Aihe

TV,mot ohjelmaan porohoito, onko lihaa tutkittu

kairatonmies

-Porot syövät vain saastaa napapiirin eteläpuolella...liha varmaan on luomua....

-Kesän liikennesaasteet maistuu tiesuolan mukana syysliukkailla.

-Kaikki talven liikennesaasteet keväällä syödään teidenlaidoilta, kun tienpientareet sulavat lumesta ensimmäisinä.

-Pelloilta popsitaan kaikki kasvimyrkyt ja karjanpaskat, porot kuin poromiehetkään eivät tunne varoaikoja.

-Metsistä radioaktiivisen jäkälän mukana radioaktiivisuus, voisivat käydä jo ydinpolttoaineeksi

-Kun porot elää teillä. Tie liikenne vammauttaa ? ,,,eli suuriosa poron kehosta ruhjeilla elinkaarenaikana mikä ei voi olla näkymättä lihanlaadussa.

Mieti??

Syötkö itse sontaa ?

Onko tehty yhtään tutkimusta, kelpaako nykyaikana vapaana napapiirin eteläpuolella laidunnettujen porojenliha enää ihmisravinnoksi ? .

-------Vaikka hallitus leikkaa, porotalouden tuki taitaa vain nousta.

---Poromiehet kuulemma elää porotilallaan valtion avustuksilla kyseisellä alueella ja loisivat samanaikaisesti työttömyyspäivärahalla.

-- Ampuvat karhut ja kaikki muut luonnonvaraiset eläimet armotta, vain harva jää kiinni teoistaan ja terrorisoivat yksityisilläkin mailla maastoajoneuvoilla.

---------Pitääkö ihmisten asua kyseisellä alueella aitausten sisällä ja porot vapaana ?

?????????????? Onko tämä vielä nykypäivää, mietin vaan.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tyyjjbb

   Syö vaan niitä omassa paskassa kasvattamiasi nauriita ja perunoita. Ne ovat terveellisintä juuri sinulle, pönttösi on jo valmiiksi sekaisin kun postaat tätä sontaasi kymmenille palstoille.

   • poromiesrunkku

    Syksyn paras vitsipläjäys 12,8 (se mt:n kirjoitus):

    Pohjoisen maaseudun talousahdinko on alkanut näkyä entistä enemmän poromiesten arjessa.

    Soittelu muutamien maitotilallisten taholta on mennyt jo kiusaamisen asteelle, kun ensimmäinen puhelu tulee aamuviideltä ja viimeinen yhdeltätoista illalla. Poromiehet aitaavat viljelyksiä jatkuvasti ja korjaavat entisiä aitoja koko sulan maan ajan sekä paimentavat poroja pois ihmisten haitolta.

    Ihmisten vaatimukset poronhoidon rajoittamiseksi kasvavat koko ajan. Aitoja vaaditaan joka puolelle, eikä poroja saisi olla kohta missään. Maitotilalliset eivät ole ainoita: porot haittaavat monia mökkiläisiä ja metsästysseuroja, jopa metsätilallisiakin muka aiheuttamalla taimikkotuhoja.

    Poromiehet ovat nöyriä ihmisiä ja pyrkivät kaikin keinoin pitämään sopua yllä. Pienissä kylissä ihmisten pitää tulla toimeen keskenään, niinpä poromiehet vastaavat jokaiseen puheluun ja vaatimukseen.

    Osa vain toimii jo äärirajoilla. Omat työt ovat tekemättä, kun puhelin soi jatkuvasti ja pitää juosta ajamassa poroja, aitaamassa aumoja ja mansikkamaita, istuttamassa puuntaimia ja siivoamassa pihoilta poronpapanoita. Yöunet jäävät vähiin ja nekin uneksii olevansa töissä tai unissa vainoavat tekemättömät työt.

    Poroja telotaan autoilla tahallaan, eikä tehdä ilmoitusta vaan jätetään loukkaantuneena kuolemaan myöhemmin niin, ettei porosta saa liikennevahinkokorvausta.

    Niitä ammuskellaan tai tapetaan ja leikataan korvat pois, niin ettei niistä varmuudella tunnista omistajaa.

    Poromiehiä uhkaillaan ja haukutaan laiskoiksi maanomistajien siivelläeläjiksi, vaikka tosiasiassa he tekevät raskasta työtä luonnonarmoilla vain parin euron tuntipalkalla. Facebookiin on perustettu ryhmiä, joissa vaaditaan poronhoidon lakkauttamista.

    Poronhoito on kuitenkin merkittävä elinkeino pohjoisilla alueilla. Vaikkei siitä poromiesten omaan taskuun jää paljoakaan rahaa, se työllistää suuren määrän eri alojen ihmisiä ja tuo toimeentuloa lähialueelle.

    Niinpä meidän pohjoisen ihmisten pitäisi arvostaa myös poromiehiä ja olla ylpeitä siitä että meillä vielä on tämä alkuperäiselinkeino olemassa.


   • päivärahapellekö

    Alottaja kairatonmies on todellinen tulevaisuuden kuva siitä mihin ihmiskunta on vajoamassa kun se vieraantuu luonnosta. Senjälkeen ollaankin yliviisaita ja selostetaan miten pöhlöja ovatkaan maaseudun ihmiset.
    Taitaapi olla niitä VIHERVASSUREITA koko rökäle? Arvostelee muita, mutta itsestä ei polosesta ole mihinkään muuta kuin päivärahalla lököttelyyn.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14841
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13450
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9083
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6488
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   238
   3807