Raiskattua ei lohduta että on yksittäistapaus

Urmas_Kala

Perussuomalaisten kansanedustaja ja pitkän poliisiuran tehnyt Veera Ruoho on erittäin huolissaan siitä, että turvapaikanhakijoihin kohdistuvat rikosepäilyt ovat lisääntyneet merkittävästi syksyn aikana.

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona, että pelkästään marraskuussa on ilmennyt noin sata seksuaalista ahdistelutapausta, joissa epäillään tekijäksi turvapaikanhakijoita.

– Uutinen ei ole yllätys minulle. Turvapaikanhakijoista suurin osa on nuoria miehiä ja heillä on seksuaaliset tarpeet. He tuovat mukanaan kulttuurin, jossa naisten asema on heikompi kuin meillä Suomessa, Ruoho sanoo.

Joka 4-5 raiskaaja ulkomaalainen:

Joka neljäs tai viides raiskausrikoksen tekijöistä on ulkomaalainen. Poliisi on kirjannut tänä vuonna noin kymmenen rikosilmoitusta raiskauksista, joista epäillään turvapaikanhakijoita.

Ruoho on tehnyt sekä turvapaikkatutkintaa että maastakarkoitusesityksiä. Hän on myös kuullut uransa aikana lapsia, jotka on raiskattu.

– Uhria eikä omaisia lohduta, jos sanotaan, että raiskaukset ovat kuitenkin vain yksittäistapauksia. Mielestäni yksikin raiskaus on liikaa. Ulkomaalaiset ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa. Nyt on pakko vahvistaa poliisin resursseja, sillä saahan maahanmuuttovirastokin lisää 750 henkilöä lisää hakemusten käsittelyyn.

Vanhemmilla on hätä:

Ruoho on saanut paljon yhteydenottoja lasten turvallisuuden puolesta pelkääviltä vanhemmilta, jotka kertovat erilaisia esimerkkejä seksuaalisesta häirinnästä.

– Seksuaalisävytteiset huutelut hyvinkin nuorille tytöille on yleistä silmäniskuineen. Olennaista on kuitenkin se miten erilaisten lähestymisyritysten kohteeksi joutunut kokee tilanteen. Kannustan ilmoittamaan poliisille aina, jos kokee tilanteen epämiellyttäväksi. Kyllä poliisi osaa ratkaista ylittyykö kynnys aloittaa tutkinta.

Kansalaiset vihaisia:

Raiskaus- ja ahdistelutapaukset ovat saaneet ihmiset suutuksiin.

– Ymmärrän, että kansalaiset ovat vihaisia, ja meidän kansanedustajien on otettava ihmisten reaktiot vakavasti. Yksi valtiovallan tärkeimpiä tehtäviä on kansallisen turvallisuuden takaaminen ja yhteiskuntarauhan säilyttäminen. Siinä työssä kannan vastuuni vakavasti, Ruoho painottaa.

Yhteenottoja vastaanottokeskuksissa:

Raiskausten ja ahdistelutapausten tutkinnan lisäksi poliisia on työllistänyt viime kuukausina vastaanottokeskuksissa tapahtuvat eriasteiset yhteenotot. Poliisi aikoo tiedottaa turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta vielä tällä viikolla ja se on Ruohon mielestä oikea linja.

– Tosiasioita ei pidä hyssytellä ja poliisi toimii oikein kertoessaan rikoksista. Kansalaisilla on oikeus saada tietoa siitä, että mihin suuntaan turvallisuus kehittyy Suomessa.

Pariisin iskuissa turvapaikanhakijoita:

Noin kolmasosa Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista saa myönteisen päätöksen turvapaikasta. Kielteisen päätöksen saaneilla on edessä heidän palauttaminen lähtömaihin.

– Pariisin marraskuisen terroristi-iskun tekijöiden joukossa on kaksi turvapaikanhakijaa. On tärkeää, että turvapaikkatutkinta tehdään mahdollisimman nopeasti ja tiedetään millaisia henkilöitä meillä on maassa.

– Palautuksissa tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä. Palautukset toimivat ennaltaehkäisevästi kun turvapaikanhakijoiden lähtömaissa huomataan, että tänne ei voi jäädä ilman perusteita.

Ruohon mielestä turvapaikkatutkinnassa voisi käyttää nykyistä enemmän perustelua, jossa turvapaikkahakemus katsotaan ilmeisen perusteettomaksi. Silloin kielteisen päätöksen saaneen henkilön palautusprosessi on nopeampi.

Ihmissalakuljetus kuriin:

Arviolta joka toinen turvapaikanhakija tulee nykyään Euroopan unionin alueelle ihmissalakuljettajien matkassa. Ruohon mukaan viranomaisilla riittää työtä salakuljetuksen kitkemisessä.

– Pakolaisten hätä on rikollisille iso bisnes. Esimerkiksi terroristijärjestö Isis rahoittaa toimintaansa sen avulla. Ihmissalakuljetuksen torjumisessa tarvitaan tiiviimpää yhteistyötä esimerkiksi tiedustelutietojen vaihdossa eri maiden kesken. Myös suhteet Venäjään täytyy pitää kunnossa, jotta yhteistyö itärajan valvonnassa pitää, Ruoho toteaa.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuolemantuomio.takaisin

      Jokaisella ihmisellä on ja hänellä on oikeus olla oma nk. reviirinsä. Eri ihmiset kokevat tämän itsesuojelullisen reviirinsä eri tavoin. Kun fyysiselle reviirille tullaan, se on aina loukkaus. Jos joku ei koe sitä loukkaukseksi, se on hänen asiansa, mutta yleensä ihmiset ovat luonnostaan tarkkoja tästä. Luulisin, että keskimääräinen nk. oma reviiri on n. 0,5-1 metri.

      Puukotus on epäilemättä toisen omalle reviirille tuloa, siinä ulkopuolinen ihminen tuo vieraan esineen ja työntää sen uhriin kiinni, hänen sisälleen. Samoin on ihan muutkin pahoinpitelyt: ulkopuolinen loukkaa uhrin fyysistä koskemattomuutta ja omaa tahtoa.

      Esim. varkaus on myöskin fyysinen loukkaus. Joku ottaa itselle tärkeän, oman esineen ja kohtelee sitä ala-arvoisesti. Moni ei halua varastettua esinettä enää itselleen takaisin, se on ikäänkuin raiskattu, turmeltu. Sen haluaa ennemmin haudata.

      Raiskaus on hiukan toisenlainen kokemus, riippuen tietysti myös tapahtuman kulusta. Raiskauksessa uhri joutuu, ilman omaa lupaa, kehoaan häpäisevän seksuaalisen teon kohteeksi, jossa hänen sekä ruumiillista, seksuaalista, että henkistä koskemattomuuttaan tietentahtoen, julmasti loukataan. Häntä pahoinpidellään, häntä kohdellaan kuin esinettä, vailla ihmisarvoa, häntä kidutetaan, sekä ruumiillisesti, että henkisesti, hän on hirvittävän henkisen paineen alla. Raiskaajia voi olla yksi, tai useampia, hän / he voivat olla ennestään tuttuja, tai sitten aivan vieraita.

      Yksi raiskaustapahtumasarja saattaa usein kestää useita tunteja, jopa useita vuorokausia. Jatkuvan seksuaalisen hyväksikäytön uhri saattaa kokea sitä vuosien, jopa kymmenien vuosien ajan. Hän on menettänyt ihmisarvonsa, oman koskemattomuutensa, hän on kaltoinkohdeltava esine muiden käsissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe