Jätteenpolttolaitoksista

savuvana

Periaatteessa ideana hyvä, mutta asialla myös kääntöpuoli. Nimittäin ihmisten lajitteluosaaminen. Polttolaitokselle tulee aina vain enemmän ruokajätettä, joka tietyn rajan ylittäessään, heikentää palamisprosessia merkittävästi. Tuo palavan jätteen suhde korjataan, tuomalla pahvijätettä kierrätyspisteiltä prosessiin, jolloin suhde saadaan korjattua oikeaksi. Tätä ei kerrota tietenkään julkisuudessa, koska lajitteluinto voisi vähentyä entisestään. Eli polttolaitokset vähentävät suoraan uusiopahvin määrää jatkojalostukseen, tarkkaa määrää en osaa sanoa, mutta rekka-autoittain sitä pahvia poltettavaksi viedään. Tämä aiheuttaa että pahvia valmistetaan yhä enemmän ns nollatasolta, uusiopahvin ollessa kortilla, polttolaitosten takia.

Eli monen joka kuvittelee tekevänsä hyvän teon, ja vievänsä maitopurkit ja pahvit kierrätyspisteelle, niin ne päätyvätkin samaan polttolaitokseen, mihin ne päätyisivät omasta roskapöntöstäkin. En toki syytä polttolaitoksia. Syytän ihmisiä, jotka syytävät sitä ruokajätettä roskiksiin. Jo lautasellinen ruokaa vaatii kaverikseen ison pahvilaatikon, jotta polttoprosessi onnistuu. Jokainen roskikseen kipattu ruoka on uusiopahvista suoraan pois, ja edelleen sademetsistä, koska pahvin raaka-aine otetaan sitten sieltä sademetsästä kun uusiopahvi on palanut savuna ilmaan.

6

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaindorkamaksaa

      Kukaan ei voi tarkistaa mitä sinne energiajätteeseen laitetaan. Energiajätteen tyhjennys on halpaa verrattuna kaatopaikkajätteeseen. Nosturiauto tulee pihaan ja tyhjentää molokin: kävin katsomassa ettei siinä ole vaakaa että kuski voisi laskea painon ja tilavuuden suhteen. Eli miksi maksaa 100e kun kympilläkin pääsee.

      • hehevo

        Herää tähän päivään. Eikai nyt kukaan okt-asukas molokkia omista? Sekajäte on nykyään poltettavaa jätettä (ollut jo monta vuotta). Roska-auto käy kippaamassa sen 240 litraisen pöntön sisuksiinsa, ja kuskaa sen polttolaitokseen.


    • luityssuisu

      Ruokaa haaskataan älyttömästi , päivän aikana havaittua : tomaatista käytetään n. puolet , pitää varoa karassa olevia myrkkyjä , pullovesi jää autoon pariksi päiväksi ja jäätyy , kerran hörpättyä vettä ei voi enää sulaneena juoda , voi olla vaikka pilalla , erikoista maustetta pitää ostaa pullollinen , seuraavan kerran kun se tulee vastaan , on kulunut jo puoli vuotta mauste saattaa olla pilalla .

    • Lasit.sekajätteeseen

      Niin.. Entäs keräyslasi? Sitä tulee niin paljon, että suurin osa ihmisten kierräyspisteisiin viemästä lasista päätyy kaatopaikalle.

    • helppoo_on

      Kierrätys on simppeliä, maitopurkit ja muu palava takkaan, metalli ja lasi keräykseen ja biojäte sekajätteeseen.

    • kusetushommaa666

      En luota jätteenkeräyssysteemiin lainkaan. Pidän sitä ihmisten kusettamisena. Jätteiden lajittelu on VAIN JA AINOASTAAN BUISNES. Jätteiden lajittelua varten tarvitaan oikein firmoja, jotka valmistavat erilaisia roskapönttöjä, tarvitaan firmoja valmistamaan roskapusseja, tarvitaan firmoja polttamaan osa roskista, tarvitaan firmoja kuljettamaan roskat tunkioille ja kaatopaikoille käsittelyyn.

      Tarvitaan firmoja ja tehtaita pakkausten valmistamiseen. Esim. ostin suklaawienerpullan, joka oli pakattu ensin yksittäispakkaukseen muovinen, sitten kaikki viisi wienerpullaa oli jälleen pakattu muovipussiin. Sitten tuo muovipussi oli vielä pakattu pahvirasiaan, jossa muovia myöskin osana. Nyt sitten minulle sanotaan, että jätteet ja siis roskat täytyy lajitella. Hyi vittu! Kyllä varmasti lajitelen, kunhan vaan pakkausten tehtailijat lopettavat ainakin vähentävät 80 % tuotannostaan ja vähentävät siis yli puolella maailman saastumista ja likaantumista ja hukkumista muoviin ja muihin vastaaviin materiaaleihin.

      Tämä saastan sikalikainen maailma sen kun likaantuu ja saastuu noiden ahneiden tehtaiden, firmojen työntäessä peräreiästään kuvottavaa sontaa mailmalle ja sitten toitotetaan että vielä lajitella se sonta. Ei onnistu viisaimmilta. Ja siks toiseks ennen kuin älykäs piipertäjä tuohon hommaan ryhtyy, vaatii hän myöskin palkan tekemästään palvelusta. Jotta silleen. Kaikkein tyhmimpiä liikemiehet kusettavat kaiken aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe