masennuksesta pääsee eroon kun lopettaa

Ilmainen-ohje-alv0prosen

ssri-myrkkyjen syönnin.

27

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paskamaa

      En epäile, mutta miten lopettaa kun 15v tota paskaa syönyt? Tappaako vierotusoireet ja millä niitä voisi vähentää? Rupiaa olemaan taistelutahto vähissä ja korkeat katot houkuttaa liikaa. ssri joka minulle "myytiin harmittomana, hyvänä ja helposti lopetettavana lääkkeenä. Tosin aika sama tappaako vierotusoireet vai lääke itse mitä se ainakin minulle nyt tekemässä moisen rupean jälkeen. Oiskohan jossain ssri-lopettajien vertaistukitoimintaa?? Tuskin kun kerran ovat niin erinomaisia ja turvallisia lääkkeitä, että joku niitä edes epäilee niin potkut edessä kuin sillä mikä lie kolpakkala tai jotain.

      • Yksi-vinkki

        Stefan Borg (lekuri) on kirjoittanut kirjan "Irti unilääkkeistä ja rauhoittavista aineista". Pelkästään sen lukeminen auttaa. Lisäksi kannattaa, jos saa jostakin tukihenkilön, se kyllä helpottaa. Tietenkin Kopakkalalle kannattaa laittaa vaikka emailiä ja kysyä neuvoa, mistäkähän saisi apua ko asaan. Veikkaan että Aku Kopakkala on kyllä tuon puolen suomalainen asiantuntija parhaasta päästä.
        Sitten kannattaa korvata aluksi ssri-myrkkyjä luomntaisytuotteilla, jotka eivät tuhoa elimistöä. Tullaisia luontaistuotteita on mm. teaniini, tryptofaani, kauranversouute, gaba jne... Noista aineista kyllä löytyy netistä tietoa, hakekaa, minä en ehdi hakea nyt.


    • Aivovauriot_todellisia

      Ellei ole jo ehtinyt saada aikaisemmasta käytöstä aivovauriota, jonka yksi yleisimmistä seuraamuksista on masentuneisuus. Jos näin on käynyt voi joutua opetella elämään loppuelämänsä turtuneisuuden, masentuneisuuden ja sekavuuden tilassa. Tilanne on yksilökohtainen.

      SSRI-vieroitusoireet eivät pitäisi olla suoraan hengenvaarallisia, mutta ne voivat aiheuttaa niin suurta kärsimystä, että jotkut päätyvät itsemurhaan asti. Toisin sanoen SSRI-vieroitus voi olla epäsuorasta hengenvaarallinen. Neuroleptien ja bentsodiatsepiinien kohdalla voi olla suoraan hengenvaarallisia vieroitusreaktioita, kuten sydämen rytmihäiriöitä. Ko. aineet tulee lopettaa sitäkin varovaisemmin.

      SSRI-vieroitustukea saa mm. sivustolla www.survivingantidepressants.org. Muuta apua esimerkiksi sivuilta www.recovery-road.org, www.cepuk.org ja www.beyondmeds.com.

    • elämääEIelämää

      Kiitos vastauksesta. Sääli ettei tuo englanti ole hallussa siinä määrin, että tuolta osaisin vinkkejä kaivaa. Elämänhalua vielä hetki. Taisteluintoa löytyisi, kun vain tietäisi mitä kohdin taistella??Jotenkin tuntuisi, etten halua olla taas yksi ssri-itsemurhaaja (muita kohtan ei onneksi agressioita) Psykiatreilla käynyt viikkoon 3 kertaa, 2 ensiavussa ja 3. se varsinainen johon oli varattu 45 min. No tähän käyntiin meni 10 min, josta lääkäri katsoi monitoria 8 min ja lopuilla 2 minuutilla antoin entiset lääkkeet, joiden vähentämisestä/lopetettamisesta koitin puhua. Esiin tuli myös itsemurha-ajatteluni, karsea ahdistus ettei paikallaan pysty olemaan jne koitin kysellä keskusteluapua/terapiaa, mahdillisesta osasto-hoitoa jne. Ainoa vastine mitä sain oli viereisen hoitajan "sulla on vaan tuollainen vaihe" kommentti. Ei hajuakaan miten edetä julkinen sektori täyttä paskaa eikä kiinnosta, yksityiselle ei varaa.

      Tänään jo koitinkin päästä hengestäni, muttei sisu riittänyt vielä. Valmistelut tehty kirjeineen omaisille. tietokone pyyhitty sekainhistorioista, kämpästä siivottu "nolot" henk. kohtaset asiat roskiin. Aamulla taas sama paska olo ja vituttaa ettei kantti eilen kestänyt. Tosin elämänhalua olisi kun tietäisi mitä kohti taistella (onko se tuo 15v syönti ssri-lääkettä.. oikeastaan ainoa kun käy omaa järkeeen) Siis apua ei ole odotettavissa.. ehkä, joku kolmannen sektorin apu? kokemuksia moisista?

      Ohan tää muutenkin lyhyt reissu koko elämä, mutta tän paskan kanssa jaksa pitkään ilman jotain selkeää päämäärää, jota kohti taistella.

      Neuvoja vailla Suomi24. foorumilla kertokoot tilaanteestani tarpeeksi :/

      • Aivovauriot_todellisia

        En voi painottaa riittävästi, etttei lääkäreillä ja psykiatreilla ole riittävästi osaamista aineiden todellisista vaikutuksista. Harvoin he ovat itse aineita kokeilleet ja, koska kaikki heidän "tietonsa" perustuu lääketeollisuuden markkinointikampanjointiin, ei siltä saralta voi odottaa oikeaa tietoa. Psykiatrialla alana on myös oma lehmä ojassa, joka estää rehelliset kannanotot aineisiin (lisätietoa esim. kirjasta Psychiatry Under Influence, Robert Whitaker & Lisa Cosgrove).

        Suomeksi on saatavana James Davies:n teos Hajalla (2015). Luulen, että vuoden 2016 aikana julkaistaan suomennos Peter C. Gotzschen kirjasta Deadly Psychiatry and Organised Denial (2015). Tuo kirja on ehdottomasti kaikkien tälläkin palstalla liikkuvien luettava. Joilta englannin kieli taipuu voivat tilata kirjan englanniksi tai tanskaksi jo nyt.

        Teillä joilta englannin kieli taipuu sutjakkaasti ja olette joutuneet psykiatrian järjestelmän runtelemaksi, alistamaksi tai nöyryyttämäksi suosittelen kääntymään ymmärryksen kasvattamiseksi Thomas Szaszin kirjallisuuden pariin. Szasz on edesmennyt psykiatrian emeritus professori, joka kirjoitti koko elinaikansa ajan rehellisesti psykiatriasta, sen uskomuksista, yhteiskunnallisesta funktiosta ja seuraamuksista. Thomas Szaszin lyhyisiin kirjoituksiin pääsee helposti käsiksi hänen nettisivultaan www.szasz.com.


    • Tavispulliainen

      Mikä on ssri?

      • Aivovauriot_todellisia

        SSRI eli Selective Serotonin Reuptake Inhibitor (suomeksi selektiinen serotoniinin takaisinoton estäjä) on vahvahkosti neurotoksinen psykoaktiivinen aine, jota käytetään muun muassa "masennuksen hoitoon" mitä ikinä sillä tarkoitetaankaan. Aineluokka tunnetaan kansalaisten keskuudessa paremmin eufemismillaan masennuslääke.


      • Etootosissas1

        Miten se eroaa muista mömmöistä? Mikä siitä tekee vaarallisen/vaarallisempaa kuin muista?


    • VastausonJeesus

      Nimimerkille elämääEIelämää, vastaus on Jeesus. Hän on Tie ,Totuus ja Elämä. Anna Elämäsi Hänen käteensä hän pitää sinusta huolen. Jos/kun olet päättänyt antaa Elämäsi Jeesukselle. Yksin ollessasi, rauhassa sano nämä sanat: tahdon antaa elämäni Jeesus sinun ohjattavaksi, tarkoittaen sitä todella. Ala rukoilla omin sanoin Jeesusta ja Isä meidän- rukousta, jonka Jeesus itse opetti. Hanki raamattu ja kristillistä kirjallisuutta , vaikka kirjastosta ,ensin ohuita kirjoja, että jaksat lukea. Älä luota aina tunteisiin. Ne voivat olla mitä vaan. Sinä olet ottanut kuitenkin askeleen Valoa kohti.

      • Etootosissas

        Älä vedä nyt Jeesusta tähän.

        Uskonasioiden tunkeminen joka asiaan, ei todellakaan ainakaan anna mitään positiivista kuvaa. Kyllä ihminen sen raamatun löytää itsekin jos haluaa siihen tutustua.
        Miltä sinusta tuntuisi, jos sinulle tyrkytettäisi omenaa ja sanottais, että kyllä se omena parantaa? Sinun pitää vain etsiä tietoa omenasta ja uskoa sen parantavaan voimaan jne.

        Jehovaan uskominen ei paranna sairaudesta. Se voi auttaa antamaan lohtua, että on edes joku joka kuuntelee ja on joku joka ei tuomitse. Uskovainenkin voi saada sata sairautta, tiedät sen itsekin.


    • yksi-apukanava
    • artsi4fg

      Ei ole yhtä totuutta - jotkut saavat masennuslääkkeistä apua, toiset eivät. Näin kaamosaikana ostaisin kirkasvalolampun ja söisin D-vitamiinia. Paljon ulkoilua niin nukkuu paremmin.

      Liikunta ja terveellinen ruokavalio auttaa asiaa. Koettaa löytää asioita joista nauttii ja sos.kanssakäymistä mukaan. Mukaan jotain joka ravistelee kehoa hereille esim. avantouinti. Pahinta on jäädä paikoille tekemättä asialle mitään.

      • Olet-oikeassa

        Parasta on normaali elämä, työnteko.


      • MuutakinPitääOlla

        Aika ankea on sellainen elämä, jolla ei ole muuta tarkoitusta kuin tehdä töitä. Yleensä vielä joku ihan muu käärii suurimman osan rahoista siitä sinun tekemästäsi työstä.


      • Olet-oikeassa-osa-2
        MuutakinPitääOlla kirjoitti:

        Aika ankea on sellainen elämä, jolla ei ole muuta tarkoitusta kuin tehdä töitä. Yleensä vielä joku ihan muu käärii suurimman osan rahoista siitä sinun tekemästäsi työstä.

        Parasta on normaali elämä, työnteko, osa 2.


      • FruX

        Totta! Työ on tosi tärkeä ja sen vastapainona liikunta, ulkoilu, terveellinen ruoka, riittävä uni ja lepo sekä pari-kolme kertaa viikossa hyvää seksiä oman ukon kanssa. Näillä pärjää hienosti. Jos on työtön niin vapaaehtoishommia riittää. Niistä saa myös hyvän mielen. Tärkeintä että tekee jotain mielekästä. Liikunnan suhteen monipuolisuus on valttia. Itse kävelen, pyöräilen, hiihdän, käyn jumpissa, tanssimassa ja uimassa. Kivaa on. Alkoholia vain harvoin ja korkeintaan 2-3 annosta kerralla. Tsemppiä!


      • Anonyymi
        Olet-oikeassa-osa-2 kirjoitti:

        Parasta on normaali elämä, työnteko, osa 2.

        paras on vapaa elämä, saa vetää kaljaa ja vodkaa ja toki ekana aamupvällä kävelylenkki, hyvä ruoka ja monivitamiinit naamaan!


    • Ghjjdde

      Entä jos ei ole ikinä syönytkään ja silti masentaa. Pitäisikö aloittaa lääkkeiden syönti, ja sitten lopettaa, että masennus loppuu?

      • Tuollainen-piirre

        kuuluu yleensä loisille jotka eivät sukukulttuurinsa vuoksi ole oikein koskaan integroituneet yhteiskuntaan...


      • Ei_tietenkään_kannata

        Ei tietenkään. Jos välttämättä haluat huumeita pahaan oloosi ottaa niin ota jotain miedompaa, vaikka alkoholia. Fiksuinta on ratkaista syyt miksi olet masentunut. Noista "lääkkeistä" joita terveyskeskukset ja psykpolit jakavat ovat erittäin myrkyllisiä keskushermostolle. Niillä saat itsellesi suurella todennäköisyydellä aivovaurion ja siten ikuisen sekavuuden ja masentuneisuuden tilan. Siksi monet ovat kroonisesti toimintakyvyttömiä jo kokeilun jälkeen.


    • Artsi5hn

      Ne jotka ovat fyysisesti hyvässä kunnossa, ovat harvoin masentuneita. Ja jos kuvittelee et pelkkä pillereiden syöminen ratkaiseen ongelman, tulee pahasti pettymään.

    • Impulsiivinen_Sonni

      Ja vitut. Kyllä ne ssri:t auttavat, mutts sivuvaikutuksia niillä on. Nyt taas olis masennus päällä, mutta ei tee mielivielä nappeihin turvautua.

    • ikuinenvouhotuksenaiheko

      Olen ollut yli 10 vuotta masentunut, jossain vaiheessa kokeilin ehkä parin vuoden aikana muutamia erilaisia mielialalääkeitä. Tuntemiani vaikutuksia olivat lievästi lisääntynyt ruokahalu, lievästi lisääntynyt nukkuminen ja lievät päänsärynomaiset vieroitusoireet muutamina päivinä lääkitystä alasajaessa.

      Jos teille on lääkityksestä apua, niin olkaa iloisia. Jos ei, niin meitä on sitten useampi. Yksisilmäinen lääkkeidenkäytön mustamaalaaminen on ajattelematonta. Asiakeskeinen medikalisaatio- ja psykiatriakritiikki on perusteltua.

      • ikuinenvouhotuksenaiheko

        ...Niin ja vaikka minkälaisen lääkefobiakohtauksen saisitte, niin älkää nyt helvetissä lopettako masarien käyttö seinään. Sama kuin löisitte itseänne vasaralla psyykkeeseen...

        Sen voi lopettaa myös vähitellen, lääkärin kanssa. Jopa suuresti kannattaa.


      • ikuinenvouhotuksenaiheko

        ...Tai vaikka vittu sitten ilman lääkäriä. Mutta EI SEINÄÄN. Juuko?!!!


    • Anonyymi

      Lukekaapa Antti Heikkilän kirjallisuutta. Myös youtubesta löytyy hyviä pätkiä miten ihmiset on saanut masennuksen kokonaan hoidettua pelkästään ruokavaliolla.

      • Anonyymi

        1. Fineliin tekemään ruokapäiväkirja keskivertoruokapäivästä mistä näkyy saako tarpeeksi ravintoaineita
        2. Puhtiin ym verikokeisiin ja testata esim D-vitsku, ferritiini, folaatti ja B12 perusverenkuvan ohella. Nämä on helposti korjattavia puutoksia ja voi vaikuttaa energiatasoihin
        3. D-vitamiinia purkista talven läpi
        4. Jos jotain jää ruokavaliossa vajaaksi korjaa sen saanti lisäämällä ruokia mistä sitä saa, löytyy netistä. Esim folaatin puute yleinen suomalaisilla ja foolihappoa ei juuri saa perinteisestä salaatista kurkku tomaatti salaatti.


        5. Ruokavalio mikä itsellä auttanut masikseen
        Googlaa aivoterveelliset ruoat - brain healthy foods ja lisäile niitä ruokavalioosi
        Googlaa mistä saa foolihappoa. Foolihappo on tärkeä!!
        - Kananmunissa on koliinia joka tärkeää aivoille, ne ei ole epäterveellisiä!
        - lihassa on paljon ravintoaineita eikä tod kannata pelätä jotain suolistosyöpää jos on muutenkin terveemlinen ruokavalio. Tietenkin, kohtuus kaikessa
        Kaksi kertaa viikkoon omega 3 kalaa (esim sardiinipurkki, lohi). Naudan maksa on ravintoainepommi silloin tällöin, lisäravinne. Kokeile esim jauhemaksapihvejä jotka helppo tehdä jos muuten maku tökkii
        Epäterveellisten siemenöljyjen vaihto oliiviöljyyn (laadukkaaseen lasipullossa). Voi, kookosöljy ei ole niin epäterveellisiä kuin luullaan kohtuullisissa määrin ja ne sopii hyvin paistoon koska eivät härkskiydy kuumentaessa
        Tummia vihanneksia mistä saa folaattia esim parsakaali. Sateenkaaren värit, marjoja, hedelmiä, juureksia, vihanneksia
        Täysjyväviljaa
        Lautasmalli
        Riittävästi protskua ja rasvaa. Nämä pitää nälkää eli pois kaikki höpöhöpö rasvaton tuotteet. Kohtuudella rasvaisempia ja rasvaton maito vaihto ainakin kevytmaitoon
        Puoli kiloa heviä päivässä :)
        Hyviä suolistobakteereita esim kimchi hapankaali hapanmaitotuotteet, venäläiset maitohappokäyneet suolakurkut, misokeitto jne
        Pidä huolta riittävästä nestetytyksestä vetämättä sitä yli(pissan väri kertoo),vältä liikaa alkoholia ja kofeiinia
        Syö mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa johon tungettu esim kuumennettuja kasviöljyjä ja keinotekoisia lisäaineita esim aspartaami
        - Älä usko markkinamiesten hömpötyksiä prosessliduista "terveysruoista". Itse syön sitä missä vähän lisäaineita, luontaista ruokaa. Jugurtin valitsen luonnonjugurttina enkä soija"jugurttina" täynnä karrageeneja. Härkiksen sijaan ostan papuja vaikka ei se härkis silloin tällöin haittaa
        - Hiilari ei ole pahasta, joidenkin mielestä on mutta ei se ole

        Kaikille ei sovi samat ruoat ja itselläni maha ei kestä kaikkea esim vehnää ja gluteenia ja olen jättänyt sen pois

        Kun 80 prossaa syö kunnolla/ 20 prossaa voi syödä epäterveellisemminkin. Tosin terveysruoatkin voi olla hyviä ja kaikesta voi tehdä terveellisempiä versioita esim leivonnassa. Esim banaanileipä terveysversiona, banaanilätyt jne. Tumma suklaa silloin tällöin ei huono

        Hetken ilot voi tuottaa enemmän pahaa oloa ja suunnitelmallisuus ja ajatuksella syöminen enemmän iloa.

        Yksi tärkeä osa aivojen neuroplastisuuden lisäämistä ja neurogeneesiä ja aivoterveyttä on liikunta.

        Nykyään löytyy paljon liikuntavideoita youtubesta ja jo kävely ja hyötyliikunta on mahtavaa liikuntaa aivoille

        Voin sanoa että nämä vinkit pesee 10-0 SSRI-aineet. Tunteiden työstö on myös yksi tärkeä vinkki. Kohtaa myös epämiellyttävät tunteet, käsittele, hyväksy niitä, opettele mindfulnessia missä annat tunteiden mennä ja tulla niitä vähän ulkopuolelta tarkkaillen niihin takertumatta keskittyen hetkeen. Esim aisteihin, ympäristöön jne


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe