Olisiko tälle tautiluokitusta?

Aivan kuten JC_ valehtelee vaikkapa, että vaikka uusimmat tieteelliset tutkimukset poikkeuksetta osoittavat, ettei Maa ole universumin keskus, niin se kuitenkin jotenkin muka olisi, niin nimimerkki The-Bible-is-the_Truth toistuvasti valehtelee, että Hawaiian Silversword kasvien nopea adaptiivinen radiaatio eli sopeutumislevittäytyminen olisi puhtaasti epigeneettistä, vaikka hän itse linkkaa yhteen lukuisista tieteellisistä tutkimuksista, joissa kerrotaan, että tuon nopean sopeutumislevittäytymisen taustalla on säätelygeenien duplikaatioita ja edelleen niiden mutaatioita. Näin hän jälleen tänään kirjoitti:

"Tämäkin asia on sinulle jo useaan otteeseen osoitettu, että kyse on puhtaasta epigenetiikasta. Rapid adaptive radiation."

Ensinnäkään hän ei ole osoittanut yhtään tieteellistä tutkimusta, jossa olisi tutkittu nimenomaisesti näiden kasvien epigenetiikkaa ja toiseksi voiko Mortonin demoni todella olla noin vahva, ettei The-Bible-is-the_Truth päästä tajuntaansa minkäänlaista omaa näkemystään, siis virheellistä ennakkoluuloaan uhkaavaa tiedonmurusta, vaikka jopa hän itse on linkittänyt kyseisen tutkimuksen useaan otteeseen tälle palstalle? Epätoivoisena hän nyt linkittää uusia muiden kasvien ja eläinten epigenetiikkaa käsitteleviä tutkimuksia aivan kuin ne kumoaisivat nämä tieteelliset tutkimukset, joissa osoitetaan nuo näiden kasvien hyödylliset mutaatiot, vaikka parhaassakin tapauksessa ne vain täydentävät näitä mutaatioita käsitteleviä tutkimuksia. Jossakin vaiheessa hän jopa syytti, että nuo mutaatioita käsittelevät tutkimukset olisivat muka jotenkin vanhentuneita aivan kuin nuo tarkkaan tutkitut mutaatiot häviäisivät olemattomiin sillä, että huomataan epigenetiikan merkityksen olevan mahdollisesti suurempi kuin ennen luultiin.

Mikä ihmeen psykologinen prosessi saa ihmisen käyttäytymään noin eli valehtelemaan jopa niin ilmiselvästi, että jää siitä heti kiinni omissa kirjoituksissaan? Itselle ei tule mieleen muuta kuin Mortonin demoni, mutta sille ei ainakaan vielä ole tautiluokitusta. Ehkäpä olisi syytä olla.

20

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KunhanKommentoin

      Tbith tuntuu lukevan englanninkielistä tekstiä samalla tavoin kuin muistan monien lukeneen vielä lukiossakin: ymmärretään paljon, mutta monta avainsanaa jää ymmrtämättä jolloin alkuperäinen ajatus voi kääntyä päälaelleen.

      • Pohdin kyllä tuota itsekin kun mietin, että onko hän ymmärtänyt oikein, mitä tarkoittaa rapid adaptive radiation, kun hän tuntuu koko ajan luulevan, että se koskee vain epigeneettisiä prosesseja. Siksi käytin suomenkielistä ilmaisua nopea sopeutumislevittäytyminen.


    • "Ehkäpä olisi syytä olla."

      Ehkä tosiaan olisi syytä olla, kun näyttää siltä, että defenssien aktivoituminen estää niin tehokkaasti rehellisen keskustelun, ettei se aivan terveeltä enää vaikuta. Hän ei tosiaan sisäistä mitään sellaista asiaa edes itse lähettämistään linkeistä, joka jollain tavoin on ristiriidassa hänen ennakkokäsityksensä kanssa.

      Epigenetiikasta on tullut hänelle pahanlainen pakkomielle, eikä hän kykene ymmärtämään edes sitä, että epigeneettiset mekanismit säätelevät vain osaa koodaavista geeneistä, ja joillakin lajeilla tärkeimmät epigeneettiset säätelymekanismit ovat jopa hävinneet. Seuraava on lainaus hänen itse linkittämästä artikelista, josta hän useampaan otteeseen kysyi, että kiistättekö artikkelin sisällön, mutta ei tainnut itse lukea sitä loppuun saakka. Tai on toki olemassa se huolestuttavampi vaihtoehto, ettei hän defenssien vuoksi sisäistänyt kuin tietyt kohdat, ja haitalliset osat suodattuivat pois.

      "Nämä mekanismit saavat yhdessä tai erikseen aikaan useiden proteiineja koodaavien geenien toiminnan hiljenemisen tai sammumisen sekä joskus myös kiihtymisen; esimerkiksi ihmisellä noin yhden viideosan geeneistä arvellaan olevan tällaisen säätelyn alaisia."

      "Epigeneettisten mekanismien evoluutio on johtanut myös pelkistetympiin ratkaisuihin: siinä missä kaikilla aitotumallisilla eliöillä esiintyy kromosomien muodostamiseen osallistuvien histoniproteiinien muokkausta, joiltakin lajeilta on hävinnyt kyky hyödyntää RNA:n häirintää tai DNA-juosteen metylaatiota geenien toiminnan säätelyssä (Wolffe ja Matzke 1999). Epigeneettisten mekanismien, erityisesti metylaation, tausta löytynee bakteerisoluista, joiden perimä täydentyy usein horisontaalisen geeninsiirron kautta (Shabalina ja Koonin 2008)."

      http://www.kemia-lehti.fi/wp-content/uploads/2013/06/Epigenetiikka_linkittaa_ympariston_ja_sairaudet_Kemia-lehti_11.6.13.pdf

      Myös se, että hän mahdollisesti vakavissaan kuvittelee, ettei geeneettistä evoluutiota enää nykyisin tutkita juuri lainkaan mutaatioiden osalta, vaan että vuoden 2010 jälkeen tutkimus olisi siirtynyt käytännössä pelkän epigenetiikan tutkimukseen on jokseenkin huolestuttavaa. Tässä nopea katsaus yhden ainoan sivuston uutisartikkeleihin parin viikon ajalta, joka osoittaa tämän väitteen täydeksi hölynpölyksi.

      "By taking advantage of better DNA extraction techniques and amassing what is to date the largest collection of genome-wide datasets from ancient human remains, the team was able to identify specific genes that changed during and after the transition from hunting and gathering to farming.

      Many of the variants occurred on or near genes that have been associated with height, the ability to digest lactose in adulthood, fatty acid metabolism, vitamin D levels, light skin pigmentation and blue eye color. Two variants appear on genes that have been linked to higher risk of celiac disease but that may have been important in adapting to an early agricultural diet."

      http://phys.org/news/2015-11-tracks-gene-introduction-farming-europe.html

      "Take for example whole genome duplication—an error in DNA replication, or mating between different species, that doubles the number of chromosomes, leading to a duplication of the vast majority of genes. Such grand mistakes turn out to be among the major forces accelerating evolution.

      Organisms with additional sets of genes can accumulate and test mutations much faster and with less selection pressure than organisms with just one set of genes. One of the copies of a gene can maintain normal functioning of the cells even if the other copy mutates to become harmful or useless. Other possible alternatives are when one of the genes acquires a completely new function, or both genes start to specialise, each taking over a certain part of the ancestral function."

      http://phys.org/news/2015-11-mysteries-bony-fish-genome-evolution.html

      "A team of researchers from several academic institutions in the U.S. has found that contrary to popular belief, conifers have experienced at least two complete genome duplication events over the course of their evolutionary history. In their paper published in the journal Science Advances, the team describes their sequencing study of three types of plants and the comparisons they made with other plants that had been previously sequenced, and why they believe that what they found might help such trees survive as the planet warms."

      http://phys.org/news/2015-11-evidence-early-genome-duplications-conifers.html

      Ei edes feromonien ja hajujen käsittelyn evoluutiossa ole pääsääntöisesti kyse epigenetiikasta.

      "This specialisation is accompanied by changes in their smell receptor genes and the wiring of neurons in the brain. Understanding the genetic changes that underlie the tweaking of the structure and function of neural circuits is important to understand how brains are built and operate."

      http://phys.org/news/2015-11-fruit-nose.html

      Tässä vain muutama esimerkki.

      • Ja ilman muuta vastaavanlaisia esimerkkejä voisi tehdä muista kreationisteista, mutta tällä hetkellä The-Bible-is-the_Truth on niin aktiivinen, että hänestä on helppo tehdä moisia huomioita. On tuo outoa.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        Ja ilman muuta vastaavanlaisia esimerkkejä voisi tehdä muista kreationisteista, mutta tällä hetkellä The-Bible-is-the_Truth on niin aktiivinen, että hänestä on helppo tehdä moisia huomioita. On tuo outoa.

        Minä taas epäilen vahvasti, että piippelitruutti on saman takapirun tekeleitä, mikä on nikin Fiksu_Kreationisti_ takana.


      • jooppajoo kirjoitti:

        Minä taas epäilen vahvasti, että piippelitruutti on saman takapirun tekeleitä, mikä on nikin Fiksu_Kreationisti_ takana.

        Tuskinpa. Tyylinsä ovat niin erilaiset ja käsitykset mm. Maan iästä ja siitä kiertääkö Maa Aurinkoa vai ei poikkeavat täysin.


      • LubenterInglishi

        Englanti tökkii, ei niillä ole edes partitiivia.....Vai onko sille jokin prepositio?


    • Krevo

      Höh, ettekö vieläkään ymmärrä juutalaista ajattelutapaa? Totta helkutissa Ihmiselle keskus on oma maailmamme, se on todella meille aina ja ikuisesti "maailmankaikkeuden keskus"; mutta Kosmologisesti ei tietenkään, vaan se kuuluisa kaukana oleva paikka; Big-Bangin laajentumasta paikoillaan pysynyt piste. Galaksit sen ympärillä. Vaikka enpä tiedä, vaikka Big-Bang olisi vain zoomamalla aikaansaatu, eli koko maailmankaikkeus tietysti edelleen, kaukaa katsottuna vain kirkas piste....

      • tfoygyiö

        Big Bang tapahtui jokaisessa pisteessä eikä missään tietyssä yhdessä paikassa!


      • Krevo

        No, Galaksien lähtöpisteen voinee silti laskea, koska kaikki Galaksit, maailmankaikkeuden tällä reunalla lienevät osapuilleen samaan suuntaan menossa...Elleivät nekin sitten kierrä vain akseliensa ympäri, suurella nopeudella, mutta eipä suhteellista liikettä ole aina helppoa havaita...


    • VanhaaPoikaa

      Niin, on totta, että uskontokin voi aiheuttaa psykooseja. Terroristit paras esimerkki, hyvin vaarallisesta uskonnon vuoksi sekoamisesta, vaikka oli kristillisyydessäkin inkvisiition toimet yhtä lailla, psykoosin vaipuneiden katolisten kirkon johtajien kaikille vaarallisia touhuja. Hehän olivat tieteelle pahin vihollinen kauan. Seksihimo on tavallisin psykoosinaiheuttaja, koska se kuuluisa "Kylmä Haureuden Henki"; heittää jopa Mieheltä Herran pois puikoista, itselleeni niin on käynyt melko usein, eikä minun sydämeni fiilis kyllä taida olla mikään "Maailman miehekkäin tuska", vaikka psyykelääkkeillä sellaistakin fiilistä nykyään toisinaan tulee.....Sydänkohtaushan esim. runkkamisesta on melko usein lähellä kaikilla sitä harjoittavilla.

    • Nimi_Ja_Merkki

      Tautiluokituksesta en tiedä, mutta tämän mukaan se vaatisi hoitoa:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Harhaluulo

      Harhaluulo eli ajatusharha (deluusio) on todellisuutta koskeva käsitys tai ajatus, jota henkilö pitää totena, vaikka se on todistettavasti epätosi.[1] Ajatusharha perustuu henkilön virhepäätelmiin, eikä sitä voida horjuttaa järkiperusteilla.[2] Harhaluuloa sellaisenaan ei kuitenkaan pidetä sairautena.
      [...]
      Sen sijaan jos aikuinen henkilö on itse keksinyt todeksi väittämänsä vakuuttelun, niin voidaan jo katsoa olevan kysymyksessä hoitoa vaativa vaiva.

      BitT keksii jatkuvasti itse asioita, jotka hän on muka "osoittanut" tosiksi.

    • Krevokki

      Joo, en minäkään ole vielä huomannut, että suurinkaan usa hihuleista, olisi päässyt pastorinsa tiedeherjoista ja -harhoista vapaalle, milloin he ymmärtävät tai edes käsittävät, ettei ainakaan Raamatun Mooseksen "kortti" ollut tietää maailmankaikkeudesta, eikä edes biologiasta juuri mitään, eli eihän Jumala profeetallekaan voi puhua sellaista, mihin hänen omat kouluttautumisensa eivät ulotu. JOSKUS; on "automaattikirjoituksella tai henkioppaalla" tapahtunut sellaista, silloin kun ihminen ei ole yrittänyt muuttaa humanoidiviestejä tai enkeleiltä tai Jumalalta saamaansa ilmoitusta oman kehnohkon tietonsa tasolle, tapahtunut ihmeitä, jossa aivan idiootti, jopa seniili ihminen on humalatilan tapaisessa horkassa, puhunut asioista, joita Hän itse ei ole ymmärtänyt, mutta sellaiset ilmoitukset tuhoutuvat helposti, koska henkilö itse ei osaa perustella saamiaan ilmoituksia tuolloin ja sitäkin outoa tietoaan.

    • Krevokki

      Minun ainakaan, ole lupa kauheasti kritisoida nykytieteitä, vaikkapa pari virhettä olenkin muutamista tiedelaskelmistansa löytänyt, ja koska olen ollut opiskelijana tiedeyliopistossa monia vuosia, vaikka valmitumiseni sieltä onkin viivästynyt. Ei ole lupa myöskään minun paljoa "kritisoida" Suomen mielenterveystointa, koska olen muutaman psykoosin takia, joutunut mielenterveyshoitoihin. Mieluummin siis kritisoin itsekin uskonnollisia asioita, vaikkei minua ole seurakunnasta vielä erotettu(Veljeni erotettiin!!?), koska juuri uskonto, tuo Seemaläisen rodun, maailmanhallintateoria, on kaikkein raskaimmin aina virheille alttiina, kun epätäydelliset ihmiset rupeavat toisiaan sen avulla hallitsemaan, vaikkapa juuri kristinusko, kaikkein voimakkaimmin, maailman uskonnoista tähtää hengen vapauteen ja tasa-arvoonkin. Islam ei vapauta, edes pahasta pyhästä sodasta, ei Buddhakaan aina, ja hindut, alempikastiset jopa mielestään kohta kärpäsiä taas, mutta Kristuksen opit vapauttavat, sillä "Totuus tekee vapaaksi". Jeesus päästää jokaisen vapaaksi, oman veressään eli fiiliksessään kokemansa suuren Rakkauden vuoksi. Ja vaikka hän tarvitsikin monia tuhansia marttyrejakin vielä jatkamaan SITÄ vapaustussuunnitelmaa.....

    • Ksuvo

      Onko täälläkin ollut puheloimassa joskus ninim. TJT, tuo sfnetin, suurin kreationismin puolestapuhuja? Sielläkin kymmenkuntavuotta sitten heitin läbbää, mutta lopulta tajusin, lukevani viestejäni, melkein yksin vain. Täällä on söpömmät ikkunat toki, ja enemmän lukijoitakin....

    • JC_--

      Maan keskeinen sijainti kaikkeudessa on sopusoinnussa paitsi Jumalan luomistyön kanssa niin myös tieteellisten havaintojemme kanssa. Niiden mukaan kaikkeus ulottuu ympärillämme - kaikissa suunnissa - yhtä kauas. Jos moloch haluaa tästä poiketen kertoa missä suunnassa muka avaruuden reuna on lähinnä - siis että olisimme tuon reunan tietämille hylätyt -, sana on vapaa.

      En ole itse enää jaksanut seurata keskustelua Havaijin kukista ja niiden lajinmukaisuudesta alalajeineen. Tästähän on keskusteltu jo aiemmin, eikä tuolloin evoluution todistetta voitu esittää - ja vielä vähemmän mitään luomisopin vastaista.

      Nimimerkki The_Bible_is_the_Truth on tehnyt hyvää työtä. Nähdäkseni kreationistien asema palstalla on vahvempi kuin koskaan.

      • AntiJaakob

        Että silleen. Johtuu vain sinun Evofobiastasi, ettet HALUA tietää tosiasioita.


      • "Maan keskeinen sijainti kaikkeudessa on sopusoinnussa paitsi Jumalan luomistyön kanssa niin myös tieteellisten havaintojemme kanssa."

        Ihan vaan varmuuden vuoksi tarkistan, että tarkoitathan multinilkki todellisuudessa itsesi sijaintia eikä maapallon. Omahyväisyytesi tuntien oletan tietenkin että tarkoitat nimenomaan itsesi keskeistä sijaintia kaikkeudessa.

        "Niiden mukaan kaikkeus ulottuu ympärillämme - kaikissa suunnissa - yhtä kauas."

        Häveliäisyyttäsi multinilkki jätit käyttämättä ilmaisua "ympärilläni" ... Hih hih.

        "Jos moloch haluaa tästä poiketen kertoa missä suunnassa muka avaruuden reuna on lähinnä - siis että olisimme tuon reunan tietämille hylätyt -, sana on vapaa."

        Oli tietenkin erittäin arvattavaa, että kaltaisesi oppimaton ja yksinkertainen tollo kuvittelee että avaruudella on reunat.

        "En ole itse enää jaksanut seurata keskustelua Havaijin kukista ja niiden lajinmukaisuudesta alalajeineen. Tästähän on keskusteltu jo aiemmin, eikä tuolloin evoluution todistetta voitu esittää - ja vielä vähemmän mitään luomisopin vastaista."

        Paroni Munchausen näyttää surkealta amatööriltä rinnallasi multinilkki ...

        "Nimimerkki The_Bible_is_the_Truth on tehnyt hyvää työtä. Nähdäkseni kreationistien asema palstalla on vahvempi kuin koskaan."

        Todentotta. Tuo mainitsemasi multinikki vahvistaa sinun jo kiistattomastai paaluttamaa palstan kieroimpien ketkujen asemaa teille kreationisteille. Minä kyllä olen sitä mieltä edelleenkin, että sinä olet multinilkin nikeistä se kieroin - ketkujen kuningas. Tämä varmaankin lämmittää mieltäsi. Hih hih.


      • tieteenharrastaja

        Sivullisten suojelun nimissä tarkennus:

        "Niiden mukaan kaikkeus ulottuu ympärillämme - kaikissa suunnissa - yhtä kauas."

        Tieteen mukaan näemme kaikkeutta ympärillämme kaikissa suunnissa yhtä pitkälle ja näkeminen loppuu kahdesta syystä. Valo pääsee meille vain alueeelta, josta se on ehtinyt tulla tänne kaikkeuden eliniän vajaan 14 miljardin vuoden aikana. Lisäksi mitä kauempaa valo tulee, sitä vanhempaa se on ja kaikkeuden iän alussa oli pitkä pimeä jakso, jossa ei ole mitään nähtävää. Alkuräjähdyksen jälkeen vajaan puolen miljoonan vuoden aikana valoa oli, ja se näkyy nyt tasaisesti joka puolelta radioaaltoina tulevana avaruuden taustasäteilynä.

        Avaruutta on näkökehämme ulkopuolella joka suunnassa tuntematon ja melko varmasti eri määrä eri suunnissa. Koska paikkamme avaruudessa on sattumanvarainen, sijainti "keskellä" on äärimmäisen epätodennäköinen. Avaruuden "reuna" voi olla jossakin tai puuttua kokonaan kahdella eri tavalla.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Sivullisten suojelun nimissä tarkennus:

        "Niiden mukaan kaikkeus ulottuu ympärillämme - kaikissa suunnissa - yhtä kauas."

        Tieteen mukaan näemme kaikkeutta ympärillämme kaikissa suunnissa yhtä pitkälle ja näkeminen loppuu kahdesta syystä. Valo pääsee meille vain alueeelta, josta se on ehtinyt tulla tänne kaikkeuden eliniän vajaan 14 miljardin vuoden aikana. Lisäksi mitä kauempaa valo tulee, sitä vanhempaa se on ja kaikkeuden iän alussa oli pitkä pimeä jakso, jossa ei ole mitään nähtävää. Alkuräjähdyksen jälkeen vajaan puolen miljoonan vuoden aikana valoa oli, ja se näkyy nyt tasaisesti joka puolelta radioaaltoina tulevana avaruuden taustasäteilynä.

        Avaruutta on näkökehämme ulkopuolella joka suunnassa tuntematon ja melko varmasti eri määrä eri suunnissa. Koska paikkamme avaruudessa on sattumanvarainen, sijainti "keskellä" on äärimmäisen epätodennäköinen. Avaruuden "reuna" voi olla jossakin tai puuttua kokonaan kahdella eri tavalla.

        Ei lisättävää :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe