http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vuoden-perheiden-puolustaja-2015-toimittaja-maria-syvala
"Perheiden puolustaja 2015: toimittaja Maria Syvälä"
ja
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojeluvaki-perjantaina-turussa-kenet-pepe-palkitsee
"Pelastakaa Perheet ry (PePe) järjestää perjantaina 20.11 juhlan Turussa. Yhdistys myöntää neljännen kerran Perheiden Puolustaja -palkinnon, joka alunperin oli nimeltään Peppi-palkinto. Sen ovat saaneet Ani Leikonniemi, Solveig Holmström, Tuomas Pellonperä ja Leeni Ikonen. "
Lokakuun liike suomeksi sanottuna palkitsee omiaan. Menee niin korniksi, että olisin kommentoinut suoraan liikkeen sivuille, mutta jätän tekemättä, sillä kommentointi on mahdollista vain kirjautumalla Facebookiin.
Turha kritiikki siis pois noista REHELLISISTÄ ja AVOIMISTA keskustelunavauksista!
Hieman koomista...
14
133
Vastaukset
- jokotäytitviisivuotta
Nuo sijaisvanhempien ja perheyrityksien ja viranomaisten keskinäiset kumartelut eivät tosiaan oikein jaksakaan naurattaa.
Kukahan se näillä palstoilla muuten röhkii "Puskasta huutelijoista"? - Tiinavaanpaavali
No kyllä toi Lokakuun liikkeen uskottavuus on mennyt..Lasten kaltoinkohtelun tutkintaa ei saisi aloittaa pelkän epäilyn perusteella?!Minkähän perusteella sitten saisi? Jos on 100% prosenttinen näyttö asiasta? Ja kuinkahan usein näin on? Ei tässä mitään lasten etua ajeta! Kunhan vanhempia ei syytelläistään turhaan? Voisiko Lokakuun liike ojentaa terveydenhuollolle sen kristallipallon josta voi varmasti nähdä nämä asiat..Eikö pieninkin epäilys pitäisi selvittää koska se yksikin huomaamatta jäänyt tapaus voi olla kyseiselle lapselle katastrofi. Mitään hyvää Lokakuun liike ei ole saanut aikaan, paljon pahaa kylläkin.
- MarraskuunLiike
Onpahan ihmisillä tekemistä, kun puuhastelevat sivustonsa kanssa ja leikkivät toimittajaa. Surulliseksi jutun tekee se, että jotkut luulevat juttujen oikeasti olevan totta, kun ne oikein netissä ovat ja vielä noin virallisen näköisellä sivulla!
- ketäsinäleikit
Pssst: mitäs jos sinäkin vaikka tekisit ihan jotakin muuta kuin lällättelisit etevimmillesi? Tartu kynään! Kirjoita! Kamoon!
Marraskuun liike muuten oli samankaltainen kuin Lokakuunkin liike on ;) Olisiko sinusta ok, jos edelleenkin asunnottomia paleltuisi yöllä ulos pakkaseen?
Ei moista yhteisvastuuta ole ikinä mikään hyvisjärjestö tuntenut eikä tule tuntemaankaan. Hyväntekeväisyyspuuhastelijat ne oikeasti leikkivät kuvottavissa kissanristiäisissään.
Lepuutahan hermojasi nyt. Rupea katsomaan ympärillesi eiksje? - JoulukuunLiike
ketäsinäleikit kirjoitti:
Pssst: mitäs jos sinäkin vaikka tekisit ihan jotakin muuta kuin lällättelisit etevimmillesi? Tartu kynään! Kirjoita! Kamoon!
Marraskuun liike muuten oli samankaltainen kuin Lokakuunkin liike on ;) Olisiko sinusta ok, jos edelleenkin asunnottomia paleltuisi yöllä ulos pakkaseen?
Ei moista yhteisvastuuta ole ikinä mikään hyvisjärjestö tuntenut eikä tule tuntemaankaan. Hyväntekeväisyyspuuhastelijat ne oikeasti leikkivät kuvottavissa kissanristiäisissään.
Lepuutahan hermojasi nyt. Rupea katsomaan ympärillesi eiksje?Mitä hyvää Lokakuun liike on saanut aikaan noin konkreettisesti? Onko esimerkkejä siitä, miten jonkun tilanne on liikkeen toiminnan ansiosta parantunut?
- Anti-idiootti
Paljon enemmän kuin sinä itse.
- Edellinen_vieläkin
Anti-idiootti kirjoitti:
Paljon enemmän kuin sinä itse.
Eli ei siis ole. Niin arvelinkin.
- okei_sitten
Edellinen_vieläkin kirjoitti:
Eli ei siis ole. Niin arvelinkin.
Eli sinäkään et ole saanut mitään aikaan?
- Anti-Idiootti
Edellinen_vieläkin kirjoitti:
Eli ei siis ole. Niin arvelinkin.
Et osaa siis lukea? Ilmankos oletkin noin tyhmä.
- Grandfather
Epäkohdat, kaltoinkohtelu ja väkivalta lastensuojelun sijaishuollossa
Lastensuojelun laitosten ja sijaisperheiden tehtävänä on mahdollistaa sijoitetulle lapselle turvallinen lapsuus. Joskus tehtävä ei toteudu ja lapsi kokee sijaishuollossa epäkohtia, kaltoinkohtelua ja jopa väkivaltaa.
Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt selvityksen huostaanotettujen lasten kokemista epäkohdista, kaltoinkohtelusta ja väkivallasta. Selvityksen näkökulma on kokemuspohjainen. Selvitys toteutetaan pääosin haastatteluina.
Selvitys kattaa ajallisesti jakson vuodesta 1937 vuoteen 1983 eli ensimmäisen lastensuojelulain aikaisen sijaishuollon. Vuonna 1984 voimaan tullut lastensuojelulaki muutti lastensuojelun toimintaperiaatteita merkittävästi. Siksi tarkastelua ei uloteta toisen lain tai sen jälkeisen lastensuojelun aikaan. Selvitys kohdistuu niin laitoksiin kuin perheisiin sijoitettujen lasten kokemuksiin.
Selvitystyön tavoitteet
Tuottaa tietoa sijaishuollossa koetuista epäkohdista, kaltoinkohtelusta ja väkivallasta ja niiden luonteesta sekä niiden ilmitulon ja niihin puuttumisen mekanismeista.
Tuoda näkyviin sijoitettujen lasten sijaishuollossa kokemien epäkohtien, kaltoinkohtelun ja väkivallan hyväksymättömyys.
Luoda rakenteita ja käytäntöjä, jotka estävät epäkohtien, väkivallan ja kaltoinkohtelun tapahtumista nykyisessä (ja tulevassa) sijaishuollossa.
Erityispiirteet
Oleellinen ero esimerkiksi perheessä tai koulussa tapahtuvaan väkivaltaan tai kaltoinkohteluun on siinä, että sijaishuollossa lapset ovat olleet huostaanotettuina erityisesti julkisen vallan kasvatuksessa ja vastuussa.
Haastavaa on se, miten nykypäivänä voidaan ymmärtää menneen lastensuojelun sijaishuollon kasvatuskäytäntöjä, jotka silloin olivat osa tavanomaista laitos- tai perhekasvatusta, mutta joita nykyään pidetään ruumiilliseen itsemääräämisoikeuteen puuttumisena, väkivaltaisina ja ehkä jopa lainvastaisina.
Selvityksen vaiheet
Sosiaali- ja terveysministeriö kilpailutti selvityksen. Toteuttajaksi valittiin Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitos. Laitoksen tutkijat aloittivat haastattelut syksyllä 2014.
Selvitys lastensuojelun menneisyydestä (Jyväskylän yliopisto)
Selvitystyön suunnitelma
Onko sinulla kokemusta epäkohdista?
Haastattelut perustuvat vapaaehtoiseen yhteydenottoon. Haastatteluissa ei kerätä henkilö- tai yksikkökohtaisia tietoja, ja tiedot käsitellään luottamuksellisesti.
Voit ilmoittautua haastatteluun, mikäli olet itse kokenut epäkohtia, kaltoinkohtelua tai väkivaltaa lastensuojelulaitoksissa tai sijaisperheissä 1930-80-luvuilla. Haastatteluun voi ilmoittautua myös, jos on nähnyt tai kuullut niistä tai ollut itse niitä aiheuttamassa. Yhteydenottaja voi olla lapsuudessaan sijoitettuna ollut henkilö, hänen omaisensa, työntekijä, perhehoitaja tai joku muu, sijaishuollon kaltoinkohteluun liittynyt henkilö.
Haastatteluihin voi ilmoittautua numeroon 040 805 3930 (Jyväskylän yliopisto), sähköpostiin [email protected] tai suojatulla lomakkeella.
Ilmoittautuminen haastatteluun (Jyväskylän yliopisto)
Taustatietoja
Vuonna 1937 oli huostaanotettuna 32 352 lasta. Vuonna 1983 vastaava luku oli 8 537.
Ensimmäinen lastensuojelulaki tuli voimaan 1936. Sitä kutsuttiin usein huostaanottolaiksi, sillä huostaanotto oli käytetyin toimenpide.
Avohuollollisten toimenpiteiden rooli (esim. neuvonta, ohjaus, varoitus, valvonta) kasvoi 70-luvulla ja vahvistui entisestään 80-luvulla.
Ruumiillinen kuritus kiellettiin lastensuojelulaitoksissa, ennen kuin se kiellettiin osana perheiden kasvatusta. Kielto toteutettiin portaittain: esimerkiksi joidenkin kuntien lastensuojelulaitoksissa ruumiillinen kuritus kiellettiin 1950-luvun alussa. Viimeisenä se kiellettiin maamme koulukodeissa vuonna 1965.
Vastaavanlaisia selvityksiä on tehty muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Islannissa, Tanskassa, Irlannissa, Walesissa, Skotlannissa, Hollannissa, Australiassa ja Kanadassa. Selvitysten taustalla on havaintoja siitä, että sijaishuolto ei ole kyennyt tarjoamaan sijoitetuille lapsille lapsuutta ilman epäkohtia, kaltoinkohtelua ja väkivaltaa.
Facebook Twitter LinkedIn Google 1 | Tulosta
Lisätietoja
Annika Juurikko, Osa-aikainen Hallitussihteeri
STM, Sosiaali- ja terveyspalveluosasto, Sosiaalipalveluryhmä
0295163242 [email protected]
------------------- Turhuuttako_vain
Kyseisenä ajanjaksona ruumiillinen kuritus oli kyllä yleisesti käytössä myös kodeissa. Ei liene mkään ihme, jos laitoksista sitä myös löytyy.
- Suo_siellä
Turhuuttako_vain kirjoitti:
Kyseisenä ajanjaksona ruumiillinen kuritus oli kyllä yleisesti käytössä myös kodeissa. Ei liene mkään ihme, jos laitoksista sitä myös löytyy.
Miten siinä sitten saattoi "better mother" periaate toteutua, jos kaikkialla hakattiin? Ällöttävää.
- DiipaDaataTaaskin
Joka kuritta kasvaa, se kuritta kuolee...
Niin ennen ajateltiin. - voiaikojavoitapoja
Turhuuttako_vain kirjoitti:
Kyseisenä ajanjaksona ruumiillinen kuritus oli kyllä yleisesti käytössä myös kodeissa. Ei liene mkään ihme, jos laitoksista sitä myös löytyy.
Ei jumalauta on ihan yksi ja sama mitä sulle vastaa. Välkkyykö pahnakallossasi YH-tään sellanen kysymys esimerkiksi miksi tuollaista kyselyä ei ole laadittu tämän ajan sijaishuollossa olleille? Sitä et ainakaan voi kiistää, etteikö kokemusinfoa olisi olemassa nykyajalta!
Tuo kommenttisi kertoo meille kaikille siitä, että et kyseenalaista lainkaan noita AIEMMILTA ajoilta olevia "kokemuspohjaisia selvityksiä" : peräänkuulutat kuitenkin par´aikaa meneilläänolevilta vääryyksien kokijoilta jos jonkinnäköistä todistusaineistoa.
"Kyseisen ajanjakson" käytännöt saavat siunauksesi, TUO "fakta" siis kelpaa, kunhan saat väiteltyä niin että lapsi on otettava huostaan ja repiä rakkaista ihmisistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskalla lähestyä minua
Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S617820- 1334504
Oulaskankaan päätöksistä
https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.323757- 213118
- 232662
- 282586
- 502296
- 252170
Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!
Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun3922123- 322059