Mikä ero on talletuksella ja sijoituksella?

noNykyaikaan

Täällä keskusteluketjut ovat molemmissa. En tiedä sitten minne pitäisi kirjoittaa mielipidettään, kun talletuskeskustelussa kirjoitetaan osakkeista ja taas sijoitusketjussa kerrotaan koroista kivijalkapankissa.
Oma käsitykseni on ollut että talletukset ovat yksistään kivijalkapankkeihin liitetyt olemattomalla korolla makaavat ylimääräiset rahavarat, joita voi helposti ottaa käyttöön, riippuen sijoituksen aikarajasta, jonka on valinnut.

5

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      En minäkään pidä varsinaisena sijoituksena vakiintuneeseen ja hyvämaineiseen pankkiin tehtyä talletusta, varsinkaan jos sen suuruus jää alle valtion talletussuojarajan. Korko on tiedossa ja rahat kyllä saa aikanaan pois. Suomessa on pankkejakin kaatunut, mutta tietääkseni ei 1930-luvun jälkeen tallettajien rahoja ole jäänyt saamatta. Kauppaliikkeiden säästökassat ovat jo eri asia.

      Sijoitukseen kuuluu riski. Joko epävarmuus siitä, mitä se tuottaa tai siitä, saako pääoman takaisin. Korkean koron tavoittelu tallettamalla rahaa johonkin epämääräiseen pikkupankkiin on siis pikemminkin sijoitus kuin normaali talletus. Korvauksena tästä riskistä tuottokin on todennäköisesti parempi. Mutta ei varmasti.

    • pankitjapossu

      Sijoittaa voi oblikaatioihin, sijoitusrahastoihin tai pörssiosakkeisiin. Tallettaa voi rahaa tilille ja käteistä pankkiin ja possuun. Tämän olen tajunnut. Sijoitusrahastoja on paljon ja osaan voi sijoittaa pienillä summilla ja osassa vaaditaan satasten sijoittamista.

    • Makustellaampa_vähän

      Talletus, tallessa, ei katoa, pysyy.
      Eli paikka missä raha ja sen ostovoima pysyy ennallaan.

      Sijoitus, tuotto, riskisijoitus, voitto.
      Eli paikka missä rahalle saa tuottoa.

      • kewadq

        Ostovoiman pysyvyys ei todellakaan ole taattu talletuksessa. Useimmiten talletustilien korot ovat alle inflaation, eli talletusten ostovoima heikkenee.


    • kewadq

      Aloittaja on ihan oikeassa siinä, että talletuksia tehdään tileille. Niitä on toki muitakin kuin nollakorkoiset kivijalkapankkien käyttötilit - kyllä myös ei-kivijalkapankkien säästö- ja määräaikaisille tileille tehdään talletuksia.

      Talletukset ovat samalla myös sijoituksia. Myös 0-korkoiseen kohteeseen voi tehdä sijoituksia. Itse asiassa näinä aikoina monet suursijoittajat tekevät sijoituksia jopa miinusmerkkisellä korolla vakaina pidettyjen maiden valtionlainoihin.

      Mutta sitten hukkasinkin aloittajan ajatuksen... Eihän täällä ole osastoa "sijoituksille" - täällä on oma osastonsa erilaisille sijoituksille, eli talletuksille, osakkeille, (sijoitus)rahastoille ja kiinteistöille. Sille ei taida voida mitään, että kirjoittajat tekevät aloituksia minne sattuu, ja että yhdestä aiheesta alkaneet ketjut rönsyilevät myös muihin aiheisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe