ryypätessä. Tuli lapsi ja ryyppyreissut ei vähentyneet. Alkoi mennä terveys miehellä (viinaa, tupakkaa, ylipainoa taukoamatta reilu 14-vuotta), edelleen ryyppäys jatkui. Lapsi alkoi kasvaa ja ryyppyreissut edelleen jatkuivat entiseen tapaan.. Ja sitten kaverini otti lapsen ja lähti - viimein.

      Lupauksia vuosien varrella oli tullut, että reissut jäävät. Eivät jääneet. Yhdessä tämä pariskunta ei viikonloppuja viettänyt; aina meni mies kavereiden ja viinan mukana. Kaiken aikaa kaverini odotti, teki niin kuin mies halusi, antoi juoda ja odotti lisää. Mielenterveyden menetykseen saakka.

      Nyt kaverini on reilu kolmekymppinen masennusputkessa oleva elämäänsä eksynyt ajelehtija, joka eron jälkeen ei lapsensa kanssa osaa edes yksin arkea pyörittää. On niin riippuvainen muista ihmisistä ja kasvanut alkoholistimiehen rinnalla niin kieroon, että ei omaa mitään itsearvostusta. Miten tällainen ihminen voi kasvattaa tasapainoisen lapsen?? Asuu vanhempiensa tykönä lapsineen ja seilaa depressiosta maniaan.

      Mene - lähde. Tee itsellesi palvelus, ennen kuin alkoholistimies kasvattaa sinutkin peruuttamattomasti kieroon. Et voi edes kuvitella tällä hetkellä, miten paljon se antaa naiselle voimaa, kun on mies, johon voi luottaa 100%:sti, jolta saa arvostusta 24/7 ja joka kantaa vastuunsa paitsi itsestään, myös muista. Mies, jolta saa tukea kun sitä tarvitsee.

      T: Kahden pienen lapsen äiti, joka tajusi itse onneksi lähteä aikanaan, ennen lapsia.

    • EiÄlä

      Jos ukko tulee paskat housussa kotiin älä pese sitä, jos sillä ei ole rahaa älä osta sille alkoholia, älä lähde sen kanssa minnekkään jos se on kännissä, äläkä tee mitään sen krapulan hoidonn eteen, äläkä yleensäkään ymmärrä ja paapo sitä missään juopotteluun liittyvässä!!!

    • Tainukka

      Sitä miehen ryyppäämistä jatkuu Sinun silmissäsi niin kauan kuin itse sitä sitä siedät.Minä siedin 7vuotta.Potkaisin miehen pellolle ja elämässäni alkoi uusi paljonpaljon stressittömämpi elämä.Suosittelen

      • Anonyymi

        Olisit jättänyt aviomiehesi aikoinaan ilman pillua, niin ei olisi nyt vaivanasi.


    • Eddina

      Millähän ilveellä kaikki nämä alkoholistin puolisot saataisiin käsittämään, että vaikka se alkkis onkin vielä joskus hetkittäin ja silloin tällöin selvin päin ja silloin niin mahdottoman ihan ihminen, kuten aloittajakin asian ilmaisee, se on kuitenkin se sama alkkis. Se menee juuri niin päin koska valtaosa ajasta kuitenkin menee alkoholin tahdissa ja niiden vaurioden paikkailussa.

      Itselläni on visusti mielessä ne kerrat kun puolisoni oli vielä hetkittäin ihana oma itsensä... silloinkin takaraivossani koko ajan jyskytti tieto ja pelko siitä että kohta se kännääminen taas alkaa ja helvetti on irti.
      Eli periaatteessa ei ollut hetkeäkään hyvä ja vapautunut olo. Ei ollut normaalia luottavaista suhdetta... ei mitään. Oli vain tunne siitä että hetkeksi sain nostettua päätä pinnalle ja vetäisin henkeä vain sen verran että hädin tuskin pärjäsin seuraavan upotuksen.
      Pitkään siinä olin ja väsyin suoraan sanottuna pilalle.

      Laitan tähän linkin. Ihan prikulleen se ei tätä aihetta käsittele, mutta kertoo kuitenkin siitä mitä alkoholistin perheet tekevät alkoholiongelmaa korjatakseen.
      Otsikko on: Alkoholismin kotihoitomenetelmät

      http://juhakemppinen.fi/index.php?id=qef5ckuin4tnkv

      • Saatanasentään

        Selevähän se on, juovuksissahan se on!

        Luin tuon Kemppisen kirjoituksen. Hyvä kokoonveto kaiken turhuudesta.
        Mitään uutta se ei varsinaisesti ollut. Kertoipa sen minkä jo olen kokenut lapsuuden kodissani (voi, äiti rukkaa, meistä lapsista puhumattakaan). Mikään ei siis auta, kun alkoholisti itse ei juomistaan lopeta. Teetpä niin tai näin, aina olet umpikujassa. Siis älä tee mitään! Mene pois!!!!! Pelasta ja vapauta itsesi ja lapsesi!

        Kuoltuaan koira tapansa parantaa! Vasta tuolla konstilla isänikin tapansa paransa.


    • Helppoelämä_

      Jos jäät joudut elämään koko ajan tietynlaisessa jännityksessä ja pelossa. Ja ehkä, EHKÄ voi muuttua tai sitten ei!

      Jos lähdet tiedät, että nyt ei tarvitse enää odottaa koska alkaa juomaan.
      Jos jäät, elät sitten sitä elämää, jossa odotat joka raittiin viikon jälkeen, koskahan se taas alkaa...

      Kumpi olisi helpompi / vapaampi elämä?????

      Itse elänyt tuon helvetin!
      Lapset stressaantunut!
      Itse stressaantuu!

    • Kaikkeahyvää4

      Hei, neunon eroamaan. Mikään ei kuitenkaan muutu, vaikka hän kuinka lupaisi, tiedät sen jo. Olen seurannut läheltä alkoholistia. Hän lupasi paljon, ei vai pystynyt mitään pitämään, kuin hetken. Eivät he pysty ovat sairaita. Pikkuhiljaa vain sinäkin sairastut henkisesti. Kerää itsetuntusi ja itsesi rippeet ja jaksa uskoa uuteen elämääsi. Kun uskallat ratkaisun tehdä, huomaat jossain vaiheessa, että ratkaisu oli oikea. Älä anna satuttaa enää itseäsi henkisesti. En olisiitsekkään läheisestäni uskonut, mutta vuodet vierivät ja niin vain kävi että hän joi itsensä hautaan.
      Olerohkea, pystyt kyllä siihen. Kevät voi olla jo paljon paremi, kun olet itseksesi. Hoida asiat pikkuhiljaa kuntoon. Raha ja asumis asiat ja kun mahdollista ja asiat kunnossa lähdetja aloitat uuden ihanan elämän mihin ei kuulu pelkoa toisen juomisesta eikä miettimistä koska se taas alkaa. Hän saattaa sinua uhkailla jotenkin, kun olet lähtemässsä, niin siksi hoida uusi koti ja muut asiat ajoissa kuntoon, niin voit vain lähteä. Onnea matkaan sinä ansaitset kultaa<3

    • Ottaako se putkia ja on sitten pitkiä aikoja selvinpäin? Jos ottaa putkia, niin asukaa erillänne putkien aikana. Molemmille tietynlainen loma.
      Tai sitten lyöt sille piipun suuhun. Moni alkkis on muuttunut huomattavasti siistimmäksi ja käytökseltään asiallisemmaksi, kun on vaihtanut alkon hamppuun.

      • seosiinä

        Riippuvuudesta toiseen siirtyminen ei ole mikään konsti raitistua!


    • katso.peiliin

      Paranna omat tapasi ja ymmärrä paremmin miestäsi. Katso peiliin.

      Laita parempaa ruokaa, siivoa, lopeta nalkuttaminen ja ole mukava kumppani miehellesi. Lopeta tiukkapipona oleminen ja hyväksy, että hänellä on oikeus joskus vähän rentoutua alkoholin parissa.

      • justiinpajustjoo

        Veä käteen! Holisti on holisti, teeppä vaikkas kuperikeikkoja! Itte 40 vuotta sivusta seuranneena olen nähnyt, mitä alamäki on. Seuratulla on ollut vuosikymmeniä katkaisuja, kortti hyllyllä, h-uo-raamassa käyntiä, tappeluita, sairaalareisuja, maksuhäröjä.. Ja homma menee samaa kaavaa edelleen. Turha sille on selitellä. Ei se kuuntele kuitenkaan. Lupaa ja lupaa, muttei ole rotia lopettaa. "Akat" ei pysy. Kavereina samat retkut, joita on katkaisuissa ja kulmilla tutuksi tulleet. Samat kuviot sossusta viinakauppaan ovat lähes jokapäiväisiä. Vouti vinkuu..ja maksa kuin viimeistä päivää!!
        Olipa mun pipo tiukalla rai löysällä, ei sillä ole mitään merkitystä. Oli / on antabukset, mutta kalenterista voi tarkastaa, koska pitää jättää välipäiviä, kun tulee se-ja-se-(ryyppy)kaveri kylään tai jonka luo on lähdettävä "maalimanparannukseen". Ja sieltä räkä poskella, putkan ja viinakaupan kautta kilisten ja kolisten takaisin omille pahnoille! Ja sama laulu soi niinkuin ennenkin.


      • Yx-vaan

        Just joo, isäs rentoutui ku sinua teki ja taisi olla virhe..


    • itse-haettava-apua

      elin holistin kanssa monesti oli ero mielessä.. hän kävi kuitenkin töissä.... jos olisin eronnut ja pienet lapset joutunu olemaan isällään viikonloppuisin.. olisko lapset olleet heitteillä tai isä juottanut heillekin alkoholia.... holisti tyri itsensä hengiltä ja kidutus loppui. kukaan ei voi muuttaa holistia... ei auta herkkuruuat eikä mitkään niksit.. itsestä on raitstuminen lähdettävä...jos ei auta itseään muut ei voi auttaa

    • Mihivaikuttaa

      Tälläisellä eikä monella muullakaan aloiteuksella saa muuttumaan.

    • Mikäänei muutu koskaan muutra muotoaan!

    • selvä-pesäero

      Ei muutu. Alkoholistin parantaa vain hän itse. Ja sopiva yllyke lopettamiselle on aina se, että rakkaat lopettaa yhteydenpidon niin kauaksi aikaa, että toinen selviää addiktiostaan. Tiedän, on todella raastavaa jättää toinen yksin vaivansa kanssa, mutta näihin ei muu tehoa, eikä aina tämäkään.

      Paras palvelus mitä voit tälle rakkaallesi tehdä, on siis lähteä siitä hoivasuhteesta. Valitettavasti.

      • Pjo

        Omalla kohdallani tuli muutos kun mieheni kuoli, alkoholisti harvoin lopettaa juomistaan vaikka kuinka lupaisi. Minunkin mieheni oli selvinpäin tosi ihana ihminen, mutta muuttui humalassa täysin. Olen kuitenkin tosi kiitollinen kun en eronnut, vaikka kyllä mietin monta kertaa, nyt ei ainakaan omatunto soimaa.
        On tosi ikävä häntä, kuolemasta vajaa vuosi aikaa.


      • VOISAATANASENTÄÄN12
        Pjo kirjoitti:

        Omalla kohdallani tuli muutos kun mieheni kuoli, alkoholisti harvoin lopettaa juomistaan vaikka kuinka lupaisi. Minunkin mieheni oli selvinpäin tosi ihana ihminen, mutta muuttui humalassa täysin. Olen kuitenkin tosi kiitollinen kun en eronnut, vaikka kyllä mietin monta kertaa, nyt ei ainakaan omatunto soimaa.
        On tosi ikävä häntä, kuolemasta vajaa vuosi aikaa.

        Niin siinä käy -aina. Viina vie, jos sitä ei hallitse. Olet kiitollinen ettet jättänyt häntä. Tuntuu siltä, että sinä olet tehnyt tehtäväsi ja omatunto ei soimaa. Olisit ehkä EHKÄ voinut auttaa häntä. Surullista luettavaa, mutta ajattelitko että kuolema on väistämätön (kuten kaikilla), mutta suurin syy on viina ja ennenaikaistaa. Pääasia, että sinulla on puhdas omatunto. Toivottavasti olet vielä sen verran nuori, että löydät ehkä ihmisen, jonka kanssa jakaa loppuelämä ilman pelkoa viinan aiheuttamista suruista ja murheista, vaan että voisi elää ns normaalia elämää vaikkakin se viinakin olisi vielä mukana juhlissa, muuten vain joskus ottaen, mutta jää siihen "joskus ottaen".


    • Alliisamari

      Elämä alkoholistin kanssa on helvettiä. Lähde pois, niin minäkin tein.

    • ellinoora75

      Se valittee aina sen oluttölkin ennemmin kuin sinut, niin se vaan on ja tulee olemaan.

    • Voimia

      Alkoholisti ei lopeta juomista jos ei sitä itse todella halua.Sinustakin on melko varmasti tullut läheisriippuvainen ja kuljet "tuntosarvet pystyssä " mitä milloinkin tapahtuu.Ja nyt puhun kokemuksesta.Pienten lasten kanssa se oli raskasta aikaa, vaikka välillä mieheni oli raittiinakin AA-kerhon avulla.Lopulta tuli sitten ero.Neuvoja on vaikea antaa,jotkut elävät vierellä,toiset ovat AL-anoneitten ryhmissä ja toiset eroavat.jotakin sinun on kuitenkin tehtävä, että et lopulta unohda ja sairastuta itseäsi .Toivon sinulle paljon voimia.

    • Itsekin_saman_kokenut

      Ei muutu. Itse kannattaa muuttaa pois. Pahennat vain asiaa sietämällä tilannetta. Itse siedin 8 vuotta ja aivan turhaan. Miehellä sama meno jatkuu edelleen. Alahan pakata ja sassiin.

      • kesta

        hirveaa


    • Hannatuulia

      Mikään ei muutu, jos alkoholisti ei ymmärrä olevansa vakavasti sairastunut krooniseen ja periytyvään alkoholismi sairauteen, johon ainoa hoito puhkeamisen jälkeen on täysi absolutismi ja säännöllinen AA-terapia. Kyseessä koko perheen sairaus. Suosittelen, tutustu Netissä Rehappi / Minnesota kuntoutus tai soita. Alkoholisti voi raitistua, jos ymmärtää tilanteensa ja itse niin haluaa. Jos ei halua, läheiset voivat parantua itse läheisriippuvuudesta sairastuneeseen. Älä jää yksin!

    • vapautettuvihdoin

      Lähde. Alkoholisti jätti minut kun minulla ei ollut voimia lähteä. Kiitos hänelle. Elin helvetin sisälläni läpi kun tajusin, että en voi elää enää hänen tarpeilleen, mutta kun sen kävi läpi niin ei helvetissä ikinä enää takaisin kotiini. Minulla on siisti ja kiva koti joka ei haise vanhalle viinalle, kukaan ei hauku ja tee oloani masentuneeksi ja syyllistä juomisestaan. Minä olen alkanut nauttia elämästä, hoitaa itseäni, tavata ystäviäni kodissani kun tänne kehtaa nyt päästääkin ihmisiä. Elän elämäni parasta aikaa.

    • Ex-Alkkis

      Lähde, kun vielä olet itse tarpeeksi terve lähteäksesi!

      Alkoholisti sairastuttaa myös kaikki läheisensä, lopulta ehkä peruuttamattomasti.

      Alkoholismi on sairaus. Alkoholisti yleensä tiedostaa itse tilanteensa erittäin hyvin, mutta hänellä ei yksinkertaisesti ole voimia lopettaa. Lopettaminen voi tapahtua, kun käynyt tarpeeksi pohjalla, luopuu "minä-itse-pärjään"-ajatuksesta ja hakeutuu hoitoon.

      Olen itse ex-alkkis, ja eronnut alkkis-miehestä jo ennen oman alkoholismini puhkeamista. Mutta lapseni, vanhempani ja muut läheiset kärsivät suunnattomasti. Oli lähellä etten menettänyt heitä kaikkia.

      Alkoholistia ei paranneta paapomalla! Anna hänen vajota pohjalle aivan yksin. Ehkä jonain päivänä ymmärtää hakeutua hoitoon, ehkä ei. Mutta se ei ole sinun ongelmasi.

      Alkoholismista voi toipua, itse olen esimerkki siitä. Kävin pohjalla, mutta hoidon jälkeen elän elämäni parasta aikaa...elänyt jo yli kolme vuotta!

      Lähde ja anna miehesi juoda kyllikseen....

      Tsemppiä Sinulle :-)

    • pelokas25

      Niin mitä voisin kertoa...tutustuin nykyiseen mieheeni S24 kautta kesällä 2012 ja ensin ihastuin todella paljon ja muutimmekin melkein heti yhteen, hänen vuokra-asuntoon maaseudulle. Menimme myös saman tien kihloihin ja silloin kuvittelin, että tämä mies on täysin erilainen kuin muut tuntemani. En huomannut, että hän joi salaa kunnes eräänä viikonloppuna sain melkein tuolista päähäni ja kaikesta muustakin. Menin alakertaan katsomaan minne hän oli jäänyt ja näin kun veti raakana viinaa suoraan pullosta, en kerinnyt sanoa mitään vaan päätin lähteä takaisin yläkertaan. En tiedä mikä minua varoitti ja astui sivuun yllättäin ja samalla hän löi raskaalla ruokapöydän tuolilla juuri siihen kohtaan missä olin seisonut hetkeä aikaisemmin. Tuolin jalka katkesi, mutta se ei riittänyt vaan herra hajotti vanhanaikaisen puulietemme ja kaiken mitä tuli hänen eteensä, mutta minä olin jo kaukana silloin ulkona.

      Hän pyyteli selvinpäin anteeksi tekoaan ja meillä oli tulossa jo häätkin, kaikki varattuna ja vieraat kutsuttuna, ajattelin kaiken olevan ok, kun lupasi ettei juo enää. Häiden jälkeen kaikki oli ihan ok, kävin yksin kotipuolessa ja huomasin kyllä, että meidän kotona oli juotu silloin, kun en ollut paikan päällä. Ostimme yhteisen kotimme parin kuukauden kuluttua häistämme ja onni muka kukoisti. Kunnes seuraavana keväänä hän hakkasi ja potki minut aika kivaan kuntoon, hän oli ryypännyt koko aamun salaa, kun itse maalasin piharakennusta ja selvinpäin väitti minun valehtelevan hakkaamisesta ja tiputtaneeni itseni maalatessani piharakennusta telineiltä ja saaneeni mahtavat ruhjeet siitä....Nykyään alkoholia en ota samaan aikaan ja katson aina kun hän alkaa juomaan, että auton avaimet ja puhelin ovat lähettyvilläni.

      Odotan vain milloin saan rohkeutta niin paljon, että lähden, mutta koko omaisuuteni on kiinni asunnossamme, josta olen maksanut kohta kokonaan oman puoliskoni. Toisaalta kun vain uskaltaisin tehdä ratkaisun ja lähteä, sillä mies, joka juo ja käyttäytyy väkivaltaisesti juodessaa, ei parane....ikinä.....

      • VOISAATANASENTÄÄN

        Voi hyvänen aika. Sinisilmäisyytesi takaa vielä sen, että sukulaisesi saa järjestää hautajaiset. Rahalla ei ole mitään merkitystä, ei ole yhteisellä talolla, ei millään muulla, kuin sillä, että sinä säilyisit hengissä, ja pollasi ei olisi lopullisesti sekaisin. Hae nyt hyvä ihminen ero ja heti. Olet väkivaltaisen alkoholistin kanssa. Ei kai teillä vaan ole lapsia? "Odotan että saan rohkeutta". Älä odota enää yhtään. Hanki (jos henki säilyy) itsellesi mies jostain muualta kuuin virtuaalimaailmasta, äläkä heti lyö hyntteitä yhteen. Mikä ihme teitä naisia oikein vaivaa?????????????


    • eimuutuei

      Ei se alkoholismi sieltä mihinkään häviä.
      Aina löytyy joku syy juoda ja vaikka olisi pitkiä "kuivia" kausiakin, niin jossain vaiheessa se riippuvuus ja mielihalu nostaa taas päätään.
      Eli kokoajan saa olla "pelko perseessä" milloin se ratkeaa ja kauanko putki tällä kerralla kestää.

    • Itse elin tämän h...etin kanssa lähes 20 vuotta. Työni vuoksi olen kotona vain joka toinen viikko. Töistä kotiin palatessa en koskaan tiennyt, mikä odottaa siellä. Usein löysin mieheni jo eteisestä sammuneena. Ja valvoin yön, koska kyseessä on diabeetkko. Katkaisuhoidot olivat kiven alla. TK-lääkärit suoraan sanottuna kettuilivat, eivätkä meinanneet antaa lähetettä hoitoon. No taistelu kannatti, otin yhteyttä aina vain ylempiin tahoihin, joista TK:mme sai varoituksen ja hoidot alkoivat järjestyä. Vuosien pettymysten jälkeen mieheni vihdoin raitistui sairastuttuaan haimatulehdukseen ja uskoi seuraavan ryyppykierteen olevan viimeinen. Sain appivanhempieni syytökset niskaani, minun syytäni ja liioittelua oli koko alkoholismi. Asioista ei pidä vaieta vaan parempi (ja raskaampi) on tehdä asiasta julkinen. Itsellesi annan neuvon hakea tukihenkilön, jonka kanssa voit asiasta keskustella. Tosiasiahan on että tarvitset apua itsellesi. Puolisosi ei ongelmaansa myönnä, mutta itse väsyt ja sairastut. Itseäni auttoi esimieheni, jolle pystyin purkautumaan. En neuvo käymään läpi samaa minkä itse kävin. Se tie on pitkä ja raskas. Mieti tarkkaan kannattaako suhdetta jatkaa ja jos saat voimia, yritä irtaantua suhteesta. Vain harvoin juoppo saa korkin kiinni. Voimia sinulle, minkä päätöksen teetkin. Jääminen tai lähteminen ei kumpikaan ole helppoa.

    • EiMuutu

      Ei muutu.

    • Silpukka

      Pelasta itsesi ja elämäsi ja jätä juoppo.Ei ole helppoa lähteä.Alkuun se sattuu koska haluaisimme ko.tilanteessa uskoa ihmeeseen ja rakkauden palautumiseen. mutta tässäkin asiassa aika eron haavat parantaa.Voimia sinulle minkä ratkaisun nyt sitten teetkin.Tsemppiä:)

    • ElämäsiOnTärkein

      Vain täysi idiootti uskoo muutokseen... Normaali järkevä ihminen joko hyväksyy tilanteen tai lähtee muuttamaan OMAA (ei siis toisen) elämäänsä...

    • mirjami77

      Ei muutu koskaan. Olin 13-vuotta alkoholistin kanssa.

    • ukkopekka2222

      kun mikään ei riitä millä saamme tämän jatkumaan..... Se on totta jotta homma ei lähde alkoholistilla omasta päästä niin sitä on turha vuosisatalla jäädä odottelee. vuodet menevät vaan kankkulan kaivoon. höh ja puh.

    • kerralähtenyt

      Muuta neuvoa en voi antaa kun lähde !!!vielä kun omat voimasi ovat suinkin tallella..jos mies ottaa siitä opikseen ja raitistuu saat itse valita otatko takaisin vai et..helppoa ei tule olemaan ,mutta pelasta oma je kenties lastesi elämä...kenenkään ei tarvitse sietää juopottelevaa puolisoa..olkoon mies tai nainen se on yhtä helvettiä ja aina tulee jättämään jälkensä...voimia sinulle lähtöön !!

    • childrenfirst

      Pahimpia oli ne loistavat kännipäätökset mitä se teki ja laukoi sitten niitä valheitaan ja uhkailuitaan. Kun uhkasi muuttaa pois ja ottaa lapsen niin onneksi sentään silloin 11-vuotias tytär kieltäytyi alkoholistin mukaan lähtemästä. Lyömisenkin kestin, kun miehen lyöminen on naisille ja varsinkin kännisille naisille ihan sallittua viihdettä. Onneksi tytär pääsi raittiiseen kasvuympäristöön. Kannatti antaa tuolle alkoholistin kännipäätökselle periksi, rikkoa perhe ja tyyppi saa jatkaa oman hautansa kaivamista lastaan kiusaamatta. Lyököön nyt sitten muita miehiä, ehkä joku tykkääkin.

    • kaamoskaappi

      Olen vastapuolelta eli mies joka joi,joi,joi.Osasin olla myös ihana ja tiedän, että kännissä olen ihan eriihminen. Tuossa asiassa on vain kaksi vaihtoehtoa. Jatkan tai lopetan. Mitään "kultaista keskitietä" ei ole olemassa. Itse lopetin. Viinan himo on todella vakava sairaus. Totuuden nimessä on sanottava, että saatan otta 2-3 kertaa vuodessa, mutta silloin en menekotiin. En myöskään juo kahta päivää peräkkäin, muuten jään heti koukkuun. Juopottelun jälkeen menee 2-3 viikkoa ja olen taas kokonaan irti viinasta(2-3 viikkoa taistelen himoa vastaan enkä juo). Koska olen juoppo tai siis alkoholisti en saa alkoholin käytöstä enään mitään "kiksejä". Luultavasti nuo 2-3 kertaa vaihtuvat ehkä 1 kertaan tai sitten 0-kertaan vuodessa.
      Parasta on, että huomasin kuinka tyhmää ja kuinka tyhmiä kännissä olevat ovat.

      • pyynö

        Et ole alkoholisti.


    • rompojanaukkis

      parannus alkoholistilla alkaa vasta sitten kun viinan käyttö loppuu totaalisesti..........! ( minulla on kokemusta juoppona olosta n 43 v ja raittiinakin jo yli 10 v )

    • Tuskantie

      Alkoholismi on todella petollinen sairaus. Joko siitä pääsee irti tai ei. Myöhemmin huomaa, että olisi voinut olla viisaampi ilman alkoa. En itsekään tiedä, mistä tauti johtuu. Onko se epävarmuutta, yksinäisyyttä ihmisten joukossa, jonkin etsimistä vai tunne-elämän heittoa. Tunne-ihmiset kärsivät kai siitä eniten. Holisti on vaikea tapaus.
      Olin itse melkein parikymmentä vuotta, kunnes lopetin kolme vuotta sitten. Meinasin kuolla siihen ja sen jälkeen ei tippaakaan. Ei tee edes mieli. Lopettaminen tulee itsensä sisältä. Huomaa vain juomisen olevan täysin turhaa. Voi sitä juhlia selvinpäinkin. Asiat ovat paljon parempia selvininpäin. Oliskohan sun kaverillasi ongelmia tunteiden ilmaisussa? Haukut ja uhkaukset vain pahentavat asiaa. Kerro kuinka rakastat häntä, etkä halua menettää häntä. Holisti on kuin pieni herkkä lapsi.

      • Leylanlepotuoli

        Just oikein kirjoitettu, "Tuskantie"! Voiko paremmin sanoa: "lopettaminen tulee itsensä sisältä". Ja edelleen, "asiat ovat paljon parempia selvinpäin".

        Aloittajalle sanoisin, että niin kauan kuin miehesi ei raitistu ja muuta elämäänsä, joudut kärsimään hänen rinnallaan. Vaihtoehdot ovat vähissä: joko eroat tai pysyt rinnalla kärsien. Kolmas voisi olla, että miehesi jättää alkoholin - ja saatte yhteisen, paremman elämän.

        Mikäli ero on mahdotonta, kehoitan sinua löytämään mielenrauhaa omasta elämästäsi. Keskity myönteisiin asioihin, löydä henkireikä, esim. harrastus, johon voit uppoutua kokonaan. Se rentouttaa, voit hetkeksi unohtaa kovan todellisuutesi (puoliso on alkoholisti). Jotta jaksat, sinun on huolehdittava ensisijaisesti omasta hyvinvoinnistasi. Jonkinlainen havahtuminen olisi nyt tarpeen miehellesi.

        Neuvon sinua menemään perheterapeutin puheille. Muista, että et ole yksin tilanteessa, mikä on valitettavan yleistä maassamme.


    • ramopojanaukkis

      Juopon on ITSE otettava HOITOVASTUU itsestään........... silloin on mahdollista vasta lopettaa juominen.........kukaan ulkopuolinen ei voi juoppoa parantaa............ ( terveisin :edellinen kirjoittaja. rampojanaukkis )

    • Rauhaa717

      Olen kokenut saman kun elin 4 vuotta tuurijuopon kanssa. Hänen elämänsä meni koko ajan alaspäin. Aina menetti työnsä ja ammattinsa milloin minkäkin syyn vuoksi. Kouristuskohtauksia yms. ja ammatti meni taas uusiksi. 4 vuoden aikana 2-3 viikon ryyppyputkia tuli tasaisen tappavaan tahtiin 3 kuukauden välein. Aina kun asiat saatiin kuntoon, tuli uusi pudotus. Yritin turhaan auttaa, mutta eihän se niin mene. Raitistumisyrityksiä oli tai ehkä ne oli vain feikkiä että saa ryömittyä takaisin. Ihana ihminen selvinpäin mutta pelottava humalassa ja se paheni koko ajan. Sen vuoksi oli peli puhallettava poikki vajaa vuosi sitten. Käsittääkseni tilanne on se että ei aio kokonaan lopettaa koskaan. Mutta se ei ole minun ongelma . Paljon parempaa elämää on olemassa, pelko on poissa. Elämä on tasaisempaa, ei enää vuoristorataa. Ei siinä ole vaihtoehtoja: parempi lähteä.

    • myös_juoponvaimo

      Muuttuu, mutta vian huonompaan suuntaan. Mitään ei oikein voi sopia eikä suunnitella, kun ei koskaan tiedä koska putki alkaa tai loppuu. Oma sietämisen toleranssi kasvaa koko ajan, muutaman vuoden päästä siedät sellaistakin mitä nyt et voisi edes kuvitella.

      Jos jatkat yhdessä, niin keksi aina jotain kivaa puuhaa näille juopottelujaksoille, lähde omalle, osta kuntosalikortti, vieraile tutuillasi tms. Älä kärsi kotona.

    • Olen_juoppo_mies

      ja ajattelin tuoda tähän ketjuun oman näkökulmani. En nyt pikkupöhnässä jaksanut lukea koko ketjua läpi, mutta sikäli kuin luin, kommentit vaikuttivat asiallisilta.

      En ole enää aivan nuori. Juopottelun aloitin vasta myöhäisessä keski-iässä. Sitä ennen en ollut maistanutkaan alkoholia.

      Sitten tuli elämässä suuria vaikeuksia ja vastoinkäymisiä. Päätin hukuttaa ne viinaan. Vaimo ja lapsihan siitä kärsivät... ainakin sikäli, että en monestikaan ymmärtänyt mistään mitään. Tosin en koskaan ollut väkivaltainen. Enimmäkseen nukuin.

      Elämä - minun kannaltani tarkasteltuna - meni sitten niin oikukkaaksi, että kun yhdestä vaivasta ja vastoinkäymisestä selvisin, heti tuli tilalle toinen. Ja taas oli hyvä syy juopotella. Näitä suurten vastoinkäymisten jaksoja on nyt ollut kaiken kaikkiaan neljä (4). Viimeinen vaiva ja vastoinkäyminen ja murhe menee ohi noin vuoden kuluttua. Sen jälkeen minulla ei enää ole syytä juopotella.

      Kun näistä syistä meni jatkuvaksi kännäämiseksi, vaimoni lopulta runsas vuosi sitten heitti minut ulos kodistamme ja karkotti minut 600 kilometrin päähän.

      Olen sitten lähettänyt vaimolleni ja lapselleni koko ajan rahaa, jotta he voisivat jotenkin elää. Heillä ei ole mitään, mutta minulla siis on hieman mahdollisuuksia auttaa. Rakastan edelleen vaimoani ja lastani. Pillunhimo tässä yksinäisyydessä on tietysti monesti aivan sietämätön, mutta en ole juopottelultani saanut tehdyksi mitään tämän himon tyydyttämiseksi. Oletukseni on, että vaimonikaan ei ole rakennellut uusia suhteita.

      Toiveissani on, että kunhan tämänkertaiset vaivat ja vastoinkäymiset vuoden kuluttua ovat ohi, voisin palata perheeni luokse. Ja lopettaa juopottelun.

      Oikeastaan en edes tiedä, olenko varsinaisesti alkoholisti vaiko vain alkoholin väärinkäyttäjä tai ns. suurkuluttaja, mutta näin nyt vai on. Saatan joskus juoda kahdeksankin keskiolutta päivässä. Jos juon puolen litran pullon 30-prosenttista viinaa, nukun kokonaisen vuorokauden ja sitten en puoleen viikkoon ymmärrä paljoakaan. Mahtaako tällainen tyyppi siis olla alkoholisti?

      • Sinä_et_eh-

        kä ole alkoholisti. Muuten vain juoppo. Tarkemmin asia nähdään sitten vuoden kuluttua kun sinun tämänkertaiset hankaluutesi ovat ohi ja sinulla ei sitten enää ole syytä juopotella.


      • VOISAATANASENTÄÄN

        Alkoholisti ja tyypillinen sellainen. Selittelyä ja syitäkin löytyy. Annat itsellesi luvan juoda. Et sinä vaimoasi ja lapsiasi rakasta, rakastat vain itseäsi ja pullojasi. Ihan tyypillinen juoppo, jota vaimon ei missään nimessä pidä katsella vuositolkulla. Onneksi jotkut naiset ymmärtävät asian jo pelkästään lasten takia. Uskonpa, ettet luottamusta enää takaisin saa vaikka olisi muutaman kuukauden selvänäkin. Selityksesi kertovat sen ja taidat olla oikein selittelyjen mestari, että saat syitä juomisellesi. Oletko koskaan miettinyt sitä, että elämässä tapahtuu vastoinkäymisiä, enemmän ja vähemmän, kovempia ja vähemmän kovempia. Tuolla sinun logiikalllasi kaikki suomen miehet ja naiset olisi alkoholisteja, jos tarttuisivat pulloon ensimmäisen vastoinkäymisen tultua.


    • saanuttarpeeksi

      Juoppo on juoppo silloin kun on juoppo. Jopa selvinpäin. Mitään aitoa tunne-elämää on turha odottaa juopottelu tai kuivinakaan kausina. Henkisiä loisia ja tuhoavat kaiken ympäriltään eikä mitään osaa aidosti katua. Jos kuulostaakin katuvalta niin se on pelkkää itsesääliä.

    • kokemustaomaava

      Ei muutu.

      • Onsemahdollista

        Kyllä muuttumisia tietenkin tapahtuu aina joskus. Mutta ei ennen kuin ihminen itse, juoja tai muu addikti, tahtoo ja haluaa muuttua ja löytää riittävästi motivaatiota työn tekemiseen.


    • Ongelmatmullakin

      Mielestäni miehesi alkoholiongelma ei ole parisuhdeasia ja siitä täytyy saada puhua. Olen itse samassa tilanteessa ja jos joku on osannut kysyä niin kyllä olen kertonut. Sillä kertomisella pystyy asiaa itselleenkin selventämään. Yritän koota myös itseäni että saan lähdettyä tilanteesta. Hankalaa vain kun tässä taloustilanteessa voi olla hidasta myydä omakotitaloa kun se on yhteinen. Ja vielä sellaista mitä on remontoitu itse eikä aina niin hyvin tuloksin, kun mies ei jaksa alkoholinkäytön takia keskittyä mihinkään ja tekee kaiken päin helvettiä.

    • Samanlaista

      Kuin minun kirjoittamani... tiedän, että toivotonta on. Juurikin noin, puoliso on hyvä ihminen selvinpäin.
      Minäkään en tiedä miten tästä eteenpäin...
      Joskus kaipaisin sellaista alkoholistien kumppaneiden foorumia tai vaikka fb ryhmää tms. Siellä voisi näitä tuntoja käsitellä. Tiedättekö onko sellaista ?

      • kukamäoonhäh

        Kun vielä tietäisi onko alkoholistin puoliso, kun niiden oma käsitys on aika vaihtelevaa. Minä kelpaan rakkaaksi kun on paskat ja kuset housuissa ja tarvitsee jo apua vessattamiseen ja ihan käytännön perustoimintoihin elämässä. Siivoamaan, pantavaksi ja maksajaksi, mutta kun on selvinpäin. Silloin kelpaa eri naiset ja ollaankin ihan sinkkua ja niin parannuksen tehneitä ja on selkäranka ja moraali löytynyt. Sitten tulee retkahdus ja kas kas.... taas kelpaa kynnysmatto elämään.


      • Voimia

        Useammassa kaupungissa pitäisi olla AL-anon ryhmiä jotka on tarkoitettu alkoholistien läheisille.


      • Fb:ssä on ainakin yksi jossa on myös läheisiä. Jos haluat sen tiedot niin laita yv:tä-


      • jsffff

        Päihdelinkin foorumin Kotikanava.


      • Anonyymi
        Voimia kirjoitti:

        Useammassa kaupungissa pitäisi olla AL-anon ryhmiä jotka on tarkoitettu alkoholistien läheisille.

        Antakee juopon olla juoppo, älkääkä olko vitun rasistisia!


    • ikävätotuus

      Mikä lopettaisi juomisen? Mikään ei ole sen tärkeämpää. Riippuvuudesta kun on kysymys. Ainoa keino on, että saat miehen hoitoon.

      • Aineenorja

        Ei yhtään mikään, ei edes hoito auta niin kauan kun juoja itse ei ymmärrä miksi pitäisi lopettaa. Kaikki riippuvuudet ovat rasitteita enemmän läheisille, läheltä seuraaville omaisille. Addiktoituneet harvoin itse ymmärtävät ongelmaansa - ennen kuin on liian myöhäistä.


    • Vastuunkantelija

      Sydän pakahtumaisillani luin tekstisi, enkä voinut olla vastaamatta.
      Olet saanut kirjavan määrän vastauksia ja neuvoja, joukossa on varmasti hyviä ja sitten niitä huonojani, mutta tässä omani ja melko tuore. Se mitä sinulle nyt kirjoitan, perustuu juurikin omakohtaisiin kokemuksiin ja vieläpä usean vuoden aikajänteellä. Ammenna niistä jostain, jos vain pystyt.

      Kun läheinen ihminen on sairastunut alkoholismiin, se sairastuttaa vaivihkaa yleensä koko perheen. Läheinen saattaa sairastua toisen ihmisen alkoholismiin vielä petollisimmin seurauksin, kuin holisti itse. Meille sairastuneille läheisille ei tosin ole mitään hoitoa saatavilla, vaan nuolemme haavamme yksin ja selvinpäin. Holisti tekee sen jurrissa.

      Vaatii ihan äärimmäistä rohkeutta itsenäistyä, kun kumppanilla on alkoholin kanssa ongelmia. Ennen pitkään kuvittelet, ettet jostain syystä pärjäisi omillasi. Alkoholistin itsekkyys on vertaansa vailla: vaivihkaista ja salamyhkäistä. Antaa ymmärtää, kuinka isoa roolia rakkautesi näyttelee, mutta oikeasti tuntuma on turta ja sokea. Sitä kuvittelee hirveän pitkään, että omalla rakkaudellaan voi hoivata ja parantaa. Sitä kuvittelee olevansa ihan helvetin tärkeä toiselle kantaessaan krapulaiselle miehelle herkkuja ja silitellessään ahdistuneen puolisonsa päätä. Sitten sitä luulee olevansa hyväkin salaliittolainen, kun suostuu valehtelemaan puolisonsa puolesta, tai vaihtoehtoisesti jättämään kertomatta oleellisia asioita. Jo muutamassa vuodessa on mahdollista saada aikaiseksi tila, jossa sinusta on tullut korvaamaton salailija, sietäjä, kuuntelija ja suojelija. Puoliso hautautuu jonnekin sinne alle, yleensä näkymättömiin.

      Alkoholisti tulee viemään sinulta ennen pitkään kaikki voimat. Muutut hiljalleen läheisriippuvaiseksi, yrität pahimmillaan hallita tilannetta mököttämällä ja kontrolloimalla kaikkea. Et pysty luottamaan mihinkään, odotat kauhulla seuraavaa ratkeamista - tai niin kuin minä: välillä jo sairaalloisesti toivoin että juominen alkaisi, jotta olisin taas mielenkiintoinen ja mieheni innostuisi minusta. Se ei ole oikein, se on sairasta ja tulee viemään paljon enemmän kuin antaa.

      Joku neuvoi sinua keksimään aina jotain omaa tekemistä niinä hetkinä kun kumppanisi juo. Älä vaan lähte sellaiseen mukaan. Se ikään kuin antaa vastuunvapautuksen kaikille ja joudut säätämään menosi sen mukaan. Se on sama kuin hyväksyisi tilanteen ja sulkisi silmät siltä. Jos lähdet, niin lähde lopullisesti.

      Minkälainen tilanne muutoin on? Ajatteleeko kumppani että hänellä itsellään on ongelma? Nyökkäileekö hän ymmärtäväisesti kun kerrot huolistasi, mutta palaa aina vanhaan? Onko tilanteita joissa hänen yksinkertaisesti vaan pitää päästä nollaamaan?

      En voi neuvoa ketään lähtemään tai jäämään. Itse lähdin. Ensin muka monta kertaa ja sitten riuhtasin itseni lopullisesti. Helvetin kivuliasta se oli, mutta jälkikäteen kun minulle selvisi, miten vääristynyt, itsekäs ja sulkeutunut on alkoholistin maailma ymmärsin, ettei siihen niistä ihanista hyvittelyistä, onnistuneista selvistä kausista tai hurmaavasta nousuhumalasta huolimatta oikeasti mahdu ketään muuta. Siinä tulee pahimmalla tavalla petetyksi, vaikka sen myöntäminen on itselleen vaikeaa.

      Kyllä niitä parantumistarinoitakin on, mutta siihen ei kannata turvata. Ensin holistin pitää pärjätä itsensä kanssa ja katsoa itseään silmiin selvinpäin, ennen kuin voi tehdä sen sinulle. On mahdollista että asiat muuttuu, mutta usein tarvitaan hitonmoinen herätys - lähteminen ravistelee usein aika voimakkaasti.

      Paljon onnea, voimia ja rohkeutta matkaan. Varaudu kuluttamaan näitä elementtejä ruhtinaalisesti, sitten se kyllä ajastaan helpottaa ja löydät takaisin itsesi luokse.

    • Rauhaa717

      Facebookissa on Pullopostia lapsuudesta ryhmä. Siellä on myös puolison juomisesta kärsiviä. Muusta en tiedä. Tietääkö joku. Minullakin kiinnostaisi se. Nämä asiat on sellaisia että niitä pohtii jopa vuosikausia tapahtumien jälkeen, ainakin mielessään kun ei aina jaksa läheisiä vaivata. Lisäksi silloin tällöin käyn oman paikkakunnan Al-Anon ryhmässä. Niistä on tietoa netissä.

    • yariyarimari

      Ei muutu. Minä kävin oman alkoholistini kanssa läpi kaikki vaihtoehdot, ainoa mitä ei käyty läpi oli viinan juomisen lopetus. Siihen hän veti rajan ja siihen minäkin vedin rajan. Anteeksi että olen kyyninen, mutta alkoholistin kannattaa olla kultainen silloin kun on selvinpäin ja pystyy siihen. Muutenhan heittäisit hänet pellolle.

    • kuppiduppi

      riippuvuus tilalle tulee toinen... ja aina on jokin syy mistä valittaa.

    • omavalinta

      Muuttuu siis minä olen täydellisesti absolutisti ollut 30v entisen vaimon alkoholismin takia. Onneksi nykyinen vaimo arvostaa tätä valintaa.

    • tanjaM

      onko sellainen työ, joka kannustaa juomaan?
      pitäähän ihmisellä olla lepotaukoja, jossa olla vain normaali itse ilman alkoa
      osaako mies olla tavallinen, nauttia elämästä, arvostaa laatua, pitää huoltaa?
      juomisella on rajansa.
      mies haisee, on siivoton, ilman ymmärrystä

    • lopputulos

      Äitini oli alkoholistin lapsi. Vannoi ettei koskaan mene alkoholistin kanssa naimisiin, mutta toisin kävi. Olin itse 10 vanha kun isä aloitti säännöllisen viikonloppukännäämisen. Uskoin lupauksiin aluksi, sitten toivoin että voisin uskoa, kohta toivoin että isä kuolisi, viimein halusin itse kuolla.

      Isä ei alkuun ollut paha mies, ei väkivaltainen, mutta erittäin ilkeämielinen ja äänekäs humalassa. Katui aina aidosti, joka tiistai.. Oli selkeää että äiti ja me lapset olimme vain hidaste ja este hänen "harrastukselleen". Sisko muutti ajoissa pois. Jäimme pikkuveljen kanssa käytännössä kaksin, sillä äidin oli käytävä töissä.

      Isän ryyppääminen ahdisti ja eniten ärsytti se, että se yritti tehdä sen salaa. Aloin saada masennuksen oireita jo 12vanhana. Pikkuveli haki minusta kaveria ja suojaa, mutta torjuin hänet ja kohtelin väkivaltaisesti, purin omaa huonoa oloani. En ikinä kykene antamaan itselleni anteeksi etten ollut veljeni tukena.

      Isä muuttui väkivaltaiseksi, kun aloin olla siinä iässä että sanoin suoraan mitä hänen touhuistaan ajattelin. Hän koki minut uhkaksi viinanjuonnilleen ja hänen mukavuusalueensa kutistui. Siinä vaiheessa alkoi myös juominen hieman harventua, mikä oli yllättävää.

      Vahinko oli jo tapahtunut. Sairastan depressiota, pikkuveljeni on mielisairas ja myös vakavasti masentunut. minulla ei ole sosiaalisia kontakteja, en luota ihmisiin. En halua olla yhteydessä sukulaisiin, en edes äitiin tai sisaruksiin, koska kaikki muistuttaa lapsuudesta.

      Pahinta on valehtelu, salailu, tyhmänä pitäminen, hyljeksintä. Alkoholisti miettii ainoastaan sitä seuraavaa ryyppyä, kaikki toiminta tähtää siihen että saa humaltua. Isyys, äitiys, huolehtiminen, lapset, työ, velvollisuudet.. kaikki ovat esteitä ja hidasteita jotka täytyy poistaa ja tai jättää täysin huomiotta ja keskittyä vain viinaan ja omaan mukavuuteen. Jos se ei onnistu, siitä saa syyn tekeytyä marttyyriksi.

      Jos olet alkoholisti, niin tapa itsesi. Minä vihaan sinua.

    • tarja-alisa

      Olen valinnut kaikkien maailman miesten joukosta parikseni miehen, joka juo tuureissa. Kahden vuoden avioliiton jälkeen muutin omaan asuntoon ja ei ole tarvinnut moneen vuoteen katsella kännistä änkyrä-äijää, eikä äijän kuunnella minun tosi hyviä elämänohjeita dokaamisen suhteen.

      Rakastan miestäni yli kaiken, muuten oltais erottu lopullisesti. Eri asunnoissa tapaamme toisemme vain selvinä päivinä ja niitä on ollut paljon enemmän mitä oli saman katon alla. Kaikki nuo aloittajan kertomat vaiheet lupauksineen ja muutoksen odottamisineen ovat ihan turhia. Toista ihmistä ei voi muuttaa, eikä haaveilukaan josku/mutku/sitku-muutoksesta johda mihinkään.

      • vaiylikaiken

        No Tarja-alisa kerro tilanne 3-vuoden kuluttua.


      • tarja-alisa
        vaiylikaiken kirjoitti:

        No Tarja-alisa kerro tilanne 3-vuoden kuluttua.

        Hei, vaiylikaiken.

        Avioliittoni on jo 12 vuotias ja asuttu eri osoitteissa viikon päästä 10 vuotta. Ei ole olemassa mitään tilannetta, joka olisi erilainen kolmen vuoden kuluttua, paitsi jos kuolema korjaa meistä jommankumman. Rakkaus on kuin kuin satu peikoista (Kotiteollisuus) eli juuri sitä, mitä elämä on.


      • VOISAATANASENTÄÄN

        Hyvä tarja-liisa. Hyvä että jaksat, vaikkakin eri huusholleissa, edelleenkin katsella miestäsi. Sinä hyväksyt hänen juomisensa täysin, olet siis loistopuoliso miehellesi. Sinusta on hyvä, että miehesi on tuurijuoppo ja juo vain viikon, kaksi, ehkäpä kolme viikkoa putkeen, mutta tulee sinun luoksesi selvin päin ja kaikki on hyvin? Et kuitenkaan ole lainkaan huolissasi hänen terveydestään? Nyt on pakko kirjoittaa, että noin tyhmää en olekaan ennen nähnyt. Sinulla ei ole tullut mieleen että voisit jatkaa elämääsi fiksun ja suht selvän miehen kanssa? No tuohan kuvastaa sitä, että sinä itse olet saairastunut alkoholismiin ja miehesi tietää sen. Kannattaa sinunkin alkaa miettiä hautajaisjärjestelyitä, ei ne kovin kaukana ole.


      • tarja-alisa
        VOISAATANASENTÄÄN kirjoitti:

        Hyvä tarja-liisa. Hyvä että jaksat, vaikkakin eri huusholleissa, edelleenkin katsella miestäsi. Sinä hyväksyt hänen juomisensa täysin, olet siis loistopuoliso miehellesi. Sinusta on hyvä, että miehesi on tuurijuoppo ja juo vain viikon, kaksi, ehkäpä kolme viikkoa putkeen, mutta tulee sinun luoksesi selvin päin ja kaikki on hyvin? Et kuitenkaan ole lainkaan huolissasi hänen terveydestään? Nyt on pakko kirjoittaa, että noin tyhmää en olekaan ennen nähnyt. Sinulla ei ole tullut mieleen että voisit jatkaa elämääsi fiksun ja suht selvän miehen kanssa? No tuohan kuvastaa sitä, että sinä itse olet saairastunut alkoholismiin ja miehesi tietää sen. Kannattaa sinunkin alkaa miettiä hautajaisjärjestelyitä, ei ne kovin kaukana ole.

