pentu tuplas painosa lyhyessä ajassa, mitä tehdä?

Sulkkonen5kk

Mulla on 5 kk:n ikäinen kultsikka/englanninsetteri. Toisella rokotuskäynnillä huomattiin että oli tuplannut painonsa 13 kg 26 kiloon. Lääkärikin hämmästeli, sillä koira ei ole lihava, ihan sopusuhtainen. Tuli mieleen, että nyt kun ostan seuraavan ruokasaäkin, voisko ostaa jo aikusen ruokaa, ettei tulis kasvua noin älyttömästi? Vai tapahtuuko jotain hirveetä jos pentu syö vähemmän energiaa sisältävää muonaa??
Vai oisko hyvä idea sotkee kumpaakin, syö kyllä siis ohessa esim jauhelihaa yms

oisko ideoita?

10

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • penturuokaa

      Jatkaisin penturuokaa, en rupeaisi rajoittamaan ruoan saantia. Koira kasvaa sen kokoiseksi kuin kasvaa. Pääasia ettei ole pullukka (eli jos rupeaa lihomaan, silloin vasta ruoan vähentäminen). Eikö eläinlääkärillä ollut mitään vinkkiä?

      • Sulkkonen5kk

        Ei se lääkäri oikein mitään sanonut ruokinnasta. Sano vaan et tulee vielä kasvaan, niskassa on löysää nahkaa.. huoh. En tajunnut että siitä tulee noin iso ja voimakas. Kiltti kyllä ja oppivainen on, mutta ilkikurinen luonteeltaan. Metsässä käydään juokseen irti aina kun mahd. mut ei se joka päivä onnistu. Muuten lenkillä 4-5 krt/pv. Syö 3 kertaa, ja jos jää nälkä niin alkaa haukkuun, että lisää.. Yleensä annankin, koska sit rauhottuu. Syö myöskin mm omenaa, kurkkua, satsumaa yms.
        Sulo on oikea mahti-ahtaaja. Aiemmin oli lapinkoira joka söi ehkä 1/5 ton päiväannoksista, eikä esim pummannut tai varastanut ikinä. että semmonen Sulo-boy


      • 1920

        Kurkussa ei ole juuri muuta kuin vettä, satsuma ei ole koiranruokaa ensinkään. Tuon ikäiselle pitää antaa niin paljon ruokaa kuin tarvitsee. Ei sitä voi nälässä pitää. Jos kaksi isoa koiraa saa pentuja, eikö ole odotetravissa, että niistäkin tulee isoja?


      • Sulkkonen5kk
        1920 kirjoitti:

        Kurkussa ei ole juuri muuta kuin vettä, satsuma ei ole koiranruokaa ensinkään. Tuon ikäiselle pitää antaa niin paljon ruokaa kuin tarvitsee. Ei sitä voi nälässä pitää. Jos kaksi isoa koiraa saa pentuja, eikö ole odotetravissa, että niistäkin tulee isoja?

        ei noita ruuaksi syö, tietenkään. Haluaa vaan aina maistaa mitä mulla on. En mikään idiootti ole. Kysmys oli alunperin siitä että voiko ton ikäiselle antaa aikuisten kuivamuonaa. Ettei kasvais liian nopeasti liian energisellä penturuualla. Koska on nyt jo kova kasvuvauhti.


    • 1670

      Joo, kultsi x enkkusetteri -> tulee iso. Pennut kasvaa just tuota vauhtia. Penturuokaa vuoteen asti ja sen jälkeen aikuisen ruokaa. Jauhelihaa tai muutakaan ei tarvitse jos antaa korkelaatuista täysravintoa. Omat suosikkini Orijen ja Clinivet. Jälkimmäinen edullisenpi. Molemnista löytyy isojen pentujen omat ruoat.

      • Sulkkonen5kk

        Lääkäri sano että sopiva kasvuvauhti ois n 1 kg viikossa, siks huolestuin


    • kkajjkjkjkl

      Onko koiran etu ja takajalat suorat? onko kääntyneet ulospäin? se kertoo usein liian vahvasta ruuasta. Omat koirat on jo 8-9kk iässä siirtyneet aikuisten ruokaan. Kannattaa tosiaan ostaa pennulle oikeasti laadukasta ruokaa, monet syöttää huono laatusta ruokaa pentuajan ja koiralla onkin sitten kasvuongelmia. Iso koira ilmeisesti tuosta tulee, koska oma keskikokoinen koirani painoi vasta vuoden iässä tuon verran.

      • Sulkkonen5kk

        Niin siis onko penturoka liian vahvaa? Vai pitäskö olla vaikka 50/50? En tod toivo että tulee mitään ongelmia. Mun mielestä koivet on suorat, eikä ell:kään sanonut mitään, vaikka koosta puhuttiin ja painoa ihmeteltiin


      • 1014

        Laadukkaassa Isojen pentujen penturuoassa (täysravinto) on tarkoitettu isojen rotujen pennuille ja niissä on otettu huonioon kasvuvauhti. Niillä saa ranteet pysymään suorana ja kasvun tasapainossa. Töysravinto tarkoittaa sitä, että siihen ei tarvitse lisätä mitään sekaan. Edellä olikin pari hyvää esimerkkiruokaa.


    • ellMinäkin

      Kyllä tuossa iässä ja noilla geeneillä pitää saada kunnon ruokaa. Sikanautaa pari normaalia 0,4 kg pakettia päivässä. Piimäistä kananmunavelliä sitten illalla. Ei suklaata, mutta pari grillimakkaraa aina välipalaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe