Moro. Ajattelin ihan uteliaisuudesta kokeilla kotiviinin valmistusta. Tai pikemminkin muuttaa kiljunkaltaisen keitoksen viiniksi. Kuitenkin olen lukenut että käymisen seurauksena etanolin lisäksi voi syntyä metanolia. Tislauksen avulla saisin metanolin poistettua keitinastiasta, jos keittäisin seoksen n. 65 - 70 asteessa. Tällöin etanolin pitäisi pysyä "paikoillaan". Jos sitten laimennan syntyneen keitoksen vaikka raparperimehutiivisteellä, niin lasketaanko tämä kotiviiniksi? Alkostakin saisi tietysti oikeaa viiniä lasipulloissa, mutta olisi mielenkiintoista kokeilla ihan piruuttain. Mistä muuten tietää milloin keitos on metanolitonta? Ettei turhaan tule keitettyä niin pitkään, että kattilaan jääneestä tavarasta tulee jotakin 20%. Ajattelin käyttää marjojen sijaan mehutiivistettä sen takia, ettei tarvitsisi pilata kaikkia pakastimen marjoja.
Kiljusta kotiviiniä?
8
336
Vastaukset
- Bryggmestare
Tuosta tulee joko pontikkaa, tais sitten alkoholitonta käynyttä marjamehua. Etanolia alkaa haihtua avoimesta astiasta jo ennen sen varsinaista höyrystymispistettä. Mutta etanolipitoisuus avoastiassa lämmittämällä ei missään tapauksessa nouse. Tosin tuo voisi onnistua jotenkin pannutislaimessa keskeyttämällä tislaus, ennen kuin etanoli alkaa höyrystyä. Tee kuitenkin kunnollista kotiviiniä, esimerkiksi seuraavalla tavalla
Ota 1kg punaisia viinimarjoja, 3kg omenoita raasta omenat
4-6kg kidesokeria
Kaada 6l kiehuvaa vettä päälle
Lisää vettä kunnes kokonais tilavuus on 26l
Kaikki samaan käymisastiaan, muista puhtaus, jäähdytä 18-24Celssius asteeseen lisää seuraavat:
1 pussi hiivaravinnetta
1 pussi shampanja hiivaa
Sekoita ja anna käydä, niin pitkään kuin käy ja kirkasta ja pullota- Kuhan-keittäjä
Täytynee kokeilla. Sääli, että omat omenat ovat hillona, mutta saahan niitä kaupasta. Kiitos ohjeesta ja hyvää pikkujoulu kautta!
- Bryggmestare
Ilmoittele sitten jos kokeilet, miten onnistui. Omenoiden valinnalla voit vaikuttaa suuresti lopputuotteen makuun, ainakin 1kg omenoista tulisi olla happaman aromikkaita maultaan ja muista panostaa hyvään hiiva kantaan, se kannattaa. Hyvää pikkujoulu kautta kaikille myös täältä
- S.Brenner
Meillä Saksassa voi tislata itse juomansa.
- leipäreikä
et ole saksassa terveisiä mompalle se on siellä kanssa
- Berlin_bear
Mutta ei tarvitse tislata itse jos ei halua - kaupasta saa juomakelpoista viinaa sen verran edullisesti. Aika monta kertaa kaupasta on tullut haettua....
- nytjumalauta
leipäreikä kirjoitti:
et ole saksassa terveisiä mompalle se on siellä kanssa
Kuka on "momppa" ja jos kirjoittaja ei kerran ole Saksassa niin missä tämä "momppa" sitten on? Työntäkää ne henkkohtaiset salaviestinne vaseliinilla rasvattuna ja tiukaksi rullaksi käämittynä vaikka fecesbookiin, tämä on S24 tana
- conny.sundom
nytjumalauta kirjoitti:
Kuka on "momppa" ja jos kirjoittaja ei kerran ole Saksassa niin missä tämä "momppa" sitten on? Työntäkää ne henkkohtaiset salaviestinne vaseliinilla rasvattuna ja tiukaksi rullaksi käämittynä vaikka fecesbookiin, tämä on S24 tana
nosto nosto rairairai
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ruotsalaisuuden Päivän virallinen liputuspäivä poistettava VÄLITTÖMÄSTI!
Suomen valtion ja suomalaisuuden kannalta ei ole minkäänlaisia perusteita liputtaa virallisesti ruotsalaisuuden päivää,1055731Mikaela Nylander: Jos pakkoruotsi poistetaan, niin ruotsin kielen asema romahtaa
(Nylander on vanha RKP:nen) Mutta niin heikossa vedossa muumiruotsi siis on Suomessa, että vain tekohengityksellä se pys652572Nainen aion pilata elämäsi täysin, opetus sulle, että pelasit väärän ihmisen sydämellä.
Empatiani sua kohtaan katosi siinä kohtaan, kun teit tietoisen valinnan leikkiä mun sydämellä. Luulet olevas joku älykäs2411585- 941380
- 1241097
6 vkoa kulunut ilman sua
…ihme että olen vielä hengissä. 😔 Kyynelillä pessyt lattioita. Rakastan ja odotan sua ikuisesti❤️Projekti jäi kesken jo8901- 65882
- 66857
- 75798
Salailu jatkuu, poliisi tutkii
Nykyään Pienimäki toimii Ylitornion kaupunginjohtajana. HS tavoitti hänet puhelimitse. Pienimäki korosti, ettei ole enää17741