        Mikäpä minä olen arvottamaan puolisoani sen mukaan, että juo tai ei juo? Hän vastaa itse tekemisistään, niinkuin minäkin omistani asioista. Ei asioiden hyväksyminen ole rakkaudettomuutta, saati välinpitämättömyyttäkään.

        On olemassa asioita, joita en voi muuttaa. Olen oppinut hyväksymään sen ja muuttamaan ne, mitkä voin. Hautajaisjärjestelyjen ajankohtaa kenenkään osalta ei tiedä kukaan, mutta elämä on tässä ja nyt, eikä muuta ihmisellä ole.

        Olen toki huolissani mieheni terveydestä, muttei se mitään hyödytä, joten teen parhaani ollakseni huolehtimatta liikaa, etten itse sairastuisi. Juuri siitä on kysymys.


      • tsipiliisa

        Kannattaa vielä kerran miettiä, että tätäkö se elämä nyt on? Tätäkö elämältä halusin ja haluan?
        Ja kannattaa käydä vaikka alkoholiomaisten ryhmässä. Vaikka ei sitten parisuhteesta mitään puhuisikaan. Sillä väärälaisessa parisuhteessa kannattelet puolison päihderiippuvuutta, ylläpidät sitä. Sillä puoliso tietää tulla mentyään pohjalle ns. selvin päin kirkastamaan nenää, pesettämään pyykit ja tankkaamaan ruokaa, ihan kuin ennenvanhaan alkoholistiparantolaan mentiin. Ja nyt katkolle.
        Eikä oikeasti tartte itse otttaa vastuuta.


      • Annabellie
        tarja-alisa kirjoitti:

        Mikäpä minä olen arvottamaan puolisoani sen mukaan, että juo tai ei juo? Hän vastaa itse tekemisistään, niinkuin minäkin omistani asioista. Ei asioiden hyväksyminen ole rakkaudettomuutta, saati välinpitämättömyyttäkään.

        On olemassa asioita, joita en voi muuttaa. Olen oppinut hyväksymään sen ja muuttamaan ne, mitkä voin. Hautajaisjärjestelyjen ajankohtaa kenenkään osalta ei tiedä kukaan, mutta elämä on tässä ja nyt, eikä muuta ihmisellä ole.

        Olen toki huolissani mieheni terveydestä, muttei se mitään hyödytä, joten teen parhaani ollakseni huolehtimatta liikaa, etten itse sairastuisi. Juuri siitä on kysymys.

        Loistava suhtautuminen sinulta Tarja-Aliisa. Näkee ja kuulee selvästi että olet nähnyt elämää. Joskus on vain helpompi hyväksyä olosuhteet sellaisina kuin ne ovat. Noin juuri minäkin tekisin. Jos tässä iässä (50 v) löytää hyvän kumppanin, niin juopotelkoot rauhassa poissa minun silmistäni. Otan ilon irti niistä selvistä päivistä kun ollaan yhdessä

        Sivumainta: tilanne on täysin eri nuorissa avioliitoissa joissa on lapsia!


      • VOISAATANASENTÄÄN
        Annabellie kirjoitti:

        Loistava suhtautuminen sinulta Tarja-Aliisa. Näkee ja kuulee selvästi että olet nähnyt elämää. Joskus on vain helpompi hyväksyä olosuhteet sellaisina kuin ne ovat. Noin juuri minäkin tekisin. Jos tässä iässä (50 v) löytää hyvän kumppanin, niin juopotelkoot rauhassa poissa minun silmistäni. Otan ilon irti niistä selvistä päivistä kun ollaan yhdessä

        Sivumainta: tilanne on täysin eri nuorissa avioliitoissa joissa on lapsia!

        Epätoivoisia vanhenevia naisia, jotka eivät enää normaaleja miehiä saa, mutta pakko olla joku, vaikka se juoppokin.


      • Selitänormaalimies

        Mikähän lienee oman ongelmasi nimi "voisaatanasentään"?

        Miksi hemmetin ihmeessä naisen pitäisi huolehtia jonkun aikuisen ihmisen terveydestä? Aikuisen ihmisen pitää tietää ja osata hoitaa se ihan itse. Ko. "epätoivoinen vanheneva nainen" on kyllä harvinaisen selväjärkisesti ja lämpimästi ajatteleva tapaus ja olisi malliesimerkki monelle, joka rämpii ja kärsii samassa taloudessa ns. aikuisen kanssa, joka ei osaa, pysty tai kykene elämään ja olemaan kuten terveet normaalit aikuiset.

        Miksi se on sulle ongelma, jos jollakulla toisella on oltava "joku"? Välittävät ja vastuuntuntoiset ihmiset pitävät huolta läheisistään - tavalla tai toisella. Jotkut ymmärtävät ottaa välimatkaa ja pysyä itse terveinä, toiset ottavat ongelmat omikseen ja riutuvat ja kantavat oman ristinsä lisäksi toisenkin. Kumpi kuulostaa viisaammalta?


    • mitenonjuopot

      En jaksanut lukea kaikkia juttuja läpi.
      Tuli vain mieleeni, että eikö se juoppokin mielessään ilahdu, kun puoliso jättää, silloin hän voi juoda aivan rauhassa kenenkään häiritsemättä ja mahdollista syyllisyyttä kokematta.

      • pyynö

        Kaikki alkoholistit eivät ole tunteettomia psykopaatteja. Kyllä osalla on oikeasti vaikea taistelu, ja menetykset ovat raskaita. Vihollinen on vain niin vahva. Ja toisin kuin useasti luullaan, se vihollinen ei ole alkoholi vaan serotoniini.


      • syyllistäkääitseänne

        Ei tarvitsekaan olla psykopaatti. Se viina vaan on se numero yksi.
        Kaikki muu tulee sen jälkeen.


    • sinolisti

      Joudun elämään itseni kanssa joka päivä. onkohan tullut syyttelijöille koskaan tämä asia mieleen

      • alkoholistimies

        Kukaan ei päätä pienenä, että minusta tulee alkoholisti. Joillekin se voi alkaa nuorena ja monille vasta silloin kun on jo perhe ja ollan työelämässä. Itselläni on sukurasitteena alkoholismi molemmmilta vanhemmilta. Suvussani on ollut useita, jotka ovat kuolleet viinaan, kaikki miehiä. Itse vihasin alkoholia nuorena, mutta myöhemmin perheen perustamisen jälkeen aloin pikku hiljaa juomaan aina enemmän ja enemmän, kunnes se muuttui päivittäiseksi tissuttelemiseksi. Olin työelämässä vielä pitkään jo alkoholisoituneena uskoen ettei kukaan huomaa. Valehtelin sujuvasti ja salasin pitkään juomistani perheeltänikin. 2012 jäin pois töistä ja silloin alkoi syöksykierre, joka päättyi sairaalaan, sain maksatulehduksen, josta toivuin ja olin juomatta kokonaan 8 kk, sitten päätin palata työelämään 2014 perustamalla oma firma. Näin teinkin, mutta sallin itselleni taas jo muutaman ryypyn ja hetken päästä kaikki pyöri taas viinan ympärillä. Tuhosin talouteni ja vaivuin aivan pohjalle 2014 loppupuolella. 2014 marraskuussa menin katkaisuun ensimmäistä kertaa ja 2015 alussa olin hoidossa vähän yli 2 vkoa, keskeytin sen, koska ajattelin ettei millään ole enää väliä ja join taas päivittäin tosin vähemmän kuin ennen, kävin kyllä viikoittain A-klinikalla. 4.5.2015 menin uudelleen hoitoon ja nyt olen ollut 8 kk kuivilla. Vaimoni ja tyttäreni ovat olleet tukenani koko ajan, mitä ihmettelen, sillä olen ollut tosi paskamainen ja pilannut lukemattomia asioita elämässä. Kokonaisen pienen omaisuuden olen juonut, mikä ei nyt naurata ollenkaan. Pahoittelen, että kerroin itsestäni näin paljon,mutta johdannoksi oli pakko.
        Valitettavasti tiedän, mistä puhun. Mielestäni paras keino auttaa alkoholistia on jättää paapominen, sillä se mahdollistaa juomisen jatkamisen, kun ympäristö sallii sen. Alkoholismi on mielen sairaus, aivoissa on tapahtunut muutos, joka aiheuttaa riippuvuuden. Kaikki eivät sairastu, olemme yksilöitä geeneiltämme. Totuus on myöskin se, että alkoholisti on aina alkoholisti, vaikka ei joisikaan juuri nyt. Yksikin ryyppy voi viedä takaisin kierteeseen. Täytyy mennä vain päivä kerrallaan. Aloittajalle neuvoksi, lähde pois ainakin joksikin aikaa ja katso mitä tapahtuu. Muutos täytyy lähteä omasta halusta raitistua. Hyvää jatkoa!


    • VOISAATANASENTÄÄN

      Lähde nyt hyvä ihminen menemään. Alkoholisti ei parannu. Sinä olet jo itse sairastunut alkoholismiin, vaikka et tippaakaan ottaisi. Sinä todennäköisesti peittelet juopon jälkiä, hipsit pitkin nurkkia, ettet vaan ärsyttäisi jne. Alkoholisti ei parane, muuta kuin jos sitä itse OIKEIN PALJON haluaa tai tulee uskoon. Alkoholistiperheessä on kaikki päin persettä ja kaikki muut elävät siellä sen alkoholistin ehdoilla, muilla ei ole elämää ja kaikki on yhtä sairaita.

    • elämä.kuntoon

      Jumalan kanssa sekä alkoholia käyttävälle että kanssaan tekemisessä oleville.

      Mitä sitten "elämä.kuntoon" tarkoittaa ihmiselle Jumalan kanssa, tässä pohtimista.

      Yhteiskunta rahastaa alkoholilla suruttomasti ja myös alkoholi tuhoaa elämää suruttomasti.

    • Mikä.syynä.alkoholiin

      Ketkä hyötyvät ja ketkä kärsivät?
      Yhteiskunnissa näissä asioissa todellista ulkokultaisuutta varmuudella.
      Alkoholi vain yksi oire yhteiskuntien ongelmista.
      Mielenkiintoinen aine (aihe) alkoholi tietysti, mutta myös muita on paljon.
      Tohtori, miksi et paranna ensin itseäsi?

    • ihmisten.ongelma

      rahan halu on kaiken pahan alku ja juuri, muuttuuko tämä koskaan?

    • elä

      Spuge on aina spuge kiero kun mikä. Kerää itsesääliä pöpi ihminen,juoksee lujaa hanki oma elämä.

      • elä

        Asiaa spuge mikä spuge!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Bathsuua

      en tajua sellaista että joku kusipäinen ällöttävä ruumis menee ostamaan pulloa vai?
      te kiellätte sitä ostamasta,
      mitättömyyttä
      sillä ei ole asiaa teidän taloon
      Miten te voitet koskea sellaisee3n joka tekee jotain niin inhottavaa
      ette voi koskea sen ruumiiseen
      ;
      miten se olisi enää vallottava persoona selvänä
      Minäainakin muistaisin millainen se oli
      Onko teillä huono muisti?

    • mietippä.uudelleen

      Miksi lopettaisit suhteesi? Hyvä mies sentään kyseessä. Ei hyviä miehiä kasva joka oksalla, tulet sen huomaamaan.

      Kaikkein huonoin vaihtoehto on raitistunut alkoholisti. Voi sitä omahyväisyyden ja itseriittoisuuden määrää! Sellaiseksiko haluaisit nykymiehesi muuttaa? Hyvän miehen????

      • säetoohullu

        Tuo on totta tuo itseriittoisuus. Seuraan yhtä päivittäin. Nyt on raitis niin, kyllä se pohjalta taas kohta löytyy, mutta nyt on kuin uskoon tullut. Koko maailma on nyt sitä raittiusprojektia. Anteeksi ei osaa vieläkään pyytää vaikka niin on ihmisenä kasvanut. Minut repi rikki, mustamaalasi kaikille tutuille ja ympäristölle viranomaisia myöten. Manipuloi, kiristi, petti valehteli ja söi minut suorastaan elävältä ja jätti täysin rikkinäisenä yksin kun itse meni hoitavien tahojen piiriin. Sieltä löytyi sosiaalitanttaa jos jonkinmoista päänsilittäjäksi ja tukea kun puoliso on ollut niin hirveä ämmä. Minä hoidin haavani parkumalla väsymystä ja rikki revittyä elämääni ja kokosin itseni pienistä siruista yksin, koska minut oli leimattu hulluksi ja mielipuoleksi. Minun avunpyyntöihin ei kukaan vastannut. Yksin minusta kasvoi vahva hiljaa ja kun alkkis sortuu niin minä en ole sortunut. Minä seison päivästä toiseen ja elän ja hengitän.


    • menejuosten

      On on 99% todennäköistä, ettei mikään muutu.
      Sairaus on vaikeimpia sairauksia paranemisennusteeltaan, syöpäkin lienee valoisampi tulevaisuudeltaan.
      Ei sun pitää tehdä valinta, jatkat nykyistä elämää tai lähdet.
      Varaudu siihen, että nykyinen elämä voi mennä siihen, että puoliso on fyysisestikin sairas, alkoholin hermostosta, aivoista vammauttama, tai maksasta. Jaksatko elää vammautuneen kanssa, joka kenties edelleen haluaa vielä juoda.

    • Hei. AL- anon ryhma, vertaistuki ryhma¨ on auttanut ex. vaimoani.
      Itse olen raitistunut Aa- ryhmien tuella. Tietysti kayn vielakin aa- ryhmissa, pysyy paremmin tunne ja mieli tasapainossa. Alkoholismi pahenee, edistyy, hitaasti vuosi vuodelta. Ryhmissa ollaan nimettomia. Mun raittius ei tullut nopeasti. Aikaa kului yli 6 vuotta. Uskon vertaistuki ryhmien parhaaseen apuun.
      Sori, mulla ei ole kaikkia kirjaimia. Olen Espanjassa talvisin. Terveisin nimeton raitis alkoholisti.

    • Bathsuua

      AA ryhmät..
      Olin Dipolin juhlissakin missä satoja Aa
      Kuulin puheita
      He kaikki oli samnalaisia
      Ei ollut yhtäkään joka olisi koskettanut , puhetta.
      Erään neron kanssa kävimem kerran kokoukse4ssa, ja
      meidät heitettiin ulos sieeltä.
      H e halusi olla rahvasta

    • Bathsuua

      Onko raitistuneet alkoholistit pahoja? se on kyllä kauheaa..
      ( Niin heräsin siihen että VanGogh on meillä
      Heräsin kello yksi.
      Sitten meninmakuupussin suojissa eteiseen, suljin oven j a puin
      He laittoi jonkin Amyn musiikkia soimaan..
      hän puhutteli minua kokoajan sieluna..
      J a ajattelin kokoajan että hän EI saa tunteutua minun sieluun.
      Että ei saa tietää yksityisasioistani
      ( ajattelin myös että ei hän ollut hyvä se laulaminen..
      että hän teki kuin työtä.. työskenteli sen laulun.. jne
      ;
      onko hän sitten jonkun näköinen?
      Onko hän kuuluisa?
      Hän oli niin raaka, että ei lopettanut yksityisasioihini puuttumista..
      ( Mietin ulkonakin että lait.. ovat yelvämpiä.. Kuin se nainen, henki olento joka
      ilmeni.. Laki on oikea, siinä henkinen ja fyysinen koskemattomuus,
      kotirauha, kirjesalaisuus, yksityisyyden ja intimiteetin suojelu '
      ;
      se nainen esim oli röyhkeä, se Amy

    • Bathsuua

      en tiedä mitään ennenkuin on se jota rakastan.. Tunteet ei toimi..
      ( se ... asuinniiden tyttöjen luona.. Jotka olivat 7 vuotta seurustelleet kumpikin
      ( tytön ja hänen poikaystävän kodissa.. )
      H e olivat 20 v nuorempia
      ( siinä on kaikki väärinpäin. )
      Olin ahdistunut, tukala olo
      en voinut jutella heidän kanssa
      ( en ole seurustellut koskaan Olen neitsyt
      ;
      ei minun tuntema raitistunut ALKOHOLISTI KAI OLE PAHA
      hÄNEN PTÄIS OLLA HYVÄ
      kYMMENIÄ VUOSIA aa SSA KÄYNYT.
      ( mut minä ajattelin, että Jeesusta hänen pitäisi kunnioittaa )

    • Ninajakari

      Asiallinen kommentti, mitä pyysit : Kokemusta on sekä oman, että puolison raitistumisesta. Kerroin puolisolleni, ettemme voi elää yhdessä, jos juominen jatkuu. Hän mietti viikon omissa oloissaan. Sitouduimme molemmat jättämään alkoholin huurun, josta seurauksena 15 vuotta hyvää elämää yhdessä. Tämä toimii, jos molemmat luopuvat alkoholista ja yhdessä lähtevät etsimään parempaa huomista.

    • Bathsuua

      Nyt on tunteet jostain
      Tuohon tuli jokin joka henki röyhkeyttä ( vahingoitti sieluani. )
      Mennessään liian läheltä.
      Sanoi että mä kuolen jos sä olet voittaja ( siis he4nkisesti "kuolee " vai
      ;
      on tunteet sille että minua ei voisi raiskata tuolal tavoin että liian raaka henkilö
      kulke eohi röyhkeästi ( siihen tarvitsin Tonin apua
      ( pitää minut henkilöautoissa jne suojellaherkkyytäni on oikein.

    • Bathsuua

      Jos he ryhtyy suojelemaan minua siten on oikein sielulleni.
      Jos he välittää minusta
      ( mikä heitä vaivasi? että eivät ylhäisimmistä sieluista välitä?
      Olen Maria Salome,

    • Bathsuua

      Ajamme Kirkkoon rukoilemaan

    • Bathsuua

      Amy, katsoin kuvia... Hiukset jossain kuvassa kauniit..
      83? syntynyt ( 80 luvulla.. )
      On meidän kasvattamia nuoria
      Pää heikko.. Ei taida olla pää voinut kehittyä, ( normaaliksi )
      Tonin ja Ismon maailmassa
      Rehab laulu , On Raamatun henkilö Rehab??
      Mietin näyttäisikö hän siltä?

    • tietoaonomakultani

      mahdollista alkoholisti n.3-7% 100sta sekakäyttäjä 2-5 100% herooinin piikkikäyttäjä 0,001% promille ellei korvaushoitoa , sekakäytäjälle piriste tai bentsodiatsepaami hoitoa alkoholistille masennus seroriini lääke , rauhoittavat , unilääke mieto tai reseptivapaa melatoniini , sekä terapia - lääkärin kanssa kaikisssa kolmessa . jos väkivalta ei koskaan onnistu on aika siirtyä eteenpäin . tuossa mahdollisuuudet sadasta alkoholista n.10kpl sekäkäytäjistä 5 sadasta opiaatti riippuvainen korvaushoito pakollinen sillä yksi tuhannesta parantuu . väkivaltaiset yksilöt ei koskaan!!!!!

      • kokemustaon

        Miksi väkivaltaiset eivät parane koskaan ja oikein monella huutomerkillä?
        Väittäisin, että useimmat nuorena väkivaltaisia olleet rauhoittuvat iän myötä.


    • Pakkasmummo

      Ota ja lähde, vaikka se tuntuukin pahalta. Alkoholisti ei parane, vaikka kuinka pyytäisit lopettamaan ja perustelisit miksi. Alkoholisti paranee vain omasta tahdostaan. Itse lähdin 16 v avioliitosta reilut 10 vuotta sitten, koska vuosien vieriessä miehen juominen lisääntyi, eikä puhuminen auttanut. Koko ajan piti olla varpaillaan, koska hän rankaisi heti minua esim. tavallisesta riidasta (kotityöt tms.) aloittamalla kaljapullojen avaamisen kuuluvasti, ja yötä myöten humaltuessaan piti perhettä hereillä räpsimällä valoja, puhumalla sekavia tms. Sen jälkeen mykkäkoulua viikko tai kaksi, koska minähän se olin käyttäytynyt sopimattomasti!

      Tiedän, että tuntuu pahalta lähteä, mutta jäädä odottamaan ihmettä eli miehesi raitistumista, ei ole sinulle hyvä vaihtoehto. On osattava luovuttaa ajoissa, ennen kuin menee oma mielenterveys. Exä juo edelleen ja on turvonnut keski-ikäinen, jolla tuskin elinvuosia paljoa jäljellä. Surullista, mutta hän on saanut haluamansa elämän, mutta niin olen minäkin.

    • Alkotontar

      Hei! Löytyykö paikkakunnaltasi Al-Anonia? Se on tukiryhmä alkoholistien läheisille. Itse sain sitä kautta oivalluksia ja jaksamista elämääni. Kävin parisen vuotta ja sinä aikana kypsyttelin eroajatusta. Ero sattuu aina, mutta oli se oikea ratkaisu. Ainut selviytymiskeino sinulle on pelastaa itsesi tuosta suosta. Elo alkoholistin kanssa on lupauksia, hyviä puheita ja sitten kaikki romahtaa. Taloudelliset vaikeudetkin saattaa tulla kuvioihin myöhemmässä vaiheessa. Se valheiden määrä, se on uskomaton. Sama aaltoliike jatkuu vuosia kunnes joko sinä romahdat tai alkoholisti kuolee. Ikävä kyllä.
      Tsemppiä sinulle.

    • Kuolleista-noussut

      Jos vuoden juo, niin 4 vuotta menee toipumiseen.
      Rohkaisevaa, mutta näin se on.
      Sitten kun elimistö pettää, miehesi kuolee tai tajuaa lopettaa juomisen.
      Elämänlaatu kyllä kuitenkin paranee.

    • Bathsuua

      Minua suututa täsä keskustelupalstassa että vaikea skrolata tuo kohta ruudule
      ;
      Mutta, täällä soi ihana gospel, Ilkka Poutun kuulema,
      Telesjotakin ( Se on Täytetty Jollakin kielellä,
      Suitsutusmusiikkia.
      Onkohan sitä tuolla Googlessa, noita biisejä
      ;
      se oli jotain mistä pidin, puhtaasti,
      ( ja minä olen Jumalan tajunta arvioimaan !! )

    • HärkäjaKauris

      Kaksi riippuvuutta alkoholi riippuvuus ja läheis riippuvuus. Toiselle sanotaan lopeta juominen toiselle sanotaan lähde pois. Molemmissa tapauksissa se AHAA-elämys tulee itsestä. Olin 25v aviossa josta viimeiset 10v *roikuin* siinä elämässä muka lasten tähden. Näin jälki käteen ajatus en voi lähteä lasten tähden oli typerää ajattelua. Nyt 6 vuotta aikaa kun lähdin. Ero päätös tuli niin voimakkaana ei ollut muuta vaihto ehtoa. 1,5 vuotta sitten sairastuin vaikeaan masennukseen. Yksilö terapian avulla kävin kaikki traumaattiset kokemukset läpi. Nyt vasta tunnen olevani vapaa,onnellinen ja pystyn elämään ilman katkeruutta. Ex-mieheni raitistunut. Eli mikään paha ei ole pysyvää.

    • ParsaaSuuhun

      Kuulin juuri, että mikäli alkoholistin läheinen syö puoli kiloa parsakaalia joka päivä 20 vuoden ajan, niin sen jälkeen tulee muutos...

      Kannattaa kokeilla...

    • Bathsuua

      Ilkka Ponton Tetelestai
      Voitte tilata? Mutta hämmästyksekseni äsken kun löysin kuvansa, hän olikin se sama henkilö joka antoi eilen minulle sen AdventtiKirkon lehden Pankin eteisessä..

    • Bathsuua

      Niin kerroin hänelle että olen käynyt keran AdventtiKirkossa
      En oikein jaksanut puhua..Lahdessa.. hÄN KYSYI MILAISTA SIELLÄ OLI ??
      sANOIN ETTÄ OIKEASTAAN SE OLI KIINNI.. Olin matkustanut Lahteen asti johonkin tilaisuuteen Lahden Adv Kirkossa mut siel ei ollut mitään en kertonut.
      Ja Kuopiossa ! olen käynyt Kysyin onko siellä se että samasta ehtoollismaljasta
      ehtoollinen... En vaan olis jaksanut puhua..
      Hän sanoi että eri paikoissa tai kirkoissa eri systeemi voi olla
      oLIN NIN UHRAUTUVAILSELLA MIELELLÄS IELLÄ kUOPIOSSA ETTÄ PÄÄTIN VAAN OTTAAA SEN EHTOOLLISEN VAIKKA SE ÄLLÖTTI ETTÄ SAMASTA MALJASTA JUODA
      ( EN ENÄÄ TEE SITÄ KOSKA EN PITÄNYT SIITÄ..
      ( etsin Markoa siellä. )
      turhaan.
      Ja olin mansikka maalla töisä 2 vkoa saadakseni rahan kotimatkaan
      ( se oli kiva!!!!! Todellla
      meni hirvitävän nopeasti aika
      Se oli mystillistä
      Pidin paljon mansikoiden poimimisesta!!!
      Piti herätä klo viisi tai neljä..
      Juosta pari kilometriä sinne mistä sain autokuyydin...

    • Bathsuua

      Päätin perusta apaikan missä soi Ilkka Ponton Tetelestai kaiken aika! Suitsutusmusiikkia.
      sanoin että olisi kiva jos oikeasti pitäisi Jeesuksesta niin,
      jos Jeesus olisi tuon musiikin arvoinen.
      Että olis noin hyvä henki
      ,
      meidän pitäisi nähdä kehon läpi sielu
      Kuten Toni kirjoitti " Liekin sisälläsi nään"
      minusta se on että jos voi tehdä mitä rakastaa
      Tuo uskova ei tajua sitä
      Jouduin riitelemään vain.

      • Anonyymi

        Jiisus ristus siunaa sinunkin viinasi. Kippis ja kulutus!


    • Bathsuua

      "Ilkka Ponto on ikivanhan ammatin edustaja. Hän tekee kauniita saviesineitä pajassaan. Hän oli joutunut päihdekoukkuun, mutta vapautui siitä uskoon tulon myötä. Ilkka tietää, millaista on olla Jumalan käsissä, kun Hän tekee rikkoutuneesta saviesineestä uutta.
      Kulmakivi
      Tapaamme tavallisia ihmisiä, jotka ovat kokeneet tulleensa johdatetuksi.
      Kohtaamisia ja haastattelua siitä, miten Jumala on kuljettanut ..." Esille tulee inhimillisen elämän koko kirjo iloineen ja suruineen. Uskovan voima on kuitenkin Kristuksessa, jonka avulla tie voi kulkea vaikeuksista voittoon"
      :
      Noin sielä luki niinvoisi auttaa ? alkoholisoitunutta? ehkä

    • Bathsuua

      akka turpa kinni
      se vihamielinen nainen
      väänän nenäsi kiemuralle
      että tunnet jotakin Jos oiekasti koetat sekaantua asioihini

    • Bathsuua

      Ei sellaista varman edes ole. ei minusta tuntunut edes siltä
      jA SE ON MYÖHÄISTÄ... eN PIDÄ IHMISISTÄ..
      mUTTA PIDIN SIITÄ LEVYSTÄ! lAULUSTA TOISEEN.. HETKEN PIDIN JOSTAKIN
      ( anteeksi! en tahdo kenenkään nenää vääntää paitsi silloin kun raiskattiin )
      Mutta en silloinkaan voinut

    • juoppomiehenjättänyt

      juominen on mielen sairautta ja masennusta. Ei mitään muuta. ei muuta kun terapiaan. Kun ihminen juo, hän lievittää ahistusta ja pahaa oloa. kaljan nousuhumala poistaa ahistukset ja kaikki tuntuu hyvälle. Raittiina hän sinnittelee muutaman päivän, ehkä viikon ja ajattelee koko ajan kaljaa. kehuu ja laskee koko ajan päiviä, miten pitkään olen ollut ilman kaljaa.
      Ja se "ihana ihminen " on silmänlumetta.
      Se on opetellut vuorosanat kauniista ja rohkeista ja osaa ne ulkoa. Käyttää niitä juuri oikeassa tilanteessa ja saa naisen pään pyörälle. Vuosien katselu tekee mestari Auervaaran.
      Niissä sarjoissahan 170 kiloinen juoppo kaljamahakin iskee 20 vuotiaan mallitytön pelkällä puheella ja äänen madalluksella K- marketin kassajonosta koska vaan.

    • Läheltänähnyt

      Oma vastaukseni on että ei muutu. Olen elänyt alkoholistien omaisena, toinen jo kuollut ja toinen vajoaa aina vain syvemmälle. Aina kun luulet että nyt kääntyy uusi lehti, niin taas alkaa juopottelu. Vain yhden ihmisen tunnen joka on entinen alkoholisti painoarvolla entinen. Vaatii poikkeuksellisen rautaiset kyvyt. Niitä ei vain joka ihmisellä ole.

    • kiitosjeesus

      Sitten ju tuutte Jeesukselle. Rukoile että Jeesus auttaa ja VAPAUTTAA HIMOISTA JA VIEROTUSOIREISTA. Kato Jeesus juttuja youtubesta

    • Bathsuua

      ihana et alkoi nukuttaa! Ei tule mitään s iitä että nukkuu yhteen! joka päivä ( kahtena päivänä jo , kun liika avalvoo
      Hyvää yötä nyt sitten!!

    • Alkoholistin ja ennen kaikkea alkoholistin suvun elämä muuttuu kahdella tavalla: raitistumisella tai kuolemalla. Jälkimmäinen voi olla nopea ja kivuton, tai pitkä ja kivulias. Alkoholistin raitistuminen raitistaa muunkin suvun siinä mielessä, että alkoholistin kärsimystä ei tarvitse enää kokea psyykkisesti ja fyysisin oirein.

      Itse olen alkoholistin, kohta tasan viiskymppisen keski-ikäisen miehen, 21-vuotias poika. Minulla on kaksi nuorempaa sisarta. Isäni on aloittanut oluesta reilut 17 vuotta sitten ja päätynyt kirkkaaseen. Hän oli yksityisyrittäjä, menestynytkin sellainen, mutta hänellä on aina ollut ylpeä ja kilpaileva luonne. Juhliminen viikonloppuisin alkoi maittaa enemmän ja enemmän, äiti joutui yksin pitämään entistä enemmän huolta pienistä lapsistaan, kun mies oli "liikematkoilla" etelässä Helsingissä ja ties missä. Mies oli siis autovaraosabisneksessä, erikoistunut amerikanrautaan ja hallussaan automaalarin paperit.

      Avioero koitti v. 2005. Isän firma sukelsi konkurssin kaivoon monista myös hänestä riippumattomista syistä: markkinatalous ja Internet. Velkaantuminen paheni. Ulosottomiehet pyörivät jaloissa hamuten kaikenlaista irtaimistoa, eivät sentään kaikkea, koska ylpeämielinen mies osaa piilottaakin tavaraa. Suvulle kallis investointi jouduttiin myymään tappiolla: varastohalli, joka olisi ollut toimiva liiketila. Alkoholisti halusi yrittää äidin kanssa vielä kerran: asui meillä noin viikon tai kaksi. Perhe jakautui: äiti ja lapset VS. isä. Äiti sai yksinhuoltajuuden monien mutkien kautta noin vuoden sisällä avioerosta.

      Alkoholisti pyöri vuosien varrella vuokra-asunnosta toiseen ja sortui viettämään tässä vaiheessa monia ryyppyputkia. Tavara muuttui väkevämmäksi ja kulutus lisääntyi. Raittiina tämä mies oli, en tiedä sitten onko enää, terävä, älykäs ja sydämellinen (ainakin lapsilleen ja exälleen), tosin muille liian ylpeä ja nenäkäs, varsinkin äidilleen.

      Vuosien varrella alkoholisti on menettänyt luottotietonsa, on maksamattomia laskuja, vuokrarästejä, velkaa ystäville, takseille, tutuille, omille vanhemmilleen, exän isälle. Mutta kaikista eniten velkaa hän on meille lapsille sekä vanhemmilleen: ei rahallisesti, vaan ajassa, mitä hän olisi voinut viettää kanssamme. Olisi voinut olla meille isä. Vanhempansa, yli 70-vuotiaat eläköityneet maanviljelijät, elävät tänä päivänäkin poikansa elämää: soittavat hänelle missä mennään, onko selvin päin, tuleeko käymään kotopuolella. Vanhemmilleen tämä mies on velkaa suht. rauhallisen eläkeiän ja kymmeniä unettomia öitä. Mies ei kestä äitiään, tottelee kuitenkin isäänsä.

      Tässä olisi vielä reilut 2000 merkkiä jäljellä tähän kirjoitukseen. Saatan kirjoittaa sekavasti, vailla punaista lankaa jota voisi seurata helposti kronologisen järjestyksen saattelemana, mutta sellaista se elämä alkoholistin kanssa on: sekavaa. Hän on myrkyttänyt niin monet ihmiset puheillaan ja teoillaan humalatilassaan, joka on hänelle paradoksaalisesti taivas sekä helvetti (en usko niihin). Hän pyrkii humalatilaan, mutta rypee siellä sitten itsesäälissä perhettään puhelimitse häiriten. On uhannut tappaa itsensä jo kymmeniä kertoja, mutta hänen ylpeytensä estää häntä tekemästä sitä. Hänen egonsa haluaa vielä kiusata mahdollisimman monta henkilöä tämän maan päällä, varsinkin itseään.

      Nykypäivänä hän pystyy olla korkeintaan viikon selvin, ja senkin jakson hän täyttää lääkkein: on veritulppaa, verenpainetta, nivelkipua polvissa..hän käyttää moninkertaiset määrät Lyricaa mitä joku muu maallikko käyttäisi. Käyttää työkyvyttömyyseläkkeensä sokeriherkkuihin, kiireellisimpiin velkarästeihin ja Kenon ja Loton pelaamiseen. Pahinta tässä kaikessa on se, että miestä ei voi enää auttaa. Hän on käynyt Minnesota-hoidon ja Fenix-hoidon ja viettänyt aikansa katkolla ja monissa muissa päihdevieroitusmajoituksissa.

      Mies oli aikoinaan menestynyt yrittäjä ja rakastava isä. Miehen nimi on Ari-Mikko. Kaunis nimi, mutta nimelle merkityksen antanut on, jos minulta kysytään, jo poissa.

      Vanhin poika, minä, haluaisi selvittää riippuvuuden perimmäisen syyn. Siksi hän ehkä ryhtyy opiskelemaan psykologiaa: jos se riippuvuus siellä mielessä asuilee egon muodossa (jota uskovaiset erehtyvät paholaiseksi kutsumaan). Tai sitten alkoholisti kaipaa rakkautta..mutta miten rakastaa sitä, jota eniten vihaa?

    • Ei muutu.

    • jätäsemies

      Ei muutu. Jätä se mies. Joskus saattaa tulla raittiita kausia, mutta sinun ei kannata uhrata elämääsi niitä odottaessa.
      Ala elämään elämää josta nautit, eikä silloin tarvitse odottaa milloin toinen on selvä.

    • 159

      Valitan! Sama juttu. Minä en jaksa, olen pistänyt elämäni aiemmin uusiksi, nyt en jaksa /pysty kotiani jättämään. Mutta miestäsi et pysty muuttamaan ,jollei hän itse halua. Eikä taida haluta! Lupauksiin ei kannata uskoa

    • naulataivas

      Ei ole holistinkaan elämä helppoa. Kaikki ajattelevat, että juovat huvikseen. Paskat. Siitä on huvi kaukana , kun tietää kuolevansa, mutta viinaa on pakko juoda, että jotenkin saa maksan kivun kuriin. Vaikka kuinka oksettaa, niin onjotenkin saatava
      viina pysymään sisällä. Nukuttua eikä syötyä enää saa. Apuakin monta kertaa hakeneena pettyy aina itseensä. Kuolema pelottaa, se karsii pois näin heikot ihmiset,
      vaikka haluaisikin vielä elää. Kumpa olisin tiennyt ensimmäisen viinaryypyn jälkeen, ettäse olikin viimeinen. Vahvempani olen löytänyt, maksa sanoo kuukauden sisällä poks. Kumpu odottaa.

      • Yksinkertainentotuus

        Sitä saa mitä tilaa.


    • jata

      Hei.
      Alkoholismi on sairaus. Siitä voi parantua niin että loppuelämä on täys raitis. Alkoholisti ei saa juoda yhtään. Itse olen parantunut ja laittanut korkin kiinni.
      Katso netistä minne-sota hoito tai fenix klinikat. Näissä on hyvät hoitotulokset. Ja myös perhe hoidetaan.

    • Mies.ja.viina

      Puoli vuosisataa ns. "mukavan miehen" vaimona. Kaikki niin tykkäävät miehestä, vähänhän se tuntuu olevan viinaan menevä, mutta aina hyvällä tuulella, aina avulias, aina osallistuu talkoisiin, keksii oikeat toimintatavat, pitää huolta autostaan, nurmikoistaan, pensasaidoistaan... "Kyllä sulla on niin kiva mies!"
      Kyllä on niin. Kun lapset olivat pieniä, olin riippuvainen hänen tuloistaan. Enhän aluksi edes tullut ajatelleeksi, että hänen runsas rahankäyttönsä ja monet hinnakkaat hankinnat olivat pelkkää velkaa. Hän ei puhunut tuloistaan, koska oli provisiopalkalla, aina kauppa kävi niin hienosti, provikat olivat moneen kertaan isommat kuin minun pieni kuukausipalkkani. Bisneksiä piti hoitaa iltakaudet kapakoissa, tarjota asiakkaille, kestettävä viinaa siinä kuin muutkin..
      Kunnes sitten ulosottomies tuli, puhelin suljettiin, vuokrat oli maksamatta vuoden ajalta, firman piikkiin oli ostettu kaikki moottorisahasta lähtien, palkasta alettiin vähentää lyhennyksiä. Asiakkaita ei enää kestitty, vaan nyt piti mennä kapakkaan pois jäkättävän vaimon ja kiljuvien lasten luota.
      Siinä alkoi sitten henkinen eroaminen, vaikka avioliitosta ei päästy, omistimme kaiken puoliksi, ja kun maksoin kahdella työllä miehen velat, en totisesti ruvennut puolittamaan omaisuuttani hänelle.
      Rakkauteni kohde, ihana huumorintajuinen hyvä mies, katosi yhä kauemmas. Piti pitää naama peruslukemilla, uskotella lapsille, että heillä on ihan hyvä isä, vähän huonomuistinen vain. Naapureiden kanssa ei sanaakaan, omaisille ei voinut puhua, raitis suku olisi järkyttynyt. Kenellekään en voinut puhua. Oli paras olla vain itsekseen.
      Meistä tuli saman asunnon jakajia. Yhteinen jääkaappi, yhteiset lapset, kaikki muu kummallakin erikseen, hänellä viinapullo, minulla hiljaisuus. Viina vie ajattelun, vaikka lukee lehdet, kuuntelee uutiset, ei ole kuitenkaan asioista perillä. Ilman muuta kaikki käytännön asiat minulle, koska hän ei muistanut, ei osannut. Minun tilistäni kaikki maksut, mitään en voinut hänelle uskoa, yhtään laskua ei maksanut. Työpaikka meni, ennenaikaiselle eläkkeelle.
      Surutyöni kesti vuosikymmenet, ja nyt, kun ole yksin, en osaa surra. Sitäkin pitää vain vaieten osoittaa, kun läheisemme osoittavat minulle myötätuntoaan, ihan vilpittömin mielin. Miksi romauttaisin kaikkien käsityksen siitä mukavasti miehestä, joka oli aina niin...

      • Käsittämätöntä

        Ei junalauta! Ihan hirrrveetä. Ja kaikista hirveintä on se, että pimität läheisiltä oman elämäsi tärkeimmät asiat. Oletko ikinä kuullut sanoja rehellisyys, totuudenmukaisuus, vilpittömyys ...? Millainen maailmankuva on ihmsellä, joka ei ikinä puhu ja sano asioita niin kuin ne ovat?


    • Bathsuua

      Tarvin poikaystävän.
      Ismo oli, aviomieheni,
      oli suuret tunteet ?
      1800
      lähdimme Scandinaviasta ( tuo........Kustonen Mikko oli veli ( en usko ett pidän hänestä erityisesti Hän on juuri ylimielinen pyrkii olemaan.
      ( mutta tulimainittua. Kuka reessä ajoi, ohjasti hevosta.
      Ruotsissa.. Norjasa..
      Norway..
      Scndinavian..
      Tanssin kansantansia.... ( Lihavana...)
      ;
      Coloradossa me elimme..
      Läpi Preerian oli matka..
      Rakentui hirsistä talo ( sielä nero kehkeytyi, Ismo )
      ( ei ole mitään fiiliksiä taasen
      Missäss ismo nyt on?
      Ei ole mitään kuulunut.

    • Bathsuua

      Sani Aikakoneen oli äiti

    • tee_itse_päätös

      Älä ajattele lopettaako alkoholisti juomisen vaiko ei. Ajattele mitä itse haluat elämältä, siinä on tarpeeksi työtä. Toisen tekemisiä ei voi estää kukaan muu kuin hän itse.

    • potutpottuina

      hei, ole sille peili, ota räkäkännit ja näytä millanen se on humalassa. tee samoin kuin se tekee sulle, niin ehkä se rupee miettimään. vihjaile vielä toisesta miehestä, niin rupee ajattelemaan ettei olekaan ainut sulle. meillä on toiminut. ukko hajotti mun tavaroita kännissä ja riehui muutenkin. mä otin kännit ja tein samoin. rikoin sen rakkaita tavaroita, joilla ei mulle merkitystä. johan tuli muutos.

    • Alkoholistinvaimo

      Älä katso juomista, katso juomisen taakse, siellä on ihminen. Kuka hän on?
      Älä elä hänen kauttaan, löydä itsellesi oma mukava juttu, harrastus.

    • löä

      Mene Al-Anoniin, niin voit löytää erään ratkaisun. Joku saattaa muuttua, nimittäin sinä ja asenteesi. Mutta jos et halua muutosta, älä missään nimessä mene.

      • jdhgg

        Al-Anonista saat ainakin tietoa, jota tarvitaan alkoholistin kanssa eläessä.


    • Bathsuua

      En ole Mikko Kuustosesta varma! Mutta Sani taisi olla äiti
      ( 1800 luvulla. ) Kuuntelin nyt hänen kaikki laulut ja musik videot
      ( Aikakoneen musiik liian pinnallista tms kokenut olen olevan.
      Tuo Juuri.. sai itkemään hieman
      siinä oli ehkä 1800 luvun asioitakin
      ( mut minusta elämä on tyhjänpäiväistä..
      Ai, hänellä on Ismon näköinen mies! Näin kuvista. Näyttelijä.
      Kunnollinen mies.. Ja hän on aina niin itsevarma..
      Mutta sitten hän tahtoi erota. 5 vuotta? kuin tyhjää Minulle tyhjää en tiennyt koko asiasta..
      Lapsesta luin jostain..Syntymästä
      Ja sitten nuorempi poikaystävä, luin äsken. Onko hän ikuinen?

    • miksi.siedät.ollenkaan

      Tän olet varmaan kuullutkin: älä osallistu mitenkään juomiseen. Älä mene mukaan ryyppäämään. Älä hae hänelle ikinä krapulakaljoja eikä tietenkään muutakaan alkoholia. Älä suostu ottamaan sixpäkkejä jääkaappiin. Älä osallistu itsesääliviin vuodatuksiin, muuta heti puheenaihetta. Jos olette jossain ja se vetää lärvit täyteen, lähde yksin pois. Älä naura kännivitseille. Älä huomioi millään tavalla juomista, paitsi jos olet hengenvaarassa; silloin jalat alle. Juominen on hänen ongelmansa eikä - toivottavasti - sinun.

      • sama.taasen

        niin ja vielä, älä pese sen oksennuksisia tai muuten ryvettyneitä vaatteita. Anna niiden lojua jossain viikon pari. Jossei se itse pese niitä, heität ne roskiin.
        Kun se vannoo että ei ikinä enää koske viinoihin, nyökkää vain hajamielisesti ja jatka askareitasi. Älä vastaa mitään sellaisiin puheisiin.


      • Ex-alkkis

        Tää on hyvä ohje. Olin itse pahasti alkkis ja luotin siihen että aina löytyy lämmin lies vakituisen luona. Sitten hän sai jostain ohjeet lakata paapomasta mua. Hän teki juuri noin kun kehotat. Ei osallistunut mitenkään, ei lohduttanut, ei kuunnellut valituksia, ei pessyt mun pyykkiä. Kerronko kaiken alennustiloistani? Kun paskansin housuuni, oksensin sukulaisten juuri tapetoidulle seinälle, koppava narisevaääninen suttura ei myynyt mulle kaljaa kaupasta ja mut heitettiin ulos kun lähdin uhoten hakemaan kauppiasta paikalle...
        Kun kumppani päätti lakata paapomasta mun alkoholisimia, sen parempaa se ei olisi voinut tehdä. Kun kerjäsin, uhkailin, lahjoin ja anelin sitä hakeen mulle kaljaa, se piti päänsä eikä tuonut, vaan lähti ulos omille asioilleen. Tajusin lopulta tilani ja sen että mun pitää itse kohentaa itseni. Siitä lähti monivaiheinen kuntoutustieni, ja nyt olen ollut vuosikausia kuivilla. Ollaan vieläkin kimpassa. Olen kiittänyt häntä monesti ja kiitän vieläkin: KIITOS, kun viisastuit mun kanssa ja viitsit vielä olla mun kanssani.


      • exä.taas

        Tässä voi tulla vastaan sellaista, että parin tiet eroavat, kun toinen raitistuu. Ei ole enää riippuvainen, eikä toisella ole enää millä hallita. Ja tuttu pakka menee sekaisin. Mut sekin on parempi kuin että ei tule mitään muutosta.


    • tohtori_ei

      Muuttuuko mikään koskaan? En ole enää aikoihin uskonut lupauksiin, ainoa toive on ollut, että ryyppyjaksoja tulisi harvemmin."

      Valitettavasti ei muutu. Alkoholikoukkuun jäänyt ihminen on luonnontieteiden armoilla.

      Sosiaalisesta tai sukupuolisuhteesta tulisi selväpäisemmän erota heti, jottei aiheuta tarpeettomia vaaratilanenteita yhteiskunnalle.

      Alcolisma Kronica on periytyvä sairaus (toisin, kuin kuin esimerkiksi diabetes tai verevnpainetauti).

      Alkoholismin perinnöllisyyttä nykyinen lääketiede ei vain halua myöntää., vaikka alkoholismin prusjuuret ovat siellä.

      Jos tämä tiedostettaisiin tosissaan lääketieteessä, ei tarvitsisi olla humalassa olleita henkilöitä leikkaussalissa, kun satuttavat itsensä kaatumalla, kävellessä, polkupyörällä, autossa, junassa, linja-autossa, nyrkkitappeluissa jne.

      Alkoholismi on geneerinen sairaus ja jokaisen pitää miettiä, haluaako millään tavoin mihinkään suhteeseen alkoholistin kanssa.

    • Bathsuua

      7 vuotta Oli Heidän Aviolitto
      ei viisi ?
      Teenkö minä sellaisen tähtien keskustelupalstan missä olisi parempi henki kuin täällä?
      Minusta kun aika menee hukkan.
      Sani on kokenut elämän tarkoitukselliseksi?
      ;
      ne on ne naiset ismon
      esim jotka katkaisee kokonaan tunne yhteyden
      Ismo ei voi ollaonnelinen
      Ismo ei voi olla tunteva
      Ismo on kylä itsekäs ykköneen
      Ismon parisielu on joku sksi
      he menne kokeman esim insesti ensi elämäsä?
      että joku kokoajan kaivaa heidän elimiä

      se on van semmoista?
      että ei sitä voikaan niitä tunteita ola ennenkuin se kaivaminen tapahtunut,
      se vie kuusi-15 vuotta,
      sen jälken se henkilö on vammainen lopun elämän
      tunne vammainen
      Minulla ehkä on joku uskollinen kun olen elänyt sille että olisi se oikea
      elänyt rakkaudelle ? on tai ei en ehkä edes halua
      Toni on toinene jota raiskataan
      Ties vaikak he keksii jonkun mies bordellin ( kun naisiakin on joskus selaiseen pakotettu )
      He valitsi sen, että eivät tahtoneet olla tukena , auttaa jne
      ( pelastaa ) Oikeasti oli vaihe että pelastus olisi ollut autuas
      n 97- 03- n 012 ? 13
      he ei halunneet minusta tietää
      ehkä heistäkään ei tiedetä siellä mies bordellissa kun ovat
      ( se on niin ikävää että se on sellaista )
      t Neitsyt Pyhä Salome

    • Bathsuua

      saatanana pahoja ihmisiä täti jolla on koko maatila, 7 hehtaaria, ja isäni
      ;
      ( tai umpityperiä )
      Mitä minun pitää tehdä kun olen perinyt äitipuolelta 15 aaria jossa tahdon olla tehdä kasvimaan
      Mökin saa parilla tuhannella..
      Olin asunoton 8 vuotta,
      enm ole saanut kirjettä jossa perunkirjasta joku paperi
      ( Molemmat sanoivat että on minulle jätetty perinnöksi 15 aaria.
      ;
      mINÄ YMMÄRRÄN VAIN ASIALLISUUDEN, JOS ON LAILLISESTI JÄTETTY PERINTÖ
      mITEN NIIN PAHOJA IHMISIÄ VOI OLLA?? kUN OLEN KOHTA 50
      hE MEINAA ETTÄ VOISIN ODOTELLA! ISÄNI KUOLEMAA!!
      eN TAHDO HÄNEN KUOLEVAN KOSKA EN OLE PAHA JNE
      Mikä on sellainen saatanan typeryys että 50 vuotias odotella vielä..
      että saisi yhden mitättömän tontin,omakotitalo tontin
      Miks ihmistä kidutetaan tuolaisilla?
      ;
      se täti olisi ostanut sen tontin minulta 3000 eurolla
      Arvelin, etä se on enemmän arvoinen.
      Mutta en tahdo rahaa vaan sen tontin
      että voin tehdä kasvimaani sinne.
      ;

      • Bathsuua

        En tahdo isälleni mitään pahaa!! Hän on ihana ihminen!! Hauska.
        Ei he ole typeriäkään H eovat jotain Jeesuksen ihmeellisiä.


    • Bathsuua

      Olemme Sanin kanssa melkein 50 vaikka olemme pienen näköisiä

    • Bathsuua

      Se täti lupasi antaa koko tilan perinnöksi minulle ja veljelleni.
      Läheti kirjeen että testamenttaa sen Sanoi että voin ola sielä, että hän ei enää vuosiin ole siellä käynyt Puhuin sitäkin et tekisin paikan missä ihmisiäkin voisi olla
      Työtä siinä vaan on! sanoi Että ihan vapaasti.
      Sitten en ollutkaan hänelle oikeanlainen ja koett estää minua tekemästä laillisesti sen lainhuudatuksen ja osituksen, lohkoa se Minun varmasti oma 15 aaria missä saan olal rauhassa
      ( Minun pitäis vaan saada olla selainen kuin olen
      En tiedä pitääkö lupauksen testamentata tila minulel ja veljelle
      en tietysti tiedä edes ei tiedä kuinka kauan kukakin elää..
      Mutta sen kasvimaan voisin saada heti ja ensi kesänä kasvaman.
      ;
      meidän pitäisi Jeesukselle lauluja laulavan kitaristin kansa menä kylän
      En ole koko tätiä nähnyt sitten kun olin 8 vuotta ja siellä tilalla käymässä
      ? Pitää jaksaa se?
      Mutta tarvitsen sen paperin perunkirjasta heti asumistukihakemukseen
      Minul on vuokra sopimus täl kaupungissa
      mutta en pysty maksamaan pyydettyä summaa ilman asumistukea
      ( olen maksanut!! viime kuun, ja maksan ensi kun,
      siitä 600 sta jonka saa kuukaudessa..
      maksan 600 vuokraa
      Eli joudun elämään kokonaan ilman rahaa.
      Myös toimentulotukihakemukseen pitäisi liittää paperi siitä perunkirjasta

    • Bathsuua

      Näin paljon on Ismo rakkauta tällä,
      tai toni
      pilamassanne henkisessä ympäristössä Suomi
      jNNIKAN JA tONIN JUTUT EI RITÄ EI TAJUA PIENI tONI
      MITEN MONET OVAT KUOLLET SARI HEROININ,,,
      jotkut monet siihen etä mikään ei edisty
      ( ei auta Sanin 7 vuoden avioliitto.. josta en edes tiennyt
      ;
      tonin ja Ismon pakko valita Jeesuksen palvominene vaikkapa.
      Nöyrinä Kirkossa
      ( Jumalan ) Jeesuksen pakko elää Jumalasta
      kaipa se niin on
      ;
      siis he ei voi olal nin itsekkäitä kuin he ovat
      Toni ei tajua kuin itsensä palvomisen
      mutt, hän voi, vaikka toimia autokuskina!!!!
      ;
      Minul ei ole mitään fiiliksiä juuri nyt
      mutta kun on, onb oltava puhelinnumero että voin soittaa silloin kun on fiiliksiä
      Siten eletään Jumallle!
      Tunteesta.
      hE KUOLETTI KAIKEN SILLÄ ETTÄ EI SA A YHTEYTTÄ
      KUN ON OIKEA AIKA
      ( HEIDÄN NAISET NAUttii JUURI SIITÄ!!
      ETTÄ EN VOI KUN ON TUNNE
      JA OIKEA HETkI CARPE DIEM
      SAADA SEN YHTEYDEN ( KOSka OLEN HEITÄ VAhvempi silloin
      He ovat vain säärekkäitä kanoja.
      Pyhimykseen nähden.
      Valaistuneeseen..

    • kannattaavaroa

      Juoppo osa näytellä,kiire naisen katon alle asumaan, et sais turvapaikan eron jälkeen, ja ei ku juomaan,haukkuen exää.

    • turhaluulo

      ei muutu

    • Bathsuua

      Ai nyt se apina on jotakin
      kun tuo uskovainen puhuurumasti minule.
      Se palaa helvetissä

    • Bathsuua

      Minä olen aina samanlainen, aina asiallinen ja moraalinen
      Olen joutunut kokeman etä uskovaiset miehet ovat skitsofreenisiä?
      He ajattelevat poiss aolevia ihmisiä, esim tuota pillua joka laula gospelia tuossa
      värähtämättäkään ääni
      häpeästä,
      Kun tässä on Maria Salome ( nyt hän alkoi osoittaa nöyryyttä..
      ( hän vain sanoi äsken että hän kuolee jos olen suuri
      "mä olen niin tyhmä akka etä sä et voi tajuat" sanoo nyt hänen jumalllinen tajunta
      ( He ovat kuten sani? pelkästään itsevarma ?
      "en mä' enää ole sitä " sanoo laulaja
      ( mut minun piti vaatia, muutenhän nauttii itsevarmuudesta välittämättä minun olotilasta tai kärsimyksistä.

    • Bathsuua

      VBäkivaltaa kaikki en tahdo kuunella tuota Nina åSTRÖM hÄN SANOO ETÄ HÄNKIN OLUT JOSKUS JESUKSEN ÄITI
      eN JEESUS JAKSA TÄTÄ VÄKIVLTAA
      MIKSI MINUN PITÄÄ OLLATUON ISOKOKOISEN USKOVAISEN LUOBNA,
      JA HÄN LAITTAA TUON KYMÖMYNENÄISEN VITUN LAULUA
      SANON VITTU KOSKA HÄN EI OSOITA MITÄÄN INHIMILISYYTTÄ
      hEVON PASLAA HÄNEN LAULU jEESUKSESTA TAI jUMALASTA
      HÄ'N EIVÄLITÄ VÄHÄÄKÄÄN MISTÄÄN
      SIELUSTA, SIELUN ELÄMÄSTÄ
      HÄN VAIN LÄSSYTTÄÄ
      eI AUTA KAUNIIT SANAT
      Olen paholainen jossain sanoo
      esimerkiksi siinä että ei häpeä että paska äänensä raaka kuin eläimen

      ei auta Jesus siinä,
      että hänen ääni on liian lujalla tuossa.
      Tahdomnolla pieni
      tahdon etä sielu on tärkeämpi kuin ulkonäkö ( kaikki kauniin ulkonäön näyttävän valineet naiset ovat huoria, ovat kanoja tätejä
      ovat raakoja
      KUule etuossa kaiken aikaa
      Hän ei välitä että äänesä häiritsee, on kiusaksi
      Hän ei ole voinut auttaa koskaan ketään
      noilla tuolla teennäisyydelä
      Sama kuin toni, psykopaatti
      Minulal oli tunteet ( en edes laulanut mitän,
      ( Kun aloin laulaa... tajusin miten mitätöntä se on.
      Mutta he vaan otti vastaan Kunnioituksen..
      He oli pieniä ne ihmiset jotka ei tehneet sitä.. hän väittää..
      Olin tunteva ja herkkä
      ( tuo on pöyristyttävää tuo röyhkeys hänen
      Hän on varmasti tiennyt jo tehdessään levyn
      että tulee tämä tilanne eteen, että loukkaa
      ja loukkasi aina, kuten Ismo Alanko,
      kuten Toni W,
      he ottivat vastaan kunnioituksen vaikka laulaminen on niin mitätöntä..
      helppoa,, Ei tarvitse olla harras mieli, voi laulaa silti hartaasti,
      ei tarvi olla rakkaudentunnetta voi silti laula arakkaudesta
      Nuo alhaiset ottivat vastaan kunnioituksen vaikka olivat vain itsevarmoja psykopaatteja raakoja
      Hän ei välitä vähimmässä määrin että minua alettiin raiskata,
      hän on aina ollut pelkkä pillu?
      jolal ei ole mitään tunteita?
      sellainen osasi esiintyä COOlisti
      jolla ei ollu mitäänh päässä
      Mä kuolen jos sä olet suuri hän sanoo ???
      Siis henkisesti kuolee jos olen suuri?
      Miten voin olla olematta suuri kun olen Maria Salome
      Miksi laulat Jeesuksesta jos et kunnioita Kahden opetuslapsen äitiä Salomea ?
      En anna oikeutta Jeesuksesta hyötyä tuollaisen , en anna Raamatusta
      En oikeasti rakasta jne
      en voi uskoa rakkauteen en voi uskoa Jeesukseen,
      joka antoi kohdella näin,
      kun en voi uhrautua.Uhraudun siten että en tunne mitään aivoissa, en tunne rakkautta,
      ei siten voi uhrautua
      ja tuo raakalainen ei välitä
      silti laulaa "kauniissti" Jeesuksesta
      Minä välitin oikeasta Jeesuksesta, joka oli Joel.
      Koetin saada lähtemään ismon autolla hänen luo,
      Tonin,
      ett meill' olisi elämä rakkaudessa ( SE olisi ollut kiinnostavaa

    • Bathsuua

      Olen ylhäisempi Nina Åströmiä koska olen valaistunut
      Hän ei ole.
      Mutta ei osoita silti mitään kunnioittavuutta.
      ;
      ( onneksi vaan se laulu loppui.. Olisi kiva kun ei olisi mitään väkivaltaisuutta,
      En tiedä tosiaan miksi Jumala valaisi minut..
      Olen vain kiitollinen.

    • Bathsuua

      Olen oikeasti valaistunut... Mutat miehet halua atuollaisen Nina Åström tms
      eilen.. Amy.. Näyttävän näköisen naisen.
      opin huonollaulkonäöllä että rakkauteen ei voi uskoa
      ( vieläkään he ei tahtoneet edes tavata, jutella,
      sieluni kanssa ) saati auttaa etä olisi asunto yms
      Antaa minuntehdä jotain, tähdellistä..
      niinkuin maatilan joka puhdas, perinnematila,
      missä jotain tervetä työtä,
      kiittää oikeasti Jumalaa kun saa ruokaa eikä osta sitä muovikuorissa supermarketista..
      :
      ( en pystynyt tuntemaan mitään
      heitä kohtaan kun he ei auttaneet, välittäneet, kun kiduin,
      ( eikä tuo välitä )
      mutat he ei sa sielua siirrettyä ( herkkääsieluani, tunteita
      tosiana kuin Mengele asitä sinistä silmää ruskea silmäiselle
      he ei ansaitse kukan mitään
      kun he jätti kituman Maria salomen
      ei he hyödy siitä koskaan
      ei he saa surille pitkäselkäisille naisillen sielua
      Ne vaan lässyttä tuolaisia levyjä,
      täysin pitaamattomina
      Hän ei olis nähnyt mitään Joelissa
      ja ehkä ei tarvitse nähdä
      Ei tarvitse laulaa jesuksesta ja valehdella
      Mitä tälainen on? Ei ole mihinkän Zepedesta ym
      He lulee vaan ett he vois palvoa jotain ihmeelistä Jeesusta täydellistä
      ja ola minua vahvempia ja olla ylimielisiä
      Mutat ei ole mitään tunteita siinä, super ihmisessä täydellisessä
      Tunteet oli että autettiin Maria Antoinettea kun hän tallilla loi lantaa jne
      Ihmisiä sellaisena kuin he on
      Ei ole mitään täydellisyys Jeesusta
      Se ei ole rakkautta
      rakkaus on joka kykenee todellista ihmistä rakastamaan eikä haavekuvaa
      ( se Ponton ihana musiikki Suitsutusmusiikki
      joka eilen oli "valopilkku"
      oli vuonna 12 ilmestyi ????
      oliko sesamaan aikaan kun Joeliin tutustuin
      ( vai tehty aiemmin
      ( He ei välitä lainkaan että se oli ihmiselämä.. vaikka siinä on tunteet..
      Että se ihminen oli sellainen.
      He ei halunneet tavata!
      Minunkin pitäisi muuttua, kuolla, tästä surkean pienestä kehosta, ulkonäöstä joksikin loistavan näköiseksi ? Näyttävän näköiseksi tms ?
      Joel Fjäder, Israelin katuvalot, Lähti, 28 vuotiaana?
      On se laulukin onko epä inhimillinen..
      se mikä sen nimi oli..
      ( minä olin vihainen... tai en tykäännnyt kun lauloi sellaista..

    • Bathsuua

      Osasin!!äsken laulaa parem9in
      ai se jannika sielä huhuile ett osaat
      kun onpaneskellut siellä tonin kanssa
      Hän ei tajua sellaista,
      joka kävelinuoruuden koiruien kanss ayksin, vailla toivoa, depressiosa
      hänon vain kevyt mielinen pinnallinen pimu
      jolaloli perse nussittavalso
      sehän näkyytrikoiden peittämänä, että miten hyvinmuodostunut
      Hänelä ei ole hajuakana syvällisydestä
      Helpooa kai se on kun on se Pyhä siellä hänellä
      Hänen ilmaisu on röyhkeää
      Minulal ei ole ollut rakkautta sekuntiakaan
      50 vuoden aikana Ei häntahdo minulel mitään
      hän esitäs enkin
      sai nussia siellä
      Hän sa ailmeilä minule, kun häntä oikeasti naitu pimeissä huoneissa kuusi vuotta tai akuemmin lukemattomia kertoja päivässä
      Puhukoon sitten rakkaudesta tai olkoon myötämielinen
      naisille

    • Bathsuua

      se halua sen.? Mutta se ei ole sama asia kuin Salome joka 2000 v sitten oli opetuslasten äiti Salome
      ja sitä eteenpäin
      minullaoli normaalit tunteet , sadismista ymmärrys ja tunteet,
      ahdistus tuska
      yms
      tiedän mitä tunteet ovat
      Olin kapuun peitetty, Mathildediswabia 1000 luvulla..
      Lähetti kirjen Kritillisen hurskaan Kuningas Mieszkolle,
      Olin hurskas näkee 1200 luvulla maalauksesta
      ( en ole nähnyt varmaan nöyrempää Kuningatarta
      ( Risti ontakanamme
      ( niin te ette tajua sitä? että se mitä kuvatin oli totta..
      Ei voinut esiintyä parempana kuin oli muotokkuvassa.
      Louise de valierella oli oikeasti ne helmet hioukissaan jne
      se Miken vittukin haluis oikeen äsken näkyi että hän oikeen myöntää sen häntäkin vai sihen tyyliin pökitty???
      Nin hirviö että hän puhuttelee raiskattua
      ja puhu nussinnasta
      On selvää että kampaaja on pieni
      ei sellainennussikanmissään taivaisa
      ( Miten he kokisivat sen että tekee parhansa ja kaikkensa viattomana
      hengelölisenä, neitsyenä , mitkä ovat tunteet
      He kaikki oli selaisia Jnanika kin lapsen saanut
      ennenkuin Tonin löysi Hän vaan meni sänkyyn
      He ovat niin raakoja
      ;
      en elä tämän ihmiskunnan kanssa
      Jumal on hyvä ja järjestää että pääsen kuten tunsin että he ei voi olla atomin murto osa sieluani Koin että tahdon lakata olemasta sieluna.
      että en mene sen Jumalan taivaseen, joka antoi kajota sihen lapseen joka olen
      neityeehen
      Jumala tietää ne tunteet.
      ( ontyrmistyttävää että se mies nussii vain, kun raiskattu, Pyhä

    • Bathsuua

      Niin hänel oli bviel se putki siellä
      mutat kyse on tietysti sielusta
      Hän menettää sen sielun
      kuten minä menetin
      Olin olemassa sieluna.. olintunteet ja elämä,
      Joka rukoilin kaikesta sielustani, hädässä
      Oli suuret tuntet niille aviomiehille aiem elämän,
      ;
      jo aiem elämässä Pyhä rakkauselämä
      kun aviomiehenä oli Luther ?
      Oliko se Jeesus nin?
      Warsowassa
      En olisi syntynyt tuntevana, jos joku olisi minua vahingoittanut,
      En olisi tuntenut rakkautta Ismoa kohtan,
      jos hän olisi ollut pettymys 1800,
      1700
      ( minua ei ole petetty tuhansiin vuosiin
      ( olin myös?
      Hyvin kypsän näköinen? Jos olin se Olinko Jeesus se pitkä runsashiuksinen aikuisen näköinen??
      vai oliko se joku muu ?
      Nisä kuvissa.
      Olin se Pyhä ? Joka nostaa käsiä, valkeassa puvussa,
      Näin sen unessa.. Että ne kasvot olivatminun.
      1900 luvun alussa

    • Se.sama

      Niin, mitä hyötyä olisin saanut, jos olisin kertonut huoleni vanhemmilleni? Olisinko pyytänyt heitä maksamaan mieheni velat? Minä olin aikuinen ihminen. Raittiit vanhempani olisivat lopun ikäänsä karsastaneet miestäni, tiedän sen kokemuksesta, koska he katkaisivat välinsä sukulaiseen, joka "käyttää alkkohoolia".
      Olisiko pitänyt kertoa työtovereille miehen alkoholismista? Mitä hyötyä olisi siitä seurannut? Kukaan työpaikallani ei kertonut omista huolistaan ja perheestään, olimme vain työssä samassa talossa.
      En ymmärrä, miksi pidät minua epärehellisenä. Siksikö, että sallin tuttavien pitää miehestäni, enkä juorunnut heille miehen viinankäytöstä. Annoin heidän tuntea sen mukavan ja avuliaan ihmisen, jonka kanssa oli mukava olla. Olisiko minun pitänyt aiheuttaa välirikko hänen ja muiden välille? Kyllähän kaikki tiesivät, ettei hän lasiin sylje.
      Olisiko minun pitänyt morkata isää lapsille ja huolehtia, etteivät he enää rakastaisi häntä?
      Velvollisuuteni oli huolehtia perheestä ja sen hyvinvoinnista. Myös miehestäni.
      Mitä hyvää olisi seurannut siitä, että olisin jakanut huoleni kaikkien läheisteni kanssa.
      Kerro.
      Kukaan ei voi alkoholistia auttaa, jollei hän itse halua.

    • Bathsuua

      No en voi kirota teitä!!
      kun juttelen täälä uskova paran kanssa ja juon tetä ja alkoi naurataa se että vien toivon ettei mailmanloppuakaan , uutta taivasta ja maata...
      ( mutat se nauraminenkin loukkasi vain minua)
      vaikka oli hauska atuneta naurua ( En voi elää suhteesa teihin tajusin
      että olin aika rauhallinen yksinäni Unohdin van teidät ja kaikki Nin on parempi että unohdan, en kiroa. !!
      ( perun ne kiroukset jos kirosin )
      En vaan voi elää suhteessa ihmisiin kun ei heitä ole kidutettu jne
      ei sieluaan revitty tuhansia vuosia vanhana Pyhänä jne

    • AzizTheCombatFighter1

      Ota lääkkeet, pilasit asiallisen keskustelun.

    • Bathsuua

      heräsin siihen että joku kuoli? Tunsin kehoni muuttuvan kevyeksi, ja tunsin vatsassa kurinan, ( olen aiemminkin kokenut sen ilmiön )
      se sielu oli jotenkin niin samalle aaltopituudelle asettunut?
      ;
      no.. Olen oikeasti valaistunut.. Mietin vilkaistessa noita mitä olin kirjoittanut..
      ( silti esim vaikka tuo Åhsltröm ei osoita mitään kunnioitusta )
      Minua kunnioitettiin, todellla paljon ( siksi se on vähän raskasta..
      Nuorempana.. Ne radiotoimittajatkin kaikki.. Televisiossakin kaikki..
      Mutta Toni ja Ismo, jotka myös kunnioittivat, tai ketään muutakaan ei ilmaantunut
      käytännön elämässä ... Muistan vain ne tunteet.. Ismon esim laulaessa Suurenmoinen ruumissaattue"
      ( Olennaisia tunteita oli miten jaksan rakkaus eläm tunteiden puolesta..Oli normaalit tunteet... Ihmisen joka välittää rakastetaanko häntä, hylätäänkö.. Miten jaksaa..
      ( siis herkälä ihmisellä on tunteet.. ) ne rra at piika tytöt yms ovat vaan reippaita porskutajia.. Oopperalaulaja oli ollut yksin 7 vuotta vaimonsa kuoltua.
      ...
      he voisi antaa jotakin tukea. Ismo.. vaikka.. Kun löysin ne Kuninkaat. ja kunnioitus oli suuri Muistan esim esitelmän pitäjän joka aivan vapisi kun kunnioitti Aurinkokuningastra niin
      ( ja olin hänen rakastettu.. Olivat suuria tunteita
      ( Mutta Toni antoi vain Janikalle huomion ja huolenpidon
      ( Olin Aurinkokuninkaan, Versaillesin, Louis XIV n Louise
      Se on jo riittävää
      Toni olisi voinut huolehtia
      Olisin iollut joku.. Toni olisi sanonut.. se on Louisn Louise..
      Ja auton takapenkille olisin sujahtanut pakoon katellisilta tytöiltä..
      ( ne tytöt tahtoivat olla jotakin..
      Tunsin Tavastian edessä
      ( He ei ymmärtäneet, että tunnen sen hengen..
      Kansan.. He osasivat vain menettää sen..
      Ottaa jonkun hemaiseva kehoisen
      ( Tuo Tupe...kin Tarot yhtyeen..
      En olisi kuvitellutkaan että minulla niin ylväs ryhtisen energiaisen pitkän kanssa komean olisimitään tekemistä..
      ( sitten näen nyt, että hän avioitunut v 14 piikatytön kanssa..
      ( ja hän on kuopiolainen
      Olen niin paljon vahvempi kuin tuollaine nainen, tavis..
      Onko olemassa joku muukin? Josta ajattelen että tuon seuraan en ole kelvollinen
      ja ja sitten näkyy kaikissa valokuvissakin vain järkyttyneenä...
      vain siksi että tapasi minut ?
      Hän tiesi tavanneensa jonkun. . ( Jeesuksen siskon ja valaistuneen tapasi
      ;
      mutat se oli niin tyhmännäköinen, että nyt on sitten kai muodissa piikatytöt?
      ja tavikset karkea energiaiset ? hän päätyteli?
      Hän ei tajunnut detaljejani,.. ilmeiden.. kasvojen tunteiden herkyyden sielun hän halusi vaan pullan näköisen naisen?
      joka OSAA KANTAA ÄMPÄRIÄ
      olen niin loukkaantunut kun en selvi rakkaudetta
      ( ja annettiin raiskata )
      mutta ajattelin että jos elän yksin elämän loppuun..
      ( En tahdo kirota ihmisiä
      ehkä Jumalalla on jokin ratkaisu

    • Bathsuua

      Hän teke kaiken järkyttyneen näköisenä..
      naimisiinmenon,, Hiuksensa vaalennet? kuvissa
      Muta olen tottunut että olen tehnyt vaikutuksen
      Ismokin oli sellainen.. Joka
      silti he ei antaneet minulle MITääN Vaika olen nimenomaan inhimillinen ihminen
      ( siinä siis oli jokin kirous
      ja pitää jaksaa yksin
      ehkä.. ( ne kaiki fiilikset oli niin terveitä!!
      ( no ehkä se on hyvä!!! ) Etä olen suurimman osan elämästäni tuntenut terveesti!!
      Oli rakkaus, kaipaus
      ( Nin tapasin sen Tupen Tarot yhtyeen leipäjonossa
      En ajatellut mitän seurustelu asioita,
      vaan sitä vain ajattelen että häntäkin kunnioitin niin etten olisi voinut kuvitella hänen seurassa olevani
      Siksi ehkä nyt sitten yritin löytää jonkun? ( Ismokin teki että laittoi huoran musik videolleen
      Todela häiritsevää..
      että tanssii alhaisen muodokas narttu
      kuin kaikissa ulkomaan musik videoissa
      ( Suomi oli niin paljon ylhäisempi musik videoissaan
      ( siksikin olisin tahtonut
      ( he teki vain porno musiikivideoita
      Silti minulle ei löytynyt ketään
      Minulla oli sielu jossa tämä maa oli ylhäinen
      ( mutat se vain vahingoitui.. kun jouduinolemaan yksin
      eikä tunteitani huomioitu
      niitä tunteita oli hereilläolontuntien aikana.. montako sekuntia on tunnissa
      ( niinkuin vauvaakaan ei voi puolta minuuttia jättää eikö sinä tule paha olo jos se huutaa märkien vaippojen takia tai nälkää
      ( Katselen sellaisin tuntein aasia!! Tuossa Kotimaa lehden kannessa..
      Olen tarjonnut sille suklaata ja jutellut sen kanssa..
      En antaisi sen kärsiä tietenkään..
      ( ihmiset ei anna eläimiä kiduttaa )
      Olin se ihmeellinen ihminen joka oli kuninkaallinen
      ( joka oli yhtä viehättävä kuin aasit ja eläimet
      ett ( ehkä kuin Sani?? Siinä olen pieni joka olikin kunniassa ?
      Olisin voinut olalsellainen Että oliisn seurustellut 7 vuotta.. itsevarmana jonkun ismon kanssa
      ja olisi lapsi ja luulisin että minua ei voi vahingoittaa.. ei voi häväistä.. että tunteistani välitetään.. että elämä on tärkeää.. Ihminen sielu
      ( mutta hänenkin Maki iski minulle luurin korvaan
      kun soitin
      On kiire, se porton sanoi ja löi puhelimen kiinni

    • Bathsuua

      Opintojensa alkuaikoina Karthagossa
      Augustinus rakastuu kristittyyn tyttöön,
      jonka kanssa hän elää viisitoista vuot-
      ta ja saa pojan.
      ,
      Tuo kuulosti ihanalta!Esse lehdestä Joulukuun

    • AL-anon78

      Al-Anon, ryhmä alkoholistien läheisille. Suosittelen, mene sinne voimaantumaan ja tee itse sen jälkeen omat ratkaisusi, kukaan muu niitä ei sinun puolesta voi tehdä.

    • miesmieolen

      vastauksen tiedät itsekkin, haet täältä vain tukea näkemyksellesi ja voin kertoa että olet oikeassa. Alkoholisti ei muutu koskaan hänellä saattaa olla joitain kuivia kausia mutta sitten kaikki paska alka tas alusta, ei kannata tuhlata elämänsä siihen itse olin liiankin kauan semmoisessa suhteessa. mikään ei ole normaalia ei pysty juomaan saunaoluita kun toinen heti ratkeaa ryppäämään, no itse onneksi sain itseni revittyä semmoisesta suhteesa irti ja päivääkän en ole katunut nyt aivan ihana normaali parisuhde ja rakkaus

    • Bathsuua

      Rauhaa vaan,
      en tahdo tonin joutuvan Bordelliin tai ismon tai kenenkään
      ( kirjoitin huonosti ( tuntui pahalta se n uss sana ( en koskana käyttänyt sellaista.
      Voi Voisiko sen pyyhkiä pois.
      Jeesukselta terveisiä
      kyllä me varman pärjätään?
      ;
      (Joku ehkä kuoli, mietin sitä kauan, ( muta koinettä hän nousi jonekin taivaseen
      ( siksiolin muuttua niin kevyeksi,.
      ja lopulta minustatuntui hän näki jotain kauhean autausta
      ( siihen päättyi että olisin ollut samalla aaltopituudella
      ;
      Koetetaan kestää!
      Ehkä ismo ja Toni autaa tutustumalla
      tekemälä sen helpoksi
      tulemalla vastaan
      ( EN kiro a ketään mihinkään!!

    • Bathsuua

      Valitaan hyvyys!! laitoin vila kutomani tekeletä pälle kun kylmä.
      Se on peiton alku, mutta siinä on auko, josta keksin sen voi pojottaa kaulaan, että se onkin takki!
      mutta illalal solmin sen aukon langoilla umpeen kun koetin pitää päällä ensi kerran nukuessa..
      Nyt koin, ja valaistuin , äsken,
      että se oli kasvojen edessä se langoillaumpeen solmittu
      ja tajusin että sellainen on helveti..
      ) siis se että ei voisi hengitää...
      ( niinkuin suihkussakin voi kokea..
      että se olisi hirvittävää.
      Ja siltä suojelee hyvyys ( ettei tahdo kellekään pahaa

    • Bathsuua

      Huomaahan ihmiset etä pipot kaupoissa ovat monesti akryylistä tehtyjä,
      made in China. Voisiko itse tehdä villapipon, laittaa monta lankaa vaikka seitsemän?
      Tai monta akryylipipoa päällekkäin Kolme?? ( Viisi??)
      :
      ( Miten lämmintä akryyli on??
      Villa on lämpimämpää. Ja luonnollisempaa

    • Bathsuua

      Kanit ja luonnoneläimet kyllä selviävät Ovat selvinneet tuhannet vuodet
      Tahtoisin tehdä niille lämpimiä suojia Mutta niistä on Jumala pitänyt huolen,
      kun luonut ne
      Tuhansia vuosia niitä ollut, hirviä, susia, lintuja

    • Bathsuua

      Voisiko löytyä se jonka kanssa voisi tehdä vaikka sorsille suojan missä saisivat olla lämpimässä.
      Ne ovat aina selvinneet mutta tahtoisin tehdä suojan niille! meren tai joen rannalle,
      Ja sen ne tarvisevat että niitä käydään ruokkimassa, leipää viedään.
      [email protected] Niden puolesta voi rukoilla ! ?

    • Alkkiksen_eksä

      Lähde. Alkoholistin on ihan turha odottaa muuttuvan. Jossain yksittäisessä tapauksessa sellainen ihme on saattanut käydä, mutta omaa elämäänsä on turha heittää hukkaan sellaista toivomalla. Itse siedin alkkiksen puolisona sitä valehtelua, salailua, riitelyä, luottamuksen pettämistä ja kaikkien muiden syyttelyä monta vuotta, ja tässä vaiheessa harmittaa vain se, etten lopettanut suhdetta jo paljon, paljon aikaisemmin. Voimia sinulle elämänmuutokseen.

    • Bathsuua

      En kestä tätä rahan maailmaa
      Kuka kanssani perustaa ( esim tuolla nukkui joku penkillä korvalappustereot päässä,
      nätisti, nojaten penkin selkämykseen , niin jo vartijat tulivat ajamaan höntö poiis.
      minen hän sitten menee? Tahtoisin perusta a paikan minen voisi tulla

    • Bathsuua

      Mike Monroe apuun Me löydämme jonkin rakkauden mistä voimemperusta a
      sellaisia paikkoja Missäsoitetaan Jeesukselle lauluja
      ( envoi tietää, ennenkuin tapaamme että onko mahdollista, niin miksi hukataan aikaa??

    • Bathsuua

      Rukoile isälleni suojaa kun kirjoitinhänestä vähän ikävästi Hän on hyvä ihminen.
      Kaikkki vaan ovat sairaita.

    • Bathsuua

      Ja anteeksi että kirjoitin alkoholistista? ettäräkäaivo tms En tiedä hänestä mitään
      Ei ollut selvänäköä Hän on varmaan jokin todellaloistava ihminen jos Jeesus antoi niin kirjoittaa
      ja huumorintajuinen ja Valaistuneena että kirjoitin..
      ( hän oli auttamassa! että ( Hänellä oli Suuri tehtävä
      ( Tahdon mennä pois kirjoittamasta koska en ole kunnossa
      ( minut raiskattiin niin rähisen välillä ? Tairähisin, mutta hän opetti että ei sa aniin kirjoittaa

    • Bathsuua

      Nyt sä olet pyytänyt anteeksi niin sä voit mennä pois tuo nainen sanoo
      ( että Jeesus ( en ole tyytyväinenensiihen.. Mutta ei auta
      Kyllä varmaan nyt kestän tätä kohtaloa ( tule ehuonompi olo vain jos toivoisi ihmisille
      ( pahaa )
      Silelei voi mitään jos ei voi estää että häväistään sanoo hän
      Mutat se on nyt mennyttä ( Niin en tahdo sitä ihmisille.. Mutat en pysty olem suhteessa heihin.. Mutta en tiedä voinko olla esim Mike Monroeen kun en ole kokenut.
      ( Hän herätti jotain rakkauden tunnetta kantaessaan huolta

    • Kiitollinen

      Hei! Toista ihmistä ei voi muuttaa, mutta itseäsi ja varsinkin suhtautumistasi asioihin voit. Jos todella haluat saada apua, niin hae itsellesi, nimittäin me alkoholistien läheiset sairastumme läheisriippuvuuteen. Yksi ja oikea paikka sinullekin olisi mennä Al-anonryhmään ja sen kautta saada paljon oikeata tietoa ja oppia ymmärtämään itseäsi ja puolisoasi. Käyppä katsomassa Al-anon sivuilla googlessa. Itse olen saanut sieltä avun ja nähnyt monta muuta sen auttavan. Tervetuloa!

    • AjatteluaNenääPitemmälle

      Nykyisin haetaan ne ongelmat ja syy aina toisesta ihmisestä, eteenkin kotimaiset itseään täynnä olevat nyky-naiset syyllistyvät tähän. Otettaisiinko sellainen terve itsekritiikki käyttöön ja mietittäisiin niitä omiakin käytös- ja menettelytapoja.
      Voi olla ne todelliset ongelmat löytyy sitä kautta monesti ...

      • Tähhäh

        Ajattelet siis, että miehen alkoholismi on naisen/naisten syytä?


      • niinsemeneek

        Juopot ovat viinan orjia. Jos olet orja, niin teet niinkuin isäntä alkoholi käskee. Syyt ovat vain tekosyitä, siitä miksi isäntää pitää totella.


      • AjatteluaNenääPitemmälle
        Tähhäh kirjoitti:

        Ajattelet siis, että miehen alkoholismi on naisen/naisten syytä?

        En, vaan ehdotin että sitä omaakin käytöstä ja luonnetta opittaisiin tarkkailemaan terveellä, epäitsekkäällä tavalla ja ennekuin ollaan aina kiireessä syyttämässä muita kaikesta.


      • Tahdonvoimattomat

        Entä sellaisessa tapauksessa, jossa poika joi kaksin käsin ja äiti pani juomisen miniän syyksi. Silloin en vielä ollut niin rohkea, että olisin kysynyt, kaatoiko se miniä juoman pojan suuhun väkisin.

        Omia käyttäytymistapoja on kaikkien hyvä tutkia ja fundeerata, mutta varsinkin jos on juoppo tai vain juopon kanssa eläjä, vierellä kulkija. Ongelmia on meillä kaikilla, mutta me kaikki emme hukuta niitä alkoholihuuruihin ja varmista sillä tavalla vielä lisäongelmiakin.

        Alkoholismi on ennen muuta yksilön ongelma, persoonakohtainen, eikä siihen silloin voi syitä hakea mistään muualta kuin omasta itsestä.


    • punatukkainentytto91
    • TakaisinElämään

      Voinen kertoa ihan omasta itsestäni sen verran, että olen raitistunut alkoholisti. Kukaan tai mikään ei voi alkoholistia parantaa jos juoppo ei itse nöyrry ja ota apua vastaan!! Vaikka tekisi kuinka kipeää, paras teko sinulle ja alkoholistille, on lopettaa juomisen mahdollistaminen... Ei ruokaa, kattoa pään päällä, lämpimiä perhesuhteita, ei yksinkertaisesti mitään!! En sano, että tämä saa juovan lopettamaan, mutta se on suurin palvelus teille kummallekkin

    • Bathsuua

      Anteeksi että nimitin sukupuolielinten nimityksillä naisia.
      Voi olla että he ovat nin röyhkeitä ymks
      mutta ei silti niin saa tehdä, pyydän anteeksi.

    • Bathsuua

      Aion lähteä tältä planeetalta,. Se on kummalline asia että
      esim Mikromaailma elokuvassa, animaatiossa oli Adam ja Krishna minusta jotka esittivät osia..
      En koskaan suostu kummankaan alamaisuuteen
      koska antoivat raiskata.
      ( enkä kenenkään muunkaan, )
      Siis ihmiskunta oikeasti loukaksi raa asti ja julmasti intimiteettiäni,
      raiskasi sieluani jne ( todella kummallisesti )
      ( siis en nähnyt YHTÄKÄÄN hyvää ihmistä.
      ( Joka olis välittänyt pelastaa, avuttoman,
      välittänyt rakkaudesta,
      viattoman tahtonut pelastaa, auttaa,
      Rakkaudesta Pyhyydestä ( välittää tunteista herkkyydestä
      neitsyestä

    • Bathsuua

      Tuolal tytöllä tuossa vieressä on pitkä selkä Aina vain pidempiä selkiä näkynyt
      Minusta he ovat esimerkiksi loukkaavia
      esiintyessään, vaikakkristinuskon perustajalla asiqat ei kunnossa.
      He voi hyvin jne
      En ymmärrä LAINKAAN heidän elämän motivaatiota
      ( no olen tajunnut että monien täytyy olal reippaita ett heillä ei ole varaa negatiivisiintunteisiin, masennukseen yms
      ( tahtoisin auttaa... Jos oikeasti se on niin
      ( että ihmiset ei voi olla ihmisiä.. )
      mIETIN ETTÄ JOS HEIDÄN ON PAKKO KASVAA JONKINLAISIKSI SELVITÄKSEEN?
      ?? että heille on esim Joku opiske4lupaikka,, tai asunto, jonka vuokra maksettava.. niin heidän pitää opsikella johonkin ammattiin jne
      että he kasvaa sen muokkamana??
      He ei ole ihmisiä.
      Harvoista voi tulla tähtiä, ja he ovat sellaisia seksi pimuja tms
      Ei ole mitään ihmistä.. syvällistä ym Tuntevaa olemassa
      ( en itse tahtoisi koululaitokseen..
      ja samnalaiseksi massanuoreksi
      jotka halailee toisaan neljö, kolme tyttöä
      en tajua MITÄÄN heidän mielestä.
      He ovat ehkä muslimeja??

    • alkoholistinex

      Seurustelin vuosia alkoholistin kanssa.. Juominen lisääntyi salakavalasti pikkuhiljaa. Kaikki vapaa-aika alkoi kulua juodessa. Kännissä minun halventaminen alkoi, haukkuminen, pettäminen , lyöminen.. Selvinpäin asiat kielettiin ja pyydeltiin anteeksi. Lopussa pääsin eroon hänestä. Edelleen kaipaan sitä ihmistä ja niitä mukavia selviä hetkiä mutta en voi koskaan unohtaa sitä miten minua kohdeltiin.. Eron myötä menetin yhteiset ystävät jne mutta uusia sain. Nykyään exäni edelleen juo paljon hän sai pienen lapsen mutta se ei ole estänyt häntä juomasta.

      • VOISAATANASENTÄÄN

        "Edelleen kaipaan sitä ihmistä ja niitä mukavia selviä hetkiä". Tässä erittäin hyvä esimerkki siitä, että tämän kirjoittanut nainen on läheisriippuvainen. Asiaa ei muuta edes se, että vaikka ex:llä on lapsikin, hän jatkaa samaa rataa. Tuossa vaiheessa voisi jo kuvitella, että nainen olisi huokaissut helpotuksesta, että ymmärsi häipyä. Sääliksi käy sitä lasta, kun isä on juoppo eikä varmasti kiinnosta lapsen elämä, harrastukset ei sitten mikään. "alkoholistinex", sinun kannattaisi oikeasti hakea apua jostain, luultavasti sinä olen niitä naisia, jotka oikein "imevät" eli haet itsellesi alitajuntaisesti juoppoja. Säälittävää


    • Bathsuua

      ( näin yhden jota ymmärsin vielä..
      Aleksanderin teatterilla kerran.. Hän itki puhelimeen, etät ei jaksa olla siellä tuntia tms.. monta tuntia
      Mutta hänelläkin oli kireät housut..
      Näytti naiselliselta.. niin että vaikak ne tunteet vetosi minuun
      että hän herätti jotakin arvelin että hänkin on niitä kireähousuisia..
      Liian naisellisia....
      en voi auttaa sellaisia itseäni pidempiä ja kauniimpia joilalon vanhemmat koti yms poikaystävä ( joka tyhjänpäiväinen minun silmissä
      en tajua miten he jaksaa
      ( Koin sellaisen helpon elämän todella masentavana, tyhjänä........
      ;
      Minulel olisi sopinut sellainen elämä että on se Kuningas...Kuinismo Alanko vielä oli...
      tai Toni...
      Ja voisin kasvattaa niitä Prinsessoja. ??
      Mutta kasvaisiko ne ihmisiksi vain ihan lapsesta.
      Niistä on kasvanut jotain kummallisia..
      Kun saavat ilmaiseksi rahan, kouluruuan..
      he ei yhdeksään vuoteen opi kunnioittamaan Jumalaa
      ruuasta yhtenäkään päivänä..
      eivät vesijohtovedestä, pattereista
      ( Meilläoli Suuri kunnioitus..
      vaikka Aristokraatteinakin.. ( se sarja..
      1700
      1600 Versailles ym

    • tätäpäivää

      juopon kanssa unohdat oman elämäsi. aika kuluu ja vuodet vierii. ne lukemattomat kokemukset, elämän elämykset kokee muut. sillä aikaa sinä vietät aikasi toivoessa parempaa. se katkeruus sieltä viimein tulee ja on sinun petikaverisi. joiltakin puuttuu kuitenkin rohkeus lähteä. lähteä tuntemattomaan. tutun juopon luota. juoppo on itsekeskeisin, itsekkäin, ihminen mitä maa päällään kantaa! se nyt vaan on niin, että viinan vierellä kaikki muu jää kauas taakse. kaikki!! eräs alan asiantuntija sanoi minulle, "paras apu teille molemmille on täydellinen tietämättömyys toisistanne, eron jälkeen". ei mitään "kuinka sä pärjäät, tarttetko jotain.." viestejä. on vähemmän ajatusvääristymiä toisesta ja vähemmän mustasukkaisuus vetvomis aiheita. jostain syystä noudatin neuvoa. ja ah!! että se toimi!! vaikeuksia oli, paljonkin. mutta nyt molemmat elää tahoillaan. juoppo lopettaa kun ymmärtää kuolevansa juuri nyt, veren valuessa suupielistä. jos lopettaa. minä lopetin..täksi päiväksi. exvaimolle kaikkea hyvää. rohkeutta teille jotka edes harkitsevat tehdä itsenäisiä päätöksiä omasta elämästään. avatkaa oma kanava ja kuunnelkaa sitä. ihmiselle itsekkyys, oikein käytettynä, on joskus äärimmäisen tärkeä asia. kielteisen itsekkyyden sinä tunnetkin. olen elänyt "tätä"-päivää jo vuosia. juoppo

    • Bathsuua

      Minulal on esimerkiksi täydellinen kauneuden taju..
      Kun otan valokuvia.. osaan otttaa , nähdä kuninkaallisuuden!!!
      Silti, jos lähetän jollekin vaikakteemu laajasalolle,
      hän ei edes vastaa
      paapoo vain raakalaistaan
      naista joka ei kykene varmastikaan edes tikku ukkoa piirtämäänkään
      ( minä osaan piirtää sielun.
      Olen se mistä toni lauloi "joka tuntee tuhat ilmettä juhlissa"
      ,

    • Jos ei addiktio poistu niin mikään ei muutu.

    • Bathsuua

      Nyt Adam on niin onneton.... ???Kunnioitan tietysti häntä.
      Enkä voi edes ymmärtää
      Niin vanhaa kuin krishna? Joka 5000 vuotta sitten kirjoittanut Bhagavad Gitan ?
      ( Jos hänelläoliliian vaikeaa ? Kunnioitan tietysti heitä.

    • Bathsuua

      Krishna, Mutat Krishnalla on varmaan itsetunto riittävä että ei välitä tuliko kirjoitettua pienellä. Alkukirjain. ? Ei kai sillä Krishnalle ole merkitystä?

    • Bathsuua

      Rukoilen Krishnan ja Adamin suojelusta,
      ei varmaan muuten voi selviytyä.

    • Bathsuua

      Rukoilen että Eeva voi hyvin
      En tahdo kirota että hän ei olisi atomin murto osa sieluani
      En tahdo tehdä mitään kirousta
      ( Voi hyvin ja selviytyy )
      ;

    • bathsuua

      En tiedä missä Adam ja Eeva ovat, mutta kyllä he varmasti ovat Jumalan kanssa
      ja Jeesus ja Buddha ja Muhammed

    • alkoholiton

      Poliisi vei minut putkaan ainakin 50 kertaa.Aloin miettiä että ehkä
      alkoholi ei sovi minulle.Lähes aina juotuani alkoholia jouduin vaikeuksiin.Lopetin alkoholin käytön kokonaan.

    • RIIPPUVUUS

      olen elänyt yli 40v. alkoholistin rinnalla 12vuotta hän joi rankasti petti ,hakkasi humalassa,mutta selvinpäin pyyteli anteeksi ja hyvitteli,humalluin aina näistä hyväilyistä ,ja muusta kaikesta,itkin ja huusin kun hän oli lopettanut ryyppäämisen ja kun tuli humalassa pelkäsin häntä,välillä pääsin pakenemaan,välillä yritin kaikin tavoin mielistellä häntä ettei raivostuisi,yritin erota,heitin hänet ulos useita kertoja mutta aina otin takaisin.tätä kesti 12v.sitten hyvä ystävämme jonka mies oli raitistunut AA:N AVULLA tarjosivat apua,mies meni hänen kanssaan AA.-palavereihin ja minä vaimon kanssa AL-anon eli alkoholistien omaisten ryhmään,se on suljettu ryhmä kuten AA myös kaikki mitä siellä puhutaan tai ketä nähdään jää sen pöydän ääreen.Siellä sain oikein kunnolla purkaa tuskaani, sain tukea,ja uusia ystäviä joiden kanssa oli helppo puhua kun he ymmärsivät kun itse olivat läpikäyneet tuon saman helvetin.Nyt hän on ollut täysin ilman alkoholia 32v. käy edelleen AA-ryhmissä,itse en enää ole käynyt AL-ANON ryhmissä,mutta tapaan vieläkin niitä ystäviä sieltä.Kaikki on rauhallista kun alkoholisti ei ota sitä ensimmäistä ryyppyä,josta se ryyppääminen ja maanpäällinen helvetti alkaisi,eikä hänen terveytensäkään kestäisi sitä.Alkoholistit ovat hyvin herkkiä ja voimakkaasti tunteilla eläviä,taiteellisia ja empaattisia ihmisiä kunhan kuningas alkoholi ei tule mukaan kuvioihin,alkoholi muuttaa täysin heidän persoonansa.

    • ÄlysLähtee

      Mikään ei todennäköisesti muutu. Ja jos muuttuukin ja vähän aikaa menee ilman viinaa, niin jonkin ajan päästä alkaa siitäkin edestä juomaan ja retalehtamaan. Lähe hyvä ihminen siitä suhteesta ajoissa. On ne kultasia sellaisetkin ihmiset jotka eivät juo viinaa jatkuvasti. Mutta jos jäät suhteeseen, niin et elä täyttä elämää joka sinulle kuuluu. Ei sun tartte olla siitä pahoillasi jos jähdet. Minä lähdin omasta suhteestani kun huomasin, ettei m ikään muutu. Enkä todellakaan ole katunut, päinvastoin olen ollut iloinen ja elän täyttä elämää nykyään uudessa suhteessa ilman viinankirousta ja lapsellista juoppoa nurkissa.

    • Muuttunut

      Ongelma siinä, että alkoholistin puoliso yleensä ihan yhtä sairas, kuin tuo alkoholistikin. Läheisriippuvuutta, tarvetta yrittää ohjailla muita ihmisiä, kun ei kykene hallitsemaan omaa itseään. Mut ihminen pysyy jossain tilanteessa niin kauan, kuin on oppinut jotain. Hakkaa sitä päätään seinään. Jos ihminen rakastaa ja pitää itseään ja tätä elämäänsä arvokkaana, hän toteaa, että tämä ei enää minun elämääni. Varsinainen työ alkaa vasta tämän jälkeen.

    • 40v-sinkkumies

      Juoppo ei muutu. On niitä selväpäisiä miehiäkin mutta ei naiset niiden kanssa halua seurustella.

    • napsupullo

      voi hyssykät,kaikki voi muuttua kun alat itekin ryyppään.

    • ToivoaOlemassa

      Kaikki muuttuu, kun kuolee tai viimeistään vuonna 2058!

      • Anonyymi

        Onkos siinä mitään perää, ettei juoppo muutu?
        On jääny Vähä epäselväks ?


    • Normi-itsekäs

      Ei addiktio tai sen tarve häviä koskaan. Vain kohde muuttuu. Olet kokenut jotain, josta olet oppinut ja nyt voit muuttaa elämäsi suunnalla olemalla terveesti itsekäs. Ota oma elämäsi haltuun ja anna elämäsi laatua heikentävällä mahdollisuus vastata omasta elämästä ja itsenäistyä. Samalla sinä itsenäistyt ja vähitellen huomaat olevasi upea ihminen, yksilö, jolla on oikeus onneen ja tasapainoiseen osin huolettomaankin elämään. Niin minä tein 19.1.2015 ja nyt voin vihdoin sanoa ja myöntää olevani onnellinen, yksin mutten yksinäinen, valmiina ja eläen ihanaa omanalaistani elämää. Ole terveesti itsekäs.

    • Minttu09

      Voi niin tuttua tekstiä. Mun mies oli noin vuoden Avominnen avohoidossa. Kallista lystiä, mutta saatiin maksusitoumus kaupungin A-klinikalta, jossa mies oli asiakkaana. Nyt hoidon päätyttyä on juonut vähemmän, mutta se edellytti sopimusta, jonka yhdessä laadimme. Sopimuksen noudattaminen on edellytys parisuhteemme jatkumiselle. Kohtalaisen hyvin on mennyt nyt, mutta välillä kiukuttelee kun haluaisi juoda useammin. En voi antaa periksi koska alkon käytöstä alkaa aina monen päivän putki ja kuten teilläkin, miehen persoonallisuus muuttuu sietämättömäksi. Suosittelen Avominnea. Menkää ilmaiselle info käynnille, se jo auttoi miestäni ymmärtämään mistä alkoholismista on kysymys.

      • Jos on riippuvuus alkoholiin,niin ei sen vähentäminen auta,vain vähäksi aikaa,sit taasen repeää! Terv. n. 25v juoneena ja n.10v raittina olleena kokemuksena!


    • Bathsuua
    • Mikään ei muutu, se on höpöä. Voi kusettaa itseään, että asiat muuttuu paremmaksi. Katselin eukkoa reilu 20 v, oli jo sen verran viinaan menevä, että joi paska salaa kun sanoin, että toi ei vetele. (Pullokätköjä mahtuu kotiin yllättävän paljon), tänä aikana huomasin, että sen muisti pätki enemmän ja enemmän, keskittymiskyky olematon .
      Naama on turvonnut juomisesta kun hakatun sian kärsä. Oli sillä sialla mukana pullo laukussa usein kun meni duuniinkin. Haisi himassa kun pässin persus. Oli aina välillä pieni morkkishetki, kun sitä otti pattiin oma dokaaminen, eikä kehdannu aina dokaa. sit se taas alko. Litran vodkakin yhdessä illassa, eikä edes näkynyt.
      Lopetin sitten asiasta puhumisen ja jäin venttaa, että dokaisi itsensä hengiltä. Oli jo onnistuakin muutaman kerran, kun veteli pillereitä ajoittain muutaman paketin samaan aikaan ja kiukunpuuskissaan meni ulos pakkaseen nukkuu , kun sitä vitutti, kun olin niin ahdasmielinen, etten ymmärrä että se on sairaus. Oli pakko repii se puolitajuton paska sisään, ettei minua ruveta syyttämään heitteille jätöstä. Vieläkin harmittaa, että revin sisään. No onneksi nyt alkaa olla sen vatsa jo siinä kunnossa, että kohta varmaan siitä pääsee siitä lopullisesti .
      Ai että tuntuu hyvältä katella kun akka menee heikkoon kuntoon. Mua oikeen naurattaa ja odotan ilolla kun kellot kilkattaa. Oikein noille paskadokuille. Tappakoon itsensä kaikki.
      Hyvät ihmiset, ne ei ikinä pääse viinasta, on vaan morkkispäivia ja sit hyviä kännipäiviä, jolloin läheisiä vituttaa, kunnes ne kuolee. Muu löpinä että ne muuttuu on suoranaista kusetusta itseään kohtaan.

      • Oletpa sinä katkera! Muista: kostaessasi toiselle,kostat myös itsellesi!


    • Mies--37

      "Puhua ei voi kenellekään, koska meidän parisuhteeseen liittyviä asioita ei ole lupa levitellä."

      Siis tämä maailman kultaisin ihminen kieltää sinua puhumasta asioista? Kultaisella taisit tarkoittaa ylimustasukkaista kontrolloivaa paskakasaa?

    • Faktatietoa

      Juoppo ei muutu ellei se itse sellaista päätä ja kuvaamasi juoppo ei niin ole päättänyt. Jätä se.

    • kaaos100

      Olin 7 vuotta alkoholistin kanssa. Lopulta en enää jaksanut, vaikka hän on mitä parhain mies selvänä. Narsismi viinahuuruissa on sitä luokkaa, että myisi vaikka oman äitinsä parista bissestä. Mikään ei paina naisen itsetuntoa alemmas kuin tietoisuus, ettei ole minkään arvoinen ihmisenä. Miehellä ei pysynyt työpaikat ja jouduin maksamaan aina kaiken. Mies yritti kyllä useaan otteeseen irti viinasta. Oli katkaisuhoitoa, myllyhoitoa, AA-ryhmää... Mutta viinapiru sai aina voiton.
      Kun putki oli päällä, mies huudatti musiikki yökaudet, vaikka minulla oli aikainen herätys aamulla töihin. Ja jos ei soittanut musiikki, puhua pölpötti ja tökki "nukutuko jo"?... Kohtuus ei riittänyt enää vuosiin. Ensin yksi pullo viiniä, sitten piti lähteä vielä hakemaan lisää - ja vielä juosta hakemaan bisseä, ennen kauppojen sulkeutumista. Olin ikävä muija, kun en halunnut aamulla lähteä jatkamaan, koska krapulaa ei kuulemma ole pakko kärsiä. Riidat paheni vuosi vuodelta. Lähellä oli jo pariin otteeseen, etten saanut turpaan.
      Erosta on nyt 7 kuukautta. Ja elämä on ihanaa yksin.
      En voi antaa muuta neuvoa kuin että, lähde pois siitä suhteesta, vielä kun olet hengissä.

    • Bathhsuua

      Tulkaa meille elämään rakkaudessa
      Kasvatan Prinsessat
      Eugeniesta ja Beatricesta juuri luin.

    • Bathsuua

      Kun Andrew ja Sarah oli kutsuttu perheen vapaa ajan rientoihin Sandringhamin kartanoon Norfolkiin, Andrew julisti tyttöystävälleen rakastavansa
      Onnellinen Sarah kompastui pianonjalkaan, kaatoi juomansa sohvalle ja potkaisi vahingossa Kuningattaren corgia.
      ;
      sarah ja Andrew
      Sittenkin Onnellinen Loppu
      Kuninkaallista Rakkautta
      Eeva Lehdestä

    • Bathsuua

      Kuopus Yorkin Prinsessa Eugenie, on Sarahin mukaan fiksu ja huoleton tyttö. Hän on myös suorapuheinen ja rohkea . ( minun kasvatteja??)
      Eugenie, kruununperimysjärjestyksessä kahdeksas, valmistui Newcastlen yliopistosta pääaineinaan taidehistoria ja kirjallisuus. Hän työskentelee taidealalla ja seurustelee Jack Brooksbankin kanssa, joka on tehnyt baarimikon töitä ja ollut mukana ravintolabisneksessä.
      Mutat Maria salome on onneton.
      näen mutat sanasa, vajosi Warsowassa
      ;
      vaikak oli Lutherin aviopuoliso..
      Ismo ei osannu olla tärkeä minun kanssa
      eikä toni
      vaan loukkasi pahoin sillä nuorella pimulla
      Minun sielun ja tunen elämä 50 vuotta hetkestä toiseen vahingoitettu,
      ja hän hyysää nuorta jota auttaa on todella väärin

    • Bathsuua

      olen loukattu, kun olen seurassa, hovissa joka Simple people Court
      He puhui päälle!! Kun soitin heille äsken lauluani
      Sanoi vaan että siitä vaan levyttämäämn
      ( en koe sitä rakkaut ihailua
      ei oikein mikään mene

    • Bathsuua

      En kasvata itsevarmaksi, kuten suor puheinen ja rohkea
      saattoi väärin käsittää..
      Pidän tuosta mitä lukee ett;;
      "Tiukan kasvatuksen ja sisäoppilaitoksessa koulutuksen saanut Sarah oli olapsena ujo"
      Tahdon just perustaa Maria salome sisäoppilaitoksen ja Luostarin.
      ;
      Mutta iSMON JA tONIw N HYLKÄYS vammautti tunne elämäni,
      ( Koetan parantua. )
      Jos olisi Se Oikea? Jonka seurassqa
      Jonka Jumala luonut ett luodut toisilleen
      ( Joka ehkä tykkäisi hoitaa lehmät kanssani..
      ( noiden postikorttien mukaan... Toisessa on sikopaimen suutelemassa Prinsessaa..
      Tode3l viehättävää, ihanat värit, hovipuvut vienojen ja herkkien
      ja Toisessa on ne lehmät... lypsetään
      Louise yhdistää ne , koska oli Hovissa, nuoruuden
      ( 30 vuotiaaksi Kuninkaan rakastettu, lastensa äiti, virallistettujen
      Hertuattareksi nimittämä
      ja sen jälkeen Luostarissa 36 vuotta, lopun elämän
      Johti Luostaria.. lukee eräässä historiankirjassa.. ?
      Ja sitä edelttää.. Maria salome olin 2000 v sitten..
      Kalastajan vaimo jonka pojat valittiin opetuslapsiksi Jeesuksen..
      :
      olen nyt ihan tunne vammainen
      olen elänyt koko 50 v inhoten itseäni.. esim
      ( minjulal o0n kaikki oiekat ajatukset,
      ja tunne elämästä ymmärrys,.
      mutat ei ainutatkana ihmisuhdetta ole ollut, ei yhtä ihmistä.
      Niin olen tietenkin vaurioitunut. Jos rakastuin tai ihastuin minua loukattiin ja vaurioitettiin Esim Vilel Valo mennessäni ovelleen sanoi voin tulla kylään, kun edellinen vieras läjhtenyt..
      Mistä olin onnellinene.. todella..
      mutta kun menin uudestaan, hän kutsui Poliisin suoraa päätä..
      olikin lappu ja kynä kädessä obvella että mikä sinun nimi on..
      ( se viittaa, että meitä tahdottiin vahingoittaa koska meillä oli NIMi , kateudesta
      esim muslimit.. tai rahvas
      tyydyttivät tarpeitaajn
      Ja vahingoittivat sieluani todellapahoin, kun juoksin pitkin Munkkiniemeä henkeni edestä pakoon, ja kirosin 1400 luvun veljeni.. 1700 luvun Versaillesin Prinssin tms kun kiduin hänen takia todella
      Jumala sitten suo0jeli niiltä poliiseilta
      siis sielu kirosi niin suurta tuskaa tuottavaa
      Mutat jos se rahvas, muslimit yms
      vaikutti, hyökkäsi joka välissä.. joka heikkoon kohtaan..
      Vallankumouksesta lähtien.. Esim meidän astrologinenkartta on sellainen että se3 ei sovi yhteen
      Vilen ja minu,
      Ismon ja mi9nun, Tonin ja minuhn
      Olen erotettu kaikista joit tuhannet vuodet joiden kans elänyt.
      Huomaan myös sen vaikutuksen usein, että ei anneta löytää uudestaan
      ( vasta kun tehty todella heikoksi,...
      he ei välitä..
      Vasta kun eivät joutuisi tuntemaan kateutta,. alem tunnetta mikä heille kuuluu,
      alempi luokkalaisina.
      Siis ei annet löytää jotakin, tehdä toistuvasti,, mistä tunteet
      " Tunteiden paino on liikaa" Tonikin lauloi..
      Tuhansia vuosia kehittyneet tunteet..
      :
      ai ne pitää sua niin pienenä että ne antaa tehdä
      Niin minua kidutettiin niin kauan hetkestä toiseen ja hengenvaarallista se oli varmasti,
      se olisi tappanut jos olisi voinut
      se paha henki, niitä alempia edustava
      Ja minä odotan, että heidät pakotetaan kokemaan entistäkin pahempi alemmuudentunto, kateus ja tuska ja osattomuus
      yms
      Kuten Ismo lauloikin
      Se ei ehk ollutkaaan minulle, vaan heille
      ;
      tosiana kului 30 vuotiaana.. 40 vuotiaaksi..
      20 vuotiaana
      ( sitäh piti ikäloppuna itseään jo 18, 19 vuotiaana kokemattomana
      aina yksin kulkevana..
      Kaikki Joulut! ja uudet vuodet yksin!
      esim kun muutin Lip järvelle..
      vsta 97------ aloin silloin kitua pahoin.. Se virta iski jalkoväliin..
      Kävelin joskus 8 tuntia huonetta päästä päähän..
      Ei voinut istua eikä maata..
      97- 2011 jouduin lähtem sie3ltä.. se sekopäinen sosiaalityöntekijä,, joak hääti ilamn syytä..
      Käveli sisälle vilkaisi siistiäpahvilaatikko pinoa vasemmalla seinän vieressä
      ( miss kaik tavarat siististi ) ( koska minulle oli tehtu 2-3 krt suursiivous.. koska en jaksa siivota..
      Ne oli nyt siististi ne ja hän vilkaisi niitä ja sanoi " Palovaara! Kyllä tämä nyt on häätö!"
      ja käveli ulos
      Ja arvelin että ei kukaan usko minua jos valitan..
      ;
      miten voisi olaljoku joka olisi se Jumalan luoma ?? onko olemassa sellaista
      Jospa se on koira??

    • Tellukka33

      Muutos on mahdollista. Mutta siihen tarvitaan aivan helvetisti omaa tahtoa, kukaan toinen ei alkoholistin päähän voi takoa, että pitää raitistua. Nimim. kaksi vuotta raittiina ja ylpeä siitä

    • Bathsuua

      en tiedä tykkäänköniistä prinse3ssoista jotka kortissa.. En

      ehkä sitten kun niitä raiskattu ja kidutettu enemmän kuin minua,
      koska olen ainna olut Pyhä
      Esim Villen vieressä malli , kuvassa, näin hänen sielusta hän kunnioitti tätä neitsyttä,
      puhtaana, Pyhää..
      ( niin he tekivät
      Kuten näkyy 1600 luvun maalauksesta, jossa Louise torjuu Kuninkaat..
      ( hänel oli vaan se yksi ) mies sen elämän aikana
      ;
      ni en pidäniistä tytöistä naisista
      he kunnioittivat, jeesuksen ssiskoa
      tuhannet vuodet
      ellen sitten ollut Bathsuua tosiaan
      ja siitä on 3600 vuotta..
      ;
      he sai nauttia raiskauksesta Pyhimyksen, ja intimiteetin loukkaamisesta
      jatkuvasta ja pahenevasta ,
      ( sieluuni ei mahtunut ( niin se Krishna oli minua alhaisempi?=??
      hänellä oli 900 Gopityttöä
      Ja Hänen ainoa Poika Jeesus, jolla Kuningas sdalomonina 900 Kuni9ngatarta?
      ;
      he ehkä vapaaehtoisesti tahtoivat olla niiden kanssa
      raiskaukseen ei ole verrataavaa
      yhteenkään
      Ihminen ei kestä yhtä raiskausta.
      olinniin että ehkä viisi vuotta
      joka päivä raiskattaessa, säilytin uskon että se on se yksi ja ainoa,
      ed elämän aviomieheni, jonka luulin erään henkilön olevan
      :
      ( minusta on mahdollista,...e ttä tämä planeetta hävisi,
      sielut muuttu7vqat vaikak planktoniksi
      Supernovana plabneetta tuhoutuu
      Tunsin siten raiskatatessa
      Mutat he silti tqahtoi vaan raiskauttaa, mieluum kuin kunnioittaa
      ( vaikakolivat kunnioittaneet tuhannet vuopet..
      Nyt he halus koetata painaa minut aolhaisten naistensa jalkovälin tasoisten
      jalko0välin alapuolelle ( sydämestä tunen murtui
      ( Sydän tunsin sen siinä,.. kun menin Vileln ovelle..ja hän sanoi, sinäkö niitä kirjeitä olet tuonut, säästin ne antaakseni ne4 poliisille
      ( ja he haluaisivat olal tietoisia?? inti9miteetin loukkauksena
      näistä sanoista tai valinnoista
      vaikaks e on pahempaa kuin fyysinen rauskaus
      sielun raiskaus
      he ovart olleet ehkä rottia
      kun olin Bathsuua
      ja he koettavat alhaisuudessaan tunke3a minun tasolle
      tai ovat ( se pala ahelvetissä se mätä sielu joka tekee sitä
      palaa vielä' alemmassa helevetissä
      palaa siinä sekunnista toiseen se mätäolio mädässä alhaisuudessaan
      Joka taopuksessqa ne Krishna ja Jeesus ovat ylhäisismpiä
      yms
      Adam eeva Buddha
      jne
      eikä heissä ollut väkivaltaa
      Väkivalta oli rahvas
      ne rotata jotka koulutettiin
      Kuten näkyi rautatiease4man valokuvanäyttelyssä..
      Oli juna vaunussa todel ilkeännäköinen kehi8ttymätön nainen,
      (kun ajattelee miten kehittymättömiä suomalaisetkin ovat!! nämä jotka kirjoittavat täklle palstalle..
      ja vastapäätä istui rouva.. Aatelisen herkän kehittyneen sivistyneen
      näköinen ja kiltin
      H e kävelivät vaan kilttien yli.
      ( niin ymmärsin sen )
      Olen kehittynt herkkyydessä ja tunteissa..
      ja iskettiin juuri siihen missä oli voimakas Sitä ei saanut tehdä
      ;
      en oikeasti voin uhrautua siinä raiskaus asiassa, en uhrautunut hetkeäkään koska ei voi

    • EinoK

      Juokse karkuun ja lujaa kun vielä voit.

    • Bathsuua

      Anteksi en minä halua kenenkään palavan helvetissä.
      Nyt jos meillä on tämä Prinseessakoulu..
      Schule
      Meillä on ollut pitkä ajanjakso..
      Krishna miksi on niin paha ola..
      Kun Tonilauloi
      "Kun kansa polkee paikoillan..
      Missä Kuningas on..
      Missä Jumala on kun kansa polkee paikoilaan"
      ;
      Minä en ollut kansaa
      on hänen virhe ja väkivallan teko.
      Minä saatoin olla vaurioituneena syrjäänvetäytyvä
      mutta en kansaa
      Hän ei silti käsittele sitä, virhe kohtaa, josta lähti väärälle raiteelle.
      ;
      Hän yritti alentaa minua, ( minä tahdoin että kohtaamme, että voisin kunnioittaa ja rakastaa,
      vaIN IHAILIN HÄNTÄ, ESIM TV SARJASSA
      mUTTA HÄN TAHTOI VAIN VAHINGOITTAA SIELUANI JOKA KykENEVÄ IHAILEMAAN JA TUNTEMAAN
      JA OTTAA YLPEÄN ALHAISEN SEKSI PIMUN SEURAKSEEN.
      ;
      Joka samoin loukkasi minua
      Kysyin koska Toni tavattavissa
      Puoli yhdekäsn lavalla, sanoi hän
      Että minä katselisin häntä fanien joukossa,l
      ( aiemmin kohdeltiin tosiaankin niin,
      mutta olen jo liian vanha 50 vuotiaana..
      Se oli törkeä vastaus nuorelta pimultra HÄNT6Ä VANHEMMALLE, JA zEPEDEEN VAIMOLLE mARIA SALOMELLE
      eTTÄ MINÄ KATSELISIN tONIA LAVALLA,
      JA HÄN MENEE NAIMAAN SITÄ KOTIIN
      Siis elämä ei saa olla sellaista
      Kaikki tunteeni kuolivat

    • Bathsuua

      Toni voi ehkä olla joku,
      minä voin kutoa
      Nyt olen jo liian kauan joutunut olemaan vailla kommunikatiota
      ( sisi olen jo viimeisen tunnin voinut kurjasti,
      vaikka edellinen viestini oli loistav
      He ovat hemaisevien kehojen seurasa. joilal ei ole päässä paljon mitään
      ?? Koska Jumala välittää siitä etä minull oli tunteet ja minulal oli sielu?
      Minä johdin Luostaria Tajuatteko Se on paikka josta mennään Taivaaseen
      Ja nyt he estä minua rakastamasta
      Voinko saada puhelinnumeron?
      Jos minä pystyisin rakastamaan

    • Bathsuua

      Ismo Alanko, kun sain kirjailijatar Snelmanilta Ismon puhelinnumeron,
      ismo vastasi puhelimeen "Mistä s ot saanu munnumeron Sä et saa soittaa tänne"
      ja vaihtoi puhelinnumeron.
      Nyt hän on laitanut seksipimun tanssimaan musik videollaan
      Hänenkö kanssa Ismo juttelee?? Ett sillä pitää olla tollanen keho??
      Jos niin kaunis tyttö soittaisi Ismolle hän ei kehtaisi olla nin epäkohtelias.
      Jos menisi tapaamaan Ismoa ei hän olisi epäkohtelias.
      Mutta minulla on se herkkä sielu
      Se kaunis tyttö ei ehkä kauaa muistaisi edes sitä raakaa kohtelua

    • sepaskiainen

      Jätä se PASKIAINEN!!!!

    • Aivotpellolla

      Jos ihmiset näkisivät ja tajuaisivat mikä on juomisen päätepiste, niin kukaan ei koskisi ikinä viinaksiin.

    • Maybe50

      Kokemuksesta voin kertoa, että oma juopottelu helpottaa asiaa. Mutta jos sekään ei riitä parisuhteen korjaamiseen vaan silloin tarvitaan suurta rakkautta. Eikä sekään riitä, rakkaus jatkuu, vaikka elämä menee päin persettä. Jos rakastat, niin siinähän kidut kunnes jompikumpi kuolee.

    • aivotmenny

      Eräs nainen muuttu todella rivoksi, juotuaan vuosikymmeniä ja hänen mielestä kaikki muut on idiootteja.

    • selvinnyt

      Minä vapauduin alkoholista käymällä AA:ssa ja hengellisissä tilaisuuksissa jossa sitten annoinkin elämäni Jumalalle ja Jeesukselle Kristukselle ja silloin vasta silmäni avautuivat millaista elämää olin elänyt tuhoten omaa elämääni, ihmissuhteita ja terveyttäni ja kuinka olin tuottanut surua, häpeää, pahaa mieltä ym. ym, tyttöystävilleni ( heitä oli useita, koska aina yksi lähti, toinen tuli, näin se on usein juopolla ) sukulaisille , omaisilleni jne. Tosi kauheata elämää siis vuosia, vuosia, itselleni ja läheisilleni. Myöhemmin sitten itsestäni tuli alkoholistien - ja narkomaanien auttaja, oikein ammatti ihminen ja sen tuomalla kokemuksella, heidän ongelmiaan ratkoen, kuunnellen ja sivusta seuranneena olen tullut siihen tulokseen että harvat selviävät päihdekierteestä- ja ongelmista, suurin osa näyttää jatkavan hautaan asti. Siksi se onkin läheisille, vaimolle, lapsille, tyttöystävälle, omaisille jne niin helvetillistä elämää sivusta seuraten kuinka juopon/narkin oma elämää tuhoutuu ja siinä sivussa myös muiden! Jos perheen päihdeongelmainen, mies tai vaimo ( oma lapsi onkin jo ongelmallisempi , koska tunteet jne. tulee vielä helpommin pintaan ) ei suostu lähtemään hoitoon, itse näkemään ongelmaansa, kuuntelemaan ja näin lähtemällä ratkaisemaan ongelmaansa, on parempi erota, jättää hänet, koska kuten asian laita on, hän sairastuttaa, tuhoaa muidenkin läheistensä ELÄMÄN ! Joskus käy niin onnellisesti että kyseisen ratkaisun omaisten, lähimmäisten tehtyä päihdeongelmainen havahtuu itse osallistumaan ja etsimään ja lähtemään hakemaan apua. Toisaalta kukaan muu ei ole niin hyvä näyttelemään puijjaamaan, vedettämään, hyötymään toisesta ihmisestä / ihmisistä kuin alkoholisti, narkomaani yms. Siksi näissä jos missä tarvitaan Korkeimman johdatusta ja ohjausta ja rukousta. Minä kiitän elävää Jumalaa ja Jeesusta Kristusta että olen saanut selvitä elämään ja minun läheiset tekevät samoin. Toivon päihdeongelmaisten läheisille voimia tässä raskaassa elämän tilanteessa, ja sinulle joka itse olet päihde koukussa sanon, rukoile Jumalaa ja jos et usko häneen, lähde liikkeelle on AA:ta NA:ta on päihdetyötekijöitä, kristillisiä seurakuntia jne, jne, apua löytyy jos vain haluaa ottaa avun vastaan, mutta ennen kaikkea: OLE REHELLINEN !

    • Annitellervo

      Keskustelimme tästä. Sanoit, ettei mieheni ole juoppo, joksi häntä nimitin. Haluaisin Sinun olevan rehellinen ja nähdä, kuinka vakavan tilanteen vammat Teitä kaikkia, Sinua ja lapsiasi taakoittavat. Tiedän, että rakastat miestäsi. Älä lakkaakaan rakastamasta, niin voimattomaksi, kuin itsesi tunnetkin. Miehesi hylkäämisellä et voita mitään. Tuotat vain lisää tuskaa Teille kaikille. Uskon, että miestäsi rakastamalla, mutta ennen kaikkea kääntymällä Taivaan Isän puoleen uskossa rukoillen: Isä Sinä voit auttaa! Jumalalle kuuluu kaikki valta siinäkin suhteessa. Sinä jäät odottamaan ja uskomaan. Toivon mukaan etsiytymään hakemaan apua itsellesi. Alkoholiongelmaiset vaimot tarvitsevat terapia-apua, mutta pelkäämäsi ristin tie tarjoaa Sinulle lohtua ja turvaa ja ennen kaikkea vilpittömiä sieluasi rakastavia ystäviä. Haluan vielä lopuksi sanoa, alkoholista ei pidä hakea ilon aihetta yht.elämässänekään.

    • sgfdssdfsfsdfsd

      alkoholisti-isän ja isäpuolen elämää lähietäisyydeltä katseltuna, voin sanoa ettei alkoholisti muutu, ei edes halua muuttua, eikä nainenkaan halua että mies muuttuu. Alkoholistin kaverit ovat alkoholisteja, kuolemat hoidetaan pullolla. Kukaan ei edes ihmetellyt että miksi muutamassa vuodessa kuoli 3 ryyppyjengissä olevaa. Se oli normaalia niille. Ikää edesmenneillä oli 31-45 vuotiaita. Sen jälkeen oli muutaman vuoden tauko kuolemissa, 10 vuoden päästä oli koko ryyppyjengi haudassa. alkoholisti-isän lapsena en aio käydä isän haudalla koskaan. Mitäs oli niin tyhmä että dokas ittensä hengiltä. Naiset tekevät tyhmiä valintoja ja valitsevat renttuja. Tietty elämä alkoholistin kanssa on jännempää. Koskaan ei tiedä milloin alkaa vaahtoa tulemaan suusta ja täytyy ambulanssi soittaa paikalle, tai koskaan ei tiedä, milloin on kiljupönttö käymässä, tai jotai skeidavideonauhureita kauppaamassa. Milloin pitää putkasta hakea, tai ukko ajelee kännissä autolla kortitta. Siinä sitä mietitään että kenes auto se on.. Kovasti myös autonkorjaustaitoja on ja lopulta pitääkin ostaa toinen auto kun kännissä sähelsivät ryyppykavereiden kanssa. Onhan tuo omanlaista jännistystä. Oishan se naisen mielestä tylsää kun mies lapsensa kanssa viettäis aikaa selvinpäin.

      Mitä tulee alkuperäiseen kysymykseesi, niin ei alkoholisti muutu, jos alkoholismi pitkällä. plussaa siinä on se että 10-15 vuodessa on alkoholisti jo mullan alla, eikä sitä ainakaan omat lapsensa jää kaipaamaan. Nainen tietty jokavuosi kukkia sinne vie. Mitäs teette niin tyhmiä valintoja. Ja sitten töissä käyvät kunnolliset miehet jäävät yksin uusien mersujen kanssa, kun pitää sitä tyhjää oloa täydentää autoilla.

    • Iloisesti63v

      Tavallinen tarina. Olen ateistiperheestä, jossa oli hyvin kielteinen asenne alkoholiin. Nyt ollessani vasta liki neljänkympin olen alkanut käymään ravintoloissa. Nyt vasta tiedän mitä on todelliset ystävät, riemu ja nauru. Kaikki aikaisempi on ollut turhaa ilman syvällisempää merkitystä ja rakkautta. Bubin isossa pyöreässä pöydässä perjantaisin klo 22 jälkeen kokee todellisen yhteydellisyyden. Sitä ei voi kokea teetä hörppien.

      Matti sanoi aikoinaan, että "elämä on ihmisen parasta aikaa" ei voi olla osuvampaa.

      Kannattaa juoda kun pää kestää. Ikää kun tulee niin sitten voi hellittää, kärvistellä selvinpäin kuten sanotaan (ajatellaan).

      Ei muuta

    • ex vaimoni kysyi kaveriltani joka oli lopettanut juomisen,etta mita on tehtavissa minun juomiseni kanssa joka oli mennyt yli ayraiden,niin kaveri oli sanonut,etta miehesi ei ole viela juonut tarpeeksi,Nuo sanat piti sisallaan kaiken.Pohja on nahtava jos viina on tullut ongelmaksi.Jollain se on syvemmalla kuin toisella.Syvin on n 2,2 m

    • asdfsdf

      Itselläni on alkoholiongelma ja sen vuoksi jätin alkoholin pois. Avioliittomme on kärsinyt tästä ongelmasta ja on tällä hetkellä kuin veitsenterällä tasapainottelisi....ero on todellakin lähellä...

    • ansaitset olla onnellinen, kokemukseni mukaan alkoholismi joka tee ihmisistä onnettomat ei toimi muille ihmisille.

    • katsonut

      nosta kytkintä ,mitä noita juopon reppanoita katsoo.

    • Al-Anonista_apua_saanut

      Kuten jo toisetkin ovat kertoneet, hae apua ja jaksamista itsellesi Al-Anonista. Siellä selkiää omat ajatukset ja tuntemukset ja jaksat viedä päätökseen sen ratkaisun, joka on sinulle itsellesi sopivin. Älä jää itseksesi katkeroitumaan ja kuuntelemaan "kavereiden" kommentteja, mitä he tekisivät tai mitä sinun heidän mielestä tulisi tehdä. Juopon juomiseen sinä et voi vaikuttaa, mutta miten sen kestät vai haluatko jotain muuta, siihen sinä voit vaikuttaa.

      Mitä nopeammin haet itsellesi apua, sitä vähemmän sairastut itse siihen upottavaan "läheisriippuvuuteen".

      • Enpä huomannut sun kommenttia,mutta sinä tiedät mistä on kyse! :)


    • Hei! Mitä haluat tehdä elämässäsi: jatkaa tätä suhdetta vai jättää se taaksesi? Elää yksin tai tämän miehesi kanssa?
      Näihin kysymyksiin voit saada factaa juttua Al-Anonista, kanssamatkaajilta! Ymmärtävät mistä on kyse ja mistä sinä puhut! Eli saa tukea elää alkoholistin kanssa tai ilman häntä!
      Oppii elämään päivän kerrallaan ja elämään omaakin elämää,alkoholistista huolimatta! Voi käydä niinkin,että alkoholistikin rupeaa haluamaan raittiutta,silloin voi ohjata hänet AA:n huomaan! :)
      Suomessa,melkein joka kaupungissa on Al-Anon ja AA, netistä saa tietoa ja yhteystietoja näistä!
      Terv. Raitis alkoholisti, Maarit

    • Kokemustaon

      Hei. Sinun kirjoituksesi toi omat muistot mieleen. Seurustelin aikoinaan miehen kanssa joka oli alkoholisti. Selvinpäin hän oli ihana mutta muuten elämä oli kamalaa. Asuimme vuoden yhdessä ja muutin hänen kanssaan vain kun kertoi että juominen loppuu jos muutamme yhteen. Uskoin häntä, mutta juominen kasvoi. Valheita tuli vaikka kuinka ja öitä tuli itsellä itkettyä ja valvottua. Viime hädäs aloin rukoilla Jumalalta apua, vaikka en ole mitenkään uskovainen. Luulin tulleeni hulluksi. Mietin eroa paljon. En vain uskaltanut, tehdä mitään, kun pelkäsin miten pärjään. Jostain sitten sain voimia ja jätin hänet. En kovin hyvällä tavalla, mutta pelkäsin häntä. Isäni tuli yksi ilta hakemaan minut pois ja voin kertoa etten ole elämässäni parempaa päätöstä tehnyt. Enää ei tarvi pelätä että joku olisi väkivaltainen, ei tarvi kerätä montaa kymmentä tölkkiä joka päivä. Jokainen tekee omat valinnat mutta jos mies on alkoholisti, eikä halua parantua niin lähde pois. Oman henkesi tähde, sillä alkoholisoidun ihmisen pää sumentuu niin paljon kuk koko ajan jua että voi tehdä selvinpäin mitä vaan.

    • eiikinäenää

      Totta,, selvinpäin ovat epävakaita ja todella saa pel

    • eskooo

      Entäs KAN- koti. Kristillisiä alkoholi- ja narkomaanikoteja useita maassamme.
      Moni vapautunut päihteistä. Usko on asia, vapautuu päihteistä. Ja, saa iankaikkisuuselämän toivonkin. Ihmisen tärkein asia, Jeesus Vapahtajaksi ja Pelastajaksi. Itse vapauduin alkoholi riippuvuudesta antaessani elämäni Jeesukselle.
      www.tv7.fi, www.tv7plus.fi

    • Bathsuua
    • Bathsuua

      Perustan sitä Luostaria, mutta en tiedä miten nopeasti
      Niin, te olette ympäri Suomea. Me perustetaan Mike Monroen kansa jotain teille! hengellistä elämää

    • Bathsuua

      Kuningas Salomon oli viisas Kuningas..
      Siitä on 3600 vuotta.
      Jeesus oli 2000 vuotta sitten
      Jesus on hyv,,ä
      Olen monta kertaa tänäänkin vedonut Jeesuksen

    • Bathsuua

      Toivon etä Krishna auttaisi ihmisuhteesa
      ( Gopitytöt olivat 500??? vuota sitten
      En jaksa ajatela niin monia
      kun tarvitsen yhden jonka kanssa tunne elämä parantua
      ( 33 vuotta normaalit tunteet
      Krishna voi auttaa
      Salomon voi autaa
      Jeesus voi auttaa
      Bathsuua, Salome ei tiedä miksi Toni w ei tahtonut auttaa tai Ismo Alanko.
      ( he oli huonosa vaiheessa? )

      • Bathsuua

        Olin oikeasti liian viaton muistaakseni että ne Batsheba maalaukset ovat hrvittäviä alastonkuvia,
        En muistanut niitärumia maalauksia. Lakkaan niiden takia käyttämästä nimeä
        ( Minä en olisi antanut tehdä tuollaisia maalauksia
        ( enkä siedä sellaisia katsottavankaan ( joten en ehkä olekaan Bathsheba
        ( Luulisi ettäminulta olisi kysytty, )
        enkä olisi missään tapauksessa suostunut .
        En ole saanut kirjoitettua St salome nimimerkiksi , vaikak se kyllä olin.
        ;
        Laitan tähän ainao n batsheba muotokuvan jonka hyväksyin
        Batsheban kuvana
        Ei sitä nyt olekaan tuolla..
        Niin paljonalastonkuvia batshebasta että näkee että paholaisia ihmset
        Eimitään järkeä tehdä lukemattomia maalauksia siitä että kyllpi se nainen,
        minkä David raiskasi Eikö olennaisempaa että kuningas Salomonin äiti ,
        Raamatun vanhan Testamentin ( Davidista on kaunniita kirjoituksia Psalmit.
        ;
        Bathsheballa oli vain yksi mies, the urim The Hittit,
        jota suri kun hän kuoli, sanoi että hän oli aina hyvä
        Kun Kuningas David teki hänestä vaimonsa, hänellä oli vain se mies
        elämän loppuun, tietysti. Ei Kuningas olisi ottanut vaimoksi , tehnyt Kuningattareksi siveetöntä
        tai valinnut siveettömän pojista seuraavaa Kuningasta, tietenkään.
        ;
        En välitä olla ollut Batsheba, inhoan noita maalauksia.
        en tietysti antaisi siveellisestä, ja Psalmien kirjoittajan vaimosta, tehdä tuollaista mielisairasta
        ja pakkomielteistä alastonkuvaa saman paholaisen vallassa ne tekijät,
        sielon ehkä kymmeniä samanlaisia
        aina vaan se läski rumilus alastomana
        Olivat ? niin alkeellisia etteivät tajunneet että häväisty se hurskas ihminen ja Kuningatar
        En oikeasti jaksa tuollaista
        Toivon että en ollut Batsheba Käytin vaan nimeä' muistamatta muotokuvia


    • aaaaaaaaaaaapuuuuva

      Meillä tuota samaa. Muutosta koitetaan saada, mutta vieroitusoireet estää seinään lopetuksen. Pari kertaa sitä koitettu huonolla menestyksellä.
      Mies ei tahdo laitokseen (vieroitukseen).
      Mutta mites kotona estät nuo vieroitusoireet jotka voi pahimmillaan jopa tappaa???

    • Alkkariperheen_kasvatti

      Mitä todennäköisimmin muutosta ei ole tulossa. Niin kauan kuin alkoholisti itse ei oikeasti halua tehdä asialle mitään oman itsensä vuoksi niin asiat tulee pysymään samanlaisina kuin nyt.

      Olen itse kasvanut alkoholisti perheessä missä toinen vanhempi oli suurimman osan ajasta maailmalla töitä tehden ja toinen myös kokopäivä työssä käyvä mutta samalla alkoholisti jonka kanssa jouduin nuoruuteni kaksistaan viettämään. Se on jättänyt elinikäiset arvet, jonka takia minulle itselle puhkesi mielialasairaus. Nyt käydään kuukausittain psykologilla ja masennuslääkkeitä napsitaan.

      Oman terveytesi kannalta ja myös oman tulevaisuutesi neuvon sinua unohtamaan alkoholistin tekemät tyhjät toiveet ja lupaukset. Alkoholisti ei muutu ellei hän sitä itse halua. Tiedän että alkoholisti voi olla selvinpäin maailman ihanin ihminen, mutta mitä se enää merkitsee kun se henkilö ei ole enemmän esillä kuin juopunut persoona?

      Sinulla on vielä aikaa korjata oma elämäsi ja tarttua tilaisuuteen paremmasta tulevaisuudestasi. Niin kauan kuin joudut kärsimään juopuneen ihmisen seurasta et voi elää eläämäsi, sillä jäät aina humalaisen ongelman varjoon.

    • apulöytyy
      • Alitajunnanvahvistamista

        Muista kuitenkin rukoillessasi että ylhäältä ei apua tule kenellekään joka ei itse auta itseään. Rukous on hyvä asia mutta toimii vain niin, että valat sillä uskoa itseesi.


    • Pakene

      Mikään ei muutu,sama jatkuu loputtomiin. Pidä huolta itsestäsi ja yritä löytää voima itsestäsi lähtöön. Olen lapsena kokenut jo sen "perhe-elämän",aikuisena seurannut jo monet tarinat..sairastut vaan itsekkin.

    • Bathsuua
    • Bathsuua

      Sari, oli ainoa kaverini.. Jonka kanssa koiria hoidimem ja hevosia.
      Nyt Mike perustaa minulel hovin.

    • Bathsuua

      Rukoillessa Muista että ylhäältä ei tule apua kellekään jos ei auta itseään..
      Minusta ensinnä autetaan ylhäisimpiä. Jos olen valaistunut..
      Olen Maria Salome
      VoisikoMike Monroe sitten auttaa, että löytyisi oikea henki ja tunne
      ( Hän ei ymmärrä kuin ulkonäön hänkään
      ( Tahtoisin Mike Monroe, koska heitä rangaistaan joka hetkestä jona käyttivät Kristinuskon rikkautta tai sielujensa kehitystä
      vaikka Pyhää Salomella ei asiat kunnossa
      Koin kauan sitä kunnioitusta.. se oli valtava..
      Niin tiedän se voi olla
      ( missä tunteeni olivat kunnossa
      ( Koska ihminen jos on alhaalla odottaa sitä ylennöstä,..
      He tekee työtä yms päästäkseen jonnekin

      He ehkä antoi löytää kuka olin että menettäisin ( ja muutkin joiden inkarnaatioita löysin menettäisivät ??
      Minä en ollut sellainen Tahdoin kunnioittaa ja rakastaa
      Minul oli normaal ymmärrys henkisestä kehityksestä
      ja sielun elämästä Tunteet, hurskaus, pyhyyden kunnioitus
      ( Minusta pilaa se että ei saa yhteyttä
      en tiennyt eilenkään koko päivänä millainen Tonin jannika vaikak on
      Heihin ei saanut yhteyttä
      En tiedä mitä Ismolle kuuluu
      Minua virkisti normaalisti ( kuten sielun toiminta on )
      kuulla hänestä jotain
      Minua virkistää että hän on ylhäisiä
      Minua masentaa jos hän tekee jotain ala arvoista
      Hän jostain syystä pyrki tekemään koska olen mitättömän näköinen
      Samoin Tni

      hiedän naiset siis eivät ole mitään ( koska he ovat vain ulkonäkönä )
      He torjuvat sieluni
      joka on alkanut väsyä
      Koska minua ei oikeasti raklasteta
      He haluaisi vaan että se alhainennainen, joka anta a torjua
      joka ei sure että Pyhä voi pahoin
      ( äsken en päässyt leivänjako paikaan
      Sulla on porttikielto! sanoi se mie3s,
      jolla on ollut eräs tauti joka yleensä on vain huonompaan suuntaan menevä ollut,
      mutta hän ei ole sairastanut sitä ollenkaan, ehkä koska rukoilin puolestaan
      ( siihen meitä pitäisi käyttää
      ( Ismo ja Toni pärjää kuuluisuuden julkisuuden voimin..
      ( Rakastinkauan että Toni oli joku suuri
      kunnes tajusin hän ei jaa sitä kanssani
      Käytin henkistä voimaani ikärsivällisyyteen
      "Kaiken se kestä'ä.." rakkaus Kaiken kärsii..

      Uskon että Jumala meistä pitää huolen
      Jumala ei anna jos tuhansia vuosia saanut kehittyä herkkyydessä tunteissa
      antanut luottaa jne ei anna se4llaista sielua hylätä
      Jumalalla on jokin suunnitelma

      Mike Monroe voi kanssani perustaa hovin
      Esim Toni ei pääse sinne kuin kumartelemaan.
      ( hänen mielisairasta päätä' ei tajua
      ett hän koettaa alentaa sellaist joka oli hänen Kuningatar vaimo
      ja oli St Salome kun hän Zepedee
      ;
      minä tarvitsen apua tunne elämän parantua
      Koin vaan siin raiskauksessa jot totaalista mitä en muista
      Koska silloin tahdoin lakata olemasta
      jne ( Pystyin rakastam Mike Monroeta!!!! Kun hän ilmeni että
      suojeli.. oli hetken rakkauden tunne
      Siitä on monta päivää...
      Miten hän vois olal väärä? Tai Jeesus ?
      Miten he voisi tuotat atuskaa
      Miten Jumala olisi luonut siten?
      Misää se rakkaus sitten?
      Joka on Jumala joss a jumala kehittänyt
      meiän pitäis rakastaa aina voimakkaammin
      ( Jos minä rakastan heitä?? heidän seurassa?
      ( Kun laittavat naiset pois siksi aikaa
      Koska he ei ole akuutiss ahädässä..
      he pärjää
      kuten minä pärjäsin yksin 33 vuotta
      syrjäänvetäytyneenä
      ( tämä tunne elämä pitäis saada vähän toimimaan
      Siis Joel sai aikaan että tunsin se tuntui FYYSISESTI
      että hermoradat aivoissa aukeni
      synapsit Se tuntui fyysisesti Ja sitä vasten tuntui selkeästi, MITEN jähmeässä tilassa aivot Ja mietin siinä, että kun on se aviomiehen ( se4llaisen jota rakastaa
      rakkaus kaiken aikaa
      ett miten paljon se4 on!!?
      Minulla ollut normaalit tunteet 33 vuotta aivoissa
      Ja tahdon ne takaisin.

    • Bathsuua

      En jaksa niitä naisia!
      Kun kehitysvaihe että poikaystävä, ei ole ollut hetkeäkään.
      Olen vä'ärässä suhteessa naisiin.
      Tarvitsen voida ko0hdistaa sydämen ja pään tunteejn,
      olla sydän kaula, pää ( kommunikaatio )
      Olla pidemmän aikaa tai toistuvasti
      että voi luottaa, sydämen Luottamus olla
      ,
      Tietääkö Mike, kuka olisi sopiva seuralainen siihen??
      että voin katsoa, kuulla, sydän , pää
      ( Joelin seurass a oli mielenrauha
      ( vaikak ei hän ollut läheinen kovin
      En tahtonut edes ruokaa.. niin hän alkoi tehdä sitä minulle
      pettymyksekseni
      HNe naiset tahtoo niin paljon pahaa!! Mike voi olal hyvä
      itsetunto ulkonäöllä yms
      On kai nähnyt kauneutta tarpeeksi itsessään ( ei huono itsetunto siinä
      ;
      naiset tahtoo pahaa,,, en ehk päässyt leivänjako paikaan koska aioin hakea sorsille leipää!!
      Jotkut energiat ei tahdo anta a minun olla hyvä,
      edes lintuja ruokkia!
      Olisin voinut olal Joelin kanssa kahden??????
      Hän on kyllä' laulaessaan nNIII)N komea , rintakehä vahva
      Siinäkin koin, että' tuolalinen aviomies saisi olla
      Luotettava yms varmaan ihanteellisin
      Hänen raa asta tyt ystävästä
      ( kauhe a kiroilu kuului kun soitin
      tuli ? joku Pyhäkin minulel väitettiin

    • Bathsuua

      Minusta tuntuu, Joelin tytär.. Olisi se Kuuluis aIntialainen Pyhimys..
      Kun Joelkin oli ,
      se Intialainen Guru

      Maya nimeltään.. se nainen
      Yoktesguru Jiri
      ja Maya

    • nimetönaikuinen

      Eikö tuo ilmiantaminen poista tuota omissa sfääreissään pyörivää häiritsemästä asiallista keskustelua?

      Aloittajalle haluan toivottaa voimia laittaa perheessään pullon korkki kiinni. Voimia sanoa miehelleen, että se on loppu/slut tai perhe-elämä loppuu tähän. Mies joko hakeutuu hoitoon ja lopettaa tai jatkaa juomistaan tappiin asti kierouttaen lähipiirin elämän, ei vain oman perheensä vaan myös sisarustensa ja vanhempiensa.

      Olen itse alkoholistiperheestä, meidän perheeseen niitä on siunaantunut useita ja kaksi on mieleltään sairastuneita, minä vaikutan toistaiseksi täysipäiseltä, mutta olen joutunut tekemään kipeitä ratkaisuja tämän asian takia myös omassa parisuhde-elämässäni. Pystyäkseen jatkamaan itse normaalielämää alkoholistin omaisen on laitettava välit katkolle. Olen itse vapautunut taakasta kun tiedän tehneeni heille selväksi, että olen heidän elämässään sitten kun ovat raitistuneet. Siihen asti saavat kaikki toteuttaa itseään ja elää sellaista elämää kun haluavat, myös minä. Jos minulle on tarkoitettu tällä välin uusi, raitis rakkaus, se on bonusta. Siihen asti rakastan lastani, lapsenlastani, vävypoikaani, rauhallista elämääni, kaunista kotiani, ystäviäni, työtäni, harrastuksiani ja ennen kaikkea itseäni.
      Alkoholisti tekee omat valintansa, tee niin myös sinä.

    • Paennut

      Joskus, miljoona vuotta sitten, en osannut tai ymmärtänyt pistää alkoholistia pihalle. Toivoin hänen raitistuvan ja tuntui raukkamaiselta hylätä sairas ihminen. Just juu!
      Sitten lopulta tajusin muunkin syyn olla siinä. Kuvittelin, että pysymällä siinä helvetissä en jää ihan yksin. Muut kaverit olivat jo kaikonneet alkoholistin tieltä. Kukaan ei enää pitänyt yhteyttä. Nekin jotka olivat jo vuosikaudet yrittäneet mua saada järkiini olivat väsyneet ja lähteneet yksi toisensa jälkeen. Olin niin yksin kuin vaan kukaan voi olla.
      Pelkäsin yksin jäämistä! Minähän olin jo yksin sen alkkishirviön kanssa.
      Eikä hän siitä parantunut vaikka kuinka siinä kärvistelin.

    • Anonyymi

      elän avioliitossa holistin kanssa. tiesin mennessäni avioliittoon 2020. luvattu lopettaa ja luvattu jne. joka vtun pvä vedetään, olkijuomaa tai vahvempaa: nykyää oma poika saa väkeviä, helppo ostattaa. olen salannut tämän kaikilta miehen läheisiltä ( ostaja tietää "ehkä" ), yrittää skarppaa kaupoille, piikeille, myyntijuttuihi ym. ei jaksa ei kykene-sonnalla. Tällä hetkellä oon niin tyhjä! ite vedän perseet, onks tää munki alku. mies on yrittäjä ja mä oon hällä töissä. mitä?

    • Anonyymi

      Ei muutu ja puolison sääli vielä mahdollistaa juomisen, vahvistaa vain kierrettä. Eli rakastamalla teet toiselle haittaa. Alkoholismin kierous :(

    • Anonyymi

      Juopn juomisosta juuro pitääs kertoa eikä salata. Omaiset Aalonon ryhmään saamaan vertaistukea!

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe