Ei koskaan enää Nokiaa salkkuun

EiKOSKAANenää

Vihdoinkin sain myytyä kaikki pois, päätin etten enää koskaan osta nokiaa, ei siitä vaan tuu mitään, kurssi mateli jatkuvasti tapahtui mitä hyviä uutisia hyvänsä, kurssi oli jatkuvasti n 6,00-6,20e hermot meni ja aikaa kului, myin kaikki pois ja otin lievän tappion, Ei Nokia ole enää mikään juttu, nyt se on selvinnyt. Sijoitin varmempiin osakkeisiin ja nyt menee melko mukavasti. Kiroan siis Nokia ja syvälle!

46

2905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huomaaja

      harrastelijan puuhastelua

    • kaikkiepävarmoja

      Mites niillä varmoilla on mennyt?

    • Nykynokialainen

      Täytyypä sanoa, että ei Nokian myyminen ihan ensiksi tule mieleen vaikka se laskee muiden mukana.
      Lienee paras ehdokas tekemään uudet "Nokiat" nyt Alcatel-Lucent -yhdistymisen jälkeen eikä enää sekaannu päätelaitteisiin omalla tuotannolla. 5G on kova sana ja Nokia tärkeimpiä speksaajia ja kehittäjiä.
      Ostan kuukausittain itse lisää. Sijoitushorisontti mulla tosin on useita vuosia.

    • gengre
    • Kolmetuhattaonhyvä

      sitten kun myy nokiat pois niin samalla lailla seuraa päivittäin kurssimuutoksia. Eli kannatta noksua vähän olla, ei mee aika hukkaan.

    • orwellsslave

      Ihmettelen itsekin Nokian surkeaa arvostusta. Ilmeisesti isot pojat haalivat sitä salkkuun jollain shorttausveivauksella. Siksi tavallisen pulliaisen on mahdoton saada mitään tuottoa.
      Onneksi tuo Bittium vetää tänään kuin viimeistä päivää.

      • gengre

        Bittium on nousussa tänäänkin, yhden huilipäivän vaan piti eilen.


    • Vanha.yllättää

      Mullon kans Nokiat tappiolla, mutta en sitä murehdi. Tein listan osakkeistani. Siellä oli pari sellaista, joita olin ostanut markka-aikana, toinen hintaan 10 mk (1,68 €) ja toinen 11 mk (1,85 €) . Nyt ovat 2,1 € ja 8,4 €. Käytän jälkimmäisessä hankintameno-olettamaa kun myyn, jos myyn. Ekasta on viime vuosina vasta tullut osinkoja, eli huonohko, toisesta koko ajan. Kolmannen luvut ovat osto 1,32 € (vuonna 2001), viime vuoden lopussa myin 4,25 eurolla.

    • NokV1

      Avaajan olisi kannattanut seurailla öljyn hintaa ja laittaa jopa All in siihen kun se oli alle 30e.

      Useita tekijöitä samaan aikaan. Markkinoille nousi suuri epäilys Nokian patenttisalkun arvosta Samsung-sopparin jälkeen, vaikka jo heti tiedotteissa oli tiedossa että ko. sopparissa ei ollut kaikki neuvottelun alla olevat patentit.

      Ennen Samasung-sopmuksen tiedotusta Nokian kurssissa jo oli markkinoiden odotukset patenttikorvauksien tasosta ja samalla niiden tulevaisuuden heijastuksista. Pettymyksen tuoneen tuloksen oletetaan heijastavan koko patenttisalkun tulevaa potentiaalia ja kunnes toisin näytetään, niin markkinat eivät hypoteesejä noteeraa.

      Sitten Surin antama flatti-olettama tämän vuoden tulokselle alan kokonaismarkkinan kehitys huomioiden ja joka pahimmillaan markinaolosuhteiden vaikeutuessa voi vielä tuoda negatiivisemmänkin ylätyksen.

      Sitten tässä kokonaisuudessa globaalien markkinoiden huomattavan riskinen tilanne ja uhka uudesta surprime-kriisiä vastaavasta tai pahemmasta, niin eipä ihme kun Nokian (-kin) kurssi edelleen laskee.

      Tokihan Nokialla on nyttemmin ydinliiketoiminnan kokonaisuus hyväsä kuosissa ja se tulee olemaan vahva tekijä alallaan, sekä sen mahdollisia innovaatioita uhuhtamatta, vaikka niiden varaan ei toistaiseksi kannata liiaksi laske.

      Mutta Nokiakaan ei ole immuuni globaalin markkinan kehitykselle.

    • Synergiahienosana

      Kaikki hehkuttaa Alcatelin ostoa ja synergioita ja muita hienouksia mutta siitä tulee alkuun vaan lisää päänvaivaa ja kustannuksia ja vääntöä fransmannien kanssa, sanokaa mun sanoneen.

      • NokV1

        Ota nyt kuitenkin aivan aluksi selvää edes aivan perusasioista yhdisymistä koskien pelkojesi sijaan, eli paljonko ranskalaisia työntekijöitä yrityksessä on, miten ja mille alueille henkilöstö ja liiketoiminta painottuu, sekä miten portofoliot ja toiminta-alueet täydentävät toisiaan ja itse Alacatel Lucentin The Shift Planin toteutuksen tilanne jne.


    • hyväämainosta

      arvasin NOKIA verkkolaitteet oli Soneran katkontakana ,myihän ne Herenkin tosihalvalla ameriikkalaiset senkin 6 miljr.euro oli silloin 1€=1,68 Doll,ja myivät 1,5miljad mutta kurssi oli 1€=1,0017 doll urpoja kauppoja-

    • Nokiaako

      Kannattaako ostaa nokiaa extrapitkään salkkuun? Luulis ettei ainakan mitään konkan pelkoo ole? Kai...
      Kun ei viittis ryypätäkkään kaikkia rahoja niin siksi sijoituskohdetta etsiskelen.

    • Pitkä_asiakkuus

      Itse petyin myös nokiaan ja siirryin takaisin sossun asiakkaaksi. Tulotaso on taattu ja tarveharkintaakin käyttävät.

    • Vivalafrance

      Nokialla voi olla nihkeä vuosi pari edessään. Tämän vuoden ensimmäisestä vuosipuoliskosta odotetaan haastavaa, aivan yhtiön johdonkin puolesta. Se voisi merkata hetkellistä laskua, jos tulee heikompaa dataa ulos. Osingon jälkeen tullaan alas, jos lukemat ei ole melko vahvoja. Kovat odotukset vaativat kovia lukemia jos halutaan nousua, se on siinä. Ensi vuoden osingoista voi tulla tätä vuotta selkeästi pienemmät. Kesällä tai syksyllä saa markkinapaniikin iskiessä alle viiden euron.

    • EIeiEInokiaaKoskaan

      Nokia on aivan syvältä! katsoin juuri paneelikeskustelua ja siinä sanottiin ettei nokiasta enää koskaan tule entistä kasvuyritystä ja ei edes lähellekkään sitä, nokia on pitkänajan osake n 10 vuotta menee kun tuo 5e muuttuu 8 euroksi? Muissa yhtiöissä teen 2e nousuja päivästä-kuukauteen! Voin sanoa etten osta enää tässä elämässäni koskaan nokiaa!!

      • nehuijaa

        Yleensä kun kansalle sanotaan älä osta, joku iso myy. Kun taas sanotaan myy, joku iso ostaa. Tiedätkö kuka tankkaa täll hetkellä Nokiaa?


      • Riitasointuuiu
        nehuijaa kirjoitti:

        Yleensä kun kansalle sanotaan älä osta, joku iso myy. Kun taas sanotaan myy, joku iso ostaa. Tiedätkö kuka tankkaa täll hetkellä Nokiaa?

        Tässä on pieni ristiriita.


      • Hyvin_menee_

        Mitäs sanot kun meikäläisellä on 150000 Nokian osaketta joiden keskihinta on 3,70€ ja jo pelkät osingot yli 25.000€ vuodessa. Silti harmittaa kun en päässyt Nokiamiljonäärien listalle mutta ehkä jatkossa sitten. Sillä listalla olisi ollut komeaa olla.


    • Eilen_julkaistiin

      lista Nokia-miljonääreistä joita on koko Suomessa vain 74. Yllätys oli että sieltä löytyi yksi hyvä tuttu josta ei heti olisi uskonut vaikka vauraaksi tiesinkin.

    • vbnvbn

      Nokia oli parhaimmillaan 60e kurssissa, nyt siis noin 1/10 siitä. Tarkoittaa, että tuonkin ihmeen tapahtuessa uudelleen sinulla pitää kuitenkin olla melkoinen summa jo sijoitettuna jotta ihan oikeasti rikastuisit. Jos sijoitat esim. vain 1000e, sinulla voisi olla noissa samoissa kursseissa jossain vaiheessa 10000e.

      • rthrhrthrh

        Jos säästää osakkeisiin jatkuvasti, ei tuo ole mikään ongelma. Itse laitan keskimäärin 500 euroa kuussa sijoituksiin. Aika harva sijoittaja tekee vain yhdellä kertaa sijoituksen, eikä sen jälkeen tee mitään muuta.


    • Hhgg

      Teit oikein. Kurssi tuskin koskaan tulee nousemaan yli 6:n euron ellei tule yritysostoa. Konkurssiin menevä yritys, jopa turvallisuudesta säästetään.

    • khvökivöiiycö

      Hyvinhän tuo aloittaja on selvinnyt kun sai myydessä jopa 6€..!!. Oli valoisa menneisyys ja piti olla valoisa tulevaisuus ja voi tietysti joskus olla, kenellä on varaa odottaa kun muut yhtiöt menee tuotoissa ohi oikealta ja vasemmalta.

      • fdsk

        Kuten tavallista, myös täällä Nokiasta on varmimmat mielipiteet niillä, jotka tietää faktoja vähiten. Osakkeen kallistumisen antama tuotto riippuu tietysti missä hinnoissa osaketta on ostanut. Valitettavasti vähiten Nokian arvonnousulla on tienanneet ne, jotka on tuulipuvut kahisten menneet kuplahintojen perässä, ja myös edellinen vaikuttaa kuuluvan niihin.


      • tietenkinturhauttaa

        Kannattaa silti yrittää erottaa yhtiö ja kurssi toisistaan. Nokialla menee firmana hyvin, vaikka pörssi ei tätä arvostakaan.

        Viime aikojen teema on ollut, että paska kelluu. Mieluummin silti sijoitan hyvään firmaan kuin huonoon, ihan jo oman mielenrauhanikin takia. Kyllä siitä hyvä tulee, kun antaa aikaa.


      • Opin_jo_aiemmin

        Nokia notkahti tämän viikon päätteeksi jo alle viitosen. Aloittaja siis vältti 20 % lisätappion myymällä reilun kuuden euron kurssiin alle kaksi vuotta sitten. Verottajalta saa vielä korvausta realisoituneesta tappiostakin. Hyvin onnistunut stop-loss, vaikka minäkään en ymmärrä miksi Nokia laskee.


      • tietenkinturhauttaa
        Opin_jo_aiemmin kirjoitti:

        Nokia notkahti tämän viikon päätteeksi jo alle viitosen. Aloittaja siis vältti 20 % lisätappion myymällä reilun kuuden euron kurssiin alle kaksi vuotta sitten. Verottajalta saa vielä korvausta realisoituneesta tappiostakin. Hyvin onnistunut stop-loss, vaikka minäkään en ymmärrä miksi Nokia laskee.

        Tiedämme tämän nyt, mutta kukaan ei tiennyt tuolloin. Jälkeenpäin on aina helppo olla viisas. Nokian kurssi lienee yksi vaikeimmin ennakoitavia.


      • Opin_jo_aiemmin

        Aivan niin. Joku toiveikashan ne aloittajan myymät kuuden euron osakkeet osti.

        Minä opin Nokian osakkeen erityisongelmat jo toistakymmentä vuotta sitten, kun yritin tehdä sillä ja sen johdannaisilla päiväkauppaa. Yleensä osake nousee, kun tulee hyviä uutisia ja laskee huonoista uutisista. Nokia kuitenkin saattaa tehdä ihan päinvastoinkin hämäristä syistä, joiden löytäminen liikkeen aiheuttaneesta tiedotteesta on joskus hyvinkin vaikeaa. Monella muulla osakkeella menestyin ihan kohtuullisesti, mutta Nokialla en sitten mitenkään. Sen jälkeen olen pysynyt siitä pääsääntöisesti erossa, mikä onkin ollut parhaita sijoituspäätöksiäni.

        Tällä hetkellä tosin tekisi mieli sijoittaa Nokiaan pitemmäksi aikaa isolla kädellä, mutta aikaisemmat kokemukset pelottavat. Jotain ne kumminkin mokaavat siellä yhtiössäkin lähivuosina.


      • tietenkinturhauttaa
        Opin_jo_aiemmin kirjoitti:

        Aivan niin. Joku toiveikashan ne aloittajan myymät kuuden euron osakkeet osti.

        Minä opin Nokian osakkeen erityisongelmat jo toistakymmentä vuotta sitten, kun yritin tehdä sillä ja sen johdannaisilla päiväkauppaa. Yleensä osake nousee, kun tulee hyviä uutisia ja laskee huonoista uutisista. Nokia kuitenkin saattaa tehdä ihan päinvastoinkin hämäristä syistä, joiden löytäminen liikkeen aiheuttaneesta tiedotteesta on joskus hyvinkin vaikeaa. Monella muulla osakkeella menestyin ihan kohtuullisesti, mutta Nokialla en sitten mitenkään. Sen jälkeen olen pysynyt siitä pääsääntöisesti erossa, mikä onkin ollut parhaita sijoituspäätöksiäni.

        Tällä hetkellä tosin tekisi mieli sijoittaa Nokiaan pitemmäksi aikaa isolla kädellä, mutta aikaisemmat kokemukset pelottavat. Jotain ne kumminkin mokaavat siellä yhtiössäkin lähivuosina.

        Voin hyvin uskoa, että päiväkauppaan Nokia ei sovellu, kun sen kurssi heiluu kaiken mahdollisen ja mahdottoman tahdissa. Auringonpilkutkin varmaan vaikuttavat, mutta ongelma on, ettei tiedä miten.

        Pidemmällä tähtäimellä Nokia kuitenkin tekee uskoakseni ja toivoakseni uutta tulemista vahvana verkkoyhtiönä, jonka ympärillä voi olla tulevaisuudessa uusiakin juttuja. Johto teki matkapuhelinajan lopulla kardinaalimunauksia, mutta nyt on ollut ihan eri meininki. Tottakai vähän huolettaa, jos tulee takapakkia tai paljastuu jokin luuranko kaapista.

        Mutta jos ei malta myydä kaikkia osakkeita pois ja olla all-cash (mikä voi olla tässä suhdannetilanteessa sinänsä hyvä idea), Nokia on niitä harvoja osakkeita, mitä ei mielestäni ole tällä hetkellä vielä hinnoiteltu törkysarjaan.


      • Opin_jo_aiemmin
        Opin_jo_aiemmin kirjoitti:

        Aivan niin. Joku toiveikashan ne aloittajan myymät kuuden euron osakkeet osti.

        Minä opin Nokian osakkeen erityisongelmat jo toistakymmentä vuotta sitten, kun yritin tehdä sillä ja sen johdannaisilla päiväkauppaa. Yleensä osake nousee, kun tulee hyviä uutisia ja laskee huonoista uutisista. Nokia kuitenkin saattaa tehdä ihan päinvastoinkin hämäristä syistä, joiden löytäminen liikkeen aiheuttaneesta tiedotteesta on joskus hyvinkin vaikeaa. Monella muulla osakkeella menestyin ihan kohtuullisesti, mutta Nokialla en sitten mitenkään. Sen jälkeen olen pysynyt siitä pääsääntöisesti erossa, mikä onkin ollut parhaita sijoituspäätöksiäni.

        Tällä hetkellä tosin tekisi mieli sijoittaa Nokiaan pitemmäksi aikaa isolla kädellä, mutta aikaisemmat kokemukset pelottavat. Jotain ne kumminkin mokaavat siellä yhtiössäkin lähivuosina.

        Nokialla näkyy olevan entiset tapansa. Ei tarvinnut ensimmäistä negatiivista yllätystä odottaa kuin puolitoista kuukautta. Ainahan kurssi osavuosikatsauksen päivänä liikkuu, mutta heikko verkkomarkkina ja lähes 20 % lasku tekevät varmasti omistajalle kipeää. Onneksi en vielä ehtinyt ostoksille, vaikka mielihalu kyllä on kasvamaan päin nykyisellä hinnalla.


      • tietenkinturhauttaa
        Opin_jo_aiemmin kirjoitti:

        Nokialla näkyy olevan entiset tapansa. Ei tarvinnut ensimmäistä negatiivista yllätystä odottaa kuin puolitoista kuukautta. Ainahan kurssi osavuosikatsauksen päivänä liikkuu, mutta heikko verkkomarkkina ja lähes 20 % lasku tekevät varmasti omistajalle kipeää. Onneksi en vielä ehtinyt ostoksille, vaikka mielihalu kyllä on kasvamaan päin nykyisellä hinnalla.

        Tekee kipeää, mutta vähemmän kuin voisi luulla. Tulosraportissahan ei ollut varsinaisesti vikaa. Sitten voisin tuntea itseni petetyksi, jos siellä olisi ollut jokin dramaattinen heikennys, eikä tulosvaroitusta ole annettu.


    • Romahdustulee

      Romahdus on varma kaikkien osakkeiden kohdalla. Kaikki rommaa.

    • NokiaNousuun
      • tietenkinturhauttaa

        Vaikka Nokian nousua toivonkin, ja pitkällä tähtäimellä siihen myös uskon, tuon kaltaiset uutiset ovat aivan liian pieniä nostamaan Nokian kurssia. Etenkin, kun kurssi tuntuu heiluvan sattumanvaraisesti, eikä uutisten tahdissa.


    • hhgghjj

      Kannattaa myydä kaikki osakkeet kun vielä saa jotain. Minulla ollut kolme vuotta ja tuotto miinus merkkinen. Konkka tai yrityskauppa odotettavissa. Huonoimpia pörssiosakkeita mitä on!

      • perustele_vähän

        Kaikki osakkeet kannattaa myydä, jos tärkeintä on saada vielä jotain. Mutta miksi Nokia olisi menossa nurin? En tarkoita kurssikehitystä, vaan firman tilannetta.


    • tyjsjsyjrjs

      Nokia teki sen TAAS. Osarissa pataan maailman luokan yhtiöllä lähes 20 %..!. Ei ole palikat kohdallaan tässä firmassa. Sijoittajana lähes 10 vuotta ja aina sama kaava toistuu, "hyvin pyyhkii, sitä ja sitä tulossa", aina on tulossa joo, selvää näyttää olevan ainakin se että kurssi rommauksia on aina vaan tulossa,. Tuli "tylsä ja vakaa verkkoyhtiö"..Hahhah!. Onneksi ei enää ollut kuin murto-osa siitä mitä oli lautta-aikoina yhtiössä kiinni ja silloinkin MS tuli ja pelasti lähes koko omaisuuden menetykseltä. Lähes 10 vuotta ja large cap osakkeella ehkä jotakuinkin omillaan kun muut on menneet ohi joka puolelta satoja %.

      Taktiikka onkin nyt se että pidän vain muutaman tuhat osaketta sen varalta JOS yhtiö joskus oikeasti alkaa menestymäänkin ja tuottamaan omistajilleen lisää arvoa, niin sitten pääsee osaksi vielä noususta, mutta riskin sieto paranee olennaisesti tulevia rommauksia silmällä pitäen. Nimittäin nollaan ei ole kuin tietty matka, mutta nousulle ei mitään rajaa, jos nyt näin voi Nokiasta enää sanoa.

      • tankkaillaan

        "Nimittäin nollaan ei ole kuin tietty matka, mutta nousulle ei mitään rajaa, jos nyt näin voi Nokiasta enää sanoa."

        Minusta se on ihan hyvin sanottu. Jos kurssi kyykkäisikin 3:n tai 2:n euron pintaan, mihin kumpaankaan ja varsinkaan jälkimmäiseen en usko, ei se 5:n tai 6:n euron kurssikaan mitenkään mahdoton ole, jos kärsivällisyys riittää parin vuoden odotteluun. Voi tulla hyvällä tuurilla nopeamminkin. Nokia on harvoja vielä ostohintaisia osakkeita ylihintaisessa markkinassa.

        Tulosjulkistus oli vähän pehmoinen ja samea, mutta -20% tauluun oli kaiken kohtuuden ulkopuolella. Ei pidä syyllistää Nokiaa sijoittajien ylilyönneistä.


    • JoujouJoujoujou

      Mä oon parempi kun sä.

    • nousukausi---

      osinko sentään nousee

    • Nokiavaiei
      • tankkaillaan

        Yleensä menneen talven lumia ovat firmat, jotka ovat pysyvästi tipahtaneet kisasta tai joiden toimiala on hiipumassa. Nokian kohdalla ei ole nähtävissä kumpaakaan: toimiala on väliaikaisen oloisessa (tuskin pysyvässä) matalasuhdanteessa ja firma vaikuttaa verrokkeihinsa nähden kilpailukykyiseltä, vaikka kaikki ei ilmeisesti ole mennytkään nappiin viime aikoina. Toivottavasti mobiiliverkkojen tilanteesta saadaan lisätietoa, joka rauhoittaisi sijoittajia. Muilla osa-alueillahan Nokia suoriutui jopa odotuksia paremmin. Mitään dramaattista tuskin mobiiliverkoissakaan on tapahtunut, mutta epävarmuus on myrkkyä.

        Kuten linkittämästäsi blogistakin käy ilmi, tavoitehinnat ovat edelleen selvästi nykykurssin yläpuolella. Itse pidän yli viiden euron kurssia ihan realistisena jo lähikuukausien aikana.


    • ans.kattoo.ny

      " Tulosraportissahan ei ollut varsinaisesti vikaa. Sitten voisin tuntea itseni petetyksi, jos siellä olisi ollut jokin dramaattinen heikennys, eikä tulosvaroitusta ole annettu. "

      Kyllä siellä itse asiassa oli paljonkin vikaa, todella huolestuneeksi asti.

      Jos katsoo tarkemmin yhtiön nettokassaa ja sen kehitystä, johonkin ne on hassanneet viimeisen 4-6 kuukauden aikana - tai ainakin nyt ovat sitten kirjanpidollisesti sen julki tuoneet - melkoisen summan rahhoo kankkulan kaivoon. Tämäkään nyt ei pidempiaikaisille sijoittajille ole mikään yllätys, tällä yhtiöllä on pitkät perinteet sille rahan syytämiselle menemään toiletista alas huuhtaisun tapaan. Ostelihan ne omia osakkeita n. 20 miljardilla eurolla ja ne rahat huuhtaistiin kätevästi vessan pöntöstä alas 2000-2008 vuosina, ääliökauppoja samaan aikaan tehden, kaikkiaan varmaan yli 30 miljardia hassattiin noina aikoina. Näillä on pitkät perinteet tuon kaltaiseen toimintaan.

      Mikäli tämä viimeisin nettokassavaje olisi kuitattu suoraan tulokseen menneelle kvartaalille, sinne olisi kirjattu osakekohtaista tappiota yli 0,40 euroa osakkeelle. Sijoittajana yksi tärkeimmistä seikoista on pohtia, tuleeko tämä tahti jatkumaan - siis vaikkapa seuraavan kahden, kolmen kvarttaalin aikana ne joutuu kirjaamaan 0,30 - 0,40 euroa osaketta kohden tappioita ?

      Ennustelin aikoinaan saksalaisilta ostetun verkkoyhtiöosuuden jälkeen, että eiköhän nuo alaskirjaa tuotakin ostosta taas lähivuodet liikevaihdon samanaikaisesti laskiessa - juuri näin on käynyt. Laskeskelin tuolloin että järkevä arvostustaso yhtiölle olisi ollut silloin jotain 4 euron luokkaa kun kurssi huiteli 6 -7 eurossa, mutta se oli silloin se.

      Ranskalaisosuuden kanssa on käymässä sama tarina, alaskirjauksia edessä useampi vuosi samanaikaisesti liikevaihdon laskiessa - näillä on perinteitä tällaiseen tässä yhtiössä.
      Nyt vaan tuo nettokassan kehitys vihjaa siihen, että mikäli suunta ei jollain ihmeellä käänny lähiaikoina, niillä on edessä pahimmillaan vuosittain tuo yli 0,40 euron osakekohtaisen tappion kirjaaminen. Nettokassa on lähes loppu, mikkisoftamiljardit on hassattu nyt ja sieltä ei pystytä enää kovin suuria ottamaan tuloksen kaunistelemiseksi entiseen malliin - pääoman optimointiohjelmat omien osakkeiden osto-ohjelmineen ja sitä kautta rahan vetäminen vessan pytystä alas on tullut taas tiensä päähän niin kuin v.2008.

      Verkkoyhtiö on nyt se ratkaiseva tekijä, mikä sen kehitys tulee olemaan seuraavat vuodet.
      Mikäli liikevaihto junnaa paikoillaan tai laskee ja sen tuloksentekokyky heikkenee koko ajan, nämä uhkakuvaskenaariot ovat todennäköisempiä kuin menestystarina hehkutukset.

      Silloin pidemmällä aikavälillä ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kaupata se verkkoyhtiökin pois jollekin, jos vaan ostajaa löytyy joka edes jotain siitä on valmis maksamaan ja muuttaa loppu yhtiö lopullisesti patentti- ja lisensointifirmaksi. Sitä loppuyhtiötä edes ääliöjohtokaan optio-ohjelmineen ynnä muine pääoman optimointiohjelmineen ei ihan hevillä saisi tuhottua ääliöpäätöksillään.

    • tyrväänkalle

      Nyt lähtee nokia

      ennusteet on vuodelle 2020 niin kovat että ei haittaa vaikka oottelee pari vuotta

      300 % tiedossa, nousu alkoi tänään !!!!!!

      varma tieto

    • tuomiopäivän_pasuuna

      Yhtiössä edelleen mietityttää tuo ihan tuosta vaan lonkalta sinne viime ovk kirjattu ylimääräinen n. 800 miljoonaa euroa jenkkilän veroihin. Tuo trumpettivero, tuleeko se olemaan tulevat vuodet joka vuosi tuota tasoa vai mitä, enemmän vai vähemmän.

      Jos tuo veroihin laitettava ylimääräinen meno on jokavuotinen ja vaan kasvaa, se tarkoittaa sitä, että mitä tahansa nokia-brändin alla myydäänkin niitä kännyköitä ja mitä niistä saadaankin - oli se luku 5-10% puhelimen valmistajan osuudesta tai mitä lie - sisään ylimääräistä tuloa yhtiöön, ne menee pahimmillaan kaikki tuon jenkkiveron maksuun ja riittääkökään.
      Tuota se jenkkilän verouudistus tarkoittaa, sikäläisten yhtiöiden verotus laski roimasti ja samaan aikaan sieltä muualle tulouttavien ulkomaisten yhtiöiden verotus nousi roimasti.

      EU voisi muuten toimia kerrankin ajoissa ja turvata sitä alueensa yhtiöiden pärjäämistä ja kannattavuutta määräämällä pikatahtia samankaltaisen veron. Joutuisivat mm. nämä apple, microsft, google, Facebook ynnä kaikki muut samankaltaisen verokohtelun piiriin. Mitä ikinä täältä laskennallisesti tienaavatkin ja tulouttavat muualle, siitä menee parisenkymmentä prosenttia korkeampi vero kuin täällä toimivilla yrityksillä. Jos eivät maksa niin esim. applelle joka vuosi 3 miljardin euron uhkasakko niskaan ukaasilla, että jos ei maksa niin tuotteiden myynti kielletään EU-alueella.

      Eli nyt nokia maksaa tuota ylimääräistä veroa sekä niistä sieltä tuloutettavista patenttimaksuista, että sen pään verkkobisneksen liikevaihdon mahdollisista tuotoista ja jatkossa lisäksi kaikkien nokian brändillä jenkkilässä myydyistä kännyistä tai siitä nokialle brändin käyttökorvauksena tulossa olevasta osuudesta - ainakin se brändikorvaus siellä myydyistä pienenee huomattavasti tuon veron johdosta.

      Mikäli tämä verotilanne on pysyvä ja vaan pahentuva, ainoa järkevä toimi yhtiön kannalta olisi myydä sikäläinen ja ehkä koko verkkobisnes kokonaisuudessaan pois ja sitä kautta saada se verorasitus ja uhka pois tulosta rasittamasta - mikä luultavasti on pidemmän päälle tuon veron tarkoituskin.
      Nokia kauppaa verkkobisneksensä ja outokumpu kalliilla siellä uudistamansa tuotantolaitokset ynnä muuta vastaavaa - kumpikin reippaaseen alihintaan.
      Ne osaa ton bisneksen teon siellä, miten peliä pitää pelata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe