mikä esterissä kiehtoo?

mitäväliiii

aina valitetaan ettei ole esteripohjaisia öljyjä. mitä sen on väliä onko öljy mineraalipohjaista hydrokrakattua kun niiden laatu on todella hyvä?

14

4100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ProOil

      Tulisikohan joillaan öljyä valitessa jotenkin samaistuminen moottoriurheiluun ja tätä kautta parhaan voiteluaineen tuoma mielihyvä siitä, että on hellinyt konettaan erityisesti valitsemalla Esteri/Pao öljyt, siis normaali autoilussa.

      Kisa vehkeissä näiden öljyjen käyttö on perusteltua, koska normaali öljyistä loppuvat ominaisuudet kesken ja niin kävisi myös kisan...eli lämmön hallittavuus ja tätä kautta voitelu.

      Onneksi on olemassa laaja kirjo öljyjä eri käyttökohteisiin. Tämä on tärkeäpää miettiessä parasta voitelua omassa käytössä. Esteri öljyt tuskin soveltuisivat kovinkaan hyvin hidaskäyntiseen raskaaseen diesel moottoriin ja tuskin voitaisiin laitta raskaan dieselin öljyä lentokoneen turbiiniin voiteluun johon esteri öljyt alun alkaen kehitetty.

      • MasterOil

        Hyvä kommentti. Asia on juurikin noin. Osittain öljy-yhtiöt saavat syyttää tuosta itseään, että mielikuvat linkittyvät moottoriurheiluun ja itseasiassa sillähän öljyjä myydään, "Rally Formula" jne. Vaikka oikeasti noilla ole juurikaan tekemistä esim. F1-öljyjen kanssa. Tottakai alkuperäinen teknologia saattaa perustua molemmissa samaan.

        Kisaöljyt ja tavallisen auton öljyt ovat kaksi eri maailmaa. Käyttökohteet täysin erilaiset. Siinä missä kisaöljy valutetaan parinsadan kilometrin jälkeen ulos, taviskärryn öljyn täytyy kestää jopa 2v/30tkm. Kisaöljyissä ei juurikaan detergenttejä tai disperantteja tarvita. Kisassa (F1)moottoriöljyt lämmitetään liki käyntilämpöihin ennen koneen käynnistystä. Moottorilämpöjä ja öljyn lämpötilaa seuraa joukko alan parhaimpia insinöörejä reaaliajassa ja autoon voidaan tehdä tarvittavia säätöjä lennossa. Öljystä otetaan näyte ja se analysoidaan joka varikkopysähdyksellä. Kuinka moni suomalainen ottaa näytteitä oman autonsa öljyistä ja lähettää tutkittavaksi, seuraa ja muodostaa trendin moottorin kulumisesta. Ei ketään. Lisäksi yksi näyte öljystä ei kerro mitään öljyn toimivuudesta moottorissa, pitää nimenomaan muodostaa trendi siksi nämä pao-peelon höpöhöpö-tarinat jonkun yksittäisen raaka-aineen paremmuuteen perustuen voidaan ohittaa.

        Estereille ja PAO:lle on paikkansa myös tavallisten autojen moottoriöljyissä, mutta ilman niitäkin pärjää mainioisti kun lisäaineistus säädetään sen mukaiseksi. Spesiaalikäyttökohteissa kuten suihkuturbiinit on aivan erilaiset lämpötilat ja vaatimukset öljylle, puhtaus (öljyn ulkopuolinen kontaminaatio), MIL-luokitukset. Koko moottori suunniteltu käyttämään erilaista öljyä, vaikka tässäkin on poikkeuksia mm. Venäjän sotilaskalustossa.


    • UltimateOil

      Mannoil Extreme 5W-40 on hydrokrakattua mineraaliöljyä. Vastaa ja ylittää Teboil Diamond 5W-40 hydrokrakatun mineraaliöljyn ominaisuudet.

      Mannol Legend 0W-40 on sitten täyssynteettinen estereripohjainen öljy ja se sopii esimerkillisen hyvin Lappiin. Varsinkin jos moottorilämmitin puuttuu.

      • Rektaalituottaja

        Paopellen tb sitä tb tätä on sitä samaa tuotosta jota normaalit ihmiset laskevat takapuolestaan. Paopelle työntää sitä suustaan.


      • Fannigold

        Mannol on tehty rikkipitoiseen venäläiseen perusöljyyn. Parempaa perusöljyä löytyy lännestä, mieti mitä moottoriisi kaadat.


      • kjhkjuhkjhkjh
        Fannigold kirjoitti:

        Mannol on tehty rikkipitoiseen venäläiseen perusöljyyn. Parempaa perusöljyä löytyy lännestä, mieti mitä moottoriisi kaadat.

        Kukaan ei kaada perusöljyä moottoriinsa, joten tuollaisen miettiminen on turhaa. Kaikessa maaöljyssä on rikkiä, niin idän nafteeneissa kuin jenkkilän parafeeneissäkin. Se kuitenkin poistetaan perusöljyksi jalostettaessa, ja lopputuotteen perusöljyksi vetykrakatessa.

        Jos sinulla ei ole esittää VOA:ta mannolista jossa ilmenisi poikkeuksellinen rikkipitoisuus, älä väitä moisia pelkän Harrison-Stetson- menetelmän pohjalta.


    • Mannol-krakattua
      • dfg345

        Hydrokrakattua Group III öljyä tuo Mannol Extreme 5W-40.


    • ProOil

      Toivottavasti pukki tuo manol esteriä kaikille, niin on TÄYDELLINEN joulu ja uusivuosi

    • Kyllä_nyt_kelpaa_ajella

      On niitä. Ja puku toi 20 litraa. Ah, niin ihanan kallilsta.:-)

    • 7253

      Esterissä kiehtoo kauniit muodot

      • ikjuhkihki

        Esterissä kiehtoo p e r s e .


    • Anonyymi

      Ainakin Mannol Extreme esterilisäaineistettu synteettinen on halpaa, Suomessakin. Löytyy 3€ litra 4 litran purkeissa. Kai se menee vanhemmassa dieselissä kun vaihdan öljyt aina 5000-10000km välein, vaikka huolto- ohjelmassa on 20000km. Mielestäni hyvätkin öljyt menee liian huonoiksi 10000km mennessä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe