Onko tämä enää oikein?

Onko tämä enää oikein? Muutaman kilometrin ylinopeus on pian Suomessa suurempi rikos kuin pahoinpitely!




http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1449809046918.html


Hallitus on korottamassa jälleen sakkoja, joista suurin osa määrätään liikenteestä. Korotusta perustellaan valtion tulojen varmistamisella, ei liikenneturvallisuudella. Jatkossa esimerkiksi pahoinpitelystä voi saada pienemmän sakon kuin 16 km/h ylinopeudesta.

Oikeusministeriössä on valmisteilla hallituksen esitys, jonka mukaan päivä-, rike- ja yhteisösakkoja ollaan korottamassa huomattavasti. Rikesakkoja korotettiin edellisen kerran 1. syyskuuta 2015 alkaen.

26

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olet.vitun.idiootti

      Älä sinä tuplapalstapelle puutu asioihin mitkä ei sinulle kuulu millään tavoin, ja tuokin asia on avattu ja käsitelty jo monta kertaa, tiedoksi sinulle vitun idiootti, vai osaatko vieläkään lukea.

      Päristele vaan hiekkalaatikolla sillä uudella Plasto-Volvollasi, vai onko jo hiekka jäätynyt, ai niin, Plastossahan on nastarenkaat.

      • vajakit_pakkolataukseen

        Ehkä edellinen korotus on käsitelty, mutta tuo uutinenhan on eilen julkaistu, joten tuskin sitä on täällä kovin montaa kertaa käsitelty.


      • Arvasin että varsinainen pelle on taas ensimmäisenä laittamassa paskaa hyvän aloituksen jälkeen


      • OletkoSittenkinPelle
        autoilija kirjoitti:

        Arvasin että varsinainen pelle on taas ensimmäisenä laittamassa paskaa hyvän aloituksen jälkeen

        Minkä "hyvän"?? Pelkkää kopiota IS:n sivuilta se aloituksesi on, ei muuta.


      • OletkoSittenkinPelle kirjoitti:

        Minkä "hyvän"?? Pelkkää kopiota IS:n sivuilta se aloituksesi on, ei muuta.

        Sieltä otettu hyvä aihe tänne keskusteluun, mutta sinä palstapelle aina pilaa hyvät keskustelut sieltä suljetulta osastolta


      • pelle.se.on
        autoilija kirjoitti:

        Arvasin että varsinainen pelle on taas ensimmäisenä laittamassa paskaa hyvän aloituksen jälkeen

        Palstapelle "autoilija" arto, sinun vähä-älyisen aloitukset muka hyviä?
        Uskotko itse moista huuhaata?


      • pelle.se.on
        autoilija kirjoitti:

        Sieltä otettu hyvä aihe tänne keskusteluun, mutta sinä palstapelle aina pilaa hyvät keskustelut sieltä suljetulta osastolta

        Nyt palstapelle "autoilija" arto taas sekoilee, onko laatikolla hiekka märkää vai mikä Plasto Volvossa tökkii?


    • Talvikesä

      Eikö nyt voi aja kesärenkailla !? Joulukuu , mutta kesä keli ! no mä ajan ainakin ! nastat vasta kelien mukaan !? järki hoi ??

      • Nämä ovatkin nastapellet joiden vuoksi joudutaan alentamaan rajoituksia. Sitä enemmän nasta kuluttaa tietä mitä nopeammin liikkuu ja sitä kovempaa heittää nastan takana olevan tuulilasiin


      • pelle.se.on
        autoilija kirjoitti:

        Nämä ovatkin nastapellet joiden vuoksi joudutaan alentamaan rajoituksia. Sitä enemmän nasta kuluttaa tietä mitä nopeammin liikkuu ja sitä kovempaa heittää nastan takana olevan tuulilasiin

        Pravoo palstapelle "autoilija" arto, keksitkö tuon ihan itse vai kopsasitko jostain?
        Nopeuden alentamiset(kuten pimeänajanrajoitus) on, kuten usein mainittu, juuri palstapelle arton tapaiselle liikennettä vakavasti vaarantavalle kitkoilla soutavalle toheltajalle laadittu.


    • Sis_poliittisen_viestin

      SSS kostaa meille kaikille tyhmyytensä ja ammattitaidottomuutensa.
      Soino pääsi ministeriksi ja elämän tavoite saavutettu, mikään ei enää kiinnosta.
      Stubukka on EK:n ym. lobbareiden lemmikki jota ei maan asiat kiinnosta, aina voi lähteä ulkomille töihin.
      Sipilä tyypillinen aivoton DI joka ei ymmärrä oikein mistään mitään, kävi vaan IT-boomissa hyvä tuuri kerran ja muut yritykset konkkaan heti. Kepu pettää aina.

      • VääräPalsta

        Tulit sitten liikennepalstalle avautumaa poliittisista mielipiteistäsi. Nerokasta. Nyt maamme on taa pikkuisen parempi.


      • Suurin hankaluus liikenteessä ovat uusavuttomat autoilijat jotka ei uskalla ajaa edes nopeusrajoitusten osoittamaa lukemaa eikä uskalla ohittaa laisinkaan ja siitä syntyy jonot


      • pelle.se.on
        autoilija kirjoitti:

        Suurin hankaluus liikenteessä ovat uusavuttomat autoilijat jotka ei uskalla ajaa edes nopeusrajoitusten osoittamaa lukemaa eikä uskalla ohittaa laisinkaan ja siitä syntyy jonot

        Suurin hankaluus liikenteessä on palstapelle "autoilija" arto joka
        osaamattomuuttaan kitkuttimilla luistellessaan tunkee edellä menevän "konttiin kiinni" aiheuttaen todellista vaaraa kun ei ymmärrä mikä on turvaväli.


    • pelle.se.on

      Palstapelle "autoilija" arto, nuo korotuksethan on kuin sinulle räätälöity.
      Ilmoitat itse, että ajat aina ylinopeutta kun rajoitukset on mielestäsi liian alhaiset.
      Jatka edelleen samalla linjalla, saadaan valtion pohjattomaan kassaan vähän täytettä ja palstapelle pois kitkarenkaineen liikennettä vaarantamasta, kun siltä joko loppuu rahat tai menettää korttinsa(jos sitä onkaan) .

    • En.Niin.Tyytyväinen

      Tottakai se hillitsee mutta yhtälailla pää poikki tai käyttäydy ohjeella pitäisi olla muutenkin. Sillä niin huonosti on tuomittu henkirikoksista että nykykäytäntö suorastaan yllyttää sellaiseen. Alettava ajamaan kuolemantuomiota rangaistusmuotona meillä suomessa. Elinkautinen sana muutettava harhaanjohtavana, koska sitähän se ei ole. Ärsyttää tämä autoilijoiden jatkuva alasajo tavalla tai toisella. Eikö mikään riitä? Kun aikansa kiristävät vyötämme käy kuin taloudellemme, kreikan tielle ollaan menossa. Vallan muihin asioihin saisivat keskittyä autoilijoiden kurjistamisen sijaan, 16 km/h ylitys syntyy hyvinkin herkästi eikä kaikilla ole vakionopeudensäädintä. Suomen lainsäätäjät ovat kyllä peräsuolesta koska vertailussa väkivalta ja ylinopeus. Nopeuden ylitys vain noin vähän ei aiheuta käytännössä mitään mutta toista napakasti lydessä voi lähteä vaikka henki. Haloo!

    • helppoa.kun.osaa

      Sakkojen välttäminen on helppoa!

      Vai on 16km/h ylitys "muutaman kilometrin" ylitys :)

      • kaikenlaisia

        Eli mielestäsi pahoinpitely on pienempi rikos, kuin ylinopeus? Kun kuullostaa siltä ,että olet tyytyväinen autoilijoiden sakotus käytäntöön.


      • helppoa.kun.osaa
        kaikenlaisia kirjoitti:

        Eli mielestäsi pahoinpitely on pienempi rikos, kuin ylinopeus? Kun kuullostaa siltä ,että olet tyytyväinen autoilijoiden sakotus käytäntöön.

        Mitenköhän kierosti oikein luet? Kirjoituksessani ei ole mitään tuohon viittaavaa. Suosittelen keskittymään siihen mitä oikeasti on kirjoitettu eikä keksimään kummallisia virhetulkintoja.

        Kaikenlaisia torveloita sitä...


    • qweropå_i

      Nopeussakotus on aina ennenkin perustunut valtion rahatilanteen paikkaamiseen, sitä on vain perusteltu aikaisemmin liikenneturvallisuudella. Nyt erona on se, että virkamieskin sanoo suoraan, miten asia oikeasti on. Jos tällainen menee läpi, se syventää edelleen Suomen syöksylaskua alas päin. Mikä näitä Suomen päättäjiä ja poliitikoita nykyään vaivaa? Ymmärtäisin asian, jos tällaista ehdottaisi jokin puna-vihreä äärilaidan porukka, mutta nyt ei taida olla kyse siitä..?

      • Hyvin kommentoitu


    • Suomiko_nousuun_sakoilla

      Typerää suunnitelmissa on sekin, että sakotuskynnystä kai aiotaan laskea 3 (vai onko peräti 5) km/h. Kuitenkaan pieniä ylityksiä varten ei ilmeisesti tule uutta rikesakkoluokkaa. Mielestäni on kohtuutonta, jos 5 km/h ylityksestä rangaistus on sama kuin 15 km/h. Jossain koulun vieressä taajamassa on jo lasten turvallisuuden kannalta todella suuri ero, ajaako 45 vai 55 km/h. Toisaalta jos vauhtia olisi vain hiemankin enemmän, niin sakkosumma nousee helposti moninkertaiseksi päiväsakoilla. Siis todella epämääräistä. Onko myöskään oikein, jos entistäkin pienemmistä ylityksistä voi saada vastaavan rangaistuksen kuin törkeästä liikenteenvaarantamisesta eli menettää korttinsa kuukaudeksi?

      Mielestäni joku jossain, olikohan tuon uutisen kommenteissa, sanoi aika hyvän idean. Eli porrastettaisiin rikesakkosummat yhden km/h välein 20 km/h asti ja siitä eteenpäin päiväsakot tulisivat 1 päiväsakosta alkaen rikesakon päälle. Tällöin rikesakon ja varsinaisen sakon välissä oleva 1 km/h ei olisi niin järjetön pykälä suurituloisille.

    • piparkakkuja

      Ne ovat RAHAMIEHIÄ jotka makselevat ylinopeudesta sakkoja

    • faktaontämä

      Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja usein myös kukkaro.

    • vybiuonpm

      Kyllä tämän sakkojen noston on huomannut kameratolppien läheisyydessä. 500m ennen tolppaa tiputetaan nopeudet kympin alle rajoituksen, ettei vaan välähdä.

      • voit.toimia.toisin

        Mitäs väärää tuossa on? Eikös näin pidäkin toimia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe