Nyt tarvis apuu

Jarimakkonen

Kertokaa mikä on vialla.auto on opel astra-F-caravav.moottori X16XEL.ajamaan pääsee kyllä kylmällä moottorilla mutta kun lämpenee niin sammuu.siinä sit ootellaa jonkun aikaa autossa istuen ja lähtee hyvin käyntiin.onko vika EGR venttiili.vai kampiakselin asennon tunnistin.ja missä tuo EGR venttiili siaitsee.

4

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apuaa5

      Jos sammuu, ja ei käynnisty, niin ei ainakaan tuo egr venttiili. Eli noista vaihtoehdoista asentotunnistin. Mutta lisätutkimisellahan se selviäisi paremmin.

      Kun ei lähde käyntiin starttamalla, niin polttaako välillä? Jos ei, niin haiseeko putkesta bensa? Ja tuleeko kipinää? Jos ei tule bensaa eikä kipinää on tuo asentotunnistin todennäköinen vaihtoehto, tai sitten ajonesto.

    • ecuvaidettu

      ecu?sit on kallis

    • Huuhaa78

      Asentotunnistin sytyttäisi moottorin häiriövalon todennäköisesti.

    • EiomaaOpelia

      Luultavast asia on jo vanhentunu, mut jollain tää tulee uudestaan eteen joten...

      Juu EGR-venttiili ja sehän tukkiaa 3-5 vuoden välein varsinkin jos ajelee liian sievästi. Niin ja sitä useemmin jollei vaihtele ilmansuodatint ajois. Kyseessä on siis pakokaasun kierrätyssysteemi. Sijaitsee moottorin ja hytin välissä ainakin -96 vuotisis malleis. Sellanen käsikranaatin kokonen tai hiukan isompi. Aika hankala vaihtaa.

      Oon jotain juttuja lukenu, että sen vois ohittaa kokonaan ainakin vanhemmis malleis. Sehän pakokaasunkierrätys vaan puhdistaa tyhjäkäyntipakokaasusta otsonit ja sitä rataa, mut loppuviimein siitä joutuu noi kustannukset maksamaan sit ajoittaisil remonteil. Itse koitin sillai, että ostin venttiilin ja vaihtamatta itse ventiilii laitoin vain sen liittimen siihen uuteen EGR-venttiiliin kiinne. No sehän sammu se moottorivalo kojetaulust ja siit vois ajatella että kenties se kävis ihan suht normaalist vaikka ei antaiskaa sen pakokaasun kiertää. Hiukan oli kyl kierrokset tyhjäkäynnil alhasen oloset. Mut en sit tiedä meneekö se kaikki pakokaasu sen venttiilin kautta ja jos ei mee, niin mitä se tekee sit koko moottorille, jos alkaa pidempään tuollai kikkailemaa. Riippuu siitä minkä arvonen auto on.

      Taidan siis vaihdattaa EGR-venttiilin suosiol. Mutta jos tulis pakkorako ajaa sillä autolla, niin on syytä pitää vanha puhdistettu EGR-venttiiili takapaksis. Ehkä sil liitimen virittämisel pääseekin eteenpäin vaikka hamaan loppuun saakka.

      Ja hei... Pakokaasunkierrätys toteutuu vain alhasil kierroksil. Jos EGRventtiili alkaa tukkiutumaan, niin kovemmilla kierroksilla kaasuttelemalla pysyy auto käynnis. Siksi se liian sievästi ajaminen ja tyhjäkäynnillä pitäminen tukkiaa sitä venttiilii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11201
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3123
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2974
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1734
    9. 85
      1698
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe