Missä vanhempien vastuu lapsistaan

Ajatelkaa

En halua syyllistää raiskatun tytön vanhempia, mutta ihmettelen kolmen tyttären äitinä, miksi 14-vuotias tyttö on ollut yöllä klo 23 ulkona... minun tyttäreni ovat olleet nukkumassa tuohon aikaan... varsinkin, kun seuraava aamu on ollut kouluaamu... Toki raiskaus ei missään mielessä ole puolusteltavaa liikkui nainen tai tyttö, missä vaan ja milloin vaan!

28

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äitinimäkin

      Taisi kello olla 22.30. Olisi varmaan tullut aiemmin kotiin, mutta toinen miehistä piteli kiinni ja toinen pani, niin ei ehtinyt aiemmin.
      Kyllä meidän pikkukylällä ainain meidän nuoret on tulleet harkoista kävellen kymmenen jälkeen illalla. Joskus oltu kaverin luonakin siihen asti ja tultu kotiin. Siis ennen, ennen kuin tänne tuli turvapaikanhakijoita. Nykyään kaikki istuu sisällä ovet lukossa ja nuoret kuskataan kouluun ja koulusta pois kilometrin päähän, kun pelkäävät niin paljon.
      Millaisia aikuisia kasvaa näistä 2000-luvulla syntyneistä nuorista, kun pelon alla joutuvat elämään nuoruutensa.

      • miten.niin

        No mitäs pelottelet heitä. Kerro vaikka vastuullisena aikuisena siitä miten poliisi tiedotti, että toinen pojista ei ollut edes paikalla ja toinen oli tytön kaveri. Tapahtumien kulku selvinnee lähipäivinä.


      • Punikkitutka

        Tuskin voi kovin kummoinen "kaveri" olla, kun 12 päivää aiemmin tuotiin nämä pakoloiset vasta.


      • tummatsilmätt

        Teini kyllä ihastuu tummiin silmiin ihan hetkessä.


    • ISÄN-MAA

      Jaa-....ha
      nyt sitten mennään näitten "nokikeppien" säännöillä !
      Voi vi-ttu miten typerää porukkaa näkyy Kempeleellä asuvan....jaa että arvostellaan ulkonaoloaikoja !!
      MILLOIN ON TYTTÖ RAISKATTU KEMPELEEN KESKUSTASSA, KUN HÄN TULEE ESIM. LENTOPALLOHARKOISTA?
      .............................!!!!! EI OLE TAPAHTUNUT.........MUITA ESIMERKKEJÄ......!"!!!!!
      EI OLE !
      PAS-KAN ÄHLÄMIT ...JA HETI TAPAHTUI ...!!!!!!
      TÄMÄ PARTA-ÄHLÄMIT HETI KARUUN SUOMESTA !

      • jaa-aa

        Opettele kirjoittamaan ennen kuin tulet meuhkaamaan, kii-tos.


    • jhjlhh

      Avioliitossakin raiskaus on rikos. Saati sitten se, että jos tunnet jonkun ja vaikka seurustelet hänen kanssaan, niin silti raiskaus on rikos. Vai onko tosiaan niin, että osa ihmisistä on sitä mieltä, että raiskaus on alaikäisen tytön syy, jos on tuntenut raiskaajansa. Toki lestiuskonnossa se taitaa ollakin yleistä, mitä lukee lehdistä. Mutta Suomen lain mukaan raiskaus on rikos, vaikka sen tekisi tuttu.

    • Hömmelö

      Ensin huudetaan, että olkaa ystävällisiä pakolaisille. Lidlin kassa Tarukin oikein lehdessä selitti, että hymyilkää heille, jutelkaa olkaa ystävällisiä. Mutta jos olet ystävällinen ja juttelet ja vastikkeeksi sinut raiskataan, se onkin sinun syy. Kulttuuriero, miksi hymyilit turvapaikanhakijalle. Ei se ymmärrä, että se ei meinaa, että annat sille. Mutta jos kuljet pää painettuna alas tylyn näköisenä, olet rasisti. Päättäkää nyt, miten niihin pitää suhtautua.

      • LapsillemmeTeemmeTämän

        Näyttää nyt noiden viherpunikkien mielestä ainakin raiskaus olleenkin ihan jees, kun oli tämä lapsi nähty aiemmin puhuvan jotain raiskaajalle.

        Opettakaa siis lapsillenne, että käännätte katseen pois ja liikutte vauhdilla kohti suomalaisia aikuisia ja mielellään isokokoisia ihmisiä, koska jos vastaatte jotain takaisin, seuraavan kerran kohdatessa käyvät päälle ja raiskaavat.

        No siihen mennessä kun tämä raiskattujen lasten sukupolvi on aikuisia, on Suomessakin pakko olla palattu takaisin itsepuolustusaseenkantolupiin lainkuuliaisille kansalaisille, joten vaarassa ovat jälleen sitten ne uuden sukupolven lapset, joilla ei aseita ole...


    • Eporpp

      Mitä muslimisaastat tekivät tuohon aikaan ulkona? Miksei heitä oltu lukittu sisälle? Ottaako SPR vastuun tapahtuneesta?

    • SivistynytJokseenkin

      Ihan sairasta ajatella " missä vanhempien vastuu" ? Niin surullista. Monet nuoret lopettaa harkkansa klo 22.00 aikaan ja toisekseen "murkut" haluaa tuuulettaa päätänsä.Pitäiskö nyt prkl torua vanhempia tai nuorta raiskattua että " siitäs sait kun liikuit pimeän aikaan poikien kanssa"

    • jolojolo

      Lukekaapa Mannerheimin lastensuojeluliiton suositukset kotiintulo ajoista, turpaan on minulleki antanu ihan suomalaisetkin. Penikat ei vaan usko puhetta.

    • tiedot_poliisilta

      Tiedoksi, että tämän hetkisten poliisin antamien tietojen mukaan 17vee nuori mies ja 14vee nuori tyttö olivat kyseisenä päivänä liikkuneet yhdessä jossakin porukassa. Kyseessä ei siis ollut tuntemattoman miehen yllätyshyökkäys jostakin puskasta ohikulkevan tytön kimppuun.

    • ihmettelee1

      Eiköhän lastenkodissa 17 vuotiaan tule viikolla 21.00 kotiin. Muistelin kun yksi tuttu asui lastenkodissa kotiintuloajat oli ihan naurettavan tiukat luulisi et turvapaikanhakijoille määrätty viimeistään 20.00 takaisin kämpillä? Miten se fahad firas vai mikä lienee sai asua naisen luona ja nyt naimisissa? Alle 18v jos eivät saa lasten kuria on systeemissä vika. Mä olin 21 niin 03 jälkeen äiti soitteli miksi en ole vielä kotona..... vasta kun muutin pois kotona loppui vanhempien vastuu. Nää sosiaalinaiset sais kanssa laittaa vastuuseen tästä teosta jos se nyt on oikeasti ollut törkeä.

    • TämäkinMahdollista

      Ei sitten kellään ole käynyt mielessä, että tytteli oli ihan normaalia murkkuikäisen uteliaisuuttaan riiaamassa tummaa nuorukaista. Kun sitten herkällä hetkellä sattui paikalle äryyläisiä, niin keksi hätävalheen raiskauksesta.. eihän kunnon ärryyläinen voi tuolla tavalla vääräoppisia riiailla!

    • Unelmasuvakki

      Kohta varmaan onkin tuo raiskaus laitettu uhrin syyksi. Liikkui iltamyöhällä ulkona hokuttelemassa avuttomia pakolaisparkoja, joita oli jo päivällä viekotellut himokkaisiin aikeisiin esimerkiksi liikkumalla heidän seurassaan ja jopa puhumalla heille.

      Eihän pakolaisraukkojen voi mitenkään edellyttää ymmärtävän sitä, että kasvonsa jukeasti paljastava neito ei olisi heidän käytettävissään.

      Kyllä on vastaanottokeskuksiin heti järjestettävä asianmukaiset resurssit pakolaisparkojen seksuaalisten tarpeiden tyydyttämiseen.

      • dasdsadaasdas

        No näinhän se menee sillonkin, kun asialla on ns "kantasuomalainen".... millon on liian lyhyttä hametta, millon liian avokauluksista paitaa, millon taas liikuttu vastuuttomasti yksin pimeässä puistossa oikein tyrkyllä... Miksi mamujen kohdalla tilanne olisi jotain muuta?


    • rudolffi

      Jos Tyttö olisi suostunut vapaaehtoisesti,olisi varmasti löytynyt sopivampi paikkakin,kuin sohjoinen maa.
      Tommoset elukat pitää karkoittaa maasta,ja heti.

      • Aukile

        Silminnäkijöitähän ei oletetulle teille ole joten sohjoinen maa on sinun mielipiteesi. Kyllä totuus tulee julki, tässä on varmaan liioiteltu asioita.


      • Aukile

        Teolle ei teille


      • fsfdsfdsfs
        Aukile kirjoitti:

        Silminnäkijöitähän ei oletetulle teille ole joten sohjoinen maa on sinun mielipiteesi. Kyllä totuus tulee julki, tässä on varmaan liioiteltu asioita.

        Niinpä, lestatytön hätävalhe?


    • adult

      Joo, niin varmaan.
      Uhri oli niin järkyttynyt, että poliiis kykeni jututtamaan vasta seuraavana päivänä, ja paikalle tulleet soittaa poliisit. Mitähän liiottelua siinä on sitten niinkö tapahtunut, yleensä teinit kyllä skulaa nää hommat, paitsi kun yhtäkkiä onkin tosi kyseessä, äkillinen astuminen aikuisten maailmaan, silloin niistä tulee taas lapsia reaktioineen.

    • Äitimyös70

      Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että tuon ikäisten lasten pitäisi olla jo kotona. Meillä on erittäin tarkat kotiintuloajat ja suhteellisen varhaiset myös ja niitä on tähän asti noudatettu, MUTTA...

      Minun mielestäni jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus liikkua turvallisesti vuorokauden ympäri. vaikka keskellä yötä ilman että tulee lynkatuksi, ryöstetyksi tai raiskatuksi. Asun pienellä paikkakunnalla ja täällä tarvittaessa pystyy liikkumaan vaikka keskellä yötä ulkona turvallisesti - vielä, mutta ei ensi vuoden alusta ja syyn tietää jokainen sanomattakin.

      Ja toinen asia. Ei ne teinit aina usko vanhempiaan. Ei ole vanhempien vika aina se, että teineillä hämärtyy raja kotiintuloajoista.

      Nuo raiskaukset erityisesti tuntuvat niin kammottavilta. Eihän sellaisesta kukaan toivu koskaan. Jo pelkkä uhka on traumaattinen kokemus. Jo pelkästään se, että joku ryöstäisi minut tai läheiseni tai kenet tahansa ilman väkivaltaa, tuntuu kamalalta ajatukselta. Kuitenkin terveys ja turvallisuus ovat asioita, jotka ovat ne tärkeimmät, joiden varaan tämä ihmiselämä rakentuu. Jos nuo asiat eivät ole kunnossa niin sitten ei ole mikään mukaan eikä voi luottaa mihinkään.

    • oijoiaikoja

      Suomalaiset näkyvät olevan islamilaisempia kuin islamilaiset itse. *Raiskaus on aina jollain tapaa naisen syy. Tyttö viekoitteli pojan syntiin ja nyt tyttö pitää julkisesti kivittää. Ainakin suvaitsevaisto näkyy huutavan joka puolella, että oma vika, mitä oli niin myöhään ulkona ja oli jopa puhunut raiskaajansa kanssa. Eli oma vika,kun oli avokaulainen pusero päällä ja puhui raiskaajalleen. Muuten viaton poika ei olisi halunnut harrastaa seksiä ja langennut syntiin. Raiskatun naisen syy tietenkin.
      Muistakaapa tämä sitten, jos vaimonne tai tyttönne raiskataan.Hänen syynsä tietenkin, kun ei ollut puettu kaapuun ja uskalsi mennä ilman miesvartijaa ulos.

    • oikeusvaltio_fani

      Ei ole sanottu että raiskaus olisi aina naisen syy. Normaalissa keskustelussa saa silti tuoda esiin eri näkökulmia. Tässä ketjussa oli näkökulmana kotiintuloajat ja vanhempien vastuu. Ehkä liian korkealentoista juttua sinulle?

    • lapsistako

      14-vuotias on teini-ikäinen nuori eikä lapsi. Suuri osa sen ikäisistä tytöistä on jo harrastanut seksiä ja seurustelee. Vanhemmat eivät tiedä kenen kanssa he pitävät yhteyttä ja mitä tekevät somessa. Tuon ikäisiä näkee jo humalassa kaupungilla. On kylläkin hyvä laittaa jotkut kotiintuloajat, sillä nukkumaan pitäisi koululaisen ehtiä ajoissa.

      • oikeusvaltio_fani

        Suomen lain mukaan kaikki alle 18-vuotiaat on lapsia. Tässä raiskausepäilytapauksessa myös tekijä. Tosin jo 15-vuotiaalla on rikosoikeudellinen vastuu teoistaan.

        Mutta kyllähän me kaikki tiedetään, että ei aikuiseksi muututa yhdessä yössä, vaan aikuisten asioita harjoitellaan monen vuoden ajan ennen sitä 18-vuotispäivää - ja aika monta vuotta vielä sen jälkeenkin ;=)


    • Kyssäri

      Siellä Kempeleen vieressä Oulussa raiskattiin elokuussa (hiuksista raahattiin metsään ja teräaseella uhaten raiskattiin) 15-vuotias tyttö. Asialla oli kantasuomalaiset "miehet". Miten te kukaan uskallatte liikkua siellä, kun oululaisia on paljon enemmän kuin pakolaisia? Ettekö pelkää toinen toisianne? Se raiskaajahan voi olla naapurinne...

      Ei kannata yleistää yhden kai kahdenkaan tekosia koko porukan tekemiksi!!!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      331
      2846
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe