Aeolus AW05 nastarengas kokemuksia

Passaati

Liikkeessä suosittelivat uutta ja edullista nastarengasta Aeolus AW05 Ice Challenger.
Kotisivu http://aeolustires.com/PLT/AW05.html

Testejä kyseisestä renkaasta ei löydy, eikä netistä käyttökokemuksia. Renkaassa on suomalaiset nastat ja 3PMSF talvihyväksyntä. Sarja olisi 205/55R16 koossa alle 400e, joten ei koko tiliä tyhjäisi...

Kiinnostaisi tietää kokemuksia, että miten tämä rengas suoriutuu jäällä, lumella ja sohjossa? Onko suuntavakaa ajettava ja reagoiko hyvin ohjaukseen?

16

4783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • einsa

      Heittäkää nyt jo hevon kuuseen ne iänikuiset nastarenkaat. Kunnon kitkat on sata kertaa mukavammat ajettavat.

      • älämustavalkosiahuutele

        Riippuu autostakin. Meren tuntumassa (Helsinki) ei välttämättä ole fiksua laittaa kitkoja keskivertoa huonommin ohjautuvalle autolle. Pito on myös riippuvaista siitä onko ollut nastoja karhentamassa hieman kosteaa jäistä tienpintaa.
        Omaan pieneen kaupunkikotteroon vuosimallia 2000 en todellakaan harkitse kitkoja.
        Sisämaassa asustellessa ja paremmalla autolla kylläkin harkitsisin.


      • Anonyymi

        Kitkarenkaat on ihan vitun paskoja !
        Parhaimmillakaan ei pääse edes loivaa peilijäistä mäkeä ylös, kun taas paskoilla/halvimmilla nastarenkailla pääsee ongelmitta.
        Mitä mukavempaa kitkarenkaissa muka on ? Onko pinna niin vitun kireällä, että pieni nastojen rapina ärsyttää ? Eikö autossasi ole radiota ? Pienelläkin volumella peittyy ropina, jos se niin v*tusti häiritsee...


    • Hessu_80

      Olen ajanut pari päivää noilla Aeolusilla ja fiilikset ovat kaksijakoiset. Sulalla tiellä ja kovalla lumella tuntuvat toimivan. Kiillottunut jäinen asfaltti vie kaiken vetopidon renkaasta. Jarrutuksessa ehkä hieman parempi, mutta silti heikko. Ohjaustuntuma on hyvä ja suuntavakaus ok. Voi olla, että nastat alkavat purra paremmin jäähän, kun rengas kuluu. Melu on parhaisiin nähden kovempi, mutta ainakin Volvo V70:ssä vielä ok 80 km/h nopeuksissa. Motarilla en ole vielä kokeillut. Nyt on ollut n. 10 astetta pakkasta ja lumipyry. Saas nähdä pysyykö tiellä kun liukkaat kelit koittavat. Rengaskoko 205/60R16.

      Kokeneelle kuskille voin ehkä varovaiseen ajoon suositella, yleisesti ottaen tämä on aivan väärä paikka säästää. Itseä ainakin nyt vähän kaduttaa valinta. Tosin voi olla, että pidemmän sisäänajon jälkeen nastat nousevat esiin ja tuo jääpito vähän paranee.

      • etuveto-tdi

        Mulla alla hkpl7:t 16-tuumaisina. Nyt on ollut sellaisia kelejä että eivät pidä nekään, just tuo vetopito on ollut se ongelma.. luistoneston valo räpättää kohtuu usein. Toisaalta on ihan hyvä että rengas "varoittaa" esim. huonolla vetopidolla, äkkinäisempikin tajuaa liukkauden.


    • Herzman

      Itse vaihdoin juuri autoa ja sain mukaan uudet kyseiset Aeulos nastarenkaat. Auto V70 -07. Muutaman tuhannen kilometrin kokemuksella voin olla täysin samaa mieltä ylläolevan kirjoituksen kanssa. Vetopito on liukkaalla huono ja melkoisen äänekkäät ovat. Vaikka kohtuudellahan nuo muuten toimivat, niin en ostaisi.

      • corsa-1.6

        kaupassa tutkin aoluksen nastarenkaita, oli kovan oloinen kumiseos, miten käy pidolle kun nastoja irtoaa? lumihiutalemerkki renkaassa ei takaa mitään rengastestin läpäisyä, sen saa pelkästään kun kuvio on riittävän karkea, oikeassa kulmassa renkaan linjaan.


    • Hessu_801

      Nyt on pari tonnia kilometrejä takana ja renkaisiin on tottunut. Muissa keleissä kuin jääkelissä aivan ok, yleensä jopa hämmentävän hyvä pito ja rauhallinen käytös. Liukkalla sitten on liukasta. Vetopito on jonkin verran parantunut, kun nastat ovat "nousseet" näkyviin. Melu on entisestään kasvanut. Varsinkin sula karkea asfaltti on myrkkyä korville. Nyt tällä kokemuksella jättäisin kauppaan.

    • Taksar

      Itellä nyt autossa alla aeolus merkkiset renkaat, erittäin ura herkät jäisellä tiellä kokoajan "hyppii" urasta toiseen. Jarrutus pito ihan ok, kiihdyksessä ei mikään hyvä pito ja tuo melu mikä lähtee on ihan hirveä. Mutta hinta (450e) kierros nii ihan ok rengas mutta en kyllä suosittele kellekkään. Kouluarvo sanana 6 puol.

      • merkkirenkailla

        Luokkaan halpis renkaat ja arvaamaton käytös.


    • HTR60

      185/65 14 Aeolukset pikkuautossa ja ihan karmean uraherkät, jopa vaaralliset. Bridgestone Noranzan jälkeen auto muuttui äkkiarvaamattoman yliohjaavaksi.
      Pitkä matka Kiinalaisilla vielä es. Nokialaisiin... mutta halpuus houkuttelee

    • Anonyymi

      Tytölle ostettiin Honda Accorttiin. nyt kaks talvea alla, tosi hyvät, ajaa vielä ainakin yhden talven

    • Anonyymi

      Ei voi kuin ihmetellä, kun ihan laatunastat saa vain vähän enemmän maksamalla, niin joku sitten ostaa muutaman kympin ”säästön” takia nastarenkaat, jotka eivät pidä jäällä eli sillä ainoalla alustalla minkä takia nastat renkaissa ylipäätään on, meluavat ja kuluvat nopeasti. Arvatenkin myös polttoaineenkulutus kovaa.

    • Anonyymi

      Kyllä pärjää, kuskista kiinni!

    • Anonyymi

      Erehdyin ostamaan 225/45-17 kierroksen, kokemuksieni mukaan hengenvaarallinen "rengas". Sivuttaispito olematon liukkaalla, pari krt lähti n.30 asteen luistoon varoittamatta, kyseessä suora ja jäinen tie. Moni näistä kiinanihmeistä saattaa pärjätä jollain osiolla suht ok, mutta Aeoluksella sitä ei todellakaan löydy. Trianglet pitkälti samaa kastia, ei kannata missään nimessä laittaa perheen autoon.

    • Anonyymi

      Hengen vaarallinen rengas. Nykyisessä autossarenkaat on 205/55/16 kokoisena ja edellisessä autossa oli myös samankokoiset renkaat. Nyt kun ajattelee edellistä autoani, niin 7v vanha yokohama talvirengas piti paremmin kuin vuoden vanha Aeolus nykyisessäni. Jossain testissä 25 km/h nopeudessa jäällä Hakkapeliitta pysähtyi 11 metrissä ja tämä Aeolus 19 metrissä. Jos jarrutusmatka nelinkertaistuu nopeuden kaksinkertaistuessa niin siitä voikin sitte päätellä kuinka turvallinen tuo rengas on vaikkapa 100km/h nopeudessa tai äkkinäisessä ja yllättävässä tilanteessa. Yhtäkkiä vaan tuntuu siltä että tuon renkaan kanssa on tänä talvena tullut valtavan paljon läheltä piti tilanteita, eli vaihtoon taitaapi mennä. Edellinen auton omistaja oli näköjään halunnut säästää renkaissa, mutta tätä en suosittele kenellekään jos vaihtoehtona Aeoluksen talvirenkaat. Suurin piirtein samalla rahalla saa paljon parempiakin renkaita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1831
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1749
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1662
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe