KOLLAJA kutsuu muuttajat takaisin

TYÖTÄjaRAHAA

Se nyt vaan on semmonen tapa että Vihreät vastustaa kaikkea kehä 3 ulkopuolella. Luonnonsuojelijoiden mukaan ei saisi olla ihmiselämää muutamaa isoa kaupunkia lukuunottamatta.

Nämä "luonnosuojelijat" ovat pääosin isojen kaupunkien ja rikkaiden lapsia jotka ei ymmärrä elämästä hölökäsen pölläystä. Nämä Helsinkiläiset pääosin ovat sitten saaneet heikkoja nuoria mukaansa ympäri suomea. Nämä "luononsuojelijat" kuvitteelee että kun katsoo kerrostalon ikkunasta niin ollaan asiantuntijoita. Mennään mahdollisesti sinne minne citymaasturilla pääsee ja missä kännykät toimii. Sitte ollaan niin viisasta ja asiantuntijaa että...

No. Siinäpähän olkoon ja onneks niistä ei tarvi välittää muuta kuin nauraa heidän hölmöyksilleen.

Suomi täytyy pitää asuttuna päästä päähän ja ihmisille töitä ja toimeentuloa sekä mielekästä tekemistä.

17

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työtä-tarjolla

      Työtä ja rahhoo sunkin klopilles.
      Sohva on jo puhki.

      • Järki-voittaa

        Tulee se


      • TYÖTÄ-JÄNKHÄLLE
        Järki-voittaa kirjoitti:

        Tulee se

        Vesivoima on veden liikkeen muuntamista johonkin ihmiselle hyödyllisempään muotoon. Nykykielessä vesivoimalla tarkoitetaan ensisijaisesti uusiutuvan energian tuotantomuotoa, jossa veden potentiaalienergiaa hyödyntävät vesivoimalat tuottavat sähköä.

        Vesivoima on tulen jälkeen vanhin tunnettu energian tuottamisen tapa. Aurinko haihduttaa ensin vettä meristä ja vesistöistä pilviin, joista se sataa alas kerääntyen sisävesistöihin merenpinnan yläpuolelle. Koskissa ja putouksissa virtaavalla vedellä on potentiaalienergiaa, joka muuttuu liike-energiaksi. Sitä hyödyntävät vesipyörät ja vesirattaat on tunnettu jo tuhansia vuosia ja niitä on käytetty mekaanisen työn tekoon maanviljelyssä, myllyissä, tekstiilien valmistuksessa ja puusahoissa. Vesiturbiini keksittiin 1800-luvulla.


      • Työtä.ja.kuhaa

        Kollaja rakennettava ilman muuta tulvasuojelunkin takia. Sitäpaitsi siitä olisi suuri hyöty rantatonttien omistajien ja mökkiläisten kannalta. Saisivat ihmiset mökeilleen ja rakennuksilleen rakennuslupia ja kunta kiinteistöverotuloja, koska tulvat ei enään uhkaisi. Pudasjärvessä, Tuulijärvessä, Aittojärvessä ja Naisjärvessä pinta saataisiin rannanomistajien haluamalle tasolle. Kesällä olisi pinta ylempänä ja tulvavaaraa ei enään olisi.

        Samaten Pudasjärven ja Kipinän välisellä jokiosuudella tulvat olisi historiaa ja mökkien tulvan kastelut olisivat ohi ja uusien mökkien rakentaminen voisi alkaa. Vielä saataisiin kaiken lisäksi tulvavesillä tuotettua sähköä. Ei ole olemassakaan parempaa hanketta.

        En ymmärrä noiden piiperöiden vastustusta. Toisaalta mitä parempi hanke, niin sen varmempaa on, että piiperöt vastustaa.


      • Iijokivarresta

        Erittäin hyvä ja asiallinen kirjoitus .


    • Mies_Neanderthalista

      Heh heh, nythän alkaa näköjään löytyä perusteita taas jälleen Kollajan puolesta. Joo, ensin oli tuli, sitten tuli vesi ja sitten vasta tuuli.
      Atomivoimaahan on ollut ihan siitä asti ku toi oranssinkeltainen molluska on tuolla taivaalla hehkunut. Se on muuten jännä juttu kun, nää vedet, tuulet sun muut johtuu ihan tosta auringosta, mutta yrittääkö kukaan sitä valjastaa?? No Ei.

      Kaivetaan vaan Pudasjärven ja Taivalkosken takamaita kuopalle ja pengerrellään, niin että paikalliset kepulaiset maansiirtoyrittäjät saa tankkiin dieseliä.
      Ja sitähän arabit ja Isis myy meille pilkkahintaan.
      Näin sano tietotoimisto: Öljyn hinta tosi alhainen.

      Pusketaan turvetta ja tulvavallia samalla ostaen Arabiukkojen myymää öljyä:
      Tämä on sitä tosi järkevää paikallistaloutta ja paikallisen energian hyödyntämistä!
      Hyvä pojat! Lisää tämmöstä, niin ei takamaat ainakaan autioidu.

      • KOLLAA-AUTTAA

        Iijokeen Pudasjärven kaupungin alueelle Kurenkosken alaosaan on muodostunut massiivinen jää- ja suppopato. Pato on tukkinut osittain joen virtauksen.

        Vesi on noussut alaville alueille ja se uhkaa kastella alimpia rakennuksia alueella. Padon purkaminen ja vesireitin avaaminen aloitetaan lauantaina.

        Myös muihin Pohjois-Pohjanmaan jokiin on muodostunut viimeisen viikon aikana useita jää-, hyyde- ja suppopatoja. Vesi on noussut useissa paikoissa pelloille, metsiin ja teille. Sauna- ja varastorakennuksia on kastunut, vesi on noussut paikoin lähelle kesämökkien perustuksia. Toistaiseksi asuinrakennusten ei tiedetä kärsineen vahinkoja.

        – Jääpatoa ja hyydettä kertynyt Iijokeen ja vesi on hakenut reittiä noussut joesta alavimmille alueille ja teille. Hyvin poikkeuksellisen laaja pato tähän vuodenaikaan nähden, sanoo ryhmäpäällikkö Olli Utriainen Oulun ely-keskuksesta.


      • Kollaja-auttais

        Paikalla vakituista asutusta

        Padonpurkajat kartoittavat paraikaa toista väylän kohtaa, jolta purkaa jääpatoa.

        Toistaiseksi ei ole tietoa, että yksikään talo olisi veden alla. Padon kohdalla on koteja, joissa eletään vakituisesti.

        – Asutuksen liepeillä ollaan. Seurataan tilannetta ja toimitaan niin, ettei se joudu vaaraan, Yrjänä toteaa.

        – Tässä kohdalla nuorisoseurantalolla jää ulottuu seinään asti, mutta rakennus seisoo tolppien nokassa. Siinäkään eristeet eivät ole vaarassa.

        Ei mitään niin uhkaavaa, ettei jotain hyvääkin. Nuorison riemuksi vettä on nyt metsässä asti


      • MÖKIT-MÄRÄKSI

        Iijoen valtavaa jääpatoa ei pystytä purkamaan ihmisvoimin.
        Pudasjärvellä joudutaan jännittämään hyydetulvan kehittymistä.
        Iijokeen on Pudasjärven kohdalle muodostunut valtava jääpato. Jäämassa on 500 metriä pitkä ja 200–300 metriä leveä.
        Pohjois-Pohjanmaan elykeskus tiedotti äsken, että padon purkutyöt on päätetty lopettaa, koska ne eivät tuota toivottua tulosta.
        "Valtavan jääpadon purkamiseen ei tepsi kaivinkone eikä edes räjäytyksestä olisi liioin apua."
        Uutta hyydettä muodostuu jatkuvasti. Jääpato sijaitsee Pudasjärven kaupungin Kurenkosken kohdalla.


      • Magia_Milla

        Italiassa Vesuviuksen juurella on ihmisten asutusta ollut jo ammoisista ajoin lähtien. Aikoinaan ihmiset rakensi kylänsä jähmettyneen laavan päälle näin tietäen, että joskus saattaa tulivuori purkautua uudestaan. No miten kävi. Vesuvius purkautui ja porukat hautautui.
        Ja sama uusiksi, taas tehtiin samoille paikoille asumukset sekä kärsittiin tuhot.
        Kysymys Ei kuuluu: Olisiko tulvapato estänyt laavavirrat ja tuhon, vaan:
        Olisiko kannattanut rakentaa vähän eri paikkaan ja nyt asiaan;
        Olisiko joenvarsiasukkaiden kannattanut nostaa ensirakennuksen kivijalka kahteen metriin tai rakentaa muualle??


    • PVO_Herra

      Rakentakaa Kollajan-allas, niin Suomesta häviää köyhyys, mamut ja alkaa 10 vuoden rikas aika.
      Näin on Herra sanonut.

      • WESIWATTEJA-helposti

        Reaktioturbiinit
        Kaplan-turbiini
        Kaplan-turbiini soveltuu suurille virtaamille ja pienille pudotuskorkeuksille. Turbiinin juoksupyörä on potkurin tai aksiaalipumpun juoksupyörän muotoinen. Perinteiset Kaplan-turbiinit ovat olleet rakenteeltaan sellaiset, että generaattori on vesikanavan yllä ja itse turbiinin lavat roikkuvat alhaalla akselin varassa. Uudemmassa konstruktiossa nk. putkiturbiinissa turbiini ja generaattori sijaitsevat vesiputkessa olevassa tilassa.

        Francis-turbiini

        750 MW:n tehoisen Francis-turbiinin juoksupyörää asennetaan Grand Couleen padolla.
        Francis-turbiinit soveltuvat keskisuurille putouskorkeuksille, 20m...500m. Niiden juoksupyörä muistuttaa keskipakopumpun vastaavaa.


      • wirta-vaurastaa

        "Pohjoisen jokien runsaasta virtaamasta johtuen voimalaitosten ohi jouduttiin juoksuttamaan ennätysmäärä vettä", Jouhten harmittelee.
        "Uusiutuvaa kotimaista energiaa hukattiin vuoden aikana voimalaitosten ohijuoksutuksissa lähes 500 gigawattituntia, valtaosa Iijoella. Iijoen hukkaenergialla, yli 340 gigawattitunnilla, olisi voitu kattaa kahden keskikokoisen kaupungin yksityinen sähkönkulutus."
        TERHI PAPE-MUSTONEN


      • RANNOILLE-RAKENTAMAAN

        Pohjois-Pohjanmaan elykeskuksen johtajan mukaan Venkaan lähteen osalta hanke ei heikennä merkittävästi Natura-arvoja, koska vaikutuksia on lievennetty siirtämällä patovallia 400 metriä aikaisempaa taaemmaksi.

        Pudasjärven suiston säännöstelyä muutettaisiin niin, että säännöstely jäljittelisi luonnonmukaista vaihtelua eri vuosien ja vuodenaikojen välillä. Veden pinta olisi kuitenkin 20 senttimetriä nykyistä korkeammalla eli keskimäärin se palautuisi samalle tasolle kuin 1970-luvun alussa.

        Tehtyjen maastotutkimusten ja tietokonemallinnusten perusteella merkittäviä heikennyksiä ei Aronpään mukaan allashankkeesta synny luontotyypeille myöskään Pudasjärven suiston alueella.


    • Mies_Jerusalemista

      Hei Hulinaa...
      Nyt tuntuu kuin olisi tuulipropellien kannattajien ja ydinvoimanystävien tueksi tulleet vesivoimaveljet.
      Kollajaa tukevaa tutkimusta , hyhmäpatoahyytävää raporttia ja turbiinivertailuturbulenssia pukkaa joka tuutista.
      Joka päivä saamme lukea eri foorumeilta kuinka hukkaan heitetään kotimaista kallista vesivoimaenergiaa monen kaupungin kulutuksen verran.
      Ja loppupäätelmänä aina on tuo ainoa oikea lopputulos:
      Kollaja on pakko rakentaa!
      Yhdelläkään näistä energiakaahottajista ei käy pienessä mielessäkään, että rajattoman energiantuotannon vastapainoksi vois harkita energiansäästöä.
      HERRAJUMALA! MITÄ!
      Sanoinko mä energiansäästöä??

      Kyllä mun on autollani ajettava ihan pakosta kaikki kilometrit ja bensa maksaa.
      Kyllä mun on pidettävä koti täynnä kaikkia sähkövehkeitä päällä ja sähkö maksaa.
      Kyllä mun on pakko lähtä ulkomaille lentomatkalle ja Finnairin liput maksaa.
      Kyllä mun on pakko juoda kaljaa, haen sen virosta, kun Suomessa olut liikaa maksaa.
      Kyllä yritysten on tuotettava tavaroita ulkomailla, kun Suomessa energia maksaa.
      Kyllä mun on pakko ottaa buranaa, vaikka se rasittaa maksaa.

      Kasvun ideologia ja suuruuden ihannointi kuului aikanaan Neuvostotasavallan viisivuotissuunnitelmaan ja nykyisin Amerikan Yhdysvaltojen kansalliseen identiteettiin. Joten kulutetaan mekin kaikki mikä tuotetaan, keinolla millä hyvänsä.

      • wesiwatteja-apuun

        Tänään ei kannata lämmittää sähkösaunaa tai pitää uunia päällä tuntikausia. Sähkön hinta nousee 200 euroon megawattitunnilta.
        Kylmä pohjoismainen sää käy sähkönkäyttäjän kukkarolle, varoittaa energia-alan asiantuntijayhtiö Enegia Group. Hinta nousee kello 8–11 ja 17–20 jopa 200 euroon megawattitunnilta. Korotuksen taustalla on sään lisäksi loppiaisviikon vähäinen sähkön tuonti Venäjältä.
        Sään oikuista johtuen sähkön kysyntä kipusi huippuunsa loppiaisen jälkeen, Enegia Group selittää tiedotteessaan. Tuolloin Venäjällä oli lauhempaa ja sieltä riitti sähköä myös suomalaisten pistorasioihin.
        Nyt tilanne on toinen, ja sähköjärjestelmä on tiukan paikan edessä. Merkittävät häiriöt tuotannossa tai siirtoyhteyksissä pahentaisivat tilannetta nopeasti, Enegia Group varoittaa.
        Se kehottaa kansalaisia yhteisen hyvän nimissä säästämään sähköä kaikin tavoin, koska teollisuustuotannossa tuotantokatkokset voivat aiheuttaa suuria tappioita.
        Tiukassa tehotilanteessa sähköä joudutaan tuottamaan fossiilisilla polttoaineilla, joten sähkön käytön hillitseminen on myös ympäristöteko.
        MAIJA ALA-SIURUA


      • Rodrigues_el_FInlandes

        HÖPÖ HÖPÖ!
        Polttoöljy eli lämmitysöljy on ennätyshalpaa!
        1000 litraa lähtee alle 600 euron ja 3000 litraa lohkeaa melkein 1400 eurolla.
        En tarvi vesivoimaa, en tarvi ydinvoimaa, en tarvi tuulivoimaa, minä poika tuhlaan vaikka muut soimaa!
        Ajatollah mulle halpaa öljyä hommaa,
        minä poika vietän Espanjassa lommaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      239
      2095
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      153
      1355
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1246
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      989
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      923
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      825
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      640
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      639
    Aihe