Kanada laillistaa kannabiksen.

123Perkele321

Kanadan pääministeri Justin Trudeau vahvisti perjantaina pitämässään puheessa että vaalilupauksesta ollaan pitämässä kiinni.
http://yle.fi/uutiset/kanada_laillistaa_kannabiksen/8506173
Trudeau sanoi laillistamisen korjaavan epäonnistuneen järjestelmän ja auttavan rikollisen elementin poistamisessa.
Perjantain puheessa myös mainittiin kannabiksen saatavuuden rajoittamisesta mutta tästä ei annettu tarkempaa selitystä.
http://www.theguardian.com/world/2015/dec/04/canada-new-liberal-government-legalize-marijuana
Samaan aiheeseen liittyen Marc Emery on ilmaissut huolensa siitä, tuleeko kannabiksen laillistamisesta vain uusi kieltolaki, toisinsanoen tehdäänkö laista niin tiukka ja rajoittava että kansalaisia syrjitään heidän päihdevalintansa perusteella samalla kun laiton tuotanto jyllää laillisen tuotteen korkean verotuksen vuoksi.
http://www.straight.com/news/581861/marc-emery-canada-cannabis-regulation-new-prohibition

9

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aaaaaaaaaad

      Laillistaminen on oikea tapa. Miten se tehdään on sitten sinänsä helppoa. Canadassa kuten meillä on alkoholi lait. Ottaa niistä mallia. Jos esim. hinta on laillisena liian korkea sen tietää jokainen mitä siitä seuraa. Kuitenkin oikea päätös tuo laillistaminen.

    • HilariusHentomielinen

      Mun mielestä paras laillistamistapa olisi apteekkiin tai sitten coffee shoppeihin. Ja tietenkin joku erillisvero vielä hampun päälle. Rahasta on kuitenkin suomessa huutava pula, enkä näe mitään syytä miksi se kaikki pitäisi jakaa hamppuväen kesken. Kotikasvatus laillistettaisiin myös, mutta kotikasvatettua ei saisi myydä. Kotikasvatukselle voisi laittaa valaistustehoa koskevan rajoituksen, esimerkiksi 450W.

    • o-_________________-o

      juu kyllä tämä oli positiivinen uutinen. Kyllä se täytyisi meillä Suomessakin laillistaa.

      • ttthhhccc

        Todennäköisesti ei ihan pian laillistu suomessa. Tarkoittaa vain sitä että käytetään laittomasti. Sillä lailla kun ei ole juuri mitään merkitystä käytön yleisyyteen. Hyvä kuitenkin että canada laillisti. Sieltä tulee esimerkkiä coloradon tavoin.


    • pelkuripolitikot

      Omituisen vähän on kanadan päätös laillistaa herättänyt keskustelua. Tämähän on lähes kuollut palsta mutta vähän muutenkin. Politikoille kaikkein vaikeinta kun pitää tasapainoilla äänestäjien ja realismin välillä.

      Itse tosin ovat koko kieltolaki sopan keittäneet. Sinänsä huvittavaa kun demokratian kehdossa kannabista otettiin ennen keskustelua että oltiin suvaitsevimpia toisten ehdotuksille.

      Kuka voi luottaa esim. kolmen "ässän" politikkoihin kun oppositiosta huusivat päinvastaista mitä nyt kaksi niistä tekee? Porvarit itkee että työläisen pitää joustaa. Toivovat uusia tulonlähteitä.

      Helpoin tapa olisi laillistaa kannabis. Säästöä oikeuskuluissa, poliisit voisi käyttää resurssejaan järkevämmin ja sitten ihan verotuloja kuten coloradossa.

      • 123Perkele321

        Suomessa on vähän sellainen kuoliaaksi hyssyttelyn kulttuuri, varsinkin kun kyseessä on huumepolitiikka ja ennenkaikkea politiikan liberalisointi.
        Osaltaan varmaan iso osa päättäjistä ja julkisuuden henkilöistä tarkoituksella pidättäytyy ulostuloista kun kaikilla on tiedossa huhtikuun Ungass2016 kokous, josta saattaa tulla, ainakin toiveiden mukaan, ihan uudensuuntaisia ohjeita kuinka päihdepolitiikkaa tulisi ajaa.


      • rfytguyhiuj
        123Perkele321 kirjoitti:

        Suomessa on vähän sellainen kuoliaaksi hyssyttelyn kulttuuri, varsinkin kun kyseessä on huumepolitiikka ja ennenkaikkea politiikan liberalisointi.
        Osaltaan varmaan iso osa päättäjistä ja julkisuuden henkilöistä tarkoituksella pidättäytyy ulostuloista kun kaikilla on tiedossa huhtikuun Ungass2016 kokous, josta saattaa tulla, ainakin toiveiden mukaan, ihan uudensuuntaisia ohjeita kuinka päihdepolitiikkaa tulisi ajaa.

        Ilmeisesti jokin toive että kannabiksen laillistamista pitkin mailmaa ei tarvitse huomioida kun siitä ei julkisesti keskustella.


    • 123Perkele321

      Vice news julkaisi artikkelin kanadan laillistamisaikomusten ja YK:n välisestä ristiriidasta.
      https://news.vice.com/article/canada-really-wants-to-legalize-weed-but-first-it-needs-to-deal-with-the-un

      Epävirallinen, vapaamuotoinen käännös:

      KANADA TODELLA HALUAA LAILLISTAA KANNABIKSEN - MUTTA ENSIN SEN TÄYTYY HOIDELLA YK.

      Kanadan uusi, liberaali hallitus, ajaa sen kantsu-myönteisiä ajatuksia maailmalle, ja yksi hallituksen takarivinoppilas toivoo että maa voisi olla liikkeellepaneva voima joka saa YK:n uudelleenarvioimaan sen huumeita kieltäviä sopimuksia.

      Ottawalla ei ehkä ole valinnan mahdollisuutta, koska sen suunnitelmat marihuanan laillistamisesta voivat olla ristiriidassa kolmen YK:n asiaa koskevan sopimuksen kanssa.

      Itä-Torontolainen parlamentin jäsen, Nathaniel Erskine-Smith, väitteli yhdessä Meksikolaisen senaattorin kanssa että kaikkien valtioiden pitäisi pyrkiä löytämään vaihtoehtoja kannabiksen käyttäjien rankaisemiselle.

      Erskine-Smith puhui sadoille maailman hallituksien edustajille tiistaina "Resurssit joita nyt käytetään rankaisemiseen olisi parempi käyttää terveydenhoitoon. Rankaiseminen itsessään pelottaa ihmisiä pois terveydenhuollosta," ja "*Meidän ei tarvitse lukita viskin käytäjiä vankilaan eikä meidän tarvitse lukea lakikirjaa kuin piru raamattua marihuanan käyttäjien kohdalla.

      Pääministeri Justin Trudeau on luvannut "laillistaa, valvoa ja rajoittaa" viihdekäyttöön tarkoitettua kannabista Kanadassa, vaikkakaan hallitus ei ole vielä kertonut kuinka tarkalleen ottaen laillistaminen tapahtuu.

      Erskine-Smith on yksi ensimmäisistä valtapuolueen ulostuloista joka ottaa suoraan kantaa asiaan, sen jälkeen kun Trudeau muodosti hallituksen syyskuussa.

      Erskine-Smith kertoi kuulemisen jälkeen VICE newssille, "jos Kanada saa tehtyä tämän oikein, saamme kerättyä todistusaineistoa että kannabiksen valvonnalla saadaan tuloksia jota kieltämisellä ei saada, meillä on mahdollisuus johtaa esimerkillä."

      Kuulemisen jälkeen, hallituksen edustajat Nigeriasta ja Sudanista toivat esille vastustuksensa väittäen että huumerikoksista rankaiseminen on välttämätöntä terrorismin ehkäisyssä sekä käyttäjien vieroittamisessa. Tällaisia valtioita saattaa turhauttaa pyrkimykset marihuanan poistamiseksi sopimuksista.

      Vaikkakin keskustelu - nimeltään "Maailman huume ohjelma: investoiminen ja maailmanlaajuisen vastuun ottamisen vahvistaminen" joka pidettiin tämän viikon Parlamenttien välisen liiton YK:n konferenssissa, New Yorkissa - oli ainoastaan harjoitus, eikä sido valtioita millään tavalla, se kuitenkin enteilee suurempaa erimielisyyttä, joka mahdollisesti kytee YK:ssa.

      Tämä myös asettaa Kanadan samaan kuoroon niitten valtoiden kanssa joiden oletetaan uudelleen neuvottelevan sitoutumisensa huhtikuussa pidettävässä YK:n huumausaineiden erikois-yleiskokouksessa. - Kourallisen Etelä-Amerikan valtioita, samoin Portigalin ja Meksikon - odotetaan pyytävän YK:lta huumeen tunnustamista, käytännössä harmittomaksi.

      Nämä kolme YK:n sopimusta, joista ensimmäinen on yli 50 vuoden takaa, sitovat allekirjoittaneet valtiot taistelemaan monien huumeiden, mukaanlukien kannabis, liikuttamista vastaan. Samoin kielletään paikallinen kasvattaminen, poislukien tietyt teollisuuden, tutkimuksen ja lääketieteelliset tarpeet.

      Kanada, samoin kuin muutkin valtiot jotka aikovat dekriminalisoida tai laillistaa huumeen , joutuvat jättäytymään sopimusten ulkopuolelle tai neuvottelemaan niihin poikkeukset.

      Läpinäkyvyyslakien ansiosta julkisuuteen saadussa muistiossa, pääministeri Trudeauta muitutetaan että "Kanada on sitoutunut kolmeen kansainväliseen huumausainesopimukseen." ja "Osana kannabiksen hallussapidon ja tuotannon laillistamisen selvittämistä, Kanadan täytyy tutkia kuinka informoida kansaivälistä yhteisöä sekä päättää muutoksista näihin sopimuksiin liittyvistä velvoitteista.

      Trudeau on sopinut tapaavansa YK:n pääsihteerin Ban Ki Moonin torstaina Ottawassa, vaikkakin tapaamisen syy ei ole tiedossa.

      Erskine-Smith sanoo nyt olevan oikea aika ottaa tämä ongelma käsittelyyn kansaivälisellä tasolla.
      Hän myös lisäsi että "meidän pitäisi painostaa joustavuuteen kun kyse on kansanterveyteen kohdistuvassa huumausaineiden hallitsemisessa." ja "[valtioiden] pitäisi tunnustaa että kannabis ei ole yhtä vahingollista kuin muut aineet joita sopimuksilla rajoitetaan."

      Se että Kanada edes otti osaa konferenssiin osoittaa huomattavaa muutosta edelliseen, konservatiisiseen hallitukseen, Joka yleensä ohitti tämänkaltaiset YK:n tapahtumat olankohautuksella, ja aikaansai useita ylimitoitettuja rangaistuksia huumerikoksiin ja yleisesti vastusti marihuanan laillistamista.

      "Oli hienoa nähdä useiden valtioiden ottavan yhteyttä ilmaistaakseen helpotuksensa ja tyytyväisyytensä, sekä yleisellä tasolla positiivisen kannatuksen kun Kanada esittäytyy progressiivisena äänenä näinä aikoina" Erskine-Smith lisäsi, hän myös toimii asianajajana ja tutki marihuanan laillistamista Oxfordin Yliopistossa.

      ....

      • 123Perkele321

        ....
        Hän on ollut erityisen kiinnostunut puolueensa suhtautumisesta kantsuun. Viime kuussa hän twiittasi kiitokset Brittiläisen Kolumbian aktivistille joka oli lähettänyt jokaiselle liberaalille parlamentin jäsenelle gramman kannabista, muistutuksena vaalilupauksesta.

        https://twitter.com/beynate/status/684438776140185600?ref_src=twsrc^tfw

        https://twitter.com/beynate/status/684439605186265088?ref_src=twsrc^tfw

        Erskine-Smith mainitsi että monet valtiot ovat jo karistaneet huumeiden vastaisia sopimuksia, kuten Portugali joka dekriminalisoi kaikki huumeet 2001. Ja viime vuonna Mexico teki aimo harppauksia kohti kannabiksen laillistamista. (https://news.vice.com/article/mexico-just-took-a-big-step-towards-marijuana-legalization)

        "Jo nämä asiat ovat tehneet sopimuksista joustavampia" Erskine-Smith sanoi. "On mahdollista että sopimukset sallivat Kanadan säätelevän suhtautumisen [kannabikseen].

        "Myös YK on ollut varsin kaksisuuntainen huumeisiin liittyen" hän lisäsi "Toisaalta meillä on sopimuksia, jotka paperilla ovat varsin tiukkoja, ja sitten meillä on Kofi Annan, Entinen YK:n pääsihteeri, joka sanoo että sota huumeita vastaan on epäonnistunut.

        Kanadan ulkopoliittinen osasto ei kommentoinut neuvottelisiko Kanada sopimuksiin sitoutumista uudelleen, sanoen että "se olisi ennenaikaista," mutta että hallitus tulee "tutkimaan asiaa monelta kannalta, mukaanlukien kansainväliset velvoitteet, kun se päättää kuinka lähestyä asiaa."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe