PAMien pitkäaikaiskäyttö kokemuksia

Härö_

Olen ajautumassa erinäisistä syistä kokopäivätyöhön, lähinnä siksi että rahaa täytyy saada. Paniikkihäiriön vuoksi tarvitsen päivittäiset pamit(0,5mg rivatril) ja beetasalpaajat, työn luonne on sellainen että tilanteet ja tehtävät muuttuu jatkuvasti. Mikäli voisin olla kotona tai etätöissä tai jonkinlaisessa vähemmän vaativassa hommassa, en tarvitsisi lääkitystä, ainakaan niin paljon. Ainakin toistaiseksi olen pärjäillyt tuolla 0,5mg rivalla, paitsi pahimmissa paikoissa/päivinä on joutunut ottamaan enemmän. Mietityttää mitä elimistölle tapahtuu pamien pitkäaikaiskäytössä, olen kyllä lukenut Rivatrilista ettei tolet nouse ainakaan kovin nopeasti. Mutta miten muistille/aivoille käynee? Onko työelämän hintana terveys.

9

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rivatril

      Itse syön Rivatriliä 2x2mg päivässä jo kuudetta vuotta ja kysyin kun viimeksi kävin lääkärillä voiko noita syödä loppuelämänsä ilman että tulee mitään vaivoja. Vastauksena että kyllä voi. Ja nimenomaan Rivatrileja, ei muita rauhoittavia. Jotkut aloittaa jo lapsena noiden rouskimisn epilepsiaan. Ainoa mikä voi reistailla on muisti mutta vasta kymmenien vuosien päästä ja sekin on yksilöllistä.

      • Härö_

        Kiitos tiedosta. Noita annosmääriä en kestäisi, ainakaan vielä. Kai se on yksilöllistä, jollekin varmaan tuo 0,5mg jo antaa saman vaikutuksen kuin 2mg toiselle, itse olisin jo kuutamolla parin 2mg jälkeen. Sen olen huomannut ettei päivän tapahtumat painu yhtä hyvin mieleen otettuani 1-2 0,5mg rivatrilia kuin täysin ilman, mutta ihmekös tuo kun hermosto käy ylikierroksilla heti kun ympärillä on ihmisiä.


      • kalma

        Samassa tilanteessa oon. Ahdistusta on pukannut jo helv.pitkään ja töissä rimpuillut. Ainoot lääkkeet mitkä on tehonnut oireisiini on bentsot. Zanoria oon käyttänyt lyhyen aikaa aiemmin. Nyt ois rivaa jos uskaltais niitä syödä pitempään. Hyvin tehoaa riva ja olen oma itseni kun olen lyhyen aikaa niitä ottanut. Sama kysymys askarruttaa kuin aloittajaa,että jos syön niitä vuosia ja lopetan sit niin mikä helvetti oottaa?

        Jos viikonkin syön ja lopetan niin aika vittumoiset olot tulee, saati sitte jos vuosia syö


      • Härö_

        Rivat tuppaa vähän unettamaan jos ottaa enemmän kuin reseptissä (joskus pahoissa paikoissa pakko, kerran otin 3x0,5mg ja silti tuli pieni/keski-iso kohtaus), mutta se on pieni murhe jos pystyy toimimaan. Päihtymiseen noista ei onneksi ole niin määrät pysyy kurissa helposti. Ellei sitten tykkää nukahtaa keskellä päivää.

        Mutta jos jollain olisi tiedossa joku vähemmän väsyttävä mutta silti pitkäkestoisesti tehokkaasti paniikit vievä lääke niin kokemuksia? Lyrica?

        Viikon päästä aika lääkärillä ja sen olen oppinut että on hyvä tehdä taustatyötä etukäteen niin tietää ettei mitä tahansa kamaa hyväksy.

        SSRI t on kokeiltu, teki tunteettomuutta mutta ei poistanut ahdistusta ja paniikkia, kotioloissa kyllä pärjäsi. Kauppareissut ym oli normaalin mahdottomia, kassalla kädet tärisi, syke nousee toiselle sadalle (jäi Propral ottamatta) ja hiottaa ja polvet notkuu, pitää vain nojailla tiskiin ettei pyörry. Sama tapahtuu monesti jos on ottanut vain 1 0,5mg rivan. Töissä vielä vaikeampaa kun täytyy pysyä "normaalina" sen 8h ja monesti tulee tilanteita että on pakko olla jossakin, joka kerta ei voi paeta vessaan tai kaikki epäilevät jotain. Kuinkahan tuo 2mg riva toimisi, jos parempaa ei psykiatrilla ole tiedossa. Ottaisin puolikkaan tabun ainakin alkuun, 2mg tosiaan kerralla olisi ehkä vähän liikaa vielä ainakin tyhjään mahaan. Ruuan kanssa varmaan voisi olla ok.


      • kalma

        Lyricaa käyttänyt pidempään kolme kertaa. Alussa mitä mainioin vaikutus, ahdistus sulaa kuin lumiukko keväällä. Lyrican myönteinen vaikutus loppuu mulla muutaman viikon jälkeen sitte alkaa ne negavaikutukset,esim muisti ongelmat,apaattisuus,kasvojen kutina,lihominen,unettomuus,nalli ei pala vaik kuin höystäis jne...vieroitus perseestä

        No nyt rivaa tarvittaessa. Rohkeus ei riitä säännölliseen syöntiin vaikka tos.hyvin tehoo


    • Artsi6234

      Jos pystyy esim.la-su olemaan ilman bentsoja, luulis käytön olevan hallinnassa. Joka päivä en ottais bentsoja muuta kun äärimmäisessä hädässä.

    • Härö_

      Olen harkinnut kokeilla Aurorixia uudemman kerran, edellisellä kerralla en päässyt muutamaa päivää pidemmälle. Toinen vaihtoehto Mirtatsapiini, mutta lihottava/ruokahalua kiihottava ja nukuttava vaikutus mietityttää. Jos saisi näillä vähennettyä Pamien määrää, ettei tarvitsisi päivittäin, ellei jopa lopettaa.

      Noitten ei pitäisi aiheuttaa seksuaalisuus ongelmia. Tehossa paniikkihäiriöön on ristiriitaisia tutkimuksia, mutta minulla on myös yleistä ahdistuneisuutta ja sosiaalista fobiaa, että jos tehoaisi edes johonkin. Jos ei auta niin onpahan kokeiltu muutakin kuin pameja.

      SSRI moskaan en koske.

    • Härö_

      Mirtatsapiini vaikuttaisi tapauksessani tehokkaammalta, vaikutukseltaan lähempänä rauhoittavaa. Voihan sitä vähän aikaa kokeilla.

    • Härö_

      Aurorix 300mg eka puolikas otettu, ja jatkoa täytyy harkita tarkkaan. Sain kumminkin 0,5mg Rivatrilit vaihdettua 2mg (1 päivässä) rivoihin kun teho on aina ollut riittämätön ainakin pahimmissa paikoissa. Saa nähdä jatkanko Aurorixilla kauan ja voisiko ne jopa auttaa edes vähentämään pamien käyttöä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe