KAHVIPIRTTI 112 / 2015

Sunnuntaiaamun rauhaisaa oloa ja melkein tavaksi on tullut tämä sunnuntainen majan muutto;)
Nyt on asteen verran pakkasta ja hyvä ilma pirtti uuteen uskoon laittaa.
Ulos kaikki irtain ja kaivelin noita entisiä varastoja ja löysin sieltä sinisävyiset ohuet verhot, mitkä nyt ikkunoihin laitan.
Sinisen väri muuttuu, ensin yön tumma sini ja siitä asteittain vaaleansiniseen pystyraitaan sävyttyy.
Pöydille verhojen tummimman raidan väriset poppanat, kultaraidoin koristellut, valkeat paksut kynttilät pöydille ja myös kynttelikköihin.
Kahvipöytään laitan kauniin valkean amarylliksen ja pikkupöydät saavat vaaleat joulutähdet tunnelmaa luomaan.
Kaulin saa sinisen rusetin samoin kissat, väri toistuu verhojen väreistä.
Kaikki näyttää niin lämpimän oloiselta, ei puutu kuin tuli takkaan, sen räiskyntä luo lisää kodikkuutta, suoja lasi on edessä ei tulipalo vaaraa.
Kahvin laitan tippumaan, sen tuoksu kutsuu astumaan pirttiin, piparkakku korin laitan rusinapullien vireen, niidenkin tuoksu joulun tuloa enteilee.
Vielä ulkotulet sytytän ja nyt pirtti on valmis ottamaan sisään aikovat avosylin vastaan.
Puhdas päiväkirja odottaa viestejä, asiaa elämästä, arjesta ja juhlasta, iloista ja suruista, mikä mieleen tupsahtaa, vaatimuksia ei ole, kunhan rauha ja rakkaus vallitsee;)
Koneeni hyppii kuin aropupu ja hidasta on kirjoittaa, kun yksi eteenpäin ja kaksi taakse tyylillä menen, virheitäkin varmaan jokunen.
Eipä tässä tämä enempää, tutut sanat, seinät leveinä, katto korkealla ja kynnys aivan olematon, olkaa hyvät pirtti 112 valmiina, tervetuloa.

224

772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos kutsusta uuteen kauniiseen Kahvipirttiin!

      Aamulla ihailin värisävyjen yhteensointuvuutta lukiessani verhojen vaalenevasta sävystä, kuin päivän-nousuun viittavat. Tänään sankta Lusian päivänä onkin valon hohde kynttilöissä loistanut monella taholla!

      Iltapäivän kahvitauolle pistäydyin tervehtimään, täällä on niin vehnästä ja tuoksuvia pipareita luomassa tunnelmaa.
      Nyt on maa valkeana täälläkin! Otin päivällisen jälkeen sohvalla pienet nokkaunet, vaikka tuo hieno filmi Hiljaiset sillat oli meneillään:) Sillä aikaa oli lumipyry alkanut, tai sohjoahan se lienee.
      Nukahdin ennen loppuosaa, mutta kun olen lukenut kirjana ja nähnyt sen jo aiemmin, niin en menettänyt paljoakaan. Loppukyyneleet näin Meryl Streep'in kaipauksessa,...kyyneliä vaatii noin suuret tunteet, mutta hienon realistinen, on tuon riipaisevan kauniin rakkauden kuvaus!

      Enpä jouda kauemmin täällä tunnelmoimaan, kaupungilla pitää nyt käväistä, ennen kauppojen sulkemista.

    • j.hurskainen_

      Oli vielä pinottava talven alta kasvutuoreet klapit, etteivät alimmaiset lumen alla hometta ottaisi.
      Oli jo hämärä kun lähdin hommaan, pimeä kun sain ne pinotuiksi ja hiukan pelleillä peitetyksi.
      Työvaatteet pesukoneeseen ja pääsin illanpitoon. Pieni talvi saadaan tulevalla viikolla. Loppuviikolla taas lämpenee.
      Tais olla ennenaikaista se lupaus valkeasta Joulusta eteläisessä osassa maatamme.
      Käy miten käy, se on meille parhaaksi sanoi aikanaan silloinen pääministeri Esko Aho.
      Monen kiperän tilanteen jälkeen huolten taivas valkeni viime viikolla. Kunnianhimon piinaamana ajauduin aina uusiin pikkuprojekteihin.
      Sain rahoituksen kuntoon. Pääsen leppoisella asenteella ottamaan vastaan sitä talvea, millaiseksi sitten muodostuukaan.

    • Tulin katselleeksi telkkarista monta tuntia dekkareita. Niinpä Pirtissä käyntini lipsahti tähän myöhäisiltaan. Näinkin voi väliin saada aikaansa tuhlattua.

      Uusi Pirttihän on ehtinyt ilmestyä. N: 112...tällä numerollahan on muutakin käyttöä. Sillä ei kuitenkaan liene mitään tekemistä Kahvipirtin kanssa.

      j.hurskaisellahan on ollutkin oikein sopivaa hommaa liikunnalliselta kannalta. Voihan niitä halkoja latjailla vaikka sen hyödyn kannalta, vaikka ei muuten välttämätöntä olisikaan.

      Tässä tämän kertainen ilmoittautumiseni. Öitä!

    • Dekkareita olen minäkin tänään harrastanut ja loppupäivän ratkoin kuvaristikoita. Tarkoitus oli lukea loppuun se salapoliisiromaani, jota olin pätkittäin lueskellut. Sitten muistin, että kyseinen teos oli jo aamulla kateissa, emmekä hakemallakaan löytäneet sitä.

      Tuntui niin tylsältä, että päätin ulkoiluttaa rollaattoriani, ja sulassa sovussa päädyimme Kahvipirttiin. Jo ikkunasta näkyi kuinka jouluisen juhlava pirttimme oli.
      Otin varmuudeksi kengät jaloista ja jätin ne rollaattorin kaveriksi kuistille.
      Sukkasillani hiippailin pirttiin. Tuli ihan sellainen lapsuuden pikkujoulujen kaltainen tiptap tiptap tipetipe tiptap -olo.
      En sentään uskaltanut laulaa, kun kissa nukkuivat, ja uskokaa tai älkää, hyräilivät Sinivuorten yötä.
      Olisikohan uusilla verhoilla ja ruseteilla alkusysäys laulun valintaan?

      Pirtissäkin on uuras työ päättynyt, mutta tuskin Skillanilla on juhla nyt.
      Hän on varmasti uurastanut itsensä niin loppuun, että toivottavasti jaksaa kömpiä sänkyyn.

      Kiitos, hyvää yötä ja kauniita unia!

    • Hyvää alkavaa viikkoa, viimeistä täyttä viikkoa ennen hoo hetkeä, eli joulupukin tuloa.
      Ei noita ole kuin kaksi täyttä viikkoa siihenkään, kun alamme kirjoitella vuosi lukua 2016, mutta vielä ehtii paljon tapahtua ennen uuden vuoden alkua.
      Onhan jotakin hyvää tuolla maailmalla saatu aikaan, sopimus ilmatilan lämpiämisen estämiseksi, mutta nähtäväksi sekin jää, miten siihen kukin maa sitten reakoi.
      Vilkaisin ikkunasta ja hyvin hitaasti lumi hiutaleet siellä sataa, melkoisen mustaan maahan tippuvat, saapa nähdä kertyykö ihan valkoiseksi maisema.
      Yksi aste lämmön puolella, taitaa sohjoksi muuttua.
      Epäilen minäkin sen pysyvän lumen jouluksi ehtivän, vaatisi pientä pakkasta pysyäkseen.
      Onpa mukava kuulla, että hurskaisella on asiat hyvin sujuneet, ainahan se mieltä vaivaa, jos tekemättömät hommat mielessä pyörii.
      Nyt sitten vaan joulun ajasta nauttimaan, tulet uuniin, villasukat jalkaan ja kiikkustuoliin nykkäsemään;)
      Minulla ei kiikkutuolia ole, muistan kotona ennen, kiva siinä oli nyökkästä, vaikka aika tyhmältä näin ajatellen tuntuu.
      Toivottavasti tuo 112 ei mikään ennuste ole jostakin ikävästä, aina toivoisi, ettei siihen tarvitsisi soittaa.
      Useasti tuo taitaa olla käytössä, kun ampulanssin ujellus päivittäin kuuluu.
      Yhden kerran olen sen kyydissä ollut, putosin raput alas ja otsa auki ja vertahan päästä yleensä paljon tulee, taxi ei mielellään kyytiin ota.
      Korko tarttui maton reikään ja sen jälkeen lähti matto, mutta myös korko kengät, ehkä puhutteluun joutui myös matosta huolehtivat.
      Yksitoista tikkiä päähän laitettiin, nyt pieni muisto näkyvissä, olen tainnut tämänkin kertoa jo useamman kerran.
      Tuo jouluinen olo oli tarkoitus tällä pirtin rekvisiitalla saada aikaan, kiva että näin tunsitte sini-sirkku, kuin Venlastiinakin.
      Muistelen sitä mielikuvituksen lentoa silloin pirtin alkuaikoina, siihen jokainen oman sävynsä toi ja leikkimieli säilyi, onhan sitä silloin tällöin vieläkin ilmassa, ainakin Kyöpeliin menon yhteydessä.
      Näin sitä vaan vanhetaan järkiinnytään(kö), mutta koetetaan se lapsenmieli ainakin jouluna mukana kuljettaa.
      Lasten silmien kirkkaus ja jännityksestä punottavat posket sen joulun aikaan saa, harmi, että niin pieniä ei enää lähipiirissä ole, nyt vaan jouluruuilla ja musiikilla sitä joulumieltä haetaan.
      Tuon Hiljaiset sillat unohdin kokonaan, loppua katsoin harmittelin, kun en muista sitä katsoneeni aiemmin, onkohan se MTV/Katsomossa, pitää vilkaista.
      Tänään menen vielä käsitöiden pariin, voi olla että joku toinenkin tulee, kahvittelemme sitten ja laitamme työt valmiiksi lauantain myyjäisiä varten.
      Joulun aikaan pikkuhiljaa tässä lämmetään, jotakin pientä puuhastelua sen tiimoilta löytyy, olipa joulu vaikka kuinka vaatimaton ja koruton.
      Minulle tuli tieto, että ensimmäinen omakoti olisi kaupan, hieman ajatus kiehtoo, mutta on se aika iso urakka ruveta sen ostamista miettimään, jaksaisiko sitä?
      Päivä on valjennut, sen minkä se nyt vielä valkeneekaan, hyvää jatkoa päivälle joka suuntaan.

    • mummeli777

      Päevee päevee ;)

      Kyllä tuli jouluinen olo,kun pirttiin tulin.
      On täällä niin rauhaisaa.

      Minun piti tänään mennä käymään tuolla arvauskeskuksessa,selkäni on vihoitellut muutaman päivän,eikä tee mieli noita pillereitä mahdottomasti mättää.
      Sain piikin alaselkääni ja nyt helpottaa.
      Lääkäri sanoi,siellä kun on isot kulumat niin siitä kivut johtuu.
      Tiedänhän minä sen.
      Ehdotin aikoinaan yhdelle lääkärille,kun kertoi tuosta selästäni;etteikö sinne vois laittaa vaikka sementtiä,naurahti ja sanoi ettei oikein käy.
      Noh mennään päivä kerrallaan.

      Pakkasen puolella on meilläkin -2c jotain valkoista on roiskinut tuonne nurmikolle.

      Näkyillään...
      Ei anna minun kirjautua
      Muori tässä.

    • Joulupukkihan se on useille tärkeä, odotettu vieras ja vieläpä lahjakuorman kanssa. Minun lapsuusaikoina ei joulupukkia näkynyt, eikä sitä suuremmin osattu odotellakaan. Ilmeisesti yhteydet ei kaikkiin korpikyliin olleet edes pukilla tiedossa, onhan niitä käyntipaikkoja ollut yllin kyllin. Niinpä se vaihe jäi kokematta.

      Tottahan uskon joulupukkiin ja tiedän lahjojen pajapaikan olevan Korvatunturilla, jonne voi postia ja toiveitakin lähetellä. Olen kuitenkin hiljaisesti toivonut, ettei minun takiani tarvitse kiireidensä keskellä pukin vaivautua. Hoidelkoon kilttien lapsien ja aikuistenkin tervehtimisen ja lahjojen jaon sitäkin paremmin heille, jotka sitä jännittyneenä päiviä laskien odottavat.

      Sen verran lunta sateli, että pientä valkoista ripsausta läikkinä näkyi. Sekin katosi iltapäivän aikana pois. Olisihan se valoisampaa, jos olisi kattava lumikerros, mutta toisaalta hyvä näinkin, ettei tarvitse lumituhjussa taaperrella.
      Ja eihän näitä kelejä voi valita, ellei hyppää lentsikkaan ja etelään. Sitäkään temppua en ole edes harkinnut. Saa nyt nähdä josko ensivuoden puolella mieleni muuttuu.
      Eipä tässä ole muuta kerrottavaa, joten hyvää jatkoa teille!

    • Taaskaan en malttanut pysyä poissa, mutta mitä rupesitte puhumaan joulupukista!
      Kyllä meilläkin joulupukki kävi, ja kilttejä olimme pikkusiskon kanssa olleet.
      Aina se pukki epäröimättä uskoi vakuutuksemme, mutta kun oli kesällä täyttänyt viisi ja oppinut salaa lukemaan, vastasin myöntävästi joulupukin kummitätini äänellä ja murteella esittämään kysymykseen "ossaaks Iris lukkee?)
      Silloin joulupukki torui minua narraamisesta. Itku kurkussa yritin vakuuttaa etten narraa. Vihdoin pukin kontista ilmestyi kirja, jossa nuottien ja lapsikuvien lisäksi oli myös tekstiä. Niiasin nätisti, avasin paketin ja rupesin lukemaan. Mitään kyselemättä pukki jakoi loput paketit ja lähti jatkamaan matkaa.

      Ensimmäisenä jouluna sodan jälkeen sattui aika hassua. Mukavaa oli se, että isä oli kotona, mutta vielä hauskempaa sattui. Isän etunimi oli Ove, ja kun pukki alkoi jakaa lahjoja, hän ripusti yhden paketin ovenripaan ja arveli, että meillä oli tosi kiltti ovi, kun sille oli lahjojakin. Löytyi vielä toinenkin paketti, joka oli tarkoitettu ovelle, mutta isä pääsi väliin ja selitti pukille millainen väärinkäsitys oli syntynyt
      Kyllä siinä nauru maittoi! Joulupukki hörähteli vielä mennessäänkin niin että nauru kuului ainakin puolen kilometrin päähän,

    • Huomenta pieneen pakkaseen, vajaa kolme astetta mittarissa.
      Oikealla tavalla talven teko edistyy, maa ensin routaan ja sitten vasta lumi, olisi suuremmat toiveet keväällä kasvun alkuun päästä.
      Eilen innostuimme käsityökerhossa korttia pelaamaan, kaikki työt tehty, tavarat myyjäispöytään pääsyä odottaa.
      Tänään lanttu ja porkkana survoksien teko, perjantaina sitten paistavat ja taas on pöytä laatikoita tulvillaan muiden leivonnaisten kanssa, piirakan teko talkoot myös perjantaina.
      Hyviksi on tuotteemme todettu, aina tuo ruoka tarjousten osalta loppuu "ei oohon".
      Huomenna on vielä ohjelmaryhmän ruokailu ja sitten on kaikki ryhmät kannustuksen saanut.
      Miksi pitäisi poissa pysyä Venlastiina, toivoisi monta kertaa päivässä käyntiäsi, hauskoja on viestisi.
      Kyllähän ne paljon vaatimattomampia oli joulut minunkin lapsuudessa, isä useasti hävisi pukkia etsimään ja sillä aikaa tuo mokoma aina tuli, jakoi vaatimattomat lahjat, isän palattua sisälle ja ihmetellen miksi hän ei pukkia havainnut ulkosalla.
      Kyllähän äiti yritti jotakin jouluista laittaa ja joulukuusi oli ja siinä kynttilät huojuen seisoi, aina sai pelätä tulipaloa.
      Sota-aika oli ja kaikesta puute, sodan jälkeen sitten vähän runsaampi kasa lahjoja ja ruokaakin, mutta silloin alkoi epäily pukin olemassa olosta itämään.
      Nyt alkaa olla sellainen vaihe elämässä, että ihan itsekseen haluaa joulun ajan viettää, aattona olen kyllä kutsuttu poikani luo ja mennenkin, mutta haudoilla käynnin lisäksi ei muita suunnitelmia ole.
      Onhan siinä monta vapaapäivää, voi joku yllättääkin.
      Olen jostakin rikossarjasta nähnyt, kun sementtiä jalkoihin laitetaan, mutta ei koskaan moista ehdotusta ole korviini tullut, että selkään, kaikkea sinä muori esitätkin;)
      Kyllä ne vaivat tässä iässä jo viimeistään alkaa näkyä, jäykkyyttä jos ei muuta vaivaa, minunkin liikkeelle lähtö on vaikeaa, kun polvet ei meinaa toimia, puhelin ehtii lopettaa soiton, ennen kuin siihen käsiksi pääsen.
      Joku on ehdottanutkin, että pidä puhelin kaulassa, olisin silloin puhelin mummo, en avainlapsi kuitenkaan.
      Nuo etelän matkat ei tällä erää oikein houkuttele noiden levottomuuksien vuoksi ja eikös se lentokone sitä ilmaakin saastuta, pitäisi kai sekin jättää ilmanlämpiämisen vuoksi.
      No ehkä ei kuitenkaan, tuohan matkailu työpaikkoja ja jonnekin elämisen ehtona toimii, kaikella asioilla on kääntöpuolensa.
      Nyt tätä on taas ihan lukea asti, joten tavanomaisten hyvän päivän toivotusten vuoro, voikaa hyvin.

    • Ruiskukko

      Leipomapäivää!!!!!

      Aurinko laski juuri, kajastaa vielä tuolla taivaan rannalla. Pilvenhattaroita kuljettelee tuolta lännen puolelta. Olen innostunut ja ihastunut taatelikakkuihin, eilen paistoin yhden ja tänään kaksi. Minusta niitä on mukava antaa joulutervehdykseksi. Mulla on tuollainen silikonivuokka, siinä nätit kuviot, paistaminen onnistuu oikein hyvin, mutta astianpesukoneeseen sitä ei passaa laittaa, pesee liian puhtaaksi. Kerran nimittäin tein sen virheen.

      Meillä on ollut muutama aste pakkasen puolella, on ollut lumisadetta ja aurinkoakin, isot pilvet häipyvät pois. Noin tunnin kuluttua menen saunaan, se lämpiää meillä aina näin iltapäivällä, kuulema vanhan tavan mukaan. Ja paljon on ihmisillä jo jouluvaloja pihoissaan, mukavalle näyttää.

      Mukavia joulunaluspäiviä ja rauhaisaa ilan jatkoa!!!!! paulamaria

    • PuskSULEIMA

      Ei käynyt Skillanin isällä yhtä hyvä tuuri kuin Onkel Laulilla silloin, kun sisareni perheineen tuli Suomeen joulunviettoon.
      Mummolassa syötiin jouluillallinen, mutta ruoka ei oikein tahtonut maistua pikku neidolle. Hän hätäili sitä, ettei Onkel Laulia ollut missään.
      Tyttö pelkäsi, että Onkel Lauli oli eksynyt eikä näkisi joulupukkia, jos pukki pian tulisi.
      Niinhän siinä kävikin, ja lapselta pääsi itku. Joulupukki arveli, että pellolla karanneen pikku-poron perässä kahlannut setä ehkä oli kateissa oleva Lauri-setä. Tieto rauhoitti tyttöä, ja lahjojen jako oli jänittävää. Sitten lapsi lauloi "O Tannenbaumin" varmuuden vuoksi kahteen kertaan. Tämän jälkeen joulupukki jatkoi matkaa.
      Melkein heti hänen lähtönsä jälkeen tuli Lauri, joka kertoi huomanneensa yksinäisen pikku poron keskellä hankea ja kahlannut hakemaan sitä. Kiltisti se oli lähtenyt Laurin mukaan.
      Kuinka ollakaan, joulupukki ja Lauri olivat tavanneet mummolan pihalla, ja pikku poro lähti kiltisti jatkamaan matkaa joulupukin ja emonsa kanssa.

      Pikkuneiti oli onnellinen, kun Onkel Lauli oli sentään tavannut joulupukin ja saanut sen karanneen poronkin kiinni.
      Koko juttuhan oli tietysti täysin totta, koska jo joulupukkikin oli siitä puhunut.

    • muori777

      Kyllä niitä muistoja mieleen tultt.

      Vanhimmat lapseni oli 6-5 vuotiaita,kun pukki tuli,kakrut oli vähän hölmöinä,pukin mentyä sanoivat sehän oli naapurin setä.Minä kyselemään mikäs oli no kun sillä oli naapurisedän kengät.
      Sen jälkeen pukki kävi laittamassa lahjat kuusen alle sillä aikaa kun olimme saunassa.
      Huomenna on kerhohuoneellamme pikkujoulu.
      Sitten rauhoitumme kuka mihinkin.

      hyvää iltaa kaikille.
      näkyillään...

      • Meidän poika uskoi joulupukin olemassaoloon vielä ekaluokalle mennessään. Olimme nähneet sanomalehdessä kuvia joulupukin puuhista Korvatunturilla ja se mitä on lehdessä, on totta! :)
        Eräänä päivänä poika tuli kauhuissaan koulusta ja sanoi että opettaja on sanonut että joulupukkia ei ole, mutta hän oli sanonut että onpas, lehdessäkin on kirjoiteltu ja on ollut kuvia.
        - Missä se lehti on? Hän leikkasi sivun suomalaisesta
        lehdestä näyttääkseen opettajalle että joulupukki asuu Korvatunturilla ja ruotsalaisilla on vaan väärennöksiä!


    • Katselin välikysymyskeskustelua tv:stä kun ei ollut tärkeämpääkään tekemistä.

      On se muisti kummallisen oikutteleva ilmiö. Stubb muisti väärin asian, jota ajamassa hän ollut vuosia. Johon ilman muuta pitäisi kuulua asiantuntijoiden lausuntojen seuraaminen. Ja kaikki kääntyy yllättäin päälaelleen, palturia tuli Stubb puhuneeksi, jota hän kyllä pyysi pienen vetkuttelun jälkeen anteeksi useammankin kerran. Eipä ihme, jos meikämannella muisti pätkii ja aukkojakin tulee. Näin se näkyy tapahtuvan paremmissakin piireissä ja nuoremmillekin.)

      Eduskunnan keskustelun railakkaan alun jälkeen tuli ihan kunnon keskusteluakin, josta löytyisi aineksia pitemmällekin. Se on sitten eri asia, kuinka kolme ässää (SSS) on valmis toteutuksiin vai jatkuuko itseriittoinen meno vaikka päin seinää.

      Luin muori777 ehdotuksesta lääkärille, että voisiko selkään pistää vaikka sementtiä. Ei se ole aivan tuulesta temmattu ehdotus. Olen tuntenut parikin kaveria, joille on tehty selkäniveliin jäykistys. Sitä en tiedä onko pistetty sementtiä vai jotain muuta tököttiä. Toinen ainakin muisti muistuttaa, että hän on todistettavasti suoraselkäinen.

      Kelpo päivähän täällä oli tänään. Nyt sekin on jo haaskattu. Pärjäilkää parhain päin! (niin minäkin)

    • polittiikkavapaa

      Mitä vastaa skillani tähän asenteelliseen vasemmistolaisen viestiin ? Eikö täällä pitänyt olla politiikasta vapaa kahvila ??? Toki tiedetään yleisesti nämä pirtin kellokkaiden poliittiset suuntautumiset.

    • Huomenta tällä kertaa lumisateesta ja kolmen asteen pakkasesta.
      Politiikkavapaalle sen verran, että ei pirtissä kannanotot ole kielletty, jokainen voi mielipiteensä maan toiminnasta antaa, mutta riitaa en näistä asioista toivo tulevan.
      Hyvin maltillista on kirjoittelu ollut ja kyllähän se saa rivien välistä näkyä minkä suunnan on kukakin itselle ottanut, kaiken suunnan ihmiset tänne sopivat.
      Tähän ikään elettynä jo on suunta selvä ja tuuliviirinä harvempi enää heiluu.
      Ehkä pirtissä näitä arkielämän tapahtumia enimmäkseen kirjoitellaan, mutta totta kai myös maan tapahtumat ja päätökset kiinnostaa ja niistä sopuisasti voi mielipiteensä esiin tuoda.
      Juurensa tuntien ja elämisen arvot sopusoinnussa kuljemme, kaikille ihmisille annamme oman arvonsa, arvonsa jokainen saa valita oman ymmärryksensä mukaan.
      Salaisuus ei liene tuo minkä sinäkin olet ymmärtänyt, mutta tervetullut olet pirtin lämpöön, ei täällä kenenkään sopuisia mielipiteitä tyrmätä, keskustella kyllä voidaan.
      Vielä senkin sanon, että minulla ei ole mitään valtaa, kieltää ei käskeä ketään kirjoittamaan, jokainen omana itsenään viestit laittaa.
      Onhan joulu-pukki Korvatuntueilla, ei se mitään satua ole ja ihanaa, että on lapsia, jotka siihen uskovat, sen verran saa lapselle satuja kertoa;)
      Isoksi kun kasvavat, ihan todellisesti sadut kaikkoaa, kova maailma koulaa, ja se lapsenmieli se saisi meillä aikuisillakin useammin toimia.
      Tuota leipomista ja ruuan laittoa olen minäkin harrastanut ja oikein rupesin miettimään, että miksi itseäni varten näin paljon teen, kinkunkin tilasin.
      Päässä vaan kummittelee ajatukset, että pitäähän jouluksi laittaa, nyt rasvasilliä lähden ostamaan, ainakin lasimestarin sillin teen ja jos vaikka sinappi silliäkin?
      Varmasti pitkälle ensi vuotta näitä sitten syön ja painoni kanssa taistelen, kakkuja on kaksi tehty, piparit ja serafiin kakut leivottu, vaikka en mistään makeasta edes nykyisin tykkää.
      Eilen tehtiin ne porkkana ja lanttusurvokset valmiiksi, ja tulihan niitä monta sankollista, nyt sitten toinen porukka ne paistaa ja entisiä muistellen on kaikki kaupaksi käynyt.
      Maa on jo valkoinen ja lisää sataa, on niin valoisan näköistä, kun ikkunasta kurkkaa, saapa nähdä kestääkö miten kauan tuo lumimaisema.
      Eilen suunnittelin sellaisen tontunpään partoineen ja nyt sitten niille kasvoja laitan, minusta ihan kivan näköinen, vaikka kuusen oksaan riippumaan.'
      Nyt päivän puuhiin, kiva jos ehditte käydä viestin laittamassa, mukava niitä on sitten illan suussa käydä lukemassa, nyt heipparallaa!

      • Voi, Skillan! Miten jaksat ja ehdit tehdä kaikkea!
        Itse olen ottanut joulun omassa huushollissani kuin minkä tahansa arkipyhän. Eli ei mitään valmisteluja. En ole edes leiponut mitään.
        Tänä vuonna on helppo joulu kun menen sisareni luokse jouluksi
        ja veljen perheen kanssa vietetään uuttavuotta.

        Mutta muistanpa erään joulun 70-luvun lopulla kun tein varmasti
        kaiken "kaavojen mukaan": siivosin jokaikisen nurkan perinpohjaisesti, leivoin sen seitsemää sorttia kahvileipää, mallaslimppua (tietenkin joulukaljan mäski piti ottaa talteen) ja
        laitoin ruokaa niin paljon että alkoi kuvottaa se edesspäoleva mässäily ja niinpä päätin että itse paastoan koko joulunvieton yli
        ja perhe saa herkutella. Eikä ollenkaan tuntunut vaikealta! :)


    • Täytyy minunkin vastata tuohon politiikkavapaan vuodatukseen. Et ole varmaan lukenut noita Skillanin aloituksia, jokaisessa niissä kerrotaan miten seinät ovat leveällä katto korkealla, ja kynnys mahdollisimman matala.
      Mielestäni tätä ohjetta täällä pirtissä on noudatettu.
      Kuuntelin minäkin eilistä välikysymyskeskustelua, sitä käydään silloin kun riittävä määrä edustajia sitä esittää.
      YK:n ihmisoikeusjulistuksessa lausutaan, että kullakin ihmisellä on oikeus mielipiteen ja lausunnan vapaus. Suomikin on hyväksynyt tämän. Mitähän siitä tulisi jos hallitus kaiken voisi sanella, eikä kukaan voisi siihen mitään sanoa.
      Gallupit näyttää ettei nykyinen hallitus nauti kansan luottamusta, mutta kaikkien on kuitenkin vain kestettävä.
      No gallupit eivät äänestä, todennäköisesti seuraavat vaalit sitten näyttävät kuka on ollut oikeassa.
      Suomi on sellainen maa jossa yksi puolue ei voi päättää mitä tehdään on oltava yhteistyöhön kykenevä enemmistö. Myös etujärjestöjä olisi kuunneltava. Oppositiokin voisi joskus olla oikeassa.
      Olisi myös jonkinverran pidettävä vaalilupauksista kiinni.
      Minä ainakin ainakin olen tyytyväinen, että olen voinut sanoa oman mielipiteeni, olen ollut monia vuosia erilaisissa luottamustehtävissä paikkakunnallani. Minulla on monia ystäviä, tai ainakin kavereita monesta puolueesta sanomisistani huolimati, myös täällä pirtissä on monta ystävää tai kaveria.

      • Sanon minäkin jotakin.

        Minulla ei ole kuin elämänkokemuksen ja kiinnostusten myötäsyntynyttä käsitystä asioiden tilasta.

        Ay-liike on tehnyt paljon. Mainitsen vain työajat vuosilomat jne. Tulokehityskin on ollut lähes valtaisa.

        Neuvostoliiton aikaan sai ay-liike kohtuuttoman vallan. Kun tiedettiin itänaapurin uhka ja toisaalta tuki ay-liikkeelle, joutui eduskunta taipumaan päätöksissään ikäänkuin SAK:n vaatimuksiin, ohi Eduskunnan. Ay-liike pääsi uhanedessä käyttämään niin sanottua ulkoparlamentaarista voimaa, joka normaalioloissa onlainvastaista. Annetaan nyt niille, ettei se perhanankommunismi tule meillekin.

        Maan hallitus ja Eduskuntakinkyllä tiesivät, että ne hyvät saautukset neuvostokaupassa korvasivat menetykset. Kauppa Suomen kanssa oli pientä Neuvostoliitolle ja suomalaiet osasivat käyttää neukkujenhumalatilaa hyväksi.

        Nyt ollaanuudessaajassa ja kun ay-liike edustaa mainitsemaaniulkoparlamentaaristaoimaa, on sen pysyttävä enemmännahoissaan.

        Nykyinen suuri enemmistö voi voimallaan saada voimaan pelätyt, mutta tarvittavat pakkolait. Suomi pitää pelastaa!

        Aikani ei nyt riitä enempään!


    • Ramoona_

      Taitaa välikysymys kärsiä inflaation, kun niin tiuhaan sitä nykyään käytetään. Lievästi sanoen värikkäitä puheenvuoroja eilen kuultiin ja hutkittiin sanan säilällä puolin ja toisin. Anteeksi ei helpolla anneta eikä vanhoja kaunoja unohdeta - eipä ollut eduskunnan arvovallan kannalta kovinkaan mieltä ylentävää "keskustelua".

      Taatelikakku on minunkin joulukuivakakkusuosikkini, ei ollenkaan kuiva, vaan mehevä , maistuva ja helppo tehdä : kattilaan vain taatelit pehmenemään (keitinveden sijasta käytän appelsiinituoremehua ja sokeriksi fariinisokeria ohjeen määrää vähemmän) , soseutan sauvasekottimella, voi palasina joukkoon sulamaan. Jäähdytän ja lisään munat ja kuivat aineet. Kun on tarpeeksi iso kattila, muita astioita ei tarvita ja tiskiäkin säästyy. Hyvästä pullataikinasta leivottu luumuhillopitko mantelilastukoristein on meillä suositumpaa kuin voitaikinatortut. Pipareita tulee maisteltua ennen joulua glögin seurana, ei niitä enää joulunpyhinä kaipaa. Konvehteja tulee aina lahjoina, varsinkin tumma suklaa on hyvää kahvin kanssa. Minusta jouluruuat ovat helppoja, kun voi niin paljon tehdä etukäteen, ja sitten jakaa eri joulupäiville, ei koko repertuaaria aattoillalliselle, ähkyä ei ole mikään pakko hankkia. Itse teen laatikotkin alusta loppuun , mies on kalamestarina. Ehdin kaiken töissäoloaikanakin, miksen nyt eläkemuorina, koska terveyttä riittää. Äiti jo opetti, että graavikala säilyy pakasteessa, ei tarvitse tönkköön suolattua laittaa. Sulettuaan hitaasti jääkaapissa esim. graavisiika on ihanan tuoreen ja raikkaan makuista. Minulla on muistilappuja pakastimen ovessa, milloin mitäkin pitää ottaa sulamaan. (hih...nyt lopetan ruokahöpötyksen , koska minua taitavampia emäntiä pirtissä ovat lähes kaikki).

      Minussa herää Martta-sielu juhlapyhien aikaan ja nautin, kun saan rakkaitani hemmotella runsaalla ruokapöydällä ja kauniilla kattauksella. Tietysti osat vaihtuvat joskus, valmiiseen pöytään istahtamista arvostan myös suuresti. Tärkeintähän on, että ollaan yhdessä, hyvän ruuan ja juoman ääressä seurustellen saa sitten Mariankin osaa kokea.

      Juhlavan tunnelmalliset värit on taas Skillan iloksemme sisustanut. Tummanisniset kynttilät kirkkaine liekkeineen ovat kuin jouluyön tähtitaivas.

    • Nimimerkki "politiikkavapaa" on näemmä esittänyt kysymyksen SkillaNille. Tosin aiheena on kirjoittamani viesti. Vastaus onkin tullut ja Late on sitä täydentänyt. Mitäpä lisättävää minulla näihin olisikaan.

      Politiikkavapaa määritteli ynnämuun "asenteelliseksi vasemmistolaiseksi." Kyllä se määritelmä pitää suunnilleen paikkansa. Vaikka en yhtenään sitä toitota, en kuitenkaan ole asenteitani ja aatteellista valintaani piilotellutkaan. Kaikki kirjoitteluni tapahtuu täällä 70 palstalla tapahtuu rekisteröidyllä nimimerkilläni. Jos rekisteröinnissä on tapahtunut ongelmia, olen ilmoittanut nimimerkkini muutoin.

      Taustani ja työurani aikana olen helposti, ilman vaihtoehtoja päätynyt vasemmistolaiseksi. Ainakin mieleltäni, muusta puhumiseen olen jäävi. Joku muu vaihtoehto olisi tuntunut naurettavalta. Onhan se vaihtoehto politiikkavapaakin, sitäkin monet käyttävät selityksissään. Kuitenkin mielestäni lähes kaikkeen elämisen ehtoihin vaikuttaa politiikka tavalla tai toisella. Seuraan edelleenkin poliittisia vääntöjä päätösten ratkaisuissa. Päätäntävaltani on äänestyskopissa, en tee sitä "arpomalla." Hyvä että on edes vaalit säännöllisin ajoin.

      Puheeksi tulleen viestin kirjoitin vähän huumorillakin. Surkuhupaisalta tuntui uuden hallintarekisterin käytäntöön ajo kuin "käärmettä pyssyyn" siitä huolimatta vaikka ihan valtaosa asiantuntijoista ei pitänyt sitä hyvänä. Onneksi hallitus taipui hylkäämään esityksensä - ainakin toistaiseksi. Kyllä sekin eturyhmien välistä politiikkaa oli, veronkiertoa ei tässä helpotettu . En käy esittelemään sitä enempää.

      Pitkäksi venähti kun en ehtinyt lyhyesti kirjoittaa. Asian lähtökohtakin oli melko hupainen. Kyllä se tästä, sano Lapatossu, mutta ei kaikkina aikoina. Kahotaan!

      • samanniminen

        Ei kaikkiin töihin eikä kaikilla palkoilla tuumasi Lapatossu. Aku Korhosen näyttelijärooli. Enemmän Paavo Pentikäinen oli mieleen jäävämpi.
        Luulin että hän vielä eläisi. Wikipedia sanoo hänen poistuneen jo poutapilvien päälle.


    • Bryylkreeni

      En malta olla kirjoittamatta kun oikein politiikasta kirjoitetaan. Olen aina ollut vähintään vasemmistolaisesti ajatteleva jatoimijakin olisin jos pystyisin.
      Kun sitten palkkojen nousujen seurauksena nousivat hinnat ja ne taas johtivat palkkojen nousuun, joskus kai lakkoilemallakin. Syntyi inflaatiota ja Suomi menetti kilpailukykyään. Nykyvaikeudet ovat osin tuosta seurausta. Kun kaikille tärkeä vientiin saatiin jumiin, joskus minusta toisarvoisinkin syin niin ihan suivaannuin.
      Kylläminusta niitäkin pitää vähän arvostaa jalostus kunnioittaakin kun rahansa, tietonsa ja taitonsakin panevat likoon. Tuohon suuntaan olen kyllä äänestykselläni vaikuttanut ja aikanaan tyyräsin samasta syystä vasemmalle.
      Nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, jossa pitäisi toimia järkiperustein.

    • totia

      Oppositiolla on oikein vaikeuksia keksiä aina uusi välikysymyksen aihe!
      Aavo Orhinmäki sitten sekoilee, onko nakut jo ottanna. Eduskunnan arvovaltaa vie alaspäin!
      Oppositio haluaisi vain riidellä, toisi kuin hallitus, joka koettaa asioit hoidella vaikeassa taloustilanteessa.

      • edusk.paavo.ja.ville

        aivs villinä ja huonoltti käyttättäytyvät.


      • Ovatko.he

        Entisinä ministereinä kateellisia nykyisille.


      • kuuntelijana
        Ovatko.he kirjoitti:

        Entisinä ministereinä kateellisia nykyisille.

        Luonne sieltä vaan paljastuu, kun on vapaus olla oppositiossa. Sitävastoin Soini oli tänään juuri niin leppoisa kun hänellä on luonteensa ansioista varaa olla. Hyväntahtoinen on muutenkin!


    • Huomenta kymmenen asteen pakkaseen, tuntuu jo ihan talviselta, lumikin on pysynyt maassa.
      Viikko vielä ja on joulu jo hyppysissä, kouluista loma alkanut ja pienimmät eivät millään jaksaisi odottaa illan tuloa.
      Äiti on laittanut kystä kyllä ja kyllähän sitä Martoiksi emännät pukeutuu, kuten Ramoona mainitsit, nyt on kuitenkin monta pyhää, ehtii siinä Marian osankin saada.
      Torttuja minäkin vielä teen ja kaljan tietysti, sitä tulee harvemmin tehtyä, kun noita oma tekemiä mehujakin on juomisiksi.
      Sillit on purkissa, ei voi oikein jaksaa uskoa, miten niistäkin ihan herkkua on tullut, lapsena en suuhuni pistänyt.
      Lipeäkalaa en ole vielä halunnut edes maistaa ja sekin on kuulemma niin hyvää.
      Siivouksiin pitäisi nyt alkaa keskittymään, tänään kuitenkin vielä yksi joulu ateria on tiedossa, mutta matot ulos kiikutan ennen syömään menoa.
      Eilen innostuin huonekalujen paikkoja taas vaihtamaan ja olipa se urakka.
      Ensin piti tyhjentää kirjahylly se on niin painava kun lasit jo painavat kamalasti.
      Meinasi käydä höperösti, kun jalkojen alle yritin sukkia laittaa, meinasin nurin mennä koko kapistus.
      Onneksi sain pidettyä pystyssä, olisi ollut iso vahinko jos hiotut lasit olisi särkynyt.
      Uudelle paikalle sen sain, kirjat takaisin ja sitten vitriinin vuoro, sen tyhjentäminen myös aikaa vievää, yksi lasi vaan särkyi ja paikkansa löysi sekin, pyyhittynä ja järjestyksessä.
      Sohva menikin sitten kuin itsekseen, matto tassujen alla, tänään on vähän taulujen paikkoja katseltava, onneksi saan ne yleensä entisiin koukkuihin.
      Kun vielä saan lattiat putsattua ja vahattua, on koti uusi ilmestys;)
      Joulun varsinaisesti liinojen ja muiden jouluuni liittyvin koristein laitan ensi viikolla.
      Sunnuntaina menemme laulattamaan Kangaslammin väkeä porukalla ja sitten illalla kauneimpia joululauluja laulamaan kirkkoon.
      Näin se aika kuluu kuin siivillä.
      Eipä taida paastoaminen minulta onnistua, kuten Mdk-Mdk sinulta, uskon mittarin lukeman kipuavan vaan ylemmän, niin heikko luonne olen.
      Näistä joulu tavoistani en varmaan pääse koskaan, olen niin joulu ihminen.
      Taas kerran hyviä viestejä Latelta ja ynnämuulta, näin pirtissä toimitaan, ei ketään loukata, mutta omat ajatukset esille tuodaan.
      Tuo tilanne on varmasti kaikilla tiedossa, vaikeuksissa ollaan ja vienti pitää saada vetämään, mutta kaikkea syytä ei voi vierittää tälle työtä tekeville, siis toisen palkkalistoilla oleville, on sitä palkkojen ja palkkioiden nousua ollut siellä toisessakin päässä.
      En tämän enempää tätä asiaa enää vatvo, päättäjät tekevät mitä tekevät, koskaan ei kaikkien mieleen ole, mutta puoliansa on yritettävä pitää, no eläkeläisillä ei juuri sitäkään mahdollisuutta, äänestys melkein ainoa tapa.
      Eletään ja toivotaan, että joku selkeä ratkaisu kaikkien kannalta syntyy, ja työtä ja vientiä saadaan aikaan.
      Iloa elämään, kyllä se siitä lutviutuu.

    • Kylläpä SkillaN on liikuntaa hankkinut:D hih, ihan nähdessäni sieluni silmin emännyyden äheltävän kotiinsa uuteen ilmeeseen! Aika harvinaista taitaa olla tuollainen tarmonpuuska, mutta pääasia on tyytyväisyys omaan oloonsa.

      Olen tänä vuonna onnellisessa asemassa uudessa kodissani , en tarvitse suurempia järjestelyjä, nuo jouluvisiititkään ei ole lukkoonlyötyjä mitenkään. Pakastimesta saa nopeasti sulatettua tarjottavat, jos kiireeltään pyrähtäväisivät tervehtimään.

      Minkäänlaisia paineita ei nyt synnykään, aattona kun en ole kotona, ja vasta myöhään palaan sitten kodin rauhaan:D
      Tuntuu ihan kivalta vaihteeksi, ettei leivo ja hääri, kun kaupat on kaikkea herkkuja tulvillaan.
      Ihastuin pieneen pähkinä kinuskikakkuun, joka sulaa sopivaksi kahvia odotellessa. Niin me pyrimme kaikki järjestämään elomme ja olomme, miten parhaiten viihdymme,... heippa

    • Lunta tulvillaan on raikas talvisää.
      Siis ensi lumi on satanut täällä, ja niin pitkälle kuin katse kantaa on maailma valkoinen.

      Olemme lähdössä joulukuusen ostoon, joten pääsette vähällä, kun en ennätä kirjoitella muuta kuin hyvän päivän toivotukset.

    • hölökynkölökyn

      Kohtuullinen ajosää tässä osassa Kaakkois-Suomea. Parempi ostokset tehdä tällä viikolla. Maitotuotteet ehtii jonottaa vielä keskiviikkonakin.
      Kalsea tuuli kävi liian kevyen vaatetuksen läpi raa'anlaisesti. Tuntui hyvältä päästä pirtin lämpimään.
      Luulen että haapapuiset klapit sen teki, räiskyivät kuuluvasti takan tulipesässä. Oli aika ottaa lasillinen mustaviinimarja glögiä.

    • Neeasa

      Samoin täälläkin, lunta on nyt satanut, onkohan vielä aamulla, en tiedä!
      Ramoonan tekstiä oli kiva lukea, oli melkein kuin minä siinä omia touhujani kertoisin!
      Vielä on mukava kaikkea jouluun valmistella, vaikka joskus päätän, että nyt taidankin ostaa kaikki, niin ei, yhtäkkiä huomaan itseni tekemässä laatikoita ym.
      Siinä aivan kuin pääsee oikeaan vireeseen.
      Piparkakkuja lupasi tulla leipomaan meidän tyttären tytär, kysyin, että teenkö taikinan jo valmiiksi, mutta hän haluaa tehdä kokonaan itse.
      Minulla yksi työ vähemmän! Hienoa!
      Nyt vain joulua odotellaan.

    • Näin ne ilmat vaihtelee. Täällä Nurmijärveä etelämpänä ei lunta näkynyt. Markettireisulle järjestyi ihan kelpo keli. Iltapäivän on vesisadettasadetta rummuttanut.
      Lämpimät kelit ennusteen mukaan jatkuu. Se on hyvä että on lämmintä,
      siitäpä ei sitten puutu enää kuin leipä ja perustarpeet on kunnossa. Tarttui kuitenkin kaupassa ostosvilinässä tartunta, ostin lähes 3 kg kirjolohen vonkaleen. Se tulee osittain korvaamaan sianpalaa.

      Hiljenee ja hupenee ikäkaverieni joukko marketin "orrellakin." Kun oli sopivasti aikaa jutellakin, menin piilopaikkaan, "pelihelvettiin" , jolle on oma kämppänsä oma kämppänsä. Löytyihän sieltä muutama tuttu toivorikkaana rahaa pyydystämässä. Kihona olin vähän aikaa ja kyllähän siinä muutama sana vaihdettiinkin. Mitä nyt totisen peliin keskittymisen väliin kohtuullisesti oli mahdollista. Koska näytti että olen huono takapiru pelionnessa, katsoin parhaaksi poistua ennen kuin käskettiin.
      MInähän en pelaa. Olen jo aiemmin kehunut, että olen harvoja, joka on voitolla.
      Markka-aikaan markan pistin uhkapeliin ja kaksi sain. Saavutetusta edusta en luovu.
      Näkyyhän tämä ettei ollut kunnollista asiaa, mutta tulipahan harjoitusta vaatimattoman kirjoitustaitoni yllä pitämiseksi. Jatkellaan jos sopivasti sopii!

    • Heh, oikolukuni on myöhässä. Näyttää kuin takeltava puhetapa olisi tullut myös kirjoitukseeni. Eihän sitä puhuessaan niinkään huomaa.)

    • Huomenet jälleen, nyt yhden asteen lämmöstä, luntakin on vähän sadellut.
      Reippaan kokoinen oli lohi minkä ostit ynnämuu, siitä taidokkaasti tehden saa monta erilaista ruokaa.
      Savustaminen on yksi tapa, jos on paikka missä sen voi tehdä.
      Melkoista hysteriaa se tämä joulu tuo tullessaan, onnekseni kaikki melkein ostettu, maito jää sitten loppusuoralle, kuten hölkynkölkyllekin;)
      Pienen kinkkuni tosin haen vasta tiistaina ja paistan saman tien.
      Noita hyviä päätöksiä teen minäkin Neeasa, mutta joka joulu se olen minä joka ne rikon, lahjojenkin suhteen.
      Siivoilen tänään jo joulusiivouksen, olen oikein iloinen, kun vein eilen isot matot ulos, oli pakkasta, lumihangessa niitä pöllyytin, nyt on raikkaat matot levittää lattialle.
      Aion vähän perusteellisemmin joka paikkaa nykäistä, turhaa niin turhaa, mutta onpahan vähän aikaa raikkaampaa ja mielikin hyvä, kuin jotain suurempaakin tehtynä;)
      Eilen oli viimeinen jouluruoka ja kiva oli yhteinen ateria nauttia, tällä kertaa ohjelma ryhmän kanssa.
      Huomenna vielä myyjäisrutistus ja sitten kolmisen viikkoa ihan vaan itselle ja omiin haluihin paneutumista.
      Kyllä nyt on tarjolla vaikka mitä hyvää kaupoissa ja sieltä voi ostaa joulun valmiina, mutta minä vielä, itsepäinen kun olen, teen mielelläni itse.
      Mukava kuitenkin, että on valinnan vapaus ja jokainen voi omat mieltymyksensä toteuttaa.
      Väsymystä en tunne sen enempää, olen aloittanut hyvissä ajoin, ei kiire pakkaa päälle.
      Makuuhuoneen nurkassa on vaatimattomat kassit joka perheelle, käyvät ennen joulua luonani, sitten aattona menenkin miniän hemmoteltavaksi.
      Minä harvemmin pelikoneella enää kaupoissa seison, mutta tällä koneella joskus pelaan, kohtuudella sanoisin;)
      Mummoja syyllistetään ja voi olla syytäkin, mutta yksinäisyyden karkotusta se on pelaaminenkin.
      Toinen syyllistämisen aihe on tuo liikasyöminen, siihenkin syyllistyn, nyt on kuulunut asiasta myös myönteistä palautetta, hyvä niin.
      Unohdan nyt kaikki syyllistykset ja alan siivoamaan ja onnellinen olen siitä, että vielä itse jaksan kaiken tehdä.
      Mukavaa päivää teille toisillekin, nauttikaa kaikesta mukavasta mitä päivä tuo tullessaan.

    • j.hurskainen_

      Katselen tässä v.2012 Yliopiston almanakkaa Helsingin horisontissa olevia titoja pimeän alkamisista.
      Aurinko on laskenut ke.12.12 klo 15,12. Siinä se laskuaika jököttää 7 päivää illan osalta muuttumatta.
      Aamuisin aurinko nousuaika on hiukan myöhempää tps;n saakka n.minuutin päivää kohden.
      ______________________________________________________________________

      Muistan viikkoja sitten lähetetyn radio-ohjelman > kadotettujen levyjen metsästäjät < .
      Ohjelman kuuntelijat voivat pyytää soittamaan omaa vähän soitettua musiikkikappaletta.
      Sieltä pompsahtaa muistiin herttainen laulu, meille kultaiselta 1970 luvulta ehkä?
      "Vaikka äiti alkoi hiukan itkemään/ silti meidän isi lähti lentokenttää tekemään". Ikäluokkamme muistaa "lentokenttätyömaan" mitalin toisen puolen.

      • Isi-lentokenttää-tekee

      • Millä kymmenellä siitä puhuttiin, sitä en muista. Kauan siitä on.

        Hektorin sävellyksiä ja sanoituksia olen ihaillut aina, erityisesti tässä
        laulussa, "Lumi teki enkelin eteiseen", jonka aiemmin tänne toin.


    • Heh he, olihan siitä huulia lentokenttätyömaista aikanaan! Tänä iltana Ruben Stiller oli mainiolla tuulella, samoin osaanottajat:D Ihan asiaa oli todeta tuo synkkyyden mieliala, jota asioiden näköalaton jauhanta on kuukausia ilmentänyt.
      Enpä siihen virtaan ole rypeytynyt, mikään kun ei perk'laamalla parane:D

      Nyt on saatu suoritettua lähes kaikki ostoksiin liittyvä, paitsi alkuviikolla aaton ruokatuliaiset, mutta pikkukasseja pitää tonttulakkiin pukeutuneena viedä sukutapaamiseen. Taidan tehdä vielä kimaltavan nauhakranssin illan emännälle, jonka kanssa jo eilen tehtiin pieniä suunnitelmia yhteisen ruokailun ohjelmaksi.

      Mielnrauhaahan tässä koetaan, näkyl ilmoitustaululla olevan punaisella kartongilla aatoksi talon tarjoama Joulusauna jo 12.00 alkavaksi, joten sinnehän minä, ehdin silti klo 15.00 aikaan heilauttaa tonttulakkiani Vantaalle.
      Iloa mieleen poppoolle!

    • Juu...muistan sen lentokenttätyömaan. En kuitenkaan ollut joukossa sitä rakentamassa. Kävin kyllä paikallisasukkaana vierailulla. Sieltä mailta oli eräs tuttu kuokkimassa. Oli hairahtunut ryypyksissään auton rattiin. Jäi sellainen käsitys, että kenttätyömiehet olivat enimmäkseen tälläiseen rikkeeseen hairahtaneita.
      j.hurskainenhan on kaivanut tarkat, ajankohtaiset tiedot auringon liikkeistä. Tänään oli kyllä sellainen päivä, ettei aurinko edes vilaukselta viitsinyt näyttäytyä. Hämärä, melkeinpä pimeä päivä, ei näitä ympäri vuoden tulekaan.

      Kyllähän se varmaan tuntuu pelien syövereihin uponneilta syyllistämiseltä, jos pelipuuhia ruotii. Tähän olen syyllistynyt, mutta en nyt yhtenään siitä jankuta.
      Voihan se pelaaminen olla yksinäisyyden karkotustakin, tuohan se jossain määrin seuraakin. Sekin pelailu tuppaa karkaamaan käsistä melkeinpä huumeen tavoin riippuvuudeksi. Eräs esimerkki oli minullakin, ikäiseni mies, vanha tuttu, joka oli intohimoinen pelaaja. Rahat vain tuppasivat usein loppumaan ja lainasinhan minä kun hän pyyteli. Ei ne isoja summia olleet ja kaikkihan hän maksoi. Viimein kyllästyin ja ilmoitin että en enää ryhdy "pankkiiriksi." Uskoihan hän kertasanomisellani, mitä nyt jonkun aikaa jurotteli. Sen käsityksen sain, että hän ainakin vähensi pelaamistaan. Nyt häneltä on pelihommat ohi.
      Päivä alkaa olla vähään vaille "tahkottu." Uutta päivää odottelemaan!

    • Huomenta vesisateesta, lämpöä kaksi astetta, näinköhän lumet lähtee?
      Liukasta ainakin on teillä, kolareita on sattunut paljon, kai sairaalan ensiapukin on täyttynyt entisestään.
      Paikkakunnallani vietetään talvipäivän seisauksen juhlaa vanhan kanavan maisemissa, niin tänäkin vuonna, olipa lunta tai ei.
      Se on ollut mahtava näytelmä, kun lumiset puut on eriväristen valojen kanssa saatu hehkumaan, miten nyt onnistuvat?
      Luin lehdestä että perinteinen kesäkatu on myös loppumassa, vetäjät väsyvät, sekin on ollut väkeä keräävä tapahtuma, kerran kuukaudessa tämä on ollut.
      Mikään ei toimi, ellei puuha ihmisiä löydy, niin se on joka paikassa.
      Kohta minä lähden sinne meidän yhdistyksen talkoisiin, niillä ei ainakaan vielä ole loppumisen uhkaa.
      En pahana pidä vaikka pientä paheksuntaa onkin näitä (meitä) pelaajia kohtaan, voihan se joillakin äityä pahaksikin, itse olen asiani hoitanut.
      Näitä paheita löytyy, tupakointi yksi, joka tuntuu nyt olevan kovankin arvostelun kohteena, samoin alkoholin käyttö, kaikissa näissä se kohtuus olisi suotavaa, lisätään vielä kohtuu syöminenkin, sillä ylipainoiset tulevat yhteiskunnalle kalliiksi.
      Tässä olen painoni kanssa poikkeus, ei vielä, huom, siis ei vielä ole yhtään leikkausta tehty, muutenkin on terveyteni ollut rautaa, mutta vieläpä ehtii jos elon päiviä edessä on.
      Tiistainakos se on se vuoden pimein päivä ja sitten viikon samalla tavalla pitää pimeää, kuten hurskainen kertoi, sitten alamme ihmettelemään, että miten onkaan päivä valjennut;)
      Ehkä ei ihan hetikään, mutta kyllä sitä sitten kevättä ruvetaan odottamaan.
      Vuodet vierii, katselin tätä hiusteni harmautta, päivä päivältä vaan lisää harmaantuu, no en sitä sure, oikeastaan harmaa on kaunis hiusten väri, en ainakaan värjäämään rupea.
      Sitäkin on tullut tehtyä elämän aikana on väriä vaihdettu, mustasta vaaleaan on vaihtunut.
      Jouluinen mieli on voimissaan, kiireet on ohi, puolestani joulu voisi jo tulla.
      Tuleehan se muutaman päivän perästä ja sitten voi yölläkin syödä;)
      Kaikkea mukavaa toivon teille ystävät pirtissä ja ulkopuolellakin, rauhaa ja rakkautta ihmisille ja eläimille.

    • j.hurskainen_

      Harvinainen joulukuun puolen välin jälkeiseksi päiväksi. Pysyi lämpimän puolella. Nyt on jo hiukan pakkasen puolella.
      Kalenterista näen että v.2014 oli yhtä lauhaa, jopa niin ettei Lapissakaan tämän alkutalven kovia pakkasia koettu.
      Puhdistin ojia talvikuntoon ikäänkuin olisi syyskuu.

      Omat pienet joulunajan ruokaostokset lähes tehty. Nyt katson värikästä luontodokumenttia Saaristomereltä. On meillä kaunis maa!

    • Vaatimaton ilmoittautuminen, että hengissä heilutaan. Vai pitäisiköhän sanoa että hengessä mukana. Silloin tällöin jotain käyn lukemassa- joten hengessä mukana ollaan.
      joulu lähestyy ja vettä sataa. En ole joulu panikointia kokenut koskaan. nytkin voi kaikessa rauhassa valmistella ja pikkuhiljaa järjestellä asioita. Aaton ruokailijoita tulee kyllä ainakin 15-16 siis pitkä pöydällinen. Lapset ovat tottuneet aina aattona kotiinsa tulemaan ja mihinkäs niitä kavereitakaan jätetään. Kyllä ne mukana kulkee.
      Moni asia alkaa olla valmis, kunhan vielä piirakat ja kinkun paistan. Ja sillirosolli tietty pitää tehdä. Onneksi on tämä mieskokki joka yleensä rosollin tekee- niin tänäkin jouluna. kaikki laatikot ja muut odottavat vaan syöjiä. Aikaa on kun harrastukset ovat tauolla. Taloyhtiön yhteinen joulukahvi tilaisuuskin oli joten antaa päivien mennä ja joulun tulla ja mennäkin menojaan.

      Tuossa edellä sanotaan että kyllä meillä on kaunis maa. Onkin, mutta kyllä juuri nyt tulee muutakin mieleen, kun vettä sihkuttaa pimeää ja ravan sekainen sohjo sinkoaa jalan edessä. Lisäksi vielä paikoin mustaa jäätä sohjon keskellä. Sai kieli keskellä suuta mennä että pystyssä pysyi.
      Mutta nähdään kauniina kaikki silti,, onhan tämä meidän oma isäinmaamme.
      Ellei nyt maahan muuttavat "pakolaiset" valtaa koko suomineitoa ?

      4:jäs adventti huomenna ja tosiaan, kohta päivät pitenee. Joten ei hätäpäivää meillä.
      Mukavaa joulun odotusta- ollaanhan me edelleen kilttejä ?

    • Huomenta sunnuntaiaamuun, tuntuu jotenkin sotkeutuvan nämä päivätkin, monta päivää vielä jouluunkin.
      Valmistelut on jo loppusuoralla ja nyt sitä on keksittävä vielä uutta puuhaa;)
      Eilinen rutistus onnistui hyvin, vaikka ajattelimme, että sade karkottaa ostajat, kauppa kumminkin kävi kivasti.
      Leivonnaiset ja laatikot hupenivat hyvinkin nopsaan meillä käsitöissä hieman hitaampi tahti.
      Monet lahjapaketit sisältää nyt sukkia ja lapasia, oikein tyytyväisiä olimme tavaran hupenemisiin, nyt voimme uutta alkaa tekemään.
      Vuoden alusta keskitymme hyväntekeväisyys töihin.
      Lumet taas kerran melko likaisen näköisinä, se vähä mikä auraus kasoissa on, mutta vielähän se ehtii maan valoisaksi tehdä jouluksi, onhan se hyvä puoli kuitenkin, että liukkaus poistuu maan sulana ollen.
      Yhdyn noihin mietteisiin tästä kotimaamme kauneudesta, vaikka nyt vähän alakuloista onkin, kyllä tämä vuodenaikojen vaihtelu sitä rikkautta antaa.
      Mukava, että meri-kukka pirtin joskus muistaa, rauhaisaa tuntuu teilläkin tuo joulun odotus olevan.
      Tein eilen koe lanttulaatikon ja tuli niin hyvää, että meinasi koko astiallinen tyhjentyä, tänään yritän uuden satsin, teen tyttärelleni myös laatikot, joka vuosi näin on ollut.
      Tein myös kermaisen torttutaikinan, tänään nekin paistan, sitten vaan kaljan teko ja kinkun paisto, paistinkin teen tänään samoilla lämpimillä, pakkaseen mahtuu nyt jo ylijäävät.
      Ruokaa on kuin silloin perheen ollessa ison, noita meri-kukan lukuja meilläkin, nyt sitten yksin oleilen.
      Onhan tässä pyhiä kutsua ruokailijoita avittamaan;)
      Noita hurskaisen touhua ajatellen on hyvä että lämmintä on, tulee ojatkin kuntoon ja kunto pysyy kohdillaan;)
      Aina sitä puuhaa löytyy omakoti taloissa, mutta joulu se tulee sinnekin ja työt voi unohtaa;)
      Jospa tässä alkaisi elolle ja jättäisi tämän koneen vähäksi aikaa, tulee varmaan päivän mittaan vilastua, mukavaa päivää.

    • Lähestytään vuoden pimeintä aikaa, eipä silti, tuskin se enää paljon pimenee.Vettä saattanut tihutella koko päivän, en varmaan tiedä, enole ulkona käynyt. Lämmintä on 8,6 astetta, viimeset lumihiutaleet haihtui viikko sitten.
      Joulusiivoushommissa, pikkuhiljaa on tehtävä, onneksi ei niin suuria tiloja olekkaan. Kun ajoissa aloittaa eiköhän valmiiksi tule. pojat perheineen tulee, toinen aattona, ja vanhempi joulupäivänä. Laatikot valmiina kinkku hankittu paistetaan tiistaina. Sillisalaatti se on ehdoton, tykötarpeet siihenkin. Joulutortut on leivottu ja paistettu. Piparkakut ostettu.
      Kuusi tulee huomenna sisään parvekkeelta. Lahjoja ei ole jokainen voi valita namupaketin kuusen alta.
      Tässä ilmoitus olemassa olostamme, mukavaa odotusta kaikille.

    • Täälläkin alkaa olla valmista, viimeiset puuhat (lattioiden pesu ja pyykit kaappeihin) on nyt selvät.
      Lupauduin valmistamaan osan aattotarjoilusta, ne teenkin vasta ensiviikon alusta, mutta joulukoristelaatikon aarteista poimin osan jo käyttöön:D Sateesta huolimatta alkaa koti tuntua niin jouluiselta, lämpöennätyskin ollaan nyt saatu.
      Nyt kohta suihkun jälkeen ajattelin viettää TV illan nojatuolissa leppoisasti,..ans kattoo maltanko :D

    • Tänään ulkomittarini näytti lähes 11 C lämmintä. Sadetta ja hämärääkin on riittänyt. Eipä se juuri tästä päivä lyhene, 22 pv on talvipäivänseisaus. Sekin vaihtelee vuosittain 21- 22. päivänä.

      Jouluun liittyvät puuhani on jo kauan olleet kunnossa. Eipä ne juuri poikkea normaalimenoistani. Yritän olla suuremmin höyryämättä turhiksi kokemistani "valmisteluista." Kukin tavallaan, niinhän se menee.

      Hallituksen suosio on HS- gallupin mukaan kovasti laskusuunnassa. Tyytymättömien määrä on yli kaksikertaistunut puolessa vuodessa. Nyt "tyytyväisiä ja melko tyytyväisiä" on 24%. Galluppejahan yleensä tulkitaan kunkin mielipidesuunnan mukaan, jos se on vastaan, galluppi valehtelee, jos tulos on myötäsukaan, silloin galluppi näyttää oikein. Minusta riittävän selkeä tulos osoittaa ainakin suunnan, kuten tässäkin tapauksessa. Eikä se ole ihme.

      Enpä enempää "politikoi", vaikka aihetta löytyisikin. Mukaudun katsastelemaan tulevien pyhien valmisteluja ja joulupukin koputtelun jännittämistä. Hyvää jatkoa teille!

    • Ehtoota, hyvät työmiehet ja ahkerat naiset.
      Näinhän aikoinaan toivotteli työmiehen tunnin toimittaja Lauri Kantola.
      Minä olen mielestäni tänään ollut ahkera nainen. Uskokaa tai älkää, niin ruumiillisesta työstä käy kirjahyllyjen siivoaminen.

      Nyt olen kylläkin jo voiton puolella: kuusi hyllyä on siivottu, mutta kahdessakin vielä on riittämiin urakkaa. Sen verran vätystää ja vähän väsyttääkin, että taidan siirtyä Höyhensaarelle. Jospa vaikka Nukku-Matti olisi hyvällä tuulella ja näyttäisi minulle kauniita unia.

      Niitä toivotan Teille kaikille.

    • exemplaari

      Minäkin yritän kirjoittaa. Oman näkemykseni nykytilanteesta voisin ilmaista, mutta sitä ei sallita. Mielipiteeni voisin perustella historiallisilla tosiasioilla ja nykypäiväntilanteella.

      Kirjoitin tänään jouluruuista, mutta harakoille meni.

      Hyvää joulua kuitenkin

    • Huomenta pimeydestä ja tuulisesta Savosta, nyt sitä ollaan siinä pimeimmässä ajankohdassa, huomenna virallinen talvipäivän seisaus.
      Viikon verran tässä pimeydessä köllötellään ja sitten se alkaa valeta, alkuun pienin askelin, mutta hupsista vaan, huomaamme kovin valoistahan tämä näyttää;)
      Joulusta ja sen valmistelusta on kaikki jo selvitetty, joten yritän jotain muuta saada aikaan.
      Exemplaari tokihan voit mielipiteesi kertoa, väittelemään tai kinaamaan emme pirtissä ryhdy, perustelut on aina paikallaan, voihan olla, että keskusteluakin aikaan saadaan.
      Jokaisella on oma näkemys eri asioista, mutta ei silti ketään tyrmätä, kun sopuisaa jutustelua asiasta syntyy.
      Kirjahyllyn siivouksesta on juuri kokemus, minulla melkoisen pieni, tai sellainen lasiovilla oleva entisen ajan hyllystö, painavia kirjoja täynnä, voimille sekin otti.
      Olisin kauppaamassa monta kirjasarjaa, mutta eipä ne mihinkään kelpaa.
      Pitäisikin kysyä olisiko kirjastoilla niille käyttöä.
      En ihmettele ollenkaan tuota hallituksen suosion laskua, onhan se melkoista hyppelyä ollut joka asian kanssa ja kansalaisille ei ole selvinnyt missä mennään, mitä tuleman pitää.
      Isossa kirjassa sanotaan, että älä huolehdi huomisesta, mutta kyllä se huoli aina vaan lisääntyy.
      Eletään ja odotetaan, pelätään pahinta ja sitten iloitaan, kun asiat rupeavat sujumaan.
      Mutta, nyt päivää kuluttamaan, eiköhän jotakin touhua taas esiin tule, rauhallista päivää vaan kaikille;)
      Muuten radiosta kuulin, että Tuomaan päivänä pitää joulu valmistelut olla valmiina, nyt on Tuomaan päivä, onnea paljon Tuomaille, tuovathan he meille joulun;)

    • Hyvää huomenta pirttiin!
      Olen lukenut toisten joulutouhuja ja ihaillut kuinka vielä jaksatte pistää "itsenne likoon" oikean tunnelman saavuttamiseksi.

      Minulle kaikki tämä alkaa olla historiaa. Olin ensin lyhentämässä aurinkolomaa joulukuuta aurinkolomalla ja jouluksi menen sisaren perheeseen, missä miniä saa pöydät notkumaan. Me mummelit vaan menemme valmiiseen pöytään. Ihanaa kun osat ovat kääntyneet!

      Kyntteliköt on kuitenkin ikkunoilla, hiljaista joulumusiikkia kuuluu
      stereosta ja punaiset joulukukat muistuttavat tulevista juhlapäivistä.
      On rauhallinen, hyvä olo ja verenpaine kohdillaan!

      Hyvää joulua! Nauttikaa ja levätkää välillä!

    • Ulkomaan matkamainoksia hyppii silmille kun välilehteä vaihtaa---- mutta täällä pysytään satoi tai paistoi. Maat mustana ja raikas etelän puoleinen tuuli puhaltelee mukavasti. Voi vaikka hiukset "hulmuta" kuin kesäällä ikään jos on avopäin. Lämintäkin 8 as.
      Tämän päivän olen pyhittänyt vierailulle, jonne kohta lähden. Äitini joka on ollut minulle "äiti"kohta 30 vuotta. Elää hoitokodissa ja täyttää kohta 95 v. Hänen luokseen suuntautuu vierailu joulukukan kanssa.
      Päivän kävelyliikunta täyttyy samalla, lähempänä ostan kukan vietäväksi.
      Onhan ne aika vähäiset tapahtumat laitoksissa, mutta toisaalta niinhän se on yksin elävällä vanhuksillakin kotonaan. Päivät tahtovat olla toistensa kaltaisia oli joulu tai juhannus. Toisin kuin meillä joilla vielä omat jalat vie minne tahtoo- ainakin suunilleen. Ja lapset perheineen ovat lähellä- aina.

      kaikille toivottelen hyvää joulun alusaikaa !

    • Neeasa

      Lämmin ja tuuline sää täällä. Oli aika eksoottinen maisema hetki sitten, kun aurinko laski lounaaseen kauniiden purppuranpunaisten pilvien taakse ja kun katsoin idän
      taivaalle, siellä köllötteli melkein täysikuu, taas mietin sitä kameran hakua!

      Lämmityskulut kyllä pienenee nyt, on niin lämmintä ja mikä parasta selkäparkani
      nauttii tästä lumettomuudesta!!

      Leipomiset on leivottu ja kaikki rupeaa olemaan hyvällä mallilla!

      Taisi tonttu käydä ikkunan takana!

      Kaikille oikein hyvää joulua!

    • puntarpäitä

      Jos nyt olisi heinäkuu, tämä lämpöaalto merkitsisi yli 25 asteen hellettä. Niin sanoi metereologi.
      Näin just muutaman minuutin pätkän Ritari ässästä. Näin sarjan pääesittäjää David Hasselhofia rantaohjelmassa.
      Ikääntymisen merkkejä Davessakin vaikka elämänsä onkin enemmän ollut raataja rankan vastakohtaista.
      Oli mukava käydä kirjoittelemassa niitä näitä.

    • Huomenta, vielä kaksi yötä ja juhla-aika alkaa.
      Pimeyttä vaan riittää, mutta suuntana nyt jo seuraavaksi on valoisuuden lisääntyminen, maltetaan hetki;)
      Kiva kun huomasit " puntarpäitä" minusta myös on mukava pirttiin viesti laittaa ja vielä mukavampi lukea toisten kirjoituksia;)
      Paljon tyhjää höpinää, mutta sekaan mahtuu myös asiaa ja mikä parasta kaikki sovussa ja huumorin höysteessä.
      Eipä näy meidän suunnalla kuuta ei aurinkoa, mutta kyllä niitäkin luvassa on, tuulta kyllä tännekin riittää.
      Saman kaltaisia ne hoitolaitoksen päivät ovat, vaikka pikku hiljaa se muuttuu itselle myös, ei oikein mihinkään innosta osallistua.
      Voihan se olla, minun kaltaisella, joka aina on menossa ollut, että parin viikon tauon jälkeen taas into mennä on palannut.
      Kyllä tuo verenpaine minulla on tasaisena pysynyt, samoin kuin muutkin arvot, kilpirauhanen vähän kenkkuilee, mutta en senkään kiukutteluja ole huomannut, lääkettä kyllä joka aamu otan.
      Kunpa näin vähällä pääsisikin.
      Joskus on kiva valmiille mennä, niin istahdan minä myös tänä vuonna, tai oikeastaan jo useampana vuonna olen aattoaterian nauttinut jälkeläisteni luona.
      Menihän sitä kymmeniä vuosia minun emännöidessä, osat nyt vaihtuneet.
      Pitkä oli ennen pöytä, johon istahdimme nauttimaan aherrusteni tuotteita.
      Maailma muuttuu, hyvä niin, kun vaan muutoksissa osaisi mukana pysyä.
      Nyt uutta on pankkitunnusten muutos, pitää keskittyä, että senkin osaa toimivaksi saada.
      Kuuntelin eilen kinkun paisto ohjeita ja nyt uutena kehottivat laittamaan kinkku veteen umpisukellukseen pusseineen ja siellä tasaisesti lämpö oikeaksi muuttuu.
      Kaupan kylmiöstä kinkun hain ja nyt yön oli vedessä ja lämpötila kinkun sisällä pitäisi olla kymmenen astetta.
      Korkeampi tuo näkyy minulla ainakin vielä olevan, mutta ainakin kinkku on tarpeeksi lämmin uuniin pantavaksi.
      En muista tämmöistäkään hommaa ennen tehneeni ja aina tuo kinkku on syötyä tullut.
      Uudet tuulet ne puhaltelee joka taholla.
      Nytpä sitten tätä päivää aloittelen tekemällä täytekakun pohjan ja sitten jonkunlaisen mausteleivän ja viimeksi kinkku uuniin ja miedolla lämmöllä se kypsäksi.
      Rauhallisesti liikkuen se päivä onnistuu, tätä toivottelen teille toisillekin.

    • Nostanpa Kahvipirtin näkyville, jospa joku sattuu selailemaan.
      Nyt onkin päivien piteneminen jatkossa. Näyttää siltä, että täälläpäin yksi talvikuukausi lipsahti "syksyisin menoin." Hyvä näinkin, vielä ennättää talveakin tulla.
      Muutoin on päivä huvennut nuhjaamisen merkeissä. Paljonkos niitä hommia tarvitsee kun olevinaan töissä. Eihän näitä puuhiani kuitenkaan hinnoitella, joten siltä osin ei yleinen tuottavuus kärsi. Heippa!

    • Ruiskukko

      Ehtoota!

      Johan lykkäsi pimeän tuonne ulos, vähän vielä taivanranta väriä taivalle heittää. Useana iltana onkin ollut aivan mahtavat värit auringonlaskun suunnalla. Aattona on täysikuu, silloin toivoisin kirkasta säätä. Vuonna 1977 oli aattona täysikuu, viimeksi tätä ennen, näin kertoi radio yhtenä päivänä. Olin silloin joulua viettämässä Lapissa, Pellon ja Rovaniemen välillä, En muista, minkä järven rannalla olimme mökkijoulua viettämässä. Mökille, järven rantaan laskeutui tie, ketään muita ei ollut lähietäisyydelläkään. Siihen aikaan eivät nuo "mastohommelit" olleet niin päteviä kuin tänä päivänä, ainakaan niillä korkeuksilla. Vävy halusi soittaa vanhemmilleen Tornioon ja minäkin lähdin tyttärentyttären kanssa kävelemään hiljaiseen luontoon. Oli niin kirkas kuutamo, että melkein olisi voinut lehteä lukea. Miisa sanoi, että minua melkein pelottaa. Oli se kyllä ikimuistoinen kävely liki äänettömässä Lapin luonnossa. Nyt aion mennä ulos aattoiltana, mikäli sää on kirkas.

      Täytyy tuolta kirjahyllyistä( huom. monikko) käydä etsimässä joku mukava kirja luettavaksi, kun on noita pyhiä tulossa, saa oikein hyvällä omalla tunnolla istua tai maata kirjan kanssa. Nyt ainakin meillä on aivan kuiva maa, ei ole satanut koko päivänä yhtään, paistoi jopa aurinko!!!!

      Herkuttelin äsken imelletyllä perunalaatikolla, ja voi että maistuikin. Itse on tehty niin peruna- lanttu- kuin porkkanalaatikotkin. Ihan kahdestaan olemme koko joulun ajan, emmekä aio kyläillä minnekään. Parasta näin.

      Pyhien jälkeen tulee meitä tervehtimään tyttären tytär, asuu Lontoossa. Tuskin viipyy monta päivää, pääasia että saadaan tavata.

      Lopuksi toivotan kaikille lukijoille ja kävijöille rauhaisaa joulua!!! Olkaahan kiltteinä, vielä tontut kuuntelevat nurkan takana. Näillä aatoksilla paulamaria

    • Totta se on pimee päivä, tosin varmaan aurinko pilven raoista kurkisteli, mutta ei se tähän asuntoon näkynyt. vasta iltaaurinko näkyisi, mutta silloin se on jo laskeutunut. Aattona lupailevat aurinkoa ainakin tänne
      A Kiven maisemiin. Joulupäivänä täysikuu, ilmoista en tiedä mutta aattoillan kuu, on sekin komia, kun pilvetän taivas pitäisi olla.
      Joulun hommat edistyneet hyvin, loput menee rutiinilla.
      Aattoiltana ehkä kolme syömävierasta tulee.
      Päivällä käymme haudoilla.
      On ne sellaiset vanhat tavat, ei niistä helpolla eroon pääse, 58 yhteinen Joulu tulossa.
      Oikein mukavaa Joulua toivotamme kaikille pirtissä kävijöille.

    • Minusta oli yllättävän valoisa aamupäivä, joskin lyhyempi tietty. On se kiva todeta, että ollaan taas selätetty tuo pimein aika vuodesta. Nyt mennään ensin jouluvalojen kaunistaessa elämää, kohti päivä päivältä lisääntyvää valoa:D

      Vilkas on päivä ollut pikaisine joulun alusvierailuineen, yhdet juuri sovimme joulun jälkeen tapaamiseksi, kun huomenna on jo aatonaatto, ja rauhoittumaan tekee jo mieli.
      Onhan se kiva vaihtaa pienet yllätysmuistamiset välipäivinäkin, minä ainakin tykkään levänneenä tavata tuttujani:D
      Ihan olen aaton odotuksesta iloinen, mukava tavata sukua joulun lämpimissä tunnelmissa.
      Illan rauhaa ja hyvää oloa toivotan kävijöille!

      • lukijana

        Hyvää Joulua ja tulevaa Uutta Vuotta 2016 sopuisalle Kahvipirtille.

        Kiitos menneestä vuodesta, on ollut ilo lukea kertomaanne.
        Hyvää jatkoa vaan!


    • Huomenta, kiitokset ensin lukijalle toivotuksista, kaikkea hyvää myös sinulle, toivottavasti jatkossakin viestimme houkuttavat pirtin oven avaamaan;)
      Miksipä et itsekin joskus viestejä laittaisi?
      Hoo hetki lähestyy ja hujaus ja taas on historiaa, alkaa valoisuuden lisääntymisen seuranta ja kevään odotus, näin se elämä kuljettaa ja meitä vanhentaa.
      Tarvitaan näitä katkoja vuoden kulussa, muuten yksitoikkoiseksi elämä kävisi, joulu yksi kohokohta vuodessa.
      Minulla kaikki valmiina, jopa yhden pipon jo jousin tekemään, lähtee sitten kevään korvalla suurempi satsi hyväntekeväisyys kohteeseen.
      Piirakoita aion tänään pienen määrän tehdä ja kalja on pulloihin laitettava, siinä vielä tehtävät tälle päivälle.
      Kinkun paistoin eilen ja ihmettelin miksi pitkä syisesti siivut tulee, näin tulee sitkeää pureskeltavaa, pitää nyt jäähtyneenä tarkasteltava mistä sivusta saisi oikeita siivuja aikaan.
      Kasvaako sika nykyisin eri tavalla?
      Haudoille mekin huomenna jo aamusta menemme tyttären ja vävyn kanssa, sitten menen poikani luo joulu aterialle, siellä hänen jälkeläisensä myös.
      Perinteet on ihan mukava joulussa mukana kuljettaa, mikä oli ennen on nytkin, toki aina jotakin uuttakin mukaan tulee.
      Nyt varmaan joulu tuntuisi joululta paremmin Lapissa, kun siellä lunta kuitenkin on, meillä täällä musta joulu, no eipä ole liukasta.
      Onkin monta päivää aikaa käydä kylässä tai kestitä vieraita.
      Eilen oli talvipäivän seisaus tuolla vanhalla kanavalla, en mennyt, mutta lehdestä luin, että oli kaunista valojen leikkiä ollut, vaikka lumi puuttuikin.
      Nyt sitten piirakan tekoon, leppoisaa aatonaattoa kaikille, otetaan rauhaisasti ja kuunnellaan jouluisia säveliä radiosta.

    • Se on sitten taas aatonaatto. Justhan se viime vuonna oli, Nopeasti se aika kuluu. Kaikki on kunnossa Joulun tulla, kunhan saan silitetyksi kolme pöytäliinaa ja keittiömestari kinkun uuniin.
      Kuusi koristeltiin illalla, vaikka aikamoinen äheltäminen kynttilöitten kanssa oli, kun johdot olivat sen seitsemässä sikkarassa.

      Kun aloitin kirjoittamisen taivaalla oli tummalla pohjalla miltei mustia pilvilauttoja, joita tuuli ajoi ties minne.
      Nyt on taivas vaaleansininen ja pilvet vaaleanpunaisia!
      Koivujen latvat ovat viininpunaisia, ja rungoista hohtaa kulta!

      Ei se nyt ihan joulukortilta näytä, mutta uudenvuodenkortiksi maiseman väritys olisi ihan passeli.
      Kummallista, etten osaa haikailla valkean joulun perään, vaikka sellainen oli joskus lähes maailman tärkein asia.

      Terveiset kaikille!

    • muori777

      Joulutervehdyksen tulin kertomaan minäkin.

      Tulin äsken saunasta,talo tarjoaa joulusaunan.

      Vettä on satanut koko aamun.
      nurmikko vihertää.

      Hyvää jatkoa kaikille.

      Muori lähettää terveisiä.
      näkyillään...

    • Ramoona_

      Aamun punasävyt ovat kaikonneet, ja keskipäivän taivaan värit muistuttavat kesän poutapäivää, kalpean sinistä valkein pilvihahtuvin. Puiden rungot komeilevat nyt edukseen, kun aurinko niitä kultaa alhaalta paistaen , lumettomat oksistot esittelevät lajilleen ominaisia muotojaan ja kasvutapaansa. Kuusten ikivihreys ilahduttaa kasvupaikallaan, mutta kova hinku on suomalaisilla saada tuoksuva kuusi olkkarin nurkkaan joulunajaksi. Mahtaako se vierastaa kimaltavaa ylenpalttista koristelua, kun alkuun tottui pirteissä olkikoristeiden himmeään hohtoon. Mitenkähän ennen saatiin kuusi varjeltua palamiselta, kun oli steariinikynttilät eikä vesijalkaa kuusella.

      Eilen illalla puin tiheäksi ja kapeahkoksi kasvatetun kuusen juhla-asuunsa, paljon on vuosien varrella helyjä kertynyt, ja muutaman vanhan muistorikkaan lapsen tekeleen aina laitan kunniapaikalleen. Tänä iltana mennään perinpohjin pestyyn joulusaunaan, aatto-ohjelmaan saunominen ei mahtuisikaan, ja kampauskin menisi pilalle. ;) Koivuvasta otetaan pakkasesta käyttöön. Huomenna on hulinapäivä, mutta jälkeläisporukka menee lopulta koteihinsa yöksi, saa mummi ja vaari ihmetellä rauhassa jouluyön täysikuuta.

      Luntakin on luvassa ensi sunnuntaina, sitten saa tunnelmoida lumen ihanalla valkoisuudella ja pääsee lumitöihinkin vihdoin, jos niitä kaipaa. Kirkkaasti kynttilät valaisevat mustaa maata, hautausmaat ovat sykähdyttävä lepattavien valojen meri.

      Toivotan Teille kaikille joulun iloa ja rauhaa !

      • Toivotan lämpimästi
        Tunnelmallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2016 !
        ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

        Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat,
        tuokoon tullessaan sen mitä kaipaat
        ja vieköön mennessään sen mitä taakkana kannat.


        Christmas Choir – animated Flash ecard by Jacquie Lawson
        Christmas Choir – animated Flash ecard from jacquielawson.com. The choristers perform a classic carol None
        JACQUIELAWSON.COM
        Jouluterveisin Merilii.


      • Merilii kirjoitti:

        Toivotan lämpimästi
        Tunnelmallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2016 !
        ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

        Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat,
        tuokoon tullessaan sen mitä kaipaat
        ja vieköön mennessään sen mitä taakkana kannat.


        Christmas Choir – animated Flash ecard by Jacquie Lawson
        Christmas Choir – animated Flash ecard from jacquielawson.com. The choristers perform a classic carol None
        JACQUIELAWSON.COM
        Jouluterveisin Merilii.

        Tässä uudelleen
        http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3408265&path=83563


      • Oi-jouluyö-laulu

        Tunnetteko, tämän Adamin joululaulun?

        (Tarkoitan tätä : Adolphe Adam -- O Holy Night! in Finnish)

        En löytänyt upean tenorin nimeä mistään. Kuka tietää?

        Oulun poliisin huikea joulutervehdys nostaa kylmät väreet pintaan

        Poliisi esittää virkapuvussaan Oi jouluyö-kappaleen Oulun poliisilaitoksen virallisessa joulutervehdyksessä. Kirkon sali kaikuu matalan äänen voimasta ja urut soivat koskettavasti, kun poliisi kajauttaa laulunsa ilmoille. Tätä kuunnellessa voi virittäytyä joulun tunnelmaan rauhoittumalla ja päästämällä irti arjen murheista.

        Hyvää joulua – God jul – Merry Christmas!

        http://vivas.fi/oulun-poliisin-huikea-joulutervehdys-nostaa-kylmat-vareet-pintaan/


      • Petrus Schroderus on se tenori, Markus Vaara uruissa säesti.


    • Riittihän marketissa vielä aika hössäkkää. Tavallista kiireisemmiltä asiakkaat vaikuttivat. Hyvinhän tuolla joukkojen seassa pärjäsi, löytyi se minkä tarvitsin. Eikä sentään pitkiä jonojakaan tullut, oli palkattu riittävästi työntekijöitä kassoille.
      Hyviä joulunpyhiä teille, toivottavasti odottelu tulee palkittua ja voi hyvillä mielin siirtyä hetkeksi arkeen kunnes tulee Uudenvuoden juhlimiset!

      • Hyvää iltaa!
        Viimeiset kävijät lähtivät äsken ja pienet joulumuistamiset on taas löytäneet kohteensa. Ihan hämmästyin JurijEnzon pituutta halatessa, poikahan on nyt 11 vuotiaana lähes saman pituinen kuin minä :D

        Niin kohtelias ja lämminsydämminen lapsi, että ihan hellyin kun hän kysyi, saisiko soittaa minulle kännykällään, jos on ongelmia maalaamisen kanssa. On pyytänyt joululahjaksi maalaustarvikkeita, kun tähän asti on tehnyt grafiikkaa.

        Taitava Ateneumin kurssien jälkeen onkin jo muodon suhteen. Värejä on tähän asti puuttunutkin, jota hieman olen ihmetellyt.
        Tottahan soittaa voi, mutta ei maalaus vain opettamalla kehity, vaan kokeilemisen kautta se vautuu.

        Sain itse isokokoisen taulutilauksen, 140x100, enkä ole vielä lupautunut tuohon metsämaisemaan, sisätiloissa kun en työhuoneen puutteessa ala ollenkaan, niin suurikokoiseen työhön.
        Korkeintaan huhti-toukokuussa parvekkeella, aika olisi noin 3 viikkoa saada valmiiksi. Kiehtoo kyllä jo aihepiiri, katsotaan nyt mikä on fiilis silloin:D

        Ihana ilta oli kahvipöytä seurustelun merkeissä, nauratti tuo Jurij Enzon tavaton kohteliaisuus, "saanko jo nousta pöydästä" hän kysyi kumartuen puoleeni:D Kysyinkin häneltä puhuuko hän noin huolitelua kieltä koulussakin?,... Ei kuulemma, ihan tavallista nykysuomea. Ehkä hän haluaa tehdä nonnaan vaikutuksen, sanoi äitinsä, hih
        Voi näitä pikku herrasmiehen alkuja:D

        Joulun iloa toivotan kaikille!


    • olenseoikeajaainoa

      Toivoan hyvää joulua ja onnelista uutta vuotta tutuile.
      Terv: Lokari-x (olen se ainoa oikea)

    • Hyvää joulua toivotan minäkin!

      Kirjoitusintoa kyllä riittäisi, mutta kun aihepiiri on niin rajoitettu, nin tähän on tyydyttävä.

    • Hyvää Joulua kaikille, koneeni meinaa lakkoilla, palailen jos toiminnan sallii.

      • Tulin pyytämään anteeksi kun mainitsin, että täällä on sellainen aihepiiri, etteivät kirjoitukseni tänne sovi. Olen näemmä ihan palstahäirikkö!
        On se vaan hyvä, että kirjoituksiani seurataan. Miten sitä vanha äijänhöppänä ilman opastusta selviäisikään.
        Iloisia päiviä keväällenne!


    • Meri-kukka

      Kaikille Hyvää joulunaikaa. Rauhaa ja rakkautta. Kaikkien kesken!

    • Miä-ja-Late

      Yhyren lääketiäteen ja kirurkian sattumakorpraalin ja omasta pualestani
      rauhaisan ja iloisen joulun toivotukset kaikille ku on kaffepirtis poikennu tai meinaavatten poiketa.

      Tääl on nii hyvä, lämmin hellä
      ja tääl voi kissoi silitellä

      Terveiset meitiltä kuusej juurelt!

    • Ruiskukko

      Kylläpä on komia taivaan ranta, auringon laskettua. Terveisiä joulusaunasta!!!!! Joulupuuro on syöty ennen puolta päivää, eikä kumpikaan saanut mantelia, jäi kattilan pohjalle.

      Oikein ihanaa joulun aikaa ja onnellista vuoden vaihdetta!!!!Tänä iltana poltellaan paljon kynttilöitä! tämä tällä kertaa paulamarialta

    • Tavallaan joulunviettoni on nyt ohi, hyvä. Vierailuja on tullut ihan sopivasti. Suunsoittoa olen saanut kelpo annoksen, hyvä sekin. Pienet napanterit on otettu nuoremman sukupolven kanssa. Ihan hyvässä hengessä, ei riitelyllä, vaan asioiden monipuolisella tarkastelulla. Ja tietysti hömppääkin väliin. Niin... se "joulunsanoma", jota melko yleisesti tarkoitetaan, se taisi jäädä vähemmälle. Elämästä yleensä, siinä riittää aihetta ihan tarpeeksi.

      Joulupukki noudatti noin suunnilleen toiveitani, en toivonut mitään. Ei se ihan niin mennyt, mutta kuitenkin ihan järjellisissä puitteissa, ei ainakaan valittamista.
      Aika on niin varhainen, että monille oville ei ole ehditty vielä kolkutella. Toivossahan voi elää, jos sitä odottelee. Hyvää jatkoa teille!

    • Hyvää Joulupäivän aamua, juhlat on juhlittu, syöty ja nautittu ylenpalttisesti, kalaa vaikka missä muodossa ja sitten perinteiset ruuat lisäksi.
      Miniäni on viitseliäs ja hyvä ruuanlaittaja, silmillään jo aimo annos tuli syötyä.
      Lahjat jaoimme ja kaikki tyytyväisiä, sen jälkeen innostuimme pelaamaan kysymyspeliä ja kello menikin melkein kahteen ennen kuin kotona olin.
      Nyt sitten pitää yrittää tasata tuota ruokailun määrää.
      Viikon perästä jo kirjoitamme uutta vuosilukua.
      Jätänkin nyt tähän, varmasti kaikilla vieraita ja touhua, palaillaan sitten keskusteluun, kun elämä tästä juhlimisesta on täyteen saatu.
      Tottahan kurkkaamassa käyn joka päivä ja kunhan tämän joulun ajan tiedot kuulee, tiedä vaikka keskusteluakin aiheita syntyy enemmän. syntyy .
      Oikein hyvää jatkoa, monta pyhä päivää vielä kulutettava.

    • Joulu- pävän Rauhaa pirttiin.

      Sain taas makoisat naurut, kun muistelin entisiä aikoja, sillä mekin pelattiin joskus Jouluna sitä Alias-peliä.

      Tyttäreni kortissa oli Jalopeura, jonka hän joutui selittämään veljelleni ja arvatkaa, mikä oli hänen kuvauksensa? "Se on sellainen sarvipäinen, joka asuu vuoristossa kai jossain Venäjällä!? Tietenkään ei veljeni arvannut. Sieltä tuli hirveä, poroa ja peuraa Kyllä meillä naurua on siitä saakka riittänyt aina, kun Alias-peli on esillä.

      Sinne se aattopäivä taas katosi hyvää kirjaa lukiessa ja nyt on jo toinen riisipuuro hautumassa, sillä eka satsi olikin niiiin hyvää, vaikka aika usein keitänkin joko riisi- tai mannapuuroa. Niin ja ne lahjat! Taloyhtiöltä sain joulukassin, jossa oli kahvia, omena ja karkkia, kun taas vävyni raahasi sellaisen "herkkukorin", jossa näkyy olevan kaikenlaista, mutta ei mantelia riisipuurooni! Taidan nakata sinne rusinan, niin löydän helposti.:)))

    • Joulu alkaa olla paremmalla puolella, aatto meni mukavasti, oli syömävieraita, tai eihän ne vieraita olleet, nuorempi poika perheineen. Perinteiset jouluruuat onnistiu hyvin, kaikki tulivat kylläisiksi, nyt sitä ruokaa on moneksi päiväksi, kinkku ja sillisalaatti tekivät hyvin kauppansa. Samoin lanttu ja peruna loora. Lisäksi oli kraavilohta sekin itsetehtyä, ja hyvää. Nyt jälkipyhinä tulee vanhempi poika porukkansa kanssa, kunhan ensin viettävät oman varsinaisen joulunsa.
      Muutenhan tällaiset juhlapyhät ovat vaarallisia tulee syötyä liian paljon.
      Aamupäivän sateli oikein kunnolla nyt vain tuulee kovaa.
      Ulkoilu jäi vähiin, ainoa reissu tulitehtyä kun vein roskapussin roskikseen. Huomisesta en tiedä mitä tuo tullessaan, tuli mitä tuli, otetaan vastaan.
      Hyvää jatkoa pirtin porukalle.

    • j.hurskainen

      Onneksi huomenna, Tapaninpäivänä ihmiset alkavat tulla ulos joulunvietostaan. Koiranulkoilluttajia on kyllä näkynyt.
      En pidä jouluista sitten yhtään. Joillekin todellisia piinapäiviä.

      Ompa halu se on ahvenella onkeen; ei tarvi hypätä siihen oravanpyörään ellei taho. Ei tahtonut entinen poikakaan siinä Jopen laulussa.

      Aviisi sen todistaaKertoi jo eilen päivän pidentyneen minuutilla. Ei ole varaa lähtä lyttäämään lisenssien laskutaitoa.
      Tänään illaksi taivaanranta selkeni just auringon suunnalla. Hyvällä mielikuvituksella ilta suorastaan näytti pikkuisen valoisammalta.

    • Hyvää Tapania, täällä perinne, että saunaan mennään heti aamulla, mutta eipä tuo kerrostalon sauna ole kuin vasta illalla, hyvä niin.
      Niin on joulu ohi ja suurimmat paineet purettu, vielä kun vuoden saamme kunnialla alkuun, kaikki hyvin.
      Ei tuota vielä huomaa keskellä sateita, että päivä olisi jatkunut;)
      Tuo on totta mitä Late sanoit tuosta ylensyömisestä, vaikka vähän on ottavinaan, kertyy lautaselle yliannos, mutta kun kaikkea tekee mieli maistaa.
      Naurua riitti meilläkin, kun minun kysymys vuorolla eivät juuri sellaisessa muodossa sanaa saanet ulos suustaan, päätin että kelpaa tuokin, kilpakaverit protestoivat, mutta sain päätökseni pysymään.
      Hauskaa oli.
      Lahjani sain lahjakorttina ja nautittavina tuotteina, kaikki siltäkin osin ihan hyvin, en minäkään mitään odottanut, alkavat jo ymmärtää, että heille jää kaikki loppujen lopuksi selvitettäväksi.
      Lokarikin muistanut sieltä meren takaa, Hyvää Uutta Vuotta sinne myös, kohtahan tämä vanha haudataan.
      Ruunemanni, teet ihan liian ison asian noista viesteistäsi, kirjoittele mitä milloinkin mielessä on, ei se mitä höpöjä täällä mielestäsi on saa vaikuttaa sinun taitoihisi.
      Meillä on muodostunut sellainen tilanne, että hyväksymme toisia ja yritämme jättää arvostelut sikseen.

      Joulu taakse mennyttä on aikaa,
      siitä monella kiitos laulu raikaa.
      On syöty herkut monet,
      sillit, sienet ja lohet.
      Vuoden saa oottaa juhlaa tätä,
      juhlimatta en silloinkaan jätä.( jos elän)
      Uuden Vuoden vastaan ottoon käymme,
      tervetulleeksi sen toivotamme.
      Tuokoon vuosi rauhaa, rakkautta,
      ihmismieliin rikkautta.
      Eipä kummonen tuo runosuoni,
      silti päässäni sen ihan itse juonin;)
      Kivaa joulun lopun aikaa, pistäytykää pirtissä.

    • Seurasin tuossa kreikkalaiskatolista jumalanpalvelusta ja nyt vähän ihmettelen.
      Oli siinä kultaa ja ties mitä timangia ja vielä pyhäksi savuksi sanottua. Papitkin hienoissa kaavuissaan ja oikein monilukuisena. Ovat varmaan käyneet kuin teatterikoulun ja joka kiekaisukin on suoritettava jämptisti, että kaikki olisi Herralle otollista. Savun pyhyydestä en voi tietää, se kun on alkuaan pihkaa etiopialaisesta puusta, jota hiilillä poltetaan. Mirhamia ei näkynyt lainkaan ja se onkin lääkeaineena tunnettu pihka, Etiopiasta sekin.
      Kun epäilen noiden pyyntöjen ja rukousten perillemenoa, niin ajattelin esittää pyyntöni omalle Jumalalleni. Hän on hyvä tuttuni, jolta olen joskus kysynyt , miten minun käy? Kyllä sinun asiasi joten kuten järjestyy, on hän vastannut.
      Nyt esitän pari lisäpyyntöä. Teen sen pual turuks. Kuul ny Jumala, ku Sul on käytösäs simmone iso nappula millä voi sätä lämpötiloi. Ota siit nappulast kiine ja kiärä vastapäivä 10 astet ni tule viitise astet pakkast ja sareki o lunta. Kiitos etukätte!
      On mut viäl tämmöne suuruurehullu toivomuski. Saak mää kyssy. Kysy vaa vastas Jumala niin tuttavallisest.
      No, kato siäl Syyrias o se Al Assad nimine presidentti ku tappa syyttömi, ni kippas sen presidentintuali ylösalasi ja äijä kans. Sit annat niil isisksil tulta munil nii et tiävä saavas jos joku sen jälke viäl henkis o.

      Ajankohraks mää pyyrä huamista aamu kello kahreksa Suame aika.

      Kittoksi etukätte Raisio Ruuneperi

    • Älä-nyr-Ruuneperi-hyvä

      sinne päin maailmaa mitään tulikivenkatkua rukoile, ku mää rukoilen päivvastoin että olis hyvä lentosää vielä ensviikon aluski, että mun toinen perhe sais hyvässä säässä palailla Balilta joulua viettämästä.

      Ovat työtätekeviä ja raskautettuja sillä sekä opiskelulla, rahasta tietenkin pulaa aina, vapaa-ajasta vieläkin suurempi puka, joskus on heidänkin saatava hiuka höllätä, elämäähän tämä pitäisi olla, ei keskitysleiriä.

      Mutta muuten ystävälleni Ruunemannille toivotan kaikkea hyvää!

      • Jatkoa-edelliseen-

        oletko ollut huolehtivassa seurassa joulun ajan? Tässä Heikki Asunta runossaan "Pessimisti" kertoilee, miten ystävät hoitavat veljeään,
        ettei pääse pahaa tapahtumaan, me tyttöpuoliset valitsisimme ehkä toisenlaisia lääkkeitä:


        Monta päivää juotuaan
        pessimisti tuskissaan
        mietti: - Jo on, jukoliste,
        saavutettu päätepiste!
        Nuoranpätkä kourassaan
        hiipi nurkkaan kuolemaan.

        Mutta toiset nähtyään
        yhden poissa pöydästään,
        sydämissään suuri hätä
        alkoi etsiskellä tätä.
        Löytyi poika nuorastaan
        vainajana suorastaan.

        Mutta saatuansa spriitä
        virkistyi hän jälleen siitä,
        kohottaen lasiaan
        virkkoi: - Veljet, asiaan!

        80-luvulla joku neropatti keksi, että kossu pitää kietaista huiviin kahden viimeisen sanan välissä - ja voi sitä onnetonta, joka yrittää laulaa laulun loppuun ennen juomista: hänelle lausutaan kuorossa "VOI PETTYMYSTEN PETTYMYS, TULIPA TEHTYÄ OIKEA TOLLON TYÖ!"

        Sama toistuu, kunnes säälittävä mokaaja ymmärtää juoda oikeassa paikassa. Ja Asunta-parka pyörisi haudassaan, jos olisi kuollut.

        ___________________________________________________________


      • Mikko-mallillaan

      • YLE-UUTISET
        KOTIMAA
        Kotimaa 27.12.2015 klo 15:48
        Testaa: Kuinka hyvin sinulta sujuu parituhatta vuotta sitten puhuttu suomi?
        Suomen kieli on kehittynyt nykyiseen muotoonsa pikku hiljaa vuosituhansien aikana. Nykysuomessa on paljon jäljellä vanhaa, mutta paljon on muuttunutkin vuosien varrella. Testaa, miten hyvin ymmärrät myöhäiskantasuomea, jota puhuttiin parituhatta vuotta sitten Suomenlahden rannoilla.
        .
        Rekonstruktio metsästyskeskustelusta on alun perin tehty vuonna 1985 järjestettyyn Vipunen-nimiseen näyttelyyn, joka käsitteli Suomen kansan ja kielen alkuperää. Sittemmin rekonstruktio on ollut esillä tiedekeskus Heurekassa.
        .
        Tekstissä olevat erikoismerkit vastaavat äänteitä, joita ei nykysuomessa enää esiinny.

        γ on k:n heikko aste, äänneasultaan eräänlainen "vuotava g".

        δ on t:n heikko aste, muistuttaa englannin kielen soinnillista th-äännettä.

        β on p:n heikko aste, muistuttaa hieman w-äännettä.

        .
        Testaa, miten hyvin sinulta sujuu 2000 vuotta vanha kantasuomi, jota puhuttiin Suomenlahden, Itämeren rannoilla, jokien ja järvien rannoilla, lehdoissa, niityillä, saarissa ja metsissä?!
        ...
        Valitse oikea!

        .
        1)
        – Kussa peni?

        Kenen koira?
        Missä koira on?
        Kutsutko koiran?

        .
        Oikea vastaus!
        Oikea vastaus: Missä koira on?

        2)
        – Oravam menet ampumahen? Votak möötä!

        Menet ampumaan oravia? Odota minua!
        Menet ampumaan oravan? Ota minut mukaan!
        Menet ampumaan oravan? Odota minua!

        .
        Oikea vastaus!
        Oikea vastaus: Menet ampumaan oravan? Ota minut mukaan!


        .
        3)
        - Emoin look jooksek. Käskek naγyrishuttu ektaγokse tekemähen. Tulek Siγältä joγellen ruuhen look.

        Äidin luona on joku. Käske tekemään ensitöikseen naurispuuroa. Tule sisältä joelle veneen luokse.
        Äiti on jonkun luona. Käske heitä tekemään naurispuuroa illaksi. Tule sitten joelle veneen luokse.
        Juokse äidin luokse. Käske häntä tekemään naurispuuroa illaksi. Tule sieltä joelle veneen luokse.

        .
        Oikea vastaus!
        Oikea vastaus: Juokse äidin luokse. Käske häntä tekemään naurispuuroa illaksi. Tule sieltä joelle veneen luokse.


      • Ruuneanni
        Merilii kirjoitti:

        YLE-UUTISET
        KOTIMAA
        Kotimaa 27.12.2015 klo 15:48
        Testaa: Kuinka hyvin sinulta sujuu parituhatta vuotta sitten puhuttu suomi?
        Suomen kieli on kehittynyt nykyiseen muotoonsa pikku hiljaa vuosituhansien aikana. Nykysuomessa on paljon jäljellä vanhaa, mutta paljon on muuttunutkin vuosien varrella. Testaa, miten hyvin ymmärrät myöhäiskantasuomea, jota puhuttiin parituhatta vuotta sitten Suomenlahden rannoilla.
        .
        Rekonstruktio metsästyskeskustelusta on alun perin tehty vuonna 1985 järjestettyyn Vipunen-nimiseen näyttelyyn, joka käsitteli Suomen kansan ja kielen alkuperää. Sittemmin rekonstruktio on ollut esillä tiedekeskus Heurekassa.
        .
        Tekstissä olevat erikoismerkit vastaavat äänteitä, joita ei nykysuomessa enää esiinny.

        γ on k:n heikko aste, äänneasultaan eräänlainen "vuotava g".

        δ on t:n heikko aste, muistuttaa englannin kielen soinnillista th-äännettä.

        β on p:n heikko aste, muistuttaa hieman w-äännettä.

        .
        Testaa, miten hyvin sinulta sujuu 2000 vuotta vanha kantasuomi, jota puhuttiin Suomenlahden, Itämeren rannoilla, jokien ja järvien rannoilla, lehdoissa, niityillä, saarissa ja metsissä?!
        ...
        Valitse oikea!

        .
        1)
        – Kussa peni?

        Kenen koira?
        Missä koira on?
        Kutsutko koiran?

        .
        Oikea vastaus!
        Oikea vastaus: Missä koira on?

        2)
        – Oravam menet ampumahen? Votak möötä!

        Menet ampumaan oravia? Odota minua!
        Menet ampumaan oravan? Ota minut mukaan!
        Menet ampumaan oravan? Odota minua!

        .
        Oikea vastaus!
        Oikea vastaus: Menet ampumaan oravan? Ota minut mukaan!


        .
        3)
        - Emoin look jooksek. Käskek naγyrishuttu ektaγokse tekemähen. Tulek Siγältä joγellen ruuhen look.

        Äidin luona on joku. Käske tekemään ensitöikseen naurispuuroa. Tule sisältä joelle veneen luokse.
        Äiti on jonkun luona. Käske heitä tekemään naurispuuroa illaksi. Tule sitten joelle veneen luokse.
        Juokse äidin luokse. Käske häntä tekemään naurispuuroa illaksi. Tule sieltä joelle veneen luokse.

        .
        Oikea vastaus!
        Oikea vastaus: Juokse äidin luokse. Käske häntä tekemään naurispuuroa illaksi. Tule sieltä joelle veneen luokse.

        Kovin oli outoa tuo vanha teksti. Osittaisella arvauspelillä pääsin mielestäni itseäni tyydyttävään tulokseen. Tuloksen jätän kertomatta sen totuudenmukaisuutta kun ei voi osoittaa.


      • Ruuneanni
        Ruuneanni kirjoitti:

        Kovin oli outoa tuo vanha teksti. Osittaisella arvauspelillä pääsin mielestäni itseäni tyydyttävään tulokseen. Tuloksen jätän kertomatta sen totuudenmukaisuutta kun ei voi osoittaa.

        Kovin ovat vaativia nuo esittämäsi tiedot äänteistä sihahduksista ja suhahduksista. Tämä on peruskansalaisista koostuva palsta ja kiinnostukset kielitieteeseen ovat vähäiset itseäni lukuunottamatta.

        Eikö tuollainen teksti ole ajalta, jolloin ei edes ollut kirjoitettua suomea käytössä. Kun ei minkäänlaisia nauhureita tai muita tallentimia ei ollut, niin mistä tiedetään miten puhuttiin. Agricolan oppe nyt wanha ia noori etc. oli tekemättä eller hur?


      • Rentoutukaamme

        Kielen nykyisistä käytänteistä ja muodoista ovat kielitieteilijät voineet tulla yksimielisyyteen myöhäisestä kantasuomesta.
        Tämä on kielitieteilijöiden rekonstruoima myöhäiskantasuomi sellaisena, kuin sen oletetaan myöhempien kielen muotojen perusteella olleen, eli n. 2000 vuotta vanha kantasuomi, jota puhuttiin Suomenlahden, Itämeren rannoilla, jokien ja järvien rannoilla, lehdoissa, niityillä, saarissa ja metsissä!

        ....

        Ei oikeastaan ehkä tänne kuulu, mutta pirtin halusin nostaa silloin ylös, ja siihen se kelpasi hyvin. Ja meidän esiäideistämme ja esi-isistämmehän tässä on kysymys, heidän puhetavastaan! Kuuluu se meille!
        Eikä ajatushommakaan ihmiselle pahaa tee.
        ....
        Pirttiin laitan rentouttavaa musiikkia:

        https://www.youtube.com/watch?v=EVsfK3BCSX8


    • Olin suorittamassa päivän tärkeimmän työni, roskien kuljettamisisen varastoon klo 14, 45. Jatkoin matkaa tutulle kuntolenkille n. 0,5 . Matkalla yllätti yllättäin lumipyry, joka pian valkaisi maan maiseman.
      Luettuani ruunemannin viestin, minulle selvisi epätavallinen, yllättävä syy ilman muutokseen. Ruunemannin rukoilun tulostahan se, tosin aikaistettuna. Tännekin sieltä Raisioista roiskeet lentelivät. Olipa tuo sitten hyvä tai paha. se riippuu vastaanottajasta.

      Noihin "mannin" rukouspyytöihin en ota kantaa suoraan. Epäilen vain, etteipä taida tehota. Olen joskus lukenut sitä pääoppikirjaa, sotaahan se on ollut alusta alkaen, joka lienee tapahtunut kirjan mukaan n. 6000 vuotta sitten. Ainakin jotkut "asiantuntijat" näin ovat laskeskelleet. Näillä en tarkoita pääministerin mainitsemia "kaiken maailman dosentteja." Heitä ei löytyne näiden laskelmien takaa, noista lesdatiolaisista en tiedä, siellä voi olla näitä maailman luomisen tuntevia. Tämä nyt karkasi vähän aiheesta. Joka tapauksessa, sotia on lähes aina ollut. Jos on kerran kaikkivaltias ja itse kaiken luonut, niin tulee mieleen että hutiloiden on tehty ja eihän viikossa kaikkea kunnolla ehdikään. Korjaustoimetkin ovat jääneet tekemättä. Ei edes se perkelekään ole tullut hävitetyksi kiusaamasta ihmisiä, jotka ovat mukamas luotu tänne taapertelemaan suuren esikuvan mukaisena täyttämään maan. No maa alkaa kyllä olla täysi, jopa paikoin ylitsekin ryöppyää.

      Hyvin on mennyt kun joulusta on taas päästy ohi. Varmaan monille muutaman päivän mälläys ruuan kanssa saattaa jälkikatumustakin lykätä. Kaipa hyvästä
      kannattaa jotain kärsiäkin. Huomenna sentään jo tavallinen sunnuntaipäivä.
      Jatkoja!

      • Ruuneeri

        En minä nyt ihan rukoillut vaan kehoitin tuota vanhaa tuttavaani hiukan auttamaan. Vikkelä TUO olikin kun lunta tuli heti Ynnämuun niskaan.
        Sitä täytyy tämmösen vähäsemmän ihmisen haalia lisäapuja ja oma Jumala olisi kenelle vaan hyödyksi.
        Muistan kun noilla vanhoilla keskustelupalstoilla kirjoittelin noista uskon tai ehkä paremminkin uskontojen assioista. Joku silloin kysyi josko ajattelen ryhtyä itse Jumalaksi. Ei sentään sinne päinkään!

        Vaikka Jumalan olemassaolikin on tehty ikäänkuin kyseenalaiseksi, ovat nämä asiat henkisyydeltään niin suuria, että ihan pieteetillä niihin suhtaudun. Leikinlasku sopii silti varmaan Jumalalle oikeinkin hyvin, on varmaan huumorintajuisin.


      • Ihan Isä Camillon kylän hengessä voi leikkiä laskea kaikesta, se helpottaa turhia jännitystiloja, vetää suun kohti silmiä ja hytkähdyttää mukavasti.
        Hyvää vuoden 2015 loppuaikaa ja onnellista vuotta 2016 sinulle, Kahvipirtin SkillaNille ja kaikille pirttiin kirjoittaville!


      • j.hurskainen_

        Tuntui hyvältä aamulla kun radiosta ei kuulunut yhtään joulumusiikkia; on se hektinen tuo Yleisradion joulu.
        Ja Kosmiselle kiitoksia että vuoden saa olla siitä erillään. Harvinaisen hieno ja lauha päivä oli tänäinen näin uudenvuoden kynnyksellä.
        Annoin, tai se vaan luisui ristikoiden täyttelyksi ja pikkupuuhasteluksi. Ajastimella toimivia valoja saa alkaa taas pian kääntämään myöhemmin syttyviksi.
        Syvin, lisääntynyt pimeys on vaihtumassa. On tämä maapallon valopeli yhtä lottoa: Vastakkaisella puolella maapalloa ihmiset toteavat, alkaa taas päivä lyheneen.
        Mutta me olemme ansainneet tämän käänteen valoisammalle kaudelle. Meille pohjoisten kansoille tämä on hyvin hyvin tärkeä virstanpylväs.


    • Täytyy minun tehdä tähän "luomistyöhöni" korjaus alkukappaleeseen. Alku jäykkyydestänihän se, ylimääräiset kirjaimet ja 0,5 km.

    • ylikypsäk

      Riemukasta Tapania!!!
      Olin Tapaniajelulla ja päätin pitkästäaikaa poiketa pirttin. Toin vanhan tavan mukaan tervaksia ja lisäksi jätkänkynttiläitä tuonne polun varteen.

      Sitten Tapanitansseihin.

    • Kipakka tuuli on selvästi jo kylmempi, kävin pienellä iltalenkillä heitettyäni roskapussin jätelaatikkoon. Toisaalta tuntui kuivan mukavalta tuo ilmanala ja liikuntakin.
      Niin on joulunpyhät nyt vietetty, lämmin omaisten tapaaminen oli runsaan pöydän ympärillä. Kevyesti olen ruokaillut, kalaa enimmäkseen, vain lusikallinen lanttu ja perunalaatikkoa, kinkkua en kaipaa yhtään.
      Huomenna onkin vuorossa lipeäkala, sitä ihan olen odottanut täällä kotona laittaa ja nyt on sen vuoro. Uutuuskirjaa aloin lukea, kiintiö kun on täynnä tapaamisista, joten mukavaa Tapaniniltaa kaikille, heippa!

    • Huomenta, vähiin hupenee nämä pyhät, vielä kun tämän jaksamme on arki vähän aikaa.
      Lyhyt viikko, uuden vuoden juhlinnat loppuviikolle, seuraavalle viikollekin yksi pyhä, sitten alkaa härkäviikot.
      Eipä näitä pyhiä näin eläkeläinen juuri enemmän kaipaa, vapaatakin jatkuvasti.
      Meillä tuuli tuiversi ja luntakin tuli maan peiton verran, pakkasta neljä ja aurinkoa nyt loppuvuodeksi lupailivat.
      Siinä voi jo ruveta tarkkailemaan päivän pidentymistäkin.
      Kiitos tervaksista, jo nuo on loppuneetkin, kun niin harvoin niitä tuot, ylikypsä;)
      Tuo ulkona oleminen on kyllä jäänyt roskapussin vienti matkaan, ei lähellekään puolta kilometriä, häpeillen on tunnustettava.
      Miten se onkin niin vaikea lähteä menemään, jos ei määränpää ole kohteena.
      Nuo Ruunemannin toivomukset jollakin tapaa toivoisi tapahtuvaksi, mutta pääsisikö sodista silti eroon, jossakin päin aina on tapeltu.
      Taitaa tuo sprii olla hyväkin rohto, eikös isännät elikoilleen sitä saaneet ja sitten itse sitä nautiskelivat, siinäpä tuli lääkitys kohdalleen.
      Tänä aamuna oli talojen ikkunat hyvin pimeinä, kai kaikkia nukutti tämä joulun vieton yltäkylläisyys, nyt jo valoja on syttynyt, päiväkin alkaa valeta, jäänpä odottamaan auringon esiin tuloa, toivon, että paistetta kaikille riittää.

    • Kyllä tuo auriinko paistaa, eihän sitä oikein huomaa,että päivä pitenee aluksi vain muutama minuutti kerrallaan. Päivän pituutta on jatkanut komia kuutamo se näkyi useana päivänä joulun aikaan, ehkä tänäänkin kunhan ilta

    • Tämä nyt pomppas, tulee toinen juttu. piti sanoa, kunhan ilta ehtii.
      Joulu meni piirustusten mukaan, kaikki kävivät joita odotimmekin. Syötiin ja juotiin, kaikki omatekemiä antimia, kun itse kehun olivat oikein hyviä.
      Tapaninpäivä ajelut jäi tekemäti, ei ollut luntakaan kuin nimeksi, eikä noita hevosiakaan taida meidän kylässäkään olla. Nuorena poikasena usein pääsin rekiajelulle maalaispoika olen, ja kylässä oli paljon taloja joissa oli hevosia, mukaan ottivat.
      Ihmettelen minäkin kun noita uskontokuntia, ja lahkoja on monenlaisia,
      Aina vaan soditaan kilpailevat kuka uskontokunta on vahvin,ja aina oikeassa. No onhan siin politiikkaakin mukana, mutta uskonsotia enemmän.
      Minullakin on "jumala" sellainen yläkerran Risto, monesta vaivasta on pelastanut. Täytyy tunnustaa, kirkosta olen eronnut 60 vuotta sitten.
      Tosi kaunis aurinkoinen päivä, ja luntakin hitunen.
      Odotellaan Uuttavuotta, toisko mitään parempaa?

    • , ja kylässä oli paljon taloja joissa oli hevosia, mukaan ottivat, kirjoitti Late.

      Tuosta tulikin mieleeni ne entiset ajat, jolloin kylän "äveriäät" jakautin, kenellä on hevonen ja viimeistään Joulukirkko ajelulla se mitattiin!

      Nykyisin on autot ja kauniit vaimot, jotka ovat langanlaihoja, kun ennen katseltiin se "leväperäisin", tai tiedä häntä? Aika kapeisena "lanteena" itsekkin astelin vihille?

      Nyt ei haittaa Joulun yksinäisyys, kuten monista kirjoituksista käy ilmi, vaan tuo hallitsematon Uudenvuoden pommitus? Tätäkö on taas pakko kestää koko viikon? Ainakin täällä "räjähteli" ensimmäiset paukut ja toivoisin, että jos paukuttelijat saadaan kiinni, niin ne suljetaan johonkin pommisuojaan ja vapautetaan Loppiaisena!:))

    • Huomenta arkiseen aamuun, pakkasta neljä astetta ja päivä valkenemassa, sitä auringon paistetta luvassa.
      Viattomien lasten päivä, onkos niitä muita kuin viattomia, ainakin syntymisen hetkellä, ellei perisynnit jo mukaan ole tulleet.
      Kyllä tämä päivä tänä päivänä voisi olla syyttömien lasten kärsimysten päivä, miten paljon tuskaa moneen pieneen sydämeen onkaan tullut, kipujen ja nälän lisäksi.
      Melkein voimattomana tätä maailman menoa katselee, vaikka auttavia käsiä löytyy, ei apu kaikkia tavoita.
      Loppumassa oleva vuosi on hätää ja tuskaa paljon lisännyt, meillä ja muualla, nyt vain toivoisi, että tulevalla vuodella olisi muuta annettavaa.
      Omaa elämää tilittäessä on kaikki ihan hyvällä mallilla, ruokaa, terveyttä on riittänyt ja oikein mietin mitä ostaisinkaan lahjakortillani, kun vaatettakin on tarpeeksi.
      Alennus myynnit alkaneet, pitää käydä kurkkaamassa, jos silmään joku tuote sattuisi.
      Noita reki ajeluja en koskaan ole kokenut, aina näissä kaupungin valojen äärellä vaan asunut ja hevosta ei ole omistettu.
      Tuo yksinäisyyden karkotus, kyllä siihenkin on olemassa monia keinoja sitä torjua, aika paljon itsestä kiinni, tietenkin jos sairaus vaivana voi olla vaikeampaa.
      Minä sain aikuisten värityskirjan lahjaksi ja nyt olen yrittänyt saada otteen värittämisestä, vähän oudolta tuntuu, mutta voihan siihenkin koukkuuntua näin on kerrottu.
      Jumalan huumorin tajua mielestäni koetellaan nykyisissä ohjelmissa, en oikein jaksa mukana nauraa, jotakin rajaa voisi olla, tämäkin asia on joillekin hyvin pyhä, ei pitäisi tahallaan loukata ja mieltä pahoittaa.
      Hurskainen on hyvillään kun joulu hössötys loppuu, kaikki aikanaan, kyllä sitä arkea sitten pääsiäiseen asti riittää, juhlitaan nyt uusi vuosi tervetulleeksi ja vielä Loppiainen, sitten se arki alkaa.
      Kiitos Meriliille toivotuksista, sitä onnea ja hyvää oloa sitä tulevalta vuodelta toivotaan.
      Nyt pitää tätä päivää aloitelle, vähän myöhäinen viestini on, tavoistani poiketen, mutta tästä se päivä alkaa ja ei monta enää jäljellä, kun toivotamme Hyvää Uutta Vuotta 2016, onnistui tuo vuosiluku;)
      Ei vielä aurinkoa näy, mutta ohut lumikerros valoisuutta lisää, jään odottamaan päiväpaistetta, paistakoon teille kaikille;)

    • Katkeria-ja-kyynisiä-on-

      Ohjeita kaikille meille, jotka viestejä kirjoitamme:

      "Jos joku on ilkeä ja kohtelee sinua huonosti,
      :::::::::::::::::::::::::::::::::
      voit antaa sen jäädä vain yritykseksi, kun et ota sitä vastaan,
      kun et ikinä mene hänen ketjuunsa, olet hänestä erossa.

      Se hänen huonon kohtelun yrityksensä
      jää vain yritykseksi,

      EIKÄ se kerro mitään sinusta, yrityksen kohteesta,

      MUTTA se kertoo PALJON ilkeilijästä itsestään."
      ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

      ( - Maggs Elämä On - )

      • kannattaa-kiertää-kaukaa

        Jaa, paljastit luonteesi, katkera ja kyynine, jopa kiero lisättynä,


      • ITSEKIN-sinä-jo

        ymmärsit, että sinut klo 19.02 viestin lähettänyt, kannattaa kiertää kaukaa. Tämä olikin paras viestisi ikinä!


      • Täyttä..asiaa

        Hyvin sanottu tuo, ettei mollaaja kerro mitään kohteestaan, mollausviesti kertoo vain paljon ilkeilijästä itsestään.


      • Miksi.turhaan.räjähteitä
        Täyttä..asiaa kirjoitti:

        Hyvin sanottu tuo, ettei mollaaja kerro mitään kohteestaan, mollausviesti kertoo vain paljon ilkeilijästä itsestään.

        Ekä niistä todellakaan tarvitse onneksi välittää.

        MUUTEN:
        Katse taivaalle: Auringonpurkaus lähestyy jo Maata – luvassa ”pitkäkestoinen revontulinäytös Suomessa”.

        "Tämänhetkisen avaruussääennusteen mukaan taivaantulien odotetaan näkyvän keskiviikkoiltana ja ennen kaikkea torstain vastaisena yönä."


    • j.hurskainen_

      Kahvipirtti on kuin keidas hiekkamyrskyn reutoavan Saharan erämaassa. Wanhat kukot ottavat yhteen 70 palstan korkeimman tunkion herruudesta.
      Höyhenet siinä pöllyävät niin että vähemmän kokeneen on nyt vaan etsittävä näitä suvantopaikkoja keitaan suojiin silmät hiekkaisena raahustaen.

      Aamulla katselin auringon tämän päivän nousua meillä ja vaikkapa Oulussa. Siellä aurinko nousee vasta klo 10 jälkeen.
      Pian se kääntyy pohjoisen hyväksi. Hyvää tämä tekee meille kaikille.

      Toisella palstalla oli mielenkiintoinen keskustelu seuraavasta karkausvuodesta.
      "Jos hallitset jako ja kertolaskun niin jaa vuosiluku neljällä" ohjeisti eräs kirjoittaja. Tottavie, päässälaskulla tuo ratkesi. Tuleva vuosi on karkausvuosi.

      Kuluva vuosi oli eniten muistini mukaan taisteluvuosi. Olisipa tuleva henkisestikin hiukan helpompi. Sitä toivotan kaikille.

    • Oikeesti täällä pirtissäkin käy joskus katkeria, jopa kyynisiäkin, kuitenkin he usein ovat sellaisia ettei heistä tiedä keitä he ovat. Lisäksi he ovat kateellisia siitä ilmapiiristä, mihin pääasiassa pirtin kävijät ovat tottuneet.
      Kaikkihan sen tietävät miten mukavaa porukkaa pirtissä käy.
      Tällaista ei toista samantapaista paikkaa ole koko Suomi 24 palstoilla.
      Skillan on jaksanut ylläpitää pirttiä varmaan kymmenen vuotta, se on ainutlaatuinen teko, ei ole toista joka siihen pystyisi.
      Tämä vuosi vetelee viimeisiä, muutama päivä niin uusi 2016 vuosi alkaa.
      Olen varma, pirtti on pystyssä ensi vuonnakin.
      Toivotan Skillanille, ja pirtissä kävijöille näin ennakkoon, Hyvää Uuttavuotta, Rauhaa, ja Rakkautta.

    • Huomenet tähän tämän vuoden viimeiseen tiistaiaamuun, vähiin menee ennen kuin loppuu;)
      Minulla on ongelmia tämän koneen kanssa, niitä ilmaantuu aina milloin mistäkin, Windows 10 asennuksen jälkeen, yllätyksiä sattuu.
      Sähköpostini työnsi aivan kamalasti roskapostia ja nyt ei tule mitään, hohhoijaa.
      Kirjoitin pitkän viesti ja eihän sitä saanut lähtemään, saapa nähdä miten nyt käy.
      En järin nopea ole kirjoittamaan, mutta kirjaimet vieläkin hitaammin esiin tulevat, nyt taas näyttä sujuvan paremmin.
      Mukavaa Late ja hurskainen jaksatte pirttiä kiitellä, on minustakin mukava viestejä laittaa ja ennen kaikkea lukea teidän kirjoituksia.
      Pirtin olemassa olo on juuri kirjoittajista kiinni, toivottavasti kaikki mukana jaksavat olla.
      Omistan aika hyvän mielikuvituksen, mutta kaikkia viestejä en ymmärrä, en osaa tippaakaan lukea rivien välistä, jatkuvasti sitä oksapuuta kaipaan, siinä ainakin näki kelle viesti oli tarkoitettu.
      Ihmisillä saa olla asioista eriävät mietteet, mutta kirjoituksissa pitäisi paneutua lukijan osaan ja miettiä mitä haluaa esille tuoda.
      Säästä pitää kertoa, että seitsemän astetta on pakkasta ja varmaan taas aurinkoakin saadaan.
      Pari viikkoa ja varmaan jo huomattavissa päivän jatkuminen, ainakin kirkkaalla säällä.
      Kesä siitä tulee, uskokaa vaan;)
      Löysin alennusmyynnistä eilen tunikan ja taas yksi vaatepuu lisää komeroon, aivan turhaa oli tämäkin tarve.
      Nyt yritän saada tämän vietin näkyviin, vaikka ei asian poikastakaan ole kerrottavana, no luin kyllä lääkkeiden omavastuuseen tulevan jotakin, mutta hatarasti luin, apteekeissa on tungosta, kun fiksut ihmiset ostavat tarvitsemiaan lääkkeitä tämän vuoden puolella, siirtävät nousun ensi vuodelle.
      Mukavaa pakkaspäivää kaikille ja vuoden lopun odotusta.

    • annastiina5

      Pakkasaamu oli 15 astetta.Hyvää Uutta-Vuotta 2016!

    • Hyvää vanhan vuoden jatkoa.
      Täytyypä tarkastaa mitä lääkkeitä vielä on saatavissa resepteilläni.
      Osa niistä on turkasen kalliita, jos joutuu maksamaan itse koko hinnan.
      Mutta eipähän sitten tarvitse pohtia mihin loput kolikot kuluttaisi.
      Eipä sillä. ettei tähänkään asti ole ollut mahdollisuus ylen määrin pankin seinästä tuohta repiä. Kuluneena vuonna on tehty yksi ulkomaanmatka ihan Viroon asti. Sen sijaan Pohjois-Karjalaan emme päässeet, ja Lapin-matkakin jäi tekemättä.
      Onneksi on sen verran muisteltavia, että aika kuluu, ja voidaanhan suunnitella sitä maailmanympärimatkaa, joka tehdään sitten, kun puolisko voittaa lotossa muutaman miljoonan. Kinahan siitä tosin sukeutuu, kun minä haluaisin matkustaa luksusluokassa, ja tuleva lottomiljonääri sanoisi tylysti, että enimmäinen luokka on meille tarpeeksi hieno.

      Yksi asia on varma: SkillaNin ennustus toteutuu: KESÄ TULEE ensi vuonnakin.
      Siispä oikein onnellista kesän 1916 odotusta ja kaikkea hyvää koko tulevalle vuodelle!

      • Vstiina

        Tulipa nuukuuden puuska. Pihistin peräti vuosisadan ensi suvesta.
        Siispä otetaan uusiksi:
        OIKEIN ONNELLISTA, LÄMMINTÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ 2016
        TOIVOTTAA: Venlastiina


    • Merilii_ek

      Vanhaa lukematta jäänyttä Seuraa selailin, ja tuokin juttu tuli eteen:

      Naapurin emäntä poikkesi maalaistaloon, jossa isäntä istui yksinään pöydän päässä.
      - Missä muut ovat? hän kysyi.
      - Kesäisin laitumella, mutta tähän aikaan vuodesta navetassa."

    • Iltapäivää! Menikin muutama päivä, etten ehtinyt Pirtissä pistäytyä. Tai voi se olla tekosyykin. Puuhastelin projektejani aika ahkeraan kun katsoin siihen olevan sopivan ajan. Ei sentään niin tiukkaa, etten olisi päivänokosia vetäissyt. Vierailulla käyjiäkin tippui väliin ja niillehän pitää aikaa järjestää.

      Windous 10 on antanut minullekin ylimääräistä päänvaivaa. Kyllähän ne tuputtaa sieltä ylimääräistä, monipuolisempia palveluita, yms. sellaista. Nyt näyttää lupsahtaneen toiminta tarpeitteni mukaisesti kohdalleen kohdalleen. Pysyykö, sitähän en tiedä.

      Rivien välistä lukeminen onkin kuin arpajaisia. Niistä ei tiedä mitä tarkoittaa vai eikö mitään. Useimmiten jätän arvailematta. Ymmärrän kyllä, että on asioita, joista voisi sanoa, mutta ei viitsi suoraan tokaista. Eihän se keskusteluissa ja mielipiteissä välttämättä ole: "juu tai ei." Monesti mielipiteissä on rönsyjä ja juuria molempiin suuntiin. Tai väliin roskatunkioon heitettävää.

      Esim. äiti opetti pikkupojalle, että et saa sanoa vieraiden aikaan tuolleen, että nyt on mentävä paskomaan. Kerro se kauniisti, kautta rantain, ikään kuin läpi kukkasin.
      Seuraavan kerran ihan vieraiden aikaan pojalla tuli hätä ja hän rääkäisi kuuluvasti: - Äitee kuule, nyt mun on mentävä kautta rantain, kukkasten läpi paskomaan!

      Joulu on onneksi ohi. Tavalliseen tapaani sekin aikani meni. Uudenvuoden paukutukset tulee pian. Hyvin näytti rakettitavara kaupaksi käyvän. En ole aiemmin raketteja ostanut, enkä tee sitä nytkään. Ehkä joskus olisi voinut yhden pienen raketin hankkiakin, mutta kun tulin jääräpäisenä päätökseni tehneeksi, niin mitäpä sitä yhtenään muuttelee.
      Hyvää uuttavuotta!

      • j.hurskainen_

        En ole päässyt selville sen Windows 10 :n käänteentekevistä uudistuksista. Alan ammattilainen töksäytti minun taitoni tuntien, et tartte sitä.
        Telkan ohjelmat ovat heikonlaisia. Nelosen paketista saisi enemmän vaihtelua, mutta yli 400 € vuodessa on aika iso summa.
        Sitten kävin laskemaan, ettei tuo ole kuin toista euroa päivää kohden. Taidanpa tilata taas paketin. Sat-antenni jo valmiina. Ammattimiehen on vaan se vaan viritettävä.

        Lumentekotykit ovat käynnissä ainakin kahdessa, elle kolmessa vuorossa nyt kun pakkasta saatiin. Tekolumi kestää pienet vesisateetkin.
        Maa routaantuu parhaillaan. Sitä pidetään hyvänä ja odotettuna.

        Palstalla kirjoittelevat miehet tietävät, ettei soiden takaa korjata puuta ilman napakoita pakkasia. Saa nähdä tuleeko niitä.

        Alkutalvi teki tämänkin mahdollisuuden ulkoilla kuivassa säässä. Valmistaudutaan ensin uudenvuoden viettoon.


    • minimekko

      Toivon kaikille hyvää tulevaa vuotta 2016 ja terveyttä,., Piipahdin vaan teidän kirjoituksia lukemassa...Henki edelleen hyvän tuulinen niinkuin ain Sillan ohjaimissa.
      Onnea uudelle vuodelle Heta

    • Hyvää loppuvuotta ja samalla pian alkavaa HYVÄÄ UUTTA Vuotta.
      Olen (jälleen) parikin kertaa kirjoitusta kyhännyt. Jouluaattonakin: olisin toivotellut hyvää syntymäpäivää eräälle pirtin merkittävälle henkilölle ja toisenkin kerran....kas vaan , jonnekin nekin häipyivät taivaan tuuliin.....

      Pirtissä sentään toivotellaan jo hyvää ja lämmintä kesää....olenkohan minä myöhästynyt jostain ???
      Aika on mennyt kylää käydessä ja vieraita kestitessä. Ehdin sentään yhdellä kävelylenkillä lentää liukkaalla ajotiellä pyllylleni, hyvin helpon näköisesti. Vasen jalka jäi jotenkin pahasti jäätä vasten,polvi kopsahti jäähän. Kävelykaveri röijäsi pystyyn ja nilkutin kotiin. Illalla oli syntymäpäiville meno. Taluttaja sanoi että tässä meidän tulevaisuuden kuva; kun röhjötin häntä vasten tukea hakien että pääsin yhdellä jalalla kahvipöytään.
      Korjasin että nyky kuvahan tämä on, ihan live juttu. Muutaman päivän olen jalkaa parannellut Ja huomenna pitää kokeilla jo ulkoilmaa.

      Sukuun tullut jälleen yksi "isomummotettava" tyttövauva joka saa nimensä tammikuun alkupuolella. Millainenhan hänenkin elämänkaarensa tulee olemaan. Tässä sekasortoisessa maailmassa ?
      emme ole näkemässä sitä- vain osan ehkä näemme.
      Nyt lausun ne karanneet synttäri ONNITTELUT, hyvää loppuvuotta, Hyvää alkavaa vuotta, niin ja sitä lämmintä ja lutuista kesää, Mitä muuta ??Sanon sitten lisää kun muistan....

    • Tulihan se pakkanen ja hyvä niin. Puiden korjuu ei ilman routaa onnistu kuin hevospelillä. Teolliset tarpeet vaativat raskaita koneita.

      Eräs tärkeä ilmiö esiintyy routaamattomuudessa. Jos maassa ei ole routaa, se läpäisee metaanikaasun joka on raskaasti saastuttava. Tänään televisiossa oli asiasta havaintoesitys. Järven jää puhdistettiin ja siihen lyötiin reikä. Kun tuli oli tehdyn reijän edessä valmiina, oli kuin hitsauspillillä olisi puhallettu jään alta.

    • Huomenta, talven tekoon vihdoin on päästy, pakkasta kuuden asteen verran, jäitä se tämä sää jo rakentaa, yksi kuva jo lehdessä pilkkijästä.
      Malttaisivat nyt, ettei surua aikaan kukaan saa.
      Koivut on pukeutuneet kauniiseen harso mekkoon, ihastella voin tuossa ikkunan takana ryhdikkäänä seisovaa puuta.
      Kyllä se talvi maisema vertaa vetää muille vuoden ajoille.
      Metsätöistä en mitään tiedä, mutta ymmärrän, että kova maa isoille koneillekin mahdollisuuden antaa töitä metsissä tehdä.
      Kotimaisissa elokuvissa olen nähnyt, miten ennen hevosen kanssa metsätyöt onnistui paksussa lumi hangessakin, raakaa voimaa oli oltava ihmisellä, kuin hevosellakin.
      Kiitos meri-kukka muistamisesta, niin se taas luku iän suhteen muuttui, kamalan pitkä aika seuraavaan vaihdokseen.
      Usko vaan alan ammattilaista hurskainen.
      Maksullisia kanavia en ole ostanut, vaikka väliin ei mitään mieleistä tule, voisihan sitä katsella vanhoja elokuvia kasetilta, mutta eipä jaksa sekään innostaa.
      Kaikkea hyvää Heta myös sinulle ja perheellesi, tulevan vuoden suhteen;)
      Noita raketteja en myöskään koskaan ole ostanut ja pidänkin melko turhana niiden ampumista, niin pieni ilo ja suuret rahat tyhjään.
      Kaiketi se on yksi tapa sekin ja paljon ihmiset niitä kokoontuu katselemaan, onhan tapahtuma muiden joukossa.
      Yritän minäkin muistaa tuon "muut" olevan navetassa.
      Se lottovoitto sotkisi elämän niin totaalisesti, että en edes päävoittoa toivo, tulisi joku sieltä nelinumeroisten eurojen sarjasta, korkeintaan viisi numeroinen, olisin ikionnellinen.
      No haaveileminen ei mitään maksa, pidetään sitä lippua korkealla.
      Nyt sitten tämän toiseksi viimeisen päivän viettoon tältä vuodelta, kai sitä on perinteiset nakit ja perunasalaatit , kaupasta haettava, mukavaa päivää, vilkuilkaa noita kauniita koivuja pakkasen lauhtumisen jälkeen ne taas katoaa.

    • Viikko meni joulumatkalla ja nyt täällä Hämeessä uudenvuoden viettoa valmistelemassa.

      Toivottavasti kaikilla on ollut rauhallinen ja mukava joulu. Itse sain
      kerrankin mennä "valmiiseen jouluun", ei mitään stressiä, nuoria
      apulaisia oli riittävästi paikan päällä joten me vanhat saimme vaan
      nauttia olosta toisten seurassa.
      Nyt hieman uusavuttomana täällä kotona! :)
      Ensinnäkin piti opetella moottorilämmittäjän päälle laittaminen, kun
      on alkanut pakkaskausi. En ole moista tarvinnut vuosikymmeniin,
      mutta näillä korkeuksilla saattaa pakkasherra paukkua ja saattaa
      olla turvallista tietää että auto starttaa nikottelematta pakkasessakin.

      Asun laskettelurinteen kupeessa, missä lumitykit ovat sylkeneet rinteet
      valkoisiksi, mutta eipä näillä nivelvaivaisilla koivilla enää mennä laskettelemaan. Joskus 80-luvulla se vielä onnistui. Nyt on hyvä kun
      pystyy hiihtämään hiljaa postilaatikolle, jonne viettää loiva mäki.
      Ostin kesällä tapaturmavakuutuksen, kun vakuutuksen myyjäkin
      käytti argumenttinä sitä että oli huomannut tuon mäennyppylän ja
      sanoi että siinä voi lonkkasi murtua liukkaalla kelillä!
      Ostin vielä "varmuuden välttämiseksi" nastakengät ja suosittelen
      muillekin. Aikaisemmin minulla oli irralliset liukuesteet kengän
      kantoihin, mutta en jaksanut kävellä pitkään niitten kanssa.

      Lähdenkin tästä kohta lenkille. Maisemat ovat kuin morsian
      huurteisine puineen.
      Hyvää loppuvuotta!

    • Neeasa

      Kaunis päivä on valkenemassa, pientä pakkasta vain ja muuten tyyni sää.
      Joulunpyhät menivät yhdessä lähivieraiden kanssa nopeasti, mukavaa oli tavata kaikki ja yhdessä tehdä joulua.
      Kuusen koristelukin käy niin näppärästi nuorilta, että nopeasti on kynttilät, monet koristeet oksilla!
      Mukava oli vielä muistella vanhojen koristeiden tekoa, kaikki Suomenlippurivit ja muut.
      Tämän vuoden päivät käyvät vähiin, huomenna jo uuden-vuodenaatto,
      kaikille Pirtissä käyville oikein Hyvää Uutta-Vuotta ja koko Suomen kansalle rauhaisaa
      eloa ja oloa!

    • muori7777

      Pävää täältäkin salppurin kupeesta.

      Minulla on vähän outo olo.3henkeä tuttava piiristäni nukkunut nyt joulun aikana.

      Olin ihan sokissa toissa päivävänä,kun tuli viimeinen uutinen.

      Pakkanen on paukkunut meilläkin .
      Parempi tuo pakkanen kuin märkä keli.
      Ei kolota niin paljon.

      Huomenna aiomme pitää tinan valajaiset kerhohuoneella.

      Oikein hyvää uuttavuotta kaikille pirttiin poikkeaville.
      näkyillään...

    • Huomennahan sitä rakettien paukuttelua tulee. Olen muutamia kertoja käynyt katsomassa kaupungin järkkäämää ilotulitusta. Katseleehan sitä vaikka ei erikoista mielenkiintoa olisikaan. Saapa nähdä lähdenkö iltakävelylle, päätökseni tulee kun ajankohta koittaa.

      Talven pohjan jäätymisestä muistan nuoruudessani kuulemani jahkailut, tuleeko hyvä talvi, vai jäävätkö suot sulaksi lumipeitteen alle. Niillä paikkakunnilla olivat metsätyöt suurin työllistämiskohde. Kyllä se vaikutti myös hevospeleillä tapahtuvaan puunkorjuuseen. Onhan soitten keskelläkin metsäsaarekkeita. No...en tästä enempää, kun en ole siellä metsissä rähmimässäkään. Olen kyllä ollut.

      Mukava kelihän oli tänään asioilla liikuskella ja myös liikunnan merkeissä tallustella. Pakkasta juuri sen verran, ettei kura roiskunut. Hyvää pian alkavaa Uuttavuotta teille kaikille!

      • ei.nollakelejä.kiitos

        Kovina pakkas- ja hankitalvina riitti rekipelipuunkorjaalalle kun kaarelle pingotetulla justeerilla poisti päällyhankee 30 senttiä.
        Jätti siihen pakkasen puraistavaksi. Se teki jo tehtävänsä.

        Nyt vois aatella jos kevyellä traktorilla pääsis tarpomaan hoikan lumen niin ehkä jäätäis vetisen tienpohjan. Pakkaist kuiten pitäis olla yli 10 raatia ja viikko pari joka päivä.
        Meiän metsäpalsta on 600 metrisen taipaleen päässä suon takana. Ei sieltä peltipailakalla tukkeja ajeta.


    • Kirjoitin pitkän viestin ja katosi taivaan tuuliin, en malta uusia, joten toivotan kaikille teille pirtissä ja palstalla oleville, Onnekasta Uutta vuotta ja kiitos tämän vuoden mukana olosta, osallistumisesta pirtin olemassa oloon ja jatkumiseen, kiitos.

    • LAPSUS_kai

      Tiedotus kerrostalon ilmoitustaululla:
      - Uuden vuoden rakettien ampuminen tapahtuu isännöitsijän määräämällä alueella, ja lasten ampumisesta on sovittava erikseen.

      Onkohan hyseessä huumori vai lapsus linquae?

      • Älä..luovu..ikinä

        huumorista, se on ainoa, mitä sinulla on maailman synkkyyttä vastaan!

        Ikävältä tuntuu nyt varautuminen terroristien iskuun niin Ranskassa kuin Saksassakin, luottamus ihmisyyteen on nyt toisella tolalla meillä myös.

        Siltikin onnea uuteen vuoteen!


    • villevallaton1

      Voi lapsiraukat. Missähän lienee tuollainen ilmoitus?
      Toivotan kuitenkin kaikille Kahvipirttiläisille HYVÄÄ UUTTAVUOTTA 2016.
      terv: villevallaton

    • Ramoona_

      Hyvät ulkoiluilmat ovat suosineet etelärannikolla näinä välipäivinä, aurinko on ilahduttanut pistäytymisillään, pikkupakkanen on pitänyt kuran kurissa . Päivittäiset kävelylenkit ovat jatkuneet, vaikka rakas nelijalkainen perheenjäsenemme ei ole enää lenkkikaverinamme ollut muutamaan kuukauteen. Ikä oli jo isolle koiralle korkea, ja syöpä vei sen nopeasti. Lunta ei ole vielä nimeksikään, mutta luvassa on ensi viikolla, ihan lumikaaosta kovan pakkasen saattelemana ilmatieteilijät ennustavat. Joulun aika jatkuu, kuusi tuoksuu eikä karista neulasiaan, loppiaisen jälkeen vasta kyörätään ulos . Nuppuina ostamani hyasintit vasta nyt aukeavat tuoksuaan levittäen. Laitoin niitä ryhmän vanhaan kuparivuokaan, sammalta katteeksi, siihen muutaman kivikkokasvien mehitähden kuin pensaiksi , kiviksi poimin pähkinäpensaan pähkinöitä ja hevoskastanjan piikkipalloja. Siitä tuli kuin satumetsä muutamalle miniatyyrieläinhahmolle, joita on matkamuistoina kertynyt. Amarylliksien varret venyivät puolimetrisiksi, katkaisin ja laitoin maljakkoon, yhtä kauan siinä kukkivat.

      Vuodenvaihdetta juhlistetaan lasillisella kuohuvaa , kevyttä mereneläväpitoista iltapalaa syödään, tinaa ei ole valettu vuosikausiin. Jouluisia ruokia tein vain sen verran, että tuli aikanaan nautituiksi, imellettyn perunalaatikon lopusta syntyi maistuvat rieskat.

      Menneen vuoden miellyttävästä seurasta kiitokset pirttiin , uuteen vuoteen onnea ja terveyttä toivottelee Ramoona.

    • mikätässä

      Melkoinen "uudenvuoden rieha" tuntuu olevan jossain talossa..... pitäkää hyvät ihmiset huolta lapsista ja heidän lapsistaan etteivät joudu kenenkään maalitauluksi. muutenkin oikeasti rakettien kanssa pitäisi suojautua asianmukaisesti ja samoin ampua ne ohjeen mukaan. Meidän talossa ei asu pieniä lapsia...siksiköhän ilmoitus taululta puuttuu moinen lapsus teksti .
      Nyt olisi aika kiitostella ystäviään-mistähän kiittäisi. Siitä että olette olemassa, kiitos. Menneestä vuodesta ja miksi ei myös kauan sitten tehdyistä yhteisistä matkoista ,joskus ja jonnekin ! Kaikesta pirtin väki ansaitsee kiitoksen-laidasta laitaan. Täällähän on vain kivoja ihmisiä.
      Ensivuodelle voi toivoa terveyttä, niin fyysistä kuin psyykkistä. Paha jos päästä alkaa hyvin heittää vaikka jalat toimisi.
      Näitä samoja asioita toivon kaikille . Maailman tilanteelle emme voi mitään. Ainoastaan rauhaa ja suvaitsevaisuutta. Jaa, unohdin näköjään kirjautua, pitää kokeilla lähteekö tämä laisinkaan. Siis: oikein hyvää Uutta-Vuotta kaikelle kansalle ja erityisesti pirtin väelle !

    • Hyvin täällä rakettien paukuttelijat noudattelivat aikatauluja. Ei ollut hätäilijöitä.
      Ajattelin lähteä ulos kun on kelpo ilmakin. Sitten voitti laiskuuteni ja vetämättömyyteni. Voihan tuon selitelläkin - onhan noita raketteja jo tullut nähdyksikin.
      Ja kertaan: Hyvää Uutta vuotta kaikille!

    • j.hurskainen_

      Tällä hetkellä ilotulitteita on paukuteltu aika vähän. Kovin räiske tietenkin alkaa puolilta öin.
      Mitenkä monilajinen paikkalinnustomme ja muut luonnoneläimet pelännevät?. Kai ne noituu; hulluja nuo kaksilahkeiset.

      Viime yönä valvotti. Unet jäivät lyhyiksi. Päikkärikään ei vahvaa ilta-ramaisua ei pystynyt estämään. Nyt kuiten leppoisa rauhallinen olo.
      Mukava uudenvuoden odotus.

      En kestäisi enää tämän historiaan valuvan vuoden kaltaista höykytystä.

      Tv-kanava Jimin mainoksessa mies sanoo: Maailma on iso paikka, en ole nähnyt siitä paljoakaan.
      Ei ole ollut tilaisuutta. Sen lisäksi enää ei niin kiinnostakaan reissuta. Yksin ja kielitaidottomana ihan venäläistä rulettia.

      Vanhaa vuotta jäljellä vajaat 5h. Hyvää Uuttavuotta palstaa lukeville.

    • Hyvää Uutta Vuotta!

      t.

    • Oikein Hyvää Uuttavuotta meiltä mplemmilta, ei kahtakaan tuntia tätävuotta jäljellä. Kuohuviinit otamme, olemme selvinneet kohta vuodesta 2015. Jatketaan ensivuonna.

    • Vuoden 2016 ensimmäinen aviisi, hyvin vaihtui täälläkin vuosi, ei häiriöitä.
      Alkaneelle vuodelle toivon terveyttä, rakkautta ja rahakaan ei pienissä määrin haittaisi, toivossa on hyvä elää, näillä sitä pärjääkin, kaikkea tätä antakoon vuosi jokaiselle.
      Surullista tuo koiranne pois lähtö Ramoona, mutta aikanaan kaikki tämän vaiheen kokee, ihmiset ja eläimet.
      Hurskainen sanoit, että et kestäisi tulevalta vuodelta samaa mitä mennyt vuosi jakoi, tältä se tuntuu jos vaikeuksia on ollut, mutta kummasti sitä vaan jaksaa kaiken vastaan tulevan.
      Toivon että helpommalla pääset ja terveys pysyisi kohdillaan, siitä se kestäminen useinkin riippuu.
      Mukava oli nähdä villeäkin pirtissä pitkästä aikaa, joskus mukana olit ahkerammin, hyvää ja onnekasta vuotta myös sinulle.
      Ystäviä pitäisi muistaa, sitä ei aina muista tehdä ja kuitenkin ystävät ovat voimavara elämän koitoksissa, meillä oli pieni ystävä porukka koossa ja tämän edellisen totesimme ja lupasimme ystävyyden jatkuvan.
      Ei lukenut meidän talonkaan ilmoitus taululla varoituksia, ei ole kyllä pieniä lapsiakaan.
      Kyllähän taas surullisia viestejä on tullut silmävaurioista, ei vaan tuo varovaisena olo tahdo muistuttamisesta huolimatta perille mennä.
      Ei näkynyt kaupungin ilotulitus kylä paikkaani ja ei harmia aiheuttanut, on sitä jo nähnyt niiden lyhyttä iloa ja olenkin sitä mieltä, että turhaa rahan menoa pienestä ilosta, olisi rahalle pitempi aikaistakin tarvetta.
      Nyt tätä vuoden ensimäistä päivää pilvisessä säässä aloitellaan täällä minun maisemissa, pakkasta lupasivat kiristyvään suuntaan, kaikki näyttää rauhalliselta, kaupunkilaiset nukkuvat.
      Kädet ristin ja huokaan kiitokset siitäkin, että sodat ei maahamme ainakaan tällä hetkellä ole tulossa, toivon sydämestäni, että koko maailmaan rauha saapuisi.
      Olkoon vuosi 2016 onnea tuova joka suunnalle.

    • En osaa muuta toivottaa kuin oikein onnellista uutta vuotta.
      Oikein onnelliseen sisältyy hyvä terveys, rauha, ystävät ja omaiset, vanhan ajan luminen talvi, varhainen kevät, lämmin ja aurinkoinen kesä ja ihana syysruska.

    • Hyvää uutta vuotta pirttiin! Hyvin oli rauhallinen aatto meidän nurkilla, jostakin keskustan suunnasta kuului pauketta, mutta ei häiritsevästi.

      Ensimmäinen kävelylenkki tänä vuonna tehty pienessä pakkasessa ja hiljalleen leijuvassa lumisateessa. Ensi viikoksi onkin luvattu kiristyvää pakkasta, sen pelossa kävin kaivelemassa karvalakin esille varastosta muuttolaatikoista. Ehkä sille vihdoinkin löytyy käyttöä!

      Kuuntelin presidentin puheen, mutta ei mitään uutta Suomen taivaan alla.
      Toivoa ja iloa antava esimerkki kansalaisille oli poika joka keräsi ahkerasti marjoja ja hankki hyvät rahat. Kukapa ei meistä eläkeläisistäkin haluaisi tehdä samalla tavalla jos selät ja jalat kestäisivät! Jotta mars marjaan kaikki jotka kynnelle kykenevät! :)

      Nyt kuuntelen ja katselen uudenvuoden konserttia Wienistä ja odottelen että ruoka
      uunissa valmistuu. Tämä päivä menee tähän uuteen vuoteen totutellessa! :)

    • Siitä se uusivuosi lähti käyntiin. Onhan se hyvä, että ajanlasku on kehitetty. Mitenkäs sitä muutoin historiaa, ikää tai muistoja mieleen ja paperille tarkoin merkkaisi. En kyllä ole tarkka päiväkirjojen pitäjäkään, mutta jotain sekalaisista paperikasoistani löytyy. Aina niitä tulee sotkukasojani selvitellessä esille, joita lueskelen. Monta asiaa, josta muistissani ei ole hajuakaan, mutta palauttaahan se mieleen.

      Mitäpä muuta se vuoden vaihtuminen on kuin vuosiluvun muutos ja rakettien räiskettä. Vuosilukukin on jo ehtinyt elämäni aikana niin monesti muuttua, että rutiinilla se menee. Saattaa aluksi lipsahtaa vahingossa kirjatessa se vanhan vuosikin.
      Enpä ole tullut tehneeksi uudelle vuodelle erikoisia lupauksia. Tinaakaan en ole keitellyt. Kahvin poroista katsominen olisi helpompaa, mutta kun uskoni näiden luotettavuuteen horjuu.

      Näin on lähdettävä tallaamaan tätä vuoden kierrosta. Ei sentään "päivä kerrallaan" vielä, mutta en enää tee vuosien suunnitelmia eteenpäin, niin kuin joskus nuorempana oli tarve katsoa myös kauemmas tulevaisuuteenkin. Onhan tämä toisaalta helpotus, tärkeimmät olen tehnyt. Nyt vain losottelua kykyjeni
      puitteissa tätäkin vuotta huventamaan ja tuhlaamaan.

      Tämä nyt vielä varsin nuoresta vuodesta. Hyvää jatkoa tuleville päiville!

    • Niin siinä kävi etten viettänytkään vain kotona Uuden Vuoden aattoani:D Vanhat hyvät naapurini saivat houkuteltua kyläilemään. Stigu haki kotoa, ja niin tuli vietettyä mukava ilta entisten naapureiden vieraanvaraisuudessa. Illan mittaan käväisin entisessä kodissanikin nuoren parin aikaansaannoksia katsomassa, ihan hyvää jälkeä ovat saaneetkin aikaan.
      En tuntenut enää koti-ikävää sinne päin, muutos huoneistossa oli niin suuri, enkähän tunne asukkaitakaan lähemmin. Toista on nuo muut vakiasukkaat, joiden kanssa on parinkymmenen vuoden tuttavuus. Silti kotiinpaluu normaaliin arkeen, tuntuu helpottavalta.

      Nyt on vain lekoteltu, luettu ja oleiltu pientä lenkkeilyä unohtamatta. Kylmempää oli minusta, ihan piti käsineet kaivaa taskusta, mutta hyvin on hiekoitettu täällä.
      Hyvää vuoden alkua vaan:D

    • j.hurskainen_

      Ehkä meidän taajaman ilotulitekauppa ei sujunut toivotulla tavalla kun paukuttelu oli huomattavasti nyt vaimeampaa.
      Nuoriso juhli omassa sakissaan hiukan purevassa pakkastuulessa. Päivälenkillä näin että talojen postilaatikoita oli räjäytelty ja roskapöntöt poikkeuksetta tuhottu, sisällöt tuulen riepoteltavina.
      Eli se perinteinen juttu täälläkin. Itse en mitenkään juhlinut. Niinkin tavanomaista arkipuuhaa tein että hain liiteristä klapeja sisälle lämpiämään.
      Sitten tuli kuiviin ja sisällä olleisiin puihin tarrautuu ihan petomaisesti.

    • Huomenta, niin yksi päivä tätäkin vuotta siirtynyt historiaan, sujuvasti päivä menikin.
      Pakkasta on nyt jo yksitoista astetta ja kirimään kai rupeaa, talven se nyt tekee.
      Ikäviä nuo tuhotyöt, mitä nuoriso aina riehuessaan aiheuttaa, toivoisi se energian ylituotannon johonkin hyödylliseen purkautuvan.
      Ystävät ovat hyvät olla olemassa, on siitä puhetta jo ollutkin, aina he väriä eloon tuovat.
      Pian ne ikävöinnit loppuu, kun koti on kuntoon saatu ja elämä alkaa sujua, sopeutuvia ollaan.
      En edes muistanut mitään lupauksia tehdä, kai elämäni on niin tasaista, ettei korjaamista minkään suhteen ole, no olisihan se painon pudotus yksi tavoite, mutta sen vuoksi en lupauksia ala tekemään, kun tiedän että en tilanteelle saa korjausta.
      Katsoin minä myös sen Wienin konsertin, perinne jo on, ennen tuli mäkikilpailut perään ja ne myös aina katsottiin, no silloin oli meiltä hyviä hyppääjiä mukana, toivottavasti taso nousee samoihin tasoihin tulevaisuudessa.
      Venlastiinan toive vanhan ajan talvesta on nyt hyvällä alulla, pakkasta on ja kun tuonne katuvalojen alle katson, luntakin hiljalleen tulee.
      Vielä se kunnon kesäkin tulee jaksetaan vaan odottaa.
      Huomenna tulee tytär miehineen ruokailemaan, pitää ruveta valmisteluja laittamaan, sienet ja lohi pakkasesta otettava sulamaan ja siitä se vauhtiin alkaa, toivottavasti ei kraavi ole liian suolaiseksi ole tekeytynyt, yleensä pakkasessa ei suolaantuminen lisäänny.
      Hyvää jatkoa hyvin alkaneelle ja jo vauhtiin päässeelle vuodelle.

    • Tosiaan pakkasta alkavana vuonna ollut, eilen 5 tai 6 astetta nyt 7 ja 8 välillä. Varmaan vilu tulee puseroon jos ulos menee, tuuleekin kohtalaisesti.
      Maakin sopivsti lumen peitossa parhaimmillaan 5 cm.
      Tuo kalastaminen heikoilla jäillä on aika uhkarohkeaa, joka vuosi sinne muutama pulahtaa lopullisesti.
      Tuota talvikalastusta olen kerran harrastanut kävin pilkillä, ja sainkin yhden kalan, oli saman mittainen kuiun pilkkikin.
      Jälkeenpäin vain kesäisin kävin kalassa, nut ne harrastukset ovat jääneet.
      Kaupan tiski nyt paras paikka.
      Olenhan minä harrastanut aikoinani urheilua ja tuo politiikkakin vei mukanaan, nyt Lueskelen ja kirjoittelen, nuo kotihommatkin vie paljon aikaa. Aina se päivä vieläkin on kulunut, harvoin sitä päivänokosilla lyhennän.
      Onhan se totta, kun kerrostalossa asuu, ei niitä ylimääräisiä töitä ilmene.
      Aattoillasta nuorimmainen poikani kävi huoltamassa tietokoneeni, nyt se taas on hyvässa kunnossa ja kaikki roskapostikin poistettu sähköpostista.
      Ei minulle maksa huoltotyöt, mutta tietysti joskus lisäosia tarvitsee.
      Kai se on parasta toivotella kaikille pirtissä kävijöille hyvää vuodenjatkoa, jatkuuhan se kun on kerran hyvin alkanutkin.
      Kaikki mitä nyt tapahtuu on ennennäkemätöntä. Katsotaan sitä päivä kerrallaan.

      • j.hurskainen_

        Nyt sähkönmyyjäyhtiöt alkavat tiliä tekemään, lämmitysöljykauppiaat ovat viimeistään nyt täyttämässä talvilaaduilla asiakkaiden öljysäiliöitä.
        Niin ja klapikauppiaiden lähes umpärivuotiset lehti-ilmoitukset nostavat klapien heittomotin hintaa vuosi vuodelta.
        Meillä oli aamulla -12 astetta. Siihen pientä viimaa vielä, niin tutulta talvelta tuo tuntui. Ilman hupullista toppatakkia kohmetun ulkona kuin kärpänen.
        Kuluvan lelukaamoksen aikana paino on lähtenyt nousuun. Tänäänkin vielä ennätystasolla. Ylimitoitin paniikkiani.
        Keitin keräkaalia miedossa suolavedessä levyllä hauduttaen. Kyllä sillä nälkä lähti. Siinä sadevesipyttyä tyhjensin melkein läpijäätyneenä.
        Niin se vesi, itse pysyin sulana.
        Pöksypyykille siitä lähdin. Kaali rikkoi vatsan tasapainon. Sinänsä terveellinen varoitus, jäneksiä varten ovat kaalirehut.


    • Samaa maata on minunkin pilkkikalastukseni kuin Latella. Pari kertaa olin nuorna miehenä pilkkimisten mukana Suomenlahden reunalla. Taisinpa nyhtää peräti kolme ahventa. Opin sentään jotakin. Toisella retkellä oli kalastajia myymässä kaloja, haukia ja ahvenia. Kaveri sanoi että ostetaan lisuketta, ei hyvin paljoa, että ei kotona uskottavuus mene kun saalista esittelee. Niin teimme, eihän sitä kalastusreissulta tyhjin käsin tultu. Muutoin hiihtelyksi hommani meni, jotenkin koin tyhjänpäiväiseksi pilkin nylkyttämisen.

      Tein pitkän nojatuolimatkan Ville Haapasalon mukana. Näkeehän sitä maailmaa niinkin. Ehkä vähän on entisiä avujani mukanakin, olenhan Tbilisissä sattunut käymään. Niitä tienoitahan Haapasalo nyt vaelsi.

      Lunta tupsautti sen verran, että nyt yltää Ilmatieteellisen mittariin. Raja on kuulemma 2 sm, joka voidaan määritellä kattavaksi lumipeitteeksi. Hyvä että on pysynyt pakkasella, ei rapa roisku eikä ole liukastakaan.

      Olen itsekseni tapellut tarvittaessa tämän läppärin kanssa. Tuleehan ongelmia, mutta kyllä ne erehdysten kautta on selvinnyt. Aiemmin SkillaN kertoi viestinsä lentäneen tuuleen. Melkein aina sen saa palautettua "kumoa" toiminnalla, kun ei räplää viestin kadottua turhaa, vaan näppää Ctrl Z yhtä aikaa, se palauttaa vain viimeisen toiminnon. On varmaan tuttu monelle, mutta laitoin kumminkin.

      Hyvällä alullahan tämäkin vuosi jo on. Jos vaikka väliin onkin pitkästymistä, aika hupaisesti ne vuodet mennä hutkahtaa. Ja eikun jatketaan!

    • Hei!
      Lunta on sen verran mukavasti, että talvelta näyttää.
      Joulukuusi ei ole karissut yhtään, eikä joulupukkikaan käynyt kuin jättämässä suuren, punaisen kassillisen nimettömiä paketteja.
      Siitä sai jokainen "arpoa" itselleen mieleisen näköiset paketit.
      Vaihteeksi sellainen lahjomistapa.
      Ruoka maistui. Vain riisipuuroa emme keittäneet, ja pöydästä puuttui myös veskunasoppa.

      Seuraavana iltana tuli toinen poika vaimonsa ja lastensa kanssa,
      Kyllä saa olla onnellinen, että jälkikasvu asuu ihan lähimaisemissa.


      Tinaa valoimme kahdestaan, En kyllä yhtään osaa päätellä mikä minun valokseni on. Luultavasti jokin maailman luomisen aikoihin syntynyt pitkäkaulainen ja huippuhoikka elukka, joka on ajat sitten kuollut sukupuuttoon.
      Ei pääse kämppäkaverikaan kehumaan tinaklöntillään. Että semmoisia tulevaisuuden ennusmerkkejä!

      Raketeista en kirjoita. Menee jo yli laitojen.

      Kaikkea hyvää pirttiläisille!

    • Ruuneeri

      On se ihan hirmuita ähellystä kun joka sunnuntai "muutat majaa".

      Pientä tämä nykyinen tosin on verrattuna entiseen. "Joka niemeen notkoon ja saarelmaan"kodintahdoitsänostattaa.

      Ainakin kymmenen ensimmäistä sijatsi hyvien kulkuyhteyksie varrella Sisävesilaivoillapääsisuoraan kahipirtin rantaanja rautatie sekä moottoritie meni kuinnurkalta

      Voi tätä tabletin tekstiä!

      Ei ole muuten ihme, että SkillaN on niin trimmissä vieläkin.

      Pari vuotta vaan niin SkillaN uusisi koko Suomen homeisen rakennuskannan. Anotaan Skillanille Rakennusevoksettaren arvo.

    • Huomenta tämän vuoden ensimmäiseen sunnuntaihin ja kiitos vaan tuosta tittelistä, kyllähän minä olen livessäkin taloa suunnitellut ja vielä onnistunutkin suojelu kohteisen talon muotoa muuttamaan.
      Kehuksi kyllä menee, mutta menköön, Ruunemannilla myös, ollaan ja eletään vaan entiseen tapaan;)
      Tinat jäi valamatta, mutta jo entuudesta tiedän, ei mitään mahtavaa ole koskaan tulevaisuus näyttänyt, miksi sitten nytkään.
      Terveenä kun saisi kuolla, siinä sitä riittämiin.
      Pilkillä olen kerran minäkin, ei sytyttänyt, mutta mato ongella istuisin vaikka aina.
      Kiitos neuvosta ynnämuu, pitää koettaa jos onnistuisin.
      Ei tuo pakkanen vielä kivunnutkaan isoihin lukuihin, yhdeksän astetta täällä, mutta johan sekin lämmön tarvetta nostaa, kai se maksujen nousu silläkin taholla voi odottaa.
      Ne on nuo halut ja innostukset niin kovia, että ei malta lopettaa ja kai sama hinku se vie heikoille jäillekin, pilkkimään mieli toisilla halaa, himoja on monenlaisia ja voihan olla, että pataan pantavaakin tulee.
      Toivottavasti nyt jäät jo paksuntuneet, ainakin lammet ovat viiden sentin jääkuorella, näin radio kertoi.
      Nyt rupean ateriaa laittamaan, pöytää kattamaan ja sekahedelmä soppa on keitettävä, vävyni herkkua;)
      Pilvipoutaa sään puolesta ja muuten kaikki hyvin, samaa toivon teillä toisillakin olevan, hyvää sunnuntai päivää.

    • Lumi-pyry-pakkas-keli. Silti hyvin sieti ulkoilla.
      Eilen vähän päästä kiristi jotain, kun olevinaan kivankin sepustuksen sain taas lähtemään kohti tuntematonta. Olikohan se liian pitkä, vai pitäisköhän laulamalla yrittää vai miten . No sanonta :turhaa työtä ei tee koskaan liikaa, vai oliko sekään edes niin ??? kirjautunutkin olin, ei vaan mikään kelvannut. Mutta tehän tiedättekin nää jutut....

      Kyllä Skillan ansaitsisi monenkin neuvoksettaren titteliä. Mutta jostainhan se olisi aloitettava . kalastuksesta tuli mieleen kun luin noita miesten kalajuttuja, Jotain tuommoista olen epäillytkin. Sitä että kaupasta täydennystä saaliiseen, että kotiväki on tyytyväinen. Mutta ei haittaa..eihän kaikki tee sitäkään vähää yritystä saada kalaa vaan marssivat suoraan kalatiskille. Kuulosti vaan niin kivalta.

      Skillanin toiveesta "kuolla terveenä" tuli taas mieleen tarina mummosta ja vaarista , joka esitteli mummolle hautausmaata.: Tuonnehan sitä myökii jouvutaa jos eletää ja terveenä ollaan !!

      Nyt paras kokeilla mihin juttu menee. Hyvää alkaneen vuoden jatkoja kaikille.

    • j.hurskainen_

      Pyry pakkasen perästä vai miten se lause meni. Seittemänuutisissa metereologi sanoi Virolahdella satavan nyt sakeasti lunta.
      Luulen, että pienempi pakkaslumikuuro olisi vaan kyseessä.

      Meillä "lännemmässä" maa on roudassa ehkä pari tuumaa. Sentin verran pakkaslumihöytyvää ei anna mitään suojaa talvinisäkkäillemme.
      Kanalintumme, ainakin teeret ja pyyt yöpyisivät mielellään hangen suojassa lumikiepeissä. Siellä kireilläkin pakkasilla on lauhaa.

      Jäät vahvistuvat nyt koko Suomen alueella vauhdilla. Jäänmurtaja on seilannut Perämerelle avustamaan laivoja. Saimaan laivaliikenne saattaa olla loppu jo viikon päästä.

      Ulkona tarkenee kun laittaa kampetta tarpeeksi päälleen. Mitkään hanskamalliset käsineet eivät pidä kylmää loitolla.
      Kun vuorillisiin talvirukkasiin laittaa vielä lapaset sisään niin sitten kyllä tarkenee vaikka fillarin ratissa.

      Nous-viikko on säätieteilijöiden mukaan hiukan ajankohtaa kylmempi. No tammi ja helmikuussa tapaa olla kylmää.

    • Talven tuntua täällä A Kiven maisemissakin, lunta kolme senttiä ja pakkasta noin 8 astetta. Aamuksi lupaavat kylmempää ehkä yli kymmenen asteen, ja sitäkin kylmempää luvassa. Kyllähän se jonkinlainen talvi aina tulee, marras ja joulukuu olivat ennätys lämpimiä.
      Vastahan tämä tammikuu on aluillaan, tilastot sitten kertoo aikanaan minkälainen talvi on ollut.
      Kuitenkin kevättä kohti ollaan menossa, helmikuun jälkeen on jo maaliskuu.
      Jouluksi kraavasin kilon verran lohta, tosi hyvää oli, mutta kinkkukin piti syödä, kuitenkin jonkinverran kinkkua laitoin pakkaseen. tänään tein lopusta lohesta lohilaatikkoa, sillälailla siitä pääsi eroon, no vielä sitä jäi jääkaappiinkin.
      Kinkunlopusta taidan jokupäivä laittaa hernesoppaa varasin jo herneetkin.
      Pari elokuvaa tuli katsottua, ensin Shanhain pikajuna ja illemmalla Kurjet lentävät.
      Täällähän mekin eletään, jos ei niin terveenä, mutta eletään kuitenkin.

    • Huomenta arkeen ja kuudentoista asteen pakkaseen, talvi tuli, luntakin muutama sentti.
      On se tämä ihmismieli kumma, ensin hirveästi odotetaan ja laitetaan ja sitten tuntuu hyvältä päästä normaali viikko järjestykseen.
      Loppiainen vielä juhlitaan ja sitten joulu viedään pois, pois, pois, ehkä ensi vuonna taas, sitä käymme oottamaan.
      Pakkanen on nyt niissä lukemissa, että eipä kaipaa suurempia nousuja, näin olisi hyvä.
      Kurjet lentävät, sen katsoin minäkin ja sitten sen kotikatsomossa olleen, joku toukokuuhan se oli, no en siitä tykännyt.
      Lunta kinoksineen kaipaa myös Saimaan hylje ja monet muutkin luonnossa elävät, luvassa on, ainakin tänne meidän kulmille.
      Eihän kaikkia kalastaminen kiinnosta ja hyvä että edes kalatiskiltä miehet kalat hakevat, monessa huushollissa senkin naiset tekee.
      Ilahduttavan paljon on miehet kylläkin ruvenneet perheen asioiden hoitoon osaa ottamaan, nuoret miehet varsinkin.
      Ruuan laittoa on verrattu säveltämiseen, miksikäs ei sitten miehet ruokaa haluaisi tehdä, tekevät enemmistönä laulujakin.
      Late kertoilee hyvin asiantuntoisesti ruoka puolen asioista, eihän sormi suuhun mieskään jää tänä päivänä.
      Omaa kotiani muistellen, isän taito laittaa ruokaa oli olematon, äiti oli koti äiti, joten asia tuntui luonnolliselta.
      Mieheni oli myös niin menevää sorttia, että ei juuri ruuan suhteen taitojaan näyttänyt, muuten kyllä auttoi siivouksissa ja kaupassa käynnissä.
      Oma poikani ei varmaan osaa myöskään laittaa ruokaa(ei halua), mutta lapsenlapsissa jo on havaittavissa uutta tuulta.
      Miniäni on niin taitava emäntä ja mielellään kokkailee, ehkä osa syynä poikani saamattomaan tapaan.
      Ruuanlaittoon se meni tämä jutusteluni, luin juuri, että minun ikäisen ei kannata joka laihdutus juttuun mukaan lähteä, kun terveys hyvänä säilyy, mutta kyllä se takaraivossa vaan kelluu sekin ajatus, ajatuksen voimalla ei kyllä paino putoa.
      Nyt jätän taas tämän kaltaiset jutut ja alan arjen hommiin.
      Laitan viime vuoden kuitit, mitä on vielä paperisina tullut kuoreen ja vuosiluvun päälle, sitten on helppo löytää jos tarvetta tulee.
      Olikos se kaksi vuotta, kun kuitteja on säilytettävä?
      Oikein mukavaa arjen touhuihin siirtymistä teille kaikille.

    • Ruiskukko

      Oikein aurinkoista puolta päivää!!!!!

      Ja kaikille hyvää jatkoa alkaeelle vuodelle!!!! Seuraan tässä samalla lintujen touhua talipallojen kimpussa, harakat ja naakat melkein tappelevat . Harakat näyttävät ihan suosiolla jättyätyvät talipallotelineen alle maahan, sieltä naakkojen tiputtamia murusia pistelevät poskeensa. Uutta lunta on sen verran satanut, että siinä näkyy yölliset jäljet, oikein paljon on jäniksen jälkiä.

      Aurinko paistaa, pilviä ei näy. mutta jotain tuolta taivaalta hiljalleen leijailee alas, aurinkoa vasten suorastaan kimaltelee, upea näky!!!Pakkasta meillä on n.-15, inhottava viima puree naamaan, onneksi emme asu pohjoisessa, saattaa siellä mittari näyttää -40. Joku oli niin viitseliäs aamulla, että teki lumityöt vaikka lunta oli korkeintaan 5 senttiä. No saipahan liikuntaa ja raitista ilmaa.

      On pian lähdettävä asioille, ja jääköön tämä sepustus tähän. Voikaa hyvin. terveyttä ja aurinkoa elämäänne!! täällä paulamaria

    • Lähellä - 15 on lämpötila pysytellyt. Ihmettelin että tuokin vähä kasvojani kirveli, tosin lievä tuulikin tehosti vaikutusta. Näin sitä tulee herkkähipiäiseksi pakkasen suhteen, kun ei ole ollut kunnon harjoittelukelejä. Tästähän se talvi täälläkin alkaa.
      Käppäillessä se aika, päivä menee. Marketissa tietysti pitää käydä, vaikka ei olisi muonan tarvettakaan. Tuleehan siinä jaloittelukin tehtyä. Nämä hommat olen hoitanut ja tästä lähtee ilmoittautumien Pirttiin. Hyvää talven jatkoa kaikille keleille!

    • j.hurskainen

      Purevassa pakkastuulessa kädet kaik altteimmat kylmyydelle, jota on vain -12 asteen verran. On kuitenkin kiristymässä vielä muutamaksi päiväksi.
      Komerosta löysi turkisrukkaset. Niilläkin peukalot alkoivat kylmäämään. Villalapaset vielä rukkasten sisään niin lyhyitä matkoja pärjää vaikka pyöräillen. Eilen lunta tuprutti sen verran että piti aura-autoa odottaa. Tänään se pörhälsi ohi aamu 9 jälkeen. Lunta saattoi olla kuutisen senttiä, kevyttä pakkaslunta, mutta liikenne sotki sen puuroksi.

      Jos pakkanen nousee vielä, on kai käveltävä kauppaan. Jäykähköä tallustamista kun nilkkaa on jäykistetty 20% ja takajalassa on polviproteesi.
      Ortonin ammattilaiset asensivat.

      Muista mummoni ulospäin sojottaneet pikkusormet. Sirppi oli niitä vikuuttanut. Ei ollut siihen aikaan mennä lääkäriin pienistä.
      Maatalossa miehensä ei katsonut tuota lääkärissä käynnin arvoiseksi. Jännetuppitulehdus sitten hoiteli homman ikävään tapaansa.

    • Huomenta, nyt ollaan kyllä ihan oikeassa talvessa, pakkasta yhdeksäntoista astetta ja tuuli purevaa.
      Kyllä ihan hyvä on kaikki ylimääräinen päälleen löytää, jos ulkona meinaa tareta.
      Turkisrukkaset on oiva löytö hurskainen, niistä ei tuuli sisään mene, pyörällä ajaessa kädet tiukoilla ja kasvot myös.
      Jäät paksunee rytisten ja kohta kelpaa pilkkiä, eikä henki kulta siinäkään hommassa mene.
      Kaupalla kävin minäkin ja ihmettelin pankkiotto luukulla, kun ei kortti kelpaa, no syy löytyi, koko Nordea oli tieto poikotissa.
      Onneksi oli sen verran rahaa, että ostokseni sain maksettua, vaikka kyllä sanoivat kassalla, että maksu voidaan kortilta ottaa.
      Haavoittuvainen on yhteiskunta ja sen toiminnat, kun kaikki on koneiden takana.
      Ennen pankkineiti naputteli tietonsa ja pankkikirja toimi.
      Taitaa tänään onnistua rahan saanti, näin ilmoittivat.
      Eipä suuren suuria ostokseni ollutkaan, uskon pitkään kevääseen pääseväni jouluksi haalimillani ruuilla, pitää vaan hieman" tuunata" ja maistuu.
      Evästä tarvitsevat nyt luonnossa elävät eläimet, mukava että ihmiset aika paljon tämän tiedostavat ja auttavat näitä kylmän kourissa eläviä.
      Mukava niitä on seurata, muistan minäkin ikkunasta niitä katselleeni entisessä asunnossani, kyllähän siinä samalla auttaa näitä tuholaisiksi luokiteltujakin, mutta ruokaa ne tarvitsee nekin;)
      Laskut ja kuitit on järjestyksessä, nyt ei kun uutta laskua hankkimaan.
      Eipä tuota tarvetta ole oikein mihinkään ostamisiin, jos ei nämä koneet ala kenkkuilemaan, jääkaappi ja pesukone, no vatkain jo tekikin lakon.
      Näitä tarve vempaimia joskus on uusittava.
      Nyt katselen miten tämän päivän alan iltaa kohti kuluttamaan, no ainakin puikkojen kilinällä se onnistuu, kaksitoista myssyä olen joulun jälkeen tehnyt ja lisää tulee, kävin eilen lanka varastoa penkomassa.
      Kuun lopulla jo varmaan voimme lähetyksen määränpäähän lähettää.
      Oikein sujuvaa päivää teille kaikille ja pukekaa reilusti vaatetta päälle, kun ulos lähdette.

      • j.hurskainen_

        Herran pieksut sun myssyisneulontaintoais, Skillan-emäntä! Paksu neulottu myssy olisi näillä pakkasasteilla enemmän kuin painonsa alkaen jalokivissä, kullasta nyt puhumattakaan.
        Kirppikseltä ostin jokukevät eteläamerikkalaisen intiaanimyssyn. Riemunkirjava, paksu, leukanauhoilla En ilkeä sitä pitää kuin Husqvarnan metsurinkypärin alla

        Kaikki ikäisemme muistavat nähneensä wanhan polven motoristiasun. Nahkapuku, johon kuului päähine. Niissä oli kauluri ja ikäänkuin nahkaiset laatat.

        Nahka haisi hyvälle. Näin vanhanajan motoristin kerran kyläkaupalla. Tuollaisen minäkin haluaisin, unelmoin pikkusanttuna.
        Joku ex-liikemies myi minulle kerran moponkin. Ei siitä pitkää iloa ollut. Taisivat, hylkiöt sormeilla sitä työmaalla. Myin tappiolla pois. Oli 1970 lukua.

        Ostin sellaisen päähineen. punaista nappanahkaa turkisvuorella. Laitan huomenna mylläkän päälle ja etsin sen käsiini.

        No hospodi; mukavata loppiaista kaikille...että näistäkin arkipyhistä viimein päästään.


    • Reilun tuntuinen talvi täällä A Kiven maisemissa, - 22 astetta, on se ainakin tämän talven pakkasennätys. Hieno aurinkoinen ilma vaikkei se meidän ikkunoihin paistakkaan. Tuuli kyllä tuulee, olisiko idän ja pohjoisen väliltä. Joten kylmää on, taidan järjestää sisähommia täksi päiväksi, luulen etten nokkaani ulos tänään laita.
      Loppuviikoksikin lupailevat kylmää, kaivelin eilen talvipuseroni kellarikomerosta, sellainen lampaanvilla vuori, kyllä se eilen ainakin tuntui mukavalta. Eilen tuli katseltua jääkiekkoa, Suomi voitti Ruotsin 2-1 ja Venäjä USA: n samoin luvuin. Tänään tulee taas katseltua otteluja mitallipeleistä. Onkin helppoa pysytellä sisällä kun on ajankuluakin.
      Mailman politiikassa taitaa kirein tilanne olevan Iranin ja Saudiarabian välinen kiista siitä kun Saudiarabia teloitti yli 50 ihmistä, joten olisiko taas uusi uskonsota tiedossa, ainakin maden väliset suhteet ovat katkenneet.
      Tällainen päivä, vähän mitään sanomaton, mutta siinä se menee muiden päivien joukossa.

      • Esi-isäimme_kova_elämä

        Kaameata, että juuri uskonsodat ovat aina olleet niitä pahimpia.

        Niinpä esi-isämmekin hieno luonnonuskonto Ukko-ylijumalineen, metsän jumala Tapio, vaimo Mielikki ja tytär Tellervo, veden jumala Ahti, vaimo Vellamo...jne ....tultiin raa'asti Ruotsista käsin armeijoin ja asein panemaan matalaksi vuosien 1155 - 1323 käytyjen KOLMEN sodan voimin.

        Tilalle pakkouskonto.

        Ihmisiä poltettiin roviolla, ellei uskonut. Noitavainot alkoivat, noitaroviot roihusivat.

        Kansa kurjistettiin raskaalla verotuksella, miehet vietiin sotiin Keski-Eurooppaa myöten. Vaimot ja lapset joutuivat jäämään yksin köyhyyteen.
        Sairaudet tulivat, kansaa kuoli paljon pois.

        Kuningas valtasi maat ja jakoi ne suosikeilleen läänityksiksi, linna tai kartano keskelle, suomalaisia palvelijoiksi, kuningas antoi aatelisarvon suosikeilleen.


        Historiankirjoituksen tekivät ruotsalaiset. Sen mukaan Lalli oli ainoa rikollinen .

        Ruotsin valta loppui vuonna 1809. Sitten vielä köyhtynyt ja kurjistunut kansa 108 vuotta Venäjän valtaamana.

        Itsenäisyytemme on kestänyt vasta vajaat 100 vuotta, ja sotia on ollut sinäkin aikana. Sitten vielä EU ja Schengen.
        Huomasiteko muuten, että Britannia ei ole mennyt mukaan Schengen-sopimukseenkaan!
        _________

        Mutta taas tapetaan uskonnon takia ihmisiä maailmassa....


      • JA.mikä.on.tulos_

        Huomasin
        eikä euroon myöskään Englannissa siellä on oma rahansa edelleen samaten Ruotsissa Tanskassa Norjassa ym
        ->
        Lipposen valtakunnassa mentiin ensimmäisellä junalla kaikkiin ytimiin sen hänen oman tavoitteensa takia.


    • Huomenta ja hyvää Loppiaista, pakkasessa mennään, 23 astetta mittarissa, ei enää lisää tarvita.
      Nyt on maailma tai ainakin suomi sekaisin, kultaa tuli, siitä seuraavat viikot puhutaan.
      Onhan se kannustavaa urheilun saralla ja vaikuttavat vielä mukavilta nuorilta miehiltä, ei mitään kukkoilua puheissaan, onnea vaan oikein paljon ja jatkoa hyviin suorituksiin.
      Toivottavasti tämä kannustaa yrittämään niitäkin nuoria, joilla ei ihan näin hyvin mene.
      Edelliset viestit kertoivat siitä, mitä kaikkea suomalaiset ovat joutuneet kokemaan, itsenäisyys on kohdallamme nuori asia, mutta toivottavasti sen saamme säilyttää.
      Kyllähän olisi ollut hyvä pysyä pois eurosta, mutta nyt näillä mennään, olisiko asiat sitten paremmin, sitä on vaikea tietää, minä olin liittymistä vastaan.
      Kautta aikojen on uskon sotia käyty ja julmuuksia tehty ja kansa se on saanut raskaimman taakan kantaa aina, myös nyt.
      Silti olemme aina selvinneet, uhrauksia tehden, niin sodan kuin rauhankin aikoina, eiköhän tämäkin vaikea aika ohiteta, vaikka tiukoille se voi mennä.
      Kauhealta tuntuu ajatella, että vielä tänä päivänä ihmisiä teloitetaan, kuten on kuultu Saudiarabian tehneen, sodista puhumattakaan, ei ihmiset koskaan opi elämään sovussa ja rauhassa.
      Peiliin katsomisen paikka jokaisella.
      Näillä nyt teossa olevilla myssyillä ei tarkene ulkona, ovat sisätiloissa pidettäviä, menevät syöpä potilaille.
      Yleensäkin villa myssy vaatii vuoren, jos sillä tarkenee näillä pakkasilla.
      Tuo nahkainen päähineesi on varmasti lämmin ja tuultakin pitää, koeta nyt se löytää
      hurskainen.
      Kukapa siellä sinun huushollissa niitä tavaroita piilottelee?
      Nyt sitten alkaa arkinen elämä, kaikki rullaa tuttuun tapaan ja pian se päivä jatkuu ja kesäkin siitä joutuu ennen kuin ehdimme huomatakkaan;)
      Nauttikaamme nyt sisätiloissa lämpimästä, jos ei pakkoa ole ulos mennä, reippaammat tietenkin lenkille suuntaavat pakkasesta huolimatta ja pilkille, nyt jäätkin jo kantaa.
      Rauhaisaa tätä viimeistä juhlapyhää pitkiin aikoihin.

      • Millaurjami

        Hyvää Tätävuotta -- Ja Kiitos Skillalle hyvästä Keskustelupaikasta --joka on paras paikka lueskella , minulla on ollut ilo siihen ,ja Toivon lisää samanhenkistä kunhan Ussi Kahvipirtti avataan --taisinpa keritä vielä --Ja kaikille Hyvää vointia ja Kirjoitellaan
        U,M


    • Hyvää huomenta Kahvipirttiin kävijöille - ja kaikkea hyvää

      uutena vuotena! - Kiinalainen sananlasku tulee tässä mieleeni,

      (vaikka en mene takuuseen sen paikkansapitävyydestä kaikilta osiltaan):

      .
      "Elämä on kaiku, mitä lähetät - se palaa takaisin!

      Mitä kylvät - sen sadon korjaat.

      Mitä annat - sen saat takaisin.

      Mitä näet muissa - se on sinussa itsessäsi.

      Muista, elämä on kaiku.

      Kaikki palaa aina luoksesi.

      Joten: anna hyvyyttä."

      • Ruuneeri

        Kovin paljon tiivistettyä elämänviisautta tuossa kiinalaisessa sananlaskussa on. Tavoitteet ovat ihmisillä suuret, ehkä pyrkimyksetkin, mutta saavutukset olemattomat.


      • nyt.Suomi.palelee

        Merilii
        Hyvien sanojen lista.
        Muistan sellaisen vanhan säkeen kuin; millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan. Saattoi olla noiden evankelistien kirjoissa.


    • TIIVISTTTYÄKÖHÄN?
      Pitihän kuokkurin tulla laittamaan tähän puumerkkinsä, että tiedetään häirikkö edelleen muistaa...hmm
      SIBELIUS on tuntematon suuruus täällä.
      - Sävellykseen hän ei laittanut yhtään turhaa nuottia ! !

    • Ruiskukko

      Hyvää loppiaista!!!!

      Olipa komea auringonlasku taas! Hyvin mielelläni istun tässä koneeni ääressä tähän aikaan päivästä, värisävyt vaihtuvat auringonlaskun suunnalla nopeastikin. Ja tänään päivällä näkyivät upeat "halooilmiöt" kummallakin puolen aurinkoa, tuskin koskaan olen nähnyt noin isoja. Pilvetön on taivas ollut koko päivän. Pakkasta oli aamulla -25, nyt en ole katsonut lukemia.

      Jänikset ovat ainakin kahtena yönä loikkineet pitkin pihamaata ja varmaan tulee ensi yönä lisää tassujen jälkiä.

      Hienoa Suomen nuoret Leijonat!!!! Niin sitä pitää!!!!!

      Lunta meillä on ehkä noin viitisen senttiä ja kaikki katot ovat valkoiset. Jonkun verran ulkona käy viima, kun kerran savu ei nouse pystysuoraan piipuista. Kuinka selvästi muistankaan lapsuuteni pakkaspäiviä, savu nousi ihan suoraan ylös. Mikään ei ole kuin ennen.

      Tänään oli 4-5 oravaa samaan aikaan petäjän rungolla ravaamassa ylös alas. Eivät ne mitään pahaa toisilleen saneet aikaan, ihan kuin "hippasilla" olisivat olleet. Kovasti vaan liikkeellä olivat , että tarkenevat ulkona.

      Nyt haluan lähteä keittiöön, teetä meinaan itselleni keittää, kahviahan en koskaan juo. Pappa lähti poikansa mukana Kameraseuran tilaisuuteen, olen yksin kotona.

      Mukavia, rapsakoita päiviä, ollaan jo kevättä kohti menossa ja se on tosi mukava asia!!! Voikaa hyvin !!!! toivoo täältä paulamaria

    • Neeasa

      Olipa ilo katsoa tuota "Leijonien" kultajuhlaa! Fiksuja ja yritteliäitä poikia ovat jokainen!
      Tästä saa koko Suomi jotain plussaa, tällaisen laman aikana. Hyvä pojat!

      Pakkasta on 20 asteen paikkeilla, mutta ei ole viimaa, joten pienen lenkin sentään tein
      ja katselin tähtiä, otava siellä komeilee, väinämöisenviikate ja mone muut , kun vain
      tarkenisi niitä tähyillä.

      Samaa olen ajatellut noista uskonnon pilkkamisista, kuin SkillaN, sitä ei kannattaisi tehdä. Olipa uskonto mikä tahansa, se on jokaiselle tärkeä.
      Turhaa toraa vain syntyy, jopa sotia.

      Nyt jo kohta viikko menty vuotta 2016, jatketaan!
      Hyvää iltaa pirttiläiset!

    • Aurinko paistoi väliin, mutta kaltsalta tuntui runsas - 20 c , kun tuulikin hytinätä ja naaman kirvelyä lisäsi. En voi muuta sanoa, kuin että turhan viluiseksi olen tullut. Eihän sitä ennen, mäenlaskuun ihan sopiva keli tällaiset parinkympin pakkaset.

      Saapa nähdä, mitä Saudiarabian ja Iranin suhteiden viilentymien tuo. Ei ainakaan hyvää. Tuskinpa se pelkästään uskonoppien eroavaisuudesta johtuu. Samaan koraaniahan he lukevat, sisällön painotuksista ja tulkinnoista tehdään eroja. Eiköhän aivan maallisen vallankäytöstä liene kyse. Siitä mikä klaani on johtavassa asemassa. Saudit ovat sunnijohtoisia, Iranissa johto on shiialaisilla. Lisäksi on pienempiä kuppikuntia omine uskomuksineen. Enpä tunne heidän kaikkien oivalluksia. Saman tapaisia ryhmittymiähän on muissakin uskonnoissa, tosin nykyään yleensä vähemmän sotaisia. Kun Muhammet kuoli 600- luvun alussa, on islamin oppia sovellettu n. 1500 v. Millainen olikaan kristinoppi 1500 luvulla? Aikansa kutakin ja oppiminen on hidasta. Näin voi sanoa.

      Oikeastaan turhahan näitä maalimaa syleilevillä ja kiusaavilla asioilla on päätään vaivata. Mitään ne eivät hetkauta, paisi sen että ihminen voi olla utelias, kuten esim. Konsta Pylkkänen. Hyvää vuoden jatkoa teille!

    • Pakkasaamu jälleen, 27 asteeseen täällä Savon puolella on herätty.
      Arki on alkanut ja sitä kestää maaliskuun loppuun ja silloin jo kevään merkit on näkyvissä (toivottavasti)Pääsiäinen silloin juhlapyhinä.
      Nyt pitäisi joulua alkaa karsia kodista jo joutaakin, tämän tyylinen ihminen kuin minäkin olen jo vaihtelua kaipaa.
      Niin kiva kun joulua on laittaa, melkein yhtä kiva se on pois korjata.
      Hyvin on ynnämuu historian kirjoja lukenut, huomaa että lukeminen on harrastuksesi.
      Katselin taas Kallion kirkon palvelusta ja uusin jo joskus mainitsemani tyytymättömyyteni kuoron esityksiin.
      Vanhan aikainen olen, sen myönnän, mutta juuri siksi jotakin rauhallisempaa menoa kirkossa odotan, ei se ole teatteri, missä voi riekkua kaikella tapaa.
      Tietenkin sanotaan, että se on nykyaikaa, mutta uskon monen vanhemman joka lähtee uskonsa kanssa voimaa hakemaan pettymyksen kokee.
      No nykyään on laulaminen muuttunut enemmän huutamiseksi, kuin entisen ajan laulamiseksi, ei vanha jaksa ymmärtää, jos nyt en monta muutakaan asiaa enää ymmärrä.
      Kenenkään uskoa en tahdo epäillä, varmaan voi olla todellista ja itselle hyvää tekevää, minun mielipiteeni ja uskoni olkoon vain minun omia
      Taas on pirttimme saanut huomiota ilman omaa osallistumista muihin ketjuihin, mutta eikös sanonta kuulu, mistä pidetään siitä puhutaan, joka tapauksessa lukemassa täytyy monen käydä, kun tietävät miten tyhjää kaakatusta pirtissä pidämme;)
      Ullamirjami, kiitos toivotuksista, ilman kehumista sanon, että oli mukava ,kun pirtissä piipahdit, onko ikävä Jerryä?
      Nuoret Leijonat juhlivat, toivotaan nyt, että onnistuvat jatkossakin, kun ikää karttuu, varmaan pelaajina pysyvät.
      Viisautta on nuo ajatukset mitä Merilii toit esille ja kaikki ihan mahdollisia, kun jokainen kohdaltaan näin tekisi.
      On niin valtavan helppo pahaa mieltä kylvää, eikä jakseta ajatella toisen osaa missään, se peiliin aamuisin kurkkaus, muussakin mielessä kuin ulkomuodon tarkkailussa, olisi hyvä ohje kaikille.
      Täytyy sanoa ylikypsän kohdalla, vierivät kivet eivät sammaloidu, niin paljon hän jaksaa harrastaa ja Paulamaria kotona odottaa;)
      Nyt taidan taas tämän sanaisen vistini lopettaa, ei taida "kuokkari" pirttiä unohtaa mikäli olen joistakin ketjuista lukenut, siitä vaan, sopiihan palstalle kaikenlaisia muisteloita;)
      Nostan pirtin taas keulille, pääse savonsälli työpaikalleen, pudottamaan pirttiä alemmas, huvinsa jokaisella, mutta tämäpä sitä "keskustelua" synnyttää, vai mitä.
      Hyväntahtoisesti tervehtäin, pirtin emännäksi mainittu ;)

      • j.hurskainen_

        Niin, se tavaroiden katoaminen johtuu paljolti siitä kun jouduttiin tekemään lattiaremontti koko talon osalta. Kaikki tavara jouduttiin siirtelemään joko yläkertaan tai toiseen, valmistuneeseen puoliskoon.

        Vanhojen talojen markkinahinnat ovat romahtaneet ainakin puolella, kiinteistöstä riippuen, enemmänkin.
        Kaikkia asuintaloja ei kannata alkaa remppaamaan, ellei itsellä ole rahaa. Pankit antavat lainaa vain varmaa takuuta vastaan.
        Tämäkin oli siinä hilkulla, kun omat varat eivät riittäneet.

        Nyt puilla lämmitettävät hyvät uunit ovat arvossaan. Lämmin palomuuri vähentää sähkömittarin vilkutusta huomattavasti


    • muori777

      Aamupäivää
      Ja oikein hyvää alkanutta vuotta pirttiläisille.

      Nyt on ihan pakko kertoa.
      Pakkanen on koristellut parvekelasit oikein pitsisiksi,ja äsken aurinko oli ihan veren punainen upea näky.
      Mittarissa -22.7c

      Eilen oli pakko piipahtaa ulkona .kun se JOKU;)Oli täyttänyt roskspussin.

      Eipä tässä kummempia kuulu.
      näkyillään...

    • Paukkupakkasessa
      • ennen.oli.miehet.rautaa

        Entäs se ex-mainarien "veden"heitto...jäätyikö kaarelle? Epäilen. Ei riitä puhti ja paine noin korkeeseen kaareen mitä videolla nähtiin?


    • marja-liiiisa

      Hei kaikki kahvipirttiläiset!

      En olekkaan pitkään aikaan täällä poikennut. Olen sotkeutunut tuonne facebookiin. Siellä aina aamuisin piipahdan, ja sitten vaan joskus kurkkaan . Ja vastaan jos joku on jotain kysynyt. Tämä pelaaminen vie kyllä kaikki ajan jos täällä aina rupeaa istumaan. En raaski vielä sitä tehdä, kun on niin paljon muutakin puuhaa. Ja se istuminenkaan ei oikein tällä iällä ole hyväksi. Kinttuja pitäisi vain liikutella. Kun näin talvella ja näillä keleillä se liikkuminen jää muutenkin vähäiseksi. Toivotan teille kaikille oikein hyvää uutta vuotta, terveyttä , pirteyttä ja kaikkea hyvää!

    • Tänään oli jo aamusta -25 pakkasta. Niillä main on mittari pysynytkin. Eipä tuo sen pahemmalta tuntunut kuin eilinen. Voi olla, että alkaa pakkaseen sopeutumaan. Näinhän se tapahtuu, kun riittävästi talvesta nautiskellaan.

      Jaa-a, olen minäkin huomannut, että käy lukijoita Pirtissä laajemmaltakin, etsivät rääpittävää muihin ketjuihin. Onko sitten yksi monena, sitä en käy arvailemaan. Eikä noille kommenteille voi paljon arvoa antaa. Mitäpä noista pienistä nälvimisistä! Eipä muuta kuin hyviä lukuhetkiä kaikille kaipaaville.
      Siinäpähän pääsevät jotkut (joku) piilevää nerouttaan esille tuomaan "korkeammalla tasolla."

      Joulukuusia alkoi tulemaan roskiksen seinustalle osoitettuun paikkaan. Hyvän näköisiä kuusia, mutta en tarvitse vieläkään. Eikä ole poistettavaa, minullahan on jatkuvasti kuusi parvekkeella.
      Katsellaan ja ilmojahan riittää!

      • sinisirkku

        Terveiset saunan löylystä! Kyllä teki hyvää pakkasilmasta päästä kuumaan saunaan. Nyt on vieläkin kuuma olo, niin hyvät löylyt viskoin kiukaalle:D

        Tämä pienempi asunto onkin mukavan lämmin, Lippajärven asunto oli viileämpi, liekö nuo isot ikkunarivit olohuoneessa kylmensivät pakkasilla. Kyllä niin paljon helpommalla pääsee kerrostalossa, ei postinhakua edes aamusella, puhumattakaan lumitöistä:D

        Ulkoilu on jäänyt aika minimiin näin kylmällä, ihan välttämättömät menot on vain hoidettu, huomenna tosin on lähdettävä ruokahankintaan, lauantaina kun saan silakkalaatikon ystävät tänne ruokapöydän ääreen. Onkin laitettava aimo satsi, että riittää. Nyt pitää kuunnella Pentti Linkolaa, heippa vaan!


    • Huomenta, pakkanen jatkuu, 25 mittarissa, kiikutin juuri matot parvekkeen kaiteelle ja vuodevaatteet myös haistelemaan pakkasen tuoksuja.
      Taitaa olla illalla nukkumaan käydessä viileä vuode.
      Joulu on nyt riisuttu, yllättävän paljon sitä liinaa ,kynttilää ja koristetta kertyikin, nyt ovat kauniisti komeron hyllyillä odottamassa tulevaa joulua, kuka ne sitten esiin ottaakaan.
      Kuusen jätin vielä parvekkeelle, oli niin vihreä ja kaunis, ynnämuullakin kuusi parvekkeella, taitaa vaan kasvava olla.
      Remontti se on ja majan muutto toinen, milloin tavaroiden katoaminen tahtoo tapahtua.
      Hyvä että ohi tuo lattia remppasi, nyt siltä osin asiat reilassa hurskainen.
      Kyllä puilla lämmittäminen antaa toisenlaisen lämmön, tosin haittansakin on, roskaa kovasti.
      Silakat maistuvat täällä Savossakin, kaikki ei niistä tykkää, mutta minusta silakka pihvit on makoisia.
      Laitan huomenna lohilaatikon uuniin, kraavina en enää jaksa sitä kuluttaa.
      Minulla ei kauppaan asiaa, kun pakkasessa vielä vaikka mitä.
      Eilen teki mieli maitokastiketta, pari kananmunaa siihen laitoin keitettynä ja jopa olikin hyvää näiden jouluruokien jälkeen.
      Marja - Liisa todella tuolla Facebookissa usein, kiva on nähdä työteliään ihmisen viestejä siellä, minä vaan en jaksa oikein sinne innostua, tai paremminkin katson, että aika menee jo tällä palstalla riittävästi.
      Käyn kyllä lukemassa sielläkin ja onhan siellä vaikka mitä seurattavaa, käsityöt esimerkiksi.
      Katsoin tuon veden käyttäytymisen, aika jännä juttu.
      Oven kun parvekkeelle aukaisee, kohta on parvekelasit minullakin huurassa, kestää kauan ennen kuin kirkastuvat.
      Pakkanen ja yleensä luonnon vaihtelut saa ihmeitä aikaan, myös vahinkoa, putket jäätyy, autot hyytyy, liikenne sekoittuu rautateillä ja patoja syntyy virtaaviin vesiin, asiat mitkä vaan tapahtuu, meiltä kysymättä.
      Ihmettelen jälleen tuota tilannetta palstalla, yksi ja sama henkilö jatkuvasti yrittää saada vastauksia kirjoituksiinsa, mitä ilkeämmällä tavalla, luulin jo tilanteen rauhoittuneen, mutta mitä vielä.
      Kai ylläpito seuraa ja puuttuu kun parhaaksi näkee, en viitsi edes lukea moisia, saatikka vastata, tyhjänpäiväistä, lapsellista jaaritusta.
      Jospa jättäisin nämä omat jaaritukseni taas tähän ja alkaisin tämän päivän touhuihin.
      Älkää palennuttako itseänne, jos ulos on pakko mennä, heippa!

    • umpimähkä

      Talvi vieläkin pakkasella, aamulla -27,7 ja eilen illalla vieläkin kylmempää, lähes 29 astetta. nyt -22.00. Oliko se Lipponen joka sanoi Siperia opettaa.
      Eilen siellä mitatiin 71 ja risat pakkasta. Liekö Suomen ennätys vähän yli 50 astetta, lapissa oli eilen 41, ja risat. kylmää koko maassa tällä etelässäkin yli 30 oli.
      Aurinko täällä paistaa, mutta ei se vielä lämmitä. Tammikuukin hyvässä vauhdissa 8 päivä joten kohti kevättä mennään, päivä kerrallaan.
      Joulu meilläkin hävitettiin eilen kuusi silputtiin mustaan jätesäkkiin, ja koristeet omaan laatikkoon komeron hyllylle. Aiheuttihan se myös jonkinlaista siivoamista, mutta sekin tuli tehtyä.
      Kovin on samanlaisia hommia Skillanin kanssa,matot olivat tuulentumassa eilen ja vuodevaatteet tänään parvekkeella.
      Olen minäkin huomannut jonkun käyvän pirtissä ihan kiusaamis mielessä, ei sitä tiedä kuka tai ketkä käyvät. Ei ne pirtin asemmaa horjuta, on täällä se perus porukka kuitenkin joka pirtin pystyssä pitää.
      Jouluruuat on syöty, yksi perunalaatikko pakkasessa, ja pari palaa kinkkua. Lohilaatikko syöty, nyt suunnittelen tekeväni hernesoppaa, kaikki tarpeet siihen valmiina.
      Ajattelin kuitenkin piipahtaa tuossa lähikaupassa, lohta taas tekee mieli, on se niin hyvää, valmistaa siitä mitä milloinkin, maitoa myös tölkki, ja Becel markariiniä paketti.
      Ei tässä nyt mitään oikeeta asiaa ole, mutta kun ei tule mieleen mitään järkevää, niin kunhan ilmoittauduin.
      Late tässä yritti kirjautuneena,mutta ei onnistunut.

      • j.hurskainen_

        Merkillistä kun keski-ikäisetkään ihmiset eivät välitä suojautua kireiltä pakkassäiltä. Nyt kun kuitenkin on ihmisiä, joiden naama palelee jo -15 asteen ilmoilla.
        Katsoin säälien rouvaa, joka oli lähtenyt tällä ilmalla polkupyörällä ostosmatkalle. Kasvot aivan lähellä paleltumista kun kaupan pihalle pääsi.

        Nyt ei niin tyylistä väliä, kunhan vaan on riittävä pakkassuoja. Poskipäihin ja nenään laitan uloslähtiessä Nivea voidetta.
        Ei ole kuulemma vedetöntä, mutta minulla toimii hyvin. Kylmä ei ainakaan tunnu. Tällään täten; ensin tietenkin 2 villapaitaa. Sitten villamyssy. Sen päälle hupullinen puuvillainen collecemaihari.
        Sit sellanen vuorillinen, tietenkin hupun kanssa oleva ulkoilutakki. Sen verran väljä, että vetoketjun voi vetää kaulan ja kasvojen suojaksi, että sieltä näy kuin pieni tähystysaukko.
        Hyvissä talvisaappaissa pärjää kesäsukallakin varustautuneena, mutta käsiin minun pitää laittaa hyvät villalapaset ja turkisrukkaset.

        Ynnämuu ainakin tietää tämän valkosormisuuden kun on moottorisahaduuneilla pilannut yläraajojensa verenkierron kai loppuiäkseen.


    • Rauhaisaa perjantai-iltaa, aurinkoisen pakkaspäivän jälkeen. Mittarissa -26 aamulla.
      Näin on saatu joulu onnellisesti taaksepäin. Meilläkin oli elämän eka "tekokuusi". Ns. "mustakuusi" Iänikuiset vanhat Airamin kynttilät hylättiin ja laitettiin vaan led valoketju kiertämään oksia- se olikin tosi kaunis ihan sellaisenaan. toisten toiveesta laitoin muutaman pallon kauneimmat mitä löysin.
      Kuusi oli hyvännäköinen ja tuuhea 180cm korkea. Eipä tarvi taistella havunneulojen kanssa enää juhanuksena ainakaan. Vaikka miten hyvin siivoaisi ja mattoja puistelisi aina niitä neulasia jostain pölähti. Kuusi laatikkoon ja ensijouluna esille jos elämää piisaa.
      Sain joulun alla ns. "älypuhelimen". Kätevä on kun pääsee "sisälle" sen toiminnasta.
      Toisaalta jos läppäriä osaa käyttää ja hoitaa asioita sen kautta, ei hätää. Kerran laitoin jo pirttiinkin sillä viestin ,näkyi hyvin tulleen. Tietenkin pientä sohraamistahan se on pitkiä kirjoituksia tehdä kun niin pienessä koossa kirjaimet ovat, mutta toimii.
      Kuvien laitot postit ja kaikki. Siinäpähän opettelen lisää.
      Puhuakin voi kuin skypessä. naamakkain.
      Eihän sitä lapsena osannut kuvitella että tämmöiseen vielä mukaan joutuu. Tämä onkin lasten syy. Ovat koko syksyn puhetta pitäneet, että mummolle pitää saada älykänykkä nyt sitten on ! Vaikka en olisi tarvinnutkaan. Mutta ainahan se uuden opetteleminen on suotavaa ja aivoja aktivoivaa. Onhan se kivaakin.........

      Päiväinen kävelylenkki tehty ja sen jälkeen saunottu. Kohta voi alkaa katsoa "Kotiin takaisin" sarjaa. On kiva ja mielenkiintoinen. Ja tosikin, noin se oli, tarkat säätyrajat.
      Vanhemmat määritteli kenen kanssa avioidut. Onneksi ei enää meidän aikana, ainakaan joka perheessä.
      Nyt kokeilemaan lähettämistä- mitenkähän käynee. ihanaa viikonloppua kaikille tasapuolisesti.

    • Iltaa! Lähes kymmenen astetta on pakkanen päivän aikana hellittänyt. Päivällä satoi lunta, sellaista "pumpulia." Roskien heittokeikalla tein ylimääräisen kierroksen. Siinä huomasin, että livakoitakin paikkoja sattuu monon alle. Pieni varoitus tuli, mutta ei vahingoksi yltänyt.

      Olen kyllä harkinnut "älypuhelimen" hankintaa. Taitaapa jäädä ostamatta. En ole keksinyt sille tarvetta. Pelkkä kännykän näpelöinti ei kanna kiinnostukseen saakka. Aivojumppaan löytyy muitakin keinoja, lukeminenkaan ei ole pahasta ja kirjastosta saa kirjoja. Niin...minullahan on kuusi kasvamassa parvekkeella. Eihän se puutavaran tuotantoa ole, mutta käyhän tuo koristekasvista.

      Katselin eilen Pentti Linkolan haastattelun. Hyvin on pintansa pitänyt vieläkin, vaikka on vuosia 83. Olen lukenut Linkolan kirjat. Onhan hän itsenäinen ajattelija ja suorasuu. Tulee häneltä mielestäni perusteltua asiaakin, jonka harvat tuovat julki. En kyllä kaikkia Linkolan tuomia ajatuksia kannata, en ehkä ymmärräkään. Onhan hän elänyt vaatimattomasti, siihen tapaan, jota hän julistaa pohjaksi terveelliselle elämänmuodolle yleensäkin. Sen hän on valinnut vapaehtoisesti. Hänellä olisi ollut mahdollisuus ja kykykin tehdä jo taustastaan johtuen toisinkin. Samasta Linkolan ikäluokasta löytyy paljon ihmisiä, joilla ei ole ollut valinnanvapauksia, ei lapsuudessa, eikä aikuisenakaan, ei "lähtöpakettia", eikä jossain olevaa turvaa hädän hetkelläkään. Kuitenkin on hyvä, että on ajattelijoita jotka myös uskaltavat tuoda mielipiteensä esille. No joo...jääköön tämä tähän.

      Hyvää talven jatkoa, onhan se kun pakkasetkin hellittävät!

    • Joskus, kun käyn nopeasti ennen kuin pitää mennä, en muista kirjautua,
      ja sitten tulee laitettua vain se pikku viesti, mikä oli innoituksena sillä hetkellä.
      Minusta se kuuman veden ilmaan heitto ja pakkasessa jäähileiksi muuttuminen tekivät tuon Espoon rannikolla esiintyvän merisumun niin selväksi, etten malttanut jättää sitä laittamatta pienestä kiireestäni huolimatta näkyville.
      Ei kai nimetön viesti haittaa, kun siinä ei puututa millään tavalla toisten kirjoittajien teksteihin? Minusta ei silloin. Mutta olisin tietenkin loppuun voinut merkata Merilii.
      .
      Pentti Linkolan profetia ihmiskunnan iästä tästä eteenpäin ei yllättänyt,
      olemme myöskin aikoinaan kuunnelleet häntä paljon.

      Onhan hän aivan vilpittömästi ja tosissaan sitä mieltä, että kasvun rajat on
      tullut ylitettyä Amerikassa ja kaikissa länsimaissa, ja muistan hänen
      puhuneen siitäkin, että sitten kun jokaikisellä kiinalaisellakin ym maiden
      asukkaalla on sähköhella ja jääkaappi ja sauna omassa asunnossaan, niin
      maapallomme ei sitä kestä.

      Kasvu-uralle pääseminen on hänestä paha asia, kulutus ei saisi lisääntyä, eikä ihmisten liikkuminen koneiden avulla. Meidän tulisi ajatella,
      että näin on hyvä.
      Metsien hän haluaisi pysyvän luonnonmukaisina, niistä hän on onnellinen.
      Istutettu metsä on vain puupeltoa, ei metsää.
      Ja oikeassahan hän siinä on, että samoilu luonnonpuistoissa on paljon ihanampaa kuin jossain puupellolla, en tosin jälkimmäistä ole kokenutkaan, mutta voin hyvin kuvitella sen.

      Jääräpäinen täytyy ihmisen olla tuota yhden miehen taistelua käydessään.
      Anoppini kertoi Pentin vanhemmista, jotka hän tunsi. Hyvin kunnon ihmisiä olivat.
      Minua liikutti vanha yksinäinen mies hiljaisella äänellä jutellessaan.

    • pirtin_ystävä

      Keskinäisen kehumisen kerho aloituksen pyysin poistamaan. On ylläpito vielä olemassa kun poisti.

      • 08.01.2016

        Hyvä, kiitos siitä. Oli jo aikakin.

        Keskinäisen kehumisen kerho tosin oli väärä nimi sille ketjulle.

        Sehän oli juuri päinvastainen.


      • lähes.lentoväkimies

        pirtin ystävä

        hyvät sulle että poistatit. ketjua vieritettiin pahansuopaisesti aggressiivisesti. pirtti on mielestäni pienoinen ihme. kaikki höökimiset se kestää.


    • kopsanteri

      KESKINÄINEN KEHUMINEN JATKUU
      ja sillä, että poistatatte teille epämieluisat viestit vain jouduttaa
      teidän omaa....
      Ette te lue edes itse omia sepityksiänne saati toistenne.
      kahvipirtti 112/2015 samat höpinät jokaisessa ketjusssa
      SENORA ei koskaan kuulunut ystäviinne, koska ette keskustelleet
      koskaan eikä hän tuntenut teitä.

      • sinisirkku

        Ihan hyvin saamme selvää onko viesti hyväntahtoinen tai kitkerä! Kahvipirtin ilmpiiri on hyväätekevä keidas tässä 70 muuttuneessa ilmapiirissä, missä vanhat kaunat ja kukkotappelut,toistensa solvaaminen on jokapäiväistä.

        Leppoisuutta Kahvipirtissä ei mikään pysty enää rikkomaan, siitä kiitos siellä kirjoittaville hyväntahtoisille ihmisille!


    • Ande2

      Minä kyllä arvostan Pentti Linkolan ja Luonnonperintösäätiön metsähankkeita vanhojen metsien säästämiseksi, ei ihmisille vaan luonnolle itselleen. Jos voisin, tekisin kaikkeni metsien säästämiseksi yli tulevienkin sukupolvien. Metsä itsessään on jo tärkeä, ei sen varsinainen omistaminen. Mutta jos omistaisin itse ansaitsematonta metsää, jättäisin sen tuleville sukupolville. Ja jättäisin heille mahdollisen turvapaikan kun emme me tiedä tästä maailmasta mihin se menee. Tämä tällaista idealismia ja kukkahattuilua, mutta näitä mietin.

      • Ihmisillä on oikeus luonnonmetsissä kulkea, ovathan ihmiset itsekin luonnonlapsia kuten kaikki muutkin metsän asukkaat ovat, kasvillisuutta myöten.

        Metsää vahingoittamatta voi niissä kulkea luntopolkua myöten, voi antaa sen luonnon tulla sisäänsä silmistä suurten kuusien ihailuna, voi riisua käsineensä ja painaa poskensa kuusen karheaa pintaa vasten ja syleillä paljain käsin sen runkoa, - metsän valtiaan ympäri ulottuvat käteni noin puoleen väliin, - voi painaa toisenkin poskensa puun runkoa vasten tuntien sen karheuden ja silloin voi kuiskata rukouksensa ja kiitoksensa Kaikkeudelle, - luonnon voi antaa tulla sisäänsä korvienkin kautta puiden huminana, lintujen viserryksenä, metsäkyyhkysen kujerruksena, ja suunkin kautta metsämarjan maussa...
        .
        "Jos metsässä kaatuu puu, eikä kukaan ole kuulemassa sitä, niin kuuluukokaan siitä mitään ääntä?"
        .


      • - Ja tuoksujenkin kautta, ilma varsinkin havupuitten lähellä on parempaa kuin kaupungissa, siksikin nuo metsät, kaupungin keuhkot, ovat niin valtavan tärkeitä meille ihmislapsille myöskin tässä iässä, kun elämme vanhuuttamme. - Kaikkea hyvää jatkossakin Kahvipirttiin!



    • Kahvilleee, te kaikki nyt aamukahville. Korvapuustikahvit nyt näin sunnuntaina sinisen hämärän aikaan, siitä se tämäkin päivä alkaa.

    • Voi itku, taas karkasi jonnekin, niin paljon "viisauksia" kirjoitin en millään jaksa uusia, enkä osaa palauttaa vaikka neuvoja olen saanut.
      Kahvi tuoksui niin ihanalta, kiitos meri-kukka, olisiko juuri sinun aukaisema ovi nielaissut viestini;)
      Kiittelin siinä teitä jotka pois saitte viesti ketjun jossa pirtti alkoi olla jo joka viestin kohde ja minäkin sain nimellä arviot.
      Mukava että ystäviä löytyy ulkopuolelta pirtin, kiitos siitä.
      Linkolan haastatteluun otin minä myös kantaa, olen pitkälti samaa mieltä noista metsien hoidoista, aukko hakkuut ei silmää hivele.
      En omista metsää, en sen hoitoon osaa mitään sanoa, mutta metsät on aina harvennushakkuin hoidettu ja se on näin metsättömän näkökanta edelleen, puuhan on uudistuva luonnon tuote.
      Sitä terrorismi asiaa en oikein ymmärtänyt.
      Älypuhelimen kanssa minä myös "taistelen" tytär sen hommasi ja kai se on tulevaisuutta, nyt olisi pankkitunnukset osattava sen kautta ottaa, siinäpä onkin haastetta tumpelolle mummolla.
      Hurskainen on nyt vaatetta löytänyt ihan kerros pukeutumiseen, nyt onnistuu ulkona liikkuminen, nimen omaan liikkeellä on oltava.
      Onhan tuo pakkanen suomalaisen ihmisen kesto lukemille pudonnut, 17 astetta täällä meillä.
      Tätä samaa ruuanlaittoa ja siivoamista se enimmäkseen on tämä meidän eläkeläisten elämä Late;
      Kaikilla ei todellakaan nuo lähtökohdat elämään ole läheskään samat, mutta pärjättävä on niillä eväillä mitä on mukaan saatu ja hyvin kai me vähemmän saaneetkin on tänne asti päästy, vai mitä ynnämuu;)
      Ihan kiva olisi jos se nimimerkki näkyisi, mutta ei mikään estä ilmankin viestiä laittamaan Merilii, minä olen vaan niin huono arvaamaan, kuka voisi olla viestin takana, siksi näitä pysyviä merkkejä kaipaan.
      Samoin edelleen sitä oksapuuta, silloin näki kelle viesti oli suunnattu, no pirtissähän yleisesti jutustamme;)
      Tulihan tätä nyt jo toistonakin pitkä rimpsu, enää en uusi jos tämä nyt katoaa.
      Tänään aion sulattaa pakkaset ja katson joko saisin yhden kokonaan pois päältä, lohilaatikko uuniin ja siinäpä sitten päivän hommat, no pyykkikone päälle ja olen ylen onnellinen kaikesta huolimatta, että en tarvitse käsin pesua aloittaa;)
      Lunta viskelee, toivottavasti ei kuitenkaan ennätystä rikota, mukavaa päivää teille ystävät.

    • Ramoona_

      Metsänhoito on tuttua lapsesta saakka jo isän ammatin takia, ja olen päässyt mieheni perintömetsien kautta käytännössä näkemään ja osallistumaan, varsinkin taimien istutus on tuttu jokakesäinen puuha. Istutusputkella se sujuu mukavasti mummoihmiseltä siinä missä alakoulaiseltakin. Itse on kasvatettu siemenistä erikoisempia taimia, esimerkiksi douglas-kuusta , lehtikuusta ja jättiläistuijaa, hyvin pärjäävät perinteisten lajiemme kanssa metsässä. Nykyisten tehokkaiden korjuumenetelmien takia hakattu alue on valitettavasti kauan ruma. Täysin koskemattomia suojelumetsiäkin pitää olla, vaikka niissä alkaa yleensä lopulta kasvaa tiuhaa kuusikkoa. Kauniita ovat myös sellaiset metsät, joissa lajirunsautta autetaan varovaisella karsimisella. Linkolaa kuuntelin minäkin, kunnioitan hänen elämäntapaansa siinä mielessä, että hän noudattaa oppejaan, ei ole vain puheen asteella, kuten monilla teoreettisilla luonnonsuojelijoilla. Hän on jo vuosikymmenet puhunut myös maapallon liikakansoituksesta.

      Pihapiirissä on käynyt pikkulintujen kuhina, isompiakin nälkäisiä siivekkäitä tulee osille. Maapähkinöissä on paljon energiaa, niitä tarjoillaan automaatista pienemmille, isompien on kätevämpää nokkia rasvamakkaroita etempänä. Huomasin talvilintutestin, ja kaikki muu meni oikein, vain lintujen ruumiinlämpö yllätti.

      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195013515164/artikkeli/kuinka hyvin tunnet talvilintuja ja niiden elamaa testaa aamulehden lintuvisassa.html

      Minäkin jo pikkupakastimen sain tyhjäksi , tehokkaasti olen saanut marjasaalista jaetuksi lähipiirille ja itse syöty urakalla. Sulatin ison kaappipakastimen toissapäivänä, kun oli 20 pakkasastetta, se on taas hyvässä järjestyksessä. Villamatot harjasin eilen pakkaslumessa, vaikka sitä aika ohut kerros vasta onkin. Vuodevaatteita on nyt tuulettumassa, raikastuvat ainakin, vakka ei kai nykyisissä vuodevaatteissa pölypunkkeja juurikaan pesi. Tyynyt , peitot ja petauspatjat ovat pestäviä, niitä uusitaankin aika usein. Pakkasjakso on antanut uutta puhtia arkeen, joulusta on jäljellä vielä kukkia, kaksivanaisena ostettu valkea amaryllis osoittautui nelivanaiseksi ja joulutähteähän ei mikään lannista. Hyasintteja olen siirtänyt pikkuhiljaa viileästä tilasta lämpimään, ostin niitä nuppuisina tusinoittain. Istutan niiden sipulit lopulta kukkapenkkiin, kukkivat vuosikausia . Valon lisääntyminen antaa energiaa myös, kansantanssiharjoitukset ja uimahalli pitävät kävelyn lisäksi kuntoa yllä.

      Pirteitä pakkaspäiviä !

    • Mielenkiintoista kuulla metsän istutuksesta ja hoidosta. Itselleni se ei tietenkkään oikein sovellu.Tiedot ja taidotkinolisi,mutta neuvoja vanhemmalle isarelleni (jo edesmenneelle) olen antanut. Muiden työntekoa onkin ihana seurata.

      Aukkohakkuita olen inhonnut kun luonnon ei anneta suorittaa luontaista puustovalintaa. Mäntyjen istutus avohakkuualueet on minusta luonnon- ja järjen vastaista. Kotimetsässäni avohakkuut täyttyivät luontaisista koivun taimista ja vain tarpeellinenharvennus oli tehtävä.

      Luonto hoitaa itse uoroviljelyn, koivun jälkeen kuusi ja senjälkeen mänty.

      Pakkasten pienenemistäodottaen

      Ruuneperi

    • muori777

      Päivää vain.

      Niinku,niinku,niinku,nuo haastateltavat otta jo päähän:(
      En ymmärrä heitä.
      Noh eipä se minun murheeni ole,onneksi pystyn kanavaa vaihtamaan;)

      Pakkaspäivä täälläkin-17c äsken kun vilkaisin mittaria,hhrrrrr....
      Onneksi ei tartte lähteä minnekään.

      Hyvää jatkoa kaikille,niinku;)
      näkyillään...

    • Metsissä olen tykännyt kävellä aina silloin kun siihen on sopiva mahdollisuus. Jokamiehen oikeuksia olen vuosikymmeniä käyttänyt marjastukseeni ja sienien keräilyyn. Leppoisalla tahdilla, luonnon ihmeellisyyksiä ihaillen ja katsellen, keräilyistä ei tule rasitusta ja omat tarpeet kyllä hoituu. Sitäpä en tiedä vieläkö on mahdollista ensi kesänä jatkaa samaan malliin. Täksi talveksi jo marjastin osittain torilta.

      Metsissä olen joskus muinoin tehnyt "oikeitakin" töitä. Enemmän siellä metsän tuhoojien puolella. Ehdinhän monta aukkoakin hakata, eihän muutoin sapuskarahoja olisi tullut. j. hurskainen mainitsi viestissään (8.1 ) että tietäisin valkosormisuudesta kun olisin moottorisahahommissa saanut vaurioita. Olen saattanut mainita moottorisahan tärinän aiheuttamia vammoja, kyllä niistä valkosormisia on tullut. Minulle näin ei ehtinyt tapahtua. Olihan niitä m-sahoja jo joillakin silloin, kun pokasahalla nytkyttelin petäjiä nurin. Ne sen ajan sahat olivat raskaita, tärisivät ja savusivat, eikä käyntivarmuuskaan ollut kehuttava.
      Olisihan se moottorisahan hankinta ollut välttämätön jos olisin jatkanut metsähommissa päätoimena. En tehnyt hätiköityjä päätöksiä, sahakin oli paljon rahaa. Niinhän siinä sitten kävi, lopetin metsätöissä rypemisen. No omanlaista rypemistä sitä jatkui toisissa hommissa.

      SkillaNin mainintaan "elämän lähtökodista", johon annoin aihetta tuomalla
      esiin erilaisia lähtökohtia. SE tuli P. Linkolaa käsittelevässä viestissä. Linkolan vanhemmat olivat sen ajan "yhteiskunnallista yläluokkaa", faija professori. Pentti Linkolan "heittäytyminen" rahvaanmuotoiseen elämään, samalla hänen lapsuusaikaiset kokemukset tekevät ristiriitaisen persoonan mielipiteiltään. Linkola ihannoi vanhaa eliittiä ja sen valtaa, aina diktaduuri -komentoa myöten. Demokratiaa Linkola halveksi, hän piti kohtuuttomana, että kansalta voi olettaa olevan kykyä toimia oikein. Linkolan mukaan kansa tarvitsee kovan käden paimennuksen, josta hän esimerkkinä mainitsee 30- luvun, jolle tasolle olisi Suomessa pitänyt jäädä, myös taloudessa. Aika ääripäitä Linkolan filosofia liitelee.

      Tämän tapaista ajattelin kun töksäytin erilaisista lähtökohdista. Onhan tässä pärjätty, minäkin. Enpä yleensä ruikutakaan yksin omista "huonoista eväistäni."
      Kyllä se tapahtuu sen suuren joukon asioiden käsittelyssä, jossa olen yhtenä taivaltanut mukana ja siinä nähnyt elämää, huonoa ja joskus hyvääkin. Mitä siinä joukossa osuuteeni tulee, luulen pärjänneeni kohtalaisesti. Millä se mitataan, siitä on turha tehdä selkoa.

      Niin... se päivän sää. Pakkanen puolittui, lunta vähän tuprautti. Eipä hassumpaa! Voikaa niin hyvin kuin mahdollista.

    • j.hurskainen_

      Meillä pakkanen on pysytellyt koko päivän -15 asteen alapuolella. Kylmältä tuo -13 silti tuntuu vaikka ei niin täytisen purevalta kuin se -27.

      Ihmetellä täytyy sitä Merikarvian vuorokaudessa satamaa 73 sm lumikerrosta. Joillekin kanalinnuille ja nisäkkäillekin varmaan mieluisa asia.
      Kovin mielissäni ettei sade ulottunut meille asti. On kyllä varoitettu uudesta sakeasta lumisateesta Etelä-Suomeenkin.
      Lumitöitä ei vielä ole tarvinnut tehdä. Pienessä pihassa toisaalta vähemmät lumimassat kolattavana. Runsaslumisina talvinakin kaikki on pihalle oikein läjitettynä mahtunut.

      Eniten tässä huolettaa työtapaturmassa vahingoittunut nilkkani kunto. Lääkäri antoi siitä vakuutusyhtiölle lausunnon; ei kestä ruumiillisen työn tekoa.
      Luulen että muutaman kilon painonnousu rasittaa sitä hiukan lisää. Jos sitä ortopedille näyttäisin, hän voisi suositella leikkausta.
      Varsinkin rappujen alaspäin astelu on hiukan kivuliasta kun nilkkaa on myös jäykistetty 20%. Kehräsluu työntyy sisään päin kun jalkaholvi tuhoutui siinä tapaturmassa. Laskeudun raput kaiteesta pitäen terve jalka aina edeltä.
      Vamma vääntää vasemman kengän linttaan ennenaikojaan.

      Mut keskitalvihan on tuhoutumassa. Kuuden viikon kuluttua merilinnut hivuttautuvat Itämeren eteläsille vesialueille.

    • Sunnuntaiaamu, hyvin hiljaisena päivä aloitetaan, pakkasta 20 astetta, hissukseen valoja syttyy naapureiden ikkunoihin, siitä se elämä taas alkaa tällekin päivälle.
      Oma sisäinen kelloni herättää kuuden kieppeillä, en unta enempää saa, joten nautin tästä hiljaisuudesta aamuisin, yksi onnellisuuden lähde tämäkin.
      Aikani kuluksi luin noita muista ketjuja ja taas panin merkille, että yhteisen "ystävämme" kengässä kivenä pirtti hiertää ja jokaisessa hänen aloittamassa ketjussa saamme kunnian olla huomioituna.
      Minun toivoo jäävän eläkkeelle, ihan kelpo esitys, mutta mihin hän sitten harminsa purkaisi?
      Meinaa alkaa jo kyllästyttää moinen, mutta jospa tämä tästä.
      Lunta on täällä hyvin vähän, mutta vieläpä ehtii, monta kuukautta talvi aikaa ja ei se mikään ihme vaikka talvi varastaisi kevät kuukaudetkin.
      Rappujen kävely minullakin vaikeutta tekee, alas päin mennen kipua polvissa tunnen, on hyvä että käsivoimat on melkoiset, voi kaiteesta vetäen ylös helpommin päästä;)
      Vaivojen kanssa vaan mennään ja onnellinen olen, että ilman apuvälineitä kadulla voin kulkea.
      Hyvin vähän tästä Linkolasta tiedän, ymmärsin ihan oikein viestisi ynnämuu, televisiosta ja joistakin lehdistä hänestä olen tietoni haalinut ja olen ymmärtänyt ristiriitaiseksi mielipiteiltään, mutta noista metsä asioista olen samaa mieltä.
      Tuon lintutestin tein minäkin ja kolme meni vikaan, aika hyvä kuitenkin, kun en noita lintuja nää liioin muualla kuin taivaalla, syöttää en voi.
      Pakastimet on sulatettu ja kaikki hyvässä järjestyksessä, kolmas pakastin tyhjä.
      Puolukat jouduin jättämään parvekkeelle, eivät sopineet pakastimeen, mutta niin kauan kun pakkasta ulkona on, säilyvät jäässä parvekkeellakin.
      Ehkä tyhjenee tilaa siihen kun pakkaset loppuu pakastimiinkin.
      Hyasintit joudun viskaamaan roskiin, kun ei ole paikkaa mihin ne keväällä laittaisin.
      Katsoin Meriliin videon ja tuli haikea olo, ikävä mökkini maisemiin, siellä oli telkät aikaisin keväällä, puron sulamisen myötä aloittelemassa parittelua.
      Sitä kuistilla istuen seurailin ja kyllähän sieltä se oma kulta aina löytyi, pienten nahistelujen jälkeen ja poikue sitten aikanaan.
      Olen minä myös havainnut noiden haastattelujen ja sen kaltaisten ohjelmien annin ihan puhuttunakin olevan epäselvää änkyttämistä.
      Kuuloko heikkenee vai miten nykyinen puhe on sellaista, että sanoista ei selvää saa.
      Entäs sitten nykyinen laulamisen taso, mielestäni yhtä huutamista, kirkumiseksi jo menee, näin ajattelee jo aikansa ohi elänyt mummo;)
      Kyllä se pakkanen lauhtuu, odottele vaan rauhaisesti ruunemanni, kesä se väliin tulee, ennen uutta pakkaskautta;)
      Päivä on jo valennut, kai sitä olisi noustava tältä tuolilta ja jotakin muuta touhua keksittävä, ei viisasta kovin pitkään tätä hommaa harrastaa.
      Katsellaan ikkunasta, jos ei suurta halua ulos menoon, mukavaa tämäkin, kun on lämmintä ja kodikasta, päivän jatkoja;)

    • Tämä päiväni jää sisällöltään pienten tapahtumien joukkoon. Aivan kelpo ilma, -14 ja aurinkokin porotteli. Nyt jatkelen ajanviettopuuhiani ja toivon teille hyvää illan jatkoa ja kohti huomista!

    • Näin iltamyöhään koitan muistella mitä tässä tänään on tullut tehtyä.
      Aamulla kuitenkin tuli nukuttua pitkään, ei oikein putkeen mennyt tuo nukkuminen, tuli valvottua liian pitkään, ja näyttää käyvän helposti niin ettei se uni tulekkaan yömyöhään kovin helposti.
      Aamulla oli vielä kymmenenaikaan 20 astetta pakkasta, päivänmittaan sitten oli noin 15 astetta. Lunta meille ei ole paljon siunaantunut tuskin
      5 sm.
      Päivemmällä menimme naapurikylään kauppaan, auto oli narunnokassa parituntia, hyvin lähti käymään, sitten vain ajelimme Lidl nimiseen kauppaan.
      Tavallisesti noin kerran kuussa siellä käymme, ei ne ostokset suuria ole, mutta onhan se vähän erilainen putiikki.
      Minä olen innokas urheilun kannattaja, kai se johtuu siitä kun itsekkin nuorempana harrastin monenlaisia lajeja. Muutamia pokaaleja, ja mitalleja vieläkin tallella.
      Minusta tuo ampumahiihto nyt seurattavin, Kaisa Mäkäräinen suosikkini, ei vain tänäänkään sihti ollut oikein paikallaann, tuli neljä pummia se tietää noin kahdenminuutin miinusta loppuaikaan. Eli neljä kierrosta lisää yksi kierros noin 30 sekunttia. Hiihto tuntui meneen hyvin. Häviö voittajallee alle kaksi minuuttia, voittaja ampui kaikki osumat tauluun.
      Loppupäivän tein niitä mieluisia hommia kotona. Nyt vain hyvää yötä, koitetaan mekin nyt nukkua paremmin kuin viimeksi.

    • Huomenta, pakkanen taitaa karkottaa pirtinkin väen;)
      Onhan tuota pakkasta edelleen 20 astetta, mutta kun ei tuuli käy, ei kylmältä tunnu.
      Eilen tuohon lähikauppaan kävelin tuntui sää ihan mukavalta, ostin sankollisen appelsiinejä, 5 euroa sankkoineen.
      Edellisenä päivänä ostin koe maistantaan muutaman appelsiinin, totesin hyviksi ja niinpä sitten sankollisen hain.
      Kevät talvella tuntuu tulevan suurempi halu näitä hedelmiä syödä ja kai niistä jotakin vitamiineja saa.
      Minulta jää nuo urheilun katsomiset aika vähiin, silti aikaani paljon telkkarin edessä vietän, joskus löytyy helmiä vanhoissa elokuvissa, usein Teemalta.
      Venäläisen sotilaan tarinan katsoin eilen, ihan katsottava olikin.
      Myöhemmin katsoin sen kotimaisen, joku enkeli se oli, mutta kaukana enkeleistä oli se esitys, kamalaa miten voikaan ihmiset vihata, kuvitella, että on perempi kuin joku toinen ihminen.
      Ikävä kyllä tuo kuvaus taitaa paljolti nykypäivää olla, siitä on varoiteltukin näiden katupartioiden osalta.
      Jos tuollaiset ihmiset saavat kaduilla valvoa, on pelottavaa.
      Lidl on meilläkin, mutta vähän kauempana minun asumuksesta, harvoin tulee käytyä, edulliseksi sanovat, mutta yhden ihmisen huushollissa ei varmaan paljon säästäisi.
      Onko ynnämuu tarttunut siveltimeen, kun noin pikaisen käynnin pirttiin teki, joskus on lyhyesti virsi kaunis;)
      Eipähän tässä tiedossa ole mitään mullistavaa, käsityökerho alkaa ja sitä tehden kaikki muutkin harrastus piirit, emännän työt jätin ja helpottunut olen siltä osin.
      Voi olla että pikku hiljaa loputkin tehtävät karsiintuvat, olen todennut että ihan kiva on olla kotona, ilman ajatusta, että nyt on mentävä.
      Se on niin, jos jonkun tehtävän ottaa, se on myös hoidettava.
      Ikää tulee ja mukavuuden halu kasvaa, puntariin sitä laittaa millä tekemisellä on painoarvoa.
      Tämän vuoden tehtäviin ole sitoutunut, mutta ehkä jo syksyllä osaan sanoa ei, aika näyttää.
      Kyllähän tämän pirtin aloittelukin on ollut mielessä jättää, mutta aina vaan sitä aloitusta laitan;)
      Paljon on tullut lunta tupaan, sinnikkäästi vaan on pirttiä yllä pidetty, saapa nähdä kuinka pitkään.
      Ei palstalla mitään kovin ylevää ole, noihin ilkeilyketjuihin ei mieli tee ja kun melko paljon yksi ihminen niitä yllä pitää, on aina samaa jaarittelua.
      En yleensäkään kirjoittele palstalla kuin pirttiin ja se saa riittää edelleen.
      Runoketju oli aikoinaan mukava ketju, siihen tuli joskus loruiltua, en runoiksi tuotoksiani väitä, mutta kiva oli yrittää saada jotain aikaan.
      Nyt saan taas moitteita tästä yksin puhelustani, mutta en vaan osaa muutama sanaa tänne laittaa.
      Viettäkää mukava päivä, kurkatkaa pirttiin, jos jotakin sanottavaa löytyy.

    • Merilii_ek

      Huomenta, illalla TV:n Leijonasydäntä mainostettiin etukäteen, mietin itsekin, josko sen katselisin ja kuuntelisin.
      Valtavia tatuointeja täynnä oleva mies näytti siinä alussa olevan, pieni etomisen tunne tuli, mutta päätin sietää, sitten alkoi kuulua rumia sanoja... v-sanat ja kirosanat ovat minulle se vauhdin antaja, silloin lähden, se on niin typerää, kuten nuo tatuoinnitkin, ne eivät sovi minun järkeeni, - päätin sulkea TV:n ja lukea päivän lehden, joka oli paksu ja jäänyt lukematta.

      Loma alkaa olla lopussa, liikuntaryhmät alkavat, minulla olisi kuntosali, jos tästä saan sinne lähdettyä. Tiedän, että takaisintullessani olen paremmalla tuulella.

      Hyvää maanantaita!

    • Verokortti paljasi, emme me pienituloiset eläkeläiset ole samassa asemassa rikkaiden kanssa, eläke sama kuin viime vuonna, ainoa hyväpuoli kuntamme veroprosenti pysui ennallaan. Kun ajatteli entistä pääministeriä, Jyrki Kataista sai hän palkankorotuksen, joka on kuukaudessa suurempi kun meidän pienituloisten eläke koko vuonna. Tienasi kuinka pajon tahansa me maksamme saman hinnan mm TV maksuista, sama hinta lääkkeistä Kaupassa kaikki saman hintaisia. No perheet jotka saavat lapsilisää ovat lapset saman arvoisia. Olemme saman arvoisia lain edessä, mutta kituutammme kuitenkin jotta hengissä säilytään. Tästä puuttuu monta esimerkkiä miksi olemme epäoikeudenmukaisessa asemassa, sen ymmärrän ettemme voi saada samaa palkkaa, mutta kyllä kohtuus pitäisi olla, jotta tuntisimme olevamme samanarvoisia kansalaisia.
      Lisätkää toiset, jos olette erimieltä, tai tästä puuttu jokin oleellinen. Minusta tämä on vain pieni esimerkki.

      • Suuri oli hämmästykseni minullakin kun sain verokortin, josta kävi ilmi että Suomen eläkkeestä verotetaan 60 %! Eläkettä on kertynyt n 150€/kk.
        Ruotsin eläke on muutettu veroviranomaisten oman kurssin mukaan euroiksi, jossa
        on n 2000€ liikaa keskimääräisen pankkikurssin kanssa.
        Ruotsiin maksettu vero ei riitä, vaan saan maksaa lisää Suomen valtiolle n 4,5%. En ole varma sisältyykö sairasvakuutusmaksu siihen vai onko maksettava erikseen siitäkin.

        Minäkin katsoin Pentti Linkolan haastattelua. Hyviä ajatuksia hänellä oli, mutta joissakin asioissa en oikein ollut samaa mieltä kanssaan.
        Selvää kuitenkin on että kulutusyhteiskunta ja vaatimukset että kasvua on aina vaan lisättävä, vievät meidät perikatoon. Luonnon tuhoaminen, sekä ilmassa, maalla että vesistöissä on järkyttävä. Pitäisi tosissaan alkaa parantaa luontoa, jos aiomme jättää jotakin tuleville sukupolville.
        Ja mitä järkeä on kaikella tarjolla olevalla tavaralla, pelkästään ruokakaupoissa?
        Paikallisessa S-marketissa on 2 x 10m hyllykkö täynnä makkaroita ja leikkeleitä. Sama juttu muitten tuotteiden kanssa. On juustoseinä, maitotuoteseinä jne. Pienempi valikoima voisi vähentää kauppojen hävikkiä. Ihmiset tutkivat pakkausten päiväyksiä ja paljon ruokaa heitetään menemään. Poisheitettyjen ruokien hinta on saatava jostakin takaisin, varmaankin tuotteiden hintoja nostamalla.

        Nyt on lumimyräkkä aloittanut "alkusoittonsa". Tuuli on kiihtynyt ja ikkunan ohi tuprahtaa lunta kuin pölyä. On hyvä olla lämpimässä ja suojassa tällaisella ilmalla. En olekaan vuosikymmeniin kokenut näin kylmiä ilmoja, joten olen hyvin utelias näkemään kuinka kovaksi tämä talvi muuttuneekaan.


    • Lyhythän se eilinen pistäytyminen Pirtissä oli. Eipä nytkään ole aineksia pitkään jutusteluni. En kuitenkaan turaa värien kanssa, jotain sentään. Pari lyijyjynää, kova ja pehmeä sekä harmaa liitu. Niillä voi kukastella paljonkin. Värit puuttuu, mutta onhan hyviä musta-valkoisia elokuviakin.

      Olen jonkun kerran kirjoituksissani pohtinut kuinka tulisi suhtautua jatkuvaan kasvun lisäämisen vaatimuksiin taloudessa. Kyllä Linkola paasaa tästäkin asiasta ja aika jyrkin toimenpiteinkin. Selvähän se mielestäni on, että kasvu ei voi ikuisesti jatkua. Ei ihmismäärän kasvu, eikä tarpeeton rojutalous tai järjetön omaisuuksilla törsäily voi loputtomiin jatkua. Milloin tulee muutos, ...se pakko saa odottaa, ehkä moniakin vuosikymmeniä. Eikä se koko aihe vielä kiinnostakaan riittävästi. En usko olevani niitä ratkaisuja katselemassa.

      Late mainitsi monta asiaa, jotka koettelevat pienillä tuloilla kitkuttelevia ihmisiä.
      Mitä sitten seuraakaan sote- ratkaisuissa? Lähes kaikkihan on vielä auki rahoitusta myöten ja tietysti vallanjakokin on edessä, vaikka nyt jo niistä kuuluisista "länteistä" lukumäärä on selvillä, kun uhkailu presidentin puheille menosta peruuntui.

      Nyt jo tulikin nyhrättyä tekstiä riittävästi. Hyvää illan jatkoa!

    • j.hurskainen_

      Eilen en päässyt nettiin ollenkaan. Se ympyrä vaan pyöri ja pyöri. Olis pitänyt ottaa verkkopankista kopioita, mutta hakkeri esti sen.

      Tänään tuuli NE suunnasta eli koillisesta niin että liput liehuit villisti. Pakkaist vaa kymmenkunta, mutta tuntuu tosikylmältä.
      Huomenna sit kolataan lunta. Moneen kertaan. Pitkälle päästiinkin ilman lumitöitä. Fillariin pitää vaihtaa nastarenkaat. Olen kaatuillut ja saanut aivotarähdyksii.

      Se viimeisin oli viimistä niittiä lähellä. Ajoin pää veressä autolla Kouvolaan ja vaihdoin ammattisaha Partnerini pieneen Huskiin. Ihan päätön kauppa.

    • muori77

      Ehtoota.
      -10c näytti äsken mittari ulkona olevan.

      En ole edes nenääni tänään ulos pistänyt.
      Imurin kanssa "hurjastelin"päivälläja kostealla mopilla vetelin.
      Kyllä nyt muorin passaa lekotella;)

      Huomenna on pakko mennä kauppaan,jääkääpissa kohta muuta kuin valo.Se ei vatsaa täytä;)

      Voikaatten hyvin,
      näkyillään...

    • Huomenta, pakkanen antanut periksi, nyt kaksitoista astetta, taitaa vaan tuuli tehdä kylmemmän tuntuiseksi.
      Lunta ei vielä meillä ole lisää tullut, mutta ehtiipä vielä, odotellaan.
      Minusta alkaa näyttää, että ruokapuolta en tarvitse koko tammikuussa ostaa, mitä nyt maitoa ja hedelmiä, niin paljon olen varastoinut pakkaseen.
      Korkea aika vaihtaa renkaat pyörään, jos lunta tulee jostakin ajasta se myös liukkaaksi muuttuu aurauksen jäljiltä.
      Varmaan saat hienoa jälkeä myös lyijykynillä ynnämuu, eikös se ole sitä grafiikkaa se nimike, en ole oikein perillä.
      Pakkohan se raja on vastaan tultava, ei luonto kestä eikä tuota tuhottomasti raaka ainetta, että aina vaan vaatimustasoa lisätään.
      Kyllä 60% on jo mittava veroluku, onneksi ei meilläkään tuo vero prosentti noussut, mutta kyllä sitä tavalla tai toisella mukaan päästään.
      Kauppojen valikoimat vaan lisääntyy, kohta ei sitä ennen tavalliseksi koettua tahdo löytää, niin paljon lisää tulee uutta.
      Maitojakin vaikka minkälaisia, voi että, kaipaan löisää pieniä kauppoja, mistä löysi tavarat helposti uupumatta.
      Onnekseni minulla on pieni puoti lähellä ja olenpa huomannut hyvin suosituksi tulleen, kun tyyli melkein joka asiassa on, että suurta ja mahtavaa pitää olla.
      Mihin tämä maailma meneekään.
      Miten ilkeävät vastaanottaakaan sellaisia palkka nousuja, mitä nämä kellokkaat saavat, puhutaan talkoista ja ainakin tavan kansalaisten palkka alesta, mutta eipä vastaan panna, kun itselle nousee.
      Tasan ei käy onnen lahjat, ei aiemmin, ei nytkään.
      Kyllä se aikaa raaka oli se Leijonanmieli, mutta jotenkin herätti uskomaan, että tähän suuntaan sitä ollaan menossa, kauhistuttaa.
      Mielellään tämmöisiltä ilmiöiltä silmät ja korvat sulkisi, mutta totuutta ei voi kiertää.
      Olen taas monessa ketjussa saanut jos jonkinlaisia "arvonimiä" en vaan käsitä mitä pahaa olen kyseiselle ihmiselle tehnyt, että aina pitää mainita, olkoon, kai ylläpito puuttuu, kun katsoo sen parhaaksi, eikös se sanonta kuulu, ei haukku haavaa tee, kun ei koira purra saa;)
      Nyt velvotteet kutsuvat, onnellista päivää vaan teille kaikille.

    • Ruuneeri

      Älä kirjoita "kyseisestä ihmisestä" sillä se katsotaan ruuneperiksi, ruunemanniksi täällä.

      • kerto-kaa

        Siis ruuneeri ei ole ruuneperi eikä ruunemanni VAI KUINKA. Runoketjunkin ruuneeri on nyt avannut. Minusta runo ei ollut ruuneperin käsialaa.
        Tahtoo tietää tottuuven.


    • Käynpä täällä Kahvipirtissä, kun olen käynyt tuolla yleisellä "raitilla"
      ja kirjoitin ahdistelusta.
      Tuntuu, että yleinen käsitys on. että ketkään muut eivät ahdistele
      kuin maahanmuuttaneet miehet.
      Kautta aikojen on kantaväestöön kuuluvat miehet ahdistelleet naisia
      julkisilla paikoilla. Sitä tapahtuu vieläkin, varsinkin ravintoloissa, ja
      alkoholilla, kansallisjuomallamme, on melkein aina osuutta, mutta ei sen
      pitäisi olla lieventävä asianhaara. Kunnon miehet eivät ahdistele ketään.

      Tietenkin minut on jo ehditty merkitä "miesvihaajaksi" heti kättelyssä
      kun kirjoitin muutamasta itseeni kohdistuneesta ahdistelusta, mutta jotka
      torjuin ahdistelijoitten omin keinoin.


      Eilen kirjoitin näistä suurista myymälöistä. Olen samaa mieltä Skillanin kanssa,
      että pienemmät kaupat olisivat hyvä lisä. Viimeisten yli kymmenen vuoden
      ajan kävin osotksilla pienessä kyläkaupassa ja tiesin tarkalleen mistä mitäkin
      löytää. Nyt en ole vielä oppinut (tai unohdan) tavaroitten sijaintia. Näkökin
      on tehnyt vaikeammaksi löytää. Useinhan käy niin, että kun oppii löytämään
      niin taas on eräänä kauniina päivänä koko myymälä myllätty uuteen järjestykseen!

      Viime yönä on satanut aika kohtuullisesti lunta, mutta tuulee kovasti ja
      ilmassa pöllyää. Ehkä pahin päivä onkin tänään. Uutisissa on ollut kuvia
      liikennevaikeuksista ja varoitettu huonosta kelistä.
      Katsellaan me vanhat näytelmää näiltä omilta aitiopaikoiltamme kaikessa
      rauhassa!

      • mitä.ylhäältä.annetaan

        Tuskinpa keskiviikkoaamunliikenteessä vältytään pahoilta onnettomuuksilta, tiet ovat niin pahassa kunnossa.
        Aurauskalustot ovat täysillä työssä mutta lisää tupruttaa taivaalta. Taas kerran taloyhtiöissä asuvat saavat nauttia olostaan.
        Huomenna on luvattu sateen jatkuvan. Iltapäivälehti pelotteli eurojen toivossa; lumikaaos uhkaa - lunta voidaan saada metri lunta Etelä-Suomessakin.


    • Lunta on tuprutellut sakeastikin lähes koko päivän. Nyt näyttää jälleen lumi vaakatasossa liitävän. Tuulihan sitä pöllyttelee ja kasailee kinoksia. Varmaan se 20 sm tullut ja lisää pukkaa.

      Pehmyt lumi tekee kävelyn taapertamiseksi kun jalan alla epätasaisena pyörähtelee. Eipä tuo valituksen paikka ole, kyllä se vajaan 2 km matka ajan kanssa sujuu ja välttämättömät tarvikkeet tuli hankittua. Kyllä se rollaattoria tarvitseville oli hankalaa, eipä heitä näkynytkään, eikä edes pyöräilijöitä. Ei taloudessamme jäänyt joulun jälkeisiä varastoja. Hankinnat tuli mitoitettua tarpeen mukaan ja varastoina pidän marketin hyllyjä.

      Luin Mdk-Mdk: n kirjoitukset "yleiseltä raitilta", kuten viestissä oli osoitettu. Naisten ahdistelustahan viesteissä oli kysymys. Enpä sen enempää sotkeennu, enhän ole asiantuntija, en edes kokenut. Kukaan ei ole näpelöinnistä syyttänyt ja enhän edes ole aloitteellinen halauksissakaan. Karkuun en sentään juokse jos joku sattuu halailemaan. Yhden kerran olen naisen päälle käynnin torjunut. Se tapahtui Hesan Rautatientorilla. Luulen naisen olleen huumeissa ja muisti minut joksikin toiseksi. Hänestä ei päässyt eroon muutoin kuin tönäisemällä nurin ja poistumalla ripeästi paikalta. Tämä on yksittäistapaus ainakin minun kokemuksissani.

      Katsellaanpa miltä aamu näyttää. Nyt on vähän varastoakin, en nälkään näänny vaikka en markettiin pääsisikään. Pärjäilläähän...ja tottahan pärjätään!

    • Uusi pirtti aloitettu, kai se palstalle ilmaantuu, vilkaisin äsken, ei näkynyt.
      Luonnon armoilla ollaan ja todella tiukkaa on kolaa työntää omakotitalojen pihalla, jos nuo lumimäärät noihin lukemiin menee, mistä on puhuttu.
      Jollakin tapaa tuo häirintä asiakin, niin kuin kaikki muutkin asiat menee median kohdalla liioittelun piikkiin.
      En toki väitä etteikö tälläisiä tapahdu, mutta aina sitä on ollut jossakin määrin, nyt vaan niin pienistä tapahtumisista häiriöksi lavastetaan.
      Jos joku perääsi katsoo, on sekin häiriötä, nkoettiin ihan hyväksi, kun perään joku katsoi;)
      Onhan siinä tietenkin eroja, katsomisilla ja katomisella, nyt jo tuntuu, että silmät maahan luotuina on miesten käveltävä. (ehkä vähän liioittelen)
      Naisillakin on tähän asiaan joku sana sanottava, mutta varovainen on oltava ja yksin ei mihinkään ole syytä ainakaan pimeän aikaan mennä.
      Kyllä uskon Ruunen sen runoketjun kirjoittaneen, minäkin yritin runoratsua hoputtaa, mutta eipä laukkaan lähtenyt, ei edes käymäjalkaa kulkenut, no ehkä vielä joskus.
      Halailu on nyt muotijuttu, en minäkään sitä tapaa ole omakseni tuntenut, mutta kai sen oppii, kun aikansa yrittää.
      Pakosta ei sitäkään pitäisi tehdä.
      Mutta nyt jätän tämän pirtin ja toivon että uuteen pirttiin löydätte;)

    • j.hurskainen_

      Ulkoiluvarusteet pitää olla itsellä samat mitkä olivat viime viikon kovilla pakkasilla. Sormet ovat lujilla vaikka turkisrukkasissa on tiiviit tehdaslapaset.
      Niin ja naamaa kylmää ellei kauluksella ja hupulla tee suojaa niin että silmät vaan näkyvät. Tyyliseikat pitää kyllä uskaltaa unohtaa tositalven aikana.

      Ostin Tokmannista Safarisaappaat. Tarkoituksella väljät no: 43. Voi veikkoset, kesäsukka niihin mahtuu jalan lisäksi, jalat joihin 41 numeroiset kesällä mahtuu.
      Pakkastakuun valmistaja antaa -60 asteeseen.
      Erikoisimmat viulukotelot pitkillä varsilla millä koskaan olen pakkaslunta narisuttanut. Ne on hyvin kevyet. Kenkien päälykäinen hylkii lumen stop tykkänään.
      Sisälle tultua saappaat on vikkelään vedettävä jaloista kun jalat lähtevät sulamaan.

      On niitä olemassa käsineitä, joihin saa akkulämmittimen kädenselkää lämmittämään.
      On sitä pumpulilunta varmaan reilu 20sm. Oli hupaisaa kolata sitä mäkeen polulta.
      Niin se takakoipi huolettaa. Ei kestä rapuissa kulkua vaikka tasasella kävellessä ei kipeältä tunnu.

    • Parvekkeeni on neljään ilmansuuntaan, etelään isoimmat ikkunat ja toiseenkin suuntaan melko isot, mutta kolmanteen ja neljänteen ilmansuuntaan on vain yksi lasi.
      Viime yönä olin sulkenut sen yksilasisen pohjoisen heikosti, tuuli oli työntänyt sen auki, ja parvekkeen puulaatat olivat pakkaslumikerroksen peitossa, sen avoimen lasin alla oli kinos.

      Ei kun lumitöihin sitten vain, lakaisin parvekeharjalla laatat sinne kinoksen suuntaan, sitten aloin rikkalapiolla kauhoa sitä lunta ikkunasta ulos. Se ei painanut mitään, aivan kevyttä. Mutta pitkään sain sitä silti ulos kauhoa, ja tuuli pöllytti sitä hiukan takaisinkin.
      Lakaisin vielä uudelleen parvekkeen ja yritin saada kaiken ulos.
      Laattojen raoista sitä oli mennyt sementtilattiallekin, mutta sille en tehnyt mitään. - Kevätaurinko sitten auttaa se ulos aikanaan.
      Jumpparyhmäläisillä riittää puhetta ja jutustelua näin joulun jälkeen.
      Tuntuu että kaikki iloitsevat siitä, että ryhmät taas kokoontuvat.

    • Tänään oli n. - 10 -12 pakkasta ja jonkin verran tuuli puhalteli. Eipä tuntunut haittaavan vaikka en erikoisvarusteluja käyttänyt. Näyttää että olen jo tottunut talveen, ainakin jonkin verran. Luulisi j. hurskaisenkin kotkautuneen talveen, kun ahkerasti ulkohommia puuhastelee.

      Minusta ainakin halailut joukkomittaisina suorituksina kaduilla tuntuu liioiteltuna ja teennäiseltä. Tietysti se on minun käsitykseni, jurottelen luontevasti sivussa. Kun sitten silloin tällöin putkahtaa esille loukkaantumisia siitä, että on miehet ovat muka liikaa tuijotelleet, ei voi välttyä ajatukselta, että mihinkäs silmäsi pistät. No tietysti voihan aina tähdätä omien saappaidensa kärkiin. Ellei sittenkin joku huomauta, että kyllä se salaa vilkuili. Ei nämä jutut minua suoraan koske, koska en ole joutunut ongelmiin tai tilille katselemisistani. Siispä, en tunne koko ongelmaa muusta kuin epämääräisistä jutuista.

      Mutta aika mennä hurahtaa vauhdilla. Puolet talvikuukausista alkaa olla takana päin. Ja huomenna uusi päivä!

    • 14.tammikuuta2016

      Tammikuun puoliväli on jo. ajalla on siivet

    • Ande2

      Miesten, suomalaistenkin, käyttäytymisestä on nyt keskusteltu. Minä en pahaksi pistä, jos ovet avataan ja silmiin katsotaan. Sitähän meille on opetettu. Annetaan miehille mahdollisuus. Mutta toki se ärsyttää, jos mennään kännykkää puhuen tuosta vaan ohi jonon bussiin tai jos minä naisena olen pitämässä hepuille ovea auki, että hyö pääsevät jonnekin. Puhutaanko tunteista, no ei. Suomalaismies hakkaa liiteriin halkoja jo kolmannellekin sukupolvella takan lämmikkeeksi, mutta ei sano, että tykkään tai rakastan teitä. Tuo miehen teko pitää vain ymmärtää viestinä siitä, että näin on. Onko se hyvä vai huono? En osaa sanoa. Kulttuurissamme on asioita, jotka vain pitää tietää. Pitää osata lukea tekoja ilman sanoja.
      No,tämä purkaus siksi, että somessa miehet eivät taas ole mitään. Tätä en voi sanoa minun lähipiirin miehistä.
      Rattoisaa viikonloppua teille sydämellisille kahvipirttiläisille.

    • Minullakin on kokemukset hyvästä perheenisästä sekä lapsuudenperheessäni että omassa perheessäni, ihmisellinen Mies. joka ei käyttänyt kyynärpäitä kotonaan ei työssään.
      Kunnioitus ja rakkaus on kestäyt hänen kuolemansa jälkeenkn, vaikka joitakin vuosia meni sumussa ja sokissa hänen poismenonsa jälkeen.
      Ja samaa ollaan koettu poikamme ja vävymme kohdalla. voimme kunnioittaa ja rakastaa molempia yhtäpaljon kuin muitakin lähipiiriläisiämme.
      .

      Siksi tuntuukin pahalta noiden nykytyttöjen raa'at kokemukset, uhrit saavat myötätuntoa, mutta eihän se noin kauhean kokemuksen jälkeen mitään auta!

      Noille tuollaisille miehille pitää selvittää se, että tyttö saa vaikka flirttailla hänen kanssaan täysin luvallisesti, se ei siltikään oikeuta miestä mihinkään
      tyttöä vaarantavaan toimeen ilman lupaa.

      Ja vaikka saisi luvan, miehen itsensä pitää siltikin tuntea vastuunsa.
      Varsinkin, jos kokee jokin "luomakunnan kruunu" olevansa, niin sitä suuremmalla syyllä on itse vastattava teoistaan, eli oltava vahingoittamatta heikompiaan.

    • ITSESTÄÄNSELVÄÄ

      Suomalainen mies, sinä et ole sika! - Sen tiedät sinä itse ja samoin me naiset!
      ---
      Julkaistu: 15.1. 16:30
      KOMMENTTI Suomalaiset miehet pitävät itsestään selvänä asioita, joita moni muunmaalainen mies ei ikinä naiselle sallisi, kirjoittaa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin.



      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1452837238037.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe