selvää säästöä öljyllä jopa 0.0022€ km järkeä vai

ProOil

Luuloon perustuva tunne on hyvä, öljy joka juuri ja juuri täyttää jokin luokituksen vaatimukset ja saa aikaan tyytyväisyyden tunteen, tätä vahvistaa fakta, että kone ei hajonnut.

On olemassa myös useita öljyjä jotka ylittävät reilusti vaaditut luokitukset, antaen koneelle paremman suojan yms.

Itse kiinnitän huomiota öljyä valitessa omiin koneisiini öljyistä saataviin spekseihin, että löytyy pelivaraa, sillä jotkut merkit itsenkin myöntävät öljyjensä sisällön vaihtelevan esim viskoosin suhteen a keksineet hauskoja sanoja kuten "tyypillinen" tai jotkut ovat suoraselkäisiä ja antavat vaihtelu välin.

Toinen merkittävä tekiä on öljyn TBN luku joka antaa viitteitä öljyn tulevasta elinkaaresta sekä siitä, että yritetty saada aikaiseksi moottoria suojaava lisäainepaketti. Perus öljy itsessään ei riitä voitelemaan, pesemään ja suojaamaan konetta.

Kolmas viskoosi indexi numero, kertoo myös öljyn laadusta, mitä suurempi sen parempi.

Neljäntenä hinta. Itse ajoin viimeksi n.30 000km öljyn kustannus 11 l 110€ jaettuna ajoilla on 0.0037 ct / km jos olisin ostanut HALPAA olisi mennyt näin 11l 43,93€ 0.0015 / km.

Itse en osaa nähdä tässä tätä säästöä elinkaari ajattelulla ja suhteutettuna autoilun muihin kustannuksiin vaikka polttoaineeseen. Lukema on niin pieni ettei sitä rahana käsitä joten kerrotaan hinnan säästö 100, niin saadaan ymmärrettävä rahallinen arvo eli öljyn säästö 0,22€ sadalla kilometrillä ostamalla kaikkein halvinta vs keskihintaiseen.

Autoilussa on mahdollista säästää järkevimmissä paikoissa, kun moottorin suojauksessa faktaan perustuvan laadukkaan ilmansuodattimen, öljysuodattimen ja öljyn käytössä!

6

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elmäOnSäästöäLaskemista

      Voi wattu mikä insinööri, eipä ole tyhmempää aloitusta ollut aikoihin.

      • öljytietäjä

        Kyllä ProOil kirjoittaa täyttä asiaa.Viimesin paikka missä autoilussa minä säästän,on moottoriöljy/suodattimet ja renkaat.Ajelen n.50th vuoteen työajoa.Öljynvaihdon suoritan 15th välein.Moottorissa voisi pelata halpis öljykin,mutta pelaan "varman" päälle ja maksan öljystä n.12e l.Voin ajella hyvillä mielin vaihtovälin,epäilemättä riittääkö öljyn ominaisuudet.Suodattimissa luotan alkuperäisiin/vastaaviin.Vaikka ajelen 5th euron autolla,noissa huolto hommissa en säästele.Samoin on renkaat,paljon näkee uudehkoja isoja Audeja/mersuja,jossa alla jotkut vitun ling long ym...Itse erehdyin kerran ostaa jotkut halpis renkaat....Kesän kesti,ei uskaltanut ajella kuin vesisateella kuin köröttelemällä..KYLLÄ HALVALLA EI SAA HYVÄÄ!!


    • autoinsinööri
    • 634643734

      Mulle jäi vähän epäselväksi aloitusviestistä että millä tavalla se auttaa auton moottoria jos maksaa öljystä enemmän katetta? Mitä kalliimpi merkkiöljy kyseessä, sitä enemmän hinnassa on katetta. Lapsellista uskoa että hinta olisi suoraan verrannollinen laatuun.

      Itse ostan aina halvinta merkkiöljyä, se että öljynvalmistajan merkin uskaltaa laittaa purkin kylkeen riittää varmistamaan ettei ole mitä tahansa kuraa.

      • ProOil

        En missään vaiheessa aloitusta kehottanut ostamaan kallista, vaan tarkoitus oli herätellä ymmärtämään tutustumaan öljyn teknisiin ominaisuuksiin vertailun pohjaksi, sillä vaikka öljypurkin sae / api /asea luokka täytyy, niin samallakin rahalla voi saada laadukkaampaa öljyä laatu=lue kertaus aloitus viestistä.

        Itse laitoin uudet öljyt viimeviikolla edullista ja laadukasta faktojen perusteella TB diamant diesel 5w40, öljyn hinta n6€ litra ja täyttö n.7 l katsotaan paljonko tällä kertaa päsee km. Viime kerralla mobil ESP petti 18 000km ja vaihdoin koneeseen n. Puolet öljystä siksi tuo 11l viimeksi


    • vääräpaikkasäästä

      jos ajaa todella 30tkm samoilla öljyillä, tekee tyhmän virheen. vaikka auton huoltokirja sen sallisikin, on se todella konetta kuluttavaa. jos tuon määrän ajaa, ei välitä voitelusta pätkääkään. kaikki öljyt on paskoina jo 20tkm kohdalla. autojen öljytilavuudet on niin olemattomia.

      ideana valmistajalla on saada autot kulumaan että kauppa kävisi. annetaan kuluttajille harha nimeltä longlife että ihmiset kuvittelisi säästävänsä. öljyt tulisi aina vaihtaa max 15tkm. viimeistään aina ennen pakkasia ja keväällä ennen kesää. kilometrit ei kerro kaikkea. talvella öljyt kärsii nopeasti ja sekaan sekoittuu polttoainetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1213
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe