PPO:n hallinnolle tarvitaan painetta jäsenistöltä2

tuumailija2

Toisaalta kopioitu kun viestiketjut tulevat niin pitkiksi- on asiaa ...
Lankapuhelinliittymään oikeuttava osake kuuluu koti-irtaimistoon

Tuloverolain (TVL) 48 1 §:n 2 kohdan tulkinnassa voidaan hakea suuntaa myös entisen VVL 10.1 §:n 1 kohdasta, jossa säädetään nyt jo kumotussa varallisuusverotuksessa verovapaaksi katsottavasta koti-irtaimistosta. Esim. yksinomaan verovelvollisen ja hänen perheensä henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetun kotipuhelimen puhelinliittymään oikeuttava puhelinyhteisön osake, osuus- tai jäsenkirja voidaan katsoa tavanomaiseen koti-irtaimistoon kuuluvaksi myös luovutusvoittoa koskevia säännöksiä sovellettaessa. Edellytyksenä on, että osaketta tai osuustodistusta ei voida luovuttaa erillään puhelinliittymästä. Muut kuin edellä tarkoitettuun puhelinliittymään oikeuttavat puhelinyhteisön osakkeet ja niiden merkintäoikeudet, osuustodistukset yms. eivät kuulu tavanomaiseen koti-irtaimistoon.

Hallinto voi maksaa niitä verojaan mutta jäsenen ei tarvise. Onko hallinto tehnyt tieten puhelinosuudesta verollisen kun se väittää, että ei tarvise olla puhelinpalveluita ollakseen osuuskunnan jäsen.

339

1875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asia_selvää

      Voiko osuustodistuksesi luovuttaa erillään puhelinliittymästä? Jos voi niin verpt napsahtavat.

    • Erkki_epätietoinen

      Mitä puhelinpalveluita PPO:lla on nyt tarjolla joita voisin käyttää?

      • epäilijä

        Ei niin mitään, sijoituspalveluita on olevinaan.


    • arkkukarin-vaari

      Pakkolunastaako ne herrat nyt nuo ossuuvet kun ei käytä lankapuhelinta ja nettikin on mokkulasa. Kuka tämän sopan on keittänyt. Kukkaan ei tiejä mistään ja mistään ei saa vastausta. Luonnoton ja epänormaali tila ossuuskunnassa. Eikö sen kovapalakasen toimitusjohtajan pittäis seleventää tilanetta jäsenistölle noista palveluista ja siittä, että kun niitä ei voi käyttää ja pelko on persauksissa, että ossuuet viiään pilikkahintaan.
      Jäsenistö oottas jonkunlaista selevitystillaa. Selevin ois kun sais rahansa pois. Sen jäläkeen tehkööt rahhoillaan mitä lystäävät.

    • Osuudet_rahaksi

      Eikö se kauppapaikka joskus aukene niin jäsenet saavat myydä osuutensa ja saavat rahansa pois. Kauppapaikallahan se kysynnän ja tarjonnan laki määrää hinnan joten hinnan pitäisi olla silloin kohdallaan. Eihän ole mitään järkeä roikottaa sellaisia osakkaita mukana jotka haluavat myydä osuutensa.

      • rahuudetosaksiaskia

        ..miksi se pitää olla "kauppapaikka" Voisiko se olla että saisin tase/jaettuna osuuksien määrällä rahana, ne konsultit laski että 1240 €/osuus ja mulla on niitä 3 = 3720 € tiskiin ja avot : Mikä estää Teitä näin tekemästä..kun niiden osuuksien arvo ei muutuu näköjään ylöspäin vaan taseesta katoaa miljoonia päivittäin..mutta palkka toimarille ja muille juoksee ja hallinno suupieleistä tippuu herkkujen mahla kokouspalkkiot-kilometrikorvaukset-ansiomenetysmaksut ja päivärahat..verottomina ? Onko se oikein ?


    • arkkukarin-vaari

      Kuka niitä sielä ostaa jos touhu on tämmöstä. Entäpäs jos hallitusherrat eivät hyväksykkään kauppaa. Semmosta on puhuttu, että herrojen on hyväksyttävä kaupat, muuten ei onnistu. Kummalta tuntuu, että ommaansa ei saa myyä, vaan siinä pittää olla joku herrajoukko hyväksymäsä. Mitä se tekkee, se herrojen päällikkö Tuomo joka on täältä Piehingistä. Miksei se lyö nyrkkiä pöytään ja jaa rahoja meille ikäihimisille.

      • wingimikäwingieigold

        ..ja täällä on se petäjikkö..vai mikä se oli..hallituksessa kuitenkin, eikö se osaa lukea vaikka tänne kirjoittelee.. Jos ääniä haluaa niin nyt niitä on saatavilla ja puolueessa lenheeti vois jatkua mutta kun yrittää lempo kusettaa hyviä kavereitaankin niin se ei mene läpi..kuten meni se veteraanien koplaus aikoinaan lähiomaisella..tätä ei paineta villaisella mutta syntisäkkiä saat kantaa iät ja ajat ..sanoo siirakki


    • Helpoksi_menee

      Ei osuuksien kauppaan herrat puutu, eivätkä myöskään pysty puuttumaan. Osuuksia myydään kysynnän ja tarjonnan mukaan, tehdään kirjallisia osto- tai myyntitoimeksiantoja. Hinnanhan voi jäsen itse määritellä haluamakseen. Näin sitä helposti voi tulevaisuudessa muuttaa osuutensa rahaksi.

      • hämäystätuoselvästion

        ..ja pitää roikkua tuon kusetusporukan armoilla eikä saa mitään kun kaikki menee juokseviin kusluin ja hallinnon palkkioihin. Miten sinne pääsee nauttimaan lounaita ?? Mistä sais valtakirjoja, voisko toimisto auttaa !


    • arkkukarin-vaari

      Eihän me vanhat ihimiset kaikkia ymmärretä, ja siksi haluammakin rahat pois. Sanovat kuitenkin herroilla olevan mahollisuuen estää kaupan myötä osuuksien rekisteröinnin ja silloinhan ostaja perruu kaupat. Kuuluu näin jo aikasemmin tehynkin. Kertokaa nyt meille ikäihimisille tottuus, ettei tarvihte sitte jäläkeenpäin loksutella leukoja kun asiat on menny pieleen. Eikö meillä oo ossuuskunnasa säännöt, eikö niitten mukkaan pijä mennä. Onko niisä se puhelimenkäyttöpakko niinku sanovat olevan. Jos ei kuulema käytä niin vievät ossuuet. Meille ainaki on tullu jo nyt Elisalta laskut, on tullu jo pitkiä aikoja. Onko vaarasa nyt nuo ossuuet, pystyykö ne herrat käyä niihin käsiksi ja sääntöihin nojaten vaatia pois pikku rahalla. Tämmönen ois peleko. Luottua ei oikein oo noihin herroihin, tuppaavat kieruuella vievän vanhojen ihimisten vähäset rahat.

    • Joko_helpottaa

      PPO osuuskuntaan liittyminen ja eroaminen. Siinä osuuskunta hienosti tiedottaa että jäsenillä ei ole enää palveluiden käyttöpakkoa. Elisan laskujahan saa jokainen maksella niin paljon kuin haluaa, ei niillä ole PPO osuuskunnan kanssa mitään tekemistä. Pelkojahan ihmisillä on monenlaisia, useimmiten tietämättömyydestä johtuvia.

      http://www.osuuskuntappo.fi/jasenille/usein-kysyttya/

    • arkkukarin-vaari

      Mitä ne säännöt sannoo tuosta palveluidenkäytöstä kun ennen erottivat jos ei käyttänyt nuita palaveluita. Millonka ne on niitä sääntöjä muutelleet niin jotta ei tarvihe lankaliittymää käyttää tai muutakaan ossuuskunnan palavelua. Tuo on vielä kyllä epäselevä juttu, kun ei oo luottaminen niihin herroihin. Pistäppä pykäsista se kohta joka takkaa, että eivät varmasti pysty kajuaan nuihin ossuuksiin, josa selevästi sanotaan, että palaveluihen käyttö ei oo ennään tarpeellista jotta saa korkorahoja ja ossuuet säilyy ja ne saa myyä kenelle haluaa ja ei tarvihe kysellä hyväksyykö nämä herrat sen kaupan ja pistävät rekisterriin, ettei vain jää mittään porsaanreikiä.

    • Pelkureita_riittänee

      Mitä palveluita PPO pystyy tuottamaan lähes 30 000 jäsenelleen joita olisi pakko käyttää?
      Erottaako PPO kaikki lähes 30 000 jäsentään?
      Itse uskon PPO:n sivulla olevaan tekstiin ja jo maalaisjärkeni sanoo että ei PPO pysty erottamaan lähes 30 000 jäsentään sentakia että eivät käytä sellaisia PPO:n palveluita joita ei ole enää olemassakaan. Jos joku uskoo muuta niin ihan vapaasti. Uskoahan saa mihin haluaa ja pelätä saa mitä haluaa.

      • arkkukarin-vaari

        Me vanhat ihimiset on totuttu nouattaan nuita sääntöjä, siinä ei auta uskot tai toivot jos rikkoo niin erotetaan, niin on sanoneetki. Ompa tiejosa tappauksiaki, että ottivat ossuuet pois ja maksovat vain pikkurahoja. Nuoriporukka selevitti nuo pykälätki ja sielä on kuulema aivan selevästi, että pittää käyttää palaveluita. 4 kuukautta on kuulema aikaraja sillon pystyvät kajuaan nuihin ossuuksiin. Ompa hävytöntä kun vanhoja ihimisä narrataan ja viejään rahat. Eikös se Tuomo voi pistää kurriin niitä jotka käyttävät väärin vanhojen ihimisten tietämättömyyttä. Ei kait ne herrat voi mennä sääntöjen yläpuolelle. Jopa ovat saaneet sekasin meijän vanhan osuuskunnan. Millon lie sitten osuuet on hävinneet kun tämä on tämmöstä. Joskus pittää nouattaa nuita sääntöjä ja sitte vaan joku tykkää, että niitä ei tavihekkaan nouattaa.


    • Aina_oppii_uutta

      Minäpä jään myös odottelemaan erokirjettä, kuten nuo lähes 30 000 muutakin jäsentä. Pakkohan minun on vaaria uskoa eli pian PPO:ssa ei ole yhtään jäsentä jäljellä kun kaikki erotetaan.

    • arkkukarin-vaari

      Mikäs se tämä Aina_oppii_uutta on. Kuuluu voimasa olevisa säännöisä olevan tuo pykälä jotta palaveluita pittää käyttää. Miksei te herrat oo toimineet niin kuin säänöisä sanotaan. Ennen oli ne palvelutkin hyvät kun omat miehet korijasi viat, nyt ei tiiä mihin ottaa yhteyttä. Pallauttakaa kiireesti ne erotetut ihmset ossuuskunnan jäseniksi jota ootta erottanu jos ei kerran tarvihe käyttää nuita palaveluita. Minkälaisia sähälääjiä sielä oikein on kun välliin pittää käyttää nuita palaveluita ja valliin ei, kummini säänöisä seisoo aivan selevästi, että jäsenyys eellyttää liittymän käyttyä.
      Tämä Aina_oppii_uutta luulee voivansa huijata meitä ikäihimisiä mutta meilläpä on meleko lauma nuoria selevittelemäsä asioita. Myytiin hyvin palaveleva puhelinpalavelu ja ei hoksittu, että säännöt ois pitäny ensiksi muuttaa. Tuonhan jo käsittää pöliämpiki. Taitavat ne kaikki herrat olla samanlaisia sielä kontuurilla, jos lie samanlainen tämä meijän Tuomoki. Saako suutaan auki ku pitäs puollustaa vanhoja jäseniä.

    • Oppia_ikä_kaikki

      Nivalan viisas kertoi L-osuuksien omistajien lopettaneen itse vapaaehtoisesti palvelujen käytön, PPO:lla oli tuolloin säännönmukaiset palvelut tarjolla. Tämä itse toteutettu palvelujen irtisanominen oli Nivalan viisaan mukaan irtisanomisperuste osuuskunnasta.

      Elisa-kaupan jälkeen PPO:lla ei ollut enää tarjota sääntöjen edellyttämiä palveluja joten osuuskunta ei enää voi sellaista vaatiakkaan. Nivalan viisas sanoi näin monen hävityn oikeusjutun meriiteillä ja minä uskon häntä. Jotenkin tuntuu itsestäkin loogiselta että näinhän se menee, jos säännöissä vaaditut palvelut myydään pois niin ei niiden käyttöä voi enää sen jälkeen edellyttää ainakaan muilta kuin arkkukarin-vaarilta.

    • näin-se-vain-on

      Kukas niitä palveluita vaatii, eikös säännöt ole yksiselitteiset noilta osin. L-osuuksiin ei ole koskaan kuulunut palveluidenkäyttövelvollisuutta. Miksi meillä on säännöt jos niitä ei pidä noudattaa. Kuka päättää milloin sääntöjä pitää noudattaa ja milloin ei. Mistä jäsenet tietää jos sääntöjä voidaan mielin määrin tulkita. Miksi jäseniä on erotettu kun eivät ole käyttäneet osuuskunnan palveluita, jos niitä ei kerran tarvitse käyttää. Eikös meillä ole säännöt oleet samat noilta osin ainakin 20 vuotta. Melekosta sekoilua, pitää käyttää ja ei pidä kayttää. Miksi on tultu tähän tilanteeseen. Siksi, että ei ole toimittu vuosiin lakien ja sääntöjen mukaan.

    • Varma_nakki

      Miten L-osuus muodostui? Nivalan viisas kertoi L-osuuden muodostuneen kun vapaaehtoisen osuuden palvelukäyttö oli loppunut. Joku jäsen irtisanoi vapaaehtoisen osuutensa, joku laittoi "lepäämään" L-osuutena, odottamaan mahdollista uutta aktivointia. Vapaaehtoisesta aktiiviivisesta osuudesta tuli passiivinen lisäosuus. PPO sanoi sitten lopulta irti nämä vapaaehtoisesti palvelukäytöstä luopuneet, L-osuuksiksi muuttuneet osuudet. Nivalan viisaan mukaan nämä L-osuudet muodostuivat nimenomaan osakkaan itsensä luopuessa vapaaehtoisesti jostakin PPO:n tarjoamasta sääntöjenmukaisesta palvelukäytöstä. Minä luotan Nivalan viisaaseen, hän on niin monta juttua käräjillä hävinnyt.

      • Nivalan-juudas

        Varsinaisia osuuksia siirrettiin vapaaehtoisiksi ja sitten siitä eteenpäin lisäosuuksiksi ja tämän teki hallitus kysymättä jäseniltä yhtään mitään. Mitään vapaaehtoisuuksia ei ole ollut eikä tule olemaan, niin kauan kuin koijarit päättävät. Hallitus päätti asioista suvereenisti, vaikka päättikin sääntöjen vastaisesti. Täyttä valetta niin kuin on ollut jo vuositolkulla koko hallituksen touhu. Puhut lisäksi sääntöjen mukaisesta palvelunkäytöstä, mitä oikein höpötät. Toisessa kohtaa laulat, että sääntöjen mukaiset palvelunkäytöt ja sitten ruikutat, että ei niitä palveluita tarvitsekaan sääntöjen mukaan käyttää ja samat säännöt. Päätä nyt jo pöliä mitä mieltä olet.
        Miksi sääntöjä pitää muuttaa jos entisetkin toimivat. Mihin tarvitaan kauppapaikkaa. Kauppaahan voi tehdä nytkin, missä se on kielletty muuta kuin hallituksen käskyllä. Rekisteröintejä ei tehdä. Kauppapaikka on ihan turha kuluerä. Paljonko on tämän vuoden saldo tuotoissa sijoitettu pääoma/%. Paljonko tuotot nousi kun henkilöitä palkattiin lisää. On siinä meillä hallitusammattilaisia.


    • naapuripitäjänmies

      Mielenkiintoinen näkemys hallinnon edustajalta :
      Elisa-kaupan jälkeen PPO:lla ei ollut enää tarjota sääntöjen edellyttämiä palveluja joten osuuskunta ei enää voi sellaista vaatiakkaan.

      Siis Osuuskunnalla ei ole ollut Elisa kaupan jälkeen tarjota sääntöjen edellyttämiä palveluja joten.. no nyt saa hallinto miettiä mitä se "sääntöjen mukaan tarkoittaa""

    • Oppia_lisää

      Nivalan viisas pyysi vielä tarkentamaan sen että PPO erotti pelkästään ne jäsenet joilla oli ainoastaan noita L-osuuksia. On se niin viisas tuo Nivalan viisas.

    • Raahen-viisas-mies

      Ompas harvinaisen tarkkaa tietoa liikkeellä. Tuo tieto ei voi olla peräisin kuin hallituksen jäseneltä. Pitää käyttää sääntöjen mukaisia palveluita niinhän tämä hallitusherra nyt väittää. Kiiruusti listä mitä mitää käyttää

    • Koulutus_jatkuu

      Nivalan viisas kertoo seuraavaa. PPO:n Elisa-kaupan jälkeen sääntöjen velvoittamia palveluita ei tarvitse käyttää. Nivalan viisaalla oli yksinkertainen peruste. PPO möi ICT-palvelunsa Elisalle, nämä ICT-palvelut olivat ne sääntövelvoitteet, niin Nivalan viisaan mukaan PPO ei voi pakottaa nyt kaupan jälkeen ketään jäsentään käyttämään Elisan palveluita ja ei myöskään sitä säännöillä velvoittamaan. Nuo palveluthan eivät ole PPO:n toteuttamia ja eivät kerrytä PPO:n kassaa. On se viisas tuo Nivalan viisas, ei se turhaan häviä kaikkia juttujaan.

    • GiveMoneyYouDummy
    • Piehinkiläinen

      Arkkukarin miehelle. Niin kuin huomaat sääntöjä ei tarvitse noudattaa muuta kuin silloin kun se sopii tehtyihin virheisiin. Silloin kun erotettavia on vähän eikä käytä palveluita erotetaan muitta mutkitta, mutta kun on koko osuuskuntaväki kysymyksessä tai hyvin suuri määrä, niin silloin ei eroteta ketään vaikka ei käytetä palveluita. Säännöissä ei kuitenkaan ole pykälää joka lausuisi että erottaminen perustuu määriin, pieniin tai suuriin. Säännöissä kuitenkin määrätään yksiselitteisesti tuo mainitsemasi palveluvelvoite. Säännöt on näiltä osin täysin yksiselitteiset, mutta osuuskunnan hallinnon päätökset eivät ole loogisia eivätkä perustu oikeastaan muuhun kuin heidän omavaltaiseen päätöksentekoon, ei siis voimassaoleviin sääntöihin.

    • mielipideosasto

      PPO:n hallinto on kaappaamassa Osuuskunnan. Tähän pyritään sääntömuutoksilla ja puliveivaamalla. Totta vai tarua.

      • onkoliikaavaadittu

        ..vastaan "totta". Oliko oikein ?
        Mikä on palkinto ?
        Jos toivoa saa niin martan lämmin halaus ja konsulttien osuudelle laskeman arvon mukainen tasearvon määrittämä rahallinen omistusosuus ja osuusmaksun palautus ennen joulua. Kiitos.


    • arkkukarin-vaari

      Kyllä Arkkukarinvaari jo huomasi missä mennään. Aivan niin kuin eppäilin. Näyttää siltä, että sitä vinunkia on pelattu ja ei aivan vähhääkään. Sitte aletaan vielä nenäkkäiksi. No pahhuus saa vielä palakkansa. Usialta leskeltä ovat nämä herrat vieneet sen kaks ossuutta ja maksaneet niistä joitain hiluja, korkorahat on jääny saamatta ja osuuen hinnasta saatu vain pikku osa.

    • Aina_kaveria_autetaan

      Otin pikapuhelun Nivalan viisaalle näistä jäsenten akuuteista ongelmista. Hieman tuumittuaan Nivalan viisas antoi seuraavan neuvon. Jos jäsenellä on omantunnontuskia kun ei pysty sääntöjen mukaisia PPO:n palveluita käyttämään niin Nivalan viisas hyväksyy Elisan, Soneran ja Dnan palvelut korvaaviksi, sääntöjen mukaisiksi palveluiksi. Näin kenenkään jäsenen omantunnon ääni ei pääse ylittämään vatsan murinaa.

    • oikea-Yrittäjä

      Nämä hallitusherrat puhuu yrittäjyydestä ja kuitenkaan eivät maksa edes laskujaan toiselle yritykselle ajallaan. Totta vai tarua.

    • syynääjä

      Rehellisyys maan perii? Ei suinkaan!
      Valehtelijoilla on keskeinen rooli yhteisöjen rakentamisessa ja koossa pitämisessä, ilmenee keskiviikkona julkistetussa valehtelun mallintamistutkimuksessa, jonka Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksen professori Kimmo Kaski ja laitoksen vieraileva professori Robin Dunbar tekivät yhteistyössä meksikolaisten tutkijakollegoiden kanssa.
      Tutkimus toteutettiin luomalla malli toimijoiden, eli agenttien välisistä suhteista. Agenteista luotiin satunnainen verkosto arpomalla solmujen väliset kytkennät eli agenttien välinen vuorovaikutus.
      "Mallissa kunkin agentin oma mielipide edustaa hänen totuuttaan, kun taas yleinen mielipide muodostuu koko yhteisön keskimääräisestä mielipiteestä", Kimmo Kaski selittää tiedotteessa.
      "Kutakin agenttia kohden on tietty määrä kytköksiä, jotka yleensä vahvistuvat yksimielisyydestä ja heikkenevät erimielisyydestä. Mikäli erimielisyyttä on riittävän paljon, kytkös katkeaa. Jos näin käy, valehteleva agentti pyrkii välttämään erakoitumista luomalla uusia kytköksiä", Kaski sanoo.
      Tutkijoiden mukaan valehtelijat ovat keskeisiä henkilöitä sosiaalisissa verkostoissa juuri siksi, että he luovat uusia yhteyksiä ja pitävät koossa vanhoja, eli yhdistävät eri mielipiteitä edustavia yhteisöjä.
      "Valehtelijat ovat yhteisöjen näkökulmasta kiinnostavia ekstroverttejä. He kurottavat ulospäin omista pienistä yhteisöistään ja toimivat sillanrakentajina niiden ja muiden yhteisöjen välillä. Aina heillä ei edes ole omaa yhteisöä tai siteet niihin ovat löyhät", Robin Dunbar kuvailee.
      Paitsi että valkoiset valheet tukevat ihmisten välisiä suhteita, ne myös usein ilahduttavat sitä, jolle valehdellaan. Esimerkiksi Facebook-päivityksestä tykkääminen voi olla tapa tsempata ystävää, vaikkei päivityksestä pitäisikään.
      Sen sijaan itsekäs valehtelu on epäsosiaalista ja hyödyttää vain valehtelijaa itseään. Patologinen valehtelu taas tarkoittaa käytännössä kaikille valehtelemista ja on yleensä itsekästä.
      Dunbar korostaakin, että valehtelu toimii vain, koska enimmäkseen ihmiset puhuvat totta.
      "Rehellisyys on perusoletuksemme, jota valehtelijat käyttävät vapaamatkustajina hyväkseen. Valehtelu on tuhoisaa yhteisön näkökulmasta, jos valehtelijoita on liian monta ja luottamus katoaa kokonaan."
      Toisaalta, jos valheita ei hyväksytä lainkaan ja niistä aletaan antaa kovia rangaistuksia, verkosto hajoaa pienempiin ja tiiviimpiin yhteisöihin. Tutkijat havaitsivat myös, että valehtelijoita on suhteellisesti vähemmän silloin, kun valehtelusta ei seuraa rangaistusta.
      Tutkijat uskovat, että uusi näkökulma epärehellisyyden sallimisen vaihteluista voi auttaa optimaalisessa ja realistisessa päätöksenteossa.

      Tunistaako tuosta jutusta yhteyksiä PPO:hon ja siihen luikuriin mitä siitä on lasketeltu pitkin aikaa. Miksi ei jäsenistö saa ääntään kuuluviin.

    • PPOtaliban
    • Arvonmekinansaitsemme

      ..on se kumma kun edelleen joku puhuu "osakkaista".. ei niitä ole, ei ole ollut, eikä tule olemaan osuuskunnassa koskaan. Me olemme JÄSENIÄ joilla on jäsenosuus..oli myös L-osuuksia ja vapaaehtoisia osuuksia.. Ei siis YHTÄÄN OSAKETTA.

      Jos pääliiketoiminnat jota varten osuuskunta aikoinaan perustettu on myyty niin..piste, mitä sanoo säännöt ja osuuskuntalaki jatkomenettelystä ?

      Jos taas, mitä Te nurkan takaa yritätte tuputtaa..sijoitustoiminta vastaisi pääliiketoimintaa..niin miettikääpä mitä siitä seuraa = olette erottaneet jäseniä kun eivät ole käyttäneet silloin telepalveluita..mutta ovat käyttäneet sijoituspalveluita ..siis tällä olisivat täyttäneet jäsenyyden ehdot mutta onkin erotettu ?...montako tuhatta heitä on ? Kyllä kansa tietää, kaikki kyselee milloin saadaan loput rahat pois.. 1 240 €/osuus ? Milloin ?..mikä mättää.. vastuuko vai odotettavissa oleva korvaus esim datamen 35 M€ tarkoitushakuisesta tappioista vai korostetun huolellisuuden vaatimusten mukainen asioiden hoitamatta jättäminen osuuskuntakokouksissa ?

      Kuulin että suurilla päälliköillä jää jo laskut maksamatta ja kotiutetaan omistuksia .. joista kuitenkin on pitänyt maksaa verot ? Miksi sitä muka kannettiin huolta jäsenille tulevista osuusmaksun koroista ja pääoman hyityksistä ja niiden verouhista ? Kun nyt on itse maksettu roimia "veroja".

      Onko sieltä joka välissä mainitulta välioikeudelta kuulunut mitään, onko istunnot olleet ja mitä niissä on lausuttu ? Miksi koko hallinto on kuin kusisukassa ? Ei yhtään nassukuvaa ole ollut lehdissä eikä hallintoneuvostokaan pukahda mitään, lienevätkö nekin jo jääneet ilman jouluruokailuakin joka on perinteisesti pidetty näin joulun alla?

      Kuka päättää-määrää tai sanelee missä mennään ja ajaa kaikki toiminnot alas ?

      Vieläkö siellä pikkuosuuskunnassa vallitsee se "mulle-mulle" henki jonka tämä sussu ja kumppanit on sinne olleet luoma-ssa jäsenien kustannuksilla ?

    • Hidasta-on
      • uskojoaskottiluovuta

        ..millä hinnalla myyt osakkeet ? mulla on vain osuuksia .. maksatko niistä 2000 /kpl tai paljonko se oikea arvo on ?


    • Peräkammarin-papat

      Verottaja tuntee myös osuuskunnan osakkeet, Nivalan viisas ehdottaa kelkasta tipahtaneille kertauskursseja. Ei kansakoulupohjalta voi kaikkea ymmärtää, Nivalan viisas ymmärtää sen.

      https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Osuuskuntien_verotuksesta_uuden_osuuskun(32721)

      • pookiflakkasiraahessa

        - Nyt pitäisi löytää niitä ihmisiä, jotka kertovat, että mitä nyt pitäisi tehdä. Niitä on ihan liikaa nyt Suomessa, jotka kertovat, mitä nyt tässä tilanteessa ei saa tehdä. Löytyy kaiken maailman dosenttia ja askottia-marttaa-raahen-kalajoen ja nivalan viisaita miehiä, jotka kertovat, että tätä ja tätä ei saa tehdä. Nyt PPO:n hallitus ja hallintoneuvosto ei vain voi seisoa kädet taskuissa ja katsoa, kuinka rahat katoaa kassasta. Heidän täytyy nyt tehdä jotakin.

        Radiossa (varmaan siksi ettei nassu ollut meikattu) tj taas puhui puuta heinää osuuksien ostosta ja myynnistä. Sitä on voinut tehdä osuuskunnan perustamisesta asti mutta MUISTAKAA että vain hallitus voi teidän ostonne rekisteröidä.. ja kuka pöljä myy 1240 € hintaisen osuutensa 750 €:lla..mihin siitä katoaa 500 € ?..hallituksen ja sen vasallien taskuun, se on varma se.

        Nyt esileikkinä tehtävät hallinnon myötäpuolille tarkoitetut ostot tehdään Osuuskunta PPO:n jäsenien 100 % omistaman Arvo-firman rahoilla= ostetaan omia osuuksia jäsenien omilla rahoilla ? Onko se oikein ? Totta vai tarua ?


    • osuuskunta-on-osuuskunta

      Mistä tämä askotti oikein höpöttää. Onko edustajisto jo jotenkin puliveivannut osakeetkin tähän PPO:hon. Vai miten tuon nimen laita nyt sitten on. On ja ei oo ja on vai miten se nyt meni.

    • Mitä-ihmettä

      Arkkukarin nero on hyvä liikemies. Nivalan viisas ihmettelee tuommoista liikemiesälyä. Arkkukarin nero pitää osuuden oikeana hintana 1240 euroa. Sitten sama Arkkukarin nero valittaa kun PPO aikoo ostaa osuuksia alehintaan (750-800 €) jäsenten rahoilla. Miksi Arkkukarin nero valittaa jäsenten kannalta noin loistavasta ja tuottoisasta kaupasta? Jäsenten yhteiseen kassaahan tulee lisää jaettavaa kun lunastetaan yhteiseen pottiin alehinnalla osuuksia. Nyt Nivalan viisas on ihmeissään.

      • ollaanoltujyvällä

        ..no nythän minä sen hokasin, miksi tätä ei heti sanottu että ostetaan muumuilta halvalla ja saadaan itselle lisää hyvää.. Kyllä Sulo Vilen oli oikeassa vaikka tunnustautui persaukiseksi. Tartteehan sitä rahaa kokoomuksen kassaankin jostain saada, eihän sitä muuten tarvittaisi rahastonhoitajaakaan.


      • Iso-mummu

        Kuka nuita osuuksia oikein ostaa. Tuo PPO:ko. Nuinkohanon taasen näillä sulietun osaston porukoilla on oikiaa tietua. Mummuilta ostetaan tosiaan puoleen hintaan ja sitte kehutaan korkorosentteja. Omistaako tämä PPO omia osuuksiaankin, siinähän onkin varsinainen kapsekki.


    • Lisää-valitusta-kiitos

      Arkkukarin nero taitaa asua mummojen hameen alla, mummot on aina mielessä. Nivalan viisas vähän epäili että ainoastaan mummot myyvät osuuksiaan PPO:lle. Kysehän on vapaaehtoisesta kaupasta ja Nivalan viisaan mukaan tuommoiset vapaaehtoiset kaupat eivät kuulu Arkkukarin nerolle pätkääkään. Se myy joka haluaa myydä ja piste.

      • mummujen-mummu

        Koijaamalla saadut osuudet ei ole mikään piste. Kuka niitä osuuksia oikein ostaa, väitit, että PPO, noinkohan narraat taasen, etkä itse huomaa. PPO:n sijoitustoiminta on kuulema mailman parasta ja kuitenkin osuuksille ei Marttakaan anna arvoa kuin puolihintaa. Jos tuotot on tuonkaltaisetkuin on kerrottu (500€ ja 100€ vuodessa) niin osuuden arvo olisi kyllä 6000-7000€. Mihin te sitten sitä kauppapaikkaa tarvitsette jonka kuulema kapinalliset esti. Sekoilua kuin suljetulla osastolla.


    • Nyt-nappaa

      Arkkukarin nerot tarvitsevat kauppapaikkaa, siellähän kysynnän ja tarjonnan laki määrää osuuden hinnan. Arkkukarin nero voi viisaana talousmiehenä myydä siellä osuutena, laittaa Privanettiin hintapyynnöllä 6000 euroa/osuus ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Nivalan viisas pyysi välittämään onnittelut näin nerolle liikemiehelle.

    • UUsi-kokous-paikallaan

      Lukutaito on Askotilla kovin kehno kun valehtelee niin, että muutkin huomaavat. Se tohturisetä oli kertakaikkisen oikeassa kun riaknosoi ne oireet. Jos Askotti saa 500 €/osuus korkoa niin ainakin minä olen valmis maksamaan sellaisesta arvopaperista vaikkapa tuon 6000€. Silti saan joka vuosi korkoa reilut 8% korkoa ja se riittää näin persaukiselle. Missä sitten mennään vikaan. Siinä, että tuotot on kuta kuinkin oikeasti nollassa. Tasetta syödään (175miljoonasta on tultu jo alle 100 miljoonaan). Asia selviää jäsenistölle ensi keväänä kun Martan aikaansaannokset paljastuvat.
      Minkälaista korkopottia se askotti sieltä suljetulta esittää, kakaise kurkusta vain ulos. Miksi kiertelet ja kaartelet, vastaa selvällä luvulla, niin katsotaan kuinka sairas olet. Hallitus istuu ja toimii samalla edustajistona ja aina suljettujen ovien takan niin kuin lääkäri määräsi. Se lääkärin riaknoosi oli paikkansapitävä:
      Jos ihminen hakee valehtelusta hyötyä, se saattaa olla osa narsistista personallisuushäiriötä. Käyttäytymismuodosta voi parantua, jos kokee sen itse ongelmaksi, mutta esimerkiksi narsistiseen persoonallisuushäiriöön liittyvää valehtelua ei voi saada parantumaan, sillä henkilö ei itse koe sitä ongelmaksi.

    • Ovet-lukitussa-tilassa

      On kutsuttu uusi kokous koolle. Niin sanottu ylimääräinen kokous josta tietysti maksetaan kulukorvaukset laskua vastaan noudattaen vanhaa käytäntöä. Martta on huolestunut kun markkinat heiluvat lopaalisti ja tuottoja ei tulekaan. Siispä sovittiin, että ostetaan omia osuuksia puoleen hintaan jotta saadaan rosentit kohdalleen. Näinän oli jo kapinoitsijatkin ilmoittaneet voitavan tehdä, säännöt eivät ole esteenä. Tyylirikkoa kyllä tulee kun mennään sääntöjen mukaan mutta poikkeus vahvistaa säännön. Olihan Askotti kuitenkin esittänyt suljetun osaston kannanottona, että osuuskunta ostaa osuuksia, joten saatiin tähänkin se oikea tapa lähestyä totuutta. Simonii on tehnyt työryhmässä Askotin, Viisaan ja Tussun kanssa hyvää työtä. Työryhmä luovutti raporttinsa kokouksessa ja sen pääsisältö oli se, että joulun alla mummut joutuvat myymään osuutensa puolella hinnalla, että voivat saaduilla hiluilla sitten viettää joulujuhlaa jälkikasvunsa kanssa. Saadulle tervehdykselle ja hienolle työlle taputettiin käsiä ja kuului jopa huraahuutoja kotikiusattujen loosista. Askotti painotti, että kenenkään ei tietysti ole pakko myydä mitään mutta silloin joulu jää viettämättä, tästä seuraa se, että kaikki voittavat ja asialle voi panna pisteen. Kokouksesta laadittiin pöytäkirja se salattiin ja pöytäkirjantarkastajat saivat allekirjoittaa asiakirjan lukematta sitä.

    • ryystäkääkunnolla

      ..nyt minä sain kuulla mistä johtuu hänen äkäisyytensä ja kiukuttelu..jopa jäsenille. Oli pyrkinyt Viisaaksi Martaksi ( arvonimi ) Oulunsalon Marttoihin mutta pompannut pääsykokeen viimeisessä ja tärkeimmässä testissä. Huolimatta että harjoiteltu on jo 1.2.2002 alkaen kahvin ryystämistä lautaselta minimi pääsyvaatimus 10 cm päästä pitää imun riittää, mutta kuten joka tehtävässä vaatimukset kasvaa ja nyt oli kokeessa sen pitänyt tapahtua sokeripalan läpi. Ei ollut kahvinesteen pinta edes värähtänyt vaikka kuinka huulet törröllä oli entiseen tapaan testiä tehty. Piti jatkaa Pöljän Martan tehtävissä sekä pitää edelleen esiliinaa ja seuraava testi on vasta v.2040.
      Oisko hänen mahdollista harjoitella Hiljan pois ollessa tiipolilla ?

    • Onnea-kavereille

      Nivalan viisasta ihmetyttää tuo jostakin Askotista jatkuvasti höpöttäminen. Onko Arkkukarin nerolla muitakin kuvitteellisia ystäviä ja kuinka paljon? Lienee kyseessä tärkeä kuvitteellinen kaveri Arkkukarin nerolle kun hän hokee sitä jatkuvasti. Nivalan viisas muistelee tutin olevan lapselle yhtä tärkeä. Toivottavasti Arkkukarin nero ja Askotti säilyvät ystävinä pitkään.

      • hiljanmieleen

        ..no tulihan se sieltä...on sitä jo odotettukin..


    • viestiäpukkaa

      " "Varsinaisia osuuksia siirrettiin vapaaehtoisiksi ja sitten siitä eteenpäin lisäosuuksiksi ja tämän teki hallitus kysymättä jäseniltä yhtään mitään. Mitään vapaaehtoisuuksia ei ole ollut eikä tule olemaan, niin kauan kuin koijarit päättävät. Hallitus päätti asioista suvereenisti, vaikka päättikin sääntöjen vastaisesti. Täyttä valetta niin kuin on ollut jo vuositolkulla koko hallituksen touhu. "

    • kävipäkävi

      Myytiin hyvin palaveleva puhelinpalavelu ja ei hoksittu, että säännöt ois pitäny ensiksi muuttaa. Näin siinä kävi.

    • Tulisiko-selkoa

      Nivalan viisas haluaisi nyt tietää Arkkukarin nerolta vastaukset muutamiin hänen väitteisiinsä.

      Millaisissa tapauksissa varsinainen osuus on PPO:n hallinnon toimesta siirretty vapaaehtoiseksi osuudeksi?

      Millaisissa tapauksissa vapaaehtoinen osuus on PPO:n hallinnon toimesta siirretty lisäosuudeksi?

      Onko PPO:n säännöissä mainintaa tällaisista asioista?

      Nivalan viisasta askarruttavat tällaiset väitteet ja hän toivoo Arkkukarin nerolta ja hänen unikaveriltaan Askotilta vastauksia näihin em. kysymyksiin.

    • Pikkujoulut-tulossa

      Tuleehan sitä selkoa mutta käytä sitä myös, nämä sinun höpötyksesi eivät palvele ketään.
      Mene ensiksi sinne PPO:n konttorille ja kysy lupaa päästä osuusrekisteriin ja Martan kanssa käytte läpi kaikki kuolinpesät 20 vuodelta taaksepäin. Sitten teette niistä oman rekisterin, siis samalla tavalla kuin teette ne äänestysrekisteritkin osuuskuntakokouksista, A:ta ja B:tä äänestäneet. Siitä ammattitaidolla tehdystä rekisteristä sitten puratte miten osuudet on jaettu eteenpäin ja minkä laatuisina. Muistakaa vielä tutkia myöhemmätkin tapahtumat kyseisistä osuustodistuksien kuluista. Hallituksen salatut kokousasiakirjat helpottavat tehtäväänne. Sitten vain printtaatte listan ulos. Muistakaa tässäkin tapauksessa pistää kopiokoneeseen riittävästi paperia, sillä lista on pitkä (tuhansia). Yllätys yllätys paperille tulostuu toilailuanne pitkän aikaa. Tehtävänne on siis onnistunut. Teidän tulkintannehan säännöistä on, että ei tarvitse nyt käyttää telepalveluita, riittää kun käyttää sijoituspalveluita (mitä lie sitten ovat). Listaa palveluiden käytöstä ei ole ollut saatavilla jäsenistön oikeuksien puolustamiseksi. Lista on ollut vain suljetun osaston kokouksissa. Saman tien voitte korjata tekemänne virheet ja vääryydet näiden osuuslajien kohdalla. Asiaa helpotta myös se jos luette -90 luvun ja nyt viimeisimmät säännöt ja jos ei ymmärrys riitä selvään tekstiin, niin silloin asialle ei mahda mitään. Tästä seuraa se tosiasia, että ottakaa hattu narikasta, jättäkää avaimet pöydälle, sammuttakaa valot ja lukitkaa ovi perässänne, olette toivottomia tapauksia. Se on arvoitus tarvitseeko yhteisö juuri teidän kaltaisianne hoitamaan asioitaan.
      Asian vaikeusastetta lisätäkseni, kaikki jäsenet eivät tiedä vieläkään teidän koijaustanne mutta ”oikeamielisinä” korjaatte varmaan heidänkin saantonsa. Tätä kähmintäähän on tehty salaa jäsenistöltä, korjatkaa myös virheenne salaa jäsenistöltä ja antakaa sitä oikeaa Joulumieltä Mummoille, Vaareille ja heidän jälkeläisilleen.
      Miksi yleensä ulkopuolisten pitäisi teitä opastaa kun on todettu jo, että ette tunnusta tekemiänne vääryyksiä, lisäksi siitä maksetaan vielä palkkaa ja palkkioita. Kaikki on kuulema tehty oikein kun kukaan ei ole moittinut, näinhän Raahen Viisas, Ranskalaisittain Raahessa Viiras kaiken aikaa on todennut.
      Miten te voitte hoitaa hommianne kun ette tiedä miten asioita pitää tai pitäisi hoitaa.
      Pyysit neuvoa ja minä nevoin, mutta kädestä pitäen en alanäyttämään asioita ”ammattimiehelle”.

    • kippari-kallet

      Suljetun osaston pikkujoulu.
      Porukan joka jakaa oikeuta mutta vain oman käden oikeutta.
      Paikalle on kutsuttu koko kööri konsulteista lainopillisiin neuvonantajiin. Tietysti Martta, kotikiusatut johon kuuluu luonnllisesti Askotti joka on kunniakkaasti häpäissyt jäsenistöä koko pitkän vuoden. Vanhasta muistista tietysti Raahen Viisas lakeerikengissään ja pingviinipuvuissaan. Kuiskaaja Simonii on otettu varmuuden vuoksi mukaan koska milloinkaan ei tiedä mitä hankaluuksia jäsenistö on tekemässä. Simonii onkin tapansa mukaan vähän tiukassa puvussaan paikalla ja se suklainen lukittu hymy kasvoillaan. Tilaisuudessa Martta toivotta koko suljetun osaston tervetulleeksi ja kohotellaan maljoja jalolle seurueelle. Osa on tietysti jo etukäteen vähän nauttinut miestä väkevämpää. Nahkasuutari ainakin horjahtelee pahaenteisesti. Ruokailu on järjestetty pitkän kaavan mukaan ja Martta kiluuttaa pikkulusikalla kahvikupin reunaan ja pyytää puheenvuoron, kaikki kääntyvät katsomaan Martan laajaa olemusta. Martta toivottaa kaikki tervetulleiksi ja ilmoittaa piikin olevan auki, lisäksi lausuu vielä pienen runonpätkänkin. Tämä aiheuttaa seurueessa liikutusta ja joidenkin seurueen silmäkulmatkin kostuvat. Vaikuttava esitys Martalta joka on tottunut aivan erilaiseen käyttäytymiseen. Ruokailu sujuukin sitten enemmittä puutteitta ja maljoja kohotelaan vähän liiankin kanssa ja suljettu osasto on selvästikin jo alkoholin vaikutuksen alaisena. Puhe on melkoista höpötystä mutta ei poikkea seurueen varsinaisesta työstä joka on hyvin samantyyppistä. Tarjoilijat kantavat lisää toteja ja polttaapa joku sikkaariakin vaikka henkilökunta vähän mulkoileekin. Tilanne jähmettyy kun nahkasuutari putoaa jakkaraltaan pöydän alle ja sieltä jatkaa esitelmäänsä josta edes Viisas ei saa selvää. Henkilökunta ja kotikiusatuista joku auttaa suutaria ylös ja silloin kaikuu seurueesta kannustushuutoja hii op, hii op ja nouseehan juhlia sieltä pöydän alta vaikka muutama tuoli kaatuukin mutta suurempaa vahinkoa ei tule. Kun kaikki ovat saaneet mahansa ja päänsä täyteen lähtevät he ulko-ovea kohti ja huutelevat taksia. Osalta unohtuu maksaa kyyti mutta sehän ei ole ensimmäinen kerta kun rahvas saa odottaa rahojaan. Tarjoilijat siivoavat seurueen pöytää ja siltä löytyy kaikenlaista, yhdet tekohampaat, korkokenkä, pari solmiota ja jonkun tuolikin on jostain syystä märkä, lisäksi jotain pienempää sälää jota sitten päivän päästä kysellään.
      Henkilökunta puistelee päätään ja kiittää luojaansa, että joulu on vain kerran vuodessa.
      Totta vai tarua päättäkööt kukin itse

    • Valoa-risukasaan

      Nivalan viisas yrittää taas auttaa Arkkukarin neroa ja hänen unikaveriaan Askottia.
      Osuuskunnan säännöt, pykälä 4, jäsenen erottaminen, palvelujen käyttämättömyys 4kk. Siinäpä se! Vuonna 2002 muutettiin sääntöjä, osuuslajeja, vuonna 2013 vapaamatkustajat ulos. Elisa kaupan jälkeen palvelujen käyttövelvoitetta ei ole.....ajat muuttuvat, toiminnot muuttuvat, säännöt muuttuvat. Arkkukarin nerolle ja hänen unikaverileen Askotille on jäänyt pohjaton katkeruus kun osuudet lunastettu nimellisarvolla, vapaamatkustus ei onnistunutkaan loputtomasti. Nivalan viisas kehottaa Arkkukarin neroa lopettamaan turhan itkun ja tekemään sovinnon unikaverinsa Askotin kanssa.

    • näin-se-vain-on

      Elisakaupan jälkeen ei ole ollut palvelujenkäyttövelvoitetta. Missä niin lausutaan.
      2001 säännöissä on palveluidenkäyttövelvoite.
      2002 on palvelujenkäyttövelvoite ja tuntee eri osuuslajit
      2004 on palvelujenkäyttövelvoite ja tuntee eri osuuslajit
      2007 on palvelujenkäyttövelvoite ja tuntee eri osuuslajit
      2012 on palvelujenkäyttövelvoite ja tuntee eri osuuslajit
      Elisakaupan jälkeen ei todellakaan ole säätöihin tehty muutosta palveluiden käytöstä, siis poistettu sitä. Palveluiden käyttö on edelleen jäsenyyden säilymisen ehto, se on aivan selvää. Palveluiden käytöstä ei ole koskaan annettu listaa jäsenistölle mitkä palvelut ovat relevantteja. Jäsenyyksiä on muuteltu mielin määrin ilmoittamatta siitä jäsenelle mitenkään. Sekin on aivan selvää, että vapaamatkustajat ovat vieläkin mukana toiminnassa ja ne eivät olleet L-osuuksia koska ne olivat vain äänettömiä yhtiömiehiä ja eivät saaneet rahoitukselleen minkäänlaista korkoa. V-osuudet jotka ostettiin ilman liittymismaksua ovat ne vapaamatkustajat, niille on maksettu korko koko ajan mutta eivät saanet rahastoantia. Tuostakin on aivan turha tinkoa, riittää kun katsoo mitä on tapahtunut.
      Perikunnat ja niissä suoritetut jaot ovat ne suurimmat vääryydenkärsijät, siellä on yksiselitteisesti suurimmat virheet tapahtuneet. Vai onko samojen sääntöjen aikana oikein siirtää osuuksia useammalla eri tavalla. Suurimmat virheet on tapahtunut kun varsinaisista on tehty jopa L-osuuksia ja ei ole lunastettaessa maksettu edes sitä varsinaisen osuusmaksun nimellishintaa. Kaikki muu on humpuukia ja paskan jauhantaa.

    • Tuota-niin
      • näin-se-vain-on

        Selvä vastaus, ei mitään mutta säännöissä asia on yksiselitteinen tällä hetkelläki. Palveluita ei voida käyttää koska osuuskunta ei niitä tarjoa. Lisäksi en haluaisikkaan käyttää tuontasoisia palveluita joissa syödään pääomia kiihtyvää tahtia ja silti ei haluta purkaa koko puulaakia. Ei siis toimita sääntöjen mukaan, ollaan yksiselitteisesti sääntöjen vastaisessa tilassa.


    • Hjuukjbv

      Ottaako PPO nyt täysin uusia, ulkopuolisia jäseniä joilta vaaditaan palvelujenkäyttövelvollisuutta?

    • näin-se-vain-on

      Uusia jäseniä otetaan aina kun vain hallitus rekisteröi osuudet. Uusi jäsen on henkilönä uusi ja siitä on turha ruikuttaa sen enempää. Palvelunkäyttövelvoite on yksiselitteinen sääntöjen mukaan ja siitäkään on aivan turha ruikuttaa. Miksi ei vaadita nyt palveluidenkäyttöä vaikka sännöt niin edellyttävät. Miksi ennen samoilla säännöillä erottiin jäseniä kun ei käyttänyt sääntömääräisiä palveluita, miksi ei nyt eroteta. Mistä on saatavissa se palvelulista joka oikeuttaa jäseneksi, miksei sitä koskaan ole jaettu vanhoille- tai uusille jäsenille. Miksi osuuskunta on ajettu tähän jamaan ja kuka on sen ajanut, jäsenistökö. Jos ei tuota ymmärrä niin siloin on toivoton tapaus ja se on avain voi, voi. Askotille tämä on selvitetty kovin monesti mutta kovapäinen on kun on tiettensä tietämätön.

    • Piirin-Pukki

      Pikkujoulun Joulupukki kävi sittenkin.
      Suljetun osasto pikkujoulussa vieraili se joulupukki vaikka moni luuli jo että ei yhyttänyt seuruetta. Korvatunturilta ei silti ollut lähtöisin, vaan oli aivan oikea valepukki. Seurueestahan uupui Tussu ja hänet oli valehtelioiden klubi sonnustanut valepukin tamineisiin.
      Pukki saapui juottolan tiloihin tuntemattomana ja hohotti ameriikaksi hou, hou, hou. Kotikiusatuista joku kuitenkin huomasi käännetyn turkin alta Datamen logon ja pienissä sievissä aloitti huudot: tiedetään kuka olet ja koko porukka alkoi mölyämään samaa kuorossa, tuttu mies, vale pukki, vale pukki!. Tällä valepukilla oli mukanaan kaksi tonttuakin, tonttu Raahen seudulta T.Pölkky ja tyttötonttuna toimi Raahen seudulta oleva tiedottajatonttu Kärstiina Tiukkala. Pukin selässä oli perinteinen kontti täynnä tarpeellista tavarata tuleviin taistoihin. Simonii sai lähmpänä ensimmäisen pakettin. Siinä oli kirjalahja, kun juuri jaettiin se Finlandia palkintokin. Kirja oli Uusi osuuskuntalaki. Sitä tämä pikkutakkimies sitten selaili ihastuneena ja lupasi heti opiskella sen. Martta sai painonvartioiden uunituoreen painoksen, sekä käytöksen kultaisen käsikirjan. Askotille tuli suuri värityskirja, lisäksi vihkonen ja rakkikoiratarroja joita voi liimailla siihen ”vihkoonsa”. Värityskirjaan voi piirrellä niitä mielihalujensa pyllynkuvia ja kirjoitella salaa tuhmuuksia. Akottihan on moderni henkilö ja tullut ulos kaapista, meidän pitää ymmärtää nykyaikaa. Ei tarvitse kuitenkaan lähteä kaltaistensa leikkeihin mukaan. Vanha kansa on luomua arvostava. Raahen viisas sai oudon paketin, jota ei edes valepukki tunnistanut. Paketissa oli kauppakoulun standaari jossa oli teksti OPETTELE OIKEAMIELISEKSI. Kapinallisten aikaansaannoksiksi pistettiin moinen provokaatio. Todettiin kuitenkin yhteisesti ja pöytäkirjaan merkattavaksi, että vastapuolikin on huomannut Viisaan aikaansaannokset. Suutari sai naskalin heti sen jälkeen kun on haalattu sieltä pöydän alta. Pisteliäälle miehelle uusi pistin. Tuolin kastuminenkin selvisi kun vastakkaisella puolen istui vaimoväkeä protokollan mukaan ja suutari viivähti tovin siellä tuukin allakin. Kotikiusatuille luvattiin Raahen Lehden vuosikerrat koska sillä suljetun osaston viestintä pelaa tyttötontun ansiosta mallikkaasti. Poikatontulle seurue lahjoitti uuden piippiraudan koska kiharat eivät ole olleet oikein kunnossa. Poikatonttu sai vielä kultaisen talikon ja avustuksien täyttö ja hakuoppaan koska työ yhteiseen hyvään ulottuu jo toiseen sukupolveen. Tyttötonttukaan ei jäänyt ilman huomiota. Hänelle ojennettiin korkein seurueen tunnustus mitali, Pro lehdistön sensuuri, kultakäädyillä ja risteillä. Tunnistettu valepukki sai palkkioksi oikean muurarinkauhan, vai olisiko ollut peräti rapparinkauha. Nyt voi olla oikea työntekijä eikä vain vapaamuurari.
      Oikea joulupukki seurasi tilannetta uskokoon ken haluaa.

      • puupääkipusisko

        ..oi jos oisin saanut olla mukana..


    • Puupääpuupää

      PPO jäsenmäärä 2013 oli 26845, varsinaiset osuudet 76224, vapaaehtoiset 6040, yht. osuuksia 82264
      PPO jäsenmäärä 2014 oli 26846, varsinaiset osuudet 75994, vapaaehtoiset 6282, yht. osuuksia 82276

      Yksi uusi jäsen, osuuksia muutama lisää. Siinä muutokset jäsenten määrissä ja osuuksien määrissä edellisenä vuonna. Nyt pitäisi vinkujien taas keksiä uusia ruikutuksia valituksia väärinkohtelustaan. Osuuskunnan toiminnassa ei mikään muutu, vähemmistöön jääneet uikuttajat jatkanevat näiden palstojen sotkemista muutaman hörhön voimin.
      http://www.osuuskuntappo.fi/jasenille/jasenyys/

      http://www.osuuskuntappo.fi/news/osuuskunta-ppon-hallintoneuvosto-jarjestaytyi

    • näin-se-vain-on

      Mistä nuo sinun lukusi ovat tulleet. Katsoppas niitä tililistojasi vuodesta 2000 alkaen. Silloin se suhmurointi jo aloitettiin. Aloitat laskemisesi väärästä päästä, tyvestä puuhun mennään, eikä latvasta. Ei nyt auta luikertelu. Osuuksia on muunneltu huomattavan paljonniin, että ei edes omistajat ole tienneet. Varsinaisista on tullut vapaaehtoisia ja osa ei ole pysähtynyt edes siihen vaan on jatkanut hallituksen toimesta lisäosuuksiksi, saamatta edes sitä varsinaisen /vapaaehtoisen välirahaa. Perikunnille se konnuus on tehty, senhän on tunnustanut jo se Raahen viskaalikin.
      Nuo sinun linkitykset on niitä linkkejä joissa juurikin se puhallus on tehty. Keksi parempia selityksiä vääryydenteolle. Sillä ei ole tässä asiassa mitään tekemistä vaikka päätökset on saaneet lainvoiman, se ei tee väärää oikeaksi.

    • Tunnistatko-itsesi

      Palmikko päisenä Totuus, maailmaa kiersi.
      Edessä rampojen, köyhiren prameili vaan.
      Ikkunasta Valhe hänet, nähdessään huusi:
      "Voit levätä luonani, tule sisälle vaan."

      Totuus noudatti kutsua, lepäsi sängyllä hetken.
      Ei aikaa, kun nukkui, kuin lapsonen jumalan.
      Valhe peitteli hänet ja avasi sampanja pullon.
      Joi itsensä humalaan, punoen suunnitelman.

      Puldoggi kasvoinen valhe, vietti näin iltaa:
      Röyhtäillen nikotellen, hän lauleli vaan.
      Jos alasti käymme, kuin vasta syntyneet käyvät,
      ei voi totuutta valheesta erottaa ainutkaan.

      Hän varasti Totuuden leningin, kultaisen pannan,
      Änki koreat kengät, kiroten jalkaansa tuo.
      Kellon ja lompakoon otti ja kadulle juoksi.
      Totuuden hahmossa, Valhe nyt Sampanjaa juo.

      Totuus heräsi, kaivaten kultaista pantaa,
      ihmetellen, seisoi Valheen huoneessa hän.
      Alastomana kun kadulle kirmaisi silloin:
      Huomasi, köyhien häntä kivittävän.

      Syytön mä oon, huusi Totuus.
      Valhe on vienyt: Pukuni, lompakon, kelloni kimaltavan.
      Köyhät ja rammat kivitti Totuutta kunnes,
      poliisi korjasi, väsyneen vaeltajan.

      Poliisi sanoi:"Totuuden tunnemme kyllä,
      hän kulkee kultaisin vaattein, niin hieno hän on.
      Totuus ei koskaan, alasti kadulla juokse.
      Ruoskitaan petturi, ruoskitaan jumalaton."

      Totuus itki ja syyttömyyttään kauan vannoi.
      Nyt hän on köyhä, sairas ja asunnoton...
      Kun maailmalla, Valhe kulkee kultaisin vaunuin,
      puhdas verisen tamman vienyt hän on.

      Voit toivosi heittää, turhaan totuutta säälit,
      vaikka löytyykin hulluja, totuutta puollustamaan.
      Se joskus voi voittaa valheen, mutta huomaa,
      Vain jos oppii, valheen lailla varastamaan.

      Usein juot vodkaa, seuranas janoiset veljet,
      sinä tiedätkös silloin, missä yösi oot nukkunut?
      Herää ja itke, valhe on paitasi vienyt.
      Herää ja itke, se on tammasi anastanut.

      Valhe on Totuus, usko se veljeni vihdoin,
      katso se kiertää, sun puvussasi maailmaa.
      Herää ja itke, valhe on paitasi vienyt.
      Herää ja itke, se on tammasi anastanut.
      Herää ja itke, valhe on paitasi vienyt.
      Herää ja itke, se on tammasi anastanut.

      "Totuus" Vladimir Vysotsky.

    • Vladimiri

      Olipas osuvat sanat. Onko Askoti jo opetellut ja ymmärtänyt sanoman.

    • joulutullajollottaa

      Kovin oli hiljaisen näköistä ppo-kaupassa, ei ollut jonoa ovella niinkuin muissa putiikeissa. Mitenkähän siellä on raahessa maston juuri ollut ruuhkainen..mutta kuin siinä tien toisella puolen ? Taitaa mennä läskiksi kaikki mihin martta ja viisaat miehet siellä ja täällä on sormensa pistäneet, rahat hupenee ja suupielet alenee..Hei nyt on joulu tulossa ja jäsenille ois mukava saada pikkujoululahja..kune ei kuulemma edes hallintoneuvostolle ole kaffeitakaan tarjottu ?.. Kai hallitus sentään on sumppia ryystänyt torttujen kera ?..vai onko häiriintynyt heinolasta tulleisiin kommentteihin, mistähän on tieto että se on ukko ? Voihan se olla akka niinkuin näilläkin palstoilla martta ala alamaiset !

    • Sairasvääns

      Jatkahan vaan niitä perintöriitojasi muualla äläkä tule sotkemaan näitä keskustelupalstoja.

    • joulutullajollottaa

      ..no askotti, älä nyt suutu, kirjoittelethan sinäkin näille palstoille ihan huuhaata kun lukee säännöt ja osuuskunta lain tekstit. Mutta taitaa olla raahen ja muidenkin paikkakuntien viisailla miehillä arkkujenkaria myöten ollutkin ihan muut mielessä saatujen miljoonien suhteen. Tarua vai totta ?

    • hintaylös

      Vai meinaa se Askotti, että ei saisi edes kirjoittaa tai suutaan aukaista. Askotin mielestä pitää vain tyytyä siihen, että mummuilta viedään osuudet puoleen hintaan. Miksi osuuskunnan markkina-arvo koko ajan laskee. Eikös hinta nouse jos firma on hoidettu hyvin ja muutkin asioivat yhtiössä kuin lakimiehet. Hinta tietysti laskee jos lakimiehet pasteeraa myötäänsa puulaakisa ja asiat on hoidettu huonosti. Näin minusta asia on. Eikös hallinto ole ilmoittanut osuuksien hinnan vain laskevan ja samaan hengenvetoon kehuu toimitusjohtajan ja hallinnon maasta taivaaseen. Miksi hinta laskee, miksi markkinat ei luota osuuskunnan johtamiseen. Miksi näin on. Onko markkinat väärässä. Askotti varmasti tietää kun voi itse ilmeisesti huseerata ilman kilpailutusta, vai johtuuko tuo markkinoiden epäluulo juurikin siitä.

    • niinkukasiellähuuraa

      Tässäpä näitä "laillisia" suunnitelmia joissa mukana kaikki jäsenien "vastarannan kiisket"

      PPO Sijoitus Oy Y-tunnus 2488001-4.

      Yhtiöjärjestys on hyväksytty yhtiökokouksessa 03.10.2012.

      TOIMIALA (Rekisteröity 31.10.2012) :Yhtiön toimialana on kaikki laillinen liiketoiminta.

      APUTOIMINIMI (Rekisteröity 11.02.2014) .Versoa Invest.

      APUTOIMINIMEN TOIMIALA (Rekisteröity 11.02.2014): Sijoitustoiminta.

      YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTOS (Rekisteröity 05.02.2015 10:30:53)

      Yhtiöjärjestyksen muutoksesta on päätetty 27.11.2014 ja 03.02.2015.

      OSAKEPÄÄOMA (Rekisteröity 31.10.2012)

      Osakepääoma 2.500,00 euroa, täysin maksettu.

      Osakkeet 150.000 kpl.

      HALLITUS (Rekisteröity 30.06.2014 09:06:26)

      Puheenjohtaja: Uutela Jarmo Olavi

      Jäsenet: Hellen-Valtanen Marja Lyyli , Jokinen Markku Oskari,Luoma Mikko Antero

      Männistö Asko Tapio, Pallonen Ulla Kaija

      MUU JOHTO (Rekisteröity 16.01.2014)

      Toimitusjohtaja: Peltomaa Kati Maria

      TILINTARKASTAJAT (Rekisteröity 05.02.2015 10:30:53)

      Tilintarkastaja:KPMG Oy Ab, Y-tunnus 1805485-9, Kaupparekisteri

      Päävastuullinen tilintarkastaja: Raappana Tapio Johannes

      SULAUTUMISEN TÄYTÄNTÖÖNPANO (Rekisteröity 31.12.2014 07:19:43)

      Sulautuminen on pantu täytäntöön. Sulautuva yritys:Riofori Oy, Y-tunnus 2352570-7.

      Vastaanottava yritys: PPO Sijoitus Oy, Y-tunnus 2488001-4.

      Mutta vanha sanonta kuuluu : Ahneella on "paskanen loppu"..ja taustalla häärii kokoomuspolitikko Pauli antaen maksua vastaan yrityskonsultaatioita miten sekoittaa pakkaa vielä enemmän..

    • arvosuurhankekaatuu

      Odotan mielenkiinnolla milloin tämä luvattoman huonosti alkanut ja vain suurilla toiveilla ladattu tarina loppuu itsestä riippuvista syistä jo ennen kuin se oli päässyt kunnolla edes alkuun.

      Ps. katso www.privanet.fi/Partnera ja sen kurssikehitys 2014-2015.. 4.55 €---> 1,65 € = -63 % siis sijoitusten arvo on laskenut kahdessa vuodessa 63 %.. kenen persaukset sitä kestää.. vaikka ois kuinka pönällään

    • opelaskonajamo

      ..mennäänkö samalla yytillä kokoukseen, laskutetaan molemmat matkakorvaukset, ei se martta pane hanttiin ja antaa vielä lähtiessä heijastinläpyskät ovella kättelyn yhteydessä, moneltako tuun hakeen..tiukupolulta ? soittele

    • Pönttöjä_riittää

      Uikuti uikuti sotkee taas Raahen, Ylivieskan, Kalajoen, Pohjois-Pohjanmaan palstat....uikuti uikuti......

      • pönttöyhtiönjäsen

        ..niin lähetkö kyytiin vai et ?..ei siinä ole mitään uikutusta tai pönttöjä ! Jos olet itse sotkenut asiasi niin sille en voi mitään..vai voinko ?


    • sijoittajamestari

      Katselin tuossa noita sijoitusvinkkejä josko niistä saisi käsityksen millaisia asiantuntijoita olisi tarjolla osuuskunnassa. Tässä pari esimerkkiä:

      - salkussa oli elisaa 1.1.2013 5 M€ edestä kurssilla 16,50€/kpl, nyt arvo on 33,92 € siis noussut 105 % eli jos ne on vielä salkussa niin siellähän olisi 10 M€ josta jaettavaa ?

      - salkussa oli Partneraa (Ent OuluICT jne) 1.1.2014 arvo oli 4,40 €/kpl nyt 1,65 €/kpl siis laskua 166 %. Jos ovat vielä salkussa niin paljonko on menettetty..mennyt roskaksi jota ei osta kukaan,niitähän näytti olevan 4 023 152 kpl. Lakaistaanko maton alle vai mitä ns. asiantuntijat tekee ? Miten niistä saadaan hyvää jaettavaa ?

      Mistä me jäsenet saisimme tietoa missä mennään ja kuka vastaa ?

    • InvestoiIslamiin
    • Piirin-pukki

      Jos lie Askotilla hyvä joulumieli, kun sai sen pikku lahjankin. Jaettiinko kaikille samanlainen. Kunnanvaalit lähestyvät ja kyky nostaa kiipiät esiin oikein kuvan kanssa.

    • puolet-meni

      Ei se pikkuinen joululahja ollut. Minusta on melko kannattavaa ostaa seittemälläsaallaviielläkympillä tuhatkakssatasia. Mummut ja vaarit on näille "pelimiehille" melko anteliaita vaikkei aina haluttaisikaan.

    • etsaalatiakaanmukaas

      ..onko uikuti..uikuti tullut paikalle, tuo on törkeä kommentti, hallinto on varmaan oikeinkin tyytyväinen jos pitää paikkansa. Äänet taisi mennä kankkulan kaivoon !

    • takuumieskö

      Hallintohan haluaa vanhusten rahat puoleen hintaan. Näinhän Askotti lausuu. Monelta vanhukselta meni tosiaan äänet hukkaan. Katsomme keväällä onko hallinto sanansa mittainen ja tulouttaa 8% korkona, vai pitääkö tasetta syödä.

    • korot-korkealle

      Nyt sitten hallinnolla on näytön paikka ja velvollisuus lunastaa lupauksensa. Tuottoa on luvattu pitkin aikaa. Paljonko sitä nyt sitten tulee. Pari vuotta sitten 500€/osuus, vuosi sitten vain 100€/osuus. Onko se ammattitaito nyt sitten niin suuri kuin on kehuttu. Ei kait me mennä heti alaspäin tuon koron kanssa. Osuudestahan on luvattu ylihintaisena vain se 750€. Mikä on markkinoiden rektio. Onko kysymys vain siitä paljonko alle 500€ mennään. Jos mennään, niin minkälaisia johtopäätöksiä hallinto tekee, vai tekeekö mitään. Miten omistajille selitetään, että osuutenne arvo ei olekaan kuin murto-osa sen todellisesta substanssista. Nyt työväki joutuu näyttämään mihin pystyy, vai pystyykö mihinkään. Työ ei ole niin helppoa mitä on sanottu, nyt vain joutuu ottamaan lusikan kauniiseen käteensä. Nyt on näytön paikka.

      • kysyisinvaanarvosta

        ..ihan turha luulo, osuuden arvo laskee pian alle 500 €:n vaikka ovat muka luvanneet ostella 750 €:lla ja konsultit arvioineet arvoksi 1240 €. Kuka myy alle sen? Minä vaan kysyn...saakait sitä edes kysyä ettei hallitus suutu


    • vastuuta-ei-ole

      Valitettavasti osuuden arvo tulee laskemaan alle 500€:n. Ketään ei ole kiinnostanut tuo järkyttävä tappioiden tekeminen. Datamessa paloi 35miljoonaa ja asiaa ei ole tutkittu millään muotoa kuka teki ja mitä. Finaviassa hävisi samanlaisissa hölmöilyissä 34 miljoonaa ja sekin meinataan painaa villaisella mutta nyt ilmeisesti ainakin Valtiontalouden Tarkastuslaitos tahtoo avata tuon huijauksen (http://www.hs.fi/talous/a1450675501630). PPO:llahan meni milli enempi, olemme siis johdossa huonoudessa.

    • Uikutiuikutiuikutiti

      Uikuti uikuti....väärin tehty......uikuti uikuti.....minulle pitäisi jakaa PPO:sta rahaa......uikuti uikuti......osuudestani pitäisi maksaa ylihintaa.....uikuti uikuti.....

    • Statiivilaiset

      Mikä on askotin ylihinta. Miten asioita on hoidettu kun hinta painuu koko ajan alaspäin. Askotti rääkyy kuin pikkulapsi, joka ei osaa muuta konstia kuin sen ruikuttamisen. Hän on itse hoitamassa asioita ja sen tietysti ymmärtää, että taidot ei ole tätä päivää. Kukapa sitä itseään alkaisi moittimaan ja omia päätöksiään ja valintoja, ei ainakaan epärehellinen ihminen. 1240€:sta tuli vain yhtä-äkiää 500:nen. Miksi näin kävi kuka sai tuon muutoksen aikaan. Kenen ammattitaito petti. 35 miljoonan tappiotkaan ei askottia hetkauta "rapatessa roiskuu" hän totesi. Hänen mielestää omistajien rahoja saa tärvätä mielin määrin joutumata vastuuseen.

      • kutikutikuti

        ..no ko se on persaukinen pyrkyri..mikäli tuosta uikutuksesta voisi päätellä..ja muutenkin aika mitäänsanomaton matkija ja plagioija joka suhteessa..


    • Hilun-heltat-NAM

      Askotti se vain väittää, että ovat hoitaneet taloutta erinomaisesti. Nouseeko omistusen arvo silloin vai laskeeko se. Miksi se nyt sitten laskee jos on kyvykkäät henkilöt asialla. Jos osuus on kiinnostava niin sitä ilmeisesti ollaan oikein jonottamassa siellä "kauppapaikalla", PPO:n hallinnoimalla kauppapaikalla. Eikös tämä veijariporukka ole rakentamassa sitä toripöytää itse itselleen. Nythän ei tarvitse välittää äänistäkään mitään kunhan vain torilta ostelee ikäihmisten osuuksia alle puolen hinnan ja sitten kun on ostokset tehty voi purkaa koko osuuskunnan. Sekin pitää huomioida, että vaihdanta ei ole missään tapauksessa vapaata. Vapaa vaihdanta on täysin tuulesta temmattu ajatus.

    • haloohelsinkilunta

      Vois lyödä melkein veikkaa että taas seuraavassa osuuskuntakokouksessa kun esitellään v.2015 tulosta saamme kuulla miten hyvin on tase pienentynyt ja osuuskorkoa on kertynyt huomattavasti vähemmän mitä suuret toimitusjohtajan lupaukset oli aikanaan... siis tase pienentynyt jälleen siksi että olisi edes 30-40 €/osuus jäsenille köyhän antia. Ja miksi ..saamme senkin kuulla että kun globaalit markkinat ei ole toimineet ja on muuten sijoitettu erinomaisesti tuottaviin alueen yrityksiin joissa on vaihdettu sukupuolta-tehty käyttöpääoma tarpeisiin rahoituksia ja tuettu "ylösajovaiheessa" olevia pehmeän raudan käsittely lafkoja..sitähän ne oli ennenvanhaan kyläsepätkin jotka hevosille kenkiä ahjoissaan lämmitteli..

      On se vaan ihme kun joku saa noin puhua muunneltua totuutta ja päämiehet suu auki kuuntelee huulipyöreänä ja silmät apposen auki uskoen joka teesin vaikka kaikki tietävät että täyttä soopaa..eikä edes luonnontuote mäntysoopaa vaan ahmed ahneen sanoin "mulle mulle" mutta ei omistajajäsenille.

    • halooturkuluntatulee

      ..kyllä minusta askotin ja anaalin pitäis lopettaa se kissuttelu sikareilla ja miestä vahmemmilla kun ne ei kestä kumpaakaan. Kannattaa kysyä mammalta ohjeita miten ossuuskunnassa kannattaa jatkossa toimia..ettei ole munat yhdessä korissa tai toisten kassissa..potkupalloa ei kannata mielilajissa harrastaa saadakseen arvostusta koska aina on joku joka seuraa... näkeehähän sen jo yleisilmeestä..

    • jakoonjakoonppo

      ..onko 27 000 jäsentä innoissaan siitä kun maksaa 8 000 €/kk toimitusjohtajalle kolmelle muulle henkilölle ja hallinnolle yhteensä jonkunverran enemmän , että He siellä liirunlaaruilevat jotain sijoitusvisioita ja startegioita joista ei kukaan saa mitään tietoa eikä omistajajäsenet mitään hyötyä ?
      Ei ole ja siihen on saatava muutos. Koko osuuskunnan toiminnassa ei ole tällä' hetkellä mitään järkeä, hallinto ja henkilöstö syö 100 vuotta kerättyä omaisuutta eikä sen maksajat saa mitään hyötyä. On ihan turha väittää että saittehan Te jo pieniä murusia mutta ne jotka siellä nyt häärää ei ole yksikään maksaneet niiden kerryttämisestä euroakaan. Viimeisillä toimitusjohtajilla ei ole ollut edes osuuskunnan osuutta.. kun on saatu palvelut "firman piikkiin" eli ovat olleet ja edelleen ovat "syytingillä" ja se jatkuu niin kauan kunnes hallinto saa niin kovaa kritiikkiä ja painetta omistajilta että on pakko jakaa kertynyt omaisuus niille joille se kuuluu = jäsenille.

      Juonittelu jatkuu näissä merkeissä heidän osalta niin kauan kunnes kaikki on menetetty heidän kitusiin ..jos Me jäsenet emme ota hommaa haltuun = osuuskuntakokouksessa päätä saada rahamme pois !

    • sehänellenytkertokaa

      Mitä sitä pitäisi tavallisen jäsenen tehdä jotta tuo riitely loppuisi ja saisi omansa pois jota on maksettu vuosikausia tuosta puhelimesta ?
      Olen ymmärtänyt että jos irtisanon osuuteni niin saan 360 € mutta entäs sitten. Saanko niitä korkoja tai hyvitystä jos en ole enää jäsen ?
      Olenko kuitenkin ollut niiden sijoituspalvelujen käyttäjä sen jälkeen jos puhelin on irtisanottu ?

    • Myötäpuoli

      Uikuti uikuti luulee saavansa kymmenien vuosien ajalta maksamansa sähkölaskut takaisin kun irtisanoo sähkösopimuksensa. Uikuti uikuti....

      • vastapuoliuikutille

        ..sähkölaskujen palautus.. hepponen kommentti askotti..
        ..jos sähköyhtiö ois jäsenyhteisö jossa palvelunkäyttö edellyttää jäsenyyden säilymistä..ja jos se palvelu on sijoitusta niin saa korkoja tai osuutensa kertyneestä omaisuudesta pois = 1 240 €/osuus.. Uikutille mietittävää menikö kaikki oikein ?


    • ääniharava

      Onhan se Askotti saanut sukkanuhat piisalle kireälle kun on päässyt taasen vauhtiin. Polovihousut kannattaa vaihtaa oikein toppavehkeissin, ettei ne kulukuset kilaha.
      Näyttäisi siltä, että tämä ruudinkeksiä on mennyt jo sähkölaitoksenkin ovista sisään kun höpisee jotakin sähkösopimuksista. Alakaahan se uikuttamaan kun pistetään virtaa pollaan. Pitää vain varua, etä ei ne viikset kärähä. Askotti se luulee koko ajan, ei tiedä. Mistä lie nuo sähkölaskut saanut takasi kun nuin kehuskelee. Kanatta nyt vetasta jo töpseli seinästä kun nuin ankarasti lyö kenttään. Kipiää näkkyy käyvän kun uikuttaa alituiseen. Vaalit on tulossa, pistätkö mainokseen tuon uikutuksen, se vois vetää tai sitten ei. Montako ääntä on tavotteena. Saatko edes Hilkalta. Ruotsistahan ei saa sukulaisesi äänestää ja Hilkkakaan ei anna.

    • sijoitusgurujenmatikkaa

      ..opetanpa uudelleen tuota matematiikkaa kun näkyy unohtuneen miten lasketaan:
      1 240 €/osuus x ( kertaa) 82165/kpl osuuksia = 101 884 600 € siis oli taseessa.

      Paljonko on nyt..oikein jännittää miten on bisnekset kehittyneet.. 2013-2014-2015 sehän on jo kolme vuotta potti kasvanut eli sehän tekee lupauksien perusteella.. niin se oli "omaisuus kaksinkertaistuu 10 vuodessa" ja nyt on siis kolme (3 ) vuotta kulunut joten 101 884 600 € * 2 (kaksi) = 203 769 200 € se jaettuna 10 :llä tekee = 20 376 920 € ja se kerrottuna 3 (kolmella) on potti lihonut 61 130 760 € eli tase on
      1.1.2016 kasvanut summaan 101 884 600 61 130 760 = 163 015 360 € kasassa..
      siitä luvattiin 10 % osuusmaksun korkoa jaettavaksi = 16 301 536 € ja se taas tekee
      jaettuna osuutta kohti 198 € vuodelta 2015.. siis keskimäärin kolme (3 ) osuutta omistava jäsen saisi lähes 600 €.. vau.. Saapa nähdä..taitaa olla kuitenkin 20-30 € jos sitäkään..

      Totuus tulee olemaan että tase onkin 61 130 760 € .. miten se on noin pienentynyt? sitähän itseään huippusijoittajiksi kutsuvat on olleet hanskaamassa

    • heikultasiiventarakalta

      ..mihin katosi hallinnon kommentoija täältä kun aidot luvut esitettiin, osuiko noin kohdalleen..jos ajeloo toisen perässä niin voi tulla voiteet silmille..ainakin jos pysähtelee kilpailijan alueella. Niin käy nytkin kun kuntien kuituosuuskunnat saa tuulta siipiinsä niin lento voi alkaa.. jonka siis Te katsoitte olevan kannattamatonta. Suurin syy venkulointiin oli se ettei joku sopinust joukkoon..eikä mihinkään joukkoon mutta osasi manipuloida jonkun tai joidenkin kanssa noita tyhmiä farmareita..pankkitoimihenkilöitä..veturinkuljettajia..jne. Yksi toimitusjohtaja aavisti menon olevan liian lujaa ja hyppäsi junasta , tosin puskettiin vähän yksinkertaisia edustajia tilalle joten meno voi jatkua. Ja tässä sitä ollaan purun ja häpeän välissä jäsenien kannalta.

      Kero nyt kaikille ne visoita ja startegiat mitä olette suunnitelleet miten Te oletatte että osuuskunnan rahat makaa ja tuottaa !

    • herätysjäsenetonaika

      ..jaa se on askotti vissiin herännyt uikuttamaan Raahen sivuille:

      Faktoja : lupaukset ostosta 750-800 € Nyt tarjotaan 600 € siis -25 % vähemmän ?

      Miksi ? Eikö hallinto luotakkaan että lafka tuottaa.. tasearvo on 1 240 € eli 52 %

      Eikö silloin huippusijoittajien pitäisi maksaa enemmän ? Vai pitäisikö ?

      Jos myy 600 €/osuus niin kulu 2 % = 12 €

      Varainsiirtovero 1,6 % on 9,60 € Siis yhteesnä olisi 21,60 € Nyt peritäänkin 30 €

      Ja mitä perii osuuspankit arvo-osuustilistä jne tilitapahtumista ?

      Osuuden arvo 1240 € tarjous 600 € eli -52 % Miksi noin alhainen kun tuotto- odotus oli osuusmaksun korkona 8-10 % vuositasolla..Mitä tämä lupaus tarkoitti ?

      Osuuksia 82 165 tasearvo 1 240 € = 101.884.600 €

      Myyntitarjous 600 € = -49.299.000 €

      Aliarvostus 52.585.600 €

      Mihin menee..jää..katoaa tuo 52 M€ tasearvosta jäävä raha ?

      Kenelle..mitä kautta ..veroparatiisiin ? Ostaako joku paljon osuuksia ?

      Kuka osuuskunnassa on päättämässä näistä.. hallitus ja hallintoneuvosto ?

      Tuleeko läpinäkyvä rekisteri josta näkee omistajat kuten on muilla ?

    • Huiputuspaljastuu

      ..joo ja aikaisemmin oli 70-80 % palautuslupaus nyt vain 60 %.

      ..aikaisemmin luvattiin 800 € osuus nyt vain 600 €.

      Miksi..yritetään tehdä näin tulosjulkistusta alaspäin..

      - ylempi tekee jäsenille menetyksiä -20 % eli 1,6 M€ vähemmän jaettavaa =

      pienentää maksettavaa korkoa -20 €/osuus

      - alempi vaikuttaa -6 €/osuus samassa suhteessa 0,5 M€ vähemmän jakoon

      Eli jaettava korko onkin pienentynyt 26 €/osuus eli 78 €/jäsen..

      Paljonkohan sitä onkaan tulossa..veikkaan että eräillä vippaskonsteilla n. 30-40 € ?

      Voi olla ettei edes sitä kun globaalit markkinat ei toimi tj:n haluamalla tavalla ? Miksi ei ?.. MIten alueellinen sijoitusbisnes menee..ikkunanpokapuolellakin eräs iso ja tunnettu laatumerkki laajentaa toimintaa ja sen liikevaihto kasvaa 40 M€:sta jopa 100 M€:oon.. sellaisesta voi jo jäädä jotain viivan alle mutta ei ole ottanut PPO:lta "lainaa" Miksihän ei kelvannut ? Kertokaa ihmeessä..Te viisaat hallinnossa

    • kannattanPPOpurkua

      On se mielenkiintoista että tuo otsikko on jo levinnyt läpi Suomen eri tilaisuuksiin joissa käsitellään osuustoimintaa ja osuuskuntalakia.

      Esimerkkinä käytetään Osuuskunta PPO:ta eikä missään positiivisessä mielessä vaan esimerkkinä miten osuuskuntaa voidaan johtaa ylivallalla kun hallitus ja hallintoneuvosto eivät ota vastaan mitään esityksiä vaan kaikki niiden esityksien poikkeukset pitäis haastaa raastupaan tai välimiesoikeuteen.

      Kysehän ei ole kuin enää n. 100 M€ rahoista joita yo koaliitiot havittelee mahdollisimman paljon omiin pusseihinsa.

      Kallispalkkainen organisaatio ja hallitus hallintoneuvosto muut juristit sun muut kokonaisuudessaan aiheuttaa vuositasolla miljoonan kulun jota ei sitten pystytä heidän sijoitustoimintamallillaan korvaamaan ja syödään koko ajan taseesta pääomaa. Joka todellisuudessa kuuluisi jakaa jäsenille koska palvelutoiminta jota varten se on perustettu on myyty..josta saatiin paljon rahaa , tosin sekin tapahtui alihintaan niin valtakunnallisen kuin europpalaisen vastaavan alan myyntihintoihin verrattuna.

      Jos jäsenkunta ei herää niin pari kolme vuotta ja 1240 € osuudesta ei ole kuin 120 € jäljellä ja silloin purku varmasti onnnistuu..sitä jopa suositellaan hallinnon taholta.

      Häpeäisi nyt edes nämä aikaisemmat puheenjohtajat kun ovat olleet mukana ja mahdollistaneet tulevat tapahtumat..

    • suoraselkäistätodella

      Jopa jääkiekkoliitossa on suoraselkäistä johtoa. Kun siellä kenttä ilmoitti ettei luottamusta niin toimitusjohtaja tajusi erota. Samaa odottaisi osuuskunnassakin ennenkuin totuus paljastuu hänen taidottomuudestaan.. nyt keväällä !
      On ihan turha piiloutua hallituksen tai hallintoneuvoston selän taa.

      Vai mitä mieltä on "uikutti-myötäpuoli" ?

    • Pönttöjä_riittää

      Kolme uikuttajaa aiheutti jäsenille suuret tappiot aiheettomalla valituksellaan. PPO tarjosi ennen valitusta osuudesta 750-800 euroa. Valittajat estivät valituksellaan kauppapaikan avaamisen ja nyt PPO tarjoaa osuudesta 600€. Tavallisen jäsenen tappio kolmesta osuudesta ovat 450-600 euroa. Ei asia selittelemällä kummene.

      • tokitoki2

        Isot tappiot jäsenille...

        Syyt ovat jossakin muualla. Oikeudenkäynnin kulut jaettiin kummallekin osapuolelle ja peruste oli, että ELISA-KAUPPA ON JURIDISESTI EPÄSELVÄ. Itse kauppaa ei oikeudessa käsitelty, koska oikeuden mielestä kantajilla ei ollut oikeutta moittia hallintoneuvoston päätöksiä.

        Tekstit löytyvä tuomiolauselmasta sen loppupuolelta. Kannattaisi Pönttöjä_riittää-nimimerkinkin tutustua.

        http://kauppa.savenmaa.fi/Harjuripoika/valitystuomio_julkaistava.pdf

        Kauppa on siis juridisesti epäselvä ja epäilen nimimerkinkin olleen puuhassa mukana. Kaupan seurauksena mm. sata henkilöä sai potkut Elisan toimenpiteiden takia ja puhelimen kuukausimaksut nousivat taivaisiin.

        PPO:n aiemmin tarjoamat osuuden hinnat (= osuuskuntakokouksessa 2015) liittyvät siihen, että haluttiin muokata maaperää suosiolliseksi sääntömuutoksille. Siihen liittyi myös se, että toimitusjohtaja valehteli vuoden 2014 sijoitustuotot liian suuriksi.

        Nyt lähestytään todellisuutta pikkuhiljaa. Se valkenee kahden vuoden päästä ja vasta silloin nähdään todellinen tilanne (siis 2018).


    • Oikeustajuinenjäsen

      Välimiesoikeus toteaa päätöksessään että kanne oli aiheellinen asian selvittämiseksi mutta ei osannut tulkita asiaa kummankaan osapuolen hyväksi vaan jakoi kustannukset molemmille osapuolille.'

      Tuolla jonkun herjaava väite että kustannukset olisi aiheutuneet kanteesta johtui siitä ettei osuuskunnan olisi tarvinnut viedä sitä välimiesoikeuteen ja heidän toiminnassaan ei ole yhtään hyvää ja asiallista neuvottelijaa vaan "pyrkyreitä" jotka loukkaavat törkeästi jäsenien oikeuksia ja rikkovat sumeilematta osuuskuntalakia ja osuuskunta PPO:n sääntöjä uhkauksella " viekää vain raastupaan jos uskallatte". Se on helppoa kun käyttää jäseniä vastaan jäsenien omistamia rahoja.

      Asia ei selittelemällä kummene.

    • asiallistatekstiäasiasta

      PPO Osuuskunnan tarkoituksesta käyty Välimiesoikeudenkäynti ei ole antanut selvää vastausta PPO osuuskunnan tarkoituksesta?

      Julkisuudessa on annettu ymmärtää,että Välimiesoikeudenkäynnin kulut ovat syynä jäsenten osuuksien arvon alennuksiin?

      Oikeudenkäynti on aina kallista,mutta päättyneen oikeudenkäynnin avulla me kantajat yritimme keskeyttää osuuskunnassa olevien , omien ja muitten jäsenten varojen ,mielestämme suoranaista hävitystä,mikä jatkuu,hävittyämme kanteen pääosin.

      Osuuskunnan hallinto edelleen sijoittaa suurella riskillä kohteisiin,joilla on jo ennestään kova kilpailu hyvistä sijoituskohteista,ts yrityksitä,jotka todennäköisimmin pystyisivät maksamaan lainaamansa rahat sijoittajille takaisin.

      Näissä yrityksissä ei ole meille jäsenille mitään syytä olla mukana ”omistamassa”!

      Osuuskunnan käyttäessä varojamme oman hallintonsa ylläpitoon,ei ole myöskään meille jäsenille enään mitään tarkoituksenmukaisuutta.

      Oikeudenkäyntimme kulut ovat vain murto-osa niistä kuluista,mitkä edelleen aiheutuvat osuuskunnan hallinnon palkoista,palkkioista,sen jatkuvasti tilaamista asianajo-asiantuntija- ja konsulttitehtävistä.

      Yksistään osuuskunnan hallinnon jakamat jäsenkirjeet ja -tiedotteet postitse jaettuina aiheuttavat vuositasolla kymmenien tuhansien eurojen laskut.

      Olimme omalla riskillä lähteneet puolustamaan oikeuksiamme.

      Meitä kantajia on vain kolme,mutta kanteemme läpimeno olisi merkinnyt kymmenien tuhansien PPO:n jäsenten oikeuksien toteutumista.

      Yhteiskunnan omistamien yritysten ja niiden mukana kansalaisten käyttämien palveluiden edelleen myymistä sijoitajille,jne arvostellaan ja syyllisiä etsitään…

      Jyrki Kataisen pääministeriaikana myydyt sähköverkot ovat tulleet kansalle kalliiksi.

      Maakunnassamme on voimakas poliittinen kansanliike,joka julistautuu ”köyhän asialle”.

      Vahvan kannatuksen myötä kunnallisissa ja valtiollisissa päätösten teoissa ,on PPO /Elisa kauppaankin pääosin vastuussa ja vaikuttamassa ,myöskin vaitiolollaan,tämän kansanliikkeen johto ja luottamushenkilöt.

      Me tavalliset kansalaiset emme voi myydä kotejamme,yrityksiämme,maitamme,vaan meidän on asutettava nämä kunnat.

      Missä on meidän puolustajat ja puolesta puhujat olleet,kun näitä kauppoja on tehty?

      Miksei kukaan päättäjistämme edelleenkään halua ottaa vastuuta siitä,että aina tulee joku uusi rahastaja kimppuumme,kun edellinen on myyty ja myynnistä saadut rahat valuvat mitä ihmeellisimpiin kohteisiin ?

      Kuntien uudelleen pystyyn nostattamat kuituverkko hankkeet ovat seurausta siitä,että PPO:n johtajat myivät osuuskunnan liiketoiminnnat Elisalle.

      Uudelleen perustettaessa näitä osuuskuntia,on viisasta PÄÄTTÄJIEN huolella tutustua käytyyn välimiesoikeudenkäyntiin ja siitä annettuun tuomioon kohteessa wwww.savenmaa.fi >Savenmaa tiedottaa>savenmaaky

      Oikeudenkäynnissä meillä oli avustajana Risto Tuori, asianajaja, OTL

      Risto Tuori on oikeudenkäynnin johdosta julkaissut artikkelin: ”Yritystoiminnalla on aina tarkoitus”.

      Artikkeli koskettaa myös käytyä välimiesoikeudenkäyntiä ja se on jokaisen luettavissa myös Savenmaan sivuilla,tai suoraan linkistä http://www.actas.fi/sivu.tmpl?sivu_id=2009

    • vastatkaarehellisesti

      ..no onko askotilla mennyt pupu pöksyyn vai eikö kuusamon matka ollutkaan onnistunut..ei hameväen kanssa kun ei tule tyrmääviä kommentteja ?

      Kaikkihan on jo tajunnut tuon Teidän pelin ja vastustusjurnutuksen..uikutuksen.
      Paras ratkaisu kaikkien kannnalta on panna osuuskunta purkuun ja hyödyntää omaisuus tällä alueella. Vai oletko ja onko hallitus-hallinto eri mieltä ?

    • jo-on-markkinat

      Näin se osuuskunta makaa nykyhallinnon ohjamana: Alla Privanet noteeraus 9.2.2016

      ________________Osto________Myynti_____Noteeraus_______Markkina-arvo

      Osuuskunta PPO_600,00 €____700,00 €____610,00 €_________50,08 milj. €

      Miksi markkina-arvo laskenut kun taseessa oli rahaa ja omaisuutta 101 M€ v.2015 lopussa..mihin sitä on piilotettu tai hukattu ?

      Kauanko hallinnon annetaan huiputtaa omistajia=jäseniä ? Löytyykö joukosta yhtään suoraselkäistä jäsenien valitsemaa edustajaa joka uskaltaa nostaa kissan pöydälle?

    • ymmärtäkääjomenosuunta

      Sain päivän aviisit luettavaksi ja kiinnitti huomio muutamaan alueen vallitsevaan "käytäntöön"

      1. Seutumajakka oli julkaissut osuuskunta PPO:n arvoanalyysin ja erään henkilön hänen tosi asiallisen kirjoituksen aiheesta. Kalajokilaakso, Raahen Seutu eikä Kaleva mainitse sanallakaan asiaa ?? Mitä tästä voimme päätellä.. suodatus pelaa kuin myös puolueellinen tiedotus ( paitsi erään "puolueen" osalta )

      2. Pienissä kunnissa on päättäjät kuntalaisten asialla, kun isot operaattorit kiukuttelee palvelujen tarjonnan kanssa. Ne jäävät kohta nuolemaan näppejään kun alueelle perustuu itsenäisiä kuituosuuskuntia ja skenaario on että niissä verkoissa tulee liikkumaan myös sellaista "dataa", joista ei elisat eikä sonerat voikkaan rahastaa.

      Eihän alue voi toimia esim tuon Fennovoima-projektin puitteissa jos kunnissa ei ole toimivia tietoliikenneyhteyksiä kun se mobiili ei täytä läheskään palvelutarpeita..mukavahan sitä on kännykkään puhua ja tabletilla uutisia lukea mutta klik ja mikään ei pelaa..ketään ei saa kiinni..ja korjaus kestää ja kestää. Jopa maa- ja karjatalouskaan ei pärjää kovin pitkiä aikoja ilman datayhteyttä..sieltä tulee tammiston tilalle eu-tarkastaja ja antaa santiot tietojen vääritelemistä kun eivät ole ajan tasalla.

      Hyvä Kalajoki-Pyhäjoki-Merijärvi-Sievi niin sitä pitää ottaa härkää sarvista ja laittaa se oikeaan karsinaan.. Siihen ei ole pystyneet Ylivieska-Oulainen-Haapavesi-Nivala jne isommat kompetenssi kaupungit..ne vain jappasee ppo:n raunioilla ja antavat omaisuutensa valua ohivirtaaviin jokiin.. happanemaan.

      3. Myös muu kuntien perusinfra tarvitsee ennakoituja ratkaisuja. Tarjottavaksi pitää olla suuri määrä erikokoisia asuntoja, monipuolisia palveluja jne.

      Tällaisia varauksia ei kuitenkaan voi tehdä oman kunnan asukkaille jo olevissa huoneistoissa. Olen saanut luotettvalta taholta kuulla että paikkakunnan asunnontarvitsijoilta evätään sellaisen saanti kun odotetaan että josko joku muualta tuleva voisi ehkäpä tarvita nyt vapaana olevia huoneistoja.. kyllä niistä peruskulut juoksee lämmöm-sähkön jne osalta vaikka niitä pidetään tyhjillään.

      Onko sellainen järkevää..kuka siitä hyötyy.. kenen kuningasajatus tuollainen on ?

      Tonttipolitiikan järkiperäistäminen ja lupamenettelyjen nopeuttaminen on paras ratkaisu tarpeeseen... ettei käy kuin ylivieskassa että lyödään luukut kiinni käräjäsalissa kun vain rapsutetaan omaa napaa eikä osata markkinoida alueen tarpeita arkadianmäelle.. tuollaisten päätösten kumoamiseen ei yksi kaatuvaa pylvästä katsova pysty.. siellä on rapparit taustalla ohjaamassa näitä asioita.

    • kuulkaakuitummeääntä

      Nyt on jäsenien viesti mennyt perille kun "uikuttaja" hallintojäsen ei ole uskaltautunut moittimaan omistajia. Onko siellä kuusamon reissulla joku ehkä sanonut jotain ja saanut sen pienen pienen aivosolun sen verran liikkeelle että on mennyt ns. "kaaliin" vääryksien puollustaminen ja turha uikutus ?

      On ihan mielenkiintoista seurata miten kuituprojektit etenee ja kuka missäkin tilanteesa kannattaa-markkinoi ja tuo niiden etuja sekä mahdollisuuksia esille.. eikä hauku-tyrmää tai ole niiden aikaansaamista vastaan.

      Ja mikä olisi järkevintä ja kannattettavinta niin niiden rakentaminen ja rahoitus saataisiin todella vauhtiin kun alettaisiin kannattamaan osuuskunnan purkamista, joka pitää saada osuuskuntakokouksen asialistalle jolloin suuri jäsenten enemmistö olisi tyytyväinen ja alueen palvelut saisi megajytkyn kehittyäkseen edelleen.

    • mehiläiskuningatar

      ..askotti pelasta jo tuo heinähattujen haukkuja.. sehän jo yöt pyörii lakanoissa ja miettii miten tästä selviäis.. antakaa jo vapautus niin se helpottaa kaikkia.. sinuakin eikä tarvita niitä puuterihuiskuja ja uusia dödöjä käyttää aina kotsoon mennessä

    • viisaitasanojajoaikanaan

      Alla Risto Rytiä siteerattuna (minkä puolueen jäsen hän olikaan ?) :

      Osuuskunta PPO:n pelastumiseen sekä onnelliseen tulevaisuuteen jäsenien kannalta sekä purkamisen toteuttamiseen en ole hetkeksikään menettänyt uskoani.

      Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan jäsenien edut ja ne jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä minkä tietävät valheeksi.

      Ketähän He ovat. Missä roolissa toimivat jäsenien valitsemina.

      Siis jo -40 luvulla on joku todennut ja julkituonut sen minkä me jäsenet voimme todeta tapahtuneen ja huomata sen yrityksen edelleen jatkuvan. Miksihän ?

    • maskottikehiin

      ..joukossamme ovat ja hiljaiseksi menivät...uikutus on loppunut kun totuus tuli julki
      - kuituverkkoa aletaan rakentamaan kuntien ja yksityisten toimesta-> ppo:n hallinto myi verkot ja halvalla, palveluja ei ole tuotteistettu..nousi hinnat
      - välimiesoikeus antoi päätöksen joka todellisuudessa onkin kantajien puolella, siinä oikein asiantuntijoiden isolla rahalla tehtynä aika hämmästyttäviä virheitä ja sitä ei "kuulemma" vahvistuteta käräjäoikeudessa, oli heinähattujen sihteerin hommasta kieltäytynyt sanonut..Miksi ei toimita lain ja asetusten mukaan ?
      - muitakin esille tulleita hölmöyksiä kuulee kentällä esim leskien ja perikuntien jäsenkäsittelyissä tehdyt vääryydet .. jäsenien erottamisyritykset.. ääntenlaskijoiden "velvoittava" lausunto jätetty huomiotta ja julkituomatta ym. ym..

      Missä luuraa hallinnon maskotti..eikun askotti ?

    • hyväaloitekokoukseen

      Aloite v.2016 osuuskuntakokoukselle;
      Velvoite Osuuskunta PPO:n omien osuuksien hankkimiseksi

      Osuuskuntakokous velvoittaa hallituksen hankkimaan jäsenten osuuskunnalle tarjoamat Osuuskunta PPO:n varsinaiset osuudet, kuitenkin määrältään enintään 25000 kpl.

      Osuudet hankitaan osuuskunnan yksityisiltä jäseniltä ja siinä järjestyksessä kuin niitä osuuskunnalle tarjotaan.

      Osuuksien hankkimisvaltuutus on voimassa osuuskunnan seuraavaan osuuskuntakokoukseen saakka.

      Osuuskunnalle tarjotuista hankittavista osuuksista maksetaan raha niiden matemaattisen arvon mukainen hinta, kuitenkin vähintään 1150 € ja enintään 1250 € osuudelta.

      Osuuksien hankintahinta tulee maksaa jäsenen ilmoittamalle tilille kahden (2) kuukauden kuluessa siitä kun osuudet on tarjottu osuuskunnalle hankittavaksi.

      Osuuskunnalle hankitut osuudet tulee kuolettaa ja poistaa osuuskunnan osuusluettelosta.

      Hankintamenettely pienentää osuuskunnan omaa pääomaa osuuksien hankinnoista maksetulla määrällä, mutta ei laske jäljellä olevien osuuksien arvoa, eikä vaaranna osuuskunnan maksuvalmiutta.

      Tulethan kokoukseen viemään aloite läpi ?

    • kannattaajouskoafaktoja

      Tuo on hyvä esitys. Hieman faktaa tapahtumista ja miten jäseniä yritetään hämätä:

      - Osuuskunnan arvo oli kaupan jälkeen 180 M€, jäseniä 27 000 = 6 666 €/jäsen

      - sitten jaettiin rahaa joka oli ristitty osuusmaksun koroksi 500 €/osuus v.2013

      - tällöinhän ei omaisuuden olisi pitänyt pienentyä euroakaan ? jos jättikorkoa ?

      - omaisuuden arvoksi oli kuitenkin sen jälkeen merkitty vain 100 M€ ? Eli ei se ollutkaan korkoa vaan ylijäämän palautusta..korkoa ei siis maksettu euroakaan !

      - seuraavan vuoden osalta 2014 sanottiin jälleen maksettavan korkoa 100 € mutta

      taas taseessa näkyy että omaisuus on pienentynyt eli olikin jälleen ylijäämän palautusta ? Jos 100 M€ tuottaa 15 % korolla jaettavaa niin sehän olisi pitänyt olla

      200 €/osuus eikä pääoman pienentyä lainkaan.

      Mutta kuten privanetin sivuilta voi tarkistaa niin PPO:n markkina-arvo onkin nyt

      49,67 M€ eli taas on kadonnut 50,33 M€.. Osuuden Arvo on 3 720 €/jäsen !

      Siis missä mennään ja mitä tapahtuu ? Tietääkö hallintoneuvosto, uskooko jäsenet?

      ..laulussa sanotaan "kuin tuhka tuulee" jos tämä meno jatkuu eikä kukaan "moiti" !

    • avoimuuttatiedottamiseen

      Milloin se koronmaksukokous on, onko siitä mitään tietoa. Ei ole ollut lehdissä eikä näy osuuskunnan sivuilla ? Paljonko tulee korkoa ? Vai kannattaako jo myydä pois osuudet, saako niistä sen 1240 €/kpl joka oli siinä jäsenlehdessä konsulttien laskemana ?

    • kikkaroitariinillä

      Osuuskunnan sääntöjen kertausta :
      15. Hallintoneuvoston tehtävät

      Hallintoneuvoston tehtävänä on :
      - Valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan hoitamaa Osuuskunta PPO:n hallintoa sekä sitä, että Osuuskunta PPO:n asioita hoidetaan lain, sen sääntöjen ja Osuuskunta PPO:n edun mukaisesti ja valvoa Osuuskunta PPO:n kokouksissa tehtyjen päätösten toimeenpanoa
      - Ottaa ja erottaa toimitusjohtaja ja määrätä hänen palkkansa sekä määrätä, kuka toimii toimitusjohtajan varamiehenä hänen ollessaan estyneenä

      Onko hallintoneuvosto ollut tehtäviensä tasalla ja toiminut kuten säännöt siltä edellyttävät : Ei
      Tuossa pykälässä ei ole mainittu että omistajiensa =Jäsenien edun mukaisesti. Nyt on toimittu Heidän edun mukaisesti unohtaen että edustavat jäsenkuntaa.
      -Nuo on ns. uudet säännöt jotka on kyllä heti ilmoitettu Patentti-ja rekisteriin ilman niiden hyväksymisen vaatimaa moiteaikaa kun käynnissä oli Välimiesoikeus käsittely.
      Eli ne ei ole vieläkään voimassa.

      Tähän epäkohtaan on käsittelyissä ja toiminnassa mukana olevien lakimiesten puututtava heitä velvoittavan "huolellisuusperiaatteen" mukaisesti kun voivat todeta asioita päätettävän virheellisellä tavalla. Miksi He eivät ole puuttuneet ?

      Tässäkin odotellaan ajankulua ja sitä erään hallinnossa olevan toituvaa "kliseetä" Ei ole moitittu !

      Miettikää ja pohdiskelkaa mitä jäsenenä haluat, osuutesi omaisuudesta itselle vai yhä pienemmäksi hupenevan taseen käyvänarvon katoamista..hevonp;;:ieeseen ?

    • vaikuttaminenkäyntiin

      Nyt on alkanut valmistelut osuuskuntakokoukselle ja hyvät jäsenet on aika lähestyä edustajiamme ja tuoda julki mielipiteenne osuuskunnan tilanteesta ja halustanne sen jatkosta. Edustajien nimet löytyvät linkistä joista kolmasosa erovuorossa:
      http://www.osuuskuntappo.fi/osuuskunta/hallinto

      Esitettävä kysymyshän voisi vaikka kuulua : Kannatatko osuuskunnan varojen pikaista palauttamista jäsenille täysimääräisenä vai koetko nykytilanteen edesauttavan toimintaa niin että jatkossa saisin annettujen lupausten mukaiset vuosittaiset osuusmaksunkorot vähintäin 100 €/v/osuus ? Milloin avoimuus toiminnan osalta alkaa ja miten voin jatkossa vaikuttaa omaisuuteni hoitoon minulle parhaaseen lopputulokseen ?

      On mielenkiintoista kuulla niitä vastauksia hallinnonkin esittäminä.

    • Riittääkökanttiaoikaista

      Niissä valmisteluissa ehdottaisin hallintoneuvostolle seuraavaan kokoukseen hieman valmistautumista ja vaikkapa kirjaamaan ylös jotain kysyttävää ettei mene vain estradilta esitettävän kuuntelemiseen.. Miksi ?
      Siksi kun käväisin tuolla kauppapaikalla ja hieman analysoin sen tietoja ja vertailin mitä osuuskunta on julki tuonut kaupoista. Ihmeteltävää riittää tiedottamisessa !

      Siellä on myyty 83 osuutta ja niiden kauppojen keskihinta on 840 €/osuus, eli n. 32 % alle osuuden tasearvon. Nyt kuitenkin olemme ostamassa omilla rahoillamme niitä hintaan 600 €/kpl, eli 52 % alle tasearvon. Se joka yleensä myy jommalla kummalla hinnalla menettää siis aika merkittävän osan omistuksistaan. Onko se reilua tai edes oikein ? Esim tähän epäkohtaan ja väärään menettelyyn kun lisätään leskien ja perikuntien muutaman viime vuoden aikana saama virheellinen osuuden arvostus ja voi jopa sanoa pakoo osuuskuntamaksun palautus niin kaikki ei mene eikä ole mennyt varmasti lakien ja asetusten eikä sääntöjen mukaan oikein.
      Kaiken lisäksi siellä päättämässä on ja on ollut valan antaneita lakimiehiä joilla on erityinen "huolellisuuvelvollisuus" asioissa ettei vääriä toimenpiteitä tapahdu.

      Kuka korjaa virheet, kenen kuuluu pitää jäsenien puolta ja mikä instanssi voi tai minkä pitää estää tuollaiset tarkoitushakuiset toiminnot hallituksen osalta ?

      Se on Hallintoneuvosto. Tarkistakaapa julkistetut ja toteutuneet luvut niin ero ihmetyttää..miksi..kenen etu..mitä ajetaan takaa..ja kuka hyötyy ?

    • Aloitteitakehiinpian

      Miten Osuuskunta PPO:n hallinto aikoo pitää jatkossa huolen siitä, ettei tällaista tapahdu?

      – Valistamalla niitä täysi-ikäisiä jäseniämme, jotka eivät ymmärrä tai tiedä, että sääntöjen vastainen toiminta on Suomen rikoslain ja osuuskuntalain mukaan virallisen syytteen alainen rikos.

      Jäsenien saamien tietojen mukaan epäillyillä on ollut aiemminkin aggressiivisia purkauksia, ja heidän käytöksestään on valitettu ja sitä on moitittu. Silti he ovat saanut jatkaa osana hallintoa. Oletteko olleet tietoisia näistä purkauksista, ja miksi niihin ei reagoitu? Onko seuraavaan osuuskuntakokoukseen tullut aloitteita jäseniltä?

      – Osuuskunnan hallituksella ja toimitusjohtajalla ei ole ollut mielestään tietoa tällaisesta aikaisemmasta käyttäytymisestä. Valituksia päätöksistä on tehty aikaisemmin hallitukselle tai hallintoneuvostolle. Palaute on hallitukselta ollut, ettei edellisellä kaudella ollut jäsen voi tehdä aloitteita.
      Toivotaan että hallinnossa on nyt saatu asiasta lisätietoa ja ovat pyytäneet aloitteiden antajilta lisätietoja tai pyytäneet yksilöimään esitettyjä muutosesityksiä jotta ne otetaan osuuskuntakokouksen esityslistalle.

    • näinoispitänytppollakin

      Kun ei osaa ja on vain oma etu pääasia niin tehdään kuten "pyrkyri" teki kun ei päässyt kaliffiksi mihinkään missä oli mukana. Alla miten olisi kannattanut PPO:nkin osalta homma hoitaa..ennen eläkkeelle jääntiä. Voi hitto mikä munaus oli.

      Finda Oy ostaa 42 prosenttia Anvia Telecom Oy:stä

      04.03.2016

      Finda Oy (”Finda”) ja Anvia Oyj (”Anvia”) ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Finda ostaa 42 prosenttia Anvia Telecom Oy:stä (”Anvia Telecom”). Vastikkeeksi Finda suuntaa osakeannin Anvialle. Osakeannissa annetaan merkittäväksi Findan A-sarjan osakkeita. Järjestelyn toteutumisen jälkeen Anvia omistaa Findasta 13 prosenttia. Kaupan arvo on noin 50 miljoonaa euroa.

      ”Tavoitteenamme on kasvattaa omistaja-arvoamme pitkäjänteisesti sekä mahdollistaa sijoitusstrategiamme toteuttamisen myötä hyvä ja tasainen osinko osakkeenomistajillemme. Haluamme myös aktiivisesti hajauttaa sijoitusportfoliotamme. Näihin tavoitteisiin pyrimme sijoittamalla ICT-alan ja korkean teknologian kasvuyrityksiin, mihin omistusosuuden hankkiminen Anvia Telecomista istuu erinomaisesti”, sanoo Finda Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Leino.

      ”Anvia Telecom on kiinnostava toimija, joka on rakentanut erinomaisen kiinteän verkon alueellaan. Näemme, että nopeille kiinteille verkoille on kysyntää jatkossa siirrettävien datamäärien yhä kasvaessa. Anvia Telecomilla on myös hyvät edellytykset kasvaa ja laajentaa kiinteän verkon liiketoimintaansa Pohjanmaan ulkopuolelle. Olemme Anvia Telecomissa pitkäjänteinen ankkuriomistaja, joka tuo yhtiöön osaamista ja voimavaroja sen toteuttaessa kasvustrategiaansa uusia kuituverkkoja rakentamalla”, Jarmo Leino päättää.

      ”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Findan Anvia Telecomin omistajaksi ja mukaan yhtiön kehittämiseen. Findalla on pitkäaikaista kokemusta suomalaisesta ICT-alasta ja operaattoritoiminnasta, mikä on arvokas tuki laajentaessamme toimintaamme Suomen kasvukeskuksiin”, sanoo Anvia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijar.

    • Juna_meni_jo

      On nämä PPO-jumittuneet natisijat säälittäviä sällejä. Voisitte jo keksiä itsellenne muuta elämää kuin kopioida aamusta iltaan samoja kirjoituksia palstalta toiselle. Minä myyn tai ostan tai olen ostamatta ja myymättä, sillä selvä. Tehkää tekin niin.

      • Vieläkin.ehtii

        Onhan varmaan raskasta kun totuudet tulevat esiin. Ainakin niille, jotka ovat peliä pelanneet.
        Osuuskunta purkuun ja rahat osakkaille oikean suuruisina, loppuu sitten nämäkin kirjoittelut ja saavat pelurit etsiä uusia kohteita pelilleen.


      • vingiläinen

        Eihän tuosta ole kysymys vaan siitä, että asioita hoidetaan demokraattisesti. Hyvä esimerkki on tuo perikunnat ja valtakirjat. Oma lukunsa on kokousien järjestäminen ja pelaaminen ainana Raaheen. Onhan myös homattava, että hallintoneuvostosta on painostettu 2 aktiivijäsentä eroamaan. Jäsenistä ei saa asioitaan osuuskuntakokouksen käsittelyyn. Lisäksi käsittämätän farssi 2013 kokouksessa. Missään muodossa ei ole noudatettu kentän todellista tahtoa, elikkä sitä, että rahat jakoon vielä ne jotka jaettavissa. Onhan tärvätty jo reilut 100 miljoonaa. Askotti saa siis ostaa ja myydä ihan vapaasti mutta esim. palveluiden kilpailuttaminen on sitten askotille täysin tuntematon käsite, mikiköhän?


      • Juna_meni_jo

        Förskotin tiedän, mutta kukahan on askotti? Miten olet mitannut "kentän todellisen tahdon"? Tätä enempää en tähän kommentoi.


    • doupermannit

      Hallintohan ei halua sitä kentän todellista tahtoa tietää kun estää kokouksiin osallistumisen tällä valtakirjapykälällä. Kentän tahto on aivan selä, että rahat jakoon ja sassiin niin kauankun niitä vielä on. Askotti on henkilö jaka ei halua oikeuden ja demokratian toteutuvan ja joka harrastaa vippiä aina harrastuksia myöden. Miksi muuten hän pelaisi golffia potkupallokengät jalassa. Jäsenäänestystä ei siis haluta järjestää vaikka sillä saataisiin omistajien taho selville. Miksi jäsenet ei saa sanoa mielipidettään. Miksi askotti uikuttaa kun puhutaan jäsenistön oikeuksista. Askotti kyselee mutta ei vastaa, tietysti puudeli toimii niin kuin isäntä käskee.

    • varausDKWntekemänä
    • kukatietäätaisanoo

      ..siis onko osuuskuntakokous tuolloin ja raahessa ?

      Tuo linkki ohjasi raahen liikuntahallille ja muissa varauksissa oli tarkkaan mainittu mikä taho varannut mutta tuossa ei yksilöintiä ?

      • sinne-mennään-taasen

        Kysyppä Toimitusjohtaja Kati Paltomaalta. Kysele samalla milloin oikaistaan nuo hänen virheelisesti hoitamansa perikuntien aisat


      • aisatvinossa
        sinne-mennään-taasen kirjoitti:

        Kysyppä Toimitusjohtaja Kati Paltomaalta. Kysele samalla milloin oikaistaan nuo hänen virheelisesti hoitamansa perikuntien aisat

        Eikö se P a l t omaa osaa oikaista edes perikuntien a i s o j a? Potkut tuommoselle. Muutoin olen sitä mieltä, että tämän palstan voisi sulkea. Muutamat ahneet satasen perässä juoksevat kirjoittavat asioista, joista heillä ei ole pienintäkään ymmärrystä. Luuletteko todella, että PPO:n asioista päätetään ruikutustenne pohjalta?


      • vinossaonsullakin

        ..no askotti älä nyt taas hermostu, kyllä suurin osa tähtää 3700 euron pottiin eikä kuten sulla on tuo junkikäsitys vain satasista.. kyllä jälkesi haisee ihan sapelle..


      • esolla-tavataan
        aisatvinossa kirjoitti:

        Eikö se P a l t omaa osaa oikaista edes perikuntien a i s o j a? Potkut tuommoselle. Muutoin olen sitä mieltä, että tämän palstan voisi sulkea. Muutamat ahneet satasen perässä juoksevat kirjoittavat asioista, joista heillä ei ole pienintäkään ymmärrystä. Luuletteko todella, että PPO:n asioista päätetään ruikutustenne pohjalta?

        Askotilla on estraadi vapaa, kerroppa miten niitä asioita on hoidettu. Onko lompsa lihonut vai laihtunut. 4 vuotta on tehty sijoitustoimintaa, kerrotko analyysisi. Onko saatu kartutettua vaiko hävitettyä. Miten on sen kilpailuttaminen, onko se järjestetty asiallisesti. Valaiseppas meitä tuosta perikuntien kohtelusta onko kuitenkin mennyt oikein, kakaise ulos. Miksi sitä käsitellään jopa "hallintoneuvostossa" jos operatiivinen johto on ollut tehtäviensä tasalla. Miksi on lunastettu joiltakin 2 osuutta pois ja joiltakin ei. eikös kaikilta olisi pitänyt lunastaa, silloin olisi kaikkia kohdeltu yhtä väärin. Moni menetti kaikki osuutensa satasella/kappale. Kuka taittaa kokousmateriaalin ja kilpailutetaanko se, ei vissiin, sehän on yleisen käytännön mukainen, niin kuin tuo perikuntaasiakin. Jäsenaloitteet tietysti on pois työjärjestyksestä. Valtakirjoja on kuitenkin kerätty ja kerjätty tupailloissa paksu nippu. Onko 97 miljoonaa isompi kuin 174 miljoonaa. Missä on erotus kuka sen on tärvännyt ja hukannut. Tuuppas käymään siellä esson paarisa niin selvitellään, tienhän tiedät. Polvihousuissa ei kannata tulla.


      • aisatvinossa

        Mun lompsa on ainaki lihonu. Kuka sitä nyt essolle talavella polovihousuisa, saatanpa tulla pistäytymäänkin. Mistä tunnistanteijät, tuuttako esittelemään ittenne?


    • turhajälkeenvalittaa

      Kyllä niitä kollataan ja vanhoja äänestystuloksia jotta saadaan esille yritykset jotka antaa hallitukselle ja vanhoille hallintoneuvostolaisille valtakirjoja jotta tiedetään millä äänimäärillä saadaan jäseniltä valta pois. Suurin osa kokousväestä joka edustaa hallitusta tulee ihan muualta, jopa oulusta ja on saanut tarkat ohjeet miten pitää äänestää kaikkia muiden tekemiä esityksiä ja edustajia vastaan... saattepa nähdä !

      Ja nyt alkaa olla viimeinen aika saada osuuskunnasta omaisuutensa täysimääräisenä eli 1240 €/osuus (pääosin siis 3*/jäsen = 3720 €) koska taas ollaan syöty pääomia eikä sijoitukset ole tuottaneet niitä luvattuja 8-15 % korkoja...joita ei globaalit markkinat olekkaan tuottaneet.. mitä sitä menee lupaamaan omaisuuden kaksinkertaistumista 10:ssä vuodessa..ihan puppua

    • kuituosuuskunnatrulaa

      Olipa taas Merijärvellä tehty edelläkäyvä päätös kuituosuuskunta asiassa.Jokaiselle kuntalaiselle lahjoitetaan perustettuun kuituosuuskuntaan osuus.
      Se on todella edelläkävijäpäätös alueella.

      Muualla jaamataan ja ymmärköidään mutta teillä ja kärsämellä jne ollaan ajanhermolla joissa jo toimii nopeat kuituyhteydet perustettujen osuuskuntien ylläpitäminä ja valtio-eu jne rieska-rahoituksella hoidettuna.

      Merijärven ja muiden mukana olevien projekti saisi vauhtia kummasti kun nostaisivat edustajat kissan pöydälle PPO:ssa ja oikaisuttaisivat väärin tehdyt osuudensiirrot ja palautukset sekä kompuksessa alueen muiden kuntien kanssa päättäisivät että osuuskunta ppo:sta palautettaisiin jäsenille jakokelpoinen pääoma mm. liittymismaksurahoja on yli 16 Meuroa..vaikka mitään liittymiä ei ole ollut kolmeen vuoteen osuuskunnalla. Lisäksi käytettävissä on jo rakennettuihin kuitu-yms.verkkoihin-mastoihin-kiinteistöihin ja tekniikkaa "sijoitettuna" 100 Meuroa joka tupsahti valitettavasti alihintaan myynnin yhteydessä sadan vuoden aikana kerätyistä ylijäämistä.

      Veikkaan että jos jäsenet saa palautuksena 1 240 €/osuus niin suuri enemmistö käyttäisi se saadakseen kunnon kuituyhteyden talouteensa näiden osuuskuntien toimesta.

    • biokaasutustuoksuu

      ..täällä on yksi palstalla joka seuraa vain jotain nivalan yrittäjän sivustoa. Siellä täytyy olla hänestä mielenkiintoista asiaa kun linkittää joka sivulle nettiosoitteen. Pitänee vilkaista.

      No tuli se aRVO uutiset ja kannessa oli "ilman takkia" olevan miehen kuva. Missä nyt on se takki joka oli jutun mukaan käännetty, onneksi ei ollut lehdessä vielä hajua mukana ettei biokaasut alkaneet haista sivuja lukiessa..mutta taitaa askotilla olla sellainenkin versio siitä.. vai onko ?

    • kitkan.viisas

      Näillä palstoilla om niin paljo uudistajia ja viisaita kirjoittajia, jotta ei kun nimiä esiin! Äänestämme teijät sitten kokouksesa hallitukseen ja h-neuvostoon? Ite en lukeudu noihin viisaisiin.

    • näin-se-vain-on

      Kokouksessa ei äänestetä ketään hallinnon tietämättä tai valitsematta, mutta noidat lentää kyllä tupailloissa ja askotti puurtaa aamusta iltaa väsymättä.

    • palenporukallekysymyksiä

      ..vastaa nyt ensin allaoleviin kysymyksiin niin sitten vois rutista jos yksikin vastaus olisi totta, ylläolevassakin on tahallinen virhe kun katsoo välimiesoikeuden päätöstä.. eihän se tee kuin 16 snt/oikeellisen kanteen tekijä mutta paljonko maksoi ppo:n "selän takana piilottelijoiden " kulut..ei taida edes osata toimisto-hallinto laskea..kun pitää piilotella tilinpäätökseen "voitoksi"

      Alla askotilla ja muille jotka edelleen vastustavat kaikkia jäsenien tekemiä aloitteita ja esityksiä eri palstoilla mietittävää ja palautetta kaivaten heiltä :

      Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

      Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

      - oliko osuuskunnan myynti tekona Teiltä tahallinen ? Perustelu miksi ei .

      - oliko se tuottamuksellinen ? Perustelu miksi ei .

      - aiheuttiko datame-projekti 40 M€ vahinkoa jäsenille ? Perustelu miksi ei.

      - oliko vahingon aiheuttaminen tapahtunut rangaistavaksi säädetyllä teolla ? Perustelu miksi ei.

      -Johdettiinko päättäjiä harhaan ? Perustelu miksi ei .

      - käytettiinkö vahingon aiheuttamisessa julkista valtaa ? Perustelu miksi ei.

      - oliko tiedossa erittäin painavia syitä päätöksen seurauksesta ? Perustelu miksi ei.

      - sanooko laki päätöksen käsittävän vahingonkorvaus hyvityksen taloudellisesta vahingosta joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon ? Perustelu miksi ei.

      Ao lain osalta on tiettyjä määritteitä ketä koskee,milloin ja missä ajassa asiat on selvitettävä ja käsiteltävä ? Perustelu ja aikarajat edelliselle.

      Osuuskuntakokouksessa 26.5.2016 tulee ne esille Raahessa jos ei niihin muualla vastata...niitä ette voi estää kysymästä joka esityslistan kohdassa

    • hyväksynesityksen

      Toisten hätä ja toisten eriarvoisuus voisi tasoittua ja uskoisin että ainakin suuri osa osuuskunnan jäsenistöstä voi sen hyväksyä on ehdotuksenani.

      PPO rahoittaisi osaltaan uuden kirkon rakentamisen Ylivieskaan. Julkisuudessa olleiden investointiin tarvittavien summien osalta ei kustannusvaikutus maksettuihin korkoihin verrattuna olisi kuin 75 €/osuus. Kyllä osaltani olisin valmis osallistumaan hankkeen rahoitukseen osuuskunnassa olevista "sijoituksistani". Se on korkeintaan yhden vuoden osuuskoron menetys.

      Lisäksihän pääoma kaksinkertaistuu 10 vuodessa ja kirkkohan olisi sijoitus tulevaisuuteen tosi pitkälle ajanjaksolle.

      Kannatetaan asiaa seuraavassa osuuskuntakokouksessa 26.5.2016 ja kokouspaikankin voisi siirtää Ylivieskaan uuteen jäähalliin jolloin olisi suurella jäsenkunnalla mahdollisuus antaa tukensa hankkeelle.

      Vai onko hallituksella ja toimivalla johdolla-hallintoneuvostolla jotain asiaan liittyvää lisäarvoa ?

    • Kpontilinpäätöstuli

      Ylivieskassa on 3336 (3337-1) kunnon jäsentä PPO:lla ja sieltä on 3 edustajaa hallintoneuvostossa ja muutama yli hallituksessa päättämässä näistä asioista.

      Merijärven kappeliseurakunnan (233) kanssa osuuksia on jäsenillä yhteensä 10 707 (askotin osuuksia ei ole mukana vastustuksesta johtuen) ja heillä omistusta 13,3 M€ osuuskunnassa. Sillä rakentais vakuutusrahojen myötävaikutuksella nätin kirkon seurakunnan ja asukkaiden niin halutessa. Vastustajiakin jostain kumman syystä löytyy mutta ei niistä niin väliä..halatkoon vaikka puita metsässä tarpeeseensa.

      Osaako joku taittaa oikein aloitteen osuuskuntakokoukseen ? Naamakuvia siihen ei tarvita eikä biokaasutusta.

    • eituotaeikäosaa

      Ja kun taas kuullaan miten osuuskuntalaisten rahoja on tuhlattu niin kannatus sen kuin vain vahvistuu ajatukselle auttaa uuden kirkon rakentamista.

      Raahessa Sisu kuntopiste tuottanut 50 000 € tappiota taas viime vuonna kuten toissavuonnakin. PPO rahoittaa ja tukee.. laitteet leasingilla, ei realisoitavaa kun se aika koittaa jolloin pitäisi sijoitusten tuottaa..menee vaan taas lisää..?? onko edes pystynyt maksamaan vuokria ?.. tuskin.. No kati ja rappana osaa vastata..

      Masto-kiinteistö samoin raahessa tuottanut 150 000 € tappiota ja se vain kasvaa kun jää tulopuoli heikoille ja on vain menopuolta, tosi ammattilais kiinteistöbisnestä.

      Eli summa summarum on taas tehty vääriä valintoja jotka on julkituotuna osuuskuntakokouksessa "ylösajovaiheessa".. kauanko se nyt kestää.. mutta se on varmaa että jäsenien rahoja palaa taas suuria summia eikä ööpät osaa tehdä mitään päätöksiä joilla kierre saadaan katkaistua.

      YT:t käyntiin ja lafka jakoon, sanoo omistajat kun kysytään !

    • oisjoaikatotuuksille

      Onko totta ettei kenelläkään ole rohkeutta tuoda näitä osuuskunnan toimissa esiintyviä epäkohtia jäsenien tietoisuuteen ja korjauttaa ne täyttämään niin osuuskuntalain kuin sääntöjenkin määräykset ?
      Esimerkiksi nyt on tehty useampia jäsenaloitteita seuraavaan kokoukseen ja varmasti riittävän ajoissa, jotta hallitus ehtii ne käsitellä mutta yhtään niistä ei ole kokouksen esityslistalla. Miten sellainen käytäntö voi edes olla mahdollista ja kaikki hallinnossa sen hyväksyvät ?
      Olen varma että Teille nauraa naurismaan aidatkin kun kuljette jäsenien keskuudessa.
      Nimet löytyy osuuskunnan nettisivuilta.
      Jälleen on kokoukselle valittu ajankohta ja paikka niin että se ei tavallisille jäsenille varmasti sovi ja sinne ei perustajamaakunnasta tule montakaan osallistujaa. Ilmeisen tarkoitushakuisesti asioita hoidetaan, jotta niistä ei päästä puhumaan niiden oikeilla nimillä vaan vain hallituksen ja toimivan johdon liirumlaarumien pohjalta.. sekä heille myötäpuolisilta anotuilla tai uhkakuvia maalaamalla saaduilla valtakirjoilla, joukossa on taas paljon ihan ulkopuolisia tahoja antamassa äänensä saadun mandaatin mukaan.. eikun sehän olikin sen riittävän evidenssin pohjalta kuten fiinit tekijät sanoo

    • NäinseaikakultaaPPOn

      Oheista kirjoitettiin hallituksen julkituomana 2014 ja 2015 aikana:

      Alla on tekstissä totta vain se, että nyt jäsenet ovat joutuneet tilanteeseen jossa He ovat ainoat jotka joutuvat maksamaan ei yksin pääomaveroa vaan myös kaikki suuret lisäkulut jos aikovat luopua myymällä osuuksiaan privanetin tai pankkien avustamana.

      Karkeasti laskien 82096 osuuden omistajaa joutuvat maksamaan ne uhatut verot joka tapauksessa henkilökohtaisesti ja niistä muodostuu aika suuria menetyksiä.

      Nyt kauppahinnalla jonka hallitus on muurannut markkinoille menettää jäsenistö kaikkiaan kuluina 36,75 €/osuus eli 3,1 M€. Tämän lisäksi joka kaupassa perii privanet min.30 € tai 2 % kauppahinnasta (eli jos myy 3 osuutta a 600 € niin provisio onkin 36 €) ja vielä kaiken päälle menee 1,5 % varainsiirtovero joista kertyy 3,2 M€ lisäkulu, Siis yhteensä onkin jäsenet maksumiehinä 6,4 M€ kuluille,,

      Siis tuon ennen v.2013-2014 verottomana saatavilla olleen osuuskunnan omaisuuden maksumiehiksi hallitus houkuttelikin tavalliset jäsenet, ei siis konsernin osalle tulleita veroja mene tässä tilanteessa lainkaan ?

      Mielenkiintoiseksi asian tekee se että ylläolevilla laskelmilla ja "pörssissä" esilläolevalla tavalla on osuuskunnan aikanaan ollut jakokelpoinen pääoma 174 M€ kuihtunut Arvoon 49 257 600 €.. mihin tästä välistä on loput puhallettu ?

      Raahen Seutu 22.5.2014

      Osa 1. MALTTI ON VALTTIA

      Osuuskunnan purkautuessa vain verokarhun vierailu on varmaa.

      Eipäs juupas -keskustelu Osuuskunta PPOn olemassa olosta vain jatkuu. Kun koossa on 140 miljoonan euron omaisuus, ei liene yllätys, että keskustelua rahakasasta jatketaan, vaikka osuuskunnan purkaminen ei varsinaisesti olekaan osuuskuntakokouksen asialistalla. Kuka on odottamassa edelleen tuhansia euroja pankkitililleen ja pistämässä osuuskuntaa lihoiksi, kuka taas toivoo pääomaköyhälle alueelle uutta rahoituslähdettä.

      Odotukset osuuskunnan purkamisen tuottamasta tilistä ovat suuret. Optimistisimmat toivovat jopa 5 000 euron pottia. Laskelma, johon on päädytty jakamalla osuuskunnan tasearvo osuuksien määrällä, ei huomioi verotusta.

      – Osuuskunnan purkautuminen ei ole mahdollista ilman veroseuraamuksia, toteaa Verohallinnon ylitarkastaja Tiina Rantala.

      Yksinkertaisuudessaan verotusta on odotettavissa niin osuuskunnalle kuin sen jäsenillekin erikseen.

      Osuuskunta maksaa käyvän arvon ja hankintahinnan välisestä arvonoususta veroa 20 prosenttia. Jäsenistö puolestaan maksaa saamastaan jako-osuuden voitosta pääomatulona 30-32 prosentin veron.

      Rantalan mukaan tilanne, että osuuskunnan purkamisesta ei seuraisi veroja, on äärimmäisen harvinainen. Tuolloin osuuskunnan nykyisen käyvän arvon tulisi jäädä alle aloitusaikojen hankintahinnan.

      Mikäli osuuskunta puretaan, varmaa on siis ainoastaan verokarhun vierailu osuuskunnassa ja sen jäsenistön luona. Sen jälkeen liikkuvia osia onkin niin paljon aina veroseuraamuksista, omaisuuden sisältämien osakepottien myyntihintoihin, että voidaan puhua vain arvioista.

      Jo esitetty osuuspääoman korko 1 500 euroa kolmelle osuudelle on verovapaata. Verottajalta saatujen ennakkopäätösten pohjalta tehdyn laskelman mukaan osuutta kohden jaettavaa tämän jälkeen jäisi noin 750 euroa ennen henkilökohtaista veroa. Normiosakkaan kolmen osuuden saldo ennen veroja olisi siis 2 250 euroa. Verokarhun käynnin jälkeen tilille jäisi noin 1675-1845 euroa.

      Mikäli osuuskunta jatkaa sijoitusosuuskuntana, osuuden hinnaksi koronmaksun jälkeen ja kauppapaikan aloittaessa on arvioitu 690 euroa ja sille vuosittaista korkoa 50 euroa. Laskelman mukaan jos jäsen malttaa odottaa viisikin vuotta ottaen korot ja arvonnousun, saisi hän korkoina 260 euroa ja osuudenmyynnissä

      1 050 euroa. Jo yhden vuoden odottaminen ja myynti sen jälkeen tuottaisi enemmän kuin purkuvaihtoehto.

      Kuka tai mikä taho nyt vastaa ja vahvistaa että näin tulee käymään ?

      Mikä on osuuden todellinen arvo..konsultit määritteli sen 1 240 €/kpl ?

    • Uskomatonjuttu

      Näitä ppo-juttuja on jo varmaan satoja näillä keskustelupalstoilla, ja uusia tulee koko ajan.

      • uskomitähaluattottaon

        ..eihän se tee kuin yhden jutun arvoksi kuin 2500 €, 174 000 000 € on nyt 86000000 €, eli puolet on nykyjohto-hallinto haaskannut ja tällä menolla omaan pussiinsa ostelevat puoleen hintaan osuuksia ja mikä on paha..meidän jäsenien rahoilla. Kyllä niistä kannattaa ja pitääkin ppo-juttuja tulla kunnes oikeus voittaa.


    • hyväkysymys1

      Voisiko Kati Peltomaa selvittää mitä tuo osuuskunnan lakipykälä tarkoittaa. Jos et tiedä niin kuin näyttää, että et tiedä niin kysy sellaiseta joka tietää

      II OSA

      HALLINTO JA TILINPÄÄTÖS

      5 luku

      Osuuskunnan kokous ja edustajisto

      6 §

      Oikeus saada asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi

      Jäsenellä on oikeus saada osuuskunnan kokoukselle tämän lain nojalla kuuluva asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi, jos hän vaatii sitä kirjallisesti hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

    • joulupukillekirje

      Alla mainitut aloitteet on toimitettu Osuuskunta PPO:n hallitukselle tulevassa v. 2016 osuuskuntakokouksessa käsiteltäväksi osuuskuntalain 5-luvun 6 §:n mukaisesti. Aloitteet on toimitettu pääosin helmikuussa 2016.

      - Yksityisen jäsenen oikeus valtuuttaa kenet haluaa edustamaan itseään, koska se on demokraattista ja yhteisöjäsenelläkin tämä oikeus on.

      - Sääntöjen päätoimialamääräyksen mukaisen jäsenistöä palvelevan toiminnan palauttaminen PPO:n toiminnaksi.

      - Vuonna 2011 tehdyn virheellisen rahastoantipäätöksen oikaiseminen, koska tehty päätös on osuuskuntalain määräysten vastainen.

      - Jäsenelle oikeus erota osuuskunnasta ja saada erotessaan osuuksilleen kuuluva n. 1200 €/osuus osuuskunnan nettovarallisuudesta.(Jakokelpoisesta pääomasta)

      - Liittymismaksujen palauttaminen jäsenille koska Osuuskunta PPO:n liittymiä ei enää ole.

      - Osuuskunnan purkaminen vapaaehtoisen selvitystilan kautta ja sen varallisuuden palauttaminen jäsenille, koska osuuskunnan nykyiselle toiminnalle ei ole sääntöjen päätoimialassa määrättyä perustetta.

      - Osuuskunnan hallintoa sitovan Jäsenäänestyksen järjestäminen osuuskunnan purkamisesta/jatkamisesta.

      - Kaikkien osuuskuntaa koskevien riitojen ratkaisu alioikeudessa välimiesoikeuden sijasta, koska välimiesoikeuskäsittely on suhteettoman kallista.

      - Ikärajan poistaminen hallintoneuvostoon ja hallitukseen valittavien kelpoisuusehdosta, koska se on ristiriidassa Suomen Perustuslain kanssa.

      - PPO:n tytäryhtiöiden yhtiökokousedustajien valinta osuuskuntakokoukselle nykyistä hallintoa koskevan luottamuspulan vuoksi.

      Yhtään ylläolevista aloitteista ei hallitus ole hyväksynyt kokoukseen käsiteltäväksi ?

    • kaikkeensitäsorrutaan

      On se törkeää kun kuulin oulussa että sieltä on tj värvännyt ostetuilla valtakirjoilla osuuskuntakokoukseen kaikki oman sukunsa ja muut kumminkaimat ? Elisahan vei turvaamismenettelyyn anvian valloitusyrityksessä kun väitti valtakirjoja firman henkilökunnan keränneen työaikana.. no tuskin osuuskunnan tj työaikana on sortunut moiseen..vai onko kun ascotit-hellit ja kait muutkin on tuollaista mennyt tekemään..tulleneeko illalla uni silmään jos sortuu noin ala-arvoiseen toimintaan ?

      • Myötäpuoli

        Tuleeko Nivalan viisaitten nettisivulle lisää tietoa asiasta vaan pysytäänkö edelleen puskasta huutelussa?


      • gulfko
        Myötäpuoli kirjoitti:

        Tuleeko Nivalan viisaitten nettisivulle lisää tietoa asiasta vaan pysytäänkö edelleen puskasta huutelussa?

        Askotti huutelee Simoniin selän takaa. uikuti....uikuti ja jodlaus päälle. Luulisi käyvän vihaksi kun valtakirjoja et saanutkaan kaikilta kenelle uikutit uikuti...uikuti viheltää askotin kumpikin pää.


      • vihaksi.pistää
        gulfko kirjoitti:

        Askotti huutelee Simoniin selän takaa. uikuti....uikuti ja jodlaus päälle. Luulisi käyvän vihaksi kun valtakirjoja et saanutkaan kaikilta kenelle uikutit uikuti...uikuti viheltää askotin kumpikin pää.

        Eipä tunnu olevan helppoa sullakaan, luuletko olevasi paloauto?


      • täti-moonika
        vihaksi.pistää kirjoitti:

        Eipä tunnu olevan helppoa sullakaan, luuletko olevasi paloauto?

        En paloauto, enkä polliisiautokaan. Sinullako ei ole helppoa harmi kun valtakirjahoimmat eivät onistuneetkaan. Minulla onnistu oikein hyvin. Uikuti... uikuti ja vihellys päälle molemmista päistä. Tättärää kohdassa varo ettei suolikaasujen mukana tule varsi.


      • viisaankysymysraahesta

        ..onko tuo nimimerkki myötäpuoli sama kuin mainittu askotti ? On tuo kommentit samantyylisiä ja tullut sellainen kuva että on jäänyt kivi kenkään "nivalan viisaista ja savenmaasta" . Ota nyt herrantähden kivi pois kengästä, eihän sitä voi mitään edes harrastaa jos se siellä koko ajan hiertää.
        Sellainenkin on tullut mieleen että täytyy olla joku sisäpiiriläinen kun yrittää niitä samoja liirumlaarumeita täällä tuoda julki kuin mitä hallinto kirjoittelee ja taittelee lehtiin ilman kilpailutusta ?

        Olenko oikeassa..kerro nyt ihmeessä jos on edes sen verran "äggiä" vai onko ?


    • Iso-mummu

      On vanha viisaus, että ruumisauton perässä ei ole muuttoautoa. Tuo ei pidä kyllä paikkaansa.
      Kun Mummo tai Vaari kuolee niin perässä menee muuttoauton mukana kaksi PPO:n ääntä hautaan.

    • facebookinkuulumisia

      Kävin tuolla "facebookissa..naamakirjassa" ja pongasin sieltä hauskan kirjoitelman erään käverini sivulta jossa hän kirjoittaa :

      Palasin juuri "valehtelijoiden klubin" kokouksesta. Paikkana oli nyt jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaan mahdollisimman kaukana osallistujien näkövinkkelistä ja pääkonttorista. Tunnelma oli tosi vaisu ? Useat tahot oli todella välinpitämättömiä ottamaan kantaa mihinkään merkittäväänkään luikurinpuhumiseen. Estardilla kaksi naamaltaan rusopunaista henkilöä yritti johtaa asioita oikeaan suuntaan mutta sehän ei onnistunut kun oltiin suurella enemmistöllä saavuttu kuuntelemaan maksettuja mainoksia miten hyvin on onnistuttu huiputtamaan "heinähattuja" kuten eräs kokousedustaja totesi. Oli siellä yksi episodi jossa joku pikkuinenjäärä vai mikä se oli aiottiin viedä käräjille mutta jäi sellainen kuva sen puheista että ei haittaa kun hän on joutunut sinne tuontuostakin ja on vielä vapaalla jalalla ?

      Muilta osin kaikki isotkin valeet meni läpi suurella ääntenenemmistöllä ja jäi sellainen muistikuva että pääjehut oli hieman harmissaan kun ei varmaan olisikaan tarvinnut edes arvolle jakaa yhtään sille kuuluvaa hynää. Nyt lempo meni taas 70 €/kymmenys osalle osallistujia. Jos ois klubikokouksessa oikein pohdittu asiaa niin pelkkä 0-tulos olisi ollut riittävä mukaan saaduille ei klubiin kuuluville sisäpiiri kavereille. IPadit on kätevä värkki ja sitä lipsutteli suurin osa muualta kokoontumiseen haalatuista, vain heinähatut istui kiltisti ja kuunteli mikä markuksen evankeliumissa oli päivän sanoma.. ja se oli jatketaan samalla mallilla ja porukalla jos vain pokka pitää ja hermot kestää.

      • Naurua_piisaa

        Onko Nivalan viisailla nyt kaikki hyvin ja jäsenaloitteet selvinä?


      • tässäsitänauretaan

        ..kyllä askotti saa vielä nauraa..mutta muut nauraa sun skottihousuille ja muutenkin hallitushömppääsi.. mitä annettavaa sulla on koko hommassa ? Minä vaan kysyn nyt kun et tuonut mitään julki missään yhteydessä..vastuuko alkoi painaa vai mistähän nyt kiikastaa ? Minä vaan kysyn kun normaalisti aina kukkoilet joka estradilla mutta nyt olit kuin kusi sukassa ? Onko se normaalia ?..Laita jo tenat housuun niin hillukin pääsee helpommalla kun ei tarvi niitä sun pikkuhousuja pestä niin useasti . Mitä sulla on vakaumeksillisia vastaan..onko sulla joku vakaumus ?..siis muuta kuin mulle..mulle


    • Boori-pojat

      Kyllä siellä Raahen autiossa salissa oli liikuskellut askotti ajatuksineen. Punaiset polvihousut kuulema oli ja tietysti ne ruskeat purjehduskengät ja polvisukat sukkanauhoilla. Klupitakkikin oli ollut vakiovaruste ja se typerännäköinen palokuorma nenän alla. Sanoivat olevan kyllä sprinklattu kun räkä oli roikkunut ohi venttiilin. Lapsia oli sukukokouksessa, vain pallomeri uupui. Tulosta on tehty 11% saman mitä koetetaan lypsää paikallisilta yrittäjiltä. Tulos on sanoissa kova mutta taseessa se näkyy miinusmerkkisenä. Ei mitään yllättävää, juuri niin kuin meille tiedotettiin ennen kokousta, siis miten valtakirjoja on haalittu ja miten äänet menevät. Jäsenet eivät saa/voi osallistua, jäsenaloitteita ei tarvitse ottaa työjärjestykseen, lesket jäivät vaille osaansa ja oikeusteitse ei saa oikaisuja. Tämän kaiken sitten vahvisti se pikkuruinen rillipäinen papparainen, joka hoki joka väliin, tuota niin, tuota, niin…… Olisiko oppinut siltä isältä, siltä joka puhalsi veljien kassan.
      Tämmönen tieto tuli esson paariin tästä ”sukukokouksesta” Sulhasta ei olleet nähneet paikalla, sitä joka oli syöty kuormasta, mutta siitä varmaan kuullaan myöhemmin. Kantautuneeko tieto sitten sinne alueen pohjoisnurkallekin. Kuka haluaa olla aisankannattajana.

      • Myötäpuoli

        En ole katkera mutta kuitenkin.......Nivalan viisaat kiukuttelevat kun tutti on hukassa. Ei sitä aina kaikkea saa ja joskus sitä on tyhmemmänkin taivuttava enemmistön päätöksiin.


      • enolekatkeramutta

        ..väärin taitettu ja ilman kilpailutusta.. Kyllä se vääryys jossain vaiheessa tulee julki ja aiheuttaa oikeuden voiton. Vain ahneus..jota oli raahessa ilmassa tosi paljon voi hetkeksi huumata mutta kun koiranputki pataljoona lähestyy se voi tehty vilunki tullakkin yöllä uniin..kun pitää tarpeillaan käydä.. Jos et tiedä niin sinullakin on se latenttina ja odottaa vain esiintuloa. Kun katsot peiliin ja jos seurasit kokousyleisöä ja katsot tussun joukkoja niin aika monella se on jo näkyvissä, alkaa yläpään kiiltona.. kaikki tusuunkin kaverit oli kuten hänkin aika vaisuja ja hyppäsivät peähuoneessa yhtenään..osa jopa nuoria miehiä jota oli maksettuina paikalla hallinnon maksamana.


      • Jäsen-4
        Myötäpuoli kirjoitti:

        En ole katkera mutta kuitenkin.......Nivalan viisaat kiukuttelevat kun tutti on hukassa. Ei sitä aina kaikkea saa ja joskus sitä on tyhmemmänkin taivuttava enemmistön päätöksiin.

        Tarkoittaako Askotti sitä lapsilaumaa siellä hallinnon selän takana. Kenen valtakirjoilla ne oli siellä, siis se iso luokka joka istui tietämättä asioista mitään.


      • Myötäpuoli

        Olipahan hienoa että siellä oli Nivalan viisailla samanlaisia kavereita, istuivat tietämättä asioista mitään.


    • hoh.hoijakkaa

      Kertokaapa joku piruuttaan, onko tämä ns paine auttanut jotenkin tuloksen tekemisessä. Paskaa on lapioitu jo kauan hallinnon niskaan, mutta mitä siitä on ollut konkreettista tulosta... hetkellinen hyvä mieli kirjoittajalle, joka on saanut purettua palstalle katkeruuttaan ja ahneuttaan. Kukkaroon ei ole tullut senttiäkään enempää, vaikka jokainen olisi pitänyt turpansa tukossa.

      • itse-oppinut

        Kenestä ahneista tämä kirjoittaja puhuu. Kenen rahoista ja kenen tuloksesta. Rahoja ei kohta ole ja tulosta ei ole tehty, mistä siis horiset. Siitä paskasto, no se piti paikkansa. Paskaa siellä on jauhettu jo 5 vuotta mutta tase putoaa kuin askotin puolosukat nilkkoihin, ei hilkkoihin.


    • vastausta-vailla

      Saahan sitä hallintoa kehua täällä niin paljon kuin vain huvittaa. Miksei kukaan kehu.
      Pitäiskö kehua valtakirjasääntöjä, vai leskien asemaa, jäsenaloitteet ainakin vaatisivat kehumista. Odotankin ehdotuksia kehumisesta. Paljonko omaisuutemme on karttunut.
      Paljonko Sisu on tuottanut. Masto ainakin on tuottanut, vai eikö sittenkään.
      Tuottoa on tehty 11% eikös silloin olisi kehumisen paikka ja näyttää, että kukkaro on paisunut, niin ettei tilat riitä, vaan kun ei.
      Almme heti kehumaan kun tase pomppaa sinne 200000000€:n ja jatkaa nousuaan. Silloin ollaan toimitusjohtaja Kati Peltomaan lupaamalla tiellä jossa taseen piti kaksinkertaistua 10:ssä vuodessa. Lupaus 800€ ostolupauksestakin meni 600€:oon. Miksi koko ajan mennään alaspäin vaikka tulos on kaksinkertainen mitä oikeilla amattisijoittajilla.
      Pitäisikö huonoa kehua vai haukkua.
      Kokousessahan ei saa omistajat tehdä mitään muuta kuin kuunella, että hallituksella on oikeus olla ottamatta jäsenistöä huomioon. Sekö vain on jäsenistön ja omistajien oikeus.

    • oikeitapaineitatulee

      Hoh.hoijakkaa kirjoitti :
      Kertokaapa joku piruuttaan, onko tämä ns paine auttanut jotenkin tuloksen tekemisessä. Paskaa on lapioitu jo kauan hallinnon niskaan, mutta mitä siitä on ollut konkreettista tulosta... hetkellinen hyvä mieli kirjoittajalle, joka on saanut purettua palstalle katkeruuttaan ja ahneuttaan. Kukkaroon ei ole tullut senttiäkään enempää, vaikka jokainen olisi pitänyt turpansa tukossa.

      Kysymyksiä hoh.hoijakalle :
      Kuka on lapioinut ? Mitä paskaa ?
      Mitä sanoo professorit viimeisestä "paineesta" ? Kanne aiheellinen,kulut puoliksi tilanne epäselvä, on se ihme kun ei korkeastioppineet ymmärrä luettua tekstiä.
      Eikä näköjään jotkut muutkaan:

      Niitä konkrettisia tuloksia joita paine tuonut jäsenille on mm. 500 €/osuus pääoman palautusta ja ILMAN VEROJA jäsenille, sen jälkeen 100 €/osuuskorkoa VEROLLISENA kuten jälleen mutta vain 70 € VEROLLISENA, ja joka myynnistä tai toimenpiteestä maksaa siis jäsen lisäkuluja joita ei olisi 2013 mennyt liiketoiminnan myynnin jälkeen purettaessa osuuskunta jolla ei ole enää yhtään perustamiseensa aikoinaan tarjoamia palveluja.

      Mutta tuo onkin valitettavasti aiheuttanut taseen ja osuuden markkina-Arvon romahtamisen jo alle puoleen v.2013 tasosta. Miksi? Miten se on mahdollista ? Onko se ammattimaista sijoittamista ?

      Aiheuttaako painetta se, että jäseniltä otetaan heille kuuluva omaisuus ja aletaan leikkimään "sijoitusyhtiönä" jossa kaikki jotka ymmärtää vähänkään kirjanpitoa ja niihin liittyvää kirjaustoimintaa, tulosta on muka tehty ja paljon mutta kuten luvut osoittaa, on siirretty varoja taskusta toiseen ja siinä sivussa maksellaan epäonnistuneita hankintoja..datame 35 M€,masto-kiinteistö-sisu-pussi yms. Onko tämä hienoa ja todella ammattimaista.. Ei todellakaan vaan vain leikkimistä toisten rahoilla ja saamalla itselle isot korvaukset..eihän kysymyksessä ole omat rahat...

      Kirjaukset on löydyttävä kaikista päätöksistä, jopa lasten hiihtokilpailuihin tai pilkkikilpailuihin annetuista lahjoituksista joihin kyllä riittää nykytoimitusjohtajankin ja hallituksen ymmärrys kun ne on summia jotka voi olla omassa massissa tehtävien kauppojen suuruisia.

      • hoh.hoijakkaa.taas

        Kirjoittajat. Lapioineet. Tätä samaa paskaa kuin sinäkin.
        Paineeella 500 per osuus? Ja sitten romahdus! Heh, paineita on tullut vain ahneille nimimerkeille.
        Pillkipalkintoja ei kiranpidossa, sinnekö rahasi ovat kadonneet...j


    • voinoitaPPOtunareita

      Näin niitä osuuskunnan rahoja piilotellaan ja "sijoitellaan tuottavasti "

      Kiinnittää huomio ketkä edustaa osuuskuntaa ao. yrityksessä ja toinen on jopa tehnyt koko osuuskuntaa kattavan "strategiasuunnitelman"... ei vaikuta oikein asiantuntijan toiminnalta vaan on vain jonkun omia heppoisia visioita joissa ei ole perustana mitään konkreettista ja oikeaa näkemystä. Taivaanrannan maalareitahan on toki ollut iät ajat..ja tässä tapauksessa kun ei ole omat varat eikä p:rse tulessa.

      Virallisilta sivuilta tilinpäätöstiedoista kerrottua:

      Nivalainen yritys LaserComp Oy (Omek Automation-konserni) osti liikevaihdolla mitaten itseään suuremman sieviläisen saman alan yrityksen Celermec Oy:n, jonka tuloskunto on ollut useamman vuoden surkea. Oma pääoma oli neg. – 548.271 euroa, siis kirjanpidollisesti menetetty, mutta omaisuus arvotettiin n. 2 milj.euroa suuremmaksi kuin kirjanpitoarvo.

      Hallituksessa PPO:lta puh.joht. Mikko Luoma ja hallintoneuvoston jäsen Jarmo Ainali.

      PPO hankki loppuvuodesta LaserCompin omistusta ja rahoitti oman pääomanehtoisesti Celermec-ostosta.

      • Kanattaa

        Saako Nivalassa meriittejä yritysjohtoon ainoastaan oikeusjuttuja nostamalla ja häviämällä sitten ne kaikki oikeusjutut? Vielä jos osaa aakkoset suurinpiirtein niin jo on valmis laatuyrittäjä.


      • kanattaauikutaa-skotti

        --xskotti..xynaali jne ne on niitä meriittejä hommanneet itselleen ja lähtöjä on tullut jos mistä. Nyt esitellään totista naamaan jolla yritetään esittää "yritysjohtoa". Kyllähän se pojat on varmaa mitä periscope kertoo.. ei teistä ole eikä ole ollut yritysjohtoon..mokomat pyrkyrit ja iilimadot..

        Eipä taaskaan ollut kanttia vastata millaisia sijoituksia olette tehneet. HR-ikkunat oli ainoa joka oli plussalla kun on kunnon yrittäjät toiminnassa mukana ja myös omaa rahaa..


    • riihipirut

      Miten sen teknoventuuren kanssa kävi, tais jäädä tappiot onneksi alle 1000000€. Kuka on olut osuukunnan puolesta tekemässä tuon "tuoton".

      • tappiota-tuli

        Kyllä siellä proopuskan sivulla 14 on tappioksi ilmoitetu 841000€. Mistä tuo tappio on tullut mitä se pitää sisällään. Toivoisinpa Kati Peltomaalta vastausta. Mikä on Kati Paletomaan rooli asiassa.


      • Kanatti

        Kuka on olut........
        Kati Paletomaa.....
        Kanattiko.......


      • savunhaju
        Kanatti kirjoitti:

        Kuka on olut........
        Kati Paletomaa.....
        Kanattiko.......

        Askotti puhuu Kati Peltomaan yhteydessä oluesta ja kanasta, miksiköhän kanattaa ja olutta vielä päälle.


    • Kiitos-ppo-hallinnolle

      Välitän sotaveteraanien ja leskien kiitokset osuuskunnan hallinnolle meille osoitetusta luottamuksesta viime osuuskuntakokouksessa.
      Ne maksamamme osuus-ja liittymismaksut ja muu omaisuus olisi tosin ollut paljon miellyttävämpi saada omaan käyttöön ennen viimeistä veteraanipäivää 27.4.2017 Lahdessa.
      Olette varmaan tyytyväisiä eri instanssien puitteissa, poliittisissa järjestöissä ja muissa jopa "salaisissa konklaaveissanne"

      Kun seuraavan kerran soi Veteraanin iltahuuto emme ole ehkä enään kuulemassa sitä, nauttikaa Te siitä ja sen taustoihin liittyvistä teoistanne.

    • osuuksienoikeinhoito

      Milloin hallinto ottaa käsittelyyn ja oikaisee väärinhoidetut perikuntien ja leskien osuuksien muuntelut. Kun olisi pitänyt siirroissa saada 3 osuutta niin "toimistovallan ohjeistamana" ja toimesta annettiin vain yksi osuus ja ne kaksi muuta maksettiin 120 € arvoisina pois. Useat tahot menetti heti v.2013 osalta 1 000 €, seuraavana vuonna 200 € ja nyt odotettavissa olevana lupauksena 140 € sekä lisäksi oikeuden 3 720 € pääoma omistukseensa. Nuokin rahat olisi monelle ns. alkuperäiselle osuuskuntalaiselle suurimerkityksellinen asia.

      Ainoa ja vain yksi syy kuulemma estää asian korjaamisen ja se on lausuma toimitusjohtalta "itse asiasta kuultuna" julkituotuna :..väärin on tehty mutta kun sen oikaiseminen on SUURI työ... mitähän varten siellä ollaan ja kehutaan että jäsenrekisterit on ajan tasalla.. nimet saisi parilla eräajolla esille kenelle pitää asiat oikaista ? Hallinto haloo..tarvitaan hieman jämäkkyyttä ja oikeamielisyyttä, ei ole kysymys Teidän "pussista pois pelistä" vaan rehellisyydestä.

    • Uikutiuikutiuikuti

      Kannattiko hamstrata perikuntien osuuksia ylihintaan? Ahneella on paskanen loppu ja vapaamatkustajia ei tarvita osuuskunnassa sanoivat Nivalan viisaat.

      • gulfko

        Onhan se polvihousupojukin jo saanut housut jalkaansa. Kukas niitä osuuksia hamstrasi. Eikös se ollut juurikin hallinto. Kuka ne lunasti Askottiko, ei askotilla ole siihen mahdollisuuta, ei persaukiset voi lunastaa ylihinalla eikä edes 120€:lla. Miksei sitten leskille anneta mitä leskille kuuluu. Siinäpä sitä on Askotille (pahalle sinänsä ) tuumaamista. Kuka söi lesken leivän, Askotti sen söi ja vielä massuttamalla.


    • hevospoolonpelaajilta

      Osuuskunta PPO:n piti olla aito kansanliike, jonka tavoitteena on luoda mahdollisuuksien palvelut ja tasa-arvo toimialueelle. Haluttiin säilyttää luja usko hyvinvoinnista ja toivoa paremmista tele- ja ict-palveluista myös vaikeina aikoina. Kaikki toivotettiin tervetuloa talkoisiin paremminvointi alueen puolesta, olitpa sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä!

      Mutta näin ei käynytkään kun ohjiin astui ns. kotikiusatut joiden aatteellinen näkemys oli ihan eri linjoilla joita nyt ollaan jossain jonkun selän takana häpeämässä. Enää ei uskalla julkiporukka naamaansa näyttää saatikka ottaa kantaa mihinkään oikeelliseenkaan asiaan. Kohta ei kukaan edes tervehdi ?
      Nurkkien takana harmitellaan keskenään..mitä lempoa me tehtiin ja tulikin tehtyä, ei siinä näin pitänyt käydä. Niidenhän kaupparahojen piti valua pikkuhiljaa ennen iltauutisia meidän taskuun. Mistä nuo omistajat heräsi ja miten niillä on koko ajan tieto mitä nyt suunnitellaan, tietävät jopa kuormasta syönnistä ja konsulttien palkkiosta joita ei ole kilpailutettu, onpa siellä jotain tietoa myös verhon takana tapahtuneista lähihoidoista jolla eräs pahin kokouksessakin voimakkaasti arvostellut osapuoli saatiin hiljaiseksi ja kääntämään takkinsa, tosin siihen ei tarvittu kuin hieman toisen puolen ns. "suostuttelua" vai pitäisikö sanoa sulostettelua .

      No kunhan täältä ja kesällä uudelleenkin Lappeenrannasta päästään tietoverkkoihin käsiksi niin pitänee ottaa joku perinteinen joko "uikutus" tai "vääristely" teema jolla yritetään ohjata hevosten juoksu eri radalle toivoen etteivät hyppää laukalle koska silloin menee kaikki palkintosummat väärille tammoille ja tulee ajovirheistä vielä sanktiot ja kilpailukieltoa

    • rommarit

      Paljonko TeknoVentuure tuotti viime vuonna PPO:lle. Sisun tuotto taisi olla miinusmerkkinen, mitenkäs Mastokiinteistön kävi. Menikö sillä ompelimolla paremmin. Entäs sitten se Alutikki ja pokatehtaat. Missä on tuotot seinien rakentamisesta. Salkunhoitaja, selvitäppäs meille firmoittain keräämäsi potti. Osavuosikatsausta odotellaan. Miksi PPO tarjoaa omista osuuksistaan matalinta hintaa. Markkinat noteeraavat arvon noin 20% korkeammalle. Miksei uskota edes omiin kehumisiin.

    • aika-kuitenki-näyttää

      Menipäs pitkäksi Askotilla liituraitojen kanssa. Ei näkynyt nyt punaisissa polvihousuissa olevan, sääntörikko tai sitten tavanomaista petkutusta. Ei pääse kykyyn jos heiluttelle punaisia pulttuja liituraitojen seassa. Nyt taasen ruskeat purjehduskengät koipiin ja polvihousut, ne punaiset on poikaa. Äänenavaus ja sitten uikuttamaan, onhan saatu vaikutteita oikein valtakunnansalilta.

    • juritika

      Joko on 10 osuutta saatu ostettua alihintaan kauppapaikalta. Vaikeata on kaupanteko. Oman työn arvo on nyt oikeassa arvossaan sanan täydessä merkityksessään.

    • hevosmiestenklubilta

      ..askotilla on varmaan kultaisten siipien kumi tussuna eikä kukaan ala sitä paikkaamaan, kun ei sinne hoidettavaan kirstuun ole fyffeä kertynyt jota vartioida, tuskin hyväksyisivät jos veturinlämmittäjä tai vakaumuksen omaava alkais vaatia sijoittamista..tyhjästä lootasta ei oikein irtoa ja on yritettävä päästä toisten rahoihin käsiksi samalla peitellen töppäyksiään ja vahaten ylähuulen hiuksia. Onko noin ?

    • sileä-leukainen

      Eikö niillä lapsikuoron valtakirjoilla saakaan lunastettua niitä arpalippuja kun noin tökkii ostopuoli.
      Millainen palkkio oli lapsikuorolaisille kuka maksoi sen postiauton. Myynnissä on arpalippuja mutta miksei kauppa käy vaikka tilitiedot puulaakista on kaikkeist parhaimmat. Huikean tarinan sijoituspuolella tehnyt puulaaki ja kenellekään ei oikein maistu kaupanteko. Enteileekö tämä sitä "pörssiromahdusta". Pitäisikö lisätä niitä hallitusammattilaisia jotta saataisiin sitä uskottavuutta.

    • viisaitamietelmiähuom

      Minusta Osuuskunta PPO:n kokouksessa lausui Tapio Pihlajamaa hyvin niin hallinnolle ja toimitusjohtajalle sopivan ohjeen :
      Asioiden paljous usein näköalat peittää,
      anna silloin rohkeus syrjään kaikki turha heittää.
      Anna nähdä olennainen,siitä olla riippuvainen.

    • kuituamaahanmenossa

      ..olipa kiva lukea että kuitua jo kaivetaan maahan ja alkaa kuituosuuskunnilla olla kohta palvelut tarjota jäsenille alueella.
      Eikös täällä alueella joskus ollutkin vastaavaan toimintaan perustettu osuuskunta ? Oliko jo ollut yli 90 vuotta vai jo 100 täyteen ?
      Ymmärtääkseni sinne oli sitten hallintoon pesiytynyt sellaista porukkaa joka ei ymmärtänyt höytävänpöläystä koko alasta tai muusta toiminnasta. Olivat menneet luvatta myymään kaiken eteläsuomeen omien etujen tavoittelun takia mutta ovatkin joutuneet melkoiseen ryöpytykseen kun homma kusi kintuille .

      Nyt perustellaan uusia osuuskuntia joihin ne ei pääse edes mukaan ellei maksa osuusmaksua ja liittymismaksua.. on se nolo homma kun katsovat peiliin ja sieltä näkyy : " minä lempo olin tuossa aikaisemmassa töppäilemässä mukana"..

    • mullemullekuitua

      Mitähän mieltä ne on kalajoen edustajat osuuskunta ppo:n hallinnossa kun sielläkin aletaan kuitupalveluja tarjoamaan asukkaille.. ja valmis verkko on jo maassa jäsenien rahoilla rakennettuna.. Mahtaa siinä harmittaa kun tuli joko oltua joo joo jäsenenä eri toimikunnissa siellä tai sitten vielä pahempi jos olikin suunnittelemassa tätä "rahankaappausta".. omaan piikkiin ?

      Hyvä Kuituosuuskunnat antakaa palaa ja potkitaan etelän ja alueemme juppeja persieelle.

    • lapsikuoronnuotit

      Nyt alkaa varmaan taas "uikutus" kun ovat saaneet adoption hoidettua ja orpa löytänyt uuden kodin. Ei päässyt viisaat leuhkimaan että saivat "lepomäkeä" jota olivat yrittäneet houkutella joron jälille..viinitarjoilulla kuten tv:stä nähtiin.
      No kun leskien ja perikuntien osuuksien virheelliset siirrot saisivat edes oikaistua niin oishan se iha hyvää hallitustyöskentelyä mutta epäilenpä uskalletaanko virhettä julkituoda ja ottaa käsittelyyn

    • esityshallinnolle

      Hyvää Juhannusta osuuskunta PPO:n hallinnolle toivottaa jäsenkunta.
      Toivotuksella toivotaan hyviä päätöksiä jäsenkunnan eduksi ja niin että he saavat heille kuuluvan osansa omaisuudesta joka on heiltä 100 v aikana kerätty pieninä puroina..kulut katetaan-voittoa ei tavoitella periaatteella.
      Ei mitään markkinahintaa vaan oikea taseeseen pohjautuva summa jossa on rakennusrahastot ja muut realisoitavat erät täysimääräisinä mukana.
      Lopuksi pidetään osuusmaksuosuuksilla komeat juhlat osuuskunta PPO:n ent. Pohjanmaan Puhelinosuuskunta muistoksi Ylivieskan uudella jäähallilla arkilauantaina jonne kaikki jäsenet ja asiasta kiinnostuneet on tervetulleita.

    • asiaeiaskotintietoon

      Onko tehty juhannustaikoja..joko osuukunnan omaisuuden palautus jäsenille toteutuu..se olisikin oikein kesämorsiamien toiveen toteutuminen.. ruusujen kera !

    • uuuuuuuuuuuu

      Mitä kertoo hallinnosta se, että Datamessa hävisi 35000000€, mastoa on pönkitetty nyt 1000000€ ja aikaisemmin ties kuinka paljon. Sisulle ollaan armeliaita ja siedetään 45000€ tappiot. Miten käy näille kiinteistöbisneksille ja pääomalainoille joita on syydetty ympäri pitäjiä. Onko tarkoituksena ollut vain saada omia ” hallitusammattilaisia" aiheuttamaan kuluja muutenkin kusessa oleville yrittäjille. Mitä kertoo se, että vaaditaan 11%korkoa kun pankista saa alle 2%:n. Se ei ainakaan kerro yrittäjäystävällisyydestä. Hallintokulut paisuu paisumistaan ja se lakimies istuu ja selvittelee koko ajan riitatapauksia, mistä tämä kertoo. Voiko tällainen toiminta olla terveellä pohjalla jossa tase on laskenut muutamassa vuodessa 90000000€ ja laskee edelleen. Julkisuuteen annetaan kuitenkin se kuva, että loistavasti menee ja kassa kasvaa. Eväät on syöty jo silloin kun ammattitaidoton alkaa tekemään taitoa vaativia töitä, näin on aina ollut ja tulee olemaan.

    • Ojalan-laskuoppi

      Myikös PPo Elisan osakkeet silloin kun ne olivat vielä noin 20€/kpl. Nythän ne noteerataan jo lähes 35€/kpl. Menetys on siis noin 15€/kpl, noin 75% useamman vuoden osingot (noin 1,3€/kpl/vuosi). Kuinka monta miljoonaa tuli takkiin tuossakin kaupassa. Jostakin ne jättikorot on kaivettava jos ei muusta niin omaisuutta myymällä. Nyt aloitettiin tuottavimasta päästä. Näin menetellen salkussa ei ole kohta kuin turskaa. Tuo korko sana ei oikein aukene kun syödään koko ajan pääomia.

    • ruotojatoivoiskurkkuun

      ..ei ne sisämaassa tiedä edes mikä turska on..ei niille lipeäkala maistu..ne on sammen mädin syöjiä ja loimulohen nautiskelijoita..kun jäsenet tarjoilut maksaa.. siellä on mukava huseerata firman piikkiin..kuten nämä ns. valitut..eikun jäseniä edustavat tuumaa..

    • naillamennaan9

      Hallintoa lähellä oleva taho julkitoi huolestumisensa osuuskunnan varojen osalta juuri esitetyn kuluvan vuoden tammi-maaliskuun raportoinnin osalta.
      Kuluvan vuoden liikevoitto oli käytettävissä olevalla likviditeetillä vain 0,821 M€ kun se viime vuonna samaan aikaan oli 1,134 M€ kertoo tilastointi.

      PPO:n rahoituskate, eli korkotulojen ja -menojen välinen kate, pieneni kaksikymmenystä (-20 %)vuodentakaisesta.
      Rahoituskate oli tammi-maaliskuussa 0,516 M€. Sekä korkotuotot vähenivät, että korkokulut nousivat viime vuodesta.

      Sijoituspalvelujen liikevoitto laski 1,103 miljoonaan euroon, mikä on alle puoleen vuoden takaisesta.

      Huolena on nyt miten jäsenkunta tulee reagoimaan jos vuoden osalta joudutaan ilmoittamaan ettei osuusmaksun korkoa makseta ollenkaan kun hallinto ja johto on luvannut tietyn tasoista koronmaksua olevan jatkuvasti vuositasolla.

      Lähitaholle oli jäänyt sellainen kuva hallinnon huolestumisesta, että harkinnassa on jopa yritystoiminnasta tuttuja toimenpiteitä jotta kulurakennetta voitaisiin keventää. Itse jäsenasioiden ja sijoitusmassan hoito ei vaatisi nyt havaittavissa olevaa merkittävää yliresurssointia johon on päädytty ehkä lyhytnäköisen strategian valintojen johdosta. Keskustelut olivat olleet luottamuksellisia.

      Mielenkiinnolla nyt seurataan seuraavia raportteja ja analyysejä mutta on myös varauduttu nopeisiin ratkaisuihin ennen vuodenvaihdetta kun ensin saadaan hoidettua viime vuoden sitoumukset ja luvattu korkojen maksuliikenne.

    • itse-oppinut

      Onko tosi, että myös Tekno Vetuuresa on palanut 841000€ PPO:n rahoja. Jossain oli sellaistakin tietoa. Milloin luvut kääntyvät tuoton puolelle, olisiko jo aika toimitusjohtajan tehdä omat johtopäätöksensä.

    • ainatotuustuleeilmi

      ..kuuleman mukaan kohta alkaa purkautumaan salailumenettelyt joita on lainvastaisesti tapahtunut ajansaatossa . Vallankahvassa olleet on kuvitelleet että saa ja voi toimia miten tahansa mutta unohtaneet että aika monessa asiassa on jonkunlaiset pelisäännöt vaikka se tuntuisi itsestä kiusalliselta. Muutkin pitää ottaa huomioon ja asioiden hoidossa pitää toimia lain mukaan ja kirjata niin esitykset kuin päätöksetkin riittävästi.. ei miten "musta tuntuu" tai ei miellytä.. Odotetaan "asiantuntijoiden toimia saaduista viranomaispäätöksistä ja syyttäjän kannanottoa asioihin.

    • ensinkehutsittenhaukut

      ..luotettavalta taholta saadun tiedon mukaan on jo yksi sijoituksia osuuskunnalta saanut yritys tehnyt viime vuonna 841 000 €: tappion. Siihen liittyviä tahoja on hallinto ja johto käynyt "haukkumassa" jopa niin ettei ao. yhtiö ollut antanut hallituksen edustajan pyytäessä avointa valtakirjaa osuuskunta kokoukseen..oli näytetty pankkitoimihenkilölle ovea..hänkään ei ollut tietoinen yrityksen saamista nuhteista ao. sijoitusasiantuntijoilta jotka oli rahoitusta olleet kuitenkin jakamassa ?
      Aika kaksinaamaista toimintaa..ensin jaetaan "halpaa rahhaa" mutta kun tulee takkiin niin ollaan ensimmäisenä haukkumassa yritysjohtoa ?.. Toimisko sama ppo:takin ja arvoa kohtaan ?.. Hallinnon kannattanee kokeilla kepillä jäätä.. no ei ne uskalla

    • downkoaskottion

      ..on se elossa, ei vain uskalla enää mitään kommentoida, housut ja muu infra on tunnistettu ja saanut ohjeet ettei saa paljastaa mitään hallintoon liittyvää kun on tullut viranomaisilta ukaasi kaikkien kirjauksien julkituonnista eikä niitä saa edes palkattu juristi käsitellä.. nyt ollaan ymmällään että miten tässä näin kävi, meidänhän piti olla vahvuuden puolella mutta nyt meni peruskivi alta ja joudutaan "itse asiasta kuultuna" tuomaan tiedot esille.
      Siis ne joissa on käsitelty jäsenien asioita kun on vituttanut esilletuodut virheet ja esitetty niiden hoitamista lakien ja asetusten mukaan.. miksihän näin ei ole tapahtunut ja kenen toimesta tai esityksestä.. nehän pitää selvitä kirjauksista.. vai pitääkö jos kaikki on mennyt lain pykälien mukaan ?

    • malliamuualtaotettu

      Häkissä on viisi apinaa. Laitetaan banaani roikkumaan häkin katosta ja tikkaat banaanin alapuolelle. Jonkin ajan kuluttua joku apinoista lähtee kiipeämään banaania kohti. Heti, kun apina koskettaa tikkaita, muita apinoita ruiskutetaan kylmällä vedellä.

      Jonkin ajan kuluttua joku toinen apina lähtee kohti banaania samoin tuloksin – muita apinoita ruiskutetaan kylmällä vedellä. Kohtapuoliin tikkaille pyrkivän kolmannen apinan aikeet estetään toisten toimesta.

      Nyt luovutaan kylmästä vedestä. Yksi apina otetaan häkistä pois ja tilalle laitetaan uusi. Uusi apina haluaa kiivetä tikkaille ja hakea banaanin.

      Kauhukseen apina huomaa, että muut käyvät sen kimppuun. Parin yrityksen jälkeen apina ymmärtää, että yritys kiivetä tikkaita johtaa joukkokuritukseen.

      Seuraavaksi korvataan taas yksi alkuperäisistä apinoista uudella. Edellisellä kerralla vaihdettu apina osallistuu kuritukseen nyt innolla!

      Näin toimitaan kaikkien alkuperäisten apinoiden kanssa. Joka kerta, kun uusi tulokas yrittää tikkaille, muut kurittavat tätä. Useimmilla ei ole mitään käsitystä, miksi ne eivät saa kiivetä tikkaille tai miksi ne osallistuvat tulokkaan kurittamiseen.

      Kun kaikki alkuperäiset apinat on korvattu, ei yhtäkään häkissä olevaa apinaa ole ruiskutettu kylmällä vedellä. Kuitenkaan yksikään apina ei enää yritä tavoitella banaania.

      Miksi? Koska niiden mielestä täällä on aina toimittu näin.

      Ja näin, hyvät ystävät on osuuskunta PPO:n hallinnon toimintamalli syntynyt.

    • onkojokusyyhiljaisuuteen

      ..katselin noita muidenkin paikkakuntien keskustelupalstoja ja kiinnitti huomio sellaiseen asiayhteyteen, että 23.7 kommenttien tullessa esiin ei niitä ole haukuttu-kehuttu tai vastaanväitteitä esiin tullut ?

      Mikähän niissä on aiheuttanut pelkoa niin ettei edes hallitus...peesaajineen ole julkituonut mitään epämääräisiä näkemyksiään ?
      Ainoa johtopäätös on todettava että niissä onkin jotain totuutta ja jostain ulkopuolelta on tullut jotain ohjeistusta kuinka olisi pitänyt lakien ja sääntöjen mukaan toimia..muuta ei voi hiljaisuudesta päätellä.
      On mennyt luu kurkkuun !

    • tietoaa

      Milloin osuuskorko maksetaan?

      • 3osuutta

        10.8 maksetaan 70€ per osuus, miinus verot.


      • huiputushuuhaata

        ..eihän niitä pitänyt jäsenien maksaa osuuskoroista ? Niillähän peloteltiin kauppasummasta koko lafkan myyntihinnasta ja siksi ei voitu muka jakaa oikeaa omaisuuden perusteella kuuluvana.. näinhän se uutela julisti kokouksessa raahesa ? nyt kaikki 27 000 jäsentä maksaa kaikista 82 000:sta osuuksistaan veroa.. kuka laskee paljonko.. ihan kokoomuslaista järjenjuoksua näköjään..askotti maksa itse myös kaikki samaan malliin..


      • 3osuutta

        Osuuskunnan sivuilta lainattua:

        Meneekö osuuskunnan maksamasta osuuspääoman korosta vero?

        Kyllä. Osuuskunnan maksama osuuskorko on jäsenelle 25 % osalta veronalaista ja lopun 75 % osalta verovapaata. Kokonaissumman veroprosentiksi tulee 7,5 %. Ensimmäisen kerran vero pidätetään vuonna 2015 päätetystä korosta. Aiempien vuosien koroista ei pidätetä veroa. Osuuskunta PPO hoitaa myös veron tilittämisen verottajalle.

        Eli 194,25e pitäis tärähtää tilille.....


    • caravan.gulgee

      No niin, taas ilmaista rahaa tulossa! Hienoa PPO, kati ja knit! Köyhät vaan märisee...

      • olinkoltwingintussuna

        ..ilmaista rahaa. Suurin osa jäsenistä..et Sinä.. on maksanut osuusmaksun lisäksi myös palvelujen käytön hinnoissa ."ylihintaa" jotta on voitu investoida verkkoihin ja tekniikkaan.
        Kun ne myytiin niin nyt julkituodaan ettei jäsenille kuuluisi euroakaan jäsenosuuden hinnan lisäksi.
        Perustele tuo väite tai ajatusmallisi.

        Osuuskuntakokouksissa on esitetty että verottaja vie suurimman osan jos kertynyt omaisuus jaetaan jäsenille mutta nythän on käynyt ja on käymässä niin että silloin kun asia oli aktuelli noin ei olisi käynyt mutta tällä nykymenolla käy juuri näin. Maksettavista osuukoroista maksaa jäsenet 1 312 000 € veroa..kun silloin 2013-2014 koko potti olisi ollut kaikille verovapaata.. Näin se maailma muuttuu askoseni..raahen viisas..katini..tussuni.. Olette te aika asiantuntijoita näissä merkeissä.. Ja hyvät ilmaiset lounaat senkun maistuu jäsenien piikkiin...aikansa.


    • caravan.gulgee

      Jos en oo maksanut muuta kuin jäsenmaksun, kuten väitit, eikös silloin ole tulossa ilmaista rahaa. Minulle, ei Sinulle.

      • koltenvingi

        ..siis näinhän se hallinto on suunnitellut osaltaan...


    • äänestyskäynnissä

      jos pullahtelee välilevyt keskustassa niin sitä ne tekee oikeassa laidassakin..ja siinähän se vieressä kököttää tuo kommunistikin. Odotettavissa syksyn vaaleissa..kylmä tuuli puhaltaa maakallasta päin ja sen voimakkuus on richterin asteikolla 4,1 ja yltää vieskaan asti. Ääni kuuluu mutta ei yllä papereille asti vaan vasenkätiset yllätykseksi enemmän edustusta kuin sivuosan esittäjäksi joutuvat eliitiin edustajina esiintyvät.

    • 3osuutta

      194,25€ ppo rahaa mätkähti tilille tänään.

    • caravan.gulgee

      Joo, mihin tuon rahapaljouden kanssa taas joutuu! Ilmaista rahaa jälleen kerran!

    • mopollatöihin

      ..jaa mulle tuli vain 388 €..mistähän se johtuu, no tosin olenkin hallinnossa !

    • isotpuheetpienetteot

      ..mutta kusetus alkaa näkymään vaikka niin useat hallinnosta ja muut vasallit höyrisi että jos rahat jaettaisiin niin silloin menee isot verot ! Nythän niitä maksellaan..taaskin on jäseniltä rokotettu 1,5 M€ osuuskoroista.. sehän tarkoittaa että kun tuotot on Nolla niin joka vuosi syödään pääomia joten siinä ei tosiaan mene kuin kymmenen vuotta kun on kaikki finiitto kuten toimitusjohtaja kääntäen sen ilmoitti.. tase kaksinkertaistuu 10:ssä vuodessa.
      Talouspäällikkö hoi hoi..koitappa keksiä rahaa..värikopiokone käyntiin !

    • paine.ja.pesuri

      Joo, täsä tullee taas lissää painetta, vapisehan hallinto!

      • tuleeläpijossainjuu

        ..mustekukka..


    • kuormastasyötiintaas

      Siellä oli jouduttu luopumaan jo ainoista hyvin tuottaneista ammattilaisten käsissä olleista pörssiosakkeista jotta oli saatu limittiä tileille osuuskoron maksua varten. Nyt joudutaan jälleen kikkailemaan kirjanpidollisesti jotta näyttäisi ettei pääomia ole syöty. On hyvä kuitenkin muistuttaa ettei nekään keinot kanna kauas ja jopa "rajoitetulla evidenssillä" tilintarkastusta hoitava tahokaan voi useampaa kertaa katsoa sormien läpi vääriä kirjauksia vaan se on herra herrallakin ja laki niilläkin.

    • siirakinpojatpuhuu

      ..onkohan myrskytuulet kaataneet havupuustoa kun on mennyt ihan hiljaiseksi koko urputtaja hallinnon puolesta. Voi se olla että on alkanut pohja paistamaan ja hiki leviää laajalle matalalle otsalle joka on yleensä "tyhmyyden" merkki.. Ja kunhan vain isoon ääneen räksyttää niin itse olettaa olevansa viisas ja suosittu mutta kun tuuli käy on aikansa ohi..

    • hallinnonvastuukirjattu

      V. 2012 Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvosto
      1 Timo Järvelä Kannus Puheenjohtaja, ei enää puikoissa
      2 Kai Pajala Oulainen Varapuheenjohtaja, ei enää puikoissa
      3 Jarmo Ainali Kalajoki..jatkaa lusmuiluaan
      4 Heikki Ala-aho Siikajoki
      5 Hannu Haapakoski Alavieska
      6 Kauko Hihnala Kalajoki
      7 Virpi Honkala Raahe..kehuu aina hallintoa, ihan out of bounds..
      8 Heikki Jaakola Ylivieska
      9 Erkki Juola
      10 Aimo Kallio Kokkola
      11 Jari Kangasvieri Toholampi..luopui seuraavana puheenjohtajana
      12 Eero Kippola Ylivieska..hyppäsi hallintojunasta
      13 Pekka Leppikangas Raahe
      14 Jussi Miilukangas Raahe..urputtaa sivusta
      15 Asko Männistö Ylivieska..halusi hallitukseen
      16 Kaisa Määttä
      17 Pekka Mönkkönen Nivala..junaili takinkääntäjän vpj:ksi
      18 Martti Patokoski Siikajoki
      19 Matti Pohjonen Merijärvi..mies maalla mutta merellä..-housu
      20 Leena Rahkonen Kalajoki
      21 Timo Rekilä.. edustus kokoomuksessa vaihtui Junttila Timoon
      22 Esko Salmikangas Haapavesi
      23 Kiti Väliheikki Siikajoki
      24 Asko Syrjälä
      25 Johanna Takanen Sievi..isän jalanjäljissä kehiin..
      26 Tuomo Tamminen Raahe nykyinen puheenjohtaja..ihan out
      27 Päivi Taskinen Nivala
      28 Paavo Törmi Raahe..vaihtui kepulaiseen
      29 Esko Vuokila..vaihtui toimintaedustajaan
      30 Juhani Yrjänä Pyhäjoki

      Suurin osa ylläolevista on ns. maan hiljaisia..ovat läsnä mutta ei ole kantaa tai näkemystä..myötäilevät suurimmalla äänellä esittäjää..

      Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

      Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

    • julkituotuna-asiaaesiin

      ..ilmankos ne kylillä luimistelee ja kulkee nurkkapieliä pitkin ettei kukaan vain tunnistaisi ja tulisi kysymään osuuskunnan asioista..joista pitää vaieta..ja ihan kirjallisen sitoumuksen antaneena ? On se avointa tiedottamista..ja aikuiset ihmiset menee tuollaiseen pelleilyyn mukaan kirkkain silmin. Mitä salattavaa voi osuuskunnan asioissa olla ? Minä vaan kysyn kun on minun rahoista kyse kun niillä pelailevat..

    • suosiellavetala

      Kylllä PPO:n myynti oli kaikkien aikojen puhallus ja sitä seurasi oikein osuuskuntaperiaatteen suohon polkeminen.

    • mitävastaanykyjohto

      Vuosi sitten oikeudenkäynnissä todettiin, että PPO:n myynti Elisa Oyj:lle on juridisesti epäselvä. Miten myyntiin saataisiin selvyys? Puhelimentarvitsijat rahoittivat aikoinaan Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan. Miksi he eivät saaneet rahojaan pois? Miksi?

      • hyväveliniin

        Miksikö? Siksi että tahdottiin rahat omaan taskuun ja hyväveli taskuun. Palkattu väkeä ja annettu etuuksia ja raha kassassa vähenee. .


    • Essolla-tavataan

      Pölijimpienki pitäis jo käsittää, että pieleen on mennyt omistajien näkövinkkelistä. Puheet on aivan toiset mitä oikeasti on tapahtunut ja tapahtumassa. Kati Peltomaa vain jatkaa tehtävässään, omaisuus hupenee ja hallitus istuu kokouspalkioita. Pajalakin savustettiin sivuraiteille ja tilalle otettiin täysin epäluotettava kaveri.

    • riihipirut

      Lauloiko IRWIN aikoinaa tietystä hallinnosta.
      Terveisiä perseestä yhteiskunnan luteet,
      prässihousut ja liituraitakuteet.
      Terveisiä perseestä hienostelijoille,
      kalkkiaivoille, kotikriitikoille.

      Suomi on teille tasapäille luotu,
      keulassa marssii keskiverto ruotu.
      Teillä on taito lipoa ja nuolla,
      ja mahtimiehinä kuolla.
      Teillä on taito olla samaa mieltä,
      viisaasti käyttää pyöreätä kieltä.
      Taipuisa ranka jatkaa kenokaulaa,
      ja taito kukkona laulaa.

      Terveisiä perseestä yhteiskunnan luteet,
      prässihousut ja liituraitakuteet.
      Terveisiä perseestä politiikot loiset,
      joita työllänsä elättävät toiset.

      Missä on valtaa, sieltä teitä löytää,
      konjakki täyttää korruptiopöytää.
      Koirana voitte tassuanne antaa,
      ja viisaan mainetta kantaa.
      Putkassa yksi oottaa linnamatkaa,
      hommia vielä ovelampi jatkaa.
      Päätänsä kansa ihmetellen raapii,
      kun herrat potteja kaapii.

      Terveisiä perseestä yhteiskunnan luteet,
      prässihousut ja liituraitakuteet.
      Terveisiä perseestä hienostelijoille,
      kalkkiaivoille, kotikriitikoille.

      Terveisiä perseestä yhteiskunnan luteet,
      prässihousut ja liituraitakuteet.
      Terveisiä perseestä politiikot loiset,
      joita työllänsä elättävät toiset.

      Terveisiä perseestä yhteiskunnan luteet,
      prässihousut ja liituraitakuteet.
      Terveisiä perseestä hienostelijoille,
      kalkkiaivoille, kotikriitikoille.

    • föörmanni

      Kovasti kyseltiin Oulaisissa tuleeko laajakaista joka kolkkaan. Ei ainakaan PPO tahdosta. Siitä pitivät hallitusherrat ja hallitusneuvosto huolen. Ensiksi vietiin kuidut nyt viedään vielä rahatkin.

    • 3osuutta_myyty

      Omalta osaltani osuuskunta ppo taival päättyi tänään, eli "lypsävä lehmä" 3 osuutta myyty 640e kipale hintaan. Onhan tuossa jo aikaisemmin moninkertaisena saanut takaisin korkotuloina v.2002 puhelinosakkeeseen sijoitetun 420€ summan.

    • kyselevä7

      Omalta osaltani osuuskunta ppo taival päättyi tänään, eli "lypsävä lehmä" 3 osuutta myyty 640e kipale hintaan. Onhan tuossa jo aikaisemmin moninkertaisena saanut takaisin korkotuloina v.2002 puhelinosakkeeseen sijoitetun 420€ summan.

      Paljonko oli kuluja- kannattiko myydä?

      • 3osuutta_myyty

        3 osuudesta sai 1920e josta privanet vähensi välityspalkkion 38,40e (2%) ja varainsiirtoveron 15,36e (0,8%), eli maksavat tilille 1866,24e.
        Pääomaverotuksen jälkeen käteen jää reilu 1500e kun käyttää 40% hankintameno-olettamaa(yli 10v omistus) jonka voi myyntihinnasta vähentää ennen veroja.


      • uikuti-uikuti

        PPO on osuuskunta ei osakeyhtiö. Osakkeita ei siis ole ostossa tai myynissä. Aikanaan kun osuuksia hankittiin niin liitymän kokonaishinnaksi tuli noin 4000mk joka vastaa nykyistä 4000€ reilustikkin. Jos sai 1500€ näppiin niin takkiin tuli. Lisäksi on huomioitava sekin, että koko ajan on maksettu puheluista "ylihintaa" jolla on kehitettiin ja investoitiin silloin kun johdossa oli muitakin kuin pellejä. Korkoahan ei ole maksettu oikeasti moneen vuoteen vaan syöty kuormasta. Tase on laskenut jo nyt puoleen ja laskee edelleen. Hallintokulut on käsittämättömät ja palkataso karannut täysin käsistä. Ymärrettävää on kyllä, että puudeleille pitää maksaa , että haukkuvat hallinnon talutusnuorassa.


    • Ojalan-laskuoppi

      Kati Peltomaata pitäisi kehua osaamisesta.
      Kertokaa nyt hallitusherrat paljonko PPo:n varalisuus on kasvanut Katin aikana. Paljonko tämä toimitusjohtaja on kartuttanut meidän omaisuutta. Mikä on tulevaisuus, mitä on odotettavissa, jotain huimia tuottoja ja jättikorkoja. Jos täti on niin hyvä kuin herrat kertovat niin kertokaa nyt kuinka hyvä. Yleensä pisnespuolella hyvyys mitataan euroina. Lukuja siis kaivataan ja kovasti plus merkkisiä. Jättäkää paskan jauhaminen ja menkää asiaan.

    • halookuuleekolehmipoika

      ..askotti yrittää lypsää myyjiä lisää..jotta saavat halvalla ja jako-osuus kasvaa.. katin suku ja kumminkaimatkit on ostojonossa..kovan markkinoinnin takia..mutta tulee se pää vetävän käteen..sanoo raahen viisaan visionäärikaveri..

    • juritika

      Onko toimitusjohtaja tosiaan noin huono, että ei mitään kehumita ole. Keksikää nyt edes jotain, ylistystä nyt kaivataan. Miksei hallinnon jäsenet aukaise sanaista arkkuaan. Onko kaikki tarmo mennyt toisinajattelevien ulos savustamiseen.

    • eräveikot

      Mielenkiinnolla oottelen kuka avaa keskustelun Toimitusjohtajan saavutuksista. Jos ei kukaan kehu niin eikö se tarkoita melkoista epäluottamusta ja potkuja ahteriin

    • itse-oppinut

      Tämä ei nyt varsinaisesti ole kukumista mutta markkinaarvo näyttäisi olevan nippa nappa 50miljoonaa. Taannoin hinta oli 174miljoonaa joten on jotain saatu aikaan. Oppiisä oli kuitenkin melkoinen "sijoittelija". Laatua pitää kyllä hakemalla hakea ja sitä ei löydä vaikka tikulla kaivaisi.

    • mikäTeitävaivaa

      ..ei taida "väärin taittaja" enää uskaltaa kommentoida ettei mene ilman kilpailutusta saatu pisnes ohi suun..on jo osa annettu "arvon" tekemisestä kokkolaan..jotta näyttäis että sinnekkin suuntaan on jotain sijoitettu mutta käy kuin hevosenliha makkaralle että yt:t lopettaa senkin tuotannon.

    • 3osuutta_myyty

      Tänään maksoi privanet ppo osuuksien rahat tilille, saipahan nyt jotaki ennen ku kirstu on tyhjä.....

      • myyloputkinjahiljene

        ..se mitään sulle maksanut..ostajahan sen maksaa..älä yritä pelleillä


      • oli3osuutta

        Ostaja maksaa privanetille ja privanet myyjälle eli mulle. Tilisiirrossa maksajana oli privanet. Privanet=Välikäsi joka vie välistä 2%.


      • aikakuluujaasiatselviää

        ..jaha no tarkistetaanpa kuka on maksanut varainsiirtoveron..verottajan rekisteristä niin ostaja selviää..ja sitä kautta kuka oli myyjä..askotti


    • yksivaltuutettujostain

      Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
      Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin.. elää yli varojen ja todellisuudessa syödään koko ajan jäsenien omistamaa pääomaa...taseen laskiessa jo neljättä ( 4 ) vuotta peräjälkeen.

      Julkistuksessa keskitytään pääasiassa selittelemään tapahtumia lähes tyystin unohtaen todellinen ongelma...konserni käyttää enemmän rahaa kuin sitä tulee eri "sijoituksista".
      Annetaan ymmärtää että ongelma tiedostetaan mutta vaikeana asiana hallinnossa oleville sitä pyritään vähättelemään ja lakaisemaan maton alle.

      Tiedossa on että esityksiä säästöistä ja rakenteiden uudistamisesta on tullut mutta ne on jyrätty hallinnon eri linjoilla olevien toimesta joka kerta seurauksella ettei mitään kehitystä ole aikaansaatu.

      On järkyttävää katsoa menoa jossa, osalla ajatusmalli näyttääkin olevan , että huonosti menee, mutta silti asian eteen ei uskalleta tehdä mitään.

      Yksikään oikea tulosvastuullinen yritys ei kestäisi tuollaista menoa jos asioita hoidettaisiin yhtä huonosti ja leväperäisesti kuin PPO:ta on viime vuodet hoidettu.
      Päätöksenteossa liian ruusuiseen tulevaisuudenkuvaan on syyllistynyt hallintokausina pääosin samat toimijat, jotka eivät ole oppineet eivätkä ole yrittäneekään oppia ja toimia niin, että jäsenkunta olisi tyytyväinen ja saataisiin aikaan tervehdyttäviä toimia ja päätöksiä jäsenkunnan suuren enemmistön tahdon mukaisesti.
      Täällä on turha itkeä globaalien markkinoiden vaikutuksista kun kassassa on vielä jäsenkunnalle kuuluvaa rahaa joka hyödyntäisi aluetta paljon enemmän kuin mitä nyt " sijoitushiekkalaatikolla" leikkivät yrittävät tuputtaa omien intressiensä pohjalta.

      Ei tämä niin vaikeaa ole. Ollaan rohkeita ja tehdään välttämättömät toimet tulevista vaaleista huolimatta.

    • minnepiilottauiuikuttaja

      ..eipä ole ruutuhousupojalla ja pallonpotkijalla kanttia kommentoida ihan asiallisia lausuntoja. Ois nyt sen verran partaa että uskaltais jotain lausua oman ja hallinnon puolesta..miksi..mitä ja mihin johtaa nykymeno.. mutta kyyhöttää nurkissa ja haukkuu muita omista töppäyksistä..ne pitää vain kestää ja ottaa muutkin huomioon..Huom..muutkin huomioon..minä itte ja muut on grannilta..ei skulaa nykyaikana.

    • alueelleactionia

      "Uutinen "
      Lappilainen monialakonserni Sava-Group laajentaa toimintaansa Kalajoen Hiekkasärkille, kun Kylpylähotelli Sani liitetään osaksi konsernin Santa's Hotels -ketjua.

      Onpa ihme kun ei osuuskunat PPO:n tai "Arvottoman" hoitajat ole mukana noinkin hyvässä "alueellisessa" palvelukaupassa.. eli ei siellä ole aivot eikä tuntosarvet käytössä vaan ovat siellä tston naulakossa..
      Ihan vain maalaisvisio..kohta käyttöaste on noissa puitteissa yli 100 %..kun tulee 4-5000 ulkopuolista töihin alueelle, siitä ois voinut saada siivun myös osuuskuntalaisille..nyt ne meneekin lappiin..tai ammattilaissijoittajille !

    • entisillepomoillekans

      Tässä osuuskunta PPO asiassa voisi oikeastaan soveltaa tuota Finavian mallia kun siinä 34 M€ tappioiden aiheuttamisesta "luottamusaseman väärinkäytöstä" ollaan esittämässä pomoille rangaistuksia..PPO:ssa aiheutettiin Datamen kupsussa 35 M€ ja lisää samanverran myynnissä elisalle liiketoiminta.. Pikkuisen voi vaatia pitempää ja ehdotonta sekä koko hallinnollekkin.
      Mitä sanoo askotti tähän, oisko oikeudenmukaista ?

    • aikakuluuvääryyson

      ..askotti ei uskalla sanoa mitään kun ei ole viiksivahaan raskinnut köyhänä satsata, siksi pitää jäseniä haukkua köyhiksi ja urputtaa, mennyt taittohommat pieleen ja kilpailutukseen,,onko kokkolalaiset voittaneet ?

    • lakkautuslistalleheti

      Mihin tarvitaan koko hallintoneuvostoa koska edustus siellä ei vastaa enää sääntöjen mukaista paikkajakaumaa vaan on levinnyt jo "toimialueen" ulkopuolelle kuin "enon eväät". Lopettamalla koko turha lössi saataisiin ihan kivasti säästöjä kuten suomen hallituskin yrittää aikaansaada.

      Kannatetaanko ?

    • evergreenmerlotwine

      Siellä on kuulemma mennyt askotilta jauhot ja vellit sekaisin ja puurot housuun. Mistähän syystä ? Vieläkö jännittää josko joku moittii osuuskunnan myyntiä ja käytäisiin läpi kaikki päätösasiakirjat ja muut asiaan liittyvät selvitykset.
      Mulla on tunto ruumiissa kuten Sulo Salolla että on ollut yksi pääpäsmäri palen kaverin jolla hallitus ja hallintoneuvosto saatiin tekemään tyo pöljä päätös, tavoitteena oli kuitenkin saada itselleen mahdollisimman paljon toisten omistamaa hynää..
      Paljonko sitten itse saivat osatajalta..kai sekin voidaan jotenkin selvittää..aikanaan Vrt Trump-Clinton s-postit yms.. selvitykset.

    • ErkkiFanclub

      Moi Erkki!

    • hoivaanhoivaan

      Oliko Kalajoella tämän Esperi Care Oy:n ylläpitämää hoivakotia ?
      Jos on niin koko osuuskunnan hallinto äkkiä sinne hoivaa saamaan etteivät ehdi tehdä enempää vahinkoa jäsenien omaisuudelle. Muut saa mennä omilla paikkakunnillaan niissä olevaan hoivaukseen.
      Miksi ? ..mikä olisi ollut hyvä sijoitussegmentti..ja mille alueelle.. miettikääpä sitä, ketä niihin tällä alueella tulee sijoittautumaan..ja jonkun ajan kuluttua koko hallintokin on siinä iässä ja kunnossa että tarvitsevat ao. tyyppistä palvelutarjontaa.
      Askotti suljetulle osastolle ilman huoltajaa..pale ja tj kaveriksi..kyllä ne pärjää..

    • sulosanonsanoin

      ..saahan sitä tj aikansa kulumaan ja kivat km-korvaukset kun dkw:llä ajelee ympäri aluetta ja markkinoi että ostakaa ppo:n osakkeita. Mutta kun niistä ei saa mitään tuottoa jatkossa niin eipä näytä käyvän kaupaksi.. loppu häämöttää huiputukselle.. sanokaa mun sanoneen

    • nurkatonpyöreätA5

      ..kun arvo ilmestyi niin askotti ilmaantui raahen palstalle haukkumaan jäseniä köyhiksi.. olikohan edes kilpailutettu taitteleminen ..tosin ei lehdykässäollut mitään kiinnostavaa sijoitusmielessä van pelkkiä maisemakuvauksia ja henkilöiden harrastusjulkistuksia..ei vois vähemmän kiinnostaa.
      Tietoa ois kaivannu paljonko on sijoitetut 60 M€ tuottaneet ammattilaisilla ja verrokiski omien rahanjakajien hoitamat pikkupotit sekä kuuluisan masto kiinteistön tuotto sekä kuntosaliin lisää jouduttu avustussumma kuin myös osuuskunnalla hoitoorganisaation kulut..riittääkö tuotot edes niiden kattamiseen.. Faktaa on ettei osuusmaksunkorkoa ole kertynyt jaettavaksi ja siihen suunnitellaan taseesta lohkaistavaksi taas 8 M€.. mitenkähän sen rajatulla mandaatilla toimiva tilintarkastus organisaatio sen selvittää ja vertaa tilannetta osuuskuntakokouksissa ja muissa julkituoduissa esityksissä jäsenille luvattuun saantoon ?

    • uloskaapistanyökytyt

      On mennyt luu kurkkuun askoteilta ja urputtajilta kun alkaa totuus heidän stratekioistaan tulla esille. Ei siinä auta yhdenkään itseään asiantuntijaksi tituleeraavan suunnittelemat utopistiset stategiat jotka on ja on olleet vain sanahelinää joita on ollut mukava esitellä samanmielisille nyökyttelijöille hallinnossa jota on höystetty hyvillä lounailla ja rähmäpullakaffeilla ja nyt jouluna saadaan jos ei nyt uutta älypuhelinta niin ainakin joku hyvä joululahja vuoden samanmielisenä olosta..pakko se olisi ollut antaa myös niille jotka olisi uskaltanut edes kysyä jotain kriittistä..paljonko on tase nyt, mikä mahtaa olla ennuste ens vuonna jaettavasta osuusmaksun korosta, onko mietitty miten hoito-organisaation kuluja voidaan pienentää huomattavasti ja joko masto kiinteistö tuottaa ja jumppasali on maksanut lainojaan lainkaan ? Onko hirveän vaikeita kysymyksiä ? Miksi ne ois niitä ?

    • paisettapannuun

      Ei minusta ollu vaikeita kysymyksiä. Totean vain, että köyhiä näyttää vituttavan.

    • finninokassasasi

      ..mutta etpä pystynyt vastaamaan..kun ei tieä, eikä välitä tietää niin sitähän onkin nyökyttelijänä mukana..hahah..

    • föörmanni

      Askotti on henkisesti köyhä ja ei se aineelinenkaan ole mitenkään porvaripuolella. Se on kauhiaa kun satuu kahenlaista köyhyyttä sammaan tallon, henkistä ja aineelista.
      Toreilla ja turuilla huutelle olevansa kyky mutta askotiksi kuitenkin jää.

    • Köyhät-ritarit

      Helsingissä sentään valtuutetut eivät olleet hallituksen talutusnuorassa kukenheimin kanssa. PPO:llahan hallintoneuvosto on pelkkä munaton menoerä jolla ei saa olla omia aivoja

    • A.Skotti

      Jo toista vuotta tälläkin palstalla painetta annettu. Ja edelleen köyhiä näyttää vituttavan.

    • jaakko-vainaa

      Askotti on kulkenut huonolla omallatunolla jo paljon pidemmän aikaa. Kestihän Neuvostoliitonkin aika melko pitkään, liian pitkään, pitäisihän tämän tietää kykymiesten. Eikös siinä kuukenhaimisakin ollut joku Askotti joka möykkäsi sen mustan laatikon puolesta pitkin aikaa, taisi olla kykyjä hänkin. Oliko oikein sukukaima.

    • iivana-julma

      Nämä meidän hallitusherrat ovat hukanneet suurin piirtein saman rahamäärän kuin siihen kuuleliin olisi pitänyt pistää valtion syöttövettä. Elisakaupoissa hävisi taasen sen Finavian johdannaisten verran rahaa. Erona se, että Finavian kaupat ylittivät uutiskynnyksen. Hyväveliverkosto on melkoinen syöppö varsinkin meille köyhille. Siinäkin on ero tähän hallintoon, että me voimme kulkea pystypäin mutta miten on heidän laita, saataapi joku vielä kysellä paljonko se tase on taitojenne myötä laskenut.

    • eurot-lompsaan

      Eikös Datamessakin palanut noin 35miljoonaa euroa. Korpitassin Puuhamaa nieli melkoisen potin. Eriskummallista osaamista josta maksetaan vielä palkkaa.

    • johtaakokukalafkaa

      ja finaviassa oli sijoitukset "johdannaisiin" aiheuttaneet myös n 35 M€ tappiot ja potkuja tuli sekä raastupa odottanee. Eikä "johdattajat" voikkaan käydä oikeutta toisten rahoilla omistajaa vastaan kuten osuuskunta PPO:ssa tapahtui..helppo siinä on askottien ja lehmipoikien sekä palien elvistellä..raahen viisaan johdattamisesta harhaan..hallintoneuvoston joojoo edustajien osalta..

    • jaksaaseurata2

      Nämä hallitusherrat kirjoittavat koko ajan omaa testamenttiaan. Osaamista ei ollut eikä tullut. Omistajien rahat haihtuvat kuin pieru saharaan. Paljonko oli tase 2 vuotta sitten ja paljonko se on nyt, paljonko maksettiin "osuuspääoman korkoa" 2 vuotta sitten ja paljonko maksetaan ensi keväänä. Pitääkö järjestää jo "osakeanti", niin kuin Talvivaarassa. Kuinka paljon tase on laskenuty Kati Peltomaan aikana. Paulin aikana menni köntässä koko puulaakin toimiala ja 35000000€. Katin aikana ei ole vielä päästy samoihin mutta kello käy ja velkakello sen mukanan. Askotti voisi vastata montako euroa on osuuskunnan varalisuus kansvanut Katin aikana.

    • takamatkalta

      Toimitusjohtaja Kati Peltomaa voi varmaankin antaa selvin numeroin tiedoksi paljonko hänen aikanaan on tase laskenut. Noussuthan se ei ole vaikka Kati Paltomaa niin lupasi, lupasi jopa kaksinkertaistaa taseen ja maksaa 8%tuoton sijoitetulle pääomalle. Verojahan ei pitänyt mennä tässä hallinnon mallissa ollenkaan.
      Kati Peltomaa, paljonko on tase laskenut toimitusjohtajakautesi aikana ja miten hallitus ja hallintoneuvosto ovat tuohon masiiviseen laskuun (epäonnistumiseen) reakoineet.

      • A.S.kotti

        Ei oo REAKOINU mitenkään, köyhiä vituttaa itsenäisyyspäivänäkin.


      • ruutuhouspojalle

        ..ei se ole helppoa näköjään rikkaillakaan kun on aikaa kommentoida toilauksiaan täällä.Katsoisit Tuntematonta sotilasta ja miettisit tekemiäsi vääryyksiä ja koinauksia..joskus se sinäkn kompastut "taittoihisi"..


      • hallitusamattilainen
        A.S.kotti kirjoitti:

        Ei oo REAKOINU mitenkään, köyhiä vituttaa itsenäisyyspäivänäkin.

        Rakkikoira saa palkan siitä, että räksyttää. Se on kuitenkin selvää, että Kati Peltomaan olisi aika astua esiin ja tiedottaa kun kysytään. Eikös siinä Arvo lehdessäkin tämä Kati mainostanut, että omistajat otetaan paremmin huomioon. Askotti voi puudelin tavoin räksyttää mitä räksyttää mutta tosiasiassa piirtelee vain niitä kanttisia ukon päänkuvia papereihinsa. Mistä tämä kertoo, nämä kanttiset ukon pään kuvat, voisiko Raahen viisass valaista vai löytyisikö siitä konsultin paksusta kirjasta vastaus Askotin pakkoliikkeisiin. Askotin käytöshän on yksi yhteen moukan kanssa. Kuka muu luulee pelaavansa kolffia potkupallokengät jalassaan, eikös sitä koppia lyödä mailalla, eikä potkita nappulakengillä.
        Kannattaisi myös jättää ne naisen sukuelimet rauhaan kun ei edes niille pysty mitään. Kuka mahtaa olla aisankannattaja


      • A.S.Kotti

        En ehdi kommentoimaan enempää, olen menossa Linnaan.


    • luuta-mummu

      Sinnehän sinä kuulutkin.

    • A.S.Kotti

      Tässäpä taas pikkuisen painetta. Vaihteen vuoksi.

    • vinskijapalenpojat

      ..ilmankos nurkkapieliä huusaat ja hymy on hyytynyt.. alkaa paine tuntua..varsinkin kun kevät koittaa ja tappio alkaa soittaa..suosiossa

    • luullaansuuriamutta

      ..kun siihen lisätään "globaalien markkinoiden" (lue ammattilaisten) hoitamien rahojen tuottoa 1/2 v katsauksen ennusteena 5 M€ niin jaettavaa olisi v.2017 kaikkiaan 11 M€ eli 440 €/jäsen.. saa nähdä mikä sitten tulee olemaan "rajoitetun evidenssin" laatijoiden julkistus. Veikkaan että hirveiden kehujen saattelemana liehutukka hehkuttaa kopokengän hoitaneen saamansa ohjeiden mukaisesti erinomaisella tavalla ja tuottoisasti jäsenien omaisuutta johon jäsenillä ei ole osaa eikä arpaa vaan lehmipoika on suutarin ja viiksiniekan kanssa olleet visioimassa noin hyvän tuloksen aikaansaamisessa.. mutta mutta..jakoon tullenee 70 €/osuus-ne pelotellut verot jotka onkin sälyttynyt jäsenien maksettavaksi !

      Kuten Partnera (ent..ent Oulun Puhelin) julkituo niin siellä keskitytään olevien omistuksien lisäarvon tuottamiseen ja nyt jaetaan ylijäämä pois joka syntyi kun myytiin DNA..joka siis meni pörssiin..ja alkaa tuottamaan jatkossa tosi hyvin osinkoja..joita ei saa PPO eikä Partnera jne.

      Ei tuohon ole tarvittu nykyhallinnolta mitään ennustus- tai strategiataitoja vaan rähmäpullakahvien juontia ja joojoo kommentteja tapaamisissa.
      Kaikki hyvä on hankittu-hoidettu ja maksettu 100 vuoden aikana ihan muiden toimesta kuin mitkä tai ketkä siellä nyt huseeraa..elviksinä.

    • as.kotti

      kyllä ppon pitäs ostaa sulle jouluksi viinapullo, josko helepottas

      • kotti.as

        ..eikö se kopukka ostanukaan sitä sulle..voi harmi kun ei taida köyhällä avustukset riittää..hae toimeentulotukea..


    • rehmaanperi

      Pitkäksi aikaa jopa elinajaksi leimautuu nyt moni PPO hallintoneuvoston jäsen ja kun tilaisuuden saa niin alkaa kansalaiset kyselemään hankalasti, että miten se menikään se ppo:n tuhoaminen? Vastatkaa sitten rehellisesti.

    • herätkäähallintohaloo

      Ovat kuulemma viime hallinnon kokouksessa esittäneet toimitusjohtajalle palkankorotusta ?? Saanut jo nyt 8800 €/kk..ruutun tuijottamisesta ja siitä vielä lisää liksaa..on se hassua hallintoa. Lisäksi esitetty henkilökunnalle tulospalkkiomenettelyä ? Mistä..taseen puolittamisesta ja jäsenien rahojen jakamisestako ? Jos oiskin tase tuplaantunut ja esitettäväksi tulisi osuuskorkona jaettavaksi vaikka 300 €/osuus niin vois ymmärtääkkin mutta..mutta ei 30 €/osuus korosta joka tulee ammattilaisten hoitamista 60 M€ sijoituksista voi paljon "herran huonetta" rakentaa ja kehua ???
      Eniten hallinto saisi aikaan kun käynnistäisi YT:t ja sinne jäisi vain jäsenasioiden hoitaja..säästöä syntyis tuottamattomalta kulupuolelta miljoona vuodessa.

    • haiseejokauasmätä

      ..askotti on sitä mieltä että on pieni palkka tekemättömästä työstä ja kannattanut takikääntäjän kanssa palkankorotusta ja tulospalkkio asiaa. Mielenkiintoiseksi asian tekee poliittisesti sen että edustavat eri leirejä valtuumenaan ?..Onkohan se korpi-tussin ns. kompetenssiä vai vain sitä heidän molempien "mulle mulle" menttaliteettiä ? Veikkaan että saavat ja ovat saaneet jotain..hyvää..toinen taitella kalliilla arvotonta julkaisua ja toinen voi olla..päässyt keinokuituvaatteen alle ? En tiedä..tytöt kyllä tietäis..

    • rannikonaatu

      Paljonkos se Tuomo Tamminen paukutelee pöytään sitä osuuspääoman korkoa ensi vuodelle. On kuulema luvattu satanen/osuus. Eikös me pistetä ne Oulun rahat jakoon kun kerran noin onnistaa. Voihan ne pistää tilille jo vaikka etukäteenkin, siis keväällä.

      ..ja tuskin joku kulkee joka päivä DKW:llä vieskassa "töissä", kuluu paremmin aika kun soppailee oulussa ja yrittää näytellä viisasta ja mukavaa mutta heti kun tulee poikkipuolinen kommentti niin palaa käämit..voi voi !

    • askotin-ystävät

      ..jaaha taas on joku hallinnon edustaja tai ehkä palkollinen ottanut kantaa eikä osaa ratkaista omia ongelmiaan.köyhyydestä-aineellisesta tai henkisestä lamastaan. Miksi on tehnyt noita koinauksia joita yritetään joka välissä ja joka kautta sekä keinolla peitellä ja kääntää mustaa valkoiseksi.
      Faktat on kuitenkin niin selviä ettei niitä kannata yrittää selitellä.

      Yhtään kunnon sijoitusta ei ole tehnyt toimintaorganisaatio, on vain jakanut rahaa ja suurella riskillä..ilman henkilökohtaista vastuuta..toisten fyrkkaa on helppo käyttää kun saa itse ison liksan..vain ajan käyttämisestä...välittömät yt:t ja kulupuoli kuriin ja alas

      Masto ja jumppasali tuottaa jatkuvasti tappiota--> pitäisi katkaista napanuora heti ..eikö suutarikaan tajua ettei omassa puulaakissakaan suvaitsisi tuollaista iilimatoa !

      Rehellinen ja ajantasainen tiedotus tilanteista ja esim Partneran tulevan ylijäämän palautuksen osalta suora kompetenssi jäsenien tileille

      jne..

    • ennakkotietoatuli

      Luotettavalta taholta "salassaolo" määräyksestä huolimatta saadun ennakkotiedon mukaan on odotettavissa osuuskunnan ja sen sidosyhtiöiden tiedote v.2016 tuloksesta joka tuo julki seuraavaa:
      -globaalien markkinoiden epävarmuudesta johtuen jäänee lopullinen liikevoitto huomattavasti alle suunnitellun. Vuoden vertailukelpoisen tuloksen arvioidaan jäävän alle edellivuosien tason.
      Vertailukelpoista jakoon käytettävää osuusmaksua ei voitane maksaa kuin 30 €/osuus huolimatta että on tiedossa mm. Partnerasta saatava n. 5 M €:n ylijäämäjako osuus. Jaettava osuusmaksunkorko aikaansaadaan erilaisilla kirjanpidollisissa siirtoerillä joilla on vaikutusta tasetta pienentäen.

      Hallitus on kuitenkin esittämässä osuuskuntakokoukselle ettei ryhdyttäisi mihinkään vastaavaan ylimääräisten omaisuuserien jakoon kuin Partnerassa (ent. Oulun Puhelin-DNA) sillä saavutettavissa olevan rauhoittavan vaikutuksenkaan takia huolimatta että jäsenkunnan suuri enemmistö sellaista on esittänyt .

      Rajoitetun mandaatin saanut tarkastusyhtiö ei voi antaa kielteistä ilmapiiriä lisäävää lausuntoa vuoden tarkastuslausunnossaan vaan toteaa lakonisesti asiantilan saman kaavan mukaisella lausuntomallilla kuin on ennenkin tehty?

      • samaamielipuolta

        Samaa mieltä olen, tämä on todella hirveää. Köyhille meinaan.


      • letonlemmot

        ..noo askotti älä heti kimmastu..saisithan sinäkin "puutteeseesi" vähän.. jos ei muuten anneta !


    • jatkanaina

      PPO:n hallintoneuvoston pitäisi olla yhteyslenkki jäsenistöön ja samalla vaikutuskanava äänensä kuuluville saamiseksi. Nythän on käynyt niin, että ne lammasnahkaiset hallintoneuvoston jäsenet kuuntelevat vain mitä hallitus on päättänyt ja kukaan ei saa kritisoida hallituksen päätöksiä. Hallitus ja se Kati Peltomaa yhtenä valvoo hallintoneuvostoa. Mitä tuollaisella hallintoneuvostolla sitten tekee. Jäsen ei ainakaan hyödy koko konklaavista yhtään mitään. Onko joku hallintoneuvoston jäsen joskus vastannut kun olet kysynyt jotain osuuskuntaan liittyvää asiaa, ei takuuvarmasti.

    • aattelinaatua

      Oisko siinä mitään järkeä jos annettaisiin kultainen kädenpuristus tj:lle jotta lähtis kälppimään..esim sen verran kuin on ns. omien sijoitusten tuotto ollut v.2016 ?..Siitä ei laiva vielä uppoais ja päästäis kaikki reilusti ruotsin risteilylle jaettaessa jäljellä oleva omaisuu ylijäämänä jäsenille kuten tekee entinen Oulun Puhelin nykyinen Partnera josta PPO saa 5 M€ jo tänä vuonna. Ne tuollaiset saatavat rahat houkuttelee leikkimään jos minkä- laista gurua varsinkin jos saa tehdä sitä lähes 10 000 € kuukausipalkalla ja ilman minkäänlaista vastuuta.. höpö höpö ei kukaan pane hallinnossa hanttiin missään asiassa...ei vastuuta. Tuo lähtemisen ilmoitus hoituis ihan tekstiviestinä kuten isossa maailmassa on tapana.

    • palkkiotköyhillejakoon

      ..jaaha raahessa on taas hallinnon päsmärit päässeet mieliaiheeseensa.. omien töppäyksien peittelyyn.
      Miksi ne elisan ppo kaupassa saadut osakkeet piti myydä hökästä heti jotta saadaan näyttämään 2013-2014 tulos "voitolliselta sijoitukselta". Jos ne ois pidetty niin 2015-2016..ja miksei 2017 vuosilta olis osinko ollut "miljoonia/v ja nyt niistä sais yli 40 % voiton myydessä... Se olisi ollut oikeaa sijoitustoimintaa eikä nämä nappikaupat ja oulun puhelimesta=partnera (dna):sta saatavat ylijäämät joihin ei taida olla edes raahen viisas-askotti-kiti-pale jne olleet mitään aikaansaamassa.
      Nuo julkituodut kehutut tuotot kattaa tuskin edes toiminhekilöiden ja hallinnon kuluja..faktaa kehiin..ja paljonko mastokiinteistö ja jumppa-salit aiheuttaa tappioita ? Kertokaa nyt ihmeessä..pitäähän toiminnassa olla kunnon selkeät tavoitteet ja niihin on pyrittävä..eikä vain syödä taseesta !

      • Johtajaite

        Homma kulkee kuin mainoslehtien jakelu Postilla. Kauppa käy , halot on märkiä ja leipä kuivaa. Vielä kun pääsisi kunnolla valittamaan, kuluista viis.


      • Raahelainen_vittumainen

        Meitä Raahelaisia tai Kalajokilaisia ei kiinnosta, jos sinä autistinen nivalan (köh savenmaa) henkilö kävit kärsämäellä menettämässä poikuuden karjun kanssa, tuo sinun trollaus näkyy ulapalle saakka jokaisessa viestissä, kaikki sinun kirjoituksia vastaan olevat ovat sinun mielestä askotteja PPO hallituksessa, menisit hoitoon.


      • gulfko

        No, miten ne Elisan kaupat sitten meni. Pöydälle jätettiin iso pino rahhaa ja osinkoina on hävitty jo ainakin 5€/osuus. Eikös asia kuitenkin ole näin. Osakkeet myytiin silloin kun Elisan hinta nousi nousemistaan ja osingot juoksi joka vuosi. Millä hintaa Elisan osakkeet myytiin, menikö pitkästi alle 20€.
        Sikalapuoli on taasen sen erään ammattiryhmän temmellyskenttä, panoineen ja ottoineen. Kyllä näyttäisi siltä, että Askotit on taivahan tosi.


    • Garambalonkero

      "Sikalapuoli on taasen sen erään ammattiryhmän temmellyskenttä, panoineen ja ottoineen. Kyllä näyttäisi siltä, että Askotit on taivahan tosi. "

      Tästä oon saamaa mieltä, kun ajattelee mistä kummatkin tulee.
      Eli Kärsämäeltä ja Nivalasta.

      Askottiii, nivalala ottii, otti tikkuaan, sanoin liukaan, sanoin suoraan, (luulin mentiin huoraan), tuosta tulis muuten hyvä dance biisi sille "eräälle alueelle" Nivalan ja Kärsämäen välillä.

      • lonkerolle_kysymys

        Mitä horiset? Korpi-Tassi on Kurikasta kotoisin!


    • askotilleajateltavaa

      Mitenhän on menneet sijoitukset ikkuna-ovi-pelletti-sukka-alumiin-lasi ja koodi yms. muihin rahaa saaneisiin firmoihin. Paljonko ovat pystyneet maksamaan korkoa sijoituksille? Jokohan näkyy osuusmaksunkoron nousuna ? Niin ja onhan meillä nämä surullisen kuuluisat kiinteistöpäällikö ajan tuen tarvitsijat Masto ja Sisu ? Joko edes omillaan ja korjausvelka kasvaa..
      Faktaa on kuitenkin että asiantuntijoiden antaman lausunnon mukaan noissa on otettu suuria riskejä jopa globaalien markkinoiden trendit on jätetty huomioimatta.

      Mitä lisäArvoa voi osuuskunnan hallinnon henkilöt antaa noinkin laja-alaisesti toimiville yrityksille tai tehtaille. Kenttä sanoo "Ei mitään", ovat vain nauttimassa hallituslounaat ja kokouspalkkiot, yhtään uutta kehitysajatusta eivät pysty tuomaan estraadille jotta firmat menetyis paremmin. Korjatkaa jos ole väärässä.

      Seuraavassa osuuskuntakokouksessa esilletuotavat voitto yms saannot eivät perustu varsinaisiin sijoituksiin ja niiden tuottoihin vaan jo aikaisemmin osuuskunnan aikana tehtyihin oikeisiin ratkaisuihin joiden hedelmiä nyt nautitaan ottaen taseesta kuorrutus päälle... mistä tuo kaikki raha on aikoinaan kertynyt.. Minä vaan kysyn.

      Paras ja oikeudenmukaisin ratkaisu olisi että vielä olemassa oleva varallisuus jaettaisiin jäsenille ylijäämänä kuten teki,,hyvä sijoituskohde Oulun Puhelin=nykyinen Partnera. Siellä sanoi isännät että ihan turha on seisottaa rahoja tileillä kun ei ne tuota juuri mitään mutta kulupuoli kasvaa ja elää rikkaasti.

    • hevosmiestenklubiuutiset

      Milloin hallntoneuvoston seminaarin anti tulee julki. Oliko hyvä kokous, uskalsiko kukaan vaatia faktatietoa kehiin tai kyseenalaistaa esilletuotuja tuottolukuja jotka on perustuneet koko ajan vain taseen syömiseen mutta samalla on hoitokulut kasvaneet. Tuon menettelyn ymmärtää jo peruskoululasetkin eikä se ole mitään taitavaa liikkeenjohtoa ja jäsenien etujen ajamista. ihan selvästi on nähtävissä että ajatus on ajaa hevosella niin kauankuin se vain juoksee ja viedä se sitten kannukseen ja sanotaan että näin siinä kävi..makkaraksi vain..

    • AS.Kottila

      Oon kauhian hämmästynyt siitä kuinka paljon täällä on köyhiä, ja ennenkaikkea ahneita köyhiä. Ei ole rikkaa pantu ristiin osuuskunnan hyväksi, puhelimella vain soiteltu ja rahaa pitäis joka välissä jakaa, outoa meininkiä. Liekö niitä nivalan katkeria.

      • nörtit

        puhelimella soittelusta ne osuuskunnan rahat on tulleet, eivät typerillä sijoituksilla.


    • PS.Attila

      ..sitä määkin suuresti hämmästelen kun jotkut luulee että voivat toisten rahoilla leuhkia olevansa sijoitusguruja..tase pienenee ja kulut kasvaa.. kaikki tajuaa miten siinä käy..oli sitten köyhä tai luulee itseään rikkaaksi..päähän siinä tulee vetävän käteen..tai taitaa tuo nimimerkki AS.Kottila tehdä sitä itsekkin.. se vain on niin että joskus se kynnys onkin niin korkea ettei kopokengillä pääsekkään siitä yli vaan tupsahtaa nokilleen..ja siitähän se riemu repeää..jäsenillä..

    • Käyhät-Rirarit

      Vuositolkulla on sijoitettu ja yksi onnenkantamoinen ja iso liuta perseelleen menneitä siinäpä sitä on sijoitusgurujen saavutukset. Sitä yhtä sitten toitotetaan pitkin aikaa pitkin lehtiä.

    • osaamattomat

      Viimme vuosi oli loistava pörssivuosi. Miten PPO:lla noin kävi. Eikö siellä olla tehtävien tasalla. Taitaa ne sataset olla vain unelmia. Voi hyvänen aika.

    • oikeatarviot

      PPO:n osuuksien arvo on pääosin kartutettu jäseniltä perityillä ylihintaisilla puhelin- ja tietoliikennepalvelumaksuilla. Keskimäärin miljoona € vuodessa 100 vuoden ajan. Tämän asian on vahvistanut mm. PPO:n hallituksen entinen pj. J Uutela toteamalla 18.4.2014 nettikeskustelupalstalla että, ”Kuinka paljon itse käytät lankapuhelimen tai kiinteän laajakaistan maksuihin rahaa kuukaudessa? Niistähän vanhan PPO:n tulot koostuivat.”
      Nyt PPO:n johto haluaa käyttää heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien osakkaiden ahdinkoa hyväksi ja riistää heiltä heidän puhelinmaksuilla kartuttamansa osuuden arvon puoleen hintaan osakkaalle kuuluvasta arvosta. Itse on valmis myymään, mutta tuottoarvon mukaiseen markkinahintaan, eli 2000 € per osuus.

    • Odotellaan_kohta_paukkuu

      Pettäjän tie käy harhaan. Näin tulee käymään Sijoitusosuuskunnan hallinnolle. Luonnon lakeja kun ei voi kumota.

    • täsätyli

      Operaattoriliikentoiminta oli PPO:n helmi ja valtava tietoliikenneverkko mastot ja kuituverkko. Asiakkaat kaipaavat sitä aikaa, kun saivat vielä paikallista palvelua. Tai yleensäkin palvelua.

    • oli3osuutta

      Lainaus ppo sivuilta "Osuuskunta PPO:n hallitus tulee esittämään osuuskuntakokoukselle, että osuuskunnan tuloksesta jaetaan osuuspääoman korkona 62 euroa/osuus. Osuuskoron täsmäytyspäiväksi on päätetty 30.6.2017."
      Hurjasti rahaa tulossa......😂

      http://www.osuuskuntappo.fi/news/tilinpaatostiedote-2017

      • heleppoheikki

        Ilmaisen rahan tuloa ei näköjään voi välttää! On se helppoa rahaa.


      • eräveikot

        Kuormasta syödään, ei voittoa


    • uskoakovalehtelijoitako

      ..mutta osoitus vallanpitäjien kyvyttömyyestä hoitaa sijoituksia tuottavasti..kuten kävi elisan osakkeidenkin kanssa..kaikki tuottava myydä hökästään kun ei ole kompetenssia osata hoitaa SIJOITTAMISTA... siihen ei pankin tiskillä eikä vuosikertomusten taittelulla eikä monojen lankkauksella eikä lukujen yhteenlaskemisilla jne.. kehity osaamista..sanoo Siirakki.

      Tosin tuo lehto jutska voi kuplana puhjeta aika pianakin mikäli Globaalien markkinoiden analyytikköihin voi luottaa.. (MTV 3 Aamu tv:n lähetyskeskustelut)

    • viiksetsuorassa

      ..missä on köyhien ja uskonnollisen vakaumuksen haukkuja palstalata.. meneekö ääni vieskan esileikeissä..ihan turhaa..

    • kykymurheetkehiin

      ..siltä on vahat loppu eikä raski haaparannasta eikä kukaan ala enää passaamaan vaan ottavat oikean hinnan..noin se pienistä puroista alkaa isommatkit virrat ..mihin ne johtaakaan ..muistellaan al caponea..eikun veljien kirstunvartijaa.. paha sai palkkansa..vai onko jo unohtunut..

    • noniinnytoistöitä

      ..ois töitä tiedossa..toimipiste myös oulussa..peace of cake hallinnon hoitaa nyt :

      Oletko uusi kiinteistökehityspäällikkömme?

      TEHTÄVÄNÄSI ON valmistella sekä saattaa loppuun vastuullesi kuuluvia kiinteistökehitysprojekteja aina kiinteistön myyntiin saakka. Johdat kiinteistökehitysprojekteja sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien ja toimijoiden kanssa. Tunnet kiinteistöalan ja sen toimintaympäristön. Osaat hyödyntää sekä tehdä kiinteistökehittämisen ja -kaupan analyysejä työssäsi.

      Senaattikiinteistöt

    • u-u-telan-perintöä

      ..eikös se ole huomenna 26.4 kokous jossa jäsenet saa kuulla tilanteen miten hyvin on asioita hoidettu ja tienattu rahaa kymmeniä miljoonia ottamalla ne kassasta..eikun taseesta. Lisäksi esitetään että kannattaa antaa arvo-konsernifirmalle ,johon jäsenillä ei ole mahdollista vaikuttaa, mandaatti lahjoittaa ylivieskan kirkolle huomattava summa ( lepytellään sen seurakuntalaisia kun kokousta ei uskalleta pitää siellä..miksihän ei ? No se arvo on saanut ent. oulun puhelimennyk. partneran perintönä yli 5 Me ja osuuskunta PPO:kin 700 000 € jotka halutaan pimittää todellisen sijoitushuijaus toiminnan alle niin ettei niihin jäsenet pääsisi koskaan käsiksi.
      Rva Buket ja futari pale ..askottinsa kanssa on junailemassa näin..eikä veturimies tee vieskassa mitään asialle ?

    • kovaatuleeolemaan

      ..ei sinne tarvita mitään painetta vaan oispa niillä mainetta..kyllä nyt rupeaa tulemaan toiselta puolenkin puun takaa.. ja ei mene höpinät ja ätinät läpi oli sitten välimies tai nainen kehissä..

    • A.S.Kottila

      Perkele, siinäpä vähän painetta!

      • äksKottisena

        ..oli iäkäs mummo (lue osuuskunta PPO:n jäsen) raiskattu hautausmaalla..hautakiven päällä. Oikeudessa tuomari kysyi mummolta, joka oli huonokuuloinen.. Miten se nyt haittaa mummon mainetta..?
        Mummo vastasi "että oliko painetta, kaksi viikkoa luki peffassa.. lepää rauhassa tv Jaakko ja lapset"


    • oikeatArvotkehiin

      Jokohan se salaisuuden verho on raotettu ja kokkolan fantom julkistettu..taitaa olla sama kuvio kuin ennenkin rantarosvoilla.. Voihan tuo viive johtua siitäkin että se puheenjohtajana toiminut haluaa itse kirjoittaa pöytäkirjan ettei munaa kovin itseään kun oli yrittänyt sanella kokousväelle miten heidän pitää käyttäytyä vaikka virheellistä toimintatapaa oli esittämässä kuten edellisvuonnakin..lisäksi huonoa hallintotapaa oli kritisoitu voimakkaasti mutta ei siihen ollut puuttunut..tuskin kirjannut edes mitään siitä ylös pöytäkirjaan.
      Onneksi oli ollut omistaja-sijoittaja oikeusoppinut mukana joka olikin saanut asioihin hieman rotia. Voi olla että oulusta ei tule enää puheenpitäjiä ja tilien-hallinnon tarkastajat vaihtuu nekin rehellisiksi vaikka kuin "rajoitetulla evidenssillä" ovat olleet rahastamassa.
      Samoin jäsenet voi alkaa saada tietoa miten "ammut makaa"..eikun sijoitukset tuottaa. kun oli niin epämääräisesti istualtaan niiden vartijat ynisseet, ei kunnon vastauksia lainkaan.
      Osuuden arvokin oli laskenut vuodessa 1240 €:sta 1170 €:oon , tj oli ääni vapisten kuiskannut.. senhän piti taseen kaksinkertaistua muutamassa vuodessa ja osuuskorkoa tulla koko potille 10 % nythän se olikin laskenut sen verran.
      Lisäksi saattaa lähteä anomus kaupparekisteriin liittymismaksu rahaston 16, 5 M€: n siirtämisestä vapaaseen rahastoon jolloin ne voidaan palauttaa jäsenille..sehän tekisi mukavan vaikutuksen perusjäsenten kohdalle...n 600 € palautusta.. se ois jo ihan oikealta tuntuva potti... 60 €:n sijaan..jota hallinto ja "sijoitusammattilaiset" sekä pankkitoimihenkilöt esittää.. mitähän tuumaisi kykypuolueen jäsen joka on pääosin fyffet hommannut... ?

    • tupenrapinatoottaa

      Siellä tuli niin kovaa tekstiä jäsenien puolelta ja ihan oikeusoppineen toimesta että jopa kokouksen ylin herra vetäjä kirjoittaa pöytäkirjankin itse, ei luota sihteerikköön kun tietää nämä pankkitoimihenkilöt jotka ei osaa lukea saatikka kirjoittaa ylös mitä omistajat julkituo.
      Lisäksi kävi ilmi ettei osuuskunnalla ole hallitusta..ja senkin yksi jäsen on "salaperäinen " fantomi varmaan, voi sillä olla valkoinen hevonen..who nows ? ..

      Jatkossa on kuitenkin pandoran lippaan avauuttava kun nyt on sellaiset vastavoimat ettei tähän asti jo yli neljä vuotta jatkunut "erinomaisen huono hallintotapa" enää onnistu. Aina on laki vastassa ja syyttäjä kehissä.

    • olenlaillinen

      Joo, kyllä nyt on ehkä laillisuus tulossa kuvioihin PPO:n hallinnossa (vihdoinkin!). AA Penttilä oli lukenut jopa lakiin liittyvät hallituksen esityksen tekstit ja oli hyvin varovainen kokouksessa kaikessa, mikä liittyi kirkkolahjoitukseen ja mahdolliseen lain kiertämiseen 100% tytäryhtiön avulla.

      Toimitusjohtaja ei ottanut mitään kantaa näihin asioihin. Miksi?

      Hallituksella ei ollut puheenjohtajaa ja kokouksessa oltiin kuin ei olisi ollut hallitusta olemassakaan. AA Penttilä oli äänessä hallituksen puolesta. Tj oli hiljaa.

      Hallitus ei ole vielä tänäänkään järjestäytynyt - tai sitten toimitusjohtaja on täysin epäpätevä tiedottamisessa - ja Kokkolan mies lienee nyt haettavana uudelleen. Entinen lienee kieltäytynyt.

      Jos ehdokkaalle annetaan luettavaksi oikeuden päätökset perusteluineen koskien osuuskunnan tarkoitusta ja Elisa-kaupan laillisuutta, ei halukkaita taida olla jonossa.

      Nykyinen PPO on rakennettu hyllyvälle perustalle.

    • missäviipyy

      vastaukset mm seuraaviin kysymyksiin:
      - hallituksen jäsenet?
      - hallituksen puheenjohtaja?
      - päätös kirkkoavustuksesta (n. 3 € / jäsen)?

    • osaavatosaisiellei

      Kysymykset voi esittää hallitukselle : Jaakko Teppo, Aski Männisto, Mikä Kiljala, Rauno Tarpeinen, Eikä Sortomaa , tuntematon ( nimeä ei julkaistu).
      Luulisi heidän osaavan vastata..siis ellei se ole kiellettyä ao. kohtiin jäsenille.

    • Velinpiikkiinkaikki

      Näin kävi taas perinteisesti..eli hallinto tyrmäsi ja yritti mollata mielipiteitä esittäneitä.. mutta ei esittänyt..kuten ei ole neljään vuoteen tehnyt mitään visiointia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja jäsenien eteen ja osuuden arvon kasvattamiseen. Se on faktaa jonka on ulkopuoliset tahot moneen kertaan julkituoneet että osuudesta on yli puolet hallinnon toimien takia kadonnut joka jatkuu ja lupauksista huolimatta edelleen sammutetuin lyhdyin eikä lainkaan jäsenien haluja huomioiden.. vanha sanonta pitää paikkansa hallinnossa.. ahneella on paskanen loppu..

      • NiXkotti

        Loppukanettisi sopii sinuunkin....


    • invalidienkoinaus

      ..jaha jakkoo on ilmestynyt palstalle..oisit jo levännyt vilunkines

    • tohutaanvain

      ..ppo hallinnolla on konteksi realliseen elämään hukassa..ollut jo kohta 5 vuotta.. Nyt yritetään joka kanavalla ja keskustelussa johdattaa ihmisiä ja jäseniä harhaan. Kaiken pahan alku ja juuri on 2012 joulukuussa istunut pöljien porukka jolla ei ollut mielessä kuin isot kokouspalkkiot ja omat lehmät ojassa..rähmäpullat ja lohipaketit huulilla niin että kuola valui.. tässä sitä sitten ollaan.. oisitte ajatelleet ensin ja vasta sitten syöneet..hölmöjä on helppo jujuttaa kuten tapahtui.. nyt kykypuolue ylivieskassa aivan sekamelskassa..menee potkupalloporukat konkursiin..datamet meni jo nurin..mihin ne kompetenssipoijjaat vielä siellä ehtii ?..80 M e on vielä hukattavaksi

    • OKSkotti

      Wakaan käsitykseni mukaan tililleni kolahtaa taas ilmaista rahaa. Kumma, ettei tunnu sekään köyhille piisaavan. Ei wanha erkkikään voine wälttyä waikutelmalta, että...

    • tottamitäon

      Maakunnassa rakennetaan laajakaistamaakaapelia ! Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan PITÄISI rakentaa valokuitua osakkailleen eikä leikkiä sijoittajaa vaikka ei osaa ja tuhlata 100 vuoden aikana kerättyä pääomaa puhelinliittymien omaisuutta . Hävetkää, mutta ettehä te häpeä koska olette ahneita ja röyhkeitä .

    • elin-tupla-veellä

      onko askottia näkynyt kirkolla

    • tätävaan5

      Miksihän kiinteistöpäällikkö..kontrolleri.. eikun pankkitoimihenkilö ei julkituo miten tuottaa pyhäjoen kiinteistöt..raahen jumppasali.. keisaripiletit..alumiinitikit jne . Niissähän on tapahtunut vissiin jotain muutoksia.. konkurensseja..irtisanottuja kontrahteja ja apurahan antamisia.. kertokaa nyt ihmeessä miten hyvin olette onnistuneet.. jäsenet kuulisi mielellään totuuksia eikä vain tuota katon maalausta ja omaan pussiin pelaamisen muunneltua totuutta. Vai mitä jäsenet ?

      • InvalidSkotti

        Näyttää menevän sekaisin konkurssit ja konkurenssit. Köyhillä.


    • föörmanni

      InvalidSkotti, kuka kavalsi kassan, kuka kehveli se oli. Oliko se aatu, vai askotti

    • oikeatietojulkistuksesta

      Allaolevaa tarkoitushakuista väärää tietoa ne poloiset yrittää edelleen julkituoda..kukahan konsultoi ?

      Osuuskunta PPO on Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla toimiva alueellinen sijoitus- ja kehitysosuuskunta, jonka omistavat osuuskunnan noin 26 000 jäsentä. Viime vuosien aikana osuuskunta on tehnyt alueellisia sijoituksia yli 20 miljoonalla eurolla, turvannut alueelle yli 600 työpaikkaa ja jakanut omistajajäsenilleen tuottoa yli 60 miljoonaa euroa.

      Suomennettuna ylläoleva teksti oikeellisena :

      Osuuskunta PPO oli alueelle perustettu teletoimija jonka liiketoiminta oli puhelin- ja laajakaista palvelujen tuottaminen jäsenilleen ja alueen yrityksille. Myytiin vastoin jäsenkunnan toimeksiantoa elisa oy:lle v. 2012 Jäseniä 26 007 joilla osuuksia 82 079 ( yllä..noin eli rekisterinpitäjä ei tiedä tarkkoja lukuja josta on valtakunnan tasolla saatu velvoittava moite..)

      Kehitystä on ollut todellisuudessa aluksi menetetyt 250 työpaikkaa ja yhtään turvattua työtä ei ole generoitunut muka tehdyistä 20 M€ sijoituksista vaan ne olisivat avautuneet muutenkin ja vieläpä enempikin jos liiketoimintaa olisi jatkettu palveluja kehittäen.. asiakkaiden palaute !

      Tuottoa ei ole jaettu euroakaan vaan syöty tasetta ja kaikki jäsenille tuloutetut rahat on olleet heidän omaisuuttaan annettuna pääomapalautuksena joista maksetaan korkeat verot alkuperäisten lupausten vastaisesti. Suurimmat osingot on tulleet entiseen Oulun Puhelimeen aikoinaan sijoitetusta osakkeista jotka on nyt kaluttu lähes arvottomiksi jatkoa ajatellen toimintaa hoitavan Partnera Oy:n limiittejä.

    • KitSkotti

      Ihime kitinää köyhiltä...

      • JaakkoSkotti

        ..miksi hermostuttaa.. onko oma lehmä ojassa vai vartioitava kirstu tyhjä ja tiedossa olevat menetykset niin julkispuolella kuin taitteluhommissa. Kerro ihmeessä mikä risoo.. auttajia ei kuitenkaan taida löytyä


    • väsynyttämeininkiä

      Täällä muutama hömppä eläkeläisukko jaksaa kirjoittaa toisilleen eri paikkakuntien palstoilla PPO:n asioista. Säälittävää, ei voi muuta sanoa.

      • PsSkotti

        Ne on kaikki nivalasta, kutiaiset ei riitä, ilmaista rahaa pitäis saada.


      • Veteraanienpuolella

        ..suuri osa uikuti kirjoituksista tulee kyprokkikuutiosta ja viiksien vahauksen tuoman endorfiinin innoittamana, mutta sitten alkaakin sukurasitteet painaa mieltä ja pitää kiiruhtaa tyhjän lippaan vartioon josko joku sinne muutaman kolikon heittäis.. hh:n edessä päivystetään


    • Analyysitvääristelty

      Miksi jäsenien valitsemien edustajien pitäisi olla jäsenkunnan enemmistön näkemysten kannalla ja tuoda niitä hallinnossa esille ja toteutukseen ? Osaako edustajista kukaan vastata tähän ? Oletteko tiedustelleet kertaakaan mitä jäsenkunta haluaa tapahtuvan omaisuudelleen. Huomioon ei oteta pientä suunnattua otosta joka tehtiin joku vuosi sitten koska senkään puolueetonta analysointia ei sallittu vaan salattiin ja julkituotiin vain muutaman yrityspuolen edustajan kantaa jotka ovat hyötyneet ja hyötyvät edelleen tilanteesta jossa ollaan. Tasetta syödään ja julkisuudessa kehuskellaan miten hyvin sijoitukset on tuottaneet vaikka perälauta vuotaa koko ajan, kulurakenne kasvaa ja vain jotkut mukana olevat hyötyy ja rahastaa osuuskuntaa. Miksi se sallitaan edustajien toimesta ? Eikö he ymmärrä vai ovatko he niin arkoja ettei uskalleta tuoda todellista tilannetta julki.. oikeita analyytikköjä löytyy jos vain tahtoa ja rohkeutta riittää.. löytyykö perustavaa laatua olevaa valittua joka on kuvioissa jäsenten puolesta ja myötäpuolella ?

    • pörsillemeno

      Se on kiva kun muille globaalit markkinat tuo tuottoja mutta osuuskunta Arvolle ei. Nyt kannattais hallinnon alkaa selvittämään mikä olisi "yhtiön" arvo jos listautuisi pörssiin . Kuten mm. Rovio-Terveystalo-Dna tulisiko merkintä keskeyttää ylimerkinnän takia.
      Mitä sanoo hallinto ja pankkitoimihenkilö ?.. saisitte pitää hommanne ja ehkä lisää kokouspalkkioita ja ilmaisia lounaita. Silloin olisi vara maksaa jäsenillekkin osuuksien hinta 1340 €/kpl.. osaako hallinto hahmottaa visiota ?

      • NivaSkotti

        Nivalassa näköjään valvottaa. Vain muutaman dollarin takia....


      • Ookkoollutsillai

        ..oliko kello herättämässä että ehtii taittelemaan.. eikun valvomaan sivutusta ilman kilpailutusta..kohta se kokkola nappaa senkin tai kyl määkin turkuses.. menikö oikein ?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe