Mikä ero on talletuksella ja sijoituksella?

noNykyaikaan

Täällä keskusteluketjut ovat molemmissa. En tiedä sitten minne pitäisi kirjoittaa mielipidettään, kun talletuskeskustelussa kirjoitetaan osakkeista ja taas sijoitusketjussa kerrotaan koroista kivijalkapankissa.
Oma käsitykseni on ollut että talletukset ovat yksistään kivijalkapankkeihin liitetyt olemattomalla korolla makaavat ylimääräiset rahavarat, joita voi helposti ottaa käyttöön, riippuen sijoituksen aikarajasta, jonka on valinnut.

5

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      En minäkään pidä varsinaisena sijoituksena vakiintuneeseen ja hyvämaineiseen pankkiin tehtyä talletusta, varsinkaan jos sen suuruus jää alle valtion talletussuojarajan. Korko on tiedossa ja rahat kyllä saa aikanaan pois. Suomessa on pankkejakin kaatunut, mutta tietääkseni ei 1930-luvun jälkeen tallettajien rahoja ole jäänyt saamatta. Kauppaliikkeiden säästökassat ovat jo eri asia.

      Sijoitukseen kuuluu riski. Joko epävarmuus siitä, mitä se tuottaa tai siitä, saako pääoman takaisin. Korkean koron tavoittelu tallettamalla rahaa johonkin epämääräiseen pikkupankkiin on siis pikemminkin sijoitus kuin normaali talletus. Korvauksena tästä riskistä tuottokin on todennäköisesti parempi. Mutta ei varmasti.

    • pankitjapossu

      Sijoittaa voi oblikaatioihin, sijoitusrahastoihin tai pörssiosakkeisiin. Tallettaa voi rahaa tilille ja käteistä pankkiin ja possuun. Tämän olen tajunnut. Sijoitusrahastoja on paljon ja osaan voi sijoittaa pienillä summilla ja osassa vaaditaan satasten sijoittamista.

    • Makustellaampa_vähän

      Talletus, tallessa, ei katoa, pysyy.
      Eli paikka missä raha ja sen ostovoima pysyy ennallaan.

      Sijoitus, tuotto, riskisijoitus, voitto.
      Eli paikka missä rahalle saa tuottoa.

      • kewadq

        Ostovoiman pysyvyys ei todellakaan ole taattu talletuksessa. Useimmiten talletustilien korot ovat alle inflaation, eli talletusten ostovoima heikkenee.


    • kewadq

      Aloittaja on ihan oikeassa siinä, että talletuksia tehdään tileille. Niitä on toki muitakin kuin nollakorkoiset kivijalkapankkien käyttötilit - kyllä myös ei-kivijalkapankkien säästö- ja määräaikaisille tileille tehdään talletuksia.

      Talletukset ovat samalla myös sijoituksia. Myös 0-korkoiseen kohteeseen voi tehdä sijoituksia. Itse asiassa näinä aikoina monet suursijoittajat tekevät sijoituksia jopa miinusmerkkisellä korolla vakaina pidettyjen maiden valtionlainoihin.

      Mutta sitten hukkasinkin aloittajan ajatuksen... Eihän täällä ole osastoa "sijoituksille" - täällä on oma osastonsa erilaisille sijoituksille, eli talletuksille, osakkeille, (sijoitus)rahastoille ja kiinteistöille. Sille ei taida voida mitään, että kirjoittajat tekevät aloituksia minne sattuu, ja että yhdestä aiheesta alkaneet ketjut rönsyilevät myös muihin aiheisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      158
      6527
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3908
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1809
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1390
    Aihe