Onko teillä millaisia eroja poikienne ja tyttöjenn

tepanat

e perheisiin suhteissanne niihin? Kummat läheisempiä, kumpien perheiden kanssa menee heplpommin?

Itse en pääse lähelle pojan perhettä, kun siinä miniäni, mutta tyttäreni perhe on "lähempänä" meitä henkisesti sii, ihanaa että on tytär.
Itse olen siis äiti ja mumma suhteessa heihin.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei mitään eroa siinä ole, miten paljon heitä rakastan.

      Molempien perheiden luokse olen lasten syntymäpäiville

      mennyt yhtälailla ilomielin, - samoin muutenkin, kun on

      pyydetty hoitoapuun tai käymään, ( eri-ikäiset lapset ),

      ja molempien luona olen aina viihtynyt niin hyvin,

      että omaan kotiini palattuani olen sen kokenut tyhjemmäksi

      kuin aikaisemmin.

      Tänne kutsun molempia aina joskus yhtäaikaakin.

      Kiitos Luojalle lapsistani puolisoineen ja lapsenlapsistani!

      • moniasyitä

        Ei se valitettavasti mummon tasapuolisesta rakkaudesta ole kiinni. Usein nainen määrää perheen tunnelmaston, ja miniä on läheisempi oman äitinsä kanssa kuin anopin. Nuoret perheet elää omaa usein hyvin kuormitettua elämäänsä, ei siinä ole edes aikaa miettiä, miten mummoja pitäisi miellyttää. Jos suhde lapsiin on muutenkin ollut etäinen tai riitaisa, ei se parane enää aikuisiällä. Voi olla että ura on mennyt lasten edelle ja eläkkeellä huomaakin tehneensä pahan virheen.


      • sinisirkku
        moniasyitä kirjoitti:

        Ei se valitettavasti mummon tasapuolisesta rakkaudesta ole kiinni. Usein nainen määrää perheen tunnelmaston, ja miniä on läheisempi oman äitinsä kanssa kuin anopin. Nuoret perheet elää omaa usein hyvin kuormitettua elämäänsä, ei siinä ole edes aikaa miettiä, miten mummoja pitäisi miellyttää. Jos suhde lapsiin on muutenkin ollut etäinen tai riitaisa, ei se parane enää aikuisiällä. Voi olla että ura on mennyt lasten edelle ja eläkkeellä huomaakin tehneensä pahan virheen.

        Eihän miniän luonnollinen kiintymys omaan äitiin, voi olla meille anopeille mikään ongelma. Omien tyttärien perheiden kanssa jaan kanssakäymisen, ihan samoin kuin poikani perheen kanssa. Usein myös asuinpaikkojen läheisyys voi säädellä tapaamisia, ilman sen kummempaa.
        Eri asia on silloin, jos ei miniä hyväksy, tai ei tunne, tai pysty hyväksymään anoppiaan, myös päinvastoin, joka jotenkin kuultaa aloituksesta miniää kohtaan, onhan tarinoita laidasta laitaan varmaan. Voi olla pelkkää ajattelemattomuuttakin.
        Tärkein on puolisoiden keskinäiset välit perheessään, anopit saa silloin elää omaa elämäänsä.
        Jää arvailun varaan miksi on noin etäistä , mutta onni tyttären perheestähän suo onnea isovanhempana.


      • äitini-oli-hyvä

        Ei se valitettavasti mummon tasapuolisesta rakkaudesta ole kiinni.

        Hyvin kirjoitettu, koska minulla on kaksi tytärtä ja nyt ilmeni, että molempien kanssa olen mokannut, puhelin soitoillani? Heidän tuttaville ja humalassa.

        Vanhempi suuttui minun puhelinsoittoni "mokan"(olihan se inhoittava) takia vuosia sitten, mutta piti sen verran yhteyttä, että "kurppasi " minun säästöni velkoihinsa lisäksi, että oli jo saanut isänsä tädin perinnön ja minun veljeni kuolinpesän osuuden itselleen.

        Nyt nuoremman lapseni kanssa mokasin, koska siellä lapsenlapseni koulussa oli tullut jotain ongelmia (tiesin ne tarkkaan) yhdestä poissaolosta, ja toinen heistä oli kertonut, että hän kärsii, kun äiti juo? Siitähän "helvetti alkoi"!

        Minä keksin "kännipäissäni" (hieman juovuksissa), että soitampa Rehtorille ja kerron, kuinka olen saatavilla aina tarvittaessa 5 min varoitusajalla. Lapseni sai viesti "Vilmaan", että mummi on soittanut! Nyt ei ole puhuttu, koska löin luurin korvaan, kun siitä minulle mainittiin.

        Vaan mitäpä koulun rehtori? Ylhäisyys, jota häirittiin ja vielä asialla joka koski lapseni perhettä, jossa olen ollut tuhansia tunteja (9-vuotta)läsnä aina, kun apua on tarvittu?

        "Hän ei keskustele isovanhempien kanssa mistään näistä asioista"?

        Kuitenkin on koulussa ilmoitus, että on lasten ja isovanhempien ilta tulossa??


      • Himmelsauge

        Ompa teillä valinnanvaraa, pojan perhe, tyttärenperhe, anoppi, miniä, ym. Minulla yksi tytär joka avoliitossa, en siis ole anoppi virallisesti,
        enkä pidä itseäni anoppina. Tyttärellä ei ole lapsia, joten en ole mummo, enkä pidä itseäni mummona, olen vanha nainen tai rouva.
        Kun ei ole lapsenlapsia, ei ole siinämielessä kanssakäymistä tyttären kanssa. Hän ei tarvitse minua oikeastaan ollenkaan, muuta kun hyvänhyvyyttään. Hän on iloinen että olen toimelias omassa elämässäni, enkä kaipaa apuja. Hänen koiriaan joskus hoidan.
        Onhan se kiva kuitenkin että pääsen helpommalla, olenhan tyttären hoitanut yksin. Hänen isänsä on kuollut hyvin nuorena. Meillä on niin monenlaista tarinaa kun on kertojaakin.


      • yksin-kymmenen-v

        Himmelsauge

        Kunnioitan sinua, että ET ole tyttäresi perheeseen tunkeutunut muuta, kuin hyvää hyvyyttäsi koiria hoitamaan.

        Minun tyttäreni on myös avoliitossa ja heillä on kaksi lasta, mutta koskaan kutsumatta en mene sinne. Pyynnöstä joskus kuskailen lapsenlapsia ja silitän pyykkejä, mutta heti, kun vanhemmat tulee kotiin, niin minä häivyn.

        Koskaan en ole heillä Jouluna, tai lasten merkkipäivinä, koska miehen vanhemmat ovat minulle vieraat. Toki olemme tavanneet useinkin, mutta jotenkin tunnen, että en ole heidän veroisensa. Olen kai jo erakoitunut?


      • Oman-elämisen-rauha

        Oma anoppisuhde on opettanut minua hyvin paljon. Jokaiselta live-elämässä tapaamaltani tai elämääni kuuluneelta ihmiseltä olen oppinut jotain.
        Lasten perheille on myös annettava rauhaa. On kuultava herkällä korvalla toivomukset, se on lapsiperheiden arkielämän pyörityksessä tarpeen.


    • Nuoripari-

      tarvii paljon kahdenkeskeistä aikaa tullakseen tai siis
      kehittyäkseen pariskunnaksi
      ei siinä saa anoppi pyöriä keskellä
      jos se ei tajuu itte sitä niin pitää sanoa sille.

    • an-oppi

      Ikäänkuin yksi kirjoittaja ss lukuunottamatta olisi kirjoitellut erilaisista tapauksista. Kertomatyyli niin samanlaista. Hyvin sulautuivat toisiinsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe