Aihe

Ammatillinen kuntoutus, vak.yht. vastuu, työllis

thnsd

Mikä on vakuutusyhtiön vastuu, jos kuntoutuja ei työllisty työkokeilupaikkaan, jossa ammatillinen kuntoutus toteututaan. Oma vakuutusyhtiö ei suostu jatkamaan, jos en hyväksy ehtoa, että hakeudun työttömäksi työnhakijaksi kokeilun jälkeen.

14

93

  Vastaukset

  • Ammatillisessa kuntoutuksessa ei ole kyse siitä, että sen kautta saisi vakinaisen työpaikan, vaan sen avulla parannetaan työntekijän valmiuksia palata kuntoutuneena työelämään. Mikäli ammatillinen kuntoutus päättyy, eikä työntekijällä ole enää lääketieteellisessä mielessä kuntoutustarvetta, tällöin hänet nähdään työkykyyiseksi eli velvoitetaan ilmoittautumaan te-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi. Nämä on aina hankalia kysymyksiä, milloin vastuu siirtyy toimijalta toiselle, mutta eihän työeläkeyhtiön vastuulla ole työntekijän pysyvä työllistyminen - vai mitä ajattelet? Tarkoituksena kuntoutujien kohdalla on se, että he palaavat takaisin avoimille työmarkkinoille, ei siis välttämättä työhön.

   Omassa kuntoutusasiassa kannattaa keskustella vakuutusyhtiön kuntoutussuunnittelijan kanssa ja oman työnantajan tyky-koordinaattorin kanssa. Työkokeilun jälkeen voi olla mahdollista hakea esimerkiksi tukea koulutukseen, mikäli se katsotaan kuntoutumisen kannalta tarkoituksenmukaiseksi. Mikäli kuntoutustarvetta ei enää ole, tällöin täytyy vaan suostua ehtoon ja ilmoittautua te-toimistoon.

   • Kannattaa pyytää vakuutusyhtiöstä sellainen oma valmentaja, suosittelen lämpimästi sitä, olen ollut katinoposella ja sain heidän avulla itselleni uuden työn. En tiedä olisiko onnistunut ilman. Ei maksanut mulle mitään. Ei varmaan auta enää ap:tä, mutta jos tästä olisi apua muille, jotka samassa tilanteessa nyt.


  • Voin suositella olen ollut myös, tarkoitit varmasti katja noposella, heidän avullaan sain oppisopimuspaikan ja valmistun nyt keväällä uuteen ammattiin ja työpaikka on vakituinen tästä eteenpäin. Oli tosi iso apu minulle ja en tiedä missä olisin jos en olisi heistä kuullut ja sinne päässyt. Kiitollinen Ilmariselle joka sinne laittoi ja maksoi koko lystin.

  • minulla taas eläkeyhtiö ohittaa lääkinnällisen kuntoutuksen kokonaan ja on väkisin työntämässä ammatilliseen kuntoutukseen, johon taas kukaan toimija ei minua hyväksy, koska lääkinnällinen kuntoutus on pahasti kesken.
   tässä sitä sitten tyhjäpäisen, inttävän vakuutuslääkärin melskauksella mennään päivä kerrallaan.
   minkäs teet, kun vakuutuslääkäreillä on ilkivaltaa, muttei mitään vastuuta eikä mitään totuusvelvoitetta.
   seinähullua

   • Voi kai lääkinnällistä kuntoutusta hakea kelankin kautta. Ammatillinen kuntoutus tietenkin työeläkelaitoksen kautta, kun työhistoriaa on.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voi kai lääkinnällistä kuntoutusta hakea kelankin kautta. Ammatillinen kuntoutus tietenkin työeläkelaitoksen kautta, kun työhistoriaa on.

    olen ollut vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa kelankin kautta, mutta kuntoon en ole tullut.


  • Mikään työpaikka ei ole vakituinen.
   Työsopimuksia on olemassa kahta sorttia: toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisia.

   Eläkeyhtiön ammatillinen kuntoutus auttaa vaihtamaan ammattia työkykyyn sopivaksi.
   Mitään työpaikkoja ei eläkeyhtiöt järjestä kuntoutujille vaan kuntoutuksen jälkeen kuntoutuja hakee itse työpaikan.

   • Mulle järjesti noponen kyllä työpaikan kun en työllistynyt työkokeilu paikkaan niin niiden avulla löytyi sitten toinen paikka ja sinne sain työsopimuksen, eli kyllä tavallaan eläkeyhtiö sen järjesti, tai ainakin maksoi sen järjestämisen noposenkautta


   • Saitko ihan vakipaikan?
    Onko osa-aikainen vai kokopäivä työ?


   • Kyllä, vakipaikka ja kokoaikainen, säännöllinen työaika vielä mikä perheelliselle isoplussa (ei tyypillistä mun alalla). Noponen etsi paikan, olen tosi tyytyväinen. Ylitti mun odotukset ihan heittämällä. Suosittelen ei siitä ainakaan haittaa ole että joku toinen jeesaa näissä asioissa. Mun valmentaja oli myös tosi mukava.


   • Siis kokeilit työtä ja se kokeilemasi työ sopi terveydentilaasi?
    Onko kyse kuitenkin fyysisestä työstä?


   • Nykyinen työ on kevyempää kuin vanha, mutta kyllä tässä ajoittain on nostoja, mutta nostettavat paljon pienempiä kuin vanhassa työssä. Nyt minulla mahdollisuus myös esimiestyöhön jatkossa, siitä innoissani tosipaljon.


  • Työkokeilu eläkeyhtiön kautta on juuri se millä voi kokeilla, sopiiko uusi työ. Sen aikana sain kuntoutus rahaa ja siihen vielä korotusta jotain 30%. Mun valmentaja, jonka eläkeyhtiö maksoi etsi mulle myös paikan ja nyt olen työlistymässä sinne, aluksi vuoden määräaikaiseen, mutta jo nyt luvattu vaki paikkaa vuoden jälkeen. Ilman työkokeilua en usko että oisin löytäny tuota työtä tai ainakaan ois saanu sitä pelkän työhakemuksenperusteella. Työkokeilu kokemuksia kannattaa harkita

   • Onko nämät työkokeilut tarkoitettu työsuhteessa oleville pelkästään?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   358
   17501
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   661
   9935
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   6093
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   2